עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by טל משעלי,

שלום בעקבות שדרוג של המערכת רציתי לדעת כמו אוכל לקבל על המערכת שלי היום מעבד : CORE I5 2500 BOX לוח אם : P67A-UD B3 כרטיס מסך: HD 6950 2GB GDDR5 GIGABYTE ספק כוח : HUNTKEY 700W HK700 52-PP תודה מראש טל.

2. Started by avilev,

של מחשב נייד לנובו sl510 פותר הבעיות לא מגיב גם באלחוטי של המחשב וגם חיצוני .אם אני מתחבר בקוי אני מצליח לגלוש תודה לעונים

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by vucra,

...

• 0 תגובות
    • 914 צפיות
  4. Started by martus,

נתחיל בשאלה, מכיוון שהיא משנה רבות את מטרת המחשב. האם ניתן להשתמש במחשב נייד כמסך לקונסולת משחק? במקרה שהתשובה לשאלה הקודמת היא כן-האם כדאי להשקיע בקונסולה+מחשב נייד עם רזולוצייה טובה מספיק בשביל משחקי קונסולה, או שכבר עדיף לוותר על הקונסולה ולהשקיע במחשב שמסוגל להריץ משחקים כבדים בפני עצמו? ועכשיו לטופס, אשר כמובן יכול להשתנות בהתאם לתשובות. מטרת המחשב-עבודות סטודנטיאליות (אופיס ואינטרנט), ראה שאלות למעלה. גודל המסך-בסביבות 14 אינץ', לא קריטי איזה סוג. רזולוציית המסך-ראה שאלות למעלה. דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט-אפשרות להוסיף עכבר עדיפה, אך לא קריטית, ראה שאלות למעלה. משקל רצוי-אין. זמן סוללה-5 שעות יהיה מצוין. כל השאלות הנוספות-ראה שאלות למעלה, מלבד זה אין …

• 0 תגובות
    • 926 צפיות
  5. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות, צפיה בסרטים. * גודל המסך? לא משנה * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא בהכרח * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא השאלון אכן מלא בלוואים, זאת מפני שנדרש מחשב נייד פשוט לצרכים ביתיים של אישה בת 50 שאינה משתמשת במחשב לדברים מצד עבודה משרדית, גלישה וצפיה בסרטוני יוטיוב. החשיבות הינה יותר בדברים כגון הנדסת אנוש, איכות המסך, איכות הבנייה וכי…

• 0 תגובות
    • 944 צפיות
  6. Started by monkeyjuice,

שלום! אני נמצאת בארה"ב, אני עושה פה סמסטר ואני צריכה לפטופ ללימודים. אני לומדת איור ואנימציה אז המחשב צריך להיות לשימושים האלו. בגדול, הוא צריך להתמודד בכבוד עם תוכנות האדובי למינהן (פוטושופ, פרימייר, אפטר) בדגש על פוטושופ (אין לי כוונה לערוך איתו קבצי וידאו כבדים וכאלה..) המסך צריך להיות 15" לפחות, ושיהיה לא מאוד גרוע או אפילו טוב, אם קיים דבר כזה. התקציב שלי הוא עד 3500 ש"ח (~1000 $) תודה!

• 0 תגובות
    • 906 צפיות
  7. Started by Krager,

היי, חדש פה - נעים להכיר. אני רוצה לקנות בקרוב מחשב נייד חדש, אלו הבקשות שלי: * מטרות המחשב: עבודה משרדית, משחקים - עקרונית כבדים אם זה אפשרי בתקציב הזה * גודל המסך: 15.6 * רזולוציית המסך: לא חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: NUMPAD * משקל רצוי: כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך: אם אפשר אז עדיף * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: לא * Bluetooth: בלי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: 256GB SSD/כונן משולב * כונן אופטי: בלי כונן אופטי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית: לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית: לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, …

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by monkeyjuice,

שלום! אני נמצאת בארה"ב, אני עושה פה סמסטר ואני צריכה לפטופ ללימודים. אני לומדת איור ואנימציה אז המחשב צריך להיות לשימושים האלו. בגדול, הוא צריך להתמודד בכבוד עם תוכנות האדובי למינהן (פוטושופ, פרימייר, אפטר) בדגש על פוטושופ (אין לי כוונה לערוך איתו קבצי וידאו כבדים וכאלה\ לא תלת מימד..) המסך צריך להיות 15.6", ושיהיה לא מאוד גרוע או אפילו טוב, אם קיים דבר כזה (עדיף לא מבריק). דברים שהייתי שמחה שיהיו (אני לא מבינה בניידים ואין לי מושג אם זה ריאלי במסגרת המחיר): i7 SSD כרטיס של Nvidia 8 ג'יגה זיכרון התקציב שלי הוא עד 3500 ש"ח (~1000 $) (אני מתכוונת לקנות אותו בארה"ב כמובן) תודה!

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. כמו הדיון השני עבור רכישות מחו"ל. מי שמעוניין לקחת יוזמה ולעשות ריכוז קבוע ומתעדכן בדף הראשי מוזמן (אני אקשר פה אליו). מבחינתי מספיק לעקוב אחרי ההודעות האחרונות. ! Have fun

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by doker,

1. מה התקציב המקסימאלי? בערך 5500 אפשר לחרוג ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500-600 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לכלול הכל אין צורך בציוד הקיפי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? סביר -5 6. הא…

• 0 תגובות
    • 915 צפיות
  11. Started by stojakovic,

תקציב 6000 ש"ח מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד? עבודה משרדית! (אולי קצת סרטים..) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?15.6 ומטה.. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות HDMI , VGA * Bluet…

• 0 תגובות
    • 918 צפיות
  12. מחשב נייח/נייד תקציב: 3500 יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה: 1000 מתי מתוכננת הרכישה: עד 23/8/15 מהארץ או מחו"ל: (האם אתם מוכנים לייבא את המחשב? אם מחו"ל-איזו ארץ?) בעיקרון מתכנן לקנות בארץ. אני נמצא בניו יורק ובניו ג'רזי בינואר הקרוב ובשיקגו עוד שנה. אני מוכן לייבא את המחשב משם אם ידוע לכם שהמחשבים שם זולים יותר. האם יש אתר או חנות ספציפית שאת\ה מעונין\ת לקנות בהן? אם כן, איזה: (חנות מועדפת שתרצו לקנות ממנה) אין יד ראשונה\שניה: (לקנות אחד חדש או משומש) חדש זמן אחריות רצוי: (כמה זמן אחריות והאם רצוי אחריות בינלאומית או לא) כמה שיותר זמן אחריות, לא חשוב לי בינלאומי אבל אני לא אתנגד חברת המחשב הניד המועדפת: (חברה מסויימת שתרצו שהמחשב יהיה שלה) לא משנה לי כל עוד ביצועי המחשב ממצי…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by uribij,

1. מה התקציב המקסימאלי?3050~ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל אבל עם כמה שפחות חריגה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?50~ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, חושב על לפתוח ערוץ יוטיוב א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.BF 4+3, מיינקראפט עם חבילות מודים וללא, זה לבנתיים, כמובן שאני רוצה את כולם על איכות Medium-ULTRA עם +60FPS וגם משחקים שיצאו בשנה הקרובה וגם בשנה אחריה עם 60FPS לפחות (לא משנה לי אם LOW). -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר ל…

• 0 תגובות
    • 813 צפיות
  14. מחשב לעבודה מאומצת - גרפיקה (דו מימד), המון חלונות גלישה (20+), המון תוכנות רקע. המחשב הולך לעבוד 24/7, אשמח גם להמלצה לאל פסק. לא הכנסתי מארז, אשמח להמלצה. ויכול להיות שלקחתי כרטיס מסך שהוא חזק לצרכים של המערכת. (לא משחק כלל) יש לי כבר 120GB של SSD. אני חובבן בבניית מפרטים, אשמח להצעות ייעול ושיפור. ויש לי אפשרות לקנות את המחשב בארה"ב.(מלבד מארז - שזה סתם גדול) המפרט הזה הוא מ-newegg.com [TABLE=width: 528] [TR] [TD=width: 26, bgcolor: #CCCCCC]Qty.[/TD] [TD=bgcolor: #CCCCCC, colspan: 2]Product Description[/TD] [TD=width: 87, bgcolor: #CCCCCC]Savings[/TD] [TD=width: 72, bgcolor: #CCCCCC, align: right]Total Price[/TD] [/TR] [TR] [TD=bgcolor: #E8E8E8, align: …

15. היי חבריה המחשב עבור אחי לניהול אתר מכירות אינטרנט ההתלבטות היא בין שני המחשבים שבכותרת: http://www.olsale.co.il/olsale/heb/itemdetails.aspx?auction_id=22984083 http://www.olsale.co.il/olsale/heb/itemdetails.aspx?auction_id=22984432 מטרות המחשב? ניהול אתר אינטרנט , אך גם לשעות הפנאי "מעבד תמלילים", גלישה באינטרנט, צפייה ביו-טיוב, האזנה למוסיקה. * גודל המסך? 15.6" כרטיס מסך ?איכותי * רזולוציית המסך? לא חשוב. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אמצעי הקלט הקונבנציונאליים * משקל רצוי? לא חשוב * זמן סוללה ? לא חשוב חיבורים HDMI 1.4a /חיבור USB 3.0 /חיבור USB 2.0 /חיבור RJ45 /קורא כרטיסים * Bluetooth? כן * כונן קשיח ?גדול תודה מראש * צורב? כן * מערכת הפעלה?אפשר ללא יש לי * תקצ…

16. Started by liron_e,

מעבד - Intel Sandy Bridge Core i3 2120 Socket 1155 3MB 3.3Ghz 65W Tray קירור למעבד - Arctic Cooling Alpine 11 GT Rev2 CPU Cooler Socket 775/1156/1155 לוח אם - MSI P67A-C43 B3 P67 CHIPSET זיכרון - Kingston Hyper X Blu 4GB DDR3 1600Mhz CL9 KHX1600C9D3/4GBX2 מארז - Hec Cougar Solution Front USB3 Black + XFX 450Watt P1-450S-XXB9 - ProSeries כרטיס מסך - Gainward ATI Radeon HD4850 512MB DDR5 הארד דיסק - OCZ Vertex 4 2.5'' 128GB SSD SATA III תודה!

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by along21,

שלום, אני מתכנן לקנות נייד לצרכי אופיס ואינטרנט עם מסך גדול (17"), המוכר המליץ לי Dell Inspiron 5748 וראיתי שיש 2 אופציות מעבד I5 במחיר 3008 (השבוע אהיה באילת) http://ksp.co.il/?store=eilat&uin=23192 ומעבד I7 + כרטיס מסך Nvidia GeForce GT 840M במחיר 3466 http://ksp.co.il/?store=eilat&uin=23194 האם שידרוג המפרט מצדיק את תוספת המחיר של 460 ש"ח האם זהו מבאמת דגם מוצלח - ראיתי קצת וראיתי ביקורות לא רעות.. תודה

• 0 תגובות
    • 3.2k צפיות
  18. Started by The Dom,

אהלן, אני זקוק להמלצה למפרט מחשב לעריכת מוזיקה ) קיובייס (. כרטיס קול ומעבד כבר יש i7. מחשב הוא לאולפן ביתי מתחיל וחשוב שיהיה גם כרטיס מסך שיוכל משחקים עכשווים גם אם בצורה בינונית. התקציב עד 4000. תודה.

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג מ-3000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מעבדה VM של מכונות וירטואליות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).VMware עם server 2003\2008 (כ-8 שרתים) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? של המעבד, אין צורך בכרטיס גרפי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר,…

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. שלום לכולם, אשמח לעזרתכם בקניית מחשב מומלץ/ אם אפשר להרכיב בעצמי, אני באמת לא מבין גדול במחשבים ניידים. בעיקרון המחשב מיועד לשימוש כסטודנט לפחות ל-3.5 שנים הבאות, שבהן אני לא מתכנן לשדרג אותו או משהו. מטרות המחשב? אופיס, PDF, אינטרנט ופתיחת הרבה חלונות בו-זמנית (רלוונטי זיכרון 8 גיגה??), תכנות בסיסי (שפת C, מאטלאב), תוכנות לשרטוט ממוחשב וסימולציות המתאימות להנדסת מכונות/אווירונאוטיקה כמו שרטוט ממוחשב (SOLIDWORKS) * גודל המסך? נראה לי 15.6 זה גודל אחלה, ראיתי שיש כאלה שביקשו 14, אבל לדעתי ילכו לי העיניים עם פחות מ 15.6. שיהיה מט * רזולוציית המסך? לא כל כך משנה (מעדיף יותר קרוב לריבוע מאשר למלבן... אם זה לא טיפשי מדי בימינו) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי?…

• 0 תגובות
    • 961 צפיות
  21. אהלן כבר שנים שאני לא בתחום לכן אני צריך את עזרתכם ומבקש מפרט של מחשב לגרפיקה (פוטושופ, אילוסטרייטור בעיקר) התקציב הוא בסביבות ה5000 עם אפשרות חריגה לא מוגבלת אבל במידת הצורך, לא כולל ציוד היקפי תודה רבה לכם! 1. מה התקציב המקסימאלי? לא מוגבל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיפות לסביבות ה5000 ש"ח ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין הגבלה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גרפיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, אילוסטרייטור. מטרות עבודה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטב…

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by חובב,

מטרות המחשב? סטודנט להדסה, אינטרנט אופיס MATLAB . * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 ולא חשוב אם מאט או מבריק. * רזולוציית המסך? לא חשוב . * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי?לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMIו VGA * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? HP בלבד! * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם רק שיעבוד עם MATLAB כמו שצריך!! תקציב עד 700$ ללא חריגות והמחשב יקנה בארה"ב לכן חשוב הרישיון הבין לאומי (כמובן שנשמח גם להצעות שאין עלי…

• 0 תגובות
    • 2.5k צפיות
  23. אני מחפש מחשב נייד לחברה, לא ברור לי ההבדל בביצועים בין דיסק קשיח 5400, דיסק קשיח 7200 ודיסק קשיח 5400 עם SSD (היברידי) האם הדיסק ההיברידי דומה בביצועים ל-7200 ? יותר / פחות טוב ? מבחינת זמן פעולה של המחשב - האם עדיף לקחת מעבד דל הספק או להשקיע דווקא ב-SSD (היא צריכה לפחות-500 ג'יגה כך שמדובר בעלות מאוד גבוהה) (עד כמה מעבד "רגיל" צורך סוללה כשלא עושים כלום עם המחשב ?) (השימושים שלה לא חריגים, Viewer'ים של הדמיות רפואיות, אופיס/אינטרנט) תודה על כל עיצה...

24. חברים, צהריים טובים. המחשב הישן שלי חוגג 5 בנובמבר הקרוב (נקנה ב-2008) והוא כבר לא חד כפי שהיה פעם. אי לכך, אני מחפש להחליפו באחד חדש. התקציב המקסימאלי הינו 4 אלף ש"ח. מטבע הדברים, אם לדעתכם ניתן לענות על הדרישות שאציג מבלי לנצל את מלוא הסכום, מוטב לחסוך. מנגד, אם הדרישות שלי דורשות חריגה תקציבית - אני פתוח להצעות. אתם המומחים פה. באשר לאופי השימוש במחשב: משמש כתחנת עבודה. העבודה שלי לא דורשת תוכנות ספציפיות, מלבד מעבדי תמלילים, ועל כן אין דרישות מיוחדות בתחום הזה. בשעות הפנאי, למחשב יהיו שלושה שימושים עיקריים: אינטרנט, וידאו בהפרדה גבוהה (1080p) והאזנה למוסיקה. באשר לוידאו: יש ברשותי מסך מדגם Dell U2713HM בעל רזולוציה טבעית 2560x1440, כך שנחוץ כרטיס מסך שיצליח להתמודד עם…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. היי, כאמור אני מחפש מחשב לאנימציה ועריכת וידאו בתקציב של עד 7500 ש"ח. עניתי על כל השאלות מהשאלון בפורום אז אשמח להמלצות למפרטים בהתאם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אבל לא קריטי. 7,500 ש"ח זה בסדר. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 8,500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב ישמש בעיקר ליצירת אנימציה קלאסית ועריכת וידאו. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). הרבה עבודה באפטר אפקטס, גם פרמייר ובהמשך ישמש גם לתוכנות תלת-ממד: 3ds max, zbrush וכו'. השימוש הוא כפול, גם ללימודים וגם לפרנסה. ב) במי…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים