עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אהלן! אשמח לעזרה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 10000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך קצת זה יהיה נחמד אבל לא קריטי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ב1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עריכת וידאו וגרפיקה אבל אני רוצה גם לשחק משחקים הכי חדשים וכבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). premiere pro, after effects, lightroom, photoshop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן…

• 0 תגובות
    • 763 צפיות
  2. תקציב: 3600 ש"ח לחרוג אלא אם כן זה באמת קריטי, נרכש בארץ. מטרות המחשב: השימושים הבסיסים של תכני אינטרנט, שימוש במסמכי office וצפיית סרטונים. תכנות בARDUINO, תכנות בPYTHON. מידול בתוכנות מידול תלת מימד, דו מימד ופיסול תלת מימדי , שימוש ב,inkscape, meshmixer, sculptist, 123D Make המידול יעשה בעיקר בתוכנות CAD למיניהן (כרגע בעיקר בתוכנות חינמיות כמו OnShape, FreeCAD אך שאתקדם ארצה לנסות גם AutoCAD) לא מדובר ברמה מקצועית מאוד אך ברמה בינונית חובבנית. ככל הנראה לא אשתמש בSOLIDWORKS בגלל החומרה הכבדה שהוא דורש, שלא תואמת לתקציב שלי, וזה גם לא כל כך משנה. (מתלמד ועובד מתחיל וחובבן שרוצה לעבוד עם התוכנות האלו "להרגיש" אותן ולאט לאט להתקדם בהם ולעלות בר…

• 0 תגובות
    • 738 צפיות
  3. אהלן, * מטרות המחשב? גיימינג קל כמו Call of Duty modern warfare 3 בהגדרות נמוכות (אם אפשרי בהגדרות רגילות ומשחקים כבדים יותר), צפייה בסרטים (full hd) ועבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) * גודל המסך? 15.6 אינטש לא חשוב מבריק או מט * רזולוציית המסך? HD 1366x768 אך עדיף יותר. ואם במקרה אפשר להשיג IPS בתקציב נשמח מאוד. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? 2.7 ק"ג לכל היותר, עדיף כמובן כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? עדיף, לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיף SSD, לא חובה * כונן אופטי? עדיף, ממש לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעו…

• 0 תגובות
    • 795 צפיות
  4. שלום, אני רוצה להחליף את המחשב הישן שלי, המחשב משמש לעבודה משרדית, משחקים קלים, פוטושופ, צפיה בסרטים מהמחשב בחיבור HDMI. מצרף שאלון ממולא. 1. מה התקציב המקסימאלי? - 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, פוטושופ, תכני HD, משחקים קלים כמו Heroes of might and magic א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Heroes of might…

• 0 תגובות
    • 656 צפיות
  5. צנוע מדי או משתלם במיוחד? היצרנית האמריקאית מצטרפת אל הטרנד החדש עם מחשב נייד מבוסס חלונות 10 בעלות מינימלית ההצלחה המפתיעה והמרשימה של מחשבי ה-Chrome OS הביאה יצרניות רבות, בשיתוף פעולה עם מיקרוסופט עצמה, לנסות וליצור מוצרים מתחרים מקבילים אשר מבוססים על מערכת החלונות – תחילה במחירים של כ-300 דולר, ולאחרונה סוף סוף גם במחיר מינימלי עוד יותר של 200 דולר בלבד, אשר תואם באופן מלא את מה שניתן למצוא בקטגוריית ה-Chromebooks כבר כמה שנים. אחריו שראינו הצעות מאייסר ואסוס, נראה כי הגיעה גם התור של דל (Dell) האמריקאית להצטרף למשחק עם ה-Inspiron 11 3000 החדש – אולי נייד החלונות הזול ביותר שהחברה יצרה מאז ומעולם. כפי שניתן לצפות מנייד במחיר שכזה, ה-Inspiron 11 ה…

• 0 תגובות
    • 492 צפיות
  6. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שקלים פחות או יותר, כלומר לא יותר מדי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים, ושימוש כללי כמו גלישה וכו'. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משתמש בפוטושופ וקצת סוני וגאס ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כרגע אני לא יודע כי יש לי מחשב עתיק, אבל אני ארצה לשחק במשחקים כבדים וחדשים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם …

• 0 תגובות
    • 725 צפיות
  7. צמד ניידי גיימינג מתקדמים במיוחד מבית MSI ואסוס החלו להימכר בחנויות, בתגי מחיר חסרי תקדים לא פחות מהביצועים עצמם עולם המחשבים הניידים הצליח לבצע בשנתיים האחרונות צמצום פערים משמעותי מאוד לעומת השוק הנייח, בייחוד אם מתבוננים בקצה העליון של המערכות היקרות והמתקדמות ביותר – וזה משהו שממחישות היטב אסוס ו-MSI עתה, עם הדגמים החדשים שהן מביאות אל החנויות. מן העבר האחד ניצב לו ה-ROG GX700 של אסוס, אשר גורף לעצמו את התואר המפתיע משהו, "המחשב הנייד הראשון עם קירור מים". המוצר מציע מסך 17.3 אינץ' ברזולוציית 1080p ועם תמיכה בטכנולוגיית ה-G-Sync הניידת של NVIDIA לקצב רענון גבוה יותר, מעבד Core i7-6820HK מרובע ליבות עם מכפלה פתוחה, כרטיס מסך מדגם ה-Mobile GTX 980 העוצמתי ביות…

• 0 תגובות
    • 822 צפיות
  8. Started by I7210I,

שלום אשמח לדעת את המחיר של המחשב שלי כיום(יש אחריות על כל הרכיבים אבל לא בישראל כי זה לא נקנה בישראל) מעבד I7-4790K לוח אם asus maximums vii ranger 16GB ram kingston דגם מדוייק איני יודע כרטיס מסך Gigabyte GTX 970 G1 Gaming 1Xssd samsung 840 evo 2TB WD ספק כוח SEA SONIC 650 מארז cmstorm של cooler master תודה

• 0 תגובות
    • 676 צפיות
  9. נייד הגיימינג החדש של MSI מציגה מעבד עם מכפלה פתוחה, כרטיס מסך מתקדם ומערכת של חברת Tobii, אשר מאפשרת שליטה באמצעות המבט ותזוזת העיניים של המשתמש לפני כחמש שנים חזינו לראשונה בטכנולוגיה המסקרנת של חברת Tobii השבדית, אשר מסוגלת לעקוב אחרי מבטו של משתמש ולשלב זאת באופן תוכנתי במערכות מחשב, ליצירת שכבת שליטה חכמה נוספת (ואינטואיטיבית במיוחד, לכאורה). כעת, נראה שהיכולת המסקרנת הזו מבשילה סוף סוף לכדי יישום מסחרי אמיתי – במסגרת נייד הגיימינג החדש של MSI, העונה לשם GT72S G. המחשב מציע מסך IPS בגודל 17.3 אינץ' וברזולוציה של 1080p עם תמיכה בטכנולוגיית G-Sync, מעבד Core i7-6820HK מרובע ליבות בעל מכפלה פתוחה לביצוע המהרה, כרטיס מסך מדגם GeForce GTX …

• 0 תגובות
    • 808 צפיות
  10. Started by patishi,

שלום רב ותודה מראש. אני כרגע נמצא בסין והתקלקל לי המחשב, לכן מחפש אני המלצות לקניית מחשב חדש. מן הסתם החברה המועדפת פה היא לנובו, אך כל חברה תבוא בחשבון אם המחיר יהיה דומה. הדירשות שלי מאוד פשוטות, אני משתמש בו לצפייה בסרטים/סדרות, גלישה באינטרנט ומשחק מדי פעם בcities skylines או במשחקים בסגנון. אשמח שתהיה לי האופציה לשחק במשחקים מדי פעם, אך אין לי צורך להשקיע במחשב רק בשביל זה. חשוב לי שלא יהיה כבד במיוחד אך מנגד זמן טעינה ארוך יחסית. התקציב שלי הוא בסביבות 3500 ש״ח. שאר הדברים אינם חשובים כל כך. תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by patishi,

שלום רב ותודה מראש. אני כרגע נמצא בסין והתקלקל לי המחשב, לכן מחפש אני המלצות לקניית מחשב חדש. מן הסתם החברה המועדפת פה היא לנובו, אך כל חברה תבוא בחשבון אם המחיר יהיה דומה. הדירשות שלי מאוד פשוטות, אני משתמש בו לצפייה בסרטים/סדרות, גלישה באינטרנט ומשחק מדי פעם בcities skylines או במשחקים בסגנון. אשמח שתהיה לי האופציה לשחק במשחקים מדי פעם, אך אין לי צורך להשקיע במחשב רק בשביל זה. חשוב לי שלא יהיה כבד במיוחד אך מנגד זמן טעינה ארוך יחסית. התקציב שלי הוא בסביבות 3500 ש״ח. שאר הדברים אינם חשובים כל כך. תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by Roi Ofer,

* מטרות המחשב? עבודות משרדיות אינטרנט ,אופיס ותוכנות סרטוט (solid work) * גודל המסך? 13.3 או 14 * רזולוציית המסך? FHD לפחות * משקל רצוי? עד 1.4 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות שש שעות עבודה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI בכל גודל, usb3 X3 * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD מלא לפחות 256 * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה רועי

• 0 תגובות
    • 755 צפיות
  13. החברה הסינית השיקה מכשיר חלונות 10 ראשון מתוצרתה, שלא מוותר על קישוריות סלולרית מובנית ועשוי להיות אחד מהזולים בקטגוריה השוק מלא כבר היום במחשבים ניידים המבוססים על חלונות 10, עם מצטרפים חדשים שמגיעים למסיבה כמעט בכל שבוע. למרות זאת – נראה שעדיין יש קצת מקום להפתעות, כפי שמתיימר לספק טאבלט ה-Plus 10 ההיברידי החדש של חברת Alcatel. ה-Plus 10, שהוא טאבלט החלונות 10 הראשון של Alcatel (אשר בימים כתיקונם מתעסקת בעיקר עם אנדרואיד, ועם חלונות למובייל), מהווה מכשיר צנוע עד מאוד עם מאפיין אחד ייחודי – תקבלו בו מסך 10.1 אינץ' עם פאנל IPS ברזולוציה של 800×1,280 פיקסלים, שבב Atom Z8350 מרובע ליבות מהדור העדכני, זכרון RAM של 2GB, נפח אחסון פנימי של 32GB מבוסס eMMC וחריץ micro…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by tal89,

הבטריה שלי התחילה לסיים את הקריירה. חיפשתי בארץ ולא מצאתי שום דבר במחירים נורמליים. מצאתי באמזון את הפריט הזה. אבל אני לא יודע אם מומלץ לקנות בטריה לא מקורית. אשמח אם מישהו יכול לזרוק לי עצם. יש גם אפשרות שיביאו לי אותה ממיאמי, כך שיש עוד דלתות פתוחות. תודה מראש ושלא יגמר לכם המיץ.

• 0 תגובות
    • 985 צפיות
  15. Started by Alex122,

אני מתעניין לקנות מחשב נייד פשוט אך מהיר לשימושים של אינטרנט וסרטים כרגע זה מה שהכי מתאים לי ככל הנראה https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=17946 אני מתעניין אם מישהו היה ברוסיה - מוסקוה ויודע מה טווח המחירים שם לעומת הארץ אני נוסע לטייל במוסקווה בעוד חודשיים +- האם הפער הכספי מצדיק את ההבדל?

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  16. היצרנית הסינית שעסקה היום בסמארטפונים וטאבלטים ביצעה את הקפיצה הגדולה הבאה שלה עם טאבלט חלונות 10 דמוי Surface Pro במשקל נוצה במימוש מדוייק למדי של דיווח שהגיע מספר ימים לפני תחילתה של תערוכת ה-MWC 2016 – היצרנית הסינית העולה Huawei, שקטפה בשנה שעברה את המקום השלישי בשוק הסמארטפונים, הציגה את טאבלט ה-MateBook שלה שמריץ חלונות 10, ומהווה כניסה ראשונה שלה לקטגוריית המחשבים האישיים. הדגם החדש, כמו רובם המוחלט של הטאבלטים מבוססי החלונות שהושקו בשנה החולפת, מנסה להיות כמו דגמי ה-Surface Pro המצליחים מבית מיקרוסופט – אין כאן שום דבר אחרת להציג זאת. המכשיר עצמו מכיל את כל החומרה וישווק בנפרד, כאשר לצידו יוצע כיסוי שהוא גם מקלדת (והופך את המכשיר לסוג-של-מחשב נייד) ועט מ…

• 0 תגובות
    • 780 צפיות
  17. Started by Yardenh,

היי רציתי לשמוע חוות דעת על המחשב הזה דגם: Lenovo IdeaPad Y700-15 80NV001GIV אני סטודנט לאדריכלות ועובד עם תכנות כבדות כך שחשוב לי שהמחשב ירוץ חלק נתונים: מחשב נייד מבית Lenovo בעל מסך 15.6 אינטש IPS ברזולוציית FHD, מעבד Intel® Core i7-6700HQ 2.6GHz - 3.5GHz, זיכרון פנימי בנפח 16GB, כונן קשיח בנפח 1TB משולב SSD בנפח 128GB ומאיץ גרפי NVIDIA® GTX-960M 4GB יצרן: Lenovo‏, דגם: IdeaPad Y700‏, גודל: 15.6''‏, מעבד: Intel Core i7 - HQ‏, נפח: 128GB‏,1TB‏, כרטיס מסך: Nvidia‏, גודל זכרון: 16GB‏, רזולוציה: 1920x1080‏, כונן אופטי: ללא כונן אופטי‏, צבע: שחור‏, אדום‏, חיבורים: HDMI‏, USB 2.0‏, USB 3.0‏, מערכת הפעלה: Windows 1…

• 0 תגובות
    • 2k צפיות
  18. בקשות מיוחדות: מעבד אינטל , דגש על כרטיס מסך איכותי מאוד חלקים איכותיים וחנות קרוב לבית (מתגורר בבנימינה) ברשותי מסך 19 אינץ שטוח ניתן לחרוג 200 שקל מהתקציב

• 0 תגובות
    • 539 צפיות
  19. שלום, חבר של אבי מחפש נייד שעונה על הקריטריונים הבאים: -חיבור HDMI מובנה (כולל האודיו). -כרטיס מסך חזק יחסית, כדי שיוכל להריץ משחקים מודרניים על הגדרות גרפיות בינוניות ואפילו נמוכות, העיקר שיריץ בFPS נורמאלי. -לא משנה אם הנייד מגיע עם מערכת הפעלה או לא, ואם כן לא משנה איזו. -מעבד מהיר (מעל 2.2Ghz כולל), עדיף מהדגמים החדשים. -גודל מסך לא משנה, אך מעדיף בסביבות ה15". עד כה מצאתי נייד אחד שעולה על כל הדרישות הנ"ל- Gigabyte W576V-84R2 (כולל כרטיס מסך 9600M GS, זיכרון כ-2 ג'יגה, נפח 320 ג'יגה, מעבד P8400 וכולל יציאת HDMI). מה אתם אומרים עליו? במידה ויש לכם ניידים העונים על הדרישות הנ"ל, אשמח לשמוע. תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 678 צפיות
  20. אני מתלבט בין 2 מחשבים ניידים שאני רוצה לקנות, הראשון : http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=10563 לבין זה: ‎Acer Aspire AS6930G - 644G50MN‎ עם מעבד של T6400, אני יותר נוטה לכיוון האייסר, אבל השאלה המציקה לי היא אם המעבד של אייסר (T6400) הינו מעבד טוב, המחשב מגיע עם 4 ג'יגה זיכרון במהירות 667, 500 ג'יגה הארדיסק במהירות 5400 וכרטיס מסך סביר של 9600GT עם 1 ג'יגה זיכרון, שיריץ את הרוב אשמח לתשובות ועצות ואפילו לחוות דעת למי שיש את המעבד... תודה, יאן.

• 0 תגובות
    • 839 צפיות
  21. ללא ההארדיסק וללא כרטיס מסך וללא ציוד הקפי איך זה ? E5200 TRAY-335 ש"ח נעשה לו קצת OC מארז כולל ספק 300W CAMPUSE HEC צורב LG -GSAH442N לוח אם: GA-EP31-DS3L כרטיס מסך HD4850 OC EDITION - 550 ש"ח איך:?

• 0 תגובות
    • 522 צפיות
  22. Started by purple-hey,

תקציב: 3000 חריגה מקסימאלית: 4000 השימושים של המחשב: האם המחשב מיועד לשימושים משרדיים (אינטרנט, וורד, קריאה מרובה)? - כן האם המחשב מיועד למשחקים, אם כן אילו משחקים? - לא האם המחשב מיועד לתוכנות, אם כן אילו תוכנות? - כמובן, לא יעבוד בלי תוכנות. האם המחשב מיועד למוזיקה, האם אתם תעבודו עם תוכנות עריכה של מוזיקה? - כן, מיועד להשמעה של מוזיקה, לא לעריכה. האם המחשב מיועד לעריכה גראפית, אם כן אילו תוכנות תשתמש? - בעיקרון לא מיועד. אני תלתיסט\אנימטור ועובד עם כול התוכנות הכבדות. הנייד מיועד לחברה שלי, לא מיועד לעבודה גרפית אבל אשמח אם יהיו לו יכולות בסיסיות, בעיקר לצורך פרזנטציה ללקוח, לא לעבודה שוטפת. האם אתה מתכנן OC (המהרת חלקים במחשב)? להסבר מהו OC לחץ כאן - לא. ציוד הקפי: הא…

• 0 תגובות
    • 566 צפיות
  23. שלום רב, רציתי לדעת איך המפרט המוצע. אמור לשמש לצורכי משחקים ועבודה משרדית. תודה מראש.. ! כמו כן הייתי מעוניין לדעת קצת יותר פרטים על המסך שבחרתי, ואם הוא מומלץ. מעבד Intel Pentium Dual-Core E5200 Tray ¤332 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE5200ay לוח אם ASUS P5KPL-CM ¤278 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=31144 כונן קשיח Samsung HD502IJ 3.5" 500GB SATA2 16MB ¤292 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD502IJ זיכרון Mushkin DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-18 SP ¤214 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=996558 כרטיס גרפי PowerColor ATI Radeon HD4870 512MB DDR5 PCIe ¤840 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=AX48…

• 0 תגובות
    • 510 צפיות
  24. Intel 4965AGN Wireless-N Mini Card לבין Dell 1505 Wireless-N לבין Dell 1395 802.11G Wireless Mini Card ? תודה רבה ! אביאל

• 0 תגובות
    • 475 צפיות
  25. אני צריך מפרט מחשב [בעיקר למשחקים] תקציב : 2-2.5K. [רק מעבד, ללא מסך] שיהיה בו [חייב..]: 250G ארד דיסק, כרטיס מסך טוב למשחקים, זכרון RAM [כמה שיותר טוב...]

דיונים חדשים בפורומים