עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. טוב, הכל התחיל בסטרימר שבתצורה נורמאלית מגיע למחירים של מחשב. ואז, מחקר מעמיק של כ4 חודשים על הרכיבים, הטכנולוגיות ובדיקות. הייתי בין הראשונים להמליץ על השילוב של אטום 330 ו ION של ASROCK ו ZOTAC וכמו שאמרתי אז (מאי) כבר אפשר לראות מוצרים של ASUS ואחרים. ב HTPC שלי יש משחקים של קונסולות עבר, אטארי וכדומה, ובנוסף חייבים, לדעתי משחק מכות (street fighter 4) ומשחקי ספורט (PES, טניס...). PES יעבוד על ה ION אבל SF4 בקושי. חוץ מזה, המקום מוגבל לדיסק 2.5 אחד (פנימי). ו 1T זה לא מספיק. נכון, תמיד יש אופציה להוסיף חיצוני והפתרון הנכון הוא שרת דיסקים נפרד... אבל רציתי לשמוע דעות מקצועיות שלכם לגבי מערכת סלונית גדולה יותר - לא מיני ATX. היא תזלול יותר חשמל - זה ברור, אבל תהיה יותר "…

• 0 תגובות
    • 574 צפיות
  2. Started by of1978,

*מטרות המחשב? לאינטרנט ואופיס וצפיה בסרטים אך לא דרך המסך של הנייד אלא אני רוצה לחבר אותו ל LCD בסלון לצפיה בסירטי DVD ו HD * גודל המסך- בעניין הזה אני גמיש בסביבות 15 ואם פחות ממש יוזיל את הנייד אז לא נורא * משקל רצוי -מכיוון שאני לא מתכוון להיסחב איתו כמעט מחוץ לבית אין השפעה מבחינתי על המשקל ממוצע גם טוב מבחינתי * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? כמו הסעיף הקודם * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? כן HDMI * בלוטות כן * גודל מינימלי של כונן קשיח 200 גיגה * צורב DVD? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא

• 0 תגובות
    • 574 צפיות
  3. טוב אז אחרי 3 שנים בערך אני חושב שאני צריך לשדרג את המחשב שלי ולהתעדכן המחשב נמצא בחדר שלי ומחובר לLCD 32" SAMSUNG A450 . רוצה שתעזרו לי להרכיב מפרט שיחזיק סרטים 720p ברזולוציה של הTV , וכן משחקים על הגדרות גבוהות , אבל לא ברזולוציה הכי גבוהה של הTV. וזהו , לא צריך מסך מקלדת עכבר וכו' , רק המחשב עצמו . שקט לא כ"כ חשוב , מארז סביר . (לא מתוכנן OC) תודה רבה מראש דודי

• 5 תגובות
    • 574 צפיות
  4. Started by Sigma12345,

מאיזו חברה הכי כדאי לקנות ספק כוח איכותי אבל במחיר סביר? ENERMAX, COOLERMASTER? בתקציב של עד 250 שקל ועוד שאלה: כדאי לקנות את לוח האם הכי זול של GIGABYTE? זה באמת משנה?

• 2 תגובות
    • 574 צפיות
  5. Started by metalice,

שלום... טוב אז לפני שאני נסגר סופית על מפרט וקונה אותו... יש לי 2 מפרטים שבניתי לפי הצעות של אנשים ודברים שחקרתי בעצמי... אז ההבדל בין המפרטים הוא בלוח אם ובזכרון... אני צריך מחשב שיחזיק לי כמה שנים בסביבות השלוש למשחקים החדשים שיצאו לעבודה שוטפת של אינטרנט וכדומה.... מבחינת תקציב אז התקציב שלי הוא עד 6.5 לגביי הכל עם מסך ומקלדת... אומרים לי שלוח אם היקר שבחרתי והזיכרונות חבל על הכסף... אבלל אני חושב על זה בתור השקעה ארוכת טווח.. יחסית... אז אולי כן כדי ללכת על הזכירון ddr3 עם ה6 גיגה? ללא אוברקלוקינג בזמן הקרוב מהא אתם אומרים? תודה 1....................... מעבד: [..] AMD PHENOM II X4 955 (3.1GHz) - BLACK EDITION - BOX ¤1196 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-MA785GMT-UD2H ¤559 מס…

• 8 תגובות
    • 574 צפיות
  6. המחשב יהיה מחובר לטלויזיה 32 (לא HDMI) רצוי שתהיה תמיכה ב-WIFI בצורת כרטיס מובנה (אם קיים) אין צורך בכרטיס לכידה. ציוד היקפי קיים - עכבר + מקלדת אלחוטית לוג'יטק שני גויסטיקים אלחוטיים של לוג'יטק.

• 1 תגובה
    • 574 צפיות
  7. אחרי הרבה הרבה כאב ראש והחלפת חלקים, אני מאמין שהגעתי למפרט הסופי ואני דיי מרוצה מהבחירה אפשר קצת חוות דעת? מפרט למשחקים, מסך 26 אינצ' המחיר הוא סופי ובול בתקציב, אם מישהו רוצה לשנות מפה משהו שידאג בבקשה שזה יהיה באותו טווח מחירים מעבדים Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz 6MB 1333MHz Tray ¤852 פתרונות קירור למעבד Xigmatek HDT-S963 H.D.C CPU Cooler ¤116 ל TMS אין Arctic Cooling F7P אז נסתפק בזה, או שעדיף לוותר ולקנות רק את הקירור במקום אחר? (הבעיה היא שאני רוצה לשהם יעשו לי OC ואני לא יודע אם הם יוכלו להרכיב את המחשב ולבצע OC אם אני לא יבחר קירור) לוחות אם Gigabyte GA-EP43-DS3 ¤442 מארזים NZXT APOLLO BLACK NO PSU ¤190 ספקי כח SeaSonic 400W SS-400ET-APFC-F3 ¤263 רק 400 אבל קיבל…

• 1 תגובה
    • 574 צפיות
  8. ערב טוב לכולם, ברשותי Asus שנרכש בסין, לפני פחות מחצי שנה. רציתי רק לדעת אם Global Warranty תקפה לגבי המחשב הזה, או שהייתי צריך לנקוט במספר צעדים בכדי להפעיל אותה..? שאלה נלווית: האם יש ספקי זכרון 667/800 Mhz למחשב נייד "הוגנים" אשר אתם ממליצים עליהם?

• 0 תגובות
    • 574 צפיות
  9. תשמעו אני כבר שבועיים בפורומים וכל אחד מציע לי משהו אחר כבר נמאס לי ואני לא יודע מה להחליט.. מישהו מציע השני אומר חרא.. הוא מציע אחר אומר חרא... אני מקווה שפה תעזרו לי למצוא משהו טוב בתקציב שלי 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות? 2500 לא מזומן... חריגה של 2700 גג גג גג גג!!! 2. מטרות המחשב? עבודות משרדיות, משחקים קלים, צפיה בסרטים HD, הורדות. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? כן, כל מה שאמור להיות במחשב רגיל. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כן: מסך. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? חשוב לי שלא יעשה רעש!@!!! הוא יושב בחדר שלי!! 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במע…

• 5 תגובות
    • 574 צפיות
  10. מה קורה. שמעו אני חייב עזרה.. ההורים ביקשו ממני עזרה ואני מתלבט בין 2 המחשבים הבאים. השימוש הוא כלי בסך הכל.. קצת מכל דבר עכשיו אני צריך את הדעה שלכם.. מה יותר טוב אז יש את : Satellite L300-2C4 TOSHIBA הינה קישור למפרט http://www.zap.co.il/compModels.aspx?modelid=735450 או המחשב השני Lenovo G550 NTDRDIV T4200 http://www.olsale.co.il/olsale/heb/itemdetails.aspx?auction_id=22949348 תודה רבה מראש [=

• 0 תגובות
    • 574 צפיות
  11. Started by bennnn,

היי קניתי לפניי 6 ימים נייד טושיבה, פתאום היום כשמחשב מונח רגיל יש רעשים מהרדיסק תיקתוקים כאלו והמחשב נתקע. אם המחשב מוטה לצד ימין כזה כמו נדנדה שהצד של ההרדיסק למעלה אז המחשב עובד רגיל!!!!!1 מה הבעייה? אולי משהו בחיבורים? לפתוח ולראות?? ההרדיסק הוא 60 גיגה תודה לעוזרים צריך עזרה דחוף...כי קניתי\את זה באייביי ואין החזרות...

• 3 תגובות
    • 574 צפיות
  12. Started by skayxx,

. מה התקציב המקסימלי? 5000-5200שח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 5200 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?תחני HD ומשחקים כבדים (AC2 וכו...) א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:כן * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? כרגע 19" בהמשך 24" * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? AC2 MW2 * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך ב…

• 2 תגובות
    • 574 צפיות
  13. Started by bennyap,

http://www.pc-shop.co.il/pl_product~R580~3038~13716.htm האם המחשב מתאים לעבודה עם autocad 2009? לכרטיס מסך יש זיכרון של 512mb. זאת בעצם השאלה. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 574 צפיות
  14. Started by doreiny,

שלום לכולם. אני מעוניין להרכיב מפרט למחשב שישמש אותי להקלטות, את הכרטיס קול אני קונה בנפרד (RME,TC, או משהו בסגנון) גם מסך בנפרד, התקציב הוא למחשב נטו.. רציתי לדעת מה אתם אומרים על מעבדי ה I7 , איזה לוח כדאי, כמות זיכרון, כרטיס מסך כמובן לא חשוב במיוחד דיסק עדיפות ל 1 TB , המחשב הולך להריץ קיובייס... וזהו.. תודה מראש לעוזרים (:

• 3 תגובות
    • 574 צפיות
  15. היי, כפי שרשמתי בנושא , אני מעוניין במספר דגמים ואשמח להערות / הצעות , המחיר המקסימלי הוא 1000$ , בחריגה של 100$ , חשוב שהמסך יהיה 16'' ומעלה , לגיימינג , אני מתכוון לשחק עליו ולא רק חצי שעה /שעה. לימודים ,מאמין כי המחשבים שקישרתי יישרתו את נושא הלימודים ללא בעיה , אל המחשבים שחשבתי עליהם עד כה : * http://www.bestbuy.com/site/Toshiba+-+Qosmio+Laptop+with+Intel%26%23174%3B+Core%26%23153%3B+i5+Processor+-+Omega+Black/9716111.p?id=1218158634282&skuId=9716111&st=gaming%20laptop&cp=1&lp=3 כאן המסך גדול והנייד שוקל משהו כמו 4.40... והרזולוציה לא ממש סדירה.. אשמח לעוד הערות. * http://www.bestbuy.com/site/Asus+-+Laptop+with+Intel%26%23174%3B+Core%26%23153%3B+i5+P…

• 0 תגובות
    • 574 צפיות
  16. Started by malikl,

אני מודע שזה אתגר אבל אין לי כסף ליותר מזה... הדרישות הכלליות הן: תקציב 2000 ש"ח שימוש בתוכנות יחסית כבדות כגון Matlab, Microsoft Studio .Net וכו מן הסתם סרטים ומשחקים.. אין צורך בכרטיס מסך (יש לי GeForce 7600 GT - כשיהיה יותר כסף אני ישדרג את זה...) אין חישבות של ממש לרמת השקט של המחשב. לא מתוכנן OC. HD 500 GB יספיק לי בהחלט, מעוניין ב 4GB זכרון פנימי הייתי שמח שזה יהיה 4 ליבות אבל אתם יודעים מה יותר מוצלח בתקציבים הנ"ל... תודה מראש, ליאור

• 0 תגובות
    • 574 צפיות
  17. Started by Incubator,

1. מה התקציב המקסימלי? עד 3000 ש"ח, בלי חריגות כלל. אם אפשר לחסוך - מה טוב. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? המחשב מיועד למשחקים (ושימוש יום יומי רגיל). אני אשחק במשחקים כבדים כגון Assassin creed, GTA IV , Prototype. אני מעוניין לשחק בהגדרות גבוהות. רוזולוציית המסך שאני משתמש בה היא 1024*1280 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)? 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי בלבד, רשמו במדויק את החלקים שיש לך כרגע ואילו צריך לכלול במפרט. צריך הכל. מפרט מלא. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קרי…

• 2 תגובות
    • 574 צפיות
  18. שלום לכולם ידידה שלי רוצה לקנות מחשב נייד של חברת dell אז רציתי לשאול אם המחשבים שנתתי לה הם טובים, היא בקשה ממני לבחור לה את המחשב הכי טוב של החברה בסביבות ה4500 שקלים. היא רוצה רק מחשב נייד של dell והשימוש שלה במחשב הוא לעבודות ולאינטרנט ואולי גם למעט משחקים והיא רוצה שהוא יהיה טוב גם בעוד שלוש או ארבע שנים. אלו המחשבים מה אתם אומרים? והאם יש מחשבים יותר טובים של חברת dell באותו הסכום או בפחות? תודה. http://www.pcbay.co.il/Product.aspx?productid=3335 http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=16160

• 0 תגובות
    • 574 צפיות
  19. כמו שרשום בכותרת יש לי מחשב של dell והעוצמת רמקולים היא כל כך נמוכה שזה בילתי ניסבל בדקתי עם מספר ץוכנות לצפייה בסרטים ובכולם הוא נמוך הגברתי בכל מקום אפשרי במחשב שידוע לי ואין לי מושג מה אפשר לעשות יש המלצות dell inspiron 1525 תודה

• 0 תגובות
    • 574 צפיות
  20. Started by 30803,

לוח MSI 965 NEO F 7.1 מארז 400w 6A21B COMPUCASE זכרון 1GB DDR2 667 MHZ צורב LGH12 DVDRWX 18 DL מעבד E 6320 CORE2DUO CONROE דיסק 250GB 16 MB WD SATA 2 כרטיס מסך msi GF NX7300GT 256 MB PCIE מסך LG 1900E/R

• 9 תגובות
    • 574 צפיות
  21. כרטיסמסך 8800 מעבד אינטל חובה כי אני עושה oc זכרון 2 ג'גה בלי מסך תודה

• 0 תגובות
    • 574 צפיות
  22. מארז : ATX כולל יציאת USB קדמיות ואחוריות מעבד : AM2 3800 X2 Dual Core (האם כדאי ל- 4200 בתוספת 90 שקל) לוח אם : MSI K9N NEO FULL ATX HD : 160GB SATA1&2 7200 RPM 8MB (WD,Maxtor,hitachi) כונן LG/NEC/SONY X18 DVD Dual Layer כרטיס מסך Nvidia GeForce 7300GS 256MB 1024 Dual DDR 667MHZ (האם כדאי בשביל 90 שקל לשפר ל- 800MHZ) מחיר : 1800שקל , מ- Ivory אני יודע שלא שווה לקנות משם אפשר גם לעשות מפרט מ-KSP .

• 2 תגובות
    • 574 צפיות
  23. אני רוצה לקנות את המחשב הזה , וגם עם החלפת זכרון ל 1 gb מארז קדמיות ואחוריות USB כולל יציאות ATX מעבד ליבה כפולה INTEL PENTIUM D 2.8GHz DUAL CORE 64BIT 820 בתוספת 300שח DUAL CORE 3.4 ניתן לשדרג למעבד לוח אם Chipset Intel 945 תוצרת INTEL או MSI כרטיס קול 5.1 ( 6 ערוצים) לוח MSI - כ.קול 7.1 אופטי דיגיטלי כרטיס רשת 10/100 דיסק קשיח 160GB SATA 7200 RPM (WD,MAXTOR,HITACHI) ניתן לשדרג לכל דיסק אחר זיכרון פנימי 512MB DDR II ניתן להרחבה כונן אופטי צורב LG/NEC X18 DVD Dual layer כרטיס מסך INTEL GMA 950 משולב שדרוג לכרטיס Geforce NX6200 UPTO 512MB רק 185 ש"ח ניתן לשדרג לכל כרטיס מסך PCI-E אחר. מסך דק 17 אינץ' 17 LG 1719S או SAMSUNG 740N מסך דק! ניתן לרכישה ללא מסך או עם כ…

• 1 תגובה
    • 574 צפיות
  24. Started by solis,

טוב אולי אני יתחיל מההתחלה. אני זקוק למחשב חדש לשם פעולות מגוונות 1. עבודה על דו מימד שרטוטים. 2. עבודה על תלת מימד מודלים ממוחשבים. 3. עבודה על סרטונים וקידודים. 4. משחקים. 5. עבודה על גרפיקה (פוטושופ בקבצים גדולים 1GB-+) חייב יכולת גיבוי יעילה מהירות עבודה שווה כסף. כולל מערכת הפעלה. לא צריך מסך כרגע

• 1 תגובה
    • 574 צפיות
  25. אהלן לכולם. אני מעוניין לשדרג את המחשב שלי למעבד ולוח חדשים ואני רוצה שהסיפור לא יעלה על 1400 שקל. הזכרונות שלי הם DDR I. האם אני חייב לרכוש זכרונות חדשים (DDR II) כדי שהלוחות החדשים שיש בשוק יתמכו? אני מה שמוגדר כ"משתמש ביתי", מפעיל מדי פעם לא יותר מכמה אפליקציות פשוטות שלא דורשות מחשב רציני ובעיקר גולש. על איזה מעבד ולוח הייתם ממליצים ? הייתי גם שמח לדעת אם כדאי לרכוש ולהתקין בקיי.אס.פי. תודה מראש ויום טוב.

• 5 תגובות
    • 574 צפיות

דיונים חדשים בפורומים