ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,389 דיונים בפורום זה
-
קניתי מחשב דל עם מערכת הפעלה ויסטה מדגם סטודיו 1555 האם אני אקבל את חלונות 7 בחינם ? גירסה מלאה או שדרוג ? מישהו יודע איך התהליך הולך להיות מול דל ?
-
- 0 תגובות
- 547 צפיות
-
-
אשמח להתייעץ לגבי מחשב גיימינג ועיצוב עד 7K כמה נקודות חשובות: 1. יש צורך בווינדוס 2. SSD 500-512G 3. אין צורך במארז מצועצע 4. מעבד אינטל i7 5. כרטיס מסך geforce, נכוויתי קשות מ ATI RADEON 6.ספק כח, המליצו לי עם הטכנולוגיית+80, מה דעתכם 7.כונן קשיח 1T רגיל נוסף. 8. זכרונות 16-32G כרגע ברשותי מסך מחשב מסך מחשב Samsung U24E590D 23.6 אינטש סמסונג יש אפשרות לשדרג מעבר לתקציב. תודה וחג שמח!
-
- 0 תגובות
- 586 צפיות
-
-
חבריה שלום אחותי מרצה ועכשיו היא צריכה מחשב נייד שתוכל להעביר הרצאות והמחשב יהיה גם כלי עבודה הצרכים זה לאינטרנט הורדות מאינטרנט כולל סרטים והרצתם עריכת מצגות + הצגתם כמובן OFFIC דוא"ל צורב +DVD סוללה שמחזיקה זמן רב יכולת הרחבה של זכרון נוח לעבודה עזרים להתחברות ציוד הקפי(מדפסת , מצלמה, דיסק גיבוי וכו') מאחר והשוק מוצף במותגים אשמח לקבל יעוץ איך לבחור ומה הדגשים לבחירה אני מניח שתקציב יהיה עד + 4000 ש"ח אשמח לקבל ההדרכה בברכה
-
- 0 תגובות
- 574 צפיות
-
-
שלום, לאחרונה רכשתי N550JV CN191H בהמלצה של chevy. אחלה מחשב רק שיש לי בעיה אחת, אני חושב שמשהו דפוק בדיסק הקשיח ואני תוהה איך אפשר לאבחן אותו כדי לקבוע אם קיימת או לא קיימת בעיה. אם אני מוריד מ utorrent במהירות גבוהה (מגה ומשהו לשניה), אני שם לב לתקיעות קצרות שחוזרות על עצמן כל כמה שניות. כשאני אומר תקיעות אני מתכוון גם תקיעות קטנות במוזיקה, הסמן של העכבר נתקע בקטנה, בזמן שאני כותב את הדיון הזה האותיות מדי פעם לא נכתבות ברגע הלחיצה. כאילו הדיסק שם את כל המערכת בבלוק בגלל שמשום מה קשה לו. אם אני מסתכל ב task manager (של ווינדוס 8) אני רואה שהעומס על הדיסק) כל הזמן עולה ויורד, בממוצע נמצא על 60 ונע בין 30 לממש 98 99 (אחוזים) (כשאני מוריד במהירות גבוהה מיוטורנט. עכשיו כשה…
-
- 0 תגובות
- 911 צפיות
-
-
שלום, מבקש סיוע במפרט למחשב גיימינג כאשר המחיר לא מהווה מגבלה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 15,000 למחשב בלבד חריגה אפשרית גם למחשב וגם לציוד נוסף שיפורט בהמשך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? 100% גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת/עכבר/מסך גיימינג 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי, רצוי אבל לא חייב שקט מוחלט או משהוא דומה 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגוד…
-
- 0 תגובות
- 443 צפיות
-
-
יש לי חבר שמחפש מחשב נייד לדברים בסיסיים (אינטרנט ,אופיס) ומשחקים כמו FIFA . הוא חיפש פה בארץ ואז התקשר אלי עוד חבר מארה"ב שגם הוא מחפש מחשב ואמר לי שהוא קונה בחצי מחיר מחשב יותר טוב ומהמחשבים פה בארץ. עכשיו זה שחיפש פה בארץ במקרה העבודה שלו היא עם הרבה טיסות כמעט לכל מקום (גם סין,תאילנד,ארה"ב ועוד). השאלה איפה הכי כדי לקנות מחשב ולאיזה חברה תומכים ויש אחריות פה בארץ למחשבים שלהם מחו"ל(קראתי הרבה הודעות פה על זה והבנתי שיש עם זה בעיה). במחיר שהוא חשב להשקיע פה בארץ הוא באיזור 4000 ש"ח. אשמח לעזרה תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? באזור ה-5,000 ש"ח כולל מסך, חריגה קטנה אפשרית. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה עם תוכנות גרפיות (Autocad, Revit, Photoshop, Illustrator, scetchup, Vray), רינדור (לא זמן אמת), איכות הצגה לא חייבת להיות גבוהה יותר חשוב שיכולות העיבוד יהיו חזקות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? נדרש מסך משולב רמקולים בלבד, אין צורך בקצב רענון גבוה או בזמן תגובה נמוך, בעיקר שיהיו חיבורים נוחים (HDMI) ושיהיה גדול מספיק (25-27 אינטש) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפר…
-
- 0 תגובות
- 411 צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב נייד ACER 5730Z שנקנה עם VISTA HOME BASIC בתוכו,כשהתחילו לי בעיות "כבדות" עם ויסטה שידרגתי ל-XP וכעת ברצוני לשדרג לוינדוס 7. שאלתי היא: 1. האם המחשב הנ"ל יעבוד בוינדוס 7 באופן טוב? 2.איך ניתן לשדרג את לוינדוס 7? (מבחינת דרייברים וכ"ו) 3. אתם ממליצים לי לעשות דבר כזה-כי הבנתי שאם אני יתחרט וירצה לחזור ל-XP תהייה לי בעיה... תודה רבה לעוזרים.
-
- 0 תגובות
- 811 צפיות
-
-
שלום, אשמח להמלצה על מחשב נייח לגיימינג על פי הנתונים הבאים: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4,200 ש"ח, עם חריגה קלה בלבד (נניח 50-100 ש"ח לכל היותר). 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג. לדוגמה - Assassin's Creed Valhalla, Red Dead Redemption 2 ועוד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב. 6. האם ישנ…
-
- 0 תגובות
- 536 צפיות
-
-
שלום כולם, אני חדש פה, ורוצה לדעת האם המפרט הזה טוב למשחקים, כדי שיעבודו על איכות טובה. משחקים ברמת המודרן וורפר 3, באטלפילד וכו... המפרט: מעבד: Core i5 2400 3.1Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray מאווררים וגופי קירור: מאוררים למעבדים Thermaltake Slim X3 80mm CL-P0534 לוחות אם למעבדי אינטל: GIGABYTE Z68P-DS3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z68, DDR3 2133, 2xPCI-E, HDMI זכרונות: DDR3 1600Mhz 3x2GB G.Skill RipJaw Edition Triple Channel CL8-8-8-24 הארד דיסקWestern Digital Caviar Green 500GB IntelliPower, 32MB, SATA II WD5000AADS כרטיסי מסך: Zotac GTX550 Ti 1GB GDDR5 DX11 DVI HDMI DP PCI-E מארזים: Sharkoon Sharkoon Vaya Value Black ATX Case (No PSU) ספקי כוח: Thermaltake TR2 RX 550W …
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני לא מוצא את התבנית לבקשת מפרט למחשב אבל אני אכתוב כאן את הצרכים שלי, אשמח לעזרה. - אני צריך מחשב שהמשטח טאץ' לעכבר שלו יהיה נוח, ומקלדת נוחה. - גודל מסך 15.6. - אחריות ל-3 שנים. - מעבד i5 זה מספיק, אבל שיהיה מעבד טוב וחזק (אם יש כפול ליבות או מרובע). - צריך שיהיה קונן תקליטורים. - מסך HD (לצפיית סרטים באיכות גבוהה). - RAM לפחות 6GB, אם אפשר לכלול בתוך התקציב הנ"ל 8GB אז עדיף. - קונן קשיח גדול לפחות 750GM-1T. - כרטיס מסך לא צריך להגזים אבל רצוי כרטיס GeForce של Nvidia . התקציב - עד 3000 ש"ח, אפשר לחרוג עד 500 ש"ח וכמובן שרצוי שיעלה כמה שיותר. תודה רבה, אביב.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כמובן לא אכפת לי להשקיע פחות... חשוב לי כמה דברים: ויסטה עם מדיה סנטר כונן בלו ריי(לא חובה שיהיה צורב) לפחות 1TB איכסון(לא כולל מערכת הפעלה) דיסק קשיח נפרד למערכת הפעלה יציאות וידאו:DVIX2 HDMIX2 אם אפשר אז גם DISPLAY PORT אבל לא חובה... יציאות אודיו:5.1 אם אפשר אז BALANCED אבל לא חובה... כרטיס מסך, קול וטלויזיה(חשוב-עם שלט) טובים... חשוב שיהיה שקט וקר בזמן מאמץ אני הולך לחבר אליו מקרן HD ומערכת קולנוע ביתי 5.1 כדי להפעיל את ספריית הבלו ריי שחבר שלי הביא מאמריקה תודה לעוזרים :xyxthumbs:
-
- 0 תגובות
- 577 צפיות
-
-
שלום לכולם אשמח לעזרתכם * מטרות המחשב?בגדול שימושים קלים אך מעדיף שתהיה אפשרות גם להריץ תוכנות של תכנות(מטלב visul וכו') * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14-15.6 * רזולוציית המסך? עדיף כמה שיותר טוב אך זה לא הדבר הכי חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? לא עקרוני * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף שכן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא חשוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?לפחות 1T , האם כדאי גם SSD לטובת מערכת הפעלה? * כונן אופטי?עדיף שכן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חייב * האם יש לכם העדפה לחברה כלשה DELL * כל דרישה מיוחדת שחשובה ל…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם קניתי לפטופ חדש יחסית פשוט של HP 620 במחסני חשמל ....אז ככה שקניתי אותו אמרו לי שאני מקבל אותו עם מערכת הפעלה הכל טוב פתחתי להנאתי את המחשב והיה כמובן וינדוס 7 אבל שבאתי לחפש את הדיסק של הוינדוס והדריברים לא היה התקשרתי אליהם אמרתי לה במידה ואני רוצה לפרמט את המחשב איך אני בדיוק מתקין את הוינדוס ודריברים ואמרו לה שם בנציגות שהכל דרך אינטנט רק מכניס קוד שכתוב לי במדבקה של היצרן. אז ככה זה יכול להיות הגינוי באמת או שזה סתם קטע מלכולך שלהם ??ועם כן איך אני בדיוק עושה את זה כי לא נראה לי וינדוס שבע מכיל גם את הדריברים של המחשב?!!!!! תודה לכל העוזרים!!
-
- 0 תגובות
- 706 צפיות
-
-
אני רוצה המלצות למחשב נייד בסכום של עד 4000 שח שימושים עיקריים: אופיס(אקסס) וג׳אווה. רצוי שיגיע עם אופיס מלא. נדרש חיבור HDMI. שיהיה מחשב טוב, מהיר, עם רזולוציה טובה. מסך לא יותר גדול מ15. עדיף של חברת HP אבל כל חברה מתקבלת. תודה רבה מראש
-
- 0 תגובות
- 837 צפיות
-
-
שלום, אני צריך את העזרה שלכם בזיהוי מחשב נייד, הדבר היחיד שאני יודע שהוא HP.. מצטער על האיכות הגרועה
-
- 0 תגובות
- 564 צפיות
-
-
מה גודל הHD הכי גדול של ניידים? 250 GB ? ומה יותר טוב KS או AS ?
-
- 0 תגובות
- 617 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לעזרה בקניית מחשב נייד שאני מתכנן לקנות מדובר בdell n4030 הנה המפרט בקצרה: מעבד: Intel Core i3-350M, 2.26GHz מערכת הפעלה: Windows 7 Home Premium 64bit באנגלית מסך: 14´´ HD WLED זיכרון: 3GB 1333MHz DDR3 דיסק קשיח: 320GB כרטיס מסך: ATI Radeon HD530 512MB כונן: DVD +/- RW תקשורת אלחוטית: Wireless, Bluetooth מימדים: 244x340x32.8 מ"מ משקל: 2.23 ק"ג שאלתי היא כזאת: האם 3 ג'יגה פנימי מספיק? ויותר חשוב, הכונן הוא רק 5400, האם זה מספיק לשימושי מחשב רגילים כולל עבודה על cuebase? הבנתי שה7200 דווקא מתחמם מהר יותר... אשמח לעזרה ממי שיוכל, תודה.
-
- 0 תגובות
- 616 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בנייד אם יש משמעות במעבד אז עד 300 שקל. 2. מה שימושי המחשב ? אינטרנט / עבודות / אחסון גדול -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב? 15.6 / 24 - דרוש מסך שיהיה כולל במחיר. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? סטנדרט. 3. האם יש צורך בציוד הקפי ? במידה ונייח - מקלדת ועכבר + מסך וצורב. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 ? 5. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ? כן ,ווינדוס 10 בעברית. …
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, ברשותי לנובו G550 עם מעבד T6500, בן כ-9 חודשים. 4 גיגה זיכרון, 500GB הרדיסק וכ.מסך של NVIDIA דגם G210M עם 512MB (שלו, לא משותפים) יוצא לי לשחק הרבה במחשב הזה ועד לאחרונה לא צצה שום בעיה (סיימתי COD:MW2 בלי תקלות כאלה לדוגמה) בזמן האחרון כשאני משחק, המחשב מאוד מאוד מתחמם (מיד בתחילת המשחק) ולאחר כמה דקות הוא נכבה (מגיע ל100C להערכתי). קרה לי GTA IV, MAFIA 2 וPES10 ואני בטוח שזה יקרה גם במשחקים אחרים. ובנוסף בניגון HD 720P סטנדרטי המעבד מגיע מיד ל90+ מעלות. ברקע פועל כמעט תמיד utorrent אבל בדקתי גם בלעדיו. כמובן שאני משחק על שולחן- והמחשב יושב על משטח ישר. ניסיתי אפילו להגביה את החלק האחורי של המחשב על ידי כל מיני דברים שהנחתי מתחתיו, כדי לעזור לזרימת האוויר ללא תועל…
-
- 0 תגובות
- 746 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש ברשותי מחשב ישן, אפילו ישן מאוד, שכרגע אין לי את התקציב לשדרג אותו. לכן חשבתי שלפחות בנקודת הזמן הנוכחית, אנסה לפחות למקסם את ביצועיו באמצעות כרטיס מסך טוב ככל הניתן, במגבלות ההסטוריה... לוח האם שלי הוא EP31-DSL3L של Gigabyte המעבד הוא E5200 וכרטיס המסך הנוכחי הוא Geforce 9800GT כל המערכת עם 4GB RAM DDR2. אשמח לכל רעיון והמלצה איזה כרטיס להתקין במקומו. תודה
-
- 0 תגובות
- 915 צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי מחשב נייד סמסונג מזה כשבועיים. אתמול, לאחר שהמחשב עמד כמה דקות מבלי שאתעסק בו (קרה פעם אחת בחיבור לחשמל ופעם אחת בסלולה), הוא פתאום מפעיל עצמו מחדש היישר לחלון השחור של חלונות בו אפשר לפעול הפעלה רגילה או Safe Mode ושאר אופציות. לאחר שתוכנת ההפעלה עולה, מוקפצת ההודעה שחלונות שוחזרה לאחר תקלה בלתי צפויה אך ללא פירוט מסוים. בפעם האחרונה שזה קרה, לקח לו זמן רב לזהות את כרטיס הרשת האלחוטית (לא יודע אם זה קשור...) לא יודע אם יש קשר או לא, אבל בדיקת טמפ' העלתה ששתי הליבות עובדות סביב השישים מעלות. אשמח לשמוע את דעתכם. תודה.
-
- 0 תגובות
- 678 צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב acer aspire 3000 עם מעבד גרפי SiS M760GX מובנה, הבעיה במחשב שלי שהוא חם, המאוורר במחשב עובד, הCPU דווקא בטמפ' לא רעות אבל הGPU (ציפ של ה SIS) חם אש וקשה להניח את המחשב על הבירכיים, האם יש דרך להאט את מהירות הליבה של הGPU מ 200 MHz ל 100 או פחות? השימוש היחידי שיש למחשב הוא וורד ונראה לי שאין צורך בכל החום הזה ובמהירות הזו... תודה לעזרכם. לינקים שימושים http://www.notebookcheck.net/SIS-Mirage-2-M760.23282.0.html
-
- 0 תגובות
- 682 צפיות
-
-
מישהו יכול לעזור לי למצוא (במחיר סביר) זכרונות 2x512MB SDRAM 133MH לנייד. אפילו משומש יעשה את העבודה, למרות שאני מסופק אם קיימים הרבה כאלה בשוק
-
- 0 תגובות
- 537 צפיות
-
-
4,500 ש"ח. אני לא מבין הרבה במכירים של מחשבים ניידים, זה שווה את המחיר?
-
- 0 תגובות
- 538 צפיות
-