עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by shritis-w,

אהלן, אני מחפש להרכיב מחשב נייח שישמש למגוון רחב של משימות, אך בעיקר כסטרימר למוזיקה וסרטים. חשובה לי התאימות שלו לשנים קדימה ומתוכנן שדרוג רכיבים אחת לתקופה (המחשב הקודם שרד נהדר 5 שנים של שדרוגים - כ.מסך, SSD, הרחבת זכרונות וכו' - ואני מתכנן להמשיך בקו הזה גם עם המחשב הנוכחי), לכן בחירת המעבד, לוח האם, המארז והספק צריכים דגש מיוחד. המחשב ייתחבר גם למסך 30" (2560*1600) וגם למקרן (1080P 100") -כרטיס המסך הנוכחי שלי (6790 נדמה לי) מתמודד עם המשימה בסדר סה"כ, כך שלא נראה לי שצריך להשתולל עם כרטיס המסך (למרות שגם יד 2 באחריות בא בחשבון). 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ₪ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רצוי לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה עד …

• 0 תגובות
    • 930 צפיות
  2. מחפש מפרט ב 3,500 שקל ללא מסך או ציוד הקפי. הצעות יתקבלו בברכה

• 12 תגובות
    • 902 צפיות
  3. Started by Funkyp,

היי, אני מתכנן בשבועות הקרובים להחליף את המחשב הנישא הקודם שלי בחדש. יש לי דרישות מאד ספציפיות ואני אשמח להמלצה ממישהו שמכיר ו/או יש לו מחשב דומה. הדרישות הן: 1) מעבד i5,i7 או לחלופין core 2 duo במידה והמחיר יהיה זול בהרבה 2) זכרון: 8GB (כן אני יודע שזה הרבה מאד) - עדיף שיהיה כבר במחיר הראשוני אבל גם אפשרות להרחיב ל8GB זה בסדר. 3) HDD לא חשוב (אני ישים את הSSD שאני מעביר מהמחשב הישן). 4) עדיף מסך בגודל של עד 15" (17" כבר גדול מדי). המחשב שלי היום הוא מחשב עם 8GB זכרון וזה חובה כי אני מריץ הרבה מערכות וירטואליות וסביבות עבודה ע"ג המחשב הנייד. כמובן שסכום זה גם חשוב, היעד הוא עד 6500 ש"ח כאשר יש מקום לסטייה כלפי מעלה אבל אני לא אוכל להרשות לעצמי מחשב ב10K. אשמח להמלצות. נאו…

• 5 תגובות
    • 883 צפיות
  4. Started by big_guy,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד. עבודות משרדיות, צפייה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?' מסך 14 אינץ' מט * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא קריטי * משקל רצוי? עד 2.2 ק"ג - צריך להיסחב איתו כל היום על הגב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)ך. זמן סוללה הגיו…

• 2 תגובות
    • 3.1k צפיות
  5. אני מעוניין לרכוש מחשב שני לבית. שימוש עיקרי וכמעט יחידי, יהיה גלישה באינטרנט ושימוש בוורד. אין צורך בצורב/כונן. דיסק קשיח 500GB. קירור שקט ולא יקר למעבד. תודה, חן

• 5 תגובות
    • 908 צפיות
  6. . מה התקציב המקסימאלי? 3500~ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך, לא חובה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים ותוכנות אנליזות (אלמנטים סופיים, SOLID, UG וכו') א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). , Matlab, Patran, Solid, UG ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: יעשה בו גיימינג. יעשה בו גיימינג, אבל אין לי דוגמאות ספציפיות -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1180 , מסך "2…

• 0 תגובות
    • 730 צפיות
  7. שלום לכולם, אני נימצא בהתלבטות בין אם לשדרג את המפרט הנוכחי שלי או לקנות כבר חדש המפרט הוא מעבד : q6600 לוח אם : asus p5kc זכרונות : 2gb corssair xms2 כרטיס מסך : xfx 8800gts ספק כוח של אנרמקס אני חושב שהוא 450, לא בטוח. רציתי לדעת האם פשוט כדאי לשדרג חלק 1 או 2 במחשב כדי שיעמוד במשחקים של היום ברמה טובה (הגדרות גבוהות - הכי גבוהות עם FPS נורמאלי) או שכבר רצוי לקנות אחד חדש? במידה ועדיף לשדרג, מה צריך לשדרג ולאיזה? במידה וכבר עדיף מחשב חדש, לאיזה מחשב עדיף? (בערך בתקציב של 4000-5000) תודה רבה לעוזרים

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by tidan31,

שלום! ברשותי מחשב לנובו y-70 toch עם מה אתם ממליצים לי לנקות את המסך מכתמים אבק וטביעות אצבעות?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  9. Started by Mr Melada,

אהלן, נתקלתי כאן בהמלצות על אתרים כמו http://www.ronlightoutlet.co.il , שם יש ניידים מחודשים. רציתי לדעת אם כל העסק בכלל משתלם- למישהו יצא לקנות שם? הנייד מתפקד בסדר לאורך זמן? האם יש שריטות כלשהן על הנייד? האם זמן הסוללה קצר יותר מדגם חדש לגמרי, או שחלק מתהליך ה"חידוש" הוא שמחליפים גם סוללה? האם חצי שנה או שנת אחריות בודדת זה מספיק? אם יש עוד מידע שלא חשבתי על לנסח אותו כשאלה, אתם מוזמנים לנסח כתשובה. תודה!

• 0 תגובות
    • 863 צפיות
  10. Started by dani0147,

נגיד ואני קונה מחשב חדש לגיימינג במה יותר טוב להשקיע במעבד או בלוח אם למשל מעבד כזה: Intel Core i7-3770 3.4GHz Box עם הלוח אם הזה :לוח אם Gigabyte דגם GA-H77MX-D3Hצ'יפסט Z77 תושבת 1155 או מעבד כזה: מעבד Intel Core i5-3550 3.3GHz Box כולל מאוורר עם לוח אם כזה:Gigabyte GA-Z77X-D3H לא מעוניין ב OC תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 697 צפיות
  11. DELL Latitude E6410 HP EliteBook 8440W ThinkPad T410s Lenovo לזה יש גם דגם עם multi touch Hp EliteBook 2740p Tablet PC המחשב לא יקנה בארץ לגבי העדפה אני מאוד רוצה מחשב מגע יש לי אחד כזה בעבודה של פנסוניק מוקשח וממש כיף לעבוד עימו בנוסף אני חושב יהווה יתרון בלימודים אם אני יוכל לכתוב עליו במקום במחברת. זמן סוללה אני חושב משהו כמו 6 שעות צפונה יהיה טוב

• 1 תגובה
    • 963 צפיות
  12. אני מעצבת גרפית וחשוב לי לרכוש מחשב שיהיה חזק במיוחד , מהיר, מסוגל לעבוד על כמה תוכנות גרפיות במקביל ויכולת רינדור איזה רכיבים הכי חשובים במחשב למטרות אלה ?

• 1 תגובה
    • 663 צפיות
  13. Started by opp,

מעוניין בנייד לסטודנט לפעולות אופיס רגילות וכן יכולת להפעלת תכנת ArcGis. זוהי תוכנה גיאוגרפית, בה נעשות פעולות עם קבצי TIFF גדולים ואף חישובים מסויימים (גובה, אורך, שיפוע וכו'). ייעוד המחשב לאחר סיום הלימודים כמחשב שני בבית (ללא משחקים) מעוניין במחיר עד 3500 ש"ח, גמישות מסויימת תיתכן. דרישות: מסך מט 15.4 אינטש מהירות דיסק קשיח לפחות 5,400 זיכרון עדיף 2GB עד כה מבדיקותיי השונות אצל חברים וברשת נתקלתי במספר דגמים: DELL Studio 1537 T5800 - מעט יקר יותר (כ - 4,300 ש"ח) ונראה לי כי יש בו יותר מדי דברים שאני לא צריך LG R-510 225/226 Acer 5630 DELL Inspiron 1525 האם אחד מהם לדעתכם מתאים לדרישותי. אם לא - אנא הציעו אחרים תודה

• 1 תגובה
    • 645 צפיות
  14. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין חריגה מתוכננת 2. מה שימושי המחשב? גיימינג כבד ועבודה משרדית רגילה לחלוטין. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: BF3 BC2 GTA IV MAX PAYNE 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23' רזולוציה 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 4-6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, …

• 2 תגובות
    • 660 צפיות
  15. הרגע הגיע ואני רוצה להתחדש במחשב חדש וטוב! יש לי מספר התלבטויות האם לא כדאי לשים כבר 4 ליבות במקום 2 ליבות. מבקש שיהיה לוח אם של אסוס. על הכרטיס מסך אני די סגור או על Sapphire ATI Radeon HD4850 512MB או HD 4870 שהמחשב יהיה די שקט ואני לא מתכוון לבצע אובר קלוקינג ובעתיד יהיה לי מסך 22-23 אינץ' המטרה שהמחשב יהיה חזק וטוב לשנתיים הקרובות....לפחות אין בעיה לחרוג קצת מהתקציב!! תודה מראש אשמח לקבל תגובות....

• 5 תגובות
    • 615 צפיות
  16. Started by asi1,

אני צריך לקנות מחשב חדש, כרגע אני נמצא עם מחשב נייח די ישן. אני לומד הנדסה אבל אין ממש צורך לקחת את המחשב ללימודים. בעיקרון הרבה יותר כיף ונוח ללמוד על המחשב הנייח, מה הייתם ממליצים לי לעשות? לקנות נייד חדש או מחשב נייד חדש? ואל תגידו לי בבקשה לקנות נייד ולחבר למסך הרגיל כי אני לא אעשה זאת. האם נוח כל היום לשבת על מחשב נייד בבית?

• 1 תגובה
    • 829 צפיות
  17. אני רוצה לקנות נייד, התקציב די מוגבל.. באזור ה4000-5000 ש"ח (עדיף כמה שפחות...) השימוש העיקרי הוא גלישה באינטרנט/מסנג'ר/תוכנות אופיס לא למשחקים ולא לצרכי מולטימדיה כבדים העניין הוא שהמחשבים הכי זולים היום באים עם מעבד סלרון M.. ברגע שאני עושה קפיצה קטנה לפנטיום M המחיר עולה בכאלף ש"ח (על החדשים אני בכלל לא מדבר..) כמובן שאני ארצה להריץ עליו חלונות ויסטה בהמשך ואת האופיס החדש.. זיכרון לא בעיה להגדיל לג'גה השאלה על איזה מעבד כדאי ללכת?... שיהיה זול כמה שניתן אבל במקביל ידע להריץ את התוכנות הבסיסיות בעתיד וגם כ. מסך אני מבין שצריך להיות לפחות 128MB?

• 1 תגובה
    • 791 צפיות
  18. אני צריך שתגידו לי איך המפרט הזה ואם כדי לי לשפר משו ומה? תודה לעוזרים מעבד Intel Core i5-650 Box ₪1008 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BX80616I5650 לוח אם Gigabyte GA-P55-USB3 ₪662 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950240 כונן קשיח Westren Digital WD5000AADS 3.5" 500GB SATA2 32MB ₪214 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WDC1247 זיכרון G.Skill DDR3 2048MB (1024MBx2) 1333Mhz CL 9-9-9-24 NQ ₪358 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F3-10600CL9D-2GBNQ כרטיס גרפי XFX ATI Radeon HD5750 1024MB DDR5 PCIe ₪779 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=XFXHD5750 צורב LG GSA-GH24N X24 SATA DVD ₪107 כמות:1 http://www.skypc.co.i…

• 1 תגובה
    • 651 צפיות
  19. זקוק להמלצה של מיפרט לעריכת וידאו( גם אנלוגית )על בסיס אינטל, בעלי ניסיון מעשי - האם pinnacle או כרטיס וידיאו אחר? ללא מסך ,כרטיס קול בסיסי,מערכת קירור טובה ושקטה ! תקציב 4000 שח -+ בנוסף המלצה לצורב מתאים האם יש יתרון משמעותי למפרט ה-AMD שהצעתם בסוף יוני בכ-4700? תודה!

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. Started by zionovadia,

שלום, אבקש לדעת דעתכם על המפרט הנ"ל ידוע לי המעבד עדיין לא זמין לרכישה בחודש הקרוב (כבר הושק) ידוע לי שגם הכ.מסך לא זמין בזמן הקרוב שימושים ותקציב: 1. התקציב המקסימאלי 2500 +- 10% 2. שימושי המחשב HTPC / GAMEING Gaming: TombRaider - 2013, WatchDogs, Starcraft2, NFS - 2013 Screen: 1080p Res: Mid-High 3. ללא ציוד היקפי 4. ללא מארז 5. שקט - 8 6. ללא OC 7. ללא מע' הפעלה / הרכבה 8. אין העדפה לחנות 9. המע' תוכנס למארז In-Win BP655-300w PSU ITX 10. המחשב ישודרג עד להחלפת 1155 המפרט: cpu - intel - Intel Core i5-3470T cpu fan -Zalman CNPS8900 Quiet mb - ASUS - P8H77-I gcard - Sapphire Radeon HD 7750 LP 1GDDR5 memory - Corsair CMZ8GX3M2A1600C9 storge - Western Digital 1TB WD10EA…

• 1 תגובה
    • 782 צפיות
  21. שלום חברי הפורום. אני צריך שתעזרו לי להרכיב מפרט לבת דודתי שישמש לגלישה, צפייה בסרטים ומשחקים קלים (כמו SIMS 3 בהגדרות בינוניות) על המחשב לא יבוצע OC (אלא אם החנות תעשה OC, שאז זה בסדר) ועדיף שהכל יקנה ממקום אחד. התקציב עומד על 2000 ש"ח עם חריגה מקסימלית של 300 ש"ח, אכן משימה קשה אך אפשרית אני חושב שבתקציב הזה אין מנוס ממסך 19 אינץ' מרובע ג'נרי (עדיף בהרבה מרחב) וממארז+ספק כוח ג'נריים. יש גם לקנות מקלדת ועכבר (כמו סט הMICROSOFT MULTIMEDIA שעולה 100 ש"ח) ורמקולים "טובים" אני מקווה שתצליחו להרכיב מחשב כזה בתציב הנ"ל, ואודה לכם מאוד אם תעשו זאת בהצלחה. שלכם, אור כהן עריכה: יש גם צורך בכרטיס רשת אלחוטי

• 5 תגובות
    • 777 צפיות
  22. Started by sufgi,

המטרה של המחשב היא למשחקים בעיקר, AMD Athlon 64 3200 (939-pin) Oem Gigabyte GA-K8NF-9 nVIDIA nForce4 4X Socket 939 NEC ND-3520A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X White Bulk CREATIVE Audigy 2 Value WD SATA 120GB 8MB 7200 RPM Twinmos 512MB DDR400 PC3200 x2 Thermaltake Xaser Silent PurePower 480W 2-fan RAIDMAX Virgo 811 BLACK ?xfx 6800GT 256MB DVI,TV DDR3,PCI-E אודה לכם מאוד אם תגידו לי מה צריך לשנות\לשפר במחשב. לא לתת חלקים יותר יקרים כי גם ככה נראה לי הגזמתי קצת עם כל זה לגבי קירור למעבד רציתי לקנות את הThermalRight SI-97, אשר האתר ביקר לאחרונה, ויש לי כמה שאלות עליו האם הוא הגיע לארץ? אם כן איפה אפשר להשיג אותו, ואם הוא לא הגיע איזה קירור אתם ממליצים במקומו? …

• 25 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by shar,

מעבד AMD 64BIT 3500 939 WINCHESTER לוח אם DFI LANPARTY UT NF4 ULTRA-D זכרון 1024MB DUAL CHANNEL GSKILL 2-2-2-5 PC4400 כרטיס מסך GIGABYTE X850PRO VIVO 256MB 2 X דיסק קשיח 120/7200 WD SATA RAID מארז THERMALTAKE TSUNAMI V3000 ספק כח אנטק 430W האם לשנות משהו?????...

• 4 תגובות
    • 769 צפיות
  24. Started by re5pect,

לא משהו חזק אבל שיריץ משחקים ישנים יחסית כמו UT2004, קניה מKSP מסך לא צריך, אבל צריך עכבר, מקלדת, בלי רמקולים,מארז הכי פשוט וג'נרי שיש. צורב DVD אם נכנס במפרט, אם לא אז צורב רגיל. (זה לקרובים שלא מבינים כל כך במחשבים והם לא "גיימרים") ככה שציוד הקפי לא צריך איזה RAZER! עדיף לקנות משהו יותר טוב ולהוריד את ההרכבה-לא נחוץ.

• 9 תגובות
    • 851 צפיות
  25. Started by eitan92,

שלום, אני צריך מפרט למחשב למשחקים ברמה ביינונית-גבוהה (כגון: World of Warcraft וקצת יותר טובים, המטרה היא ללכת צעד אחד לפני Blizzard וכשההרחבה הבאה תצא אוכל עדיין להריץ את המשחק על האיכות הגבוהה ביותר, בנוסף יש לציין שיש לי מסך 24 אינצ' עם רזולוציה 1900X1200) לא דרוש ציוד הקפי, שמעכ' הקירור תהיה מותאמת למחשב (שלא יהיו Over-Heats) ושיתאפשר להריץ (מבחינת החומרה) סרטים באיכות HD (אין צורך בקונן בלו-ריי, נצא מנקודת הנחה שאת הקבצים יש לי כבר על המחשב), עם זאת ארצה לדעת אם כדאי להשתמש בשני כרטיסי מסך שיפעלו באופן מקביל. לא יודע מה זה OC (כמו כן נראה לי שלא).

• 4 תגובות
    • 655 צפיות

דיונים חדשים בפורומים