עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש, למטרת עיבוד נתונים/פעולות מתמטיות מורכבות. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000, עם חריגה עד 5600. אני לא מתייחסת למרכיב האחריות עבורו אני מוכן להוסיף. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כתיבת קוד, כתיבת מסמכים גדולים, עיבוד בסיסי נתונים גדולים. לא מיועד כלל למשחקי מחשב וגם לא לצפייה בסרטים. השימוש מערב מולטי-טסקינג. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. …

• 16 תגובות
    • 3.2k צפיות
  2. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?2300+-, עדיפות לזול ככל האפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?: לימודים, תכנות, שימוש בתוכנות כמו matlab, גלישה באינטרנט. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה):קונה נייד קומפלט 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?שלא יהיה טרקטור 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את ה…

• 16 תגובות
    • 2.4k צפיות
  3. Started by Amit Reter,

שלום, אני מעוניין לקנות Dell XPS 13 עם מעבד i5. בינתיים לא מצאתי שום מקום שבו אפשר לראות מחשב נייד כזה בתצוגה, ולהתרשם ממנו באופן בלתי אמצעי. מישהו יודע אם יש חנות שמחזיקה כזה בתצוגה? חוץ מזה, לפי כל הפרסומים, למחשב הזה יש מסך של UHD, אבל כל מה שמפרסמים בארץ מהדגם של 2019 (Dell xps 9380) מופע עם מסך של 1920X1080. מישהו יודע אם מוכרים כאן גם אופציה עם רזולוציה של 3840 x 2160?

• 16 תגובות
    • 3.1k צפיות
  4. שלום לכולם ביקשו ממני להרכיב מפרט לשימושים בתוכנות אוטוקאד, סקאצאפ, רוויט, ויריי ושימוש יומיומי במחשב כמו מוזיקה, גלישה באינטרנט, אופיס וכו'. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנות אוטוקאד, סקאצאפ, רוויט, ויריי ושימוש יומיומי במחשב כמו מוזיקה, גלישה באינטרנט, אופיס וכו'. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7/10 6. האם מתוכנן אוברקלו…

5. הי, היום נהרס לי המחשב הישן שלי i5 760 עם אוברקלוק ל4.0 (כנראה מעבד ספק או לוח לא תקין) והחלטתי שזו הזדמנות להחליף אותו במחשב חדש המיועד לתוכנות ולמשחקים. הרבה מהחלקים יש לי כבר והם הספיקו לי עד היום ולכן אין לי צורך לשדרג אותם. הערות: - אם ידוע על ירידת מחירים משמעותיים בחודשיים שלוש הקורבים אז אני יכל לחכות -דגש על זה שהמחשב יהיה קומפקטי עד כמה שאפשר -מעדיף לקנות מאזור המרכז (עדיף אזור רמת גן) אך אם המחיר זול משמועתית אפשר להתרחק מעט ואפילו קניה של מס' חלקים מחו"ל -השימוש הוא לתוכנות של משרד, כמו excel, מיילים ומידי פעם גם משחקים -אין צורך בתוכנות ומערכות הפעלה -לא מתכנן אוברקלוק -עדיף שקט אך לא קריטי…

• 16 תגובות
    • 3.6k צפיות
  6. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3000 שח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט ולימודים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? יתרון אבל לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן. WIN 10 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. KSP או IVORY.…

• 16 תגובות
    • 3k צפיות
  7. יש פער מחירים בלתי מוסבר בין שני מכשירים עם אותו מפרט, שאני לא מצליח להסביר. אולי יש היגיון בזה. ואשמח אם יגידו לי אם אני טועה. אני רוצה לקנות מחשב רציני לגיימינג ותכנות, אבל שלא נראה כמו איזה מופע קרקע, אלא נראה פשוט, וחשבתי על ה MSI stealth, שמצאתי בחנות בארץ כאן: (אסור קישורים של KSP כנראה, אז תחפשו את המילים הבאות: מחשב נייד לגיימרים MSI GS66 Stealth 10UH-417IL - צבע שחור) כמו שאתם רואים, המחיר למחשב הזה הוא 15,890 ₪ , שזה יוצא בדולרים 4831 $. לא מעט. אחר כך חיפשתי ומצאתי אותו מחשב בדיוק באמזון ב 3200 $ (כולל משלוח): https://www.amazon.com/HIDevolution-Stealth-300Hz-i7-10870H-3200MHz/dp/B08SVH2JM7?th=1 אז בדקתי את …

8. Started by ilanb0,

בהמשך להצעה במפרטים המומלצים למחשב המשרדי שהוצע שם , מבקש לבדוק אפשרות שדרוג: * מדובר במחשב לאינטרנט ואופיס. האם לא כדאי, מתוך מחשבה לטווח ארוך, ללכת על מעבד "גבוה" יותר (הכוונה ל - i5)? * במקרה כזה, אצטרך לוח מתקדם יותר? * לגבי הזכרונות - מה התצורה הבאה הטובה יותר של זכרונות שקיימת? 16 גיגה? * לגבי הדיסק הקשיח - לחלוטין נדרש דיסק של טרה ואולי 2 טרה (מדובר במשתמש שמאחסן הרבה סרטים ותמונות). * מארז וספק כח - נראים לי מספקים. תודה למשיבים.

9. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 11,000 אפשר חריגה אם זה נחוץ. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר משחקים, צפייה בסרטים ושימוש ביתי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא, יש מסך 34. אולי אם אפשר, המלצה למקלדת נוחה. לא משהו מיוחד. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש שני דיסקים קשיחים של 1TB כל אחד. אחד פנימי ואחד חיצוני. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חושב שרלוונטי במיוחד. 6. האם ישנה הגבלה א…

• 16 תגובות
    • 5.1k צפיות
  10. היי אני מעוניין לשדרג את המחשב שלי בשבועיים הקרובים וחשבתי על ה RYZEN 5950 אבל אז נחשפתי לעובדה שבסוף השנה ייצאו מעבדי הדור החדש של AMD. כמובן לדברים האלו אין סוף ותמיד יוצאים דברים חדשים, השאלה היא מכיוון שזו השקעה גדולה למחשב אם זה לא יהיה "פספוס". כמו שציינתי אני צריך מחשב לכן כנראה אני אאלץ לרכוש כעת אבל מנסה עדיין להבין אולי איכשהו כדאי לנסות להסתדר, או שזה סתם התעסקות בשטויות. תודה לעונים.

11. שלום חברים, אני מחפש מחשב נייד בעיקר לצורך עבודה עם פוטושופ ופה ושם עריכת וידאו בקטנה. - צריך כונן קשיח של 1GB SSD - עדיפות לבטריה שתחזיק כמה שיותר זמן - ומקשי למעלה ולמטה בגודל נורמלי ולא חצי גודל גם אם אפשר אשמח לדעת האם המחשב הזה נחשב למחשב טוב? https://www.orpc.co.il/items/4267455 תודה רבה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? פוטושופ ועריכת וידאו 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, ע…

12. Started by I7210I,

שלום רב, אני מחפש להרכיב מחשב בייתי לשימושים של אינטרנט / מסמכים / אולי פה ושם סרטים ב 4k , אשמח שהמחשב לא ירעיש ושיהיה קטן, 1. מה התקציב המירבי? 4000 ש"ח , האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כן 2. מה שימושי המחשב ? עבודה משרדית, תכני HD 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עדיפות למארז קטן 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספצ…

13. Started by BerlinAdam,

מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000, ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה עם תוכנות אדריכלות (AUTOCAD, REVIT), מידי פעם גם עיבוד גרפי. אופציה להריץ משחקים (FORTNITE). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה ווינדוס. לא צריך אופיס 8…

• 16 תגובות
    • 3.7k צפיות
  14. אני כל הזמן מקבל הצעות סותרות ועכשיו קיבלתי המלצה על הפורום הזה אז אני מנסה מחדש. השימוש הכבד ביותר שאני מתכנן הוא עריכת סרטונים. אין לי תקציב מוגדר כי אני לא יודע מה השוק, אבל גם חשובה לי הניידות (אני מתכוון לקחת אותו איתי לכל מקום) אז אני מניח שזה יאזן אותי על טווח מחירים ספציפי. לא יד שניה כי אני לא באמת יכול להיות בטוח במה שאני קונה. מחו"ל אפשרי, אבל רק ממקור אמין שאני יכול להיות בטוח שלא אצטרך לשלוח לאחריות כי זה יהיה סיוט. מה יש לכם בשבילי?

• 16 תגובות
    • 2.6k צפיות
  15. אשמח לשמוע מה דעתכם על המפרט הבא: דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח AMD מעבד AMD: מעבד AMD Ryzen 5 3600 3.6Ghz AM4 - Box - Box 1 מאוורר למעבד: קירור למעבד Noctua NH-L12S 1 לוחות אם למעבדי ‏AMD: לוח אם Asus TUF B450M-PLUS GAMING AM4, AMD B450, DDR4, 2xPCI-E, DVI, HDMI 1 זכרונות: זכרון למחשב HyperX FURY Black 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 Kit 1 כרטיסי מסך: כרטיס מסך Gigabyte RTX 2060 SUPER GAMING OC 8GB GDDR6 HDMI 3xDP USB Type-C 1 כונני SSD: כונן קשיח ADATA XPG SX8200 Pro PCIe NVMe M.2 2280 2TB SSD ASX8200PNP-2TT-C 1 ספקי כוח: ספק כח אקטיבי מודולארי Antec High Current Gamer 850W 80+ Gold HCG850 Retail 1 …

16. לכל מי שדל בתקציב, מחפש תמורה נאותה לכסף, זקוק למחשב לצרכים בסיסיים, מוטב לו להציץ באיביי ולחפש מציאות בעלות ערך מדהים, לדוגמה המוצג הבא אותו רכשתי בספטמבר, ואיני מפסיק ליהנות ממנו לפניכם סקירה קצרה על המוצר זהו אחד הניידים המוצלחים בכל הזמנים, אז מה אם הוא מ-2007. זהו נייד מוחדש ע"י החנות, תקין לחלוטין, 4 ג'יגה ראם ואשר הוספתי לו SSD 2TB של מיקרון, חלונות 10 אנטרפרייז עולה בשניות. מעבד CORE 2 DUO T7400 בתדר 2.2 GHZ, כרטיס מסך ATI X1600 256MB יש קהילת מפתחים נרחבת ממנה נלקחו דרייברים מלאים כולל לוח בקרה של ATI מלא, למרות שהנייד שווק עם XP , חלונות 10 עובד ללא בעייה, יש אפילו ביוס פתוח ברשת עם עדכון SL…

17. שלום, אני מעוניין לשדרג את המחשב ההקיים שלי או להרכיב אחד חדש אם זה מה שעדיף (עם אפשרות להשתמש בחלקים מהמחשב הקיים במידת הצורך). המחשב הקיים לא מצליח להריץ לצערי משחקים חדשים כבר באיכות גבוהה ללא איבוד רציני של FPS. ובנוסף הייתי רוצה לשדרג את הרזולוציה ל2K ואת הקצב ריענון ל120+ השידרוג אינו דחוף, מצד שני במידה ואין משהו יוצא דופן באופן בשנה הקרובה, אני לא רואה סיבה לחכות. האם יש טעם לחכות לבלאק פריידי לדוגמה? תודה מראש, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10k ניתן לחרוג עד 12k 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כגון witc…

• 16 תגובות
    • 4.8k צפיות
  18. Started by godis,

שלום חברים, הלנובו YOGA 3 14 שלי מתחיל להתעייף קצת. אני רוצה לקנות מחשב חדש עכשיו כשיש הרבה מבצעים, אשמח אם תוכלו לעזור לי בבחירת מחשב חדש. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ניתן לחרוג אם יש משהו משתלם. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, תכנות ארדואינו, קצת פוטושופ וסרטים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודל…

• 16 תגובות
    • 3.3k צפיות
  19. Started by shiraz,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? פחות מ5000, אין עניין למקסם את התקציב, אשמח שתחסכו לי. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות בעיקר, וקצת פוטושופ. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא רלוונטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? 14-15.6 אינץ' 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מ…

• 16 תגובות
    • 4.6k צפיות
  20. Started by Neo810,

היי, אנחנו זקוקים למחשב נייח חדש לעבודה בייתית ונשמח לעזרתכם. מדובר במחשב שעיקרו עבודה בייתית "רגילה", הכוונה בעיקר תוכנות אופיס, אינטרנט, יוטיוב וכו'... מצד שני, מדובר בעבודה קצת יותר עמוסה מהרגיל, הכוונה לעבודה על מס' קבצי וורד ואקסל פתוחים במקביל ולעיתים גם פאואר פוינט ובנוסף דפדפן הכרום פתוח עם מס' טאבים פתוחים במקביל. מעבר לזה, אנחנו מזרימים מדיה לטלויזיה חכמה דרך כבל רשת (הכוונה שהסרטים או הסדרות יושבים על המחשב אבל הצפיה נעשית דרך הטלויזיה) - לעיתים עם יש סרט שהוא ב4K אז הוא יכול לשקול לא מעט... בקיצור, המחשב צריך להיות חזק מספיק לכל העבודות האלה... כמובן שנשמח אם כל הרצונות שלנו נכנסים לתקציב, אבל אם…

• 16 תגובות
    • 2.6k צפיות
  21. Started by No-One,

שלום לכולם, צריך המלצה לחבר. 4000 שקלים ועדיף פחות, אם קריטי אפשר 200-300 חריגה. מחשב נייד לשימושי תכנות Full Stack, (אולי גם קצת VM לא כעניין עיקרי). אני מאמין שצריך 16GB RAM. אלה הדגשים: 1.DDR4 וSSD חובה. 2.מעבד טוב ועדכני יחסית. 3.לא קריטי משקל, לא 2-1, לא מסך מגע וכל הג'אנק הזה עדיפות לביצועים ע"פ פרמטרים אחרים. 4.רצוי אחריות רחבה. (3 שנים בבית הלקוח) אשמח לכמה דגמים ממולצים. תודה לעוזרים

• 16 תגובות
    • 2.9k צפיות
  22. 1. מה התקציב המקסימאלי? 9.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אם זה לא ישפיע על הביצועים אז אפשר לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 שקלים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג כבד . א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. battlefield 1,rainbow 6,cs-go,star wars:battlefront 2 ועוד... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).יש לי מסך benq xl2411z עם רזולוציה מקסימאלית של 1920X1080 בגודל של …

• 16 תגובות
    • 3.3k צפיות
  23. השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5-5.5 אלף א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כמו overwatch א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - מסך 24-27״, fullhd. אשמח לשמוע המלצות אחרות מה נכנס בתקציב. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3…

24. התקציב הוא 5500 כולל חריגה. מבחינת הניצול אין בעיה לנצל את כולו אם צריך. השימוש העיקרי הוא עבודה משרדית. אינטרנט אופיס ומוזיקה. לעיתים גם סרטים ברזולוציית 1080p לכן עליו לעמוד גם במצב הזה. כמו כן אני כרגע עם מחשב ברמה גבוהה ששירת אותי 7 שנים לכן אני מחפש משהו שיחזיק לי גם לתקופה הזו. מבחינת ציוד היקפי אשמח להמלצה לפד לעכבר (לא דורש משהו מעבר לנוחות) למחשב הנוכחי שלי יש ספק Corsair 620W Modular לכן אז אם הוא מספיק אפשר לוותר עליו. יש לי גם כונן דיסקים. כמו כן, אני מעביר ממנו גם 3 כונני HDD לכן המארז צריך לכלול גם את זה. מבחינת השקט המחשב אצלי בחדר ולא נכבה לעולם למעט הפסקת חשמל לכן אפשר להתחשב אך יחד עם זא…

• 16 תגובות
    • 2.6k צפיות
  25. Started by noamsa,

היי חברים, יש לי בבית שני מחשבים שונים, ובשורה תחתונה אני צריך להחליט עם איזה מהם אני נשאר ומשקיע לצורך עבודה. הצרכים שלי הם בעיקר עיבוד תמונות (לייטרום - תכנה לעיבוד תמונות) ואופיס למיניהן. אשמח אם תעזור לי להחליט באיזה מחשב כדאי להשקיע שיתאים לי יותר, והאם אפשר לעשות אולי איזה שילוב ביניהם. (להחליף בין רכיבים בכדי לבנות מחשב אחד טוב משניהם יחד?) המפרטים של המחשבים: מחשב 1: מעבד: intel pentium (r) cpu g2030 @ 3.00 ghz לוח אם: gigabyte GA-H61M-DS2 DVI זיכרון: 4 GB (שני כרטיסים של 2 ג'יגה) מערכת הפעלה מותאמת 64 BIT מחשב 2: מעבד: intel(r) core(TM) i5-2400 CPU @ 3.10 GHZ 3.40 ghz לוח אם: gigab…

דיונים חדשים בפורומים