ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,371 דיונים בפורום זה
-
ראיתי שהרבה חנויות מציעות סוללה חלופית לנייד (שלא מייוצרת/משווקת ע"י הייצרן המקורי), האחריות היא רק לחצי שנה (במקום שנה) אבל המחירים הם חצי. רציתי לדעת האם יש למישהו פה ניסיון עם סוללה כזו, האם זה בטוח (לא יכול להתפוצץ כמו סוללות מזויפות בפלאפונים) והאם הם מאריכות חיים כמו סוללה רגילה ?
-
- 0 תגובות
- 609 צפיות
-
-
ראשית הדבר ידוע שבניידים לצערנו אין אפשרות לבנות מפרט אישי כבנייחים, מה שמכריח את הקונים להכניס את עצמם לשבלונות קבועות של היצרנים, והגם שהשוק רחב ויש מבחר גדול עדין ההגבלה קיימת. והשאלה מעט מורכבת ומסתעפת לכמה נושאים: שלושת הפקטורים היותר חשובים למיטב הבנתי הם 1.מעבד 2.כרטיס מסך 3.ראם. בדגמי הגיימיניג של היצרניות השונות יש משחק מפרטי בין שלושת הפרמטרים הנ"ל, לפעמים לא בצורה כזאת קיצונית ואף על פי כן הדבר מתבטא בהבדל כספי בלתי מבוטל. לדומגא בסדרת ה- Asus Rog, ישנם מחשבים עם מחירים שווים יחסית כאשר אחד מהם בעל 32ראם, וכרטיס מסך 1050 4גיגה, וקיים אחר בעל 16 ראם, וכרטיס מסך 1060/70/80 בעלי יותר גיגה. וכן הבדל בסוגי וסדרות המעבדים. אם נבחר בכל אחד מהפרמטרים הנ"…
-
- 0 תגובות
- 892 צפיות
-
-
-
שלום רב, אני מחפש מחשב לסטודנטית שחוזרת ללמוד. התקציב הוא כ 3.5K, אבל אין בעיה לחרוג ממנו אם יש משהו טוב יותר. אשמח גם לדעת היכן אפשר ללכת לראות מחשבים ניידים באזור השרון/מרכז- לא בהכרח לקנות, אך ללכת ולהתרשם. כמו כן, המחשבה היא לקבל מחשב טוב, שאפשר לעבוד עליו בקלות בבית (אם אפשר לדוגמה שהמקלדת תהיה גדולה) ויריץ תוכנות רגילות ואפשר יהיה לצפות בו בסרטים. תודה יונתן דרישות המחשב: מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) וצפייה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מאט- לא קטן מדי * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?לא * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?לא * Bluetooth? * גודל מינימלי …
-
- 0 תגובות
- 484 צפיות
-
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים. * גודל המסך? 14-15 , לא משנה מבריק או מאט. * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? עד 2 קג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3 שעות לפחות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 300GB * כונן אופטי? מה זה? * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? העדפה לדל HP או אסוס * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) מסך מגע אפשרי בתקציב? איך המחשב הזה http://www.buy2…
-
- 0 תגובות
- 730 צפיות
-
-
אהלן, רוצה לקנות בנובמבר נייד. סגור על HP, הבעיה שלא יודע על איזה דגם ספציפי ללכת. מוכן להשקיע עד 5K ש"ח. הנה הדרישות שלי מהמחשב: * מטרות המחשב- גלישה באינטרנט, שמיעת מוסיקה, צפיה בסרטים [DVDRip, HDRip], הורדה בעזרת Orbit ו-eMule, אופיס, משחקים: MMO למניהם וסימולטור של LOMAC ו-Microsoft fligh simulator. * גודל המסך- 15'' מינימום * משקל רצוי- לא קריטי * סוללה- לא קריטי * יציאות - חיבור ל-LCD * בלוטות- לא קריטי * גודל מינימלי של כונן קשיח- 250G - 1T * צורב DVD- חובה * אחריות - 3 שנים בארץ רכיבים כולל עבודה. * העדפה ל-HP בעיקרון המחשב הזה אני צריך אותו כתחליף לנייח, כרגע אנחנו 3 אנשים על מחשב אחד ואין לי מקום קבוע בבית לשבת בו מול המחשב. השאלה זה בתור אחד שאוהב XP - יש אפ…
-
- 0 תגובות
- 611 צפיות
-
-
היי אני מתעתד לרכוש את הHD3650 מEBAY,המוכר אמר לי שהכרטיס מתאים ל ידוע לכם איך מעדכנים Bios לכרטיס מסך של הנייד? או על מדריך שכזה? פתחתי את הנייד וצלמתי אותו מבפנים: חייב לומר שיחסית למחשב של 2800ש"ח מאופיס דיפו הוא בנוי ממש ממש טוב מבפנים.
-
- 0 תגובות
- 771 צפיות
-
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב לאחי. השימושים שלו הם בעיקר לאינטרנט וצפייה בסרטים. 1. מה התקציב המקסימלי? 3000 שח, ניתן לחרוג בכ 500 שח. 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? עבודה משרדית, תכני HD, משחקים. א. אפליקציות בהם אשתמש: MATLAB, OFFICE וכן משחקים (Dragon Age origins לדוגמא) ב. לא לפרנסה ג. תלוי במסך. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. מסך 22", רמקולים פשוטים, מקלדת ועכבבר אלחוטיים. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? FLOPPY 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים. 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 6 7. ה…
-
- 0 תגובות
- 656 צפיות
-
-
שלום לכולם אשמח להתייעצותכם לגבי מחשב נייח לשימוש ממוצע בלבד של סרטים, אופיס, גלישה באינטרנט, משחקים קלים וכדומה.. חשוב שהמחיר יכלול גם מסך בגודל מספק ( לא יודע איזה גודל עדיף) ובנוסף מצלמה כדי לאפשר למידה דרך זום לילדים. תודה מראש. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 שח, אפשר לחרוג אבל עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אופיס, גלישה באינטרנט, סרטים, למידה דרך זום 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקוליםומסך)? מסך גדול ונוח שיתאים ללמידה מהבית בשביל ילדים. מצלמה כדי לאפשר למידה דרך זום 4. …
-
- 0 תגובות
- 523 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? עד 6000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו על EDIUS + אפטר, שימוש מסיבי בפוטשופ ולייטרום ושימוש אינטרנטי, לפחות 2 כונני צריבה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. רמקולים, כונני צריבה, מקלדת מסך כפול- אפשר בנפרד ממחיר המחשב 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 4 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן, WIN 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? באיזור ת"א עד חדרה (לא קריטי מידי..) 10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאס…
-
- 0 תגובות
- 993 צפיות
-
-
שלום לכם, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד אבל מכיוון שאין לי כ"כ ידע והבנה בניידים אני אשמח לשמוע את עצותיכם לגבי נייד טוב. הדברים שחשובים לי: Core 2 Duo יכולת להרצת סרטי HD (וכמובן גם יציאת HDMI) כונן בלו-ריי יהיה נחמד (אם נכנס לתקציב) מסך 15.4 אינץ' 4GB זכרון שימושים: כמו שציינתי, הרצת סרטי HD, אינטרנט, office וזהו פחות או יותר (משחקים ירוצו על המחשב השולחני). התקציב שלי הוא בסביבות 3000 ש"ח, זה ריאלי בכלל? ראיתי את המחשב הזה: Lenovo G550 2958-K3G http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4468&CatCode=315 מה דעתכם על המפרט שלו? למישהו פה יש נסיון עם האחריות של Lenovo? מי נותן האחריות בארץ? כי בדקתי באתר הרשמי שלהם ואין אחריות בינלאומית על הדגם הזה. מה לגבי השדרוג ל- …
-
- 0 תגובות
- 667 צפיות
-
-
-
אהלן, אשמח לדעת מה דעתכם על המפרט שבניתי, המליצו לי פה על משהו דומה עם 3070 אך אני מעוניים לשדרג בסופו של דבר את המסך שלי מ1440->4K. שיניתי את הכרטיס ל3080 ואשמח לדעת אם המפרט עדיין תקין לאחר השדרוג. המחשב מיועד בעיקר לגיימינג עם קצת עבודה בSOLIDWORKS. תודה. מעבד: 1435 ₪ - * חדש * - AMD Six Core Ryzen 5 5600X Up To 4.6Ghz AM4 BOX קירור אוויר למעבד: 109 ₪ - * חדש * - CoolerMaster Hyper 212 SPECTRUM RGB לוח אם: 514 ₪ - GIGABYTE B550M DS3H זכרון: 310 ₪ - * חדש * - XPG 16G (2X8G) DDR4 3200Mhz CL16 GAMMIX D20 BLACK כרטיס מסך: 3899 ₪ - * מלאי מוגבל, בהרכבת מחשב * - GALAX RTX3080 8G D6 SG 1-Click OC 4XFAN דיסק קשיח: 509 ₪ - WD Blue 1T SN5…
-
- 0 תגובות
- 445 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב מותג נייח מוכן מחברה מוכרת עם אחריות הכיוון הוא DELL כזה למשל: Dell Inspiron 620MT i5-2310 GT420 או כזה: Dell Inspiron 620MT i5-2310 GT420 (ראיתי אותם באתר bug) מה דעתכם? אולי עדיף HP ? אני קצת חושש מאחריות בנלאומית (שלא נצטרך לטוס ליוון או אירלנד כדי להחליף זיכרון או כרטיס רשת...) מצד שני החנות השכונתית יכולה להסגר פתאום כמו שקרה לי עם למיר בהרצליה. אם אתם ממליצים על מפרט כלשהו - אז אשמח גם לשם החנות הממלצת. למה לא נייד? הילד עדיין קטן תוך כמה ימים המחשב יפול 10 פעמים שזה טוטל לוסט (חבל על הכסף) מטרה: בעיקר משחקי ילדים, לומדות. תודה.
-
- 0 תגובות
- 800 צפיות
-
-
הי, יורדת לאילת ורוצה לקנות מחשב נייד. השימוש מחשב למשחקים עבור בן ה12 שלי. סטייה אפשרית של 500 שח. אודה לסיוע
-
- 0 תגובות
- 394 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, אם יש צורך גדול אז 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. אך גם פיתוח תוכנה (הרצת סביבות פיתוח, אולי גם מכונה וירטואלית), גם צפייה בתכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Eclipse/Visual studio ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Watch dogs, call of duty -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך עדיף 23 אינץ -לאילו הגדרות גרפיו…
-
- 0 תגובות
- 767 צפיות
-
-
היי חברים, אני מחפש לקנות דסקטופ לגיימינג, כשהשאיפה היא להתקרב ל-4k 60fps במשחקים חדשים בלי יותר מדי רעש. נחתתי על המפרט הזה במחיר של קצת פחות מ-6k, מפורסם כנפרט הרשמי של תחרות ה-Esports באילת ב-2021. האם זה שווה את הרכישה? להלן המפרט: Computer - Intel i5-12400F - TUF GAMING B660-PLUS WIFI D4 Motherboard - 16GB (2x8GB) 3600Mhz XPG DDR4 - ASUS Dual NVIDIA GeForce RTX3060Ti 8GB OC GDDR6 - 1TB XPG M.2 NVMe SSD - ASUS GT301 Gaming case - 550W ASUS STRIX 80Plus Gold Power Supply - ASUS ROG 240mm Liquid cooler - DOS - 3 Years warranty
-
- 0 תגובות
- 270 צפיות
-
-
אוקי אז אני לא בטוח עם זה מתאים לפה אז עם זה לא מתאים אז תעבריו אותי לאן שצריך בבקשה... אז יש לי שני לפטופים של apple הביאו לאבא שלי ולשנהם יש אותה בעיה הם נדלקים עד לרגע שצריך לכתוב את הסימה והמשתמש וזהו. למה הם נדלקים עד לרגע הזה זה מפני שאף אחד לא יודע את הסיסמה והמשתמש של הלפטופים אז היתי רוצה לקבל תוכנה שתפרצו לי את זה או שאולי אתם חושבים אני יכול לעשות פורמט עם דיסק. מפני שלאף אחד לא אכפת מה יש בפנים זה או שאני מוצא עם תוכנה ופרוץ את המשתשמש והסיסמה או שאתם מסבירים לי איך עושים את הפורמט במדויק למה אני בחיים לא עבדתי עם apple ובבקשה אני צריך תגובות לענין ותגובות של מבינים. ואני שוב חוזר זה apple הינה הדגם המלא: apple power book שנת 2000 נראה לי לא משהו חדש הי…
-
- 0 תגובות
- 546 צפיות
-
-
לחשוב שלפני הצבא עוד הבנתי בכל העניינים האלו לא רע בכלל, 3 שנים וכבר הכל נשמע סינית... 6 שנים ובכלל זה אמהרית יש לי מחשב די ישן - 4 שנים..... הסתכלתי במפרטים במערכת מפרטים ויש לי כמה שאלות שבטוח יעלו לכם חיוך 1- האם מפרטים מספטמבר עדיין רלוונטיים? אני מסתכל על המפרט עריכה גרפית ב 2500 ש"ח , אני צריך לעבודה על תמונות בפוטושופ, רוצה יעבוד טוב רוצה 8GB זיכרון פנימי... האם המפרט הקיים שם עוד מספק לי את הדרישות והאם הוא תומך ב 8GB? 2- ממה שאני יודע לעבודה גרפית פחות חשוב כרטיס מסך ויותר חשוב זיכרון פנימי ותקשורת מהירה של הרכיבים כגון SATA וכו'? אני עושה סלט? או שזה נכון? על מה כדאי לי להתמקד כדי שהמחשב שלי יריץ לי עריכה גרפית, גלישה ברשת ומוזיקה לדוגמא במקביל הכל... בלי ל…
-
- 0 תגובות
- 528 צפיות
-
-
לעזרתכם אני רוצה לקנות לפטופ חדש לצרכים שפוטים מעוד בעיקר גלישה ולהקרין סרטים על הטלויזיה * תקציב - 3500 ש"ח (הערה למטה לגבי התקציב) * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) - אינטרנט, סרטים, ודברים קלים בסגנון הזה * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? - 14" מינימום אם יש משהו מתאים גדול יותר שנכנס בתקציב יתקבל בברכה. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). - FHD יהיה אחלה אם אפשרי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת num…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הוצע לי מחשב של DELL INSPIRATION 1764 מעבד I3 500 GB HD מחיר טוב מה דעתכם ומה מקביל אליו בחברות אחרות ? מה לגבי 3 שנים אחריות, מי נותן אחריות כזו? האם האחריות גם על הסוללה?
-
- 0 תגובות
- 562 צפיות
-
-
מעבד: AMD ATHLON 64 4800+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.5GHz 1MB CACHE - ADO4800DDBOX- BOX מחיר: ₪750 לוח אם: ASUS M2N-E מחיר: ₪542 כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX8800GTS TDH 320MB GDDR3 320 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL מחיר: ₪1777 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS מחיר: ₪381 זיכרון: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 667 CL5-5-5-15 - F2-5400PHU2-2GBNT מחיר: ₪716 מארז: COMPUCASE CI-6A19B-400 ATX SUPER MIDI TOWER CASE + 400TRT - ATX 2.0 - 20/24 PIN מחיר: ₪415 מחיר סופי: ₪4599 האם המארז יחזיק הכל? הלוח אם מספיק לכרטיס מסך? תודה רבה!!
-
- 0 תגובות
- 593 צפיות
-
-
שלום לכולם אשמח אם תוכלו לעזור לי בהערכת שווי של מחשב יד שנייה שקניתי מחו"ל(גרמניה): מארז: Lian LI PC-C60A מעבד: AMD Phenom II X6 1090T 6x3,2 Ghz לח אם: ASUS M5A99xEvo RAM: 8GB RAM Corsait Vengence CL9 כרטיס מסך: Sparkle GTS450 1GB קירור פסיבי ספק כח: be quiet! 430 W 80 plus LG GH24NS90:DVD יש גם ערכת קירור שאמורה להיות שקטה יותר מהרגילה אבל אני לא יודע פרטים על זה(אני חושב שזה של skythe). אשמח גם לדעת האם לדעתכם המחשב יהיה מתאים לגיימינג בינוני ואם לא מה כדי לשדרג בו. תודה רבה מראש
-
- 0 תגובות
- 2.1k צפיות
-