ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,441 דיונים בפורום זה
-
מעוניין בנייד לסטודנט לפעולות אופיס רגילות וכן יכולת להפעלת תכנת ArcGis. זוהי תוכנה גיאוגרפית, בה נעשות פעולות עם קבצי TIFF גדולים ואף חישובים מסויימים (גובה, אורך, שיפוע וכו'). ייעוד המחשב לאחר סיום הלימודים כמחשב שני בבית (ללא משחקים) מעוניין במחיר עד 3500 ש"ח, גמישות מסויימת תיתכן. דרישות: מסך מט 15.4 אינטש מהירות דיסק קשיח לפחות 5,400 זיכרון עדיף 2GB עד כה מבדיקותיי השונות אצל חברים וברשת נתקלתי במספר דגמים: DELL Studio 1537 T5800 - מעט יקר יותר (כ - 4,300 ש"ח) ונראה לי כי יש בו יותר מדי דברים שאני לא צריך LG R-510 225/226 Acer 5630 DELL Inspiron 1525 האם אחד מהם לדעתכם מתאים לדרישותי. אם לא - אנא הציעו אחרים תודה
-
- 1 תגובה
- 641 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין חריגה מתוכננת 2. מה שימושי המחשב? גיימינג כבד ועבודה משרדית רגילה לחלוטין. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: BF3 BC2 GTA IV MAX PAYNE 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23' רזולוציה 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 4-6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, …
-
- 2 תגובות
- 654 צפיות
-
-
הרגע הגיע ואני רוצה להתחדש במחשב חדש וטוב! יש לי מספר התלבטויות האם לא כדאי לשים כבר 4 ליבות במקום 2 ליבות. מבקש שיהיה לוח אם של אסוס. על הכרטיס מסך אני די סגור או על Sapphire ATI Radeon HD4850 512MB או HD 4870 שהמחשב יהיה די שקט ואני לא מתכוון לבצע אובר קלוקינג ובעתיד יהיה לי מסך 22-23 אינץ' המטרה שהמחשב יהיה חזק וטוב לשנתיים הקרובות....לפחות אין בעיה לחרוג קצת מהתקציב!! תודה מראש אשמח לקבל תגובות....
-
- 5 תגובות
- 608 צפיות
-
-
אני צריך לקנות מחשב חדש, כרגע אני נמצא עם מחשב נייח די ישן. אני לומד הנדסה אבל אין ממש צורך לקחת את המחשב ללימודים. בעיקרון הרבה יותר כיף ונוח ללמוד על המחשב הנייח, מה הייתם ממליצים לי לעשות? לקנות נייד חדש או מחשב נייד חדש? ואל תגידו לי בבקשה לקנות נייד ולחבר למסך הרגיל כי אני לא אעשה זאת. האם נוח כל היום לשבת על מחשב נייד בבית?
-
- 1 תגובה
- 824 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות נייד, התקציב די מוגבל.. באזור ה4000-5000 ש"ח (עדיף כמה שפחות...) השימוש העיקרי הוא גלישה באינטרנט/מסנג'ר/תוכנות אופיס לא למשחקים ולא לצרכי מולטימדיה כבדים העניין הוא שהמחשבים הכי זולים היום באים עם מעבד סלרון M.. ברגע שאני עושה קפיצה קטנה לפנטיום M המחיר עולה בכאלף ש"ח (על החדשים אני בכלל לא מדבר..) כמובן שאני ארצה להריץ עליו חלונות ויסטה בהמשך ואת האופיס החדש.. זיכרון לא בעיה להגדיל לג'גה השאלה על איזה מעבד כדאי ללכת?... שיהיה זול כמה שניתן אבל במקביל ידע להריץ את התוכנות הבסיסיות בעתיד וגם כ. מסך אני מבין שצריך להיות לפחות 128MB?
-
- 1 תגובה
- 787 צפיות
-
-
אני צריך שתגידו לי איך המפרט הזה ואם כדי לי לשפר משו ומה? תודה לעוזרים מעבד Intel Core i5-650 Box ₪1008 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BX80616I5650 לוח אם Gigabyte GA-P55-USB3 ₪662 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950240 כונן קשיח Westren Digital WD5000AADS 3.5" 500GB SATA2 32MB ₪214 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WDC1247 זיכרון G.Skill DDR3 2048MB (1024MBx2) 1333Mhz CL 9-9-9-24 NQ ₪358 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F3-10600CL9D-2GBNQ כרטיס גרפי XFX ATI Radeon HD5750 1024MB DDR5 PCIe ₪779 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=XFXHD5750 צורב LG GSA-GH24N X24 SATA DVD ₪107 כמות:1 http://www.skypc.co.i…
-
- 1 תגובה
- 645 צפיות
-
-
זקוק להמלצה של מיפרט לעריכת וידאו( גם אנלוגית )על בסיס אינטל, בעלי ניסיון מעשי - האם pinnacle או כרטיס וידיאו אחר? ללא מסך ,כרטיס קול בסיסי,מערכת קירור טובה ושקטה ! תקציב 4000 שח -+ בנוסף המלצה לצורב מתאים האם יש יתרון משמעותי למפרט ה-AMD שהצעתם בסוף יוני בכ-4700? תודה!
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אבקש לדעת דעתכם על המפרט הנ"ל ידוע לי המעבד עדיין לא זמין לרכישה בחודש הקרוב (כבר הושק) ידוע לי שגם הכ.מסך לא זמין בזמן הקרוב שימושים ותקציב: 1. התקציב המקסימאלי 2500 +- 10% 2. שימושי המחשב HTPC / GAMEING Gaming: TombRaider - 2013, WatchDogs, Starcraft2, NFS - 2013 Screen: 1080p Res: Mid-High 3. ללא ציוד היקפי 4. ללא מארז 5. שקט - 8 6. ללא OC 7. ללא מע' הפעלה / הרכבה 8. אין העדפה לחנות 9. המע' תוכנס למארז In-Win BP655-300w PSU ITX 10. המחשב ישודרג עד להחלפת 1155 המפרט: cpu - intel - Intel Core i5-3470T cpu fan -Zalman CNPS8900 Quiet mb - ASUS - P8H77-I gcard - Sapphire Radeon HD 7750 LP 1GDDR5 memory - Corsair CMZ8GX3M2A1600C9 storge - Western Digital 1TB WD10EA…
-
- 1 תגובה
- 778 צפיות
-
-
שלום חברי הפורום. אני צריך שתעזרו לי להרכיב מפרט לבת דודתי שישמש לגלישה, צפייה בסרטים ומשחקים קלים (כמו SIMS 3 בהגדרות בינוניות) על המחשב לא יבוצע OC (אלא אם החנות תעשה OC, שאז זה בסדר) ועדיף שהכל יקנה ממקום אחד. התקציב עומד על 2000 ש"ח עם חריגה מקסימלית של 300 ש"ח, אכן משימה קשה אך אפשרית אני חושב שבתקציב הזה אין מנוס ממסך 19 אינץ' מרובע ג'נרי (עדיף בהרבה מרחב) וממארז+ספק כוח ג'נריים. יש גם לקנות מקלדת ועכבר (כמו סט הMICROSOFT MULTIMEDIA שעולה 100 ש"ח) ורמקולים "טובים" אני מקווה שתצליחו להרכיב מחשב כזה בתציב הנ"ל, ואודה לכם מאוד אם תעשו זאת בהצלחה. שלכם, אור כהן עריכה: יש גם צורך בכרטיס רשת אלחוטי
-
- 5 תגובות
- 771 צפיות
-
-
המטרה של המחשב היא למשחקים בעיקר, AMD Athlon 64 3200 (939-pin) Oem Gigabyte GA-K8NF-9 nVIDIA nForce4 4X Socket 939 NEC ND-3520A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X White Bulk CREATIVE Audigy 2 Value WD SATA 120GB 8MB 7200 RPM Twinmos 512MB DDR400 PC3200 x2 Thermaltake Xaser Silent PurePower 480W 2-fan RAIDMAX Virgo 811 BLACK ?xfx 6800GT 256MB DVI,TV DDR3,PCI-E אודה לכם מאוד אם תגידו לי מה צריך לשנות\לשפר במחשב. לא לתת חלקים יותר יקרים כי גם ככה נראה לי הגזמתי קצת עם כל זה לגבי קירור למעבד רציתי לקנות את הThermalRight SI-97, אשר האתר ביקר לאחרונה, ויש לי כמה שאלות עליו האם הוא הגיע לארץ? אם כן איפה אפשר להשיג אותו, ואם הוא לא הגיע איזה קירור אתם ממליצים במקומו? …
-
- 25 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מעבד AMD 64BIT 3500 939 WINCHESTER לוח אם DFI LANPARTY UT NF4 ULTRA-D זכרון 1024MB DUAL CHANNEL GSKILL 2-2-2-5 PC4400 כרטיס מסך GIGABYTE X850PRO VIVO 256MB 2 X דיסק קשיח 120/7200 WD SATA RAID מארז THERMALTAKE TSUNAMI V3000 ספק כח אנטק 430W האם לשנות משהו?????...
-
- 4 תגובות
- 762 צפיות
-
-
לא משהו חזק אבל שיריץ משחקים ישנים יחסית כמו UT2004, קניה מKSP מסך לא צריך, אבל צריך עכבר, מקלדת, בלי רמקולים,מארז הכי פשוט וג'נרי שיש. צורב DVD אם נכנס במפרט, אם לא אז צורב רגיל. (זה לקרובים שלא מבינים כל כך במחשבים והם לא "גיימרים") ככה שציוד הקפי לא צריך איזה RAZER! עדיף לקנות משהו יותר טוב ולהוריד את ההרכבה-לא נחוץ.
-
- 9 תגובות
- 842 צפיות
-
-
שלום, אני צריך מפרט למחשב למשחקים ברמה ביינונית-גבוהה (כגון: World of Warcraft וקצת יותר טובים, המטרה היא ללכת צעד אחד לפני Blizzard וכשההרחבה הבאה תצא אוכל עדיין להריץ את המשחק על האיכות הגבוהה ביותר, בנוסף יש לציין שיש לי מסך 24 אינצ' עם רזולוציה 1900X1200) לא דרוש ציוד הקפי, שמעכ' הקירור תהיה מותאמת למחשב (שלא יהיו Over-Heats) ושיתאפשר להריץ (מבחינת החומרה) סרטים באיכות HD (אין צורך בקונן בלו-ריי, נצא מנקודת הנחה שאת הקבצים יש לי כבר על המחשב), עם זאת ארצה לדעת אם כדאי להשתמש בשני כרטיסי מסך שיפעלו באופן מקביל. לא יודע מה זה OC (כמו כן נראה לי שלא).
-
- 4 תגובות
- 648 צפיות
-
-
אני מנסה למצוא לעצמי נייד, במסגרת העבודה שלי אני צריך לעבוד עם WINDOWS + LINUX עבודה עם MATLAB + MODELSIM כך שאני צריך לפחות 4GB RAM וכוח עבודה כמה שיותר אני מעוניין שהנייד יהיה כמה שיותר קטן אני מכוון לאזור ה-13" , 17" וכ"ד כנראה לא בא בחשבון עדיפות למאיץ גרפי של NVIDIA עם יציאת HDMI (לא חייב אך אני מחפש לראות סרטים ממנו גם) דגמים שמצאתי היו: n3010/r13 של DELL קישור לחנות: http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-n3010-a430m.htm Vostro 3300 של DELL קישור: http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-3300-n520m.htm יש גם את Aspire 5740G של ACER בגדול אני נוראה נוטה ל-n3010 של DELL הוא נותן לי כמעט הכל, פרט לכרטיס מסך שקצת אוכל לי את הלב שהוא ATI התמיכה של החברה הז…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב. במידה וייצא זול יותר אז אחלה. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גרפיקה דו מימדית וגם תלת מימדית (במידה הרבה יותר קטנה), ציור בעזרת וואקום כמו גם משחקי מחשב. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): שימוש כבד בפוטושופ, אילוסטרייטור, זיבראש, אינדיזיין. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המחשב מיועד לגיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. וויצ'ר 3, פולאוט 4 ועוד כל מיני דברים חדשים וטובים שאמורים להגיע כמו ווארהאמר טוטא…
-
- 13 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני מעוניין שתרכיבו לי מפרט שיתמוך בHD ובDX10 שיהיה לפחות 2 ג'יגה זיכרון,וכרטיס מסך סביר שיסחוב רזולוציות גבוהות ומשחקים נורמלים. המפרט ישומש לצפייה בסרטי HD וסרטים באיכות גבוהה ושימוש בפוטושופ ועוד כל מיני תוכנות עיצוב שונות. לשים דגש על זיכרון רב וכרטיס מסך תומך בכל הפיצ'רים החדשים לא צריך הרבה מקום(160 יספיק). לא חייב כרטיס מסך ב800 שקל כי אני לא הולך להשתמש בו למשחקים אלא להרצה של רזולוציות גבוהות(מסך 24 אינץ) וצפייה בסרטים. אשמח אם תוכלו לתת לי מפרט יש לי כבר מסך,צורב DVD, ושאר הציוד היקפי.(במפרט שיהיה מארז פשוט מאוד בצבע שחור) תודה רבה לעוזרים אני מקווה שאפשרי להרכיב מפרט לפי הדרישות הבאות.
-
- 0 תגובות
- 610 צפיות
-
-
מישהו קנה שם ? יש המלצות ? או המלצות על חנות אחרת באיזור המרכז ? לרכישת מחשב נייד DELL תודה
-
- 8 תגובות
- 5.4k צפיות
-
-
<blockquote> 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 שקל , א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם ממש נחוץ אז אפשר לחרוג ב200 שקל גג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רק משחקים וצפייה בסרטי HD וגלישה ברשת א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) שימוש תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב - רק team fortress 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל …
-
- 0 תגובות
- 513 צפיות
-
-
היי, אחותי מתחילה ללמוד מדעי המחשב בקרוב, ורצינו לקנות לה מחשב נייד ללימודים. אלה הדרישות הכלליות: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) לימודי מדעי המחשב, צפייה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6, השאר פחות חשוב * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) פחות חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? כמה שפחות, אבל לא קריטי * האם נ…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
חבר שלי ביקש ממני לעזור לו בהרכבת מפרט. הדרישות הן: עלות בין 2500-3000 ש"ח שיוכל 'לסחוב' משחקים חדשים כרטיס קול טוב (כמובן לא אודיג'י או משהו... פשוט שיישמע טוב) כולל צורב לא כולל כרטיס מסך, מסך, מקלדת ועכבר. מאחר ואני כבר לא כ"כ בקיא במה הולך היום ובמחירים, אני מבקש את עזרתכם בהרכבת המפרט. חשבתי על המחשב מהמפרטים המומלצים (לעבודה משרדית ב-3500 ש"ח - http://www.hwzone.co.il/specslist/index.php?type=office&price=3500&monitor=no), כשמורידים ממנו את ה-כ. מסך והמקלדת/עכבר נשארים עם בערך 3000 ש"ח ומחשב די איכותי. הייתם משנים בו משהו? או מציעים מפרט אחר? תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 858 צפיות
-
-
המחשב של חבר שלי על הפנים.. והוא רוצה לתקן אותו ולנסות לסדר אותו אמרתי לו שבמחירים האלה אפשר כבר לקנות מחשב חדש דנדש, מצוין ועם אחריות המחשב הוא לשימושים יומיומיים..... אינטרנט, אופיס, מוסיקה.. ממש לא מעבר... בלי ציוד היקפי, רק המחשב עצמו עד 1500 שקל, אם אפשר אפילו פחות.. תודה!!
-
- 8 תגובות
- 613 צפיות
-
-
שלום לכולכם! אני מחפש מחשב נייד בתקציב של עד 5500 שקל, חזק, עמיד , קל כמה שיותר וכמובן כמה שיותר אסטאתי. אחד שיריץ לי משחקים חזקים על HIGH, משחק כמו GTA IV . אני צריך את המחשב הזה ל4-5 שנים הבאות ככה שאני צריך שהוא יהיה כמה שיותר טוב, חזק , עמיד ואיכותי. אני מחפש מהחברות LG , HP , ASUS , GIGABYTE . חשוב חשוב חשוב לי שזכרון הRAM יהיה לפחות 3 GB ושהכרטיס יהיה חיצוני וחזק (כמובן) בלפחות 512 מגה. הכונן הקשיח צריך להיות בנפח של לפחות 200 ג'יגה (רצוי 500) אני צריך אותו גם כמה שיותר קטן כי החדר שלי גם ככה קטן.. והמחשב הנייח שלי לא עוזר לנפח של החדר.. רק המסך יושב על הספרייה ולוקח לי ממנה חצי.. אז אני צריך אותו חזק, עמיד, איכותי, קל, יפה, וכמובן כמה שיותר קטן תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 597 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר שימוש כללי, ומידי פעם משחקים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בדר"כ אני משחק במשחקי אינדי בלי יותר מידי גרפיקה או ב-Dwarf Fortress. בעתיד אני ארצה לשחק Fallout 4 אבל זה רק אחרי שאני אקנה כרטיס מסך בנפרד. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1280X1024 (גודל המסך "19). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. …
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני, אני פעם ראשונה בים. הייתי שמח להוציא 5K+- אבל אם צריך קצת יותר, אז צריך...אני אוכל למשוך עד 7K. אשמח להמלצות על גודל וסוג מסך, רכיבים וכו'. מדובר בשימוש כתחנת עבודה ליצירת מפות בתוכנות GIS 'כבדות', יחד עם עוד תוכנות גרפיות. אולי גם קצת 3D אבל לא זה עיקר העניין. בגלל חוסר ניסיון קשה לי להעריך את צרכי הרזולוציה שלי. אמנם אני אקח אותו מפה לשם כל הזמן, אבל פחות מטריד אותי הגודל והמשקל. אין גם צורך חריג בחיי סוללה ארוכים במיוחד. מה שכן, יש לי טראומה מנייד שניסה לעקר אותי על ידי התחממות יתר. בתודה מראש יוסי
-
- 5 תגובות
- 686 צפיות
-
-