ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,459 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4600 ש"ח, אין סיבה לחרוג 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מחשב לנער בן 11 שימושים עיקריים - משחקים ולימודים. משחק כרגע פורטנייט, אבל מחשב שידע להריץ משחקים יותר כבדים אם וכאשר יצטרך. לא צריך להשתגע פה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) צריך את כל הדברים. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אפשר להשקיע עוד קצת בשביל יותר שקט, לא קריטי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם ה…
-
- 0 תגובות
- 817 צפיות
- 1 follower
-
-
מעבדי אינטל Price Units Total Core 2 Duo E6550, 1333Mhz, s775, 4MB 885 1 885 לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE Price Units Total P35C-DS3R s775 1333Mhz, Intel P35, DDR2, DDR3, PCI-E 650 1 650 זכרונות DDR II 1066Mhz Price Units Total 2x1GB OCZ SLI-Ready Edition 595 1 595 כרטיסי מסך GIGABYTE Price Units Total 8600GTS 256MB GDDR3, Silent-Pipe III, HDTV, 2xDVI, PCI-E 900 1 900 דיסקים קשיחים Western Digital Price Units Total 320GB 7200RPM, 16MB, SATAII 395 1 395 צורבים Samsung Price Units Total SH-S203 DVD±R x20 White Sata 145 1 145 מחיר=3570 זה מה שחשבתי עליו, ואני יודע שחסרים מארז וספק כוח אבל תתתעלמו מזה, הם ישלימו לי את המחיר של המחשב ל4000 חוץ מזה, א…
-
- 5 תגובות
- 601 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש מחשב נייד. שלא יהיה כבד ומסורבל. המחשב צריך להיות מספיק חזק (מבחינת מעבד/זיכרון/כרטיס מסך) כדי להריץ תוכנות גרפיקה: InDesign, Flash, Photoshop, Illustrator. כונן קשיח לא חייב להיות גדול, העבודות ישמרו במחשב אחר. המחשב יהיה המון בדרכים אז מאד חשובה העמידות. עדיף עם אחריות ל-3 שנים, או שיהיה אפשר להרחיב בתוספת כסף. תקציב משוער: 5000 אבל מאד גמיש מטרה: עריכה גרפית, בעיקר דו-מימד גודל מסך: 13/14 משקל רצוי: כמה שפחות, באזור 2.0-2.3 זמן סוללה: שעתיים יציאות מיוחדות/Bluetooth: לא חובה גודל מינימלי של HD: לא חשוב צורב DVD: נדרש אחריות בינלאומית: לא נדרש עדיפות לחברה: אין הבנתי שסדרת ThinkPad של Lenovo מאד עמידה. לסדרה הרבה דגמים, אילו הם המומלצים? מה לגבי HP E…
-
- 0 תגובות
- 638 צפיות
-
-
שלום, אני חדש פה בפורום, והופתעתי לגלות תמיכה מדהימה ומקצועית! אני חושב שכאן המקום להעלות את הבעיה שלי... לאט לאט המחשב שלי מתפורר, ואני צריך לשדרג אותו. אני אדריכל, ועיקר השימוש במחשב הביתי הוא לתוכנות תלת מימד וגרפיות. אני זקוק למחשב שיענה בדיוק על הדרישות האלו + תמיכה בחיבור hd לטלוויזיה וכל הכרוך בכך. אני מתלבט בין לקנות מחשב חדש לבין להרכיב בעצמי 1, כשהמטרה היא ההנאה, והחיסכון בכסף. התקציב שיש לי צריך לשמש אותי לקנות מעבד לוח אם זכרונות וכרטיס מסך (יש לי מארז של ibm thinkpad ואת שאר הרכיבים). התקציב עליו חשבתי הוא עד 2000 ש"ח לפריטים אלו. השאלה שלי היא ראשית שאלה של כדאיות. הרכבה עצמית בעלות המתוארת תיתן מענה לצרכים שלי? והשאלה השניה, כמה יעלה לי מחשב קומפלט באותו מ…
-
- 2 תגובות
- 561 צפיות
-
-
שלום. שמתי לב לאחרונה כי כמעט כל המחשבים החדשים נמכרים עם סוללות של 4 תאים, ולא 6 תאים כמו שהיה עד עכשיו. באחד המחשבים החדשים שראיתי (אקראית) היה כתוב שההספק שלה הוא בסביבות ה-2700mah, הסתכלתי בבית במחשב ישן, ושם יש סוללת 6 תאים עם 4600mah. אז אחרי חיפוש מעמיק, מצאנו מחשב עם סוללת 6 תאים, אבל כשדיברנו עם המוכר, הוא אמר שאין לו אותה במלאי, ושבימינו, מצליחים להוציא יותר מ-4 תאים, ואין טעם לחפש 6 תאים. אז אמנם לפי המפרט ה"יבש" של הסוללה, אני מתקשה להאמין שאיכשהו 2700mah>4600mah, אבל האם באמת המחשב צורך עד כדי כך פחות, ואפשר ללכת בראש שקט על סוללת 4 תאים או שכדאי להמשיך לחפש מחשבים עם סוללת 6 תאים (בהנחה שאמצא...) [או שאולי סוללת ה-4 תאים שראיתי עם ההספק הזה היתה משהו חריג…
-
- 2 תגובות
- 11.1k צפיות
-
-
שלום ליושבי הפורום, אני צריך עזרה בהרכבת מפרט מחשב עבור הבן של השכנים (נער בן 12, אם אני לא טועה). עיקר השימושים הם לצרכים ביתיים, אינטרנט והורדות. בנוסף הבחור מתעסק קצת במוזיקה (מנגן על גיטרה) ועובד עם התוכנה Guitar pro (לא מכיר אותה באופן אישי ולא יודע מה הדרישות מבחינת חומרה) מבחינת משחקים הוא משחק בעיקר בסימולטורים, כשהנוכחי הוא Microsoft flight simulator (לא יודע איזו גרסה, אני מניח שהאחרונה). בקיצור, צריך מפרט מחשב שיתאים לשימושים האלו, בטווח ה-2000 ש"ח. תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 776 צפיות
-
-
אהלן בימים הקרובים צריכה להגיע אליי רכישה של Radeon HD4870 1GB DDR5 Dual DVI / TVO PCI-Express Graphics Card מארה"ב. לכבוד הרכישה הייתי חייב לארגן לו חברה , אז ככה. אני מחפש מחשב חזק מאוד, שיחזיק למינימום של שנתיים. התקציב כרגע הוא 7.5 ל:מארז, מעבד, לוח אם, ספק, הרדיסק, וצורב. בעקרון הבנתי שהפלטפורמה החדשה הCORE I7 הולכת להיות המובילה בלפחות החצי שנה-שנה הקרובה לכן על זה אני מתבסס. הצרכים שלי הם כוח מחשוב גדול (סרטי HD, משחקים, וכמובן אינטרנט). כמובן שאני זקוק להמלצה גם לחנות מובילה בתחום, המליצו לי על זיגזאג וסקאיפיסי אשמח לשמוע דעות נוספות אם אפשרי. אז המפרט שחשבתי עליו הוא משהו כזה: מעבד Intel Core i7-920 Box לוח אם Asus P6T Deluxe כונן קשיח Seagate ST310…
-
- 9 תגובות
- 943 צפיות
-
-
כללי:מוזיקה קצת משחקים ואינטרנט עדיף חנות מעזור הקריות
-
- 5 תגובות
- 710 צפיות
-
-
שלום, יש לי לפטופ HP intel dual core 4300T 3g זיכרון. עשיתי פירמוט התקנתי עליו WIN7. הוא נתקע לי בכל פתיחת אפליקציות אחרי כמה שניות NOT RESPONDING עד שהוא מסתתדר אחרי זה שוב אני פותח דפדפן או OUTLOOK נתקע לפרק זמן. שאני מעלה עם המערכת השניה שהיא לינוקס הכל עובד בסדר. חשוב לציין שזה קרה מאז שהוא חזר מתיקון במעבדה של HP לפני כמה ימים בגלל בעיה במגנט של המסך. אז מה שנראה לי שפתחו אותו לא חיברו נכון את הזיכרון או את הארד דיסק\הלוח... זה מחשב שעבד יפה מאוד לפני שנשלח לתיקון ועוד אחרי פירמוט התקנה מ0 חשוב לי עוד משהו לציין..באמצע שאני מקליד פה את הערתי נתקע לי שוב הדפדפן ב Not responding עם מירב ניסיוני לא נתקלתי בזה.. מבחינת ה taskmgr מראה נתונים דיי בסדר. אשמח לתשובה מקצ…
-
- 5 תגובות
- 800 צפיות
-
-
אני רוצה ליקנות מחשב לחברה שלי הישן שלה היום נישרף לגמריי למישהו יש איזה מיפרט טוב לתת לי לא משהו מפוץץ בכל זאת היא לא עושה הרבה פה ושם מישחקים ורוב היום איסיקיו .... אני חשבתי על המחשב הזה כי הוא זול נגיד אפילו בלי מסך שווה 700 שקל מה אתה אומרים על המיפרט הזה היתי הרבה זמן בכלא צבאי ככה שאני לא מעודקן תודה לכל מי שעוזר .... [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 3 תגובות
- 719 צפיות
-
-
שלום, בעוד חודש אני אהיה בארה"ב ואני מעוניין לקנות שם נייד. התקציב זה עד 800$. השימושים זה בעיקר לעבודה משרדית וקצת משחקים.(לא משחקים כבדים) מסך אני מעדיף שיהיה 15.4 אינץ'. לא מבין כלום במחשבים ניידים..אז על מה אתם ממליצים במחיר הזה? תודה!
-
- 7 תגובות
- 846 צפיות
-
-
אהלן , בוקר טוב וחג שמח מתכנן בקרוב מאד לקנות מחשב חדש סופסוף המחשב ישמש לשימוש כללי (אינטרנט , מוסיקה , סרטי HD ) ובנוסף גם לעריכת מוסיקה (ABLETON LIVE) קיבלתי את ההצעה הזאת: Intel Core i5 750 SLBLC Socket 1156 2.66Ghz Tray, יחידות 1 ₪935 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1201 ThermalTake Silent 1156 CLP0552 CPU Cooler I3 I5 , יחידות 1 ₪133 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1378 Gigabyte GA-P55M-UD2 P55 CHIPSET, יחידות 1 ₪564 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1187 Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3, יחידות 1 ₪250 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1324 Transcend 2GB DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 2 ₪538 http://www…
-
- 5 תגובות
- 672 צפיות
-
-
מחפש בשביל חבר שלי מחשב ב7000 לא! לOC רק משחקים ואינטרנט מבוסס אינטל והוא רוצה RADEON 9500 וצורב. מסך לא יקר כי הוא מנסה לחסוך בכל פינה אפשרית. בתודה רבה מראש פני.
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מחפש מפרט שיכלול את המארז : mozart vcr001sns http://www.thermaltake.com/product/Chassis/desktop/mozart/vc4001sns.asp אם מישהו יכול לתת לי חות דעת אני נורא אשמח לגבי המעבדים מה יותר מומלץ ומה כדאי המליצו לי על הpentium d 805 2.66 ואני מתלבט בינו לבין 2.8 d920 ובכלל לבין ה amd אני חושב שאני בהמשך יעשה לו oc אז אני מחפש קירור טוב על מסך חשבתי על samsung 960 BF: http://www.samsung.com/he/products/monitor/19lcdmonitor/960bf.asp איפה אני יכול להשיג מידע או שאתם יכולים לעזור לי גם בזה לגבי כל האחריות עם הפיקסלים שמעתי שזה נורא בעייתי בגדול קיבלתי המלצה על כ.מסך x800xl של ati וחברים אמרו לי שבזמן האחרון הם קצת מזייפים והקירור שלהם על הפנים והמאוורים הם מפלסטיק שזה לא הכי ט…
-
- 28 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גרפיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ ואילוסטרטור באופן תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).24 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. ה…
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
כאן יש כתובת בו יש המפרט שהרכבתי ותגידו לי מה דעתכם עליו מה אפשר לשפר או להחליף במקום - אם את יכולים להרכיב לי מפרט אחר יותר טוב אשמח אני מוכן להשקיע ב -3500 , אני גם מתלבט בין אינטל או AMD במפרט שיש יש את AMD המעבדים האלו לא עושים בעיות?? אם יש לכם אתר יותר זול ואמין שאני יוכל לקנות שהמחשב יהיה למשחקים, ללא ציוד הקפי, http://tms.co.il/preview/spec/mupc2a9h
-
- 9 תגובות
- 671 צפיות
-
-
שלום ברצוני לרכוש מחשב מחשב נייד בתקציב של 2.5K ש"ח, השימוש שלי הוא משחקים וגלישה בעיקר, חיי סוללה לא קריטי אבל גם חשוב שיהיה לפחות 3 שעות, על גודל המסך אני לא נעול אבל משו כמו 12",13.3" עד 14" אני מחפש משהו עם כ.גרפי סביר פלוס. חשבתי על נטבוק של אסוס 1201N וגם המתחרה שלו MSI WIND U230 אך האם זה יריץ לי הכל בכבוד אני משתמש די אינטנסיבי וגם חשוב הענין של הכ.גרפי תודה. 8)
-
- 1 תגובה
- 691 צפיות
-
-
קיבלתי את המחשב שהוזמן מהמבצע של וואלה (Asus n56jk) וכעת זה הדקות הראשונות שאני משתמש בו... רציתי לדעת האם יש איזהשהיא אפשרות לבדוק האם למחשב יש "זמן תגובה" אשר מצופה ממנו - לדוגמה שאני עושה מקש ימני על השולחן עבודה, לוקח לו שתי שניות עד שהוא פותח לי את התפריט, וכך גם שאני לוחץ על התיקייה למטה על מנת לפתוח את המחשב שלי..(יכול להיות שזה הקטע של הווינדוס 8 וזה נורמלי - פעם ראשונה שאני משתמש בו). אני מודע לזה שבמחשב אין כונן SSD, אבל עדיין יש לו HDD של 7200 RPM ומעבד\זיכרון חזקים מאוד - לכן זה נראה לי קצת מוזר... בנוסף, נתקלתי בבעיות קלות בסאונד (קשה להסביר, אבל זה כמו מוזיקה שמחוברת לרמקולים ולפעמים מישהו משחק עם החיבור ויש הפרעות) - רציתי לדעת אם עוד מישהו נתקל בבעיה זו וג…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, החלטתי לקנות את ה- DELL E6400. אני אביא אותו מארה"ב, ואני עכשיו בשלב של בחירת המפרט באתר של DELL. השימושים הם בעיקר משרדיים וצפייה בסרטים, חשובה לי מאוד איכות הבנייה, אמינות המוצר ומשקל. כמה שאלות: 1. בבחירת כרטיס המסך, יש לי שתי אפשרויות (באותה עלות): NVIDIA Quadro NVS 160M With Express Card NVIDIA Quadro NVS 160M With PC-Card מה ההבדל ביניהם? 2. לגבי מהירות ה- HD, עד כמה משמעותי ההבדל בביצועים בין 5400 לבין 7200 RPM? (תוספת של 55$) האם יש הבדל משמעותי במשקל? 3. עד כמה מורגש ההבדל בין שני המסכים (שווה עוד 100$?): 14.1" UltraSharp WXGA+ (1440x900) LED Display - Brush Metal Black 14.1" Widescreen WXGA (1280x800) LED Display - Brush Metal Black תודה, רועי.
-
- 23 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מיועד למשחקים כבדים,סרטים ב 1080p, אינטרנט ומוזיקה .. אז ככה..התקציב : יש לי 4,000 ש"ח שאני מוכן להשקיע אותם על המחשב אני אמכור את הכרטיס מסך שיש לי כרגע (GeForce GTX460 768MB) ב 500 ש"ח ואת ה 4,500 ש"ח שיהיו לי אני אשקיע על מחשב חדש. מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il . מעבד: Intel Quad Core I5 2500K Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB BOX כמות: 1 - מחיר: ₪1097 לוח אם: Gigabyte GA-Z68MA-D2H-B3 for 1155 כמות: 1 - מחיר: ₪544 מארז: Antec Three Hundred (300) Gaming NO PS 2xAntec TriCool 120mm Included כמות: 1 - מחיר: ₪349 ספק כוח: Seasonic PSU 620W Active PFC 80+ Retail - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪370 זיכרון: Kingston 4GB DDR3 1333 כמות: 2 - מחיר: ₪120 קשיח למחשב שולחני: Sams…
-
- 10 תגובות
- 844 צפיות
-
-
כל מה שהוא צריך במחשב זה את השילוש הקדוש + כרטיס מסך + מארז. המחשב עצמו מיועד די להכל: משחקים, גלישה באינטרנט וכתיבת עבודות (בעיקר) ולO/C במקרה והוא לא יהיה מרוצה מהביצועים.... אני המלצתי לו שילך על משהו בסגנון Amd 2400 Epox 8RDA+ Winbond 512mb 400mhz Ati Radeon 9500 Pro עכשיו כל זה אצל הדובים יוצא 4000 ש"ח... איך אני דוחף פה מארז עם ספק שהוא טוב (כדי שלא תהיה בעיה בO/C)...? אולי כדאי להוריד ל256MB -זה מספיק? או במשהו אחר? - המעבד צריך להיות עם סטפינג טוב לOC. עוד דבר, אפשר להכניס אולי איזה היטסינק ומאוורר שקטים וטובים שם? כדי שהOC ילך בלי בעיות אבל שקט.... תודה מראש!
-
- 17 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
1.מה התקציב המקסימאלי? -5K ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? -להתפרע ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - עד 250ש"ח 2.מה שימושי המחשב - א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -מיועד לגיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא:מקלדת,עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. -לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?- לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? -8 6. האם מתוכנן OC? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? -כן קל 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) …
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? עד 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 2200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? HTPC - חיבור לטלוויזיה ("42), סדרות וסרטים באיכות HD והורדות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא רלוונטי -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, נ…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן לכולם, אבקש את עזרתכם בהרכבת מפרט מחשב למשחקים. התקציב הוא בין 3500 ל4000 (חריגות קטנות אפשריות אבל עדיף שלא)...
-
- 3 תגובות
- 613 צפיות
-
-
אז ככה מדובר במפרט לחבר שרוצה להריץ את כל המשחקים החדשים בכיף על מסך 21"HD(אפשר לשים כ.מסך קצת מעבר לנדרש) עם אופק שדרוג ברכיבים ו-OC. דרישה מיוחדת למפרט היא יכולת הרצת VM רבים במקביל.(כך שאני מניח שנדרשים לפחות 8GB ראם) מארז מאוורר. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל כל עוד היחס תמורה/תועלת סביר. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ועבודה בסביבת VM ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. החדשים והכבדים ביותר -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם …
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-