ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
* מטרות המחשב? המחשב מיועד לסטודנטית, בעיקר לכתיבה בזמן הרצאות, קבצי word/excel/powerpoint/pdf, צפייה בסרטים/סדרות, ריבוי כרטיסיות בכרום. * גודל המסך? "13.3 * רזולוציית המסך? מניח ש FHD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? קל ודק ככל שניתן, צריך להיות נוח לסחיבה יום שלם באוניברסיטה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? נדרש זמן סוללה ארוך (6-8 שעות ואפילו יותר אם ניתן) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? אין צורך מיוחד * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיפות ל SSD אם ניתן להכניס בתקציב, מינימום 128-256 * כונן אופטי? אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? ***כן במידה והמ…
-
- 0 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מעוניינת לקנות נייד בסביבות 4k רצית חוות דעת על לנובו z70-80 FG004KIV i7/i5 וכן על השירות של לנובו ודה
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, אני רק רוצה לציין שלא לכלול בתקציב כרטיס מסך, אבל אני כן רוצה המלצה לכרטיס מסך בסדר גודל של 1000 ₪, אפשר לחרוג ב200 שקלים אם זה יהיה ממש שווה. תקציב הקנייה: 3000 ₪ חריגה מקסימלית: ללא האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך: לנצל את כל התקציב, לחרוג רק אם זה משפר. מה שימושי המחשב: משחקים, סרטים/סדרות משחקים לדוגמא: Batman Arkham Knight, GTA V רזולוצית המסך: DELL P2414H, 1920x1080 הגדרות גרפיות: כמה שיותר גבוהות. חשיבות השקט במערכת: 5, לא קריטי אבל יהיה ממש נחמד. האם מתוכנן OC: לא. צורך במערכת הפעלה/אופייס/הרכבת מחשב בחנות: הרכבת מחשב בחנות. תאריך קניית המחשב: השבוע. בקשות מיוחדות: זכרון SSD שמירת אופק שדרוג המחשב: לא. הציעו בעבר מפרט דומה שפחות או יותר …
-
- 0 תגובות
- 808 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - לא 2. מה שימושי המחשב? - עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - פוטושופ אילוסטייטור, אפטר אפקטס, שימוש יומיומי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? - עכבר ומקלדת אלחוטיים 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? - מסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? - 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? - לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי 2700, אבל ממש אשמח לרדת ממנו א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אני בעיקר מנסה כרגע לראות מאיפה אפשר לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיך שלא, אני כבר במקסימום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה ו-office א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא קריטי. מסך 22" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמ…
-
- 0 תגובות
- 683 צפיות
-
-
שלום, זוהי בטח בקשה די נפוצה, אבל בבקשה עיזרו לי 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג עד 500 ש״ח בערך, אלא אם כן ישנה הצדקה לחריגה גדולה יותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש עיקרי משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא מיועד לתוכנות ספציפיות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא המשחקים החדשים בשוק, בדרך כלל משחקים באיחור של שנה שנתיים. משחק לדוגמא bioshock infinite -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלי…
-
- 0 תגובות
- 657 צפיות
-
-
שלום רב, יש ברשותי לפטופ DELL insperion 6400 (די ישן) וחשבתי להפוך אותו לHTPC, ניסיתי לראות בו 1080P והוא די מתקשה. אציין כי פירמטתי אותו הרגע, ובאתר של דל אין דרייבירים לווינדוס 7 עבור הווינדוס הזה . המעבד שלו הוא t2020, נראה לי מוזר שהוא מתקשה בניגון 1080P על אף היותו ענתיקה. בכל זאת ליבה כפולה... ויש לו 2GB זכרון זה אמור להספיק לא?! תודה רבה על העזרה
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש להרכיב מחשב נייח שישמש למגוון רחב של משימות, אך בעיקר כסטרימר למוזיקה וסרטים. חשובה לי התאימות שלו לשנים קדימה ומתוכנן שדרוג רכיבים אחת לתקופה (המחשב הקודם שרד נהדר 5 שנים של שדרוגים - כ.מסך, SSD, הרחבת זכרונות וכו' - ואני מתכנן להמשיך בקו הזה גם עם המחשב הנוכחי), לכן בחירת המעבד, לוח האם, המארז והספק צריכים דגש מיוחד. המחשב ייתחבר גם למסך 30" (2560*1600) וגם למקרן (1080P 100") -כרטיס המסך הנוכחי שלי (6790 נדמה לי) מתמודד עם המשימה בסדר סה"כ, כך שלא נראה לי שצריך להשתולל עם כרטיס המסך (למרות שגם יד 2 באחריות בא בחשבון). 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ₪ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רצוי לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה עד …
-
- 0 תגובות
- 874 צפיות
-
-
שלום רב, אני מחפש לפטופ לעבודה (עובד כסוכן נדל"ן), יש לי ידע במחשבים ואני יודע לזהות מחשב חזק, אני בדרך כלל קונה את הלפטופים שלי דרך גרופון, או וואלה שופס כאשר יש דילים טובים. פה מצאתי מספר מחשבים זהה לחלוטין בחומרה אך עדיין במחירים שונים, אשמח אם תוכלו לומר לי מה באמת ההבדלים בין המחשבים (כי על פניו זה נראה שיש בהם אותה חומרה... פה ושם שינוי קטן במעבד), למה ההבדלים במחירים ואיזה מן המחשבים הכי טוב לדעתכם? יש את האופציה הזו שבמחיר ממש משתלמת. מעבד A10 ומחשב חזק ביותר של DELL http://www.wallashops.co.il/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-15-6-Dell-%D7%96%D7%9B-8GB-%D7%93%D7%99%D7%A1%D7%A7-1TB-%D7%95-Win8-1/pi5SS40493 אופציה שניה, נראה שזה אותו מחשב לחלוטין ר…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מארז cm 690 2 advance לוח-מ gb h87 hd3 ספק antec neweco 80+bronze 520w ואני מתלבט אם למכור את המעבד שלי שהוא 4590
-
- 0 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד שיוכל להפעיל משחקים לא כבדים במיוחד, אני מתאר לעצמי שמחשב שיכול להריץ משחקים לא הכי כבדים מ2010 או משחקים כבדים בהגדרות נמוכות יספיק לי עד שאני אשקיע את הזמן לבנות נייח רציני למשחקים. תודה
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין להחליף את האקסטרימר שלי במחשב קטן בסלון. היעוד של המחשב הוא: ניגון קבצי מוזיקה מדיסק קשיח או כונן חיצוני גלישה באינטרנט ליוטיוב או לאתרי רדיו 1. מה התקציב המקסימאלי? - 1000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? יהיה נחמד לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? במידת הצורך מוכן לחרוג ב 500 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושים - אודיו, אינטרנט. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין משהו ספציפי כרגע ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: יתכנו משחקים פשוטים ברזולוציה סבירה - אין דרישות משחק מיוחדות -אילו משחקים לדוגמ…
-
- 0 תגובות
- 822 צפיות
-
-
היי לכולם, אשמח לקבל המלצות על מפרט למחשב נייד שטוב גם למשחקים וגם לעבודה משרדית, לא כבד מדי אבל עם מסך לא קטן מדי (בכל זאת מדובר גם על מחשב למשחקים). אני קונה בעזרת חבר בארה״ב אם זה משנה משהו. תודה רבה לכל הממליצים!
-
- 0 תגובות
- 801 צפיות
-
-
שלום חברים, אני מחפש מחשב נייד, הצרכים שלי הם קצת פיתוח ובניית אתרים (כולל הרצה של XAMPP ופלטפורמות מעט כבדות) וגם קצת גרפיקה (פוטושופ). אני מחפש מחשב חזק וקל משקל, עם מסך 14 אינץ, מה שכידוע קשה למצוא במחיר טוב. ובכל זאת מצאתי את המחשב הבא אבל לא מצאתי עליו ביקורות, יותר מאשמח לשמוע את דעתכם המקצועית. הדגם: Lenovo IdeaPad Flex 2 14 59426613 קישור למפרט: http://www.nayadimm.co.il/product/ideapad-flex2-14-59426613?aff=Zap&aff_a=1 תודה רבה לעונים וערב טוב לכולם!
-
- 0 תגובות
- 968 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכנות (Machine Learnning) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משחקים: כבד, תכנות: תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: GuildWars2, Witcher3, GATV -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1980X1024 (24 אינץ) בעתיד אולי יחבור מסך 4K -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד …
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי חברים. מחפש נייד עם מסך 13.3 מבחינת דרישות: 1)שיהיה בנוי טוב מאוד 2)מעבד- I5 חדיש מספיק בהחלט 3)זיכרון- 6GB ומעלה 4)SSD למערכת הפעלה (ולא המיני של ה8GB) 5) שיהיה קל תקציב- 4K אפשרי עם חריגה קלה אשמח לכיוון!
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, יש לי ASUS ZenBook ux31e, המסך שלו שבור ולא עובד (מנפילה שבה אולי ניזוקו עוד חלקים וזה מקור הבעיה שלי ), אני מחבר אותו עם מיקרו HDMI - HDMI למסך חיצוני (Sony Bravia). העסק עובד סבבה בלי דרייברים של הכרטיס מסך (integrated Intel HD Graphics 3000 GPU) או בסייפ מוד אך ברגע שמותקנים דרייברים הוא פשוט לא מזהה את המסך החיצוני לא משנה מה אני עושה (fn+f8, Win+P, ניסיון על בליינד "להעביר" למסך החיצוני) לכן אני מסיק שהוא לא מזהה אותו (גם לא משמיע רעש כשמחברים אותו). כשמותקנים דרייברים אז מסך הטעינה של וינדוס מופיע על המסך החיצוני אך ברגע שהוא נכנס לוינדוז אין שום אות לזיהוי. אבל בלי דרייברים אין שום בעיה! איך אני גורם לו לעבוד עם דרייברים? תודה
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום רב, אשמח לשמוע את המלצותיכם. אני מעוניין לקנות מחשב נייד לשימוש ביתי. ה Dell Vostro 1320 שלי כבר משרת אותי נאמנה חמש שנים אך הוא מאוד מקרטע. אגב: מישהו יודע להסביר לי איך זה שהמחשב שלי ייוצר לפני שש שנים ולא קניתי אותו במחיר יקר, ועדיין כשאני מסתכל על מהירות המעבד הוא נראה מהיר יותר מרוב המחשבים כיום בשוק? מה כאן אני מפספס? ומדוע המחשבים העסקיים כיום באים במהירויות נמוכות? הקונפיגורציה: רוב המוחלט של השימוש במחשב ייעשה בבית אמנם, מחובר למסך חיצוני ומקלדת ועכבר חיצוניים. ובכל זאת, עדיין אני מעדיף נייד - מן שריטה אסתטית שכזו. מוכן להשקיע בזה את הסכום שיתווסף על קניית נייח. כמו כן, יש סיכוי סביר שאשתמש בו בעתיד גם בחוץ. פירוט נוסף: * מטרות המחשב? בעיקר: - עבודה משרדית -…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית (גלישה באינטרנט) ותכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). הרצת תוכנות פיתוח באופן שימוש כבד לצורך פרנסה, כגון: visual studio, sql server management studio ותוכנות עיצוב: illustrator ,photoshop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). Samsung 23 inch 1920x1080 -לאיל…
-
- 0 תגובות
- 801 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, מחפש מחשב נייד עד 2000 ש"ח שיישמש לגלישה באינטרנט וצפייה בתכני BLURAY . דרישות נוספות: חשוב לי שהמסך יהיה גדול ואיכותי עד כמה שניתן במחיר זה . מהיר ככל שניתן. קל עד כמה שניתן. אשמח להמלצות,תודה.
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מעניין אותי בכמה אני יכול למכור את 2 המחשבים הללו? מחשב ראשי CPU: i7 3770k Cooler: Hyper 212 EVO Motherboard: gigabyte-Z77X-D3H (לוח אם תומך ב-SLI כפול במהירות pcie express 3.0 x8 לכרטיס) Memory: crucial ddr3 8gb GPU: sapphire 7970 dual-x (אחריות לחצי שנה כולל קבלה וקופסה מקורית) SSD: Samsung 840 EVO 250GB (אחריות לשנה וחצי שנה כולל קבלה וקופסה מקורית) Case: ENERMAX Chakra PSU: hec 550w מחשב חלופי CPU: amd phenom ii 720 unlocked to x4 cores 940 black edition Motherboard: gigabyte GA-MA770-UD3 Memory: DDR2 ram 8GB GPU: SAPPHIRE VAPOR-X HD 4870 2GB GDDR5 HDD: WD sata 600GB …
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן מארז ------------- G7 IN WIN ספק כוח --------- CROSAIR VS650 650W לוח אם ---------- GIGABYTE HASWELL 1150 GA-H87-D3H מעבד ----------- INTEL CORE I5 3.4 GHz 6MB QUAD 4670 זכרון ------------ GEIL EVOVELOCE 4GB DDR3 1600MHz (סך הכל כמות: 2 ) כרטיס מסך ----- AMD Radeon R9 280X GAMING 3GB-5 MSI צורב ------------ LG DVD RW GH24NS Black SATA OEM דיסק קשיח ----- corsair force ls 2.5" SATA3 60GB SSD חשוב לציין שהמחשב נקנה לפני שנה וחצי זה הכל תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני שוקל לקנות מחשב במפרט דומה למפרט #25 (עם יותר SSD ופחות HDD) שאמור לשבת בסלון. כמה הוא אמור להיות רועש? זה לא שאמורים לישון איתו, אבל אני לא רוצה לשמוע אותו כשאני רואה סרט.
-
- 0 תגובות
- 739 צפיות
-
-
הייתי רוצה מחשב שמתאים למשחקי סימולטור טיסה בתקציב של 4000-5000 ש"ח. המשחק צריך להתאים לFSX, ולX-PLANE קבלתי את הצעה הבאה ואני לא בטוח לגביה לכן מבקש את עזרתכם. הצעה מצורפת לדיון מה התקציב המקסימאלי?5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100-500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי סימולטור טיסה ועבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). FSX, X-PLANE, Office ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:כן הוא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית)…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? התקציב המקסימאלי הוא בסביבות ה-4000 שזה כבר יקר וגבולי א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך כמה שיותר. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם יש צורך לחרוג בקצת בשביל איכות אין ברירה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב הוא בעיקר לצרכי אודיו, עריכת מוזיקה והרבה תוכנות לעריכת מוזיקה דוגמת קיובייס ועוד ושימוש שוטף ביתי כמובן של אינטרנט נורמלי וסרטים וסדרות לפעמים(לא קריטי) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש תדיר בקיובייס ועוד תוכנות נוספות כדוגמתו לצורך שימוש תדיר ללימודי מוסיקה. 3. האם יש צורך בציוד …
-
- 0 תגובות
- 817 צפיות
-