עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, אשמח לקבל המלצה למפרט למחשב נייד לעבודה של אדריכלית ומעצבת פנים. להלן השאלון: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב כ15 אלף. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה - אדריכלית ומעצבת פנים. עבודה עם התוכנות הבאות: Autocad, Revit, Sketchup, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe Indesign שימו לב לתוכנת Revit - כנראה אין אפשרות להריץ אותה עדיין על מק. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? …

2. שלום לכולם. הבן שלי בן 11 ומבקש לשדרג את המחשב שהוא משתמש בו כדי שיהיה לו מחשב שיאפשר לו לשחק משחקים ולערוך סרטונים ליוטיוב. כרגע הנוא משחק בעיקר מיינקראפט, שרץ על המחשב הנוכחי אבל מתחיל לעשות לאגים כשמפעילים מודים. הוא רוצה לשחק פורטנייט אבל המחשב הנוכחי לא מריץ אותו בצורה חלקה גם בהגדרות גרפיות חלשות. אני רוצה לשדרג לו את המחשב למחשב שיאפשר לו לשחק במשחקים האלה. אני לא מצרף סכום כי אני לא יודע למה לכוון בכלל ואני רוצה מחשב שיאפשר לו לשחק בכיף בהוצאה מינימלית יחסית. שאלה נוספת - בהתאם למפרט מומלץ, האם כדאי לרכוש מחשב יד שניה? ואם כן, מה צריך לבדוק? תודה רבה.

3. נייח ב5K לעריכת וידאו (Topaz AI, Vegas, Davinci), למידת מכונה מקומית 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5K 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת וידאו (Topaz AI, Vegas, Davinci), למידת מכונה מקומית 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. אבל רוצה לציין שמעדיף אחסון 1 או 2 טרה למערכת ההפעלה מהיר (NVME הכי מהיר היום?) ואפשרות לחבר 6 דיסקים קשיחים נוספים בנפח 16T כל אחד בתוך המארז ב RAID 5 (הדיסקים הקשיחים קיימים מוכנ…

4. שימוש כללי אני לא יודע כמה אני רוצה להשאיר אופק לשדרוג ככה שAM4 וDDR4 לא כזה מפריע לי. אני כנראה אקח עוד SSD 1TB מהמחשב הישן ואוסיף אולי עוד 2×16GB של RAM. מעבר לזה נראה לי סבבה האם הNVME מתאים ללוח אם? האם המפרט הזה יריץ תכנים של עד 4K בלי בעיה ? כרגע המחשב שלי קצת מתקשה עם הפעלה של 2160P (יש לי I52500K) תודה רבה

5. Started by sajezz,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7K, אפשר לחרוג במעט (סביבות 500 ש"ח) בשביל שיפורים משמעותיים 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש יחסית מגוון הכולל: * תכנות - שימוש בIDE כגון intellij, visual studio, הרצת מכונות וירטואליות ולאחרונה נוספה גם התעסקות עם מודלים תלת מימדיים (קבצי cad למינהם), טעינה שלהם ומניפולציה בעזרת קוד וייצוג שלהם בתוכנה כלשהי (כרגע 3D builder) * עריכת ווידאו 4K - יכול לרדת ל1080p, שימוש ב Adobe Premiere Pro * כתיבה וקריאה מרובה של מאמרים * שימוש רגיל של יוטיוב, נטפליקס וchrome 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, ע…

6. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - 7000 ש"ח אולי 500 ש"ח חריגה אם ממש צריך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? - גיימינג אבל גם עריכה בתוכנות של ADOBE, Z-BRUSH, MAYA 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - מאוד חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? -לא אין העדפה ולא צריך שיראה מגניב, אולי רק המארז בקטנה שלא יה…

7. שלום, קיבלתי הצעת מחיר למחשב נייח חדש , מטרותיו: עריכת וידאו, אפטר אפקטס ואופיס מחיר משוער סביבות 7000 -8000 ש"ח. מעוניינת ברכיבים איכותיים ועבודה חלקה ומהירה. (לא למשחקים וללא צורך ב OC.) לא מכירה את את חברת Corsair, האם מוצריה נחשבים איכותיים ויש סיכוי שיאריכו ימים? מה דעתכם על ההצעה שלהלן: מעבד - I7-10700K קירור - Antec C400 לוח אם- Gigabyte Z490M Micro-ATX DVI HDMI זיכרון 64GB דגם Corsair 64GB CMK64GX4M2D3000C16 2X32 3000mhz ספק כוח - Corsair CX750 80 plus BRONZE 750W מארז - ANTEC P7 SILENT ATX USB3x2 דיסק SSD ראשי - Western Digital BLACK SN720 1024GB - לפני שנתיים נפגעו אצלי שני כונני ספר חיצוניים של החברה ללא סיבה נראיית לעין. האם המו…

8. Started by avielq5w,

אהלן חבר'ה יש מצב לעבור על מפרט בסיסי שבניתי למשרד של חבר? יש לי ידע בחומרה אבל לא יצא לי לבנות מחשב מ0 עדיין אז אשמח אם תעברו לראות שלא פספסתי כלום או לתת הערות והארות אם יש. על המחשב הולכות לרוץ בעיקר תוכנה לניהול קופה ובקאופיס ותוכנה של מצלמות. תודה ואחלה יום לכם. זה המפרט: מעבדים: Intel Core i5 9400 / 1151 Box כמות: 1 - מחיר: ₪ 729 קירור למעבדים: Arctic Cooling Freezer 12 CO כמות: 1 - מחיר: ₪ 139 לוחות אם: Gigabyte B365M DS3H כמות: 1 - מחיר: ₪ 352 זכרונות RAM: DDR4 8G / 3200 1.2V Kingston KVR32N22S8/8 כמות: 1 - מחיר: ₪ 160 מארזים: ANTEC VSK3000B-U3 Case כמות: 1 - מחיר: ₪ 116 ספקי כוח: Corsair VS450 450W PSU 80+…

• 16 תגובות
    • 2.9k צפיות
  9. Started by Alex Shapira,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב בערך 3000 אין בעיה לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? המחשב ישמש בעיקר לתכנות, אני מריץ לא מעט vm, docker לכן מעדיף לפחות 32gb זכרון ואפילו 64 אם זה לא יוצא יקר מדי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך במסך. מבחינת המקלדת אשמח להמלצה ל low profile, יש לי מק מהעבודה וה apple magic keyboard ממש נוחה לי. אני לא רוצה להוציא מלא כסף על המקלדת לכן יספיק לי סולידי שעובד טוב. אשמח גם להמלצה לעכבר, עכבר רגיל שיעבוד טוב ויכול לשמש למשחקי מחשב. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול ב…

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. שלום, אשמח לקבל חוות דעת למפרט הבא, קחו בחשבון שהמעבד והכרטיס מסך קיימים כלומר בוודאות אשתמש בהם. ממש לא סגור לגבי הזיכרון, אשמח להצעות נוספות. המחשב מיועד לעבודה עם תוכנות כבדות מאוד, בעתיד ככל הנראה גם משחקים. CPU: Intel® Core™ i9-10980XE Extreme Edition Processor https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/198017/intel-core-i9-10980xe-extreme-edition-processor-24-75m-cache-3-00-ghz.html CPU Cooler: ASUS ROG STRIX LC 360 AIO 360mm https://www.asus.com/Cooling/ROG-STRIX-LC-360/ Motherboard: ASUS ROG Strix X299-E Gaming II https://www.asus.com/Motherboards/ROG-Strix-X2…

11. Started by Redigner,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5500, אפשר לחרוג עד 6000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים חדשים ועתידיים כמו סייברפאנק ו RDR2 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי, אבל שלא יהיה טרקטור 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא קריטי בכלל 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנו…

• 16 תגובות
    • 3k צפיות
  12. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 שח רצוי לא ולחסוך לחרוג אולי ב500 שח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אופיס , לימודים, Blender / photoshop ( היא אוהבת לצייר) תכנות, משחקים קלים כמו roblox ו minecraft 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עכבר אל חוטי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? רצוי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? 15.6 ומטה - הוא צריך להיות נייד מספיק כרגע היא סוחבת …

13. שלום לכולם, מתייעץ על מפרט עבור חבר, ייעוד עיקרי גיימינג, תקציב באזור ה-4-5 אלף, בשימוש על מסך 4K בקצב 60 הרץ שכבר נרכש: https://www.lg.com/us/monitors/lg-27UL500-W-4k-uhd-led-monitor 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5 אלף שקל, חריגה קלה אם ממש יש צורך, עדיפות לחיסכון אם אפשר (למשל, אולי על מסך 60 הרץ בלבד אין צורך בכרטיס מסך מאוד חזק? מצד שני, הוא 4K..) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים (COD, PUGB, Hitman, Doom, RDR, AC - בקיצור משחקי פעולה וכו') 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכי…

• 16 תגובות
    • 3.1k צפיות
  14. Started by aviel-bs,

אני מחפש נייד ללימודים (הנדסת תעשייה וניהול) לא צריך משהו חזק מדי, עד כמה שידוע לי אין אף קורס שמצריך מחשב חזק, מצד שני יש מינימום סטנדרט לדעתי. ראיתי דיל באמזון (נמכר ע"י החנות של לנובו באמזון) על הFLEX 14, בגדול זה הפרטים העיקריים של הדגם Lenovo Flex 14 2-in-1 Convertible Laptop, 14 Inch FHD Touchscreen Display, AMD Ryzen 5 3500U Processor, 12GB DDR4 RAM, 256GB NVMe SSD, Windows 10, 81SS000DUS, Black, Pen Included הדגם עם זיכרון מורחב של 12 במקום 8, ומגיע עם עט (לא קריטי אבל נחמד שיהיה). מבחינת מחיר הוא יוצא סופי כולל משלוח ומיסים בערך 2300 ש"ח. בקניה בארץ הכי קרוב שמצאתי בערך זה הYOGA 530 כשהדגם הכי זול שלו מגיע עם מע…

• 16 תגובות
    • 7.4k צפיות
  15. Started by oba3k,

ראיתי שיש עוד כמה הודעות על סביבות המחיר הזה, אבל הדרישות שלי טיפלה שונות. אני רוצה מחשב בעיקר להורדות ותכנות אבל שיוכל להריץ גם את המשחקים הכבדים(אבל בעדיפות אחרונה, כלומר לא צריך כרטיס מסך מפוצץ, רק כזה שמתמש בטכנולוגיות חדשות... שיוכל לעבוד גם בעוד שנה-שנתיים). הבעיה היא שאני חייב 2 הארד דיסקים. אחד למערכת ואחד להורדות (אחרת הביצועים שלי על הפנים...) והנפח של שניהם חייב להיות מעל 200GB ורצוי אף יותר. אני רוצה כפול ליבה, אבל לא מתכנן OC מאסיבי (אולי משהו קטן כזה ...) חוץ מזה אני רוצה את המפרט מזיגזג... ועם יהיה VIVO זה נחמד (אני רוצה לחבר את הממיר של יס ולהקליט, אבל שוב לא חובה. כמו כן אני רוצה מחשב שקט...

• 16 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by oferd20,

ערב טוב לכולם ברצוני לקבל הערות / הארות לגבי המפרט הבא עד תקציב 7,000 ,לא כולל מסך. המחשב מיועד להכל משחקים גרפיקה ומולטימדיה. מבוסס AMD. המפרט הורכב ע"י חבר, אך ברצוני לאמת שהכל אכן תואם לבניית מערכת טובה. AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor 3800+(2.0GHz) BOX 2120 ¤ 1 DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D 820 ¤ 1 G.SKILL DDR 1024MB DUAL CHANNEL 400MHZ 1080 ¤ 1 MAXTOR 160GB 7200RPM SATA 8MB 550 ¤ 1 SAPPHIRE X800GTO FireBlade Edition 256MB PCI-EXPRESS RETAIL 1070 ¤ 1 LG GSA-4167B BULK 300 ¤ 1 כונן דיסקטים 1.44 50 ¤ 1 Thermaltake Swing VB6000 WINDOW Silver 430W 670 ¤ 1 LG L1750SQ 8MS 1630 ¤ 1 ZALMAN CNPS 7700 Cu 270 ¤ 1 מעופר

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. שלום פורום מפרטים, תנו לי בבקשה מפרט, לעבודה משרדית בלבד, בתקציב 5000 (חריגה 500 ש"ח). צריך: מקלדת ועכבר סט אלחוטי רצוי לוגיטק, מסך LCD שהניגודיות יותר חשובה מכל דבר אחר, בייחוד זמן תגובה לא מעניין, 1GB RAM. בקשר לכרטיס מסך, אני רוצה משהו מסידרה טובה אבל דגם הכי חלש, לא מובנה, אפשר 7150, 6200, 7200, שלושתם נראים לי הכי טובים. אני רוצה את הכרטיסים האלו בשביל התמיכה בויסטה, אז לא מובנה. נמרוד.

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. שלום המחשב למטרת גלישה ומוזיקה ולפעמים סרטים ומשחקים לא כבדים ממש שיהיה לכרטיס מסך כניסת DVI ויציאה לטלוויזיה. אם נכנס למפרט כרטיס קול אז המלצות, אם לא אז שהכרטיס הקול המובנה שיהיה על הלוח אם שיהיה טוב. תודה

• 16 תגובות
    • 912 צפיות
  19. מעבד כפול ליבה כיום מאוד זול (ה805), כך שזו אופציה, לתמיכה עתידית... לוח אם איכותי וזכרונות סבירים יספיקו. לגבי כרטיס מסך, שיהיה עם תמיכה עתידית ולא onboard (אולי 7300 נכנס פה איכשהו?) ספק ומארז איכותיים בהתאם מקווה שייכנס לתקציב. תודה, דן

• 16 תגובות
    • 976 צפיות
  20. לאור הפידבק הנהדר שקיבלתי לשאלה הראשונה שלי בפורום הזה, אני פונה שוב לצוות המומחים בפורום... אני מתכנן לקנות את החלקים הנ"ל: לוח אם ASUS? ?P5LD2 Deluxe, Dual Core, 945P, PCI-E http://www.ksp.co.il/hpart_uin.php?uin=2387 1060 ש"ח (KSP) מעבד ?INTEL Pentium 4 3.0 Ghz S-775 2M Cache 64 Bit http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=1933 1080 ש"ח (KSP) זיכרונות MUSHKIN DDR2 1GB EM2-5300 667Mhz **DUAL PACK 2x512MB** http://www.lamir.co.il/product.asp?product=7065 757 ש"ח (למיר) דיסק קשיח MAXTOR - ?160GB (8MB) SATA II http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=2902 465 ש"ח (KSP) כרטיס מסך SAPPHIRE - ?X800GTO 256MB, DDRIII, PCI-E http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=2569 990 ש"ח (KSP) ספק כ…

• 16 תגובות
    • 982 צפיות
  21. Started by zion789,

טוב אז ככה אין לי תקציב אבל אני רוצה שתבנו לי אותו,אני רוצה שמחשב יהיה לא חזק מידי ולא חלש מידי(עקב התקציב הלא מוגדר) ,מחשב שיעיף לי משחקים כמו דום 3 החדש ופיר,זכרון על זה אין פשרות ג'יגה לפחות(אני לא כלכך מבין בטכנלוגיות DDR DDR2 וכ'ו),מעבד של AMD הסדרה של הליבה הכפולה ושיהיה חזק,לוח אם שיהיה מבוסס על מהירות וביצועים נטו ולעתיד שיהיה לאוברקלוקינג,כרטיס קול איכותי,כי אני שומע מוזיקה,רואה סרטים ומשחק משחקים דיסק קשיח ענק ואני מדבר ענק איזה 250 ג'יגה(שיהיה בסטה 2,אני לא יודע אם זה יותר איכותי מהשאר) צורב DVD בעל הטכנולוגיה של בלו לייר וכו' כרטיס מסך מהסדרות הבינוניות ואם יש 256 זכרון שלו אז בכיף..כל זה ושאר הדברים אם שכחתי,יהיו בלי מסך תשתדלו לבנות לי מחשב סבבה כזה שיספיק ל…

• 16 תגובות
    • 960 צפיות
  22. שלום לכולם ראשית, סליחה שאני פותח נושא חדש, אבל זה די מיותר להמשיך את הנושא הקודם שלי, כי זה סתם יצור בלאגן גדול, אז ריכזתי את כל המפרטים הוספיים שלי כאן. יש לי פה הצעות של 2 מפרטים, אנא עזרו לי לבחור את האחת שהכי טובה . מפרט 1: מעבד אינטל 920- ל לא צורב, מקלדת ועכבר ,פלופי: ממורי מחשבים: מעבד- INTEL PENTUM D920 2.8GHZ TRAY 1550 thermaltake TR2 110 ש"ח לוח אם- GIGABYTE 8I945PG 600 ש"ח כרטיס מסך- GIL 6600GT 128MB 600 ש"ח זיכרון Elixir 512MB DDR2 533MHz X2 480 ש"ח דיסק קשיח Maxtor 6L250RO 250GB 7200 8MB Buffer 580 .הרכבה 120 ש"ח ממיתר מחשבים- : ספק כוח ENERMAX 350 WATT 280 ש"ח מארז ATX BLACK 110 ש"ח סה"כ ממורי מחשבים+380 ש"ח מיתר : 4420 לפני הנ…

• 16 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by tratz,

אני מודע לעובדה שהמחיר בכותרת נמוך משמעותית ממחיר החלקים בשוק, אני קונה ישירות מcd-log אז אם אתם מציעים חלק חלופי, שיהיה באותה רמת מחיר פחות או יותר. מעבד אינטל 805 לוח GA-8I945PG של GB. גוף קירור BT. זכרונות 2x512Mb 667Mhz של Geil. מארז Raidmax Cobra משומש (שעולה לי 150 שקלים) - לא ניתן להחלפה! כונן קשיח Hitachi 80Gb SATA II. כרטיס מסך Geforce 6200 256 mb (128 mb onboard) TurboCACHE bulk 128 bit של GB. ספק כח - עוד לא הוחלט, לדעתי ה480W הגנרי שיש לי (מוגדר 550W, אבל בפועל מוציא 480W עם 20A ל12V) לא יחזיק כמו שצריך את המערכת. אז ככה - ה805 בטוח במפרט. הלוח - פתוח להצעות. זכרונות - גם בטוחים, אין קיט של DC 667 במחיר הזה (123$) אצל cd-log. מארז - כנ"ל, נקנה כבר. כונן קשיח -…

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by tmp,

הכותרת אומרת את הרוב אני צריך מפרט ב4200 ש"ח (המחיר כולל הרכבה) למשחקים כבדים כולל עכבר, מקלדת ומסך. תודה מראש ניר נ.ב לא חייב ג'יגה זכרון, אני יכול להוסיף עוד 512 אחר כך, במידה וזה משפיע מאוד על המפרט.

• 16 תגובות
    • 958 צפיות
  25. Started by ALEX16,

אני מחפש מחשב טוב שאני אוכל להריץ כמה תוכנות ביחד שמשחקים יעבדו בלי בעיות בקיצור אני רוצה את המחשב הטוב ביותר שאפשר להשיג בכסף הזה הדברים שאני צריך בעיקר הם מעבד, לוח אם, זיכרון, כרטיס מסך, מארז וכונן קשיח

• 16 תגובות
    • 932 צפיות

דיונים חדשים בפורומים