ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,390 דיונים בפורום זה
-
שלום חברים, עברתי פה על כמה דיונים וראיתי כמה דומים למה שאני הולך לכתוב, אך יש לי כמה הבדלים (מצטער אם יש פרטים לא רלוונטים אני פורס את כל הצרכים כי לא לפספס כלום): * מטרות המחשב? תכנות: eclips, מטלב ואפליקציות לאנדרואיד. (אני אחרי תואר בפיזיקה, כך שמטלב הכרחי, והשאר זה כי אני חובב תכנות ומתכנן להתעסק בזה בפנאי, לפיתוח אפליקציות או פרוייקטים עם radpberri pi / arduino, בעיקר ב- java ופיית'ון). בנוסף אני חובב צילום (בדגש על חובב), חשוב לי להצליח לראות/לעבוד (עריכה קלה) עם סרטונים קצרים של ה-gopro שלי, שזה אומר עבודה עם 720p לפחות, נראה לי לדרוש 1080p כבר ממש מייקר אז לא קריטי. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא קריטי, רק של…
-
- 0 תגובות
- 835 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אפשר חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? רמקולים ומסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כזה חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא אוהבת אורות, אבל לא כזה חשוב לי 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? צריכה מער…
-
- 0 תגובות
- 333 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודה עם תוכנות צילום, לייטרום, פוטושופ. לא למטרות משחקים. * גודל המסך? - עדיף למשהו בסביבות 14. האם נדרש זמן סוללה ארוך? - לא. מחובר לחשמל. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3 גודל מינימלי של HD- עדיף כמה שיותר גדול. כונן CD/DVD? צורב? - עדיף כן. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן אם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? - לא חברים אודה לעזרתכם, בדקתי וקראתי וראיתי כי המחשב שנותן הכי הרבה (מבחינת חומרה) הוא הדל 5110, כי יש לו I7 שאני ממש רוצה. הבעייה היחידה איתו שהמסך שלו גדול והארד דיסק שלו 5200 שזה קצת איטי. אני מחפש מחשב שיהיה חזק ומהיר. הווסטרו הוא I5. כמה באמת מרגישים את ההבדל בין I7 לI5? מה אתם אומרים?
-
- 0 תגובות
- 783 צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת האם הלפטופ DELL Inspiron 1545 T6500 נחשב כאיכותי. הנייד נועד ללימודים, סרטים, משחקים פשוטים ביותר. האם אתם ממליצים על הדגם הנ"ל? מסגרת הכספית היא סביבות ה 3000 ש"ח, כך שאין צורך להשוות עם לפטופים יקרים יותר מ 3200 ש"ח, אלא רק עם לפטופים במחירים אלו. תודה.
-
- 0 תגובות
- 824 צפיות
-
-
אני מבקש המלצה למחשב נייד עד 6,000 ש"ח. המחשב ישמש לכתיבה, קצת גרפיקה (פוטושופ ודומיו), קצת סרטים וקצת אולי למשחקים (לא משחקים כבדים ולא על הגדרות גבוהות).
-
- 0 תגובות
- 653 צפיות
-
-
הי! צריך חוות דעת על המחשב http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8333 צריך אותו בעיקר למשחקים תודה רבה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 795 צפיות
-
-
המצלמה שמובנית שלי ב-LG RD510, לא פועלת דרך הקישור מהמחשב שלי. זה נותן לי הודעה שיישום אחר משתמש בה, וזה אינו נכון לדעתי. אנא עזרו לי.
-
- 0 תגובות
- 932 צפיות
-
-
היי חברים, לפני מס' חודשים עזרו לי כאן מאוד בקניית מחשב נייד. אני שוב חוזר לפה, רק הפעם עבור אחי - קצין קרבי שבא לו לשחק מדי פעם, בעיקר בסופ"שים. התקציב הוא בסביבות 4000-4500 ש"ח. כרגע הדגמים שראיתי הם Y50-70 ו-FLEX 2 של לנובו. לא יודע מי מהם עדיף. הערה חשובה: המחשב צריך להירכש באילת ביומיים הקרובים, אז אשמח להמלצתכם הדחופה * מטרות המחשב? משחקים כמו באטלפילד וכו'. אין צורך שיריץ בהגדרות Ultra high. הגדרות בינוניות-טובות יספיקו. * גודל המסך? 14" ומעלה, לא קריטי מבריק או מאט * רזולוציית המסך? 1920x1080 FHD אם ניתן * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 4 שעות של פעילות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bl…
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן, אני מתכוון להזמין בארה'ב (יש לי מישהו שמגיע לארץ ויביא לי) ואני ממש לא מכיר את שוק המישבים הניידים על שלל המותגים והיבואנים...(תמיד הייתי טיפוס של נייחים, אבל כסטודנט צריך נייד) א. מישהו יודע לומר על המותגים העיקריים (דל, טושיבה, אסוס, HP, לנובו) האם האחריות שלהם תקפה בישראל במידה והמחשב נרכש בארה'ב? ב. כמו 70% מהפוסטים כאן- גם אני מתקשה להחליט. אבל אצלי זה לא בגלל שאני לא יודע מה אני רוצה, אלא בגלל שאני לא מכיר את המותגים כדי להחליט מה מומלץ ומה לא. מבחינת מטרה, אני רוצה שהוא ירוץ לי חלק לכל מה שקשור לתכנות והרצה של קימפולים, מה שאומר i5 ומעלה, ו8גב ראם, כבונוס, הייתי רוצה כרטיס מסך כלשהו שיוכל להריץ קצת משחקים (לא הכי כבדים בעולם) כי זה מן הסתם יהפוך להיות המחשב ה…
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מעוניין לרכוש את המפרט מחשב שצירפתי בקובץ שבתמונה אני רוצה לשאול האם כונן ssd בגודל 120gb שעליו יושבת מ"ה כדאי לרכישה? מה דעתכם על המסך? הצעת מחיר למחשב הנ"ל 5500 נראה לכם סביר? תודה - - - תגובה אוחדה: - - - אגב לא ציינתי המחשב מעוניין לבניית אתרים,פיתוח אפליקציות למובייל,ועריכה לדו-מימד,עבודה משרדית ואולי קצת משחקים warcraft וסימולטור טיסה
-
- 0 תגובות
- 708 צפיות
-
-
היי, יש לי ASUS ZenBook ux31e, המסך שלו שבור ולא עובד (מנפילה שבה אולי ניזוקו עוד חלקים וזה מקור הבעיה שלי ), אני מחבר אותו עם מיקרו HDMI - HDMI למסך חיצוני (Sony Bravia). העסק עובד סבבה בלי דרייברים של הכרטיס מסך (integrated Intel HD Graphics 3000 GPU) או בסייפ מוד אך ברגע שמותקנים דרייברים הוא פשוט לא מזהה את המסך החיצוני לא משנה מה אני עושה (fn+f8, Win+P, ניסיון על בליינד "להעביר" למסך החיצוני) לכן אני מסיק שהוא לא מזהה אותו (גם לא משמיע רעש כשמחברים אותו). כשמותקנים דרייברים אז מסך הטעינה של וינדוס מופיע על המסך החיצוני אך ברגע שהוא נכנס לוינדוז אין שום אות לזיהוי. אבל בלי דרייברים אין שום בעיה! איך אני גורם לו לעבוד עם דרייברים? תודה
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אחי סטודנט להנדסת מכונות ויש לו צורך להריץ Solid Works 2014 ו Visual Studio 2010. כמובן בנוסף המחשב הזה יהיה המחשב העיקרי שלו אז יש צורך גם לחבר לטלוויזיה לצורך צפיה בסרטים, עבודה עם אופיס ואולי אפילו גיימינג אם החומרה תתמוך. התקציב הוא 5K אך ניתן לחרוג במעט אם יהיה שיפור רציני ביכולות. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? סביבות 15אינץ,מאט * רזולוציית המסך? עדיף כמה שיותר קרוב ל FULL HD 1680x1050 או 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין דרישות מיוחדות Numpad יהיה בונוס נחמד * משקל רצוי? עדיף עד 3 ק"ג ניתן לחרוג אם המחשב יהיה משמעותית יותר טוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומל…
-
- 0 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי לכולם, אני מעוניין במחשב שיחליף את הנייד שלי, כיום אני יכול להסתפק בנייח. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין מגבלה, אבל נראה לי שזה מספיק. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח והרצת מכונות וירטואליות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). HYPER-V ו VISUAL STUDIO ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא ממש -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע FULL HD -לאילו הגדרות גר…
-
- 0 תגובות
- 590 צפיות
-
-
רוצה מפרט למחשב טוב למטרות משרדיות בלבד. זה בשביל בתדודה שלי שגרה בתל אביב אז אם אפשר חנויות שנמצאות בגזרה שלה-נגיד RSM זה יהיה מעולה. תודה מראש לעונים
-
- 0 תגובות
- 579 צפיות
-
-
כמו שכתבתי בכותרת, אני מחפש מחשב נייד שיריץ לי משחקים ברמה של fifa 2011 לא ממש כבדים.. שיתאפשר לי לחבר אותו למסך 32 אינץ' ואוכל לראות סרטים במסך המשקל לא חשוב לי, גם לא זמן הסוללה תקציב עד 5 אלף אשמח אם תתנו הצעות והמלצות
-
- 0 תגובות
- 586 צפיות
-
-
יש סיכוי שיוציאו ניידים עם הצי'פסיט הנ"ל ואפילו בתוספת HD3450? כדאי לחכות?
-
- 0 תגובות
- 620 צפיות
-
-
אהלן, לגבי המחשב הנ"ל , לא הצלחתי למצוא בתפריטי אתחול ובביוס אופצייה להתקין מחדש את המערכת הפעלה, גם לא דרך הווינדוס, בד"כ בניידים אמורה להיות מחיצה על גבי הכונן עם מערכת ההפעלה לא? אז איך מבצעים את הפירמוט? למחשב vista home edition, ומתחתיו המדבקה עם הרישיון תודה רבה [br]פורסם בתאריך: 23.10.2010 בשעה 13:49:03 הסתדרתי תודה.למעוניינים, יש כפתור הצלה ליד כפתור הדלקת המחשב שמכין דיסק גיבוי ממנו אפשר להעלות את מערכת ההפעלה.
-
- 0 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
הי, צריכה מפרט למחשב עד 5000 ש"ח, עם ו בלי מסך, כולל צורב dvd צריך להתאים לגרפיקה כבדה(דפוס) ו לתלת מימד - כבד יש רמקולים,מקלדת, עכבר\ואקום ואם יש המלצה איפה\ אצל מי לעשות את ההרכבה שבוע רגוע
-
- 0 תגובות
- 492 צפיות
-
-
אהלן, אני מתחיל ללמוד עכשיו הנדסת מכונות ולאחר סקר שוק ארוך, נסגרתי על נייד מסויים של ASUS, אבל איש מחשבים(נטול אינטרסים ) ייעץ לי לא להתקרב לחברה בעיקר בגלל כל מה שקשור לשירות הלקוחות והטכני שלהם! בכללי מחפש נייד עם סוללה חזקה, 8 גיגה ראם ומעלה, ssd ועם העדפה למעבד מסדרות H,M, HQ. גודל מסך מעדיף 15.6 במינימום 14. מעדיף עם כרטיס גרפי של Geforce או Radeon אבל לא קריטי. הייתי שמח לשמוע דעתכם.. טיפים, הערות.. הדגם שראיתי של אסוס הוא UX501VW-FW087T http://www.pccenter.co.il/Product/מחשב-נייד-asus-ux501vw-fw087t--אסוס תודה רבה!!!! ** מצטער אבל הייתה לי בעיית אינטרנט והוא פרסם פעמיים אפשר למחוק את הפוסט הזה
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אלה הרכיבים האחרונים בממפרט שאני קונה מחר כרטיס טלויזיה מאוד חשוב שיהיה איכות תמונה טובה והקלטה...עריכה יעני ובנוגע ללוח אם שזה הכי חשוב.... יש לי התלבטות לגבי כמה דגמים....ואני לא יודע מה עדיף אלה הדגמים... Gigabyte GA-P35-S3 Intel P35 LGA775 Motherboard Gigabyte GA-P35C-DS3R ASUS P5K 31100 GIGABYTE GA-965P-DS3 (965P) - ATX חשוב לי להגיד שלקחתי תלוחות האלה מכל מיני ממליצים ואני לא ממש מבין מה יותר טוב אין לי מושג בגלל זה אני שואל פה ואם יש לוח אם שלא כתבתי והוא יותר טוב אז בבקשה תכתבו לי תודה רבה התקציב שלי ללוח אם עד 2000 שקל אבל אם יש בפחות וגם מצוין אז גם טוב המעבד שאני בחרתי הוא INTEL CORE 2 QUADINTEL S775 2.4 GHZ 6600 תודה
-
- 0 תגובות
- 598 צפיות
-
-
אני מחפש עכשיו נייד בתקציב הנ"ל לאופיס אינטרנט ICQ וכאלה תציעו איזה מחשב הכי טוב בתחום מחירים הזה
-
- 0 תגובות
- 566 צפיות
-
-
שלום אנשים. אני מחפש לקנות מחשב נייד עד 3200 ש"ח התקציב. היעוד שלו הוא אינטרנט, אופיס, מוזיקה, סרטים וקצת משחקים. חשוב שיהיה לו יציאת HDMI, אם יש אפשרות ל4GB זכרון פנימי. והאם יש הבדל משמעותי בין מעבד i3 ל-i5? האם שניהם מבוססי 4 ליבות? כעקרון קראתי הרבה על DELL וכולם פשוט ממליצים עליהם. מה דעתכם בעניין? האם באמת כדאי לקנות מוצר DELL? מבחינת אחריות\שירות. ומאיפה? האם כדאי לייבא מחו"ל? EBAY\AMAZON או בארץ? עדיפות לחנויות מהדרום. אני חושב על המחשב הזה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=60_479_3410&products_id=32589 מה דעתכם? טוב\לא טוב? חלופה אחרת? תודה
-
- 0 תגובות
- 743 צפיות
-
-
מעבד Q6600 או E8500 לוח אם ASUS P5K-E כרטיס מסך ASUS EN9600GT SILENT/HTDI/512M/A זיכרון PQI 2048MB 800MHZ * 2 אפשרות לשנות לקינגסטון בתוספת קלה למרות שאישית ניסיתי אותם ולא התלהבתי . כונן קשיח SEAGATE 500GB SATA2 32MB צורב DVD של חברת ASUS כונן 1.44 מארז CHIEFTEC GH-01 ספק כח CHIEFTEC 550W
-
- 0 תגובות
- 602 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 4200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו בסיסית+ בפרימייר, עם המחשב הנייד הנוכחי התוכנה מקרטעת(i7 דור 4, נוידיה gefore 850, 8gb) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר בפרימייר ואולי קצת אפטר אפקטס ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). ++מחפש להוסיף גם מסך פשוט בתקציב. -לאילו הג…
-
- 0 תגובות
- 864 צפיות
-
-
אשמח להמלצה למחשב נייד. בפרט עבור כלים בעולם ה(CD (continuous deployment הכוונה היא לעלות על המחשב לינוקס ועבודה עם כלים כמו chef,jenkins הרמה של containers,עבודה עם DB וCLOUD העדפה היא LENOVO אך אם יש המלצות נוספות אשמח לשמוע תודה
-
- 0 תגובות
- 989 צפיות
-