עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, קיבלתי מ-TMS מפרט למחשב שמיועד לגיימינג ועריכת וידיאו. המפרט המקורי ניתן לי ע"י בן אדם שמבין במחשבים, ו-TMS התאימו לי את המפרט לפי החלקים שיש להם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ועריכת וידיאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בתור עורך וידיאו אני משתמש בתוכנת AVID בעיקר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד גם לגיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים בסגנון GTA, assassin's creed ועוד משחקים "כבדים…

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  2. מחפש מחליף ל-ASUS R2H הישן והטוב שלי (מבוסס סלרון 900). ראיתי את ה-Asus Eee Slate EP121 למשל: http://www.qsys.co.il/Product.asp?Pid=EP121-1A011M&Cat2Cat1ID=25&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he חייב להיות בסביבות ה-1KG עם מסך מגע טוב ויציאת VGA (אפשר דרך מתאם). מה דעת המומחים?

• 14 תגובות
    • 2.1k צפיות
  3. Started by roma4k,

אח"צ טובים, קיבלתי אתמול את המחשב הנייד עם הארד דיסק של 250 ג'יגה. זה הגיע עם מחיצה אחת של 223 ג'יגה ושניה של 9 - מחיצת גיבוי. השאלה שלי היא אם אפשר איכשהו לחלק את המחיצה הגדולה לכמה מחיצות? איך עושים את זה? אגב, יש הבדל מעשי שמשפיע על ביצועי המחשב כתלות בכמות המחיצות? שמעתי משהו לגבי פוטושופ שיש לו צורך או עדיפות לעבוד על מחיצה שונה מזאת שעליה מותקנת מערכת ההפעלה. תודה מראש.

• 9 תגובות
    • 2.1k צפיות
  4. Started by Dolev Binness,

שלום, מחפש לפטופ לאחותי בטווח מחירים של 6,000-8,000 שעתיד לשמש ללימודים אקדמיים ולעריכת תמונות בפוטושופ ובתוכנות נוספות. מכיוון שעתיד להיות הרבה מחוץ לבית, מבקש מסך שלא יחרוג מ-13-14 אינץ'. תודה,

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. Started by tront,

שלום, אני מתחיל ללמוד מדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב באוקטובר ואני מחפש לפטופ שיענה על הדרישות הבאות: * מטרת המחשב, לימודי תוכנה, צפיה בסרטים, אין צורך שהרצת משחקים. * מעבד i5 ומעלה * זיכרון לפחות 8GB * גודל המסך בין 13-14 אינץ', ועבודה בשמש. * רזולוציית המסך FHD 1920x1080 * מקלדת נוחה מאחר ואצטרך להקליד הרבה. * משקל רצוי קל, לא יותר מ2KG * זמן סוללה ארוך ככול האפשר * כונן קשיח 256SSD * אין צורך כונן אופטי * אחריות בינלאומית במידה ואקנה בארצות הברית * לא חייב מערכת הפעלה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אין עדיפות, הבנתי ש-DELL טובים * אין צורך במסך מגע/מסתובב יש לי אפשרות לקנות מחשב בעוד שבועיים כשדוד שלי טס לארצות הברית, אין לי בעיה גם לקנות בארץ/דיוטי פרי/אילת התקציב …

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  6. שחקתי במשחק דרך סטים,וכשאני משחק ללא חשמל הFPS שאני מקבל הוא מתחת ל20 FPS והתמונה ממש מקרטעת . וגם המשחק נטען לאט יותר וכו' כל זה היה על מצב חסכון. כשאני על מצב ביצועים גבוהים אבל על סוללה , הFPS שקבלתי הוא אותו FPS שקבלתי במצב חסכון בסוללה. רק שאני על חשמל אני מקבל סביבות ה40-50 FPS במשחק . האם הגיוני שהביצועים במצב ביצועים גבוהים (על סוללה) היו פחות טובים במעל לחצי מביצועים גבוהים על חשמל ? והאם הגיוני שהביצועים של ביצועים גבוהים ומצב חסכון היו זהים? תודה.

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  7. Started by tomereise,

שלום, אשמח לעזרתכם בהמלצת מחשב נייד לפי הצרכים הבאים: מעבד I7, דור 5 לפחות 8 GB Ram כונן קשיח SSD, לפחות 256 GB סוללה - לשימוש סביר, כלומר לפחות 4-5 שעות גודל מסך - לא משמעותי (אני משתמש לרוב במסך חיצוני) USB 3.0 - חובה מסך טאצ' - צ'ופר, לא חובה * אני מתכוון לשחק גם במחשב אז אני מאמין שכרטיס גרפי חזק חיצוני נחוץ אבל תביעו דעתכם - אם המעבד הגרפי הפנימי מספיק טוב ולא צריך אחד חיצוני. * בלי DealBreakers - למשל מסך באיכותך מאוד ירודה או כרטיס רשת חלש מאוד וכו' אשמח לעזרה מקצועית, תודה

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  8. * מטרות המחשב? המחשב מיועד למורה שצריכה בעיקר מצגות PP וקצת WORD , קצת אינטרנט. גודל המסך? 15.6 רצוי מט ולא מבריק * רזולוציית המסך.?1366X768 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקליטה ? אין * משקל רצוי? עד 2 קג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן סוללה מעל 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? עדיף , לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 100g לפחות , מעדיף SSD אם נכנס בתקציב (בגלל המהירות) * כונן אופטי? כן , עדיף עם צורב. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? מעדיף DELL או ASUS תודה רבה לכל העוזרים

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  9. Started by AcID-,

אהלן... עד היום היה לי מחשב כזה: ASUS P5B Intel Core 2 Duo E6420 2GB KINGSTON DDR2 667 MANLI GeForce 7950GT 512MB WD 250GB 7200RPM ספק כח כלשהו 480W הוא נדפק. אני מחפש מחשב חדש שיכיל/לא יכיל חלק מהרכיבים של המחשב שברשותי היום כגון זכרונות, כרטיס מסך, הארד דיסק. אני מחפש מחשב שיהיה בעיקר לשימוש של הורדות, צפייה בסרטי HD וממש מעט לגיימינג. מעדיף אחריות ארוכה ככל הניתן. אין צורך בציוד היקפי, צורב או מערכת הפעלה. תודה מראש.

• 20 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. Started by GaiSin,

שלום לכולם! אחרי 8 שנים (ושדרוג קל באמצע), החלטתי לקנות מחשב חדש! אני צריך מחשב שעיקר שימושו יהיה משחקי מחשב, צפיה בסרטים, ועריכת תמונות. רוב השימוש ייעשה בפוטושופ, BSPLAYER, SUBTITLE WORKSHOP. חשוב לי שהמחשב יוכל להריץ משחקי FPS ואסטרטגיה מתקדמים באיכות הגבוהה ביותר, מבלי שיתחמם או יעשה רעש. חשוב שיהיה במפרט כונן דיסקים וצורב איכותיים ואמינים, ושהצורב יוכל לצרוב דיסקים פשוטים, DVD וגם DUAL LAYER. בנוסף, חשוב שיהיה זיכרון פיזי גדול, איכותי ואמין. ציוד היקפי יש לי, אבל אני עדיין מתלבט האם להחליף רמקולים, עכבר ומקלדת, כי גם זמנם עובר לאט לאט. אני שוקל רמקולים 5.1 או 7.1 ערוצים, אין לי שום כיוון לגבי מקלדת או עכבר, ואשמח לקבל המלצה לגבי שלושתם. לא מתוכנן שום אוברקלוק…

• 26 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. שלום לחברי הפורום! אני חייל בן 20, והחלטתי שהגיע הזמן לקנות מחשב חדש. אני ללא מחשב כבר יותר משנתיים, משתמש במחשבים חלופיים. אני מבקש את עזרתכם הגדולה, כי אני לא ממש מעודכן בשוק ובדברים החדשים (CORE I7 וכו') ובמחירים. אני פונה אליכם בבקשה לייעץ לי בבניית מפרט מחשב שיריץ לי כל דבר שקיים היום (משחקים). המחשב ייקנה מהחנות RSM שבכפר סבא, לכן חשוב שהמפרט יהיה מהחנות הזאת http://rsm.co.il עיינתי במפרטים המומלצים שבאתר והגעתי פחות או יותר למפרט הבא: *** שכחתי לציין ספק כוח אין לי צורך באחד יש לי ספק Enermax Noisetaker 420W, אני מאמין שהוא יחזיק את המחשב הזה. *** מה דעתכם? יש לי כמה שאלות לגבי המפרט הזה. - לפי מה שהבנתי, הלוח אם הזה כולל כרטיס מסך מובנה. אין לוח אם דומה…

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  12. . מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4700, ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג, מרטל קומבט 1 החדש, פורזה מוטורספורט 8 החדש 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) SSD 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? קצת, שלא יעשה רעש של טרקטור 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מו…

13. כמו שניתן לראות בכותרת, אני משדרג את המחשב בתקציב של עד 6000 ש"ח- המפרט הנוכחי שלי הוא AMD Athlon 64 3200+ מעבד MSI K8N Diamond לוח אם MSI nVidia 7900 כרטיס מסך 1GB DDR400 זכרון 80GB Sata II הארדיסק Thermaltake Soprano Black+Window מארז PSU Thermaltake 430W W0084 Model: XP 550 NP ספק כוח AOCA728 LM728 מסך. וחשבתי לשדרג למפרט הבא: מעבד- INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHZ(E6600) 1066Mhz/FSB 4MB -BOX לוח אם - ASUS P5B Deluxe זכרון- להוסיף 1 ג'יגה - G.Skill DDR2 1024MB 667Mhz CL5 הארדיסק- להוסיף עוד הארדיסק של 80GB ^^ וכמובן לכ.מסך- BFG GeForce 8800 GTS 640MB PCI-E OC VERSION בדקתי וזה נכנס איכשהו בתקציב. מספר בעיות שרציתי לשאול לגביהן- הכרטיס מסך- נכנס במארז נכון? כי GTX לא נכנס …

• 38 תגובות
    • 2.1k צפיות
  14. Started by sarina,

היי, מחפשת נייד קל וחזק לעבודת פיתוח. * מטרות המחשב- פיתוח אלגורתמיקה בראייה ממוחשבת ב-matlab. * גודל המסך- סביבות 13’ * משקל רצוי- חשוב שיהיה קל, מתחת ל-1.5kg. * האם נדרש זמן סוללה ארוך-5 שעות ומעלה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח-SSD , לפחות 256GB * כונן אופטי- ללא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה- כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי- לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם – העדפה למסך מגע ולאחריות של 3 שנים. חשבתי על: Lenovo ideapad yoga 13’ i7(3537U) , 8GB RAM או Lenovo ideapa yoga PRO i5 (4200U) , 8GB RAM תודה

• 4 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. Started by oranShoshany,

שלום אני זקוק למפרט לקולנוע ביתי HTPC יהיה מחובר למקרן אני זקוק ל200 גיגה עדיף שיהיה מבוסס קונרו חיבור לאינטרנט.. ושיהיה מהיר.. חיבור טלויזיה טוב.. תודה מראש.

• 49 תגובות
    • 2.1k צפיות
  16. הינה המפרט שאני צעד אחד מרכישה: *16 DVD writer DVD- RW - DVD- R - Black - Dual Layer OEM מוצר LG-4167B מקט 1 כמות 267 מחיר יחידה LG יצרן 160 GB 7200 RPM SATA2 8 MB Cache מוצר WD1600JS מקט 1 כמות 470 מחיר יחידה Western Digital יצרן 300W ATX MIDI TOWER CASE P4 - 2 FAN (one in the power supply and another 120mm fan on the back side) - USB - 5.25*4 \ 3.5*6 - 2 FAN - Black - NO PSU מוצר CI-6A19-NPS מקט 1 כמות 257 מחיר יחידה COMPUCASE - HEC יצרן Supports AMD Socket 939 Athlon 64FX/Athlon 64 - NVIDIA nForce4 Ultra מוצר A8N-E מקט 1 כמות 696 מחיר יחידה ASUS יצרן WinFast PX7800GT TDH 256M VIVO - Geforce PX7800 GT ,PCI-E , TVO/DVI, w/256 (2.0ns 256 bit)bundle game -…

• 44 תגובות
    • 2.1k צפיות
  17. Started by shay82,

אני מעוניין לרכוש מחשב IMAC ראיתי שני דגמים עם הפרש של 1100 שקל ההבדל במפרטים הוא במעבד וכרטיס מסך האם כדי להשקיע סכום זה על ההבדל הנ"ל האם הוא כל כך משמעותי מפרט טכני: iMac 27" Retina 5K Display 3.4GHz/i5/8GB/1TB Fusion/Radeon Pro 570 MNE92HB/A מסך 27 אינצ׳ Retina 5K ברזולוציה של 5120X2880 מעבד 3.4GHz quad-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.8GHz זיכרון 8GB 2400MHz DDR4 דיסק קשיח 1TB Fusion Drive מעבד גרפי Radeon Pro 570 with 4GB video memory 2 יציאות שלThunderbolt 3 4 יציאות של USB 3 כניסת כרטיסי SDXC כניסת רשת Gigabit Ethernet מצלמת FaceTime HD אינטרנט אלחוטי Built-in 802.11ac Wi-Fi תקשורת אלחוטית Bluetooth 4.0 רמקולים סטריאו; 2 מיקרופונים, יציאת אזניות…

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  18. קניתי מחשב נייד דגםHP Pavilion dv6-3070ej ואני מתקין את הדרייברים לבלוטוס והוא רושם לי להפעיל קודם את הבלוטוס חיפשתי בכל המחשב גם במקשים גם מסביב למחשב איזה לחצן של הבלוטוס ואין לא מוצא .גם בפקודות של ה FN תודה לעוזרים נ.ב ליד השעון יש לי את הסמל אני נכנסתי להגדרות סימנתי את כל מה שצריך ב וי ואין הוא לא מוצא התקנים ומחשבים אחרים לא מוצאים אותו

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. צריך עזרה בקניית לפטופ. מטרות המחשב: המחשב נועד להחליף את הדסקטופ, ולשמש אותי כמחשב ראשי. הסיבה שאני מעוניין במחשב נייד, כדי שתהיה לי האופציה של הניידות פעם בכמה זמן. השימוש העיקרי הוא לאינטרנט ויישומי אופיס, אבל אני רגיל לפתוח 25-30 טאבים בכרום, ובנוסף 6-7 קבצי אקסל כבדים, וגם כמה PDF-ים, ועוד כמה יישומים בו זמנית. אין צורך במשחקים או וידאו HD מעבר לסרטוני יוטיוב ודומיהם. רק שיהיה אפשר לעבור במהירות בין החלונות והיישומים, ולפתוח יישומים במהירות. גודל מסך: כנראה 15.6, אבל אולי אפשר גם 14. רזולוציה: לא חשוב דרישות מיוחדות: להוסיף עכבר חיצוני רגיל (לא מספיק מכיר לפטופ, אולי זה סטנדרט) משקל רצוי: לא חשוב זמן סוללה: לא קריטי, אבל כדאי שיהיה משהו כמו 3 שעות יציאות מיוחדות: מעב…

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  20. Started by MaC_MaN,

שלום, אני מחפש מחשב נייד שישמש ליום יום, בעיקר בריצה של מספר מכונות ווירטואליות במקביל (חלילה לא טראנספורמר), התקציב הוא עד 5K (גמיש טיפה), עדיפות לחברה מוכרת ולא חברה שתאדה מחר/תפסיק לייצר ניידים. גודל המסך: 15+ משקל: 2-3 ק"ג (עדיף שיהיה קל ככל הניתן). זמן סוללה: לפחות 7 שעות (עדיפות לכמה שיותר זמן). רזולוציית מסך: 1920x1080 יציאות/כניסות חובה: HDMI, USB3, RJ45 כונן קשיח: לפחות 500GB בכונן HDD מהיר (7200rpm) או בכונן SSD או בשילוב של השניים (אך לא היברידי). זיכרון פנימי: 16GB (או תמיכה עד 16GB). כונן אופטי: לא קריטי. רשיון למערכת הפעלה: אופציונלי. תודה לעוזרים, אוהד

• 4 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. יש צורך בנייד היברדי שמאפשר שימוש בו גם כטאבלט לצורך שירטוט עם הסטילוס. מיועד להתניידות יום יומית בתרמיל לסטודנט. תקציב למטרה- 3000 עם אפשרות לחריגה של כמה מאות שקלים. תודה למסייעים.

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  22. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 ש"ח, תתאפשר חריגה קלה במידת הצורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. …

• 1 תגובה
    • 2.1k צפיות
  23. היי, הייתי רוצה שתגידו לי מה דעתכם על המפרט הבא (ואם יש שילובים עדיפים/נכונים יותר), בשביל מחשב שאמור להחזיק המון תוכנות בו זמנית. דגם מחשב: i5a מעבדי אינטל Core i5 750, 2.66GHz, s1156, 8MB Tray מאווררים וגופי קירור Generic CPU Cooler For s1156 לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P7H55-M PRO s1156 Core i3/i5/i7, Intel H55, DDR3 1600, PCI-E זכרונות DDR III 1333Mhz 2GB Kingston דיסקים קשיחים Hitachi DeskStar 1TB 7200RPM 32MB SATA II כרטיסי מסך Intel HD Graphics כרטיסי קול On Board 7.1 Channel Audio צורבים LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA (Oem) ציוד רשתות Wired Products On Board 10/100/1000 מארזים Apollo AP-02 Midi Black Case With Handle (No PSU) ספקי כוח Golden Tiger 550…

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. Started by timesin,

לאבא שלי יש לפטופ שמיועד בעיקר לאימיילים/אופיס ACER ASPIRE E15 ES1-512 INTEL QUAD CORE N3540 PENTIUM 4GB RAM אני בארהב והמחירים כאן ברצפה אני רוצה לקנות כרטיס ראם של 8GB של קינגסטון (בדקתי שהוא מתאים) בנוסף לראם אני רוצה לקנות SSD של SANDISK/PNY של 128גיגה ביחד ייצא לי בסביבות ה200 שח רציתי לדעת אם זה ישפר את חווית המשתמש שלו, והכל ירוץ לו יותר חלק. (פתיחת מסמכים של אופיס וכו) מה דעתכם? אל תתייחסו לזה ש"חבל על הכסף זה מחשב לא טוב" אני רוצה לדעת נטו אם זה ישפר את החוויה היומיומית שלו. תודה

• 9 תגובות
    • 2.1k צפיות
  25. Started by CABiN122,

אהלן, אני מחפש מחשב נייד לשימוש כללי (בעיקר אופיס ואינטרנט), תכנות (#C), צפייה בסרטי HD ושימוש מזדמן בפוטושופ ובפרימייר (ממש מזדמן, פעם בכמה חודשים). מאוד חשוב לי שיהיה קל וקטן (14" יהיה טוב, 13.3 אם אין ברירה אבל זה כבר קטן מדי). התקציב הוא עד 2000 שקל והמחשב ירכש באילת.

• 1 תגובה
    • 2.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים