עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. יש כמה סקירות מצוינות ברשת - אני מתכוון להתמקד יותר בביצועים ובניידות שהיו מוקד הדילמה שלי - בכל זאת, סלרון 900 בימינו זה קצת Under Power בלשון המעטה. בינתיים קראו כאן: http://www.gadgetim.co.il/contentItems.php?itemID=8178 מהתרשמות של הימים הראשונים - מדובר ב-UMPC אמיתי, מאובזר לעילא ולעילא ויותר ממספק לשימושים משרדיים וניגון סרטים שאינם HD. סופר נייד ונוח מאוד לשימוש בדרכים ולמצגות. לינק לת'רד המקורי: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=289541.msg2544443#msg2544443

• 0 תגובות
    • 591 צפיות
  2. היי, מדובר במחשב לסטודנט והתקציב לא גדול במיוחד (עד 4000). חשוב לי בעיקר נושא עריכת וידיאו (במיוחד פרמייר פרו CS3). מעבד- INTEL CORE2DUO 2.66 EG750 4M 775 1333 לוח אם- INTEL PEARL CREEK G31 V+L+S זכרון למחשב נייד- 1GB PC5300 667GHZ KINGSTONE דיסק קשיח- 250GB 7200 SATA WESTEM DIGITAL כרטיס מסך- GAINWARD GEFORCE 8400GS 256MB TV DVI PCIX צורב- LG SATA GSA-H3DN DVD+-RW מארז מאושר אינטל ESTAR מאוורר למעבד- ASUS SILENT SQUARE PRO סט עכבר ומקלדת- MICROSOFT MULTIMEDIA את המפרט רשמתי כמו שהוא כתוב ואני מוכרח להודות שהידע שלי לא רחב בנושא. תודה מראש

3. או קיי אז ככה המפרט עודכן מה דעתכם? מפרט לגיימר קליל ב5000 שקל כולל מסך... מעבד: AMD ATHLON 64 4400+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.3GHz 1MB CACHE - ADO4400DDBOX- BOX ₪476 לוח אם: ASUS M2N-E ₪522 מסך: VIEWSONIC 19" VP930 8ms PIVOT DVI ₪1611 כרטיס מסך: SAPPHIRE PCI-EX RADEON X1950GT 256MB DDR3 256 BIT DVI TV/O - RETAIL ₪665 דיסק קשיח: WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS ₪423 צורב DVD: SAMSUNG S183L DVD-RW + X18 Lightscribe + SATA ₪184 זיכרון: CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHz DUAL CHANNEL KIT ₪459 מארז: COMPUCASE CI-6A19-400 ATX SUPER MIDI TOWER CASE + 400TRT - ATX 2.0 - 20/24 PIN ₪398 סט מקלדת ועכבר: MICROSOFT WIRELESS OPTICAL DESKTOP 1000 ₪175 הרכבת מחשב: הרכ…

• 0 תגובות
    • 467 צפיות
  4. איני מכירה את הצד הטכני. אני צריכה המלצות למחשב נייד שיוכל להרים עריכה בצורה טובה. (הבנתי שזה די בעייתי). האם יש מחשבים ניידים שיכולים לשמש לעריכה? איזה נתונים אני צריכה לקחת בחשבון? רצוי שהמחשב יוכל לשמש גם לצרכים אחרים (תוכנות אופיס, אינטרנט, אולי אפילו ו SQL SERVER) אבל אם זה יומרני אסתפק בעריכה עליו.

• 0 תגובות
    • 977 צפיות
  5. Started by א.ע,

אני צריכה המלצות למחשב נייד שיוכל להרים עריכה בצורה טובה. (הבנתי שזה די בעייתי). האם יש מחשבים ניידים שיכולים לשמש לעריכה? איזה נתונים אני צריכה לקחת בחשבון? רצוי שהמחשב יוכל לשמש גם לצרכים אחרים (תוכנות אופיס, אינטרנט, אולי אפילו ו SQL SERVER) אבל אם זה יומרני אסתפק בעריכה עליו. אשמח לקבל המלצות

• 0 תגובות
    • 519 צפיות
  6. כולם באים לפורום על מנת לחפש מפרט. זה יהיה בלתי אפשרי להתנהל ולעזור כשכל נושא מוגדר כ-"דרוש מפרט". ציטוט מחוקי הפורום: חוקי הפורום דורשים כותרת עניינית - כזו תכלול, במקרה הזה: בראש ובראשונה תקציב מוגדר ומפורש (נושאים עם כותרת כגון "ללא תקציב" ינעלו), שימוש למחשב (גרפיקה? משחקים? סתם אינטרנט ואופיס? HTPC?), ואם אפשר, אם יש בכוונתכם לבצע אוברקלוק (אם אתם לא יודעים מה זה, התשובה כנראה תהיה "ללא אוברקלוק", ובכל אופן, אתם מוזמנים לקרוא את המדריך להרכבת מפרט לפרטים נוספים). דבר חשוב נוסף הוא, האם דרוש ציוד היקפי (רמקולים, מקלדת, עכבר) או מסך. אם אתם זקוקים לשדרוג, או זקוקים למפרט חלקי כי אתם משמרים חלקים מהמחשב הקודם כגון מארז או ספק, ציינו בכותרת "שדרוג מפרט קיים" או ב…

• 0 תגובות
    • 26.6k צפיות
  7. אני צריך 2 מפרטים למחשב גיימינג עם מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר עד 5500 ש"ח... מפרט אחד מבוסס על מעבד INTEL ואחד על AMD... ואם אפשר להסביר את ההבדלים ומה כדאי לי בסופו של דבר... תודה רבה

• 0 תגובות
    • 556 צפיות
  8. ברצוני לקנות מחשב טוב למטרת סרטים ושירים עד 3000 שח מה שהכי חשוב לי זה קיבולת גדולה של הארד דיסק. לפחות 250 GB והדבר השני הוא עבודה מהירה בסביבת וינדוס. מבחינת משחקים אין צורך להשקיע - העיקר שיפעיל לי לפחות פרו אבולושיין במצב טוב. גם חשוב שיריץ ויסטה בלי בעיה אין צורך במסך

9. Started by _OZ_,

אני יכול לקנות אותו ב3920 דרך הנחת עובדים של HP. מה דעתכם? ואם לא הוא אז יש מחשב אחר מומלץ עד 4000? מערכת הפעלה: Windows Vista Home Premium סוג המעבד: Intel Core Duo מספר המעבד: T2450 מהירות שעון (GHz): 2.0GHz תדר (Front Side Bus): 667MHz זכרון מטמון (Cache): 2MB L2 נפח זיכרון: 1GB מהירות זכרון: 667MHz DDR2 5300 כמות רכיבי זכרון: 2x512MB כונן אופטי: צורב DVDRW Double Layer Lightscribe נפח דיסק קשיח: 120GB מהירות דיסק קשיח: 5400RPm טכנולוגית דיסק קשיח: SATA תקשורת Bluetooth: לא כרטיס רשת אלחוטי: Intel PRO/Wireless 3945ABG 802.11a/b/g מודם 56K: כן כרטיס רשת: 10/100 מקלדת ועכבר מתקן הצבעה: Touchpad with Scroll Function מקלדת: Full Size 101Keys מסך גו…

• 0 תגובות
    • 689 צפיות
  10. Started by Mantis,

שלום דוד שלי בא לבקר עוד שבועיים-שלושה והציע להביא לי מחשב נייד. אני הייתי שמח לאיזה אחד עם כרטיס משחק נורמלי שיריץ משחקים בצורה סבירה ואם אפשר גם עם אחריות בין-לאומית וצורב DVD, כל זאת בתקציב של 1000$ פחות או יותר (אפשר קצת לחרוג...), אז האם יש חיה כזאת? תודה!

• 0 תגובות
    • 651 צפיות
  11. Started by PCguy,

אני עומד לרכוש נייד ויש בידי 2 אופציות מעבד T5250 או מעבד TK53 איזה מהם עדיף? במחשב עם אינטל יש 1 גיגה זכרון וכ.מסך X3000 במבוסס AMD גם 1 גיגה אך כ.מסך radeon x1100 מה הייתם בוחרים אם המחיר זהה? אגב מישהו התנסה בנייד של MSI? נ.ב נכון MSI זה איבורי אבל זה לא העניין אז להתיחס רק למפרט מודה לכם מאוד

• 0 תגובות
    • 629 צפיות
  12. היי קרוב שלי טס לתאילנד שבוע הבא, ואני רוצה לדעת האם כדאי לקנות שם מוצרים לנייד שלי (R61i) . כדאי שם כלומר האם יותר זול שם מאשר בארץ, והאם ניתן למצוא שם מוצרים איכותיים (זולים...) ולא רק זיופים. אני זקוק בעיקר לכרטיס Bluetooth, עכבר אופטי אלחוטי תומך Bluetooth וכרטיס 1GB זכרון. איזה סוג כדאי לי לקנות מכל אחד, על מה להקפיד בקנייה, והאם אתם מכירים מקומות מומלצים בתאילנד לדברים האלה ? תודה.

13. הדרישות: מסך מספיק גדול ללימודים מחשב שיהיה חזק גם שלרוב לא יקרוס חיי סוללה גבוהים אם אפשר אז בבקשה שהמחשב יהיה קרוב לסכום שנתתי שיהיה ניצול מקסמילי של הכסף... תודה רבה

• 0 תגובות
    • 530 צפיות
  14. Started by vivogd,

שלום, אני מעצב גראפי שנכנס עכשיו חזק לעריכת וידאו. מה אני צריך מבחינת מפרט מחשב? האם יש מערכת מחשב מומלצת? (בבקשה לא מק - אני בתחום האינטרנט) האם יש ציוד עריכה נוסף שאני צריך להכיר? תודה אביב

• 0 תגובות
    • 505 צפיות
  15. מעוניין במחשב נייד עד 5000 ש"ח עם חריגה קלה ... הוא ישמש בעיקר לאינטרנט והרבה תוכנות שיפעלו במקביל כל מני תוכנות של DJ'S כמובן שהוא חייב להיות בעל ליבה כפולה ועם 1.8 ג'יגה הרץ לפחות ארדיסק 160 ג'יגה לפחות... אני מאוד אוהב את חברת ASUS וDELL אז אם יש של אחת החברות האלה מה טוב.... בתודה מראש ושבת שלום שגב שטובי[br]פורסם בתאריך: 19.10.2007 בשעה 17:55:46 מישהו ?????

• 0 תגובות
    • 547 צפיות
  16. Started by politin,

היה הרבה בלאגן בנושא הקודם (מנהלים, אם תוכלו לנעול אותו בבקשה), אז אני פותח נושא חדש עם המפרט הכמעט סופי, אני רק צריך שמישהו שיודע בוודאות יגיד לי אם המפרט הזה מספיק חזק בשביל תוכנות כמו Adobe Premiere, פוטושופ וכו' ובשביל להפעיל את המשחק CSS (לא צריך משחקים חדשים, רק את זה). מחשב נייד מחברת DELL - Vostro 1500 מעבד: Intel® Core 2 Duo T7100 (1.8GHz, 2MB L2 Cache, 800MHz FSB) מערכת הפעלה: Genuine Windows Vista® Home Basic מסך: 15.4 inch Wide Screen XGA LCD Display with TrueLife זיכרון: 2GB Shared Dual Channel DDR2 SDRAM at 667MHz, 2 DIMM כונן קשיח: 120G 5400RPM SATA Hard Drive צורב: 8X CD/DVD Burner w/ double-layer DVD+R write capability כרטיס מסך: 128MB NVIDIA® GeForce 840…

• 0 תגובות
    • 542 צפיות
  17. ֿשלום חברים, אני נמצא כרגע בארה״ב, וחשבתי לנצל את ההזדמנות ולהתחדש בלפטופ. המחיר הוא בדולרים, ואני לא מאוד נייד אז קיימת עדיפות לחנויות באזור מנהטן / הזמנה מאמזון וכיו״ב (מצד שני, בשביל מציאות אולי שווה להתנייד). כמו כן, אם אפשר לחסוך בתקציב - עדיף מאוד! השימוש בלפטופ הוא בעיקר בנסיעות לחו״ל וכאלה, אני אמנם רוצה חוויית שימוש טובה ונעימה (סרטים שלא נתקעים וגלישה חלקה יחסית) אבל מעבר לכך אין לי דרישות כבדות. תודה! * מטרות המחשב? בעיקר צפייה בסרטים וגלישה באינטרנט, מדובר במחשב לטיסות לחו״ל וכדומה. * גודל המסך? לפחות 13״ (כולל). * רזולוציית המסך? לא משנה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? כמה שיותר קטן, כמובן. הלפטופ ישמש בעיקר כמחשב נייד, ולא הייתי רוצה לסחוב ע…

• 0 תגובות
    • 759 צפיות
  18. Started by asafgolan,

אני מעוניין לקנות מחשב נייד שישמש בעיקר לגלישה וכתיבת מסמכים, ומדי פעם יחובר למסך הטלוויזיה לצורך צפייה בסרטים. התקציב די נמוך באיזור ה1500 ש"ח. מצאתי את המחשב הבא https://www.pc365.co.il/product-4835-HP_255_G3_K3X22EA_3Y_%D7%9C%D7%9C%D7%90_%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA_%D7%94%D7%A4%D7%A2%D7%9C%D7%94_%D7%91%D7%9E%D7%9C%D7%90%D7%99 שעל פניו נראה מתאים. האם יש אופציות עדיפות בתקציב הזה?

• 0 תגובות
    • 935 צפיות
  19. * מטרות המחשב- עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים. * גודל המסך- 15-16 * לא חשוב מסך מבריק או מאט. * רזולוציית המסך- נורמלית ונוחה וסבירה. * אין דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט. * לא משנה משקל. * זמן סוללה סביר. רוב הזמן המחשב ביתי. * אין צורך ביציאות מיוחדות. * כדאי שיהיה Bluetooth. לא קריטי. * לא נדרשת אחריות בינלאומית. * רישיון למערכת הפעלה- עדיף, אבל אפשר גם בלי. * אין העדפה לחברה כלשהי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח- HDD, טרה 1. * כונן אופטי- קורא דיסקים. * לא דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית.

• 0 תגובות
    • 860 צפיות
  20. מעבד: Intel Core i5 4460 3.1Ghz (3.3Ghz Turbo) LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪902 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 כמות: 1 - מחיר: ₪135 לוח אם: Asus B85M-G for 1150 כמות: 1 - מחיר: ₪305 מארז: בקניית מחשב חדש בלבד IPPON i04 case Gaming Beast Black with 2X 120mm fan + SS-600BT כמות: 1 - מחיר: ₪473 זיכרון: Hynix Original 4GB DDR3 1600 - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 2 - מחיר: ₪145 כרטיס מסך: מבצע פסח - בקניית מחשב חדש בלבד Gigabyte R9 290X 4GB DDR5 כמות: 1 - מחיר: ₪1399 קשיח למחשב שולחני: Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3 כמות: 1 - מחיר: ₪279 כונן אופטי: LG DVDRW X24 SATA כמות: 1 - מחיר: ₪106 הרכבה: הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפור…

• 0 תגובות
    • 818 צפיות
  21. OK, אז ככה אני מתחיל את המחשב מכלום צריך מחשב למשחקים, והתקציב שלי עומד על 5000 בלי ממש אפשרות לחריגה. די חשוב שזה היה מחשב מבוסס אינטל ,טוב אני חושב שזהו, קצר ולעניין תודה מראׁש (:

• 0 תגובות
    • 891 צפיות
  22. שלום, יש לי מפרט קיים שאשמח לחוות דעת עליו, רציתי להוסיף לו כרטיס מסך GTX 980Ti אם יש למישהו הצעות לשיפורים (או מפרט חדש) כל הצעה נוספת יהיה מעולה תודה מראש 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא ידוע עדיין - …

• 0 תגובות
    • 829 צפיות
  23. Started by ymdv10,

לקניית מחשב בארה"ב, תקציב גמיש בין 700-900, אך אשמח לרדת טיפה, או אסכים לעלות טיפה אם צריך... * מטרות המחשב: פרט לשימושי אינטרנט רגילים, ומעט סרטים - משחקים בנונים כגון CIV5 * גודל המסך: 14-15 * מעבד: אין העדפה *כרטיס מסך: שיספיק למשחקים קלים יחסית, עדיפות לכרטיס מסך נפרד. *זכרון של לפחות 8 GB * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך: לא ממש, המחשב הולך להיות נייח רוב הזמן, אבל כשאנתק ואטייל איתו יהיה נחמד אם הוא יחזיק כמה שעות סבירות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI, USB 3.0 * Bluetooth: אפשרות * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: 1TB * כונן אופטי: כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית: לא * האם נדרשת אחריות בינלאומי…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. אני מעוניין לקנות מחשב נייד מהדיוטיפרי בחנות אל"מ כך שתיהיה לי אחריות על המחשב בארץ תקציב: 3.5אלף עם חריגה של 300 שקל * מטרות המחשב: לימודים,גלישה,סרטים, ומשחקים בעיקר Dota 2 * גודל המסך: 15.6 * מעבד: i7 *כרטיס מסך: שיספיק למשחקים שיוצאים היום ובעיקר Dota 2 *זכרון של לפחות 8 GB * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך: שלא יהיה קצר מדי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI, USB 3.0 * Bluetooth: אפשרות * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: 1TB * כונן אופטי: כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית: לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: לא בהכרח * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: , Dell,Asus * כל דריש…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by idann,

שלום אשמח לעזרה. אשמח למפרט מחשב PC עבור גרפיקאי שעובד עם תוכנות גרפיקה השונות כדוגמת Adobe, ומעט עריכת וידאו. מענה על השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח, בבקשה לא לחרוג - עבור מחשב + מסך 23-24''. 2. מה שימושי המחשב עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD. עריכת גרפית באמצעות תוכנות Adobe השונות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי. כן, רק מסך גודל 23-24''. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5-8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אזור ב"ש,…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים