ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,441 דיונים בפורום זה
-
כמובן שאם ניתן לחסוך אז מומלץ, אבל לא חובה. אין לחרוג מהתקציב. השימושים למחשב הם בעיקר משחקים (די כבדים) וכמובן שיתמוך מן הסתם גם באינטרנט ואופיס. בנוסף תהיה גם מעט צפייה בתכני HD. אין צורך במסך. אין סוג ספציפי במיוחד של משחקים. ללא ציוד היקפי. צריך מפרט מלא כולל צורב וכדומה. כונן דיסקטים לא חובה. השקט נחוץ ברמה 7 מתוך 10. לא מתוכנן OC ללא מערכת הפעלה. אין צורך בחנות ספציפית. נכון לעכשיו לא מתוכנן שדרוג משמעותי בהמשך אבל אין לדעת. לא קריטי לשמור על אופק שדרוג למעבד/זיכרון מה שכן חשוב - שללוח אם יהיה USB3 !! ולעניין - המעבד שסביבו ארצה לבנות את המחשב זה : "Sandy Bridge" 2nd Generation Intel® Core™ i7-2600K בעניין הלוח אם , יש לי במבצע את הלוח אם הזה "Sandy Bridge" I…
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אני עומד לקנות מחשב , מה דעתכם על המפרט הבא : זה המחיר וזאת החנות שאני צריך , ותגידו ליאם יש משהו לשפר או שזה מספיק , היעד שלו זה אינטרנט, משחקים, מוזיקה, סרטים .... (כמו כולם) זה המפרט: לחצו כאן לראות את המפרט
-
- 7 תגובות
- 922 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בלי חריגות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים (מדעי המחשב) ועבודות שרטוט אדריכלי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנות תכנות (Java, C וכדומה) - Visual Studio / Eclipse ובנוסף - AutoCAD (שרטוט אדריכלי) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן …
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם , אשמח לקבל ביקורת על המפרט הבא: *יש לציין שאני לא קונה משם, אלא רק מציג את המפרט. http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=21540 המחיר שהציעו לי: 3200. א. איך המחשב? אני לא גיימר, בעיקר תכנות. אך מפעיל תוכנות רקע כגון מכונות וירטואליות וכדומה. ב. איך המחיר ביחס לחומרה? ג. באופן כללי, איך לנובו, וביקורת כללית. תודה רבה, חג שמח
-
- 2 תגובות
- 849 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב all in one קטן (מסך באזור 8 אינץ'), מעבד עם 2 ליבות לפחות עם מהירות שעון בסביבות 2 ג'יגה הרץ, ולפחות 4 ג'יגה זכרון פנימי (דיסק קשיח יכול להיות 64 ג'יגה, לא צריך הרבה אחסון), ושיוכל להריץ ווינדוס 10 (עדיפות שיבוא כבר מותקן עם ווינדוס 10 אבל לא חובה). ראיתי הרבה כאלה באתרים סיניים (זה לדוגמא: https://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_608687.html) אבל אני מעדיף להזמין מישראל, לא הצלחתי למצוא מוצר דומה בישראל. אשמח לעזרה. תודה.
-
שלום רב לחברי הפורום, אני מתקשה להרכיב מפרט שיענה על הצרכים המגוונים שלי (המפרטים באתר לא בדיוק מתאימים). רצ"ב השאלון ממולא ואחריו כמה שאלות שעלו אצלי. 1. מה התקציב המקסימאלי? התקציב די "פתוח". סכום של 6,000 ש"ח (ללא מסכים) נראה לי מספיק, אבל אם יש בכל זאת צורך - אפשר להרחיב. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מחפש בעיקר את התמורה הכי טובה לכסף, וממש אין הכרח לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין הגבלה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימוש העיקרי הוא עבודה משרדית "כבדה" מאד. הכוונה לעבודה על שני מסכים גדולים, עם הרבה תוכנות פתוחות במקביל (לרבות וורד עם הרבה…
-
- 20 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
איך המפרט טוב לויסטה המפרט נראה נורמאלי ? על המאז נא לא לדבר פשוט אהבתי את העיצוב שלו ולא מעניין אותי הקירור שלו. מעבד Intel Core 2 Duo E6300 Box מחיר 1097 חנות סקאי ?945P-S3 s775 Conroe, DDRII 667, PCI-E? מחיר 603 חנות גולדטופ זכרון למחשב SUPER TALENT 1G 667MHZ כמות 2 מחיר 550 +550 = 1100 חנות סקאי DDR2 צורב LG GSA-H10A DVD±R/RW X16 מחיר 194 חנות סקאי דיסק קשיח Westren Digital WD1600JS מחיר 330 חנות סקאיי כרטיס מסך Leadtek WinFast PX7600GT TDH 256M מחיר 863 חנות סקאייי מארז Raidmax SAGITTA WIndow Black 2X 120mm LED No PS מחיר 355 חנות גולדטופ ספק כח Enermax LIBERTY 400W, ACTIVE PFC מחיר 444 חנות גולדטופ רמקול Genius SW-5.1 1000 Subwoofer+5 Satllite Sub+5 מחיר 225 חנו…
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מעבד אינטל E65502.33 1333FSB C2D לוח אם MSI P6N-SLI 775 7.1 1GLAN זכרון 1GB DDR-2 800MHZ צורב DVD +- DUAL LAYER X18 שחור דיסק קשיח 200G SATA2 SEAGATE כ.מסך MSI RX2400PRO TD256EH PCIE כ.קול 8)7.1 OB ערוצים) כ.רשת 1G LAN OB נלווים מקלדת מולטימדיה אינטרנט שחורה עכבר אופטי 5 לחצנים שחור רמקולים CYBER ACOUSTICS 3095 2.1 מסך 2000:1 DVI 2MS 1953TR LG תגידו מה אתם חושבים...
-
- 2 תגובות
- 707 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות את הנטבוק ASUS 1015PN, הוציאו אותו לשוק (העולמי) לפני כ-4 חודשים. אבל כמו תמיד בארץ זה תמיד יהיה מאוחר יותר... עכשיו השאלה שלי היא מתי הוא יגיע לחנויות בערך? יש איזה הערכה כוללת למישהו? כמה זמן זה לוקח בדרך כלל? ואגב כל הנטבוקים מאותה הסדרה חוץ ממנו כבר קיימים בארץ מספר חודשים (חלקם גם שווק לפני מספר חודשים)... http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834220850 אל תציעו הצעות כמו לקנות מחו"ל, אני יודע שזה יותר זול ומשתלם, אבל אני רוצה מקלדת גם בעברית ואחריות בארץ בלי כאב ראש. תודה לעוזרים.
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
המחשב מיועד לבן אדם מבוגר, בלי ניסיון רב בשימוש במחשב (מלבד בעבודה). מה שחשוב פה זה בעיקר השקט הנפשי, פחות המחיר. הלכתי על רכיבים איכותיים ושיחסית יחזיקו הרבה זמן. אני יודע שאפשר ללכת על מחשב הרבה יותר חלש ובפחות כסף, אבל חשוב לי מאוד השקט הנפשי לתקופה לא מבוטלת, ולכן הלכתי על מפרט בינוני. המפרט עליו חשבתי: מעבדים INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.8GHz E6300 SLGU9 - BOX ¤466 לוחות אם Gigabyte GA-EP43-DS3L P43 Chipset ¤453 מארזים Cooler Master Elite 334 RC-334-KKN1-GP +350W PSU ¤240 זיכרונות Corsair DDR2 4096MB 800MHZ XMS Dual Channel CL5 ¤291 כוננים קשיחים Western Digital WD5000AADS 500GB SATA2 7200rpm 32MB Hard Drive ¤295 כרטיסי מסך NVIDIA SPARKLE Geforce 9600GSO 512MB DDR3 Dua…
-
- 3 תגובות
- 617 צפיות
-
-
שלום לכולם! המליצו לי לפנות אליכם. אני זקוקה למחשב נייד, ובהתחלה חשבתי פשוט להתייעץ עם המוכר בחנות, אבל אמרו לי שזה ביג נו-נו, כי הם מקבלים עמלות על דגמים מסויימים ועדיף לבחור דגם ואז לעשות השוואת מחירים... שמא תוכלו לעזור לי לבחור דגם/ מפרט? הצורך שלי הוא כזה: אני זקוקה למחשב שישרת אותי בעיקר בדרכים. הוא צריך להיות לא כבד מדי, עם אורך סוללה גבוה. מבחינת השימושים- זה בעיקר לתוכנית office ואינטרנט. אני לא צריכה משחקים בכלל, וגם מוזיקה לא הכרחי. התקציב שלי הוא עד 2000 ש"ח. מי יכול לעזור?
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
חבר שלי רוצה ליקנות מחשב למשחקים בלי ציוד היקפי רק מיקלדת ועכבר המחשב צריך לכלול: כרטיס מסך טוב למשחקים צורב דיוידי כונן פלופי מיקלדת ועכבר מעבד amd 1 גיגה זכרון 80 גיגה hd
-
- 3 תגובות
- 739 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך חוות דעת ועצה לגבי מחשב חדש. המחשב ישמש לצורך ניתוח טקסטים והרצת חישובים יחסית כבדים. ניתוח כמה עשרות אלפי מאמרים ביום. אני צריך רכיבים אמינים. בניתי את המפרט הבא: מערכת ההפעלה וה DB יותקנו על כונן ה SSD כשהכונן הנוסף ישמש לגיבויים וסיפריית מדיה. מדי פעם אני מניח שאצפה בסרט גם דרך המחשב. המון תודה, ערן [table] [tr][td] מעבד אינטל : [/t][/t] Intel Core i7 3820 3.6Ghz s2011 10MB, Tray [table][tr][td] מאוורר למעבד : [/t] Arctic Freezer i30 [table][tr][td] לוחות אם למעבדי אינטל : [/t] Gigabyte X79-UD3 s2011 Core i7, Intel X79, DDR3 2133Mhz, 4xPCI-E [table][tr][td] זכרונות : [/t] Kingston HyperX Beast 2x8GB DDR3 1600MHz [table][tr][td] כ…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום. המחשב הנוכחי בן ה5(עם שדרוגים קלים) הלך לעולמו ודרוש מחשב חדש. השימוש שלו הוא בעיקר גלישה/מוזיקה וגיימינג קל (כרטיס מסך במחשב הנוכחי הוא 7600GS ואין צורך במשהו שיתעלה עליו יותר מידי, פשוט בגלל חיבור הAGP אני יאלץ לקנות חדש) 1. מה התקציב? תקציב 2500-3000, רצוי לא להגיע לתקרה אבל אני לא סגור על מידת הריאליות, מזומן זאת בהחלט אופציה. 2. מטרות המחשב? מטרות המחשב גלישה/מוזיקה/גיימינג, לא גיימינג כבד במיוחד אבל רצוי שיריץ משחקים שיצאו בשנה הקרובה על לפחות מדיום-מינימום 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? אין צורך בכונן CD\DVD כלשהו (יעבור מהמחשב הנוכחי) ובכרטיס קול.בנוסף, אין צורך בהארדיסק בעל נפח גדול במיוחד, אני מסתדר אפילו ע…
-
- 8 תגובות
- 685 צפיות
-
-
שלום, אני מתכוון לקנות מחשב בחלקים ורציתי לדעת אם החלקים יהיו תואמים ואם לא אז למה אני צריך להחליף, המפרט הולך ככה: לוח אם: GA-MA790FXT-UD5P AM3 DDR3 1666 OC מעבד: AMD Phenom II x4 Quad Core 940/945 AM2+ זיכרון: 2x2GB DDR2 800Mhz + 2x1GB 667Mhz כרטיס מסך Nvidia 8400GS דיסק קשיח והדברים האלה לא ממש קשור, נכון? תודה
-
- 7 תגובות
- 582 צפיות
-
-
תקציב : 8000 ש"ח חריגה מקסימלית : עד 8500 ש"ח באילו מקרים מותר לחרוג : אם יש סיבה חשובה או מוצדקת אם חלק לא מתאים וכדומה. ---------------------------------------------------- אני לא צריך מערכת הפעלה למה יש לי בבית מקורי ויסטה.. לגבי קירור יש הסבר למעטה.. אני יכתוב לפעמים 2 אפשריות לנושא אחד ואז תגידו לי מה הכי מתאים טוב? לי יצא חישוב של 8000 ומשהו ש"ח .. אני רוצה את המחשב ל: משחקים כבדים(crysis ואפילו יותר כבדים) תוכנות גראפיקה (תלת מימד ודו מימד3ds max \maya) , עריכת סרטים(AECS3),ותוכנות סתם כבדות(VISUAL C++\C#): ושיחזיק זמן שיהיה חזק ומהיר: ציוד אני קונה בעצמי בל אני רוצה שזה יהיה מתוך ה 8500 ... אני אולי יקנה ב KSP..אם יש יותר טובות באזור המרכז תגיבו על זה גם.. תשלום …
-
- 14 תגובות
- 935 צפיות
-
-
היי ! לאחר שאלות ללא סוף רכשתי את המחשב HP DV6 1299ea, וואלה תענוג המחשב, אני נהנה ממנו ולא שם לב להאטה או משהו שגורם לי לעצבים ;D אז רציתי להודות לפורום הזה ובמיוחד - תודה אישית ל-QttP על מתן העזרה והסבלנות והאדיבות ורק שאלה קטנטנה - יש למישהו דרך להמליץ לי להעביר חלק מהדברים שבנייח לנייד במהירות ולא בצריבת המון המון המון דיסקים ? תודה ענקית שוב לפורום ושוב - למנהל שוואלה אני אסיר תודה
-
- 2 תגובות
- 790 צפיות
-
-
שלום, מחפש מחשב נייד קל וקטן 13-14" לסטודנטית. חיפשתי קצת ראיתי את dell insperion 14z מה אתם אומרים עליו? מישהו התנסה? אנחנו מזמינים מאמזון ככה שהמחירים שם קצת יותר משתלמים אז לפי המחירים בארץ אפשר לחרוג מה3000 אבל לא בהגזמה. בגדול המחשב ישמש לגלישה עבודה עם מסמכים וצפייה בסרטים. גודל 13-14" משקל פחות מ2 kg עדיף כמה שיותר קל. מעדיפים מחברה בעלת שם טוב ולא טושיבה או hp היה לנו התנסות רעה איתם. בינתיים הכי משך לי את העין זה הדל אינספריון 14z תודה!
-
- 1 תגובה
- 592 צפיות
-
-
חשוב שתהיה יציאת HDMI, ו-4GB זיכרון. AMD Athlon 2 X2 245 2.9Ghz Dual Core AM3 Box, יחידות 1 ₪299 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1107 G.Skill F3-10600CL9D-4GBNT 4GB DDR3 1333Mhz CL9 , יחידות 1 ₪225 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2395 Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3, יחידות 1 ₪196 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1324 Asus DRW-24B1ST x24 Black, יחידות 1 ₪143 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=498 CompuCase 6K31 Black + Hec-300VN, יחידות 1 ₪244 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1066 Gigabyte GA-880GM-D2H AMD880G CHIPSET, יחידות 1 ₪348 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2346 סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪…
-
- 2 תגובות
- 775 צפיות
-
-
מבוסס AMD: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=168&CatCode=3 3890 שקל עם מסך 17 אינץ' מבוסס אינטל קונרו: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=199&CatCode=1 3600 שקל עם מסך 17 אינץ' המחשב הוא למשחקים סרטים שירים וכו' אבל לילדה בת עשר לא לגיימר!
-
- 3 תגובות
- 657 צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש לקנות מחשב נייד קל במיוחד, בעל מעבד core 2 duo וזיכרון של 3-4GB כשהייעוד שלו הוא אינטרנט/אופיס/מוזיקה - לא למשחקים. כמו כן חשוב לי שיהיה קל לנשיאה ובעל סוללה ארוכה. אני מתלבט בין מסך 13-14" (ולכן נטבוקים הם לא אופציה). לאחרונה קראתי הרבה ביקורות מאוד מחמיאות על מחשבי ה-Timeline החדשים של Acer, דגמים 3810 (ה-13", שמגיע ללא כונן DVD) ו-4810 (ה-14", שמגיע עם כונן). במידה וכן ארכוש אחד מהשניים, אני מתלבט האם כדאי "להקריב" בכונן (שכמעט אף פעם לא נעשה בו שימוש) לטובת הגודל והמשקל של ה-13" (ואני מניח שגם אורך סוללה עדיף). מה אתם יודעים על הניידים הללו? יצא לכם לעבוד עליהם או לשמוע ביקורות אמינות? הביקורות שיצא לי לקרוא על ה-4810 מאוד החמיאו על רמת הגימור והבניי…
-
- 15 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית. עבודה מול דפדפנים עם המון טאבים, אופיס ואפליקציות (לאו דווקא כבדות) פתוחות בו״ז א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כמצויין בסעיף למעלה, אין תוכנה יעודית כבדה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - אין צורך בציוד הקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש …
-
- 6 תגובות
- 911 צפיות
-
-
שלום, מבקש עזרה עם מפרט למחשב נייד, עם ביצועים חזקים, באיזור 5000-6000 ש"ח. המחשב לצרכי מולטימדיה ולכן חשוב שיהיה עם כונן קשיח גדול ומסך חד. מה אתם מציעים?
-
- 1 תגובה
- 550 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך מחשב חדש (אני עדיין עובד על פנטיום III!), ואין לי יותר מדי הבנה במחשבים, אבל לא רוצה לקנות מפרט מוכן שמפרסמים בעיתונים כי יש לי חשש כבד שסתם יפילו עליי סחורה ישנה. בכל מקרה, צריך את העזרה שלכם למפרט של נניח עד 3500 ש"ח, לא כולל מסך מקלדת עכבר רמקולים שימושים עיקריים יהיו גלישה / אופיס / ואם ירצה השם ויתיר הזמן קצת גרפיקה פשוטה (שאני אפילו עושה עכשיו) וקצת משחקים, לראות סרטים וכו'. לא צריך מחשב חזק לעריכת וידאו או לגיימרים קשוחים. חשוב לציין שאני עושה הרבה מולטיטאסקינג - כמה אקספלוררים במקביל, פלוס איזה וורד קטן, כשברקע אימיול, אז חשוב שיהיה מעבר חלק. הנה כמה דברים שאני כן יודע (או לפחות חושב שאני יודע), ומעוניין לכלול אותם במפרט, או לשמוע מכם המל…
-
- 11 תגובות
- 963 צפיות
-
-
מעוניין לקנות מחשב בהקדם ובניתי מפרט רק שעדיין יש לי כמה התלבטויות . המפרט: מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD Ryzen 5 1500X AM4 Box - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪ 512 לוחות אם: MSI B350M MORTAR + DSB1 Mouse כמות: 1 - מחיר: ₪ 375 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 8G 2400 CL16 Vengeance LPX Black CMK8GX4M1A2400C16 כמות: 1 - מחיר: ₪ 406 מארזים: Cougar MX330 כמות: 1 - מחיר: ₪ 178 ספקי כוח: ANTEC PSU 550W Neo Eco Modular 80+ כמות: 1 - מחיר: ₪ 255 כונני SSD: Samsung SSD 500G 850 EVO 2.5" SATA III כמות: 1 - מחיר: ₪ 633 כוננים קשיחים: Seagate H…
-
- 1 תגובה
- 976 צפיות
-