עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Eagle_,

Hi, I would like to buy new laptop and at the moment i am considering between ThinkPad X300 and Dell E4300. Both are very nice, 13.3" but i can only buy one. From weight, they are more or less equal (1.4kg and 1.8kg). but in the processor speed there is difference (1.2GHz and 2.2GHz or 2.4GHz) does it means that it will take windows twice the time to load at X300, or due to the SSD disk it will be balanced? since this computer i need mostly for work (a bit of matlab and latex). whould would you recommand me? thanks

• 0 תגובות
    • 670 צפיות
  2. בזמן האחרון בזמן שאני גולש ופותיח חלונות אני מקבל מסך שחור ולמעלה רשום EXPLORER לא מגיב מה הבעיה ומה צריך לבדוק יש לי מערכת VISTA

• 0 תגובות
    • 700 צפיות
  3. אהלן, לפני כמה ימים התחיל לי רעש של זמזום ממש חזק, שאף פעם לא שמעתי קודם, מהמחשב, אני לא ממש מבין איזה חלק משמיע את הזמזום, אבל זה לא דומה לרעש החזק של המאוורר שלפעמים בוקע ממנו... בד"כ המחשב שלי דולק כמעט כל הזמן, גם בלילה, אתמול כיביתי אותו לתת לו לנח, חשבתי שאולי יש סיכוי שזה יעזור, אבל לא, ועכשיו אחרי שהוא פועל כשעה, הטמפ' של ההארדיסק שלי היא 42, של הכרטיס מסך היא 55, של הצ'יפ של אינטל בערך 60, וה ACPI 63, אני חושב שאלו טמפרטורות סבירות לא? מה זה יכול להיות? אני לא כל כך מתלהב מלשלוח אותו למעבדה של HP ולחכות שבוע שלם, כי אני עובד איתו בצורה אינטסניבית מן הסתם... למישהו אגב יש ניסיון עם המעבדות שלהם? יש מצב שיתקנו את זה במקום? בנוסף גם ה CD לפעמים לא עובד כמו שצריך, לפ…

• 0 תגובות
    • 610 צפיות
  4. Started by Jules Winnfield,

שלום, אני צריך מפרט למוזיקה. 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? מזומן 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)מוזיקה 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. כלום 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי לא צריך צורב 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ?כרטיס קול לפחות ב2000-1500 שקל לפי מה שהבנתי 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? הרכבה 8. ה…

• 0 תגובות
    • 553 צפיות
  5. האם השלט שמגיע לדוגמה עם דגמים כמו DV5-1060EJ וגם DV5-1160EJ, זה שלט שניתן להשתמש בו רק בתוך תוכנה WINDOWS MEDIIA CENTER? או שאני יכול להנמיך ולהגביה את הווליום איתו גם בתוכנות רגילות כמו BSPLAYER או KMPLAYER? להנמיך ולהגביה את הווליום הכללי של המחשב? ועוד שאלה - מה טווח הפעילות של שלט? לכמה זמן מספיקה הסוללה? ובאיזו סוללה משתמשים? מודה מראש לכל העוזרים.

• 0 תגובות
    • 497 צפיות
  6. Started by amirco81,

היי חברים. יש לי בעיה ברגע שאני מדליק את המחשב הנייד שלי אני מקליד את הסיסמא שתמיד השתמשתי בה עד עכשיו ופתאום הוא לא נותן לי להכנס. הוא כותב את ההודעה הבאה: the user profile Service, service failed the logon user profile cannot be loaded כאשר אני מכניס סיסמא אחרת שלא היתה בשימוש עד עכשיו הוא כותב: the user name or password is incorrect יש למישהו רעיון...

• 0 תגובות
    • 618 צפיות
  7. Started by CrazyMax,

היי, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד בתקציב של 4000 ש"ח, תתאפשר חריגה של עד 500 ש"ח. מיועד ללימודי רשתות/אבטחת מידע. צרכים בסיסיים כגון אופיס ואינטרנט (ואולי אצטרך גם להריץ עליו מכונות וירטואליות - אם אפשר לקבל הצעה אחת למחשב שיתאים להריץ מכונות והצעה נוספת למחשב שלא מיועד לכך). אין צורך במערכת הפעלה וכרטיס מסך פחות רלוונטי, לא יהיו משחקים על המחשב אלא רק מולטימדיה, לכן על חשבון כרטיס מסך אני רוצה מחשב שיהיה יחסית "חזק" (לא עגלה). מסך +15" , לפחות 2GB זיכרון, אחריות לשנתיים לפחות (רצוי 3 גם אם זה אומר תוספת תשלום), מעבד אינטל (לא ממש הבנתי אם עדיף centrino או core 2 duo ומה ההבדל בכלל) ראיתי מספר הצעות: LG (למשל R510 2.0GHz) או DELL Inspiron או HP Pavilion DV5/6 (משום מ…

• 0 תגובות
    • 572 צפיות
  8. אשמח לקבל חוות דעת של בעלי הניידים או מאלה שהתנסו בדגם הספציפי הזה. TOSHIBA - Satellite A300-1ND איך הוא מבחינת העבודה עם תוכנות רגילות כמו IEXPLORER-WORD וכו'? האם הוא שקט בעבודה רגילה? ואיך הוא גם במאמץ? האם הוא גם מתחמם יותר מדי? וכמובן - איך הוא מבחינת התמודדות עם משחקים כמו COD4תBIOSCHOK ALONE IN THE DARK וכמובן GTA 4? ואיך הוא מבחינת צפיה בסרטי HD 720P בפורמט MKV? מודה מראש לכל העונים והעוזרים. נ.ב. איפה אפשר למצוא את הנייד הזה תצוגה?

• 0 תגובות
    • 713 צפיות
  9. Started by ha2606,

כונן הDVD לא נפתח בלחיצת כפתור מה ניתן לעשות?

• 0 תגובות
    • 583 צפיות
  10. Started by netivi,

שלום לכולם , אשמח לקבל פיתרון לגבי בעיה שנוצרה לי לאחר התקנה של מערכת הפעלה Vista Ultimate . ישנו לחצן של Scroll בנייד שלי אשר לא עובד לאחר ההתקנה של המערכת ההפעלה ניסיתי להתקין כל מיני עדכונים של האתר בית של ACER ללא הצלחה. המחשב מדגם ACER ASPIRA 5600 תודה מראש, ברק

• 0 תגובות
    • 541 צפיות
  11. לפי הוראות הפורם הנה התשובות שלי ל11 השאלות 1. התקציב כ5500 בתקווה שאוכל להגדילו במעט 2. מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס)=כן, משחקים (קלים או כבדים?)=כבדים מינוס, צפיה בסרטים=כן, קולנוע בייתי=לא, הורדות=כמובן, מסיבות רשת=לא, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) במיוחד עריכת סרטים והרבה 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? =לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא שידוע לי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ?היתי בKSP יש להם 2 מפרטים שעינינו אותי ואולי עדיין זקורים לשינוים קלים : מעבד Core 2 Quad Q9400, 1333MHz, s775, 6MB לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5Q s775 C2Q 1600Mhz, Intel P45, DDR2 1200, PCI-E, HDAudio זכרונות DDR II 800Mhz 2x1GB Kings…

• 0 תגובות
    • 595 צפיות
  12. ביאסתם אותי! אף אחד לא הגיב לשירשורים בהם השקעתי שעות רבותhttp://hwzone.co.il/community/index.php?topic=399756.msg3439612#msg3439612 לא נורא - יש הזדמנות לשפר- צימצמתי ל- 2 מפרטים אפשריים , אך הגדלתי את התקציב ל- 3k. לדעתי, התמורה שווה את הכסף רק אזכיר את הצורך: 1. צפיה בסרטים/קולנוע ביתי, עריכה ביתית לוידיאו ואודיו, שיתוף קבצים, מוסיקה ומדי פעם הרצות של MATLAB. ללא OC. (ככה"נ עם MCE של VISTA HOME PREMIUM 64bit) 2. תקציב- 3000 ללא ציוד היקפי +מסך ב- 1000~. כאשר לגבי המסך, אני סגור כבר על ה- CHIMEI-222h שזכה אצלכם בביקורות טובות וגם גנרי (מתאים גם לחיבור טלויזיה). 3. מעוניין להשאיר מהמחשב הקודם שני רכיבים עם חיבור IDE: א. כונן קשיח 320ג"ב (WD 3200AAJB ) בן חמ…

• 0 תגובות
    • 596 צפיות
  13. יש להשים דגש על משולש הזהב: מעבד, לוח וזיכרון

• 0 תגובות
    • 547 צפיות
  14. שלום, ביקשתי לקבל הצעת מחיר למערכת שפרטים רשומים מטה: מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Box לוח אם ASUS P5N-D כונן קשיח Westren Digital 500GB SATA2 16MB זיכרון G.Skill DDR3 4GB כרטיס גרפי Palit nVIDIA GeForce 9800GT 512MB PCIe צורב DVD אין העדפה ליצרן עדיפות לצבע שחור. מארז Antec Three Hundred קירור למעבד Arctic-Cooling Freezer ספק ENERMAX ELT400AWT החנות החזירה לי הצעת מחיר, עם המפרט הבא: כאשר חבר שלי הרכיב את המפרט הראשון הסתמך על העקרנות הבאים: 1. מהירות 2. שקט מוחלט - לא משנה כמה אני מעמיס על המחשב 3. תמיכה מלאה בVISTA האם המחשב שהציעו לי עדיין עומד בקריטריונים האלו? תודה רבה על העזרה !

• 0 תגובות
    • 724 צפיות
  15. Started by troxa,

איזה מערכת הפעלה כדאי להתקין על msi pr601 עם מעבד intel Penryn T4200? xp או vista ? 64bit או 32bit?

• 0 תגובות
    • 660 צפיות
  16. ללא מסך, ללא מקלדת עכבר רמקולים, ללא הארדיסק, ללא צורב. עברתי על המפרטים המומלצים באתר והתחלתי לנסות להרכיב ועלו לי כמה שאלות.. בנתיים הגעתי לשילוש הזה עם כ.מסך מעבד : INTEL CORE 2 QUAD S775 2.83GHz Q9550 : "SLB8V" - BOX ¤ 1490 לוח אם : ASUS P5QL PRO ¤ 588 זיכרון : OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL 5-4-4-15 - PLATINUM EDITION : OCZ2P8004GK ¤ 305 כרטיס מסך : LEADTEK NVIDIA QUADRO PCI EXPRESS FX570 256MB DDR2 - RETAIL ¤ 1017 סה"כ כל המוצרים (כולל מע"מ) : ¤ 3400 עכשיו אני צריך עזרה א. שכשנכניס לחישוב מארז\ספק נצטרך לעשות פשרה ונראה לי שיש בזבוז כסף בבחירת כ. מסך למרות שאני עושה תלת, יותר חשוב לי עיבוד ברינדורים. או שאולי כן להתפשר במעבד? ב. איזה ספק,מארז לקחת במידה ו…

• 0 תגובות
    • 570 צפיות
  17. אני קונה מחשב לפי מה שהציעו לי פה באזור ה 3600 שקל למפרט שאני יקבל יש טיפה שינויים מבחינת ספק ומארז וגם הוספתי קירור למעבד אבל חברות מוכרות והספק אותו דבר נדמה לי אז פחות חשוב (כרגע לא זוכר .אין לי את ההצעה על המחשב כרגע) Intel Core 2 Duo E7400 Tray GIGABYTE GA-EP43-S3L kingstone DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz GTX 260 896MB GDDR3 DX10 HDTV DVI PCI-E 160 G hard disk 7200 SATA II DVDRW Sata II CoolerMaster Elite 334 HEC Raptor 450W הציעו לי פה (בפורום)את הלוח GIGABYTE GA-EP43-DS3L אבל במפרט יש דגם דומה (שהציעו לי) GIGABYTE GA-EP43-S3L שהוא טיפה יותר זול האם ההבדלים קריטיים?....או שזה לא משנה.?

• 0 תגובות
    • 632 צפיות
  18. שלום לכל המומחחים, אני כבר אובד עצות, כל התקדמות הטכנולוגיה ומגוון המפרטים שאפשר ליצור כבר יאשו אותי, אשמח אם תוכלו לעזור להבין מה הכי מתאים לי לא רק בהיבט התקציב,התקציב שצויין בנושא זה מה שהיה נראה לי נכון להוציא על מחשב חדש לאו דווקא מה שאני מוכן להשקיע, על כן אשמח שתבנו ע"פ תקציב זה אם זאת ארצה לשמוע הסתייגיות לגבי תקציב בהיבטים של עלות מול תועלת בהתאם לצרכים. אז קצת על הצרכים שלי: אני מעוניין להצטייד במחשב שאוכל להריץ עליו תוכנות תיב"ם (עוד לא סגור על תוכנה ספציפית אך אחת מבין ה3: solid edge. solidworks, inventor ) לצורך העמקת הידע והשליטה בתוכנה וגם חלטורות (אם יזדמן כפריילנסר), ולכן אין צורך במחשב בומבסטי "לפרנסה" אבל עם זאת אני מחפש מחשב שידע להריץ את התוכנה להריץ …

• 0 תגובות
    • 969 צפיות
  19. שאני מנסה לצרוב דיסק DVD לא מזהה את הדיסק של ה DVD מה אפשר כדי לפתור תבעיה תודה..

• 0 תגובות
    • 561 צפיות
  20. Started by gongo24,

שלום לכולם, אני מחפש מפרט למחשב עד 1800 ש"ח כמובן כמה שפחות ככה יותר טוב. אני צריך אותו גם כמשרדי אבל גם שיוכל להריץ משחקים.. (כלומר כרטיס מסך נורמלי - לא מובנה על הלוח אם) אני לא צריך אביזרים מסביב וגם לא צריך כונן DVD. תודה!!

• 0 תגובות
    • 459 צפיות
  21. שלום אני מעוניין לקנות מחשב ומסך ללא שאר הציוד ההקפי. התקציב הוא 5.5 אלף ואני מעוניין לשלם במזומן. הדבר הכי חשוב במפרט הוא שעל המחשב להיות כמה שיותר שקט. אני עוסק הרבה בוירטואליזציה והרצת כמה ישומים לכן אני מבקש מעבד 4 ליבות ובגלל עניין העלות מול תועלת אני מעדיף AMD. מבחינת משחקים אני לא מרבה לשחק במחשב, אבל שהמחשב יוכל להריץ משחקים קלים לא חייב על ההגדרות הכי גבוהות, חשוב אבל שלכרטיס מסך יהייה יציאת HDMI ללא צורך במתאם. כפי שאתם רואים המסך הוא 22. בעניין הOC אני חושב על לעשות OC קל, אני לא ממש מבין בתחום אז חשבתי לעשות בעזרת תוכנת הoverdrive של AMD במצב Novice שזה עושה הכל אוטומטי ולהפעיל את זה במידת הצורך. עשיתי מחקר קל והרכבתי את המפרט הבא: הרכבתי את זה בKSP …

• 0 תגובות
    • 532 צפיות
  22. שלום, אני תופס רשת אלחוטית משכנה שגרה מעלי דרך הראוטר שלה. בידי הסיסמא והקליטה של הרשת מצויינת עד טובה מאוד לעיתים, בעיקר באמצע היום משום מה, המחשב מתנתק מהאינטרנט למרות שהחלון של הרשתות האלחוטיות של ווינדוס כותב שהרשת במצב מקושר ושהחיבור מצויין. במידה ואני מנתק את החיבור לרשת ומנסה להתחבר מחדש אני לא מצליח לתפוס את הרשת. גם אופציית "תקן" (התנתקות מהמתאם(?) והתחברות אליו מחדש) לא עובדת ובכלל מוחקת את האפשרות לראות את הרשתות (המערכת לא מצליחה להפעיל מחדש את המתאם?) רק אם אני מבצע כיבוי והפעלה מחדש של המחשב הרשת מתחברת שוב מצויין ומהר. מישהו אמר לי שזו יכולה להיות תוצאה של התנגשות בין מתאמי הרשת: התקנתי כשקניתי את המחשב אחד של Gigabyte (הגיע בדיסק עם המחשב) מול המתאם (?) ש…

• 0 תגובות
    • 617 צפיות
  23. Started by harbon,

אני אומר לכם חתיכת נטבוק חזק.. מריץ כל יישום כגון אופיס אקספלוררר נגני מוזיקה למינהם בקלי קלות כוללי סרטי 720P ממש אהבתי את המחשב אני אישית עכשיו עובד איתו עם אובונטו ויש לו תמיכה נהדרת למערכת..

• 0 תגובות
    • 593 צפיות
  24. שלום דרוש מחשב עד 3500 ש"ח אך רצוי שיהיה הכי זול שאפשר המחשב מיועד ליועץ ביטוח כלומרשימושים בתוכנות האופיס השונות אינטרנט נוחות ממשק והכ י הכי חשוב אמינות שכן הרבה מידע חשוב יהיה על המחשב תודה רבה

• 0 תגובות
    • 575 צפיות
  25. Started by liorklein,

רציתי לדעת אם יציאת HDMI בניידים כוללת גם קול. כי אני יודע שבנייחים היא חלק מהכרטיס מסך ולכן לא כוללת קול מה קורה בניידים?

• 0 תגובות
    • 827 צפיות

דיונים חדשים בפורומים