עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אני צלם במקצועי, חשוב לי שתהיה סוללה גדולה, מסך לא מבריק, שיעבוד עם תוכנות גרפיקה (פוטושופ וכיו"ב), שיהיה עמיד בתנאי מז"א וסתם בתנאים של פגישה עם הרצפה, נוח לתפעול. אם אפשר שיהיה קל, לא צריך 15", אפילו 12" מספיק. הציעו לי פוג'יטסו U9000 במחיר של 7K http://www.yardenpc.co.il/Product.aspx?productid=1109, אני לא מכיר את החברה ולא יודע כמה אפשר לסמוך על המחשבים האלו, למרות שהמפרט שלו מאוד מתאים לי, אשמח לשמוע את דעתכם על DELL520, לנובוR61 ודגמים נוספים שנראה לכם שאוכל לרכוש. אשמח גם ללינק לחנות מומלצת באזור ת"א-ר"ג-גבעתיים-פ"ת. תודה. הצלם.

• 3 תגובות
    • 528 צפיות
  2. Started by ac1240,

פתחתי את הנושא הזה בפורום גרפיקה אבל לא ענו לי עדיין ויכול להיות שעוד היום אני נוסע להביא כרטיס אז אני ממש בלחץ בבקשה לא לנעול אני צריך תשובה ממש מהר זה הפרטים כרטיס מסך AGP עד 600 שקל המפרט שלי הוא p4 2.8ghz 1gb אין לי אפשרות להוציא יותר מ 600 אז אני מוציא את זה על כרטיס מסך ואני רוצה לדעת מה הוא כרטיס המסך AGP8X הכי טוב שיש במחיר של עד 500-600 שקל כ(רגע יש לי ATI RADEON 9550 ) והאם יראו שיפור בכמות ה FPS שאני יקבל במשחקים(חשוב שזה יהיה כרטיס של SM3 לא יודע אם יש יותר אבל שישהיה לפחות 3 ) וכמה FPS אתם אומרים אני יקבל ב COD4 עם הכרטיס הזה (ועל איזה גרפיקה אני יוכל להפעיל את המשחק ) (הכרטיס שיש לי נותן לי 20 FPS ) והאם לא יהיה בעייה לשים את הכרטיס מסך הנ"ל עם הספק שיש ל…

• 3 תגובות
    • 528 צפיות
  3. רציתי לקבל חוות דעת לגבי המפרט שבניתי המטרה היא בעיקרון למשחקים אבל אני לא מתעסק עם העניין של הגדרות גבוהות וכל הדברים האלה שיהיה אפשר לשחק במשחק נורמלי בלי תקיעות וגרפיקה סבירה +. מעבד 615 ש"ח AMD ATHLON 64 X2 DUAL CORE AM2 5200+ 1MBX2 FSB 2600MHZ HT 2000MT http://www.gibornet.co.il/?page=shop/flypage&product_id=918&category_id=89afe3947540007e9bf500324087279d& לוח אם 475 ש"ח ASUS M2N-E (AM2) NFORCE 570 ULTRA HD AUDIO GBL DDR2 800MHZ http://www.gibornet.co.il/?page=shop/flypage&product_id=459&category_id=b7419c7fc7905e9cd5859c37bd3b3896& כרטיס מסך 870 ש"ח Sapphire Radeon X1950PRO 512MB PCIe http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=693&Cat…

4. 1) תקציב? 5000-6000 ש"ח 2) מטרות ? (לדוגמה: OC, עבודות משרדיות {גלישהבאינטרנט, אמייל, הכנת קבצי וורד והדפסות}, משחקים {קלים או כבדים ?}. ניתן לבחוריותר מאחד) לרוב משחקים כבדים. 3) האם אתה צריך ציוד היקפי ?(לדוגמה מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים וכו'.. יש לציין איזה) לא זקוק לציוד היקפי. 4) האם יש דבר ספציפי שאתה לאצריך במחשב עצמו ? (לדוגמה אם כבר יש לך כרטיס מסך טוב ואתה לא צריך חדש) צריך הכול. 5) האם יש לך העדפה לחברה או לחלקכלשהו ? G-force 8800GT 6) האם אתה צריך מערכת הפעלה אוכל תוכנה אחרת ? (אם כן פרט איזו) לא. 7) האם אתה רוצה רכיב נוסף שיהיהבמחשב ? (לדוגמה כ. רשת, כ. טלוויזיה או כונן DVD) צורב DVD, כונן DVD, כרטיס רשת(ניתן מובנה.). 8) האם נושא הקירור והיופי במחשבחשובים לך ?…

• 1 תגובה
    • 528 צפיות
  5. אני מתכנן לקנות את המפרט הבא. המחשב עבורי הוא כלי לאינטרנט ואופיס, ואיני מתעניין (או מבין) בכל ה- BUZ וה- HYPE האקזוטיים. האם ניתן לקנות את המפרט בראש שקט? האם הוא אינו מכיל יותר מדי רכיבים OBSOLETE ? האם יש רכיבים שחשוב לשנותם? במידת הצורך אין לי בעיה לעלות בתקציב בכמה מאות ש"ח. http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=345&CatCode=

• 1 תגובה
    • 528 צפיות
  6. מה שאני מחפש בנייד: 1. מסך בסביבות ה 12" 2. מעבד כפול ליבה בתדר שעון של לפחות 2.2 3-4.3 ג'יגה זיכרון 4. הארד דיסק בגודל סביר, כלומר סביבות ה 250G אבל אפשר פחות עם המחשב עומד בתנאים האחרים, למטרות שלי אני מניח שצריך 7,200 אבל שוב, אפשר להתתפשר. 5. שיהיה בו כונן פנימי 6. שיבוא עם WinXP Pro וכמו שכתוב בכותרת, התקציב הוא בין ה 7,000 ל 10,000. האם יש חייה כזו ? כמו כן, בעוד כחודשיים אני אהיה בארה"ב, האם שווה לי לחכות עד אז ולקנות שם ?

• 2 תגובות
    • 528 צפיות
  7. Started by nitzanelectric,

שלום אני רוצה שתיתנו לי חוות דעת היום הזמנתי אותו: עבד אינטל מקורי- intel core 2 duo e6550 2.33ghz 1333 mhz 4 mb לוח אם אינטל מקורי - intel buffalo creek g33buc 1333mhz זכרון ראשי - 2048mb ddr2 800mhz דיסק קשיח - samsung 320gb 7200rpm sata 2 כרטיס מסך - geforce8500gt 512mb+dvi כרטיס קול - intel high definition audio engbling 7.1 surround sound כונן אופטי - samsung dvd-rw x18 קורא כרטיסי זיכרון - 16 in 1 כרטיס רשת - intel 10/100/100 o/b מארז מאושר אינטל - midi atx 300w בבקשה תנו לי דעה על הכרטיס מסך עם עם הוא טוב שיכול להריץ לי את כל המשחקים החדשים ומה מוסיך לו ה dvi מסך samsung 20" 2ms מערכת הפעלה vista premium והמערכת הפעלה ויסטה פרימיום יש בה בעיות או שזה בסדר? תודה רבה…

• 2 תגובות
    • 528 צפיות
  8. מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Box ¤1436 http://skypc.co.il/product.asp?pid=Q660-G0 לוח אם GIGABYTE GA-P31-DS3L ¤475 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39274 זיכרון Kingston 1024MB 667MHz DDR2 CL5 ¤126 כפול 2 http://skypc.co.il/product.asp?pid=KVR667D2N51G כרטיס גרפי PALIT ATI Radeon HD2600Pro Super 512MB PCIe ¤466 http://skypc.co.il/product.asp?pid=28262 מארז כולל ספק HEC 6A19 400W ¤379 http://skypc.co.il/product.asp?pid=6A19-400 סה"כ מחיר לכל המוצרים b]3008¤ המפרט הורכב באתר url]http://skypc.co.il איך המחשב הזה , אני צריך מחשב 4 ליבות שיהיה עד 3K ללא דיסקים קשיחים וללא צורב או סידירום , ללא ציוד הקפי . אני יכול להביא חלקים מכמה חנויות כך שיצא יותר זול ,

• 8 תגובות
    • 528 צפיות
  9. שלום, תקציב מזומן של עד 1200 שח, מטרת המחשב: הורדות, צפיה בסרטים, משחקים קלים ביותר (FIFA 2005) ואופיס\אינטרנט. אין צורך בDVD. אין צורך בHD (מתבסס על כך שלא קריטי להישאר עם IDE ולא לעבור לSATA2). אין צורך במסך, כרטיס קול, כונן דיסקטים. כלומר רק: מארז+פסק,לוח,מעבד,זיכרון וHD רק אם אתם ממש חולקים על להישאר עם הישן. לא מחפש שידרוגים עתידיים- עד שאחליף כבר הכל יהיה שונה (לפחות 3 שנים...). אעדיף שלא להרכיב לבד, למרות שזה אפשרי. מעדיף להישאר עם הכ. מסך הבסיסי שמגיע עם הלוח, בהנחה שזה מספיק לפיפא 05 ודברים מאותה תקופה. נמשך מאוד להצעות של איבורי וKSP ורק מפני שכל הדעות השליליות עליהם (כאן, בגוגל וכו') ישנות ואין תלונות מהשנה האחרונה- אני מניח שהשתפרו. ההצעות שלהם זולות מהגג שלי …

• 2 תגובות
    • 528 צפיות
  10. שלום רב,קיבלנו ראוטר אלחוטי ולכן חשבתי שזאת אופציה לא רעה לרכוש מחשב כמו IBM 390E ב 400 שקלים,כול יעודו זה אינטרנט,הבחור שדיבר איתי שם 192 מגה ואמר ש XP רץ ממש טוב עליו (שני אנשים עם מחשבים כאלו אמרו לי את זה),השאלה שלי היא,אם למשל אני רוצה לעשות פורמט למחשב,הדרייברים לכרטיס מסך קול זה פשוט כמו במחשב רגיל? או שצריך להתקין רק מהדיסק שהגיע איתו? כמו כן הבעיה בכאלה מחשבים שהם די ישנים זה שהסוללה גמורה בהם וצריך לקנות חדשה,מאיפה אתם ממליצים לי לקנות? כמו כן במחשב הזה אין את משטח המגע יש שם רק כמה כפתורים במקוםשל המשטח ,ושכחתי לשאול איך בעצם מזיזים את העכבר ללא עכבר חיצוני. תודה מראש יוליאן פרייליך.

• 3 תגובות
    • 528 צפיות
  11. אני רוצה שיהיה מהיר מאוד העיקר זה העבודות והאינטרנט במחשב הזה ושיטוס!!! תודה רבה

• 3 תגובות
    • 528 צפיות
  12. שלום לכם, אני מחפש מחשב שמתאים למשחקים קלים גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים... לא משהו מיוחד אבל אני רוצה שהמחשב יחזיק מעמד תקופה מסויימת. אם אפשר להוסיף קירור למעבד אז אני אשמח.

• 6 תגובות
    • 528 צפיות
  13. היי, בגדול אני מחפש לחסוך כמה שיותר בתקציב, המחשב משרדי ויפעיל את הדברים הפשוטים ביותר מבחינת אינטרנט/תוכנות. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמה שיותר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנות הכי בסיסיות שיש א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש…

14. אני ישים פה את המפרט והמחיר של בחלקים ובואו ניראה איך זה יתקדם (plonter.co.il) 1862 שקל - i7-6700K Skylake 811 שקל - GA-Z170X-Gaming-3 855 שקל - 16GB DDR4 2800 Mhz CL15-15-15-35 - 1.2V - Ripjaws V Series 860 שקל - 500GB Samsung 850 EVO - 2.5 inch - SATA3 6GB - 7mm - 540/520 MB/s 372 שקל - 2TB - 3.5 inch -SATA3 6Gb/s - 7200rpm - 64MB Cache - Barracuda 7200 759 שקל - Corsair Carbide Series Air 540 734שקל - Enermax ERV850EWT 850W PSU - 80plus Gold certified 1982 שקל - Benq XL2430T (3550 שקל - GeForce Gigabyte GTX980Ti EXTREME 1216Mhz 6G DDR5(startpc.co.il) זה המפרט. תיראו אם תוכלו למצא את אותם החלקים ב…

• 2 תגובות
    • 528 צפיות
  15. Started by Saar Barel,

טוב, אז לאחר המון חיפושים וסינונים של מחשב, הגעתי להתלבטות בין 2 מחשבים: Dell vs HP מפרטים: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1cx3WoLFFkwCiWALe1C3uuVB1IzOKejruc0dOKl78la0/edit#gid=0 ההבדל הגדול בניהם, המסך של Dell יותר טוב (300Hz VS 144Hz) אבל הHP מגיע עם יותר זיכרון (32RAM VS 16RAM) יכול להיות שיש עוד הבדלים, אם תוכלו להעיף מבט על המפרט אני אשמח! אודה לעצתכם!

• 0 תגובות
    • 528 צפיות
  16. Started by mmm333,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בעקרון העדפה עד 3500, אם יש דיל ממש טוב אז אפשר ב 4000. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, לימודים, וורד אופיס וכאלה, קצת סרטים HD. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך, יש צורך רק במחשב נייד. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אם הכונן הקשיח מהיר אין צורך, ssd יהיה נחמד. שיהיה לפחות 512 gb אחסון. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? יחסית. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו …

17. Started by Dudy Benita,

היי, פונה אליכם כדי שבבקשה תסדרו לי מחשב שיעבוד עם ה3080RTX ב18,000 מהו התקציב המירבי לרכישת המחשב? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7500 ש"ח חריגה עד 1000 ש"ח מתי מתוכננת רכישת המחשב? שבוע-שבועיים מהם שימושי המחשב? (ציין בפירוט מה תעשה עם המחשב, איזה תוכנות/משחקים תפעיל וכו'): גיימינג כבד, האם תבצע המהרה (OverClocking) למחשב? (ציין את הרכיבים): (מידע על המהרה ניתן למצוא כאן) לא האם יש חלקים שאין צורך לכלול במפרט? SSD + HD + ציוד עיקפי מהו נפח איחסון שתרצה בכונן הקשיח ובSSD? לא צריך האם יש צורך בציוד היקפי? האם הציוד ההיקפי נכלל בתקציב המחשב? לא צריך ציין את הרזולוציה וקצב הרענון של המסך שבבעלותך/תרצה לרכוש …

• 0 תגובות
    • 528 צפיות
  18. מנסה להחליט לגבי רכישת מחשב לנובו. רוב המחשבים כוללים יתרונות מסויימים וחסרונות אחרים, אשמח בעזרה ביצירת סדר חשיבות. השימושים: בדר"כ סטנדרטיים, מסמכים, זום. יתכן שבעתיד סימולציות כבדות יותר מטלאב/פייתון. 1. מבחינת זיכרון: אפשר מולחם שזה הרוב, אפילו בT15, בE15 לא מולחם אבל אין אפשרות לשדרג מעבר ל16. כמה זה קריטי שהזכרון מולחם, ועוד סלוט לשדרוג? 2. כמה קריטי זה thunderbolt? יש אותו במחשבים מסויימים שבהם הזיכרון מולחם, ובמחשב אחד שבו יש דווקא שני סלוטים לזכרון אין thunderbolt 3. הוספת דיסק נוסף - יש אותו בעיקר במחשבים שאין בהם thunderbolt 4. כרטיס גרפי לא קריטי לי, האפשרות היחידה שמצאתי במחשב שהוא גם עם שני סלוטים של זכרון לא מולחם, הו…

19. האם יש מחשב נייד שתומך גם ב wifi 6e וגם ב5g

• 1 תגובה
    • 528 צפיות
  20. Started by ran500,

היי אני מעוניין לרכוש מחשב נייד בסיסי לגלישה וסירטונים ובהמשך לרכוש מחשב נייח חזק יותר למשחקים ראיתי את המחשב יצרן: Lenovo , דגם מעבד: AMD 3020E (1.2 GHz, up to 2.6 Ghz) , נפח זכרון פנימי: 4GB , נפח אחסון: 256GB , סוג דיסק: SSD , גודל מסך: 15.6 , רזולוציה: 1366*768 , דגם כרטיס מסך: AMD יש אפשרות להוסיף 200 ולקבל 8 ראם המסך מאט אני לא קונה מראש רק מחשב אחד נייד שישמש למשחקים גם משום שהבנתי שמחשבים ניידים עם חומרה מתקדמת יקרים יותר מתחממים ויכולת שדרוג קטנות ויש לי צורך בנייד לכן החלטתי לרכוש בינתיים בסיסי לשימוש בסיסי האם בהתאם למטרות שלי הוא יעשה את העבודה? ולדעתכם כדאי לשדרג ל8 גיגה ראם? המחשב …

21. אהלן, ברוכים הנמצאים.. מחפש המלצה עבור מפרט שיתאים לגיימינג, מידול תלת מימד (SOLIDWORKS , creo, inventor) ווירטואליזציה, ללא ציוד היקפי, מסכים או אכסוןב שיתאים לרזולוציית 2*2k (הסטאפ הנוכחי שלי כולל 2 מסכי 2k, מניח שכאשר אשחק, זה יהיה רק על אחד מהם) קיים בידי כונן nvme. בנפח 1tb, ודיסק מכני של 10tb, כנראה שששניהם לא המילה האחרונה - אני מוכן לחיות עם זה כרגע.. אין צורך בהרכבה או מערכת הפעלה, אעדיף לקנות פיזית בחנות (מתגורר באזור טבעון-יקנעם) אך אינני שולל על הסף הזמנה מחנות מרוחקת ממני. אעדיף footprint קטן ככל האפשר וללא rgb (כל עוד זה לא יבוא על חשבון מחיר או ביצועים) ומחשב שקט, הוא יהיה יחסית לא רחוק ממני (החלום הוא מפלצת בבפ…

22. Started by boaz_aha,

שלום, אני עובד עם קבצים גדולים מאוד , כ 4 גיגה. אשמח לקבל המלצה למפרט חזק לעבודה חלקה ככל האפשר, השימוש הוא פוטושופ בלבד. אין צורך במארז או בהרד דיסקים שאקח מהמחשב הקודם. תודה רבה לעונים

• 0 תגובות
    • 528 צפיות
  23. Started by taninanak,

שלום לפורום, אחרי סיבוב תצוגות ואכזבה מה UX31 (מקלדת ומשטח מגע) ו- NP900X3A (ביקורות על ה WIRELESS, בדגש על ה-LESS..), החלטתי ללכת על ה- ASUS U36SD. בגלל פער המחיר הקטן בין המחיר ב US לפה ( פער המחיר =כפל מע"מ במכס.. ), החלטתי לוותר על ייבוא ולקנות בארץ. החסרון היחיד שלא מצאתי אותו באף מקום בתצוגה (ראיתי רק את ה U31). שאלות לפני קנייה- 1. המחיר הכי זול המצאתי ב ZAP זה 4,544 שקל. יש למישהו המלצה למקום יותר זול? אם לשלם במזומן עוזר, אז אין בעייה.. 2. אני מתלבט בין הלבן לשחור-מישהו ראה בלייב את הלבן ויכול לחוות דעה? 3. שדרוג זכרון ל-8 ג'יגה ב 300 שקל, שווה? 4. יש פער של 400 ש"ח בין הדגם עם 750GB/7200RPM לבין הדגם עם 160 GD SSD. שווה את ההשקעה הנוספת? תודה!

• 0 תגובות
    • 528 צפיות
  24. אשמח לקבל מפרט מתאים בגבול 5 +- רק מארז חשוב לציין שרוב העבודה היא עם תוכנות עריכה AUTOCAD הדמיות וכדומה תודה רבה!

• 0 תגובות
    • 528 צפיות
  25. Started by yunes,

שלום שמי דויד ולשמחתי הרבה לאחר זמן רב מאוד לראשונה החלטתי לרכוש מחשב נייד. אין לי ידע או ניסיון מוקדם בתחום ושוק המחשבים הניידים מציע מגוון רחב מאוד של אפשריות. אודה לכל מי שיעזור בעצה בנושא לרכישת מחשב. ברשותי תקציב של 2000-3000 שקלים. דרישותי מהמחשב הן: 13,3-12 אינטש,שיריץ סרטים + סרטים מכונן הדי וי די ואינטרנט ללא בעיות, בטריה שתחזיק כמה שיותר שעות,שלא יתחמם הרבה,כונן צריבה טוב ומהיר,קל משקל ואמין. נאמר לי שעבור צרכים אלו אינני צריך להשקיע סכומים בסדר גודל כמו זה שהקצבתי אבל אין ביכולתי לקנות מחשב לעיתים קרובות, ולכן ברצוני שהמחשב ישרת אותי נאמנה לצרכי הבסיסיים לעוד שנים רבות, במידה ויש מי שחושב או אפילו בטוח שישנו מחשב העונה על דרישותי מתחת לתקציב זה מוזמן לתת את דעת…

• 1 תגובה
    • 528 צפיות

דיונים חדשים בפורומים