עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by OKDeSign,

1. מה התקציב המקסימלי? בסביבות 3-4K, עדיף כמובן כמה שיותר לחסוך.אפשר לחרוג מהתקציב אבל רק אם זה משתנה קריטי לתפקוד המחשב 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? מחשב בייתי, דולק כמעט 24\7 בשביל אינטרנט צפייה בסרטים וסדרות [גם HD]. לא מיועד למשחקים אבל אולי בעתיד ישמש לכמה משחקים קלילים יחסית [לא WOW] 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? ללא ציוד הקיפי, רק רמקולים אם מתאפשר בתקציב [2.1 או 4.1] 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 6 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא חייב, אם כבר WIN7 9. האם יש העדפה לרכוש…

• 4 תגובות
    • 754 צפיות
  2. Started by Cyb3r,

טוב, אני יודע שכבר היה על זה דיון, אבל כבר הקפצתי אותו ואם אני אעשה את זה שוב אני באמת שעובר על חוקי הפורום. החלטתי לשחרר קצת את הנושא של אוברקלוק, אבל שלא יגביל אותי באוברקלוק מקסימלי של 30-50% אני רוצה שהמחיר יהיה מקסימום 11700, במה אני יכול להוריד חוץ מהמעבד והכרטיס מסך כדי להגיע? בינתיים זו התוצאה, - כבר שלחתי מייל ללוגיק, הכפול ליבה 3800 אמור להגיע בקרוב - בקשר לכרטיס מסך, כל מה שאני רוצה ממנו זה שיריץ משחקים על מקסימום ברזולוציה הכי גבוהה של המסך, אני לא צריך קצב פריימים מטורף לכן אני לא צריך איזה מסך CRT שמגיע לרזולוציות דמיוניות - ברצוני לצמצם את החריגה כמה שיותר, אבל בלי לפגוע במפרט יותר מדי. (כלומר להשאיר את הכונן הקשיח המעבד וכרטיס המסך) - אני שוקל…

• 32 תגובות
    • 2.4k צפיות
  3. Started by midnight8,

המפרט שלי הוא כזה : מעבד: core 2 duo e6300 1.86ghz לוח אם: asus p5B 775 conroe זיכרון פנימי: aeneon ddr2 667 512mX2 זיכרון : Western-D 250G כ.מ: asus EN7600GT 256mb retail מארז: HEC 6a21 ספק: ג'נרי 500W מאוור 12 CM עכשיו מה שאני רוצה לדעת זה : מה שווה לי יותר לשדרג את זה או לקנות חדש מה שאני רוצה לשדרג זה: זכרונות>4G CL4/5 מעבד>quad 6600 לפחות לוח אם לא חובה רק אם אני עושה CF ותגידו אתם מה כדאי לי בכללי... (להחליף או לא ) כ.מ > CF של שתיים 4850 או אחד של 4780 תגידו אתם מה עדיף אני לא סגור על עצמי בקשר לזה חלק אומרים זה וחלק אומרים זה ספק למשהוא יותר טוב רק לא ג'נרי מעפן כמה אתם משערים שכל זה יעלה לי בערך אני אבל מדבר על עוד בערך חודש וחצי שאני אקבל משכורת 1. מה …

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by levelone,

אהלן, אני צריך לקנות מחשב נייח חדש לעסק (נגריה). מלבד אופיס ואינטרנט ושאר דברים בסיסיים השימוש העיקרי של המחשב יהיה לשתי תוכנות: autocad - שרטוטים ב2d dilix - עיקר השימוש. תוכנה להכנת מודלים של ריהוט ואדרכילות פנים שבסופו של דבר עושה רנדרינג למודלים ומוציאה תמונות באיכות גבוהה. התוכנה מנצלת ריבוי ליבות לוגיות ולכן בחרתי בryzen 1700 בנוסף לכרטיס מסך gtx 1060 3gb בגלל יחס עלות/תועלת. המפרט מtms, אני מעוניין בחוות דעת שניה. מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: AMD Ryzen 7 1700 AM4 BOX כמות: 1 - מחיר: ₪1639 לוח אם: Gigabyte AB350-Gaming 3 / AM4 כמות: 1 - מחיר: ₪617 …

5. שלום, אני עוזר לחבר להרכיב מחשב שמיועד לגלישה ושימושים סטנדרטיים, ולעיתים מזדמנות גם לפוטושופ ועריכת תמונות. התקציב נע בתחום 2000-3000 ש"ח ואם אין סיבה טובה, אין צורך לנצל את כולו. יש כבר: מסך 19" (שאולי ישודרג ל-22 בעתיד ברזולוציה של 1680*1050), מקלדת+עכבר. לא מתוכננים משחקים או OC מכל סוג שהוא. הבנתי מקריאה כאן שפוטושופ עובד יעיל יותר עם מעבדי אינטל. מבחינת חנויות ישנה מגבלה לחנויות באזור חיפה. אחרי הסינון המתבקש נשארים עם פנדה, נועה, סקיי-פי-סי. אחת ההצעות שקיבל הינה ההצעה הבאה: Intel Core i5 760 2.8GHZ 8MB LGA1156 BOX, יחידות 1 ₪1000 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=7901 Intel Whitesburg DP55WB LGA1156, יחידות 1 ₪460 http://www.noacomp.co.il/product.asp…

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. Started by yotamavi,

קנו לי מחשב נייד מהדגם הנ"ל, רציתי לדעת איך הוא? רשום במפרט שלו שיש לו כרטיס מסך NVIDIA® GeForce Go 7600 זה אומר שזה 7600GC או 7600GT או אף אחד מהשניים? המפרט: http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/genericDocument?cc=us&docname=c00706166&lc=en&jumpid=reg_R1002_USEN ואיזה כרטיסי מסך טובים יש לניידים היום? (שמתאימים למשחקים)

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?4000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?HD,עבודה בסיסית ,תוכנות של סטודנטים(, MATLAB ,JAVA וכו ) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. warrock ,WOW ומאותו הזאנר יותר חדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).צריך גם אותו לקנות(נירא לי 24 אינץ ) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?לכיון …

• 3 תגובות
    • 962 צפיות
  8. טוב אנשים אז זהו התקבלה ההחלטה הסופית... רק לגבי כרטיס מסך עדיין לא סגור אבל ניראה. הנה שתי המפרטים רציתי לדעת מה דעתכם? מפרט ראשון: מעבד: Athlon 64Bit AM2 5000 DualCore OEM כמות: 1 - מחיר: ¤329 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 64 Pro כמות: 1 - מחיר: ¤105 לוח אם: Gigabyte M52S-S3P AM2 כמות: 1 - מחיר: ¤265 מארז: Compucase HEC 6A19 400TRT Black כמות: 1 - מחיר: ¤362 קירור למארז: Arctic Cooling 12L 120mm כמות: 2 - מחיר: ¤35 זיכרון: G.Skill 2GB DDR2-800 DualKit (2x1GB) CL4-4-4-12 2GBPK כמות: 1 - מחיר: ¤286 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 320Gb 16MB AAKS כמות: 1 - מחיר: ¤286 כרטיס מסך: Gigabyte Radeon 3850 512MB DDR3 Retail כמות: 1 - מחיר: ¤613 כונן דיסקטים: Sony / Mitsum…

• 7 תגובות
    • 757 צפיות
  9. Started by xdbar,

הלכתי לחנות מחשבים אחת והתייעצתי לגביי המפרט שנתתם לי AMD Athlon 2 X4 640 3.0Ghz Quad Core AM3 BOX , יחידות 1 ThermalTake DuOrb CL-P0464 CPU Fan, יחידות 1 Gigabyte GA-MA78LMT-US2H 760G+SB710 CHIPSET, יחידות 1 Transcend 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 1 Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3, יחידות 1 PowerColorATI Radeon 6870 1GB GDDR5 , יחידות 1 צורב LG GH22 SATA x 22 Black, יחידות 1 Cooler Master Elite 370 PLUS + SeaSonic S12II 430Watt, יחידות 1 עכשיו אמרו לי שעדיף לי לקחת את הcore i5 החדש 760 אם אני לא טועה, המוכר אמר שהוא הרבה יותר טוב.. בנוסף הוא אמר שהדיסק של הסמסונג לא טוב למחשב הזה, אני חושב שהוא אמר שזה לא יהיה אפשרי להתקין אותו לא יודע …

• 0 תגובות
    • 619 צפיות
  10. Started by lior5,

אני מחפש מחשב חדש עבורי, צרכים: כתיבה office כבד, וסרטים צריך מסך שיהיה נוח לעבוד איתו הרבה שעות (יש ניידים עם מסך כמו לקינדל?) ובטריה ארוכת טווח מאוכזב מאוד מהלנובו יוגה 500 שיש לי, על הפנים מתלבט אם לעבור ל MAC כל שהוא בקיצור מחשב חזק ואמין תודה מראש

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  11. שלום לכולם. זו ההודעה הראשונה שלי בפורום זה. האתר שלכם נראה נחמד מאוד ואינפורמטיבי אך אני מרגיש מעט אבוד בין כל הביטויים והשמות הטכניים. קראתי את הכתבה של איך לבנות מפרט למחשב וגם הסתכלתי על מנוע בניית המפרטים. רציתי לדעת אם בכל זאת מישהו יכול קצת לסייע ולפשט עבורי את המפרט שלו אני זקוק. אינני מבין גדול בנושא מחשבים מעבר לתפעול היום יומי ופתירת בעיות קלות פה ושם. יש לי מחשב ביתי בן 5-6 שעבר שדרוג קל (ודי גרוע, טוב המחשב היה די גרוע מלכתחילה - איטי ורועש דרך מכר של אבא שלי ש"סידר" לו דיל) 1) אני עומד להתחיל לימודי פיתוח תוכנה בסביבת .NET וצריך מחשב חדש שאוכל לתרגל עליו וללמוד בעזרתו. 2) אני משתמש בתוכנות שמחוברות לרשת לפרקי זמן גדולים 3) אני אוהב לשמוע מוסיקה ד…

• 7 תגובות
    • 539 צפיות
  12. Started by Tchr0,

מדובר במפרט הזה- מעבד Intel Core 2 Duo E8400 (S775) 3GHz 1333MHz FSB 6MB Cache - Box 980 לוח אם Gigabyte GA-P31-DS3L Intel Socket 775 ATX Motherboard 360 זיכרון פנימי DDR2 4GB Dual Channel kit 2X2048MB PC6400 OCZ\G. Skill etc... - Life Time Warranty 450 דיסק קשיח 320GB - SATA-II - 7200RPM - 16MB - Western Digital WD3200AAKS - 3Y Warranty 330 צורב ASUS DRW-2014L1T SATA DVD-RW X20 170 כרטיס מסך Geforce 9800GTX 512MB 256bit - Leadtek, Palit, Gigabyte, Asus, Sparkle, Club-3D... 1600 כרטיס קול Onboard - מובנה על לוח האם 0 כרטיס רשת Onboard - מובנה על הלוח אם 0 מארז Antec Sonata 3 + 500W Smartpower PSU - Silent Case 680 סה"כ 4570¤ בעיקרון המפרט מוצא חן בעיני …

• 11 תגובות
    • 821 צפיות
  13. Started by itziking,

שלום! אני צריך מפרט למחשב חדש. התקציב הוא עד 6500 שקל אבל זה כולל מסך אז נגיד שהתקציב למחשב הוא בערך 5000 שקל נטו!בלי מקלדת והשטויות מסביב! אני כבר הרכבתי משו אבל אני מחפש עוד המלצות מאחרים! אני גם רוצה שהמעבד יהיה של AMD 3200 VENICE CORE וזיכרון 1 ג'יגה! כל השאר לשיכולכם חחח...תודה!

• 9 תגובות
    • 835 צפיות
  14. 1. תקציב המחשב: 6 אלף א) לנסות לחסוך ב) עד 500 600 שקל חריגה 2. שימושי המחשב ( משחקים כבדים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD) א) תוכנות: פוטושופ ,אילוסטרייטור ,ווגאס פרו ,(מזדמן). ב) מיועד לגיימינג : Resident Evil 7 Biohazard , The Evil Within 1920X1080 HDMI \FULL HD 16:9 מסך קיים 3. ללא ציוד הקפי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (5)? 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ( Microsoft Windows 10 PRO 64Bit OEM English ) 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית?X אזורים מועדפים לרכישה :(ראשון לציון /קריית אונו / פתח תקווה) 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בחודשיים הק…

• 2 תגובות
    • 988 צפיות
  15. אני משתמש במחשב בנוסף למשחקים גם באינטרנט, סרטים ומוזיקה - שימוש יומיומי. אין לי כל כוונה לעשות OC או להתעסק עם מודינג. אני לא רוצה מחשב מטורף, (התקציב גם לא מאפשר את זה במיוחד) אבל אחד שיחזיק כמה שנים טובות. עברתי כאן על כל מיני הצעות בפורום, וגם הלכתי לחנות מחשבים ליד הבית שלי ומשם הוצאתי מחירון. עד כמה שהבנתי מומלץ לקנות לצרכים שלי GF7600 GT, שבחנות עולה 860 שקל. לגבי מעבד, יש רשימה של שלושה דגמים של אינטל (כפולי ליבה,השאר לא ממש מעניין אותי) 2.6 ג'יגה שעולה 720 2.8 שעולה 820 ו3.2 שעולה 1300 לגבי AMD, יש רק דגם אחד שהוא כפול ליבה במחירון והוא AMD athlon 3800 ומחירו 1050 אני לא בדיוק יודע כמה כדאי להשקיע במעבד, וכמה ג'יגה הרץ מומלצים לצרכים שלי. זה הרי בכל זאת הפרש של …

• 7 תגובות
    • 574 צפיות
  16. Started by smoke_man,

לצורך אינטרנט בלבד נראה לי שאלך על גודל 10.1 איזה דגמים מומלצים?

• 0 תגובות
    • 703 צפיות
  17. שלום, אשמח לקבל המלצות למחשב נייד התואם את הצרכים הבאים: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג בעוד 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודות משרדיות, גלישה באינטרנט (ריבוי טאבים בכרום), עריכה גרפית קלה (תמונות וסרטונים), צפייה בתכני HD 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אפשר לוותר על כונן CD\DVD 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 6. האם מתוכנן אוברקל…

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by roeist,

שלום לכם, המחשב מיועד למשחקים, קצת גרפיקה, מטלב ולעשות OC בעתיד חשבתי רבות והחלטתי על כ.מסך ברמה הזאת בגלל הכרטיסים החדשים שייצאו בקרוב ולכן העדיף אותם... (הוא תומך ב-DX10 ככה שאני יהנה ממנ קצת) אני רוצה שהמחשב יעבוד בלי להרגיש אותו ושלא יתחמם לי במקרה אז מבקש את עזרתכם עם אתם ממליצים לי על המפרט או שיש אלטרנטיבות מעבד: INTEL CORE 2 QUAD PROCESSOR S775 2.4GHz(Q66000) - BOX ¤1563 לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DQ6 ¤1238 כרטיס מסך: SAPPHIRE PCI-EX RADEON 2400PRO 256MB DDR2 64 BIT TV/O HDMI DVI - DX10 - RETAIL ¤334 דיסק קשיח: SEAGATE BARRACUDA 320GB 16MB 7200 RPM SATA2 - ST3320620AS ¤460 צורב DVD: LITEON DVDRW LH-20A1S DOUBLE LAYERED X20 - SATA - RETAIL ¤213 זיכרון…

• 6 תגובות
    • 631 צפיות
  19. שלום. אני מעוניין להרכיב מפרט ב 2K-2.5K בלי מסך. המחשב מיועד בעיקר לעבודה משרדית גלישה באינטרנט וגם לעיצוב ברמה נמוכה. שיוכל להפעיל פוטושופ ואילוסטרייטר בכיף. אשמח לקבל המלצות! תודה מראש. נועם.

• 3 תגובות
    • 602 צפיות
  20. שלום חברים, הייתי בפורום הזה לפני עשור וקיבלתי עזרה מכם בהרכבת מחשב לאוניברסיטה. היו ימים עד לא מזמן היה לי לפטופ I3 פשוט של HP שעבד כמחשב המדיה סנטר שלי בבית. הוא הריץ הכל סבבה, עד שקניתי רסיבר חדש והבנתי שהוא לא מסוגל לתמוך בסרטים עם DOLBY TRUE HD ו ATMOS (ויש ATMOS בסטאפ החדש בסלון). אני צריך מחשב חדש שיתמוך בפורמטים האלה וגם יהיה מוכן לעתיד עם 4K ו HDR. אני אשמח שהוא יהיה שקט. בונוס, ואני יודע שאני הולך רחוק כאן - אם הוא מסוגל לעמוד בדרישות מינימום של ה HTC VIVE ל VR זה יהיה מושלם. הבנתי שה GTX 1060 תומך בזה. היו לי התלבטויות בין האם לקנות לפטופ כמו זה או ללכת על מארז HTPC. אשמח להמלצה. 1. מה התקציב המקסימאלי? - 6K …

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. זה יגרום לנייידים עם המעבדים מהדור הקודם לרדת במחיר? תודה אלעד[br]פורסם בתאריך: 17.01.2011 בשעה 13:47:21 שאלה מיותרת ראיתי את התשובה למטהאפשר למחוק

• 0 תגובות
    • 715 צפיות
  22. HP Compaq CQ61-280EJ מפרט - http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=1566 HP Pavilion dv6-1040ej מפרט - http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=1119 שני אלה בנתיים, אשמח לקבל איזה שהיא הערכה בקשר לכל אחד מהם ובנוסף להגיד אם אחד מהם טוב/מתאים יותר מהשני ובאופן כללי מה ההבדל בין Pavilion וCompaq עם אותו מפרט (מלבד עיצוב וכאלה) תודה רבה

• 5 תגובות
    • 906 צפיות
  23. Started by urielka,

איזה מחשב נייד קטן מאוד מאוד לא ממש איכפת לי הגודל של המסך(אפילו 6"!) עם כ.מסך יותר טוב מfx5200 ומעבד מעל 1 גיגהרץ (אם זה סנטרינו אם לא 1.5 גיגה ) בקיצר שמשחקים פשוטים יעבדו לדוגמא:generals ,MOHAA,FS 2004,X-plane,*far cry *במשחק הזה בהגדרות מינימום שלא יעלה הרבה אבל תנו כל מה שיש לכם ואז אני יראה אם כדי לי אם לא אז אני יבנה מחשב שיהיה מבוסס על SOM system on module תודה מראש ;D עריכה: שמחשב יהיה קטן מאוד מאוד לא מה שנקרא קטן מסך 8" ומטה (שזה קובע את הגודל)

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  24. שלום לכולם, 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם ישנה הצדקה, אפשר לחרוג בכ- 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תיכנות, מוזיקה ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Android Studio, Eclipse ודומיהם באופן תדיר, Cubase לפעמים (כולל פלאג-אינס VSTi). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא משהו ספציפי, אפילו לא בהכרח משחקים חדשים, לצורך השוואה המשחקים האחרונים ששיחקתי היו COD Black ops ו- …

25. אהלן אז ככה, אמא שלי מחפשת מחשב נייד בעיקר לצורכי עבודה ומולטימדיה (אינטרנט, סקייפ וכד') אני ממש לא מבין בתחום כי אני רואה שיש אלפי ניידים ואין לי מושג מה עדיף על מה... רק חשוב לה שהמסך לא יהיה קטן סטיל 10" כעיקרון התקציב הוא 2000-2500 ואם יש צורך אפשר לחרוג ממש מעט (אני לא חושב שיש צורך..) תודה!

• 0 תגובות
    • 827 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.