עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם, אשמח לעזרתכם בקניית מחשב מומלץ/ אם אפשר להרכיב בעצמי, אני באמת לא מבין גדול במחשבים ניידים. בעיקרון המחשב מיועד לשימוש כסטודנט לפחות ל-3.5 שנים הבאות, שבהן אני לא מתכנן לשדרג אותו או משהו. מטרות המחשב? אופיס, PDF, אינטרנט ופתיחת הרבה חלונות בו-זמנית (רלוונטי זיכרון 8 גיגה??), תכנות בסיסי (שפת C, מאטלאב), תוכנות לשרטוט ממוחשב וסימולציות המתאימות להנדסת מכונות/אווירונאוטיקה כמו שרטוט ממוחשב (SOLIDWORKS) * גודל המסך? נראה לי 15.6 זה גודל אחלה, ראיתי שיש כאלה שביקשו 14, אבל לדעתי ילכו לי העיניים עם פחות מ 15.6. שיהיה מט * רזולוציית המסך? לא כל כך משנה (מעדיף יותר קרוב לריבוע מאשר למלבן... אם זה לא טיפשי מדי בימינו) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי?…

• 0 תגובות
    • 978 צפיות
  2. Started by giladt,

אז המחשב שיש לי בסלון קצת מתחיל להרגיש צולע וישן, והתחילו לעלות מחשבות על החלפה שלו. גם המחשב בחדר עבודה כבר צולע וישן - אבל הוא פחות שימושי כרגע אז זה פחות מעניין. המטרה העיקרית היא מחשב שקט, קטן ויעיל שישמש אותי לצפייה בסרטים וסדרות, לשמיעת מוזיקה ולגלישה ברשת. מטרה נוספת היא שיחות וידאו בסקייפ או תוכנות דומות. 1. מה התקציב המקסימאלי? - תקציב של 3000 שקלים נשמע לי סביר לגמרי א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? יהיה נחמד לחסוך אבל לא ממש על חשבון איכות ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? במידת הצורך מוכן לחרוג ב 500 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושים - וידאו, אודיו, אינטרנט, שיחות וידאו. …

• 0 תגובות
    • 987 צפיות
  3. Started by Harel22,

היי, אני מתכוון לקנות השבוע מחשב ללימודים ואשמח לעזרתכם. אקנה אותו באילת לכן התקציב לאילת הוא 3300+- * מטרות המחשב עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס). סטודנט * גודל המסך 13 - 15. לא חשוב מבריק או מאט. אין צורך במסך מגע (אך גם לא פוסל) * רזולוציית המסך עדיפות ל IPS FHD 1920x1080 אך לא חובה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט לא קריטי * משקל רצוי עדיף כמה שיותר קל אך לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיפות לזמן סוללה ארוך (סביבות ה5 שעות WIFI) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות לא קריטי * Bluetooth לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ממש מעדיף SSD או לפחות אופציית שידרוג לSSD (בלי לפגוע באחריות!). או לפחות SSHD * כונן אופטי? לא * …

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. Started by Murmur,

שלום. מחפש עזרה להרכבת מחשב לגיימינג בתקציב נמוך - עד 3500 ש"ח ורצוי פחות. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500. חריגה עד 300-400 שח. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7 מתוך 10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מעדיף פחות אורות זה לחדר של ילד שג…

• 0 תגובות
    • 417 צפיות
  5. Started by taninanak,

שלום לפורום, אחרי סיבוב תצוגות ואכזבה מה UX31 (מקלדת ומשטח מגע) ו- NP900X3A (ביקורות על ה WIRELESS, בדגש על ה-LESS..), החלטתי ללכת על ה- ASUS U36SD. בגלל פער המחיר הקטן בין המחיר ב US לפה ( פער המחיר =כפל מע"מ במכס.. ), החלטתי לוותר על ייבוא ולקנות בארץ. החסרון היחיד שלא מצאתי אותו באף מקום בתצוגה (ראיתי רק את ה U31). שאלות לפני קנייה- 1. המחיר הכי זול המצאתי ב ZAP זה 4,544 שקל. יש למישהו המלצה למקום יותר זול? אם לשלם במזומן עוזר, אז אין בעייה.. 2. אני מתלבט בין הלבן לשחור-מישהו ראה בלייב את הלבן ויכול לחוות דעה? 3. שדרוג זכרון ל-8 ג'יגה ב 300 שקל, שווה? 4. יש פער של 400 ש"ח בין הדגם עם 750GB/7200RPM לבין הדגם עם 160 GD SSD. שווה את ההשקעה הנוספת? תודה!

• 0 תגובות
    • 545 צפיות
  6. Started by סופגי,

שלום, הייתי רוצה לקבל הצעות למחשבים ניידים. כיוון שאני ממש לא מבין במחשבים ניידים הייתי רוצה לקבל הסבר... אני זקוק לחיבור אלחוטי ואם יש אז גם בלוטות'. הרבה מקום וזיכרון גדול. המחשב מיועד בעיקר לעבודה משרדית. ( בלי משחקים בכלל) ורצוי שיחזיק לשנים רבות בברכה אורי.

• 0 תגובות
    • 562 צפיות
  7. שלום האם יש המלצות על מחשב נייד עד תקציב של 6500 שקל למשחקים? ובמיוחד חשוב שיהיה מספיק חזק להריץ את modern warfare 2 תודה!

• 0 תגובות
    • 643 צפיות
  8. אני מחפש המלצה לקניית מחשב נייד באילת במחיר של עד 3000 ש"ח (אבל כמובן שעדיף פחות). המחשב מיועד ללימודים (אינטרנט ואופיס) ובשביל לחבר לטלביזיה כדי לראות סרטים. * גודל המסך? 13-14 * רזולוציית המסך? לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מעל ל 5 שעות (אבל אפשר להתפשר על זה) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 גיגה לא משנה הסוג * כונן אופטי? אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלש…

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by gruvismalt,

היי חברים, אשמח לקצת עזרה בבניית מפרט, אני מעצב אתרים ואני צריך מחשב חדש! התקציב הוא עד 5000 בערך, לא כולל מסך...נראה לי מחיר סביר לא? במידה והיה כבר פוסט שדיבר על זה אשמח להפניה, כי לא מצאתי... תודה מראש, שגיא

• 0 תגובות
    • 515 צפיות
  10. Started by PriorTak,

שלום אני מחפש תיק גב זול וטוב (יחסית) למחשב בגודל 15.6 אינץ'. מישהו מכיר דגם ששווה לבדוק? בחנויות אני מוצא רק תיקים ב300-400 שקל, הרבה יותר מדי. כמו כן מוכן בהחלט לקנות יד שניה, אם מישהו פה במקרה מוכר...

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by Sheffer24,

שלום לכולם אני חדש בעולם המחשבים הנישאים אז אודה אם תוכלו להתחשב בכך בתשובה. קיבלתי לפני שבוע מאחותי את המחשב הנישא הישן שלה. מדובר ב HP Pavilion dv6636nr. כבר עשיתי פורמט והתקנתי win7 רציתי לדעת אם יש דרך לנקות אותו קצת (כמובן אני מתכוון לחלקים הפנימיים) כמו כן אני יודע שהסוללה של המחשב לא במצב טוב אז יש דרך לשפר את זה או להחליף איפשהו. המחשב במקור נקנה בארה"ב אז אין אחריות בארץ. תודה מראש על כל עזרה באחד מהנושאים.

• 0 תגובות
    • 740 צפיות
  12. Started by hosham,

קניית מחשב לאחי שחי בניו יורק לצורכי עריכת וידאו וכו'. דרישות: 2 ג'יגה זיכרון. FIREWIRE-או בלוח אם ואם זה מייקר בהרבה אז כרטיס PCI. דיסק 320GIGA כרטיס מסך טוב עם VIVO. מעבד רצוי 6600-לא מתוכנן OC אבל לא יזיק מאוורר שקט. אם אשר לשלב גם הרכבה כי אין לו שמן של מוסך בחומרה. תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 589 צפיות
  13. Started by idofr,

היי, עד שעברתי ל8 השתמשתי בדרייברים של דל לכרטיס ויפי, הם לא כל כך היו נחוצים אבל הוא הגיע עם תוכנה שמאפשרת להגדיר את המחשב כראוטר וזה היה מצוין. לצערי האתר של דל לא מראה על תמיכה של הדרייברים בוינ' 8. כשניסיתי להתקין את הדרייברים של 7 הוא לא היה מוכן להתקין בטענה של בעיות תאימות. והוויפי עצמו עובד אבל ממש לא משהו (הרבה מאוד פעמים הוא לא מצליח להתחבר לרשתות תקינות וכ'ו) עכשיו אני רוצה גם שהוויפי יעבוד נורמאלי וגם את התוכנה של הTethering האם למישהו יש מושג איך אני משיג את זה? תודה

• 0 תגובות
    • 727 צפיות
  14. Started by yakirsh4,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) * גודל המסך?15 * משקל רצוי?ממוצע * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?ממוצע * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATAHDMIוכו)HDMI עדיפות לUSB 3 אם נכנס בתקציב אם לא אני ישמח אם תגידו * בלוטות?לא חובה אך עדיף * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD,SSD, או שילוב - דורש mSata) 300GB לפחות * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה אך רצוי * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה אך עדיף * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא כרטי…

• 0 תגובות
    • 852 צפיות
  15. שלום, אם תוכלו בבקשה לעזור לי, אני צריך המלצה למפרט וחנות (עדיף מקום שאוכל לשלם בתלומים) עבור מחשב נייח מקסימום 2500 שח (ללא מסך ואביזרים חיצוניים) עבור תכנות בלינוקס וחלונות עם אפשרות לראות סרטים ולהפעיל משחקים בינוניים עד פשוטים. עדיף מחשב כמה שיותר שקט אבל זה לא בעדיפות עליונה. עדיפות גם לזיכרון 4GB וכרטיס מסך סביר. תודה.

• 0 תגובות
    • 487 צפיות
  16. Started by zedisdead,

קניתי את הנטבוק של ACER הכולל מעבד אינטל ואני מאוכזב - ביצועים חלשים מאוד אפילו בישומים הכי קלים למי יש המלצה לנטבוק שביצועיו טובים - המחיר לא חשוב מה שחשוב שלא יהיה גדול מסך עד 12"

• 0 תגובות
    • 855 צפיות
  17. ערב טוב, חבר שלי מחפש מחשב נייד, התקציב הוא עד 6 אלף (אולם מעדיף כמה שיותר זול כמובן). השימושים יהיו התעסקות עם תוכנות כגון 3DMAX ופוטושופ. יש צורך בדברים הבאים: -מסך הוא מעדיף 15" ומעלה (גלוסי או לא- לא משנה, העיקר שיהיה חד ומתאים לתוכנות הנ"ל). -אין צורך ביציאות מגוונות, חובה כרטיס רשת מובנה כמובן. -ישנו דגש על מעבד חזק, הרבה זיכרון פנימי (מעדיף 4GB, ובמידה ויהיה אפשרות להרחיב זה יהיה מעולה) והארדיסק בנפח סביר (250/320+). -ישנו דגם על איכות בניה- שלא ידפק על היום הראשון ובכלל שהסיכוי שתהיה בו תקלה יהיה קטן. -בונוס- אם יהיה כרטיס גרפי טוב יחסית, של אנוידיה לתמיכה בCUDA במידה ויהיה שימוש בה בעתיד. חיפשתי מעט וראיתי כי הנייד הבא של ג'יגבייט אמור לענות על דרישותיו- http://w…

• 0 תגובות
    • 656 צפיות
  18. Started by can_not_lose,

יש לי : e6600 כרטיס קול HD230 GB מסך צורב DVD אין לי: זיכרון כרטיס מסך לוח אמא קופסה בדיל (מארז) משהו שאשפר לשדרג בעתיד ...אני בכיוון לא לקנות כרטיס מסך יקר (איפילו שבנתיים שהיה על לוח האם) בגלל שכאשר DX10 ימכר היה נפילת מחירים

19. Started by davidbz1,

היי אני מחפש מחשב נייח שיתאים לי לשימוש של : עריכות ותכנות תקציב: 2500

• 0 תגובות
    • 807 צפיות
  20. היי חברים, אחי החייל שילם אתמול מקדמה על מחשב. המחשב, כמו שציינתי בכותרת, נועד לשימושים פשוטים בעיקר. מאחר לא הוא ולא אני מבינים כ"כ במפרטים, הייתי שמחה לברר עם אנשים אובייקטיבים שמבינים יותר מאיתנו:) זה המחשב: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=23304 שוטטתי קצת באינטרנט ומצאתי בגרופון כמה דגמים שנראים אחלה במסגרת התקציב שלו: https://www.groo.co.il/deal/1004761/laptop-dell/?affiliate_id=2&utm_term=1_298_1004761&psuid=[ext8]&iTrack=FkrLJ4drNJy8Bb5_3MPsDGAXEhcKZCt_TsFkrLJ4drNJy8Bb5tS https://www.groo.co.il/deal/1013922/asus-laptop/ https://www.groo.co.il/deal/1001907/computer-touch-screen-dell/?affili…

21. Started by hellfire03,

אשמח לדעת איך (אני בטוח שאפשר) להחליף את כונן הדיסקים שיש לי בנייד שלי - dell inspiron 1545 אני ממילא לא משתמש בו והייתי שמח לשים במקומו SSD או עוד HD הבעיה כמובן שהחריץ שלו יותר גדול וכו' האם יש מתאם או משהו כזה שיתאים מה CD ל HD תודה רבה מראש, אריה

• 0 תגובות
    • 952 צפיות
  22. Started by barmik0,

כאשר אני צריך לבחור בין דיסק של WD או של SEAGATE , שניהם בנפח זהה, 7200RPM, SATA2, 16MB CASH, האם יש הבדלים ביניהם מבחינת רעש, והכי חשוב - אמינות? מה מומלץ?

• 0 תגובות
    • 574 צפיות
  23. Started by drumaniac,

שלום, יש לי dell vostro 1320, מזה שנתיים. בזמן האחרון החל חימום יתר שמורגש משמאל לטאץ' פד, ברמות חזקות עד כדי הרגשת כאב ביד כמו כוויה, ואדמומיות. מאחר ומסתבר שאני לא היחיד שזה קורה לו, פניתי למעבדה בה יש לי אחריות. הם ביצעו ניקוי של המאוורר (ולמיטב ידיעתי לא ביצעו שום פעולה אחרת מלבד בדיקה כללית). לאחר שקיבלתי את המחשב חזרה, שימוש של 30 דקות בלבד בסביבה לא ממוזגת כבר הספיק כדי שהבעיה תחזור - ממש אי אפשר לגעת באיזור הזה. המחשב חזר למעבדה, שטענה שהחימום סביר גם לאחר הפעלה ממושכת ומכבידה, ושאין שום בעיה במחשב. התעקשתי והם שלחו למעבדה של דל - ולטענתם גם המעבדה של דל לא מצאה בעיה. למישהו יש עצה? האם יכול להיות שהם חוסכים עלי ולא רוצים לבצע החלפה של רכיבים יקרים? ואיזה רכיבים א…

• 0 תגובות
    • 654 צפיות
  24. Started by Aviad Shahar - Tendler,

אהלן אנשים. יש לי תקציב של 4000-5000 שקל לקניית מחשב גיימינג. לא קריטי לי אם הוא נייח או נייד מה אתם אומרים על helios 300 החדש של acer? הוא במבצע של amazon prime ועכשיו נמכר באלף דולר פלוס משלוח https://www.amazon.com/gp/product/B07QXLFLXT/ref=as_li_qf_asin_il_tl?ie=UTF8&tag=dav0d2-20&creative=9325&linkCode=as2&creativeASIN=B07QXLFLXT&linkId=824e283807d2b023ae196a703f8a4695

25. Started by alergic,

מארז Antec Sonata III לוח אם - GA-MA785GMT-UD2H ספק כח - 400W Enermax מעבד - AMD X4 630 כרטיס מסך - AMD 6770HD Sapphire זכרון - 8GB Kingston 1333

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.