ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,441 דיונים בפורום זה
-
שלום 1. מה התקציב המקסימאלי? 10,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD, אינטרנט -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). DELL U2312HM 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? הארד דיסק, מסך ושאר ציוד הקפי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4 6.…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250+ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב מיועד לשימושים רב תכליתיים (ללא גיימינג) וכולל מעט עריכה גרפית, מעט סימולציות נומריות, מטלאב, אופיס , גלישה איטנסיבית (המון טאבים עובדים בו זמנית), תכני HD כולל חיבור ל LCD חיצוני. מתוכננת עבודה בעתיד על שני מסכים במקביל. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המ…
-
- 12 תגובות
- 961 צפיות
-
-
אהלן, אז התחדשתי בn550jk לפי ההמלצה המצוינת פה בפורום וגם קניתי איתו את הssd הזה של סמסונג http://ksp.co.il/?select=.1033..152..137.&list=1&sort=3&glist=1&uin=20109&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 עכשיו הזמנתי גם מחו"ל את המתאם מכאן: http://hddcaddy.com/en/asus-hdd-caddy/845-asus-n550jk-hdd-caddy.html ועד שהוא מגיע אני רוצה להחליף את הHDD בSSD ולהתקין עליו כבר את הוינדוס ולהתחיל להשתמש במחשב, כמו כן גם הבנתי שכדאי שהSSD ישב במקום של הHDD והHDD ישב במתאם במקום הכונן כי ככה הSSD יעבוד טוב יותר או משהו בסגנון.. אז ראיתי כבר כמה סרטונים על איך פיזית להחליף את הSSD ואני מאמין שבזה אני אסתדר, רציתי רק לדעת איך אתם ממליצים להתקין את הווינדו…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מעבד ASUS K53E-BBR3 לינק http://www.wallashops.co.il/ws/a/dap.aspx?pi=3ICK53E&s=MainCat.aspx
-
- 1 תגובה
- 636 צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן להרכיב את המחשב הראשון שלי. אני מחפש מארז ולוח-אם ידידותיים למשתמש המתחיל. המארז לא צריך להיות יפה או קטן. מה שחשוב לי זה שיהיה נוח לפתוח ולסגור אותו, שיהיה מספיק מקום לפשפש בקרביים שלו, ושיהיה נוח להתקין בתוכו את כל הרכיבים הדרושים: לוח-אם, מאוורר, ספק כוח, צורב, שקעי USB, וכו'. אם יש בתוכו צבעים, סימונים או תופסנים מיוחדים שעוזרים במלאכת ההרכבה - מה טוב. לוח האם צריך להתאים למעבדי AMD (כי הם זולים יותר מאינטל), הוא צריך להכיל לפחות ארבעה חריצים לכרטיסי זיכרון 1GB (לא שאני עומד להשתמש בכולם על ההתחלה, אבל טוב שיהיה), הוא צריך להכיל מקום להתקנת שקעי USB (לפחות ארבעה), ובנוסף, אני לא רוצה שהוא יכיל שום כרטיס מובנה: רשת, מסך, קול, וכו' - הכל אני רוצה להתקין …
-
- 6 תגובות
- 531 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימלי? 5000 ש"ח אפשר לחרוג אם כדאיי ן אם אין צורך אפשר גם לחסוך 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב בעיקר אינטנט ולימודים ושמיעת מוזיקה צפיית סרטים אך פחות לא ממש מתכנן לשחק משחקים אם יהיה מקום בתקציב אפשר כרטיס מסך פשוט אך זה פחות חשוב לי 3. האם יש צורך בציוד היקפי מסך מעדיף dell 2209va אלא אם כן תמלוצו לי על משהו אחר 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב כונן דיסקטים 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 לא ממש חשוב לי אבל שלא יהיה איזה טרקטור 7. האם מתוכנן אוברקלוק לא כרגע אבל אשמח אם אפשר להרכיב משהו יציב לאוברקלוק האופציה לא ממש חשובה לי 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 9. מאיזו חנות אתם מע…
-
- 8 תגובות
- 961 צפיות
-
-
שלום, אשמח לעזרתכם: 1. מה התקציב המקסימאלי? 6K ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה שימושי המחשב : Gaming, משרדי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Battlfield 4, Watch Dogs -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? High 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם …
-
- 2 תגובות
- 748 צפיות
-
-
שלום זה המפרט שניראה לי הכי טוב מבחינת התקציב שלי [4000] עכשין השאלה אם יש הבדל גדול בין ה PENOM 2 X4 ל מעבדים של ינטל מבחינת ביצועים אבל אם יש לכם מפרט טוב של אינטל או משהו לשנות תרגישו חופשי אוקי זה המפרט שהרכבתי שימוש למשחקים בעיקר עם דגש על מערכת שתהיה די שקטה OC ממש לא ללא ציוד הקפי מעבד: Phenom II x4 Quad-Core 965 Socket AM3 3.4Ghz 45nm Tray לוח אם:GIGABITE MA790XT-UD4P AM3, 790FX, DDR3 1333, PCI-E, ATI CrossFireX, HDAudio, 1394a כרטיס מסך:SAPPHIRE HD 5770 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E זכרון פנימי:1600HRZ 2x2GB G.Skill Ripjaws Edition Dual Channel קירור למעבד:SCYTHE Mugen II Rev.b 5 Heat Pipes CPU Cooler s1156/s1366 כונןן+ספק500W Antec Sonata III 5…
-
- 2 תגובות
- 506 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? עד 2000 ש"ח (100 יותר או פחות זה לא נורא) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך במה שאפשר, מסך וכרטיס מסך למשל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? שוב, 100 ש"ח לפה או לשם. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, לימודים, סרטים/סדרות HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אינטרנט, שפות תכנות, Office, Photoshop. תכנות שאצטרך בעיקר ללימודים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמה ישוחקו על המחשב. GTA 4, Heroes 6, Fable 3, Dungeon Siege 3 -מהי הרזולוצ…
-
- 20 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הערות חשובות: 1. ראיתי שהיום OC מבוצע כבר בחנות ואני לא צריך להתעסק עם הגדרות. כך שאין לי בעיה לבצע OC, אם כי לא מכיר את ההשלכות (אשמח אם מישהו יסביר בקצרה). 2. אין צורך ב- HD 3. עדיפות למפרט שקט (במגבלות התקציב) 4. מסך - עדין לא קניתי, אפשר ויהיה 19'' ואפשר ויהיה 22'' 5. חשוב! - מרחב לשדרוג בעתיד 6. אשמח לקבל אפשרויות מומלצות לשדרוג למפרט תוך פירוט התוספת הנדרשת בתקציב תודה!
-
- 0 תגובות
- 570 צפיות
-
-
החלטתי שוינדוס 8.1 זה לא בשבילי, והתחלתי בניסיונות להתקין וינדוס 7 על המחשב הנייד. מסתבר שזה לא כל כך פשוט כמו שחשבתי... ההתקנה נתקעת בשלב מסך הטעינה של התקנת וינדוס 7 על האייקון הצבעוני, עוד לפי האפשרות לפרמט דיסקים. בילטתי את הSecurity boot, אבל איך לכבות את ה UEFI?
-
- 2 תגובות
- 936 צפיות
-
-
דגם 1 : SL500 NRJ4EIV מחיר סביב 4800 כולל מע"מ דגם 2 : T500 דגמים (224233U , 20823HU) מחירים כולל מע"מ 6300 +- מעבר לפער במחיר , האם מחשב לשימוש עסקי אבל ללא צורך בתוכנות גרפיות או משחקים כבדים מצדיק לקחת את הדגמים היותר יקרים ? חשוב שהמחשב יתמוך ב: אלחוטי , מצלמה מובנית ואחראיות של 3 שנים. תודה מראש
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4881&CatCode=315 מה אתם אומרים עליו?
-
- 5 תגובות
- 745 צפיות
-
-
ערב טוב, ברצוני לקבל הערות / הארות לגבי המפרט הבא המחשב מיועד להכל משחקים גרפיקה ומולטימדיה. מבוסס אינטל המפרט הורכב ע"י חבר, אך ברצוני לאמת שהכל אכן תואם לבניית מערכת טובה. Coolermaster TAC-01-EK WaveMaster Black Antec 550W TruePower 2.0 TP2-550EPS12V ASUS P5ND2-SLI-Deluxe Intel Pentium D 840 Dual Core 3.2Ghz LGA 775 Box Thermalright XP-90C Thermalright LGA775 RM Vantec Stealth 92mm 2GB (2x1GB) OCZ Gold Edition DDR2 PC2-4200 Dual Channel GigaByte GeForce 7800GTX 256MB PCI-e Maxtor DiamondMax 10 (6B300S0) 7200 NCQ 300GB Pioneer 110D x16 BLACK CREATIVE X-Fi Platinum Logitech Z-5500 Logitech G7 Laser Cordless Mouse Logitech CORDLESS desktop LX700 ViewSonic VX922 19" APC S…
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן חבר'ס, אני לפני קנייה של לפטופ ורציתי להתייעץ איתכם מה דעתכם על המפרט והאם הוא מדוייק לצרכים שלי. אני אנימטור שצריך את המחשב לצרכי עבודה, הכי חשוב לי שהוא יאכל תוכנות כבדות כמו AFTER EFFECTS ותוכנות תלת מימד למיניהן. זו ההצעה שקיבלתי מ- DELL (מצורף כתמונה) אודה לדעתכם!! [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 661 צפיות
-
-
יכול להירכש בארץ או בebay או יד שניה ואז התקציב הוא 2200. * מטרות המחשב: עבודות משרדיות , מיילים. אתרים, וורד,סקייפ. * גודל המסך? 15.6 לא חשוב הגימור. * רזולוציית המסך? Fhd 1080 רצוי. 1370 אפשרות שניה. * משקל רצוי. סביר. עד 2.5 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? סביר * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? Ssd 64 מינימום. * כונן אופטי?לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אם מחול אז כדאי לא חייב * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?דל או hp * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) אפשרות לנעילת הפד עכבר המובנה.
-
- 0 תגובות
- 718 צפיות
-
-
סך הכל הייתי עושה את המפרט בעצמי הבעיה שהם לא רוצים לעשות OC אז זה משנה די הרבה - למשל אי אפשר קלחת 6300 כי במצב הרגיל הוא פשוט חלש מידי וכו' אז אני צריך עזרה בהתאם...
-
- 15 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן מבקש מפרט מחשב שישמש בעיקר למשחקים עד 6000 שח תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 608 צפיות
-
-
יש כל כך הרבה סוגים שממש אין לי מושג מה לקנות. סה"כ מחפש מחשב נייד לצורכי משרד (דפדפן וסרטים) בתקציב של 2,000 ש"ח (מספיק לדעתי) ויש המון המון סוגים וכל חצי יום יוצאים 30 מחשבים ניידים שאפילו התייאשו לסקר אותם
-
- 1 תגובה
- 557 צפיות
-
-
היי, אני מחפש מחשב לחדר, הרוב הגדול יהיה סרטים ואינטרנט, כאשר אני מקווה לפנות מספיק זמן למשחקים בעתיד. אני מתכנן אובר קלוקינג בינוני, פשוט בגלל שהרכיבים של היום מאפשרים זאת ללא מאמץ... חשוב לי מאד שקט. ואמינות! (נכול לרגע זה אני חושב על גיגה בייט מסדרת ה DS בתור לוח אם). תודה על העזרה! ייתכן וזכרונות אני אביא מארה"ב פשוט בגלל הפרשי המחירים והנוחות היחסית של השליחה.
-
- 12 תגובות
- 702 צפיות
-
-
שלום רב, אני צריך מפרט למחשב נייח, ללא מסך וללא ציוד הקפי. חשוב לי מאוד שהמחשב יעמוד ויתמוך טוב בעבודות עיצוב, כגון הצגת תמונות באיכות, עבודה עם פוטושופ\פיקסה וכו'. אני לא בטוח לחלוטיין אם מה שאני צריך באמת זה כרטיס מסך טוב או מעבד.. לכן אני מתייעץ כאן. אני מקווה שתקציב של 2000 שקל יהיה מספיק עבור מה שאני מחפש, ולפי מה שהבנתי זה אמור ליהיות יחסית בסדר, לא? אם ניתן בתקציב הזה להוסיף גם כרטיס קול קצת יותר טוב מהמממוצע שמגיע עם המחשב, זה יהיה עוד יותר נחמד. תודה לכל העוזרים, המשך שבוע נעים, דור.
-
- 0 תגובות
- 710 צפיות
-
-
שלום, אפתח בכך שאומר שקראתי את המדריך המצוין הבא: http://hwzone.co.il/community/threads/438961-%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%9C%D7%94%D7%A8%D7%9B%D7%91%D7%AA-%D7%9E%D7%A4%D7%A8%D7%98-(%D7%9E%D7%A2%D7%95%D7%93%D7%9B%D7%9F-2014)#.VADt9Pk0EdQ הדף הזה עזר גם להדיוט כמוני להבין מספר דברים, אך אני עדיין חושש לרכוש מחשב מבלי להתייעץ. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אדרבה, אם זה כדאי והתועלת ביחס העלות טובה אפשר גם להרחיב ל-4K. יחד עם זאת, לחסוך זה תמיד טוב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כפי שכתבתי לעיל. 2. מה שימושי המחשב? אינטרנט, סדרות, מייל ודברים פשוטים ברוב הזמן. המחשב הוא אול-ראונדר בבית. השימוש ה"כבד" היחיד הוא גיימינג. ב) במידה …
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום כולם, אני כבר מעל שבועיים חוקר ומחפש מחשב שמתאים לי .. עכשיו מצאתי מפרט שנראה לי די משתלם תגידו לי אתם מה אתם חושבים עליו מכל הבחינות וגם מה צריך לשפר.. אז ככה: athlon64 3800+ (sockey AM2) X2 dualcore מעבד: ASUS M2V AM2, K8T890, DDRII 800, PCI-E לוח אם: DDR II 667 1GB Spectek זכרון: Hitachi Deskstar 160GB SATA II דיסק קשיח: eVGA 7600GT 256MB TV, DVI, PCI-E כרטיס מסך: 5.1 Channel Audio כרטיס קול: DVD Recorders Sony DVD±R AW-G170A x18 צורב: תראו.. אני משדרג לאחר שנתיים ומשהו עם מחשב נייד .. אני רוצה מחשב מהיר ושיהיה לו גרפיקה טובה ושאני יוכל לעשות כמה דברים דו זמנית.... עכשיו אני יודע שיהיו כאלה שיגידו אבל יש קצת יותר טוב מזה אבל אני לא רוצה להוציא כסף סתם אם אתם מביני…
-
- 25 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני לא מומחה גדול לתחום ואשמח לעזרתכם: אני רוצה לבנות מפרט - מינוס מארז, ספק כוח, הרדיסק וציוד היקפי שכבר יש לי. המטרה היא שהמפרט יפעיל משחקים כמו The witcher 2 ו-Old Republic בהגדרות בינוניות + ברמה טובה. התקציב, נמוך למדי - 1400 ש"ח. יש עם מה לעבוד? נ.ב - יש לי אפשרות לקבל מחבר כרטיס מסך 8800GTX ואז התקציב יורד ל1000 לשאר החלקים. שאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 1400 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רצוי שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, סרטים משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כ…
-
- 11 תגובות
- 812 צפיות
-
-
שלום... האם זה נורמלי שבהטענה של הסוללה הוא מגיע ל 99% ולא ממשיך הלאה? אם כן אז לוקח לו מלא זמן... בזמן הטעינה המחשב בקושי עובד (אינטרנט וכד' - לא יותר).
-
- 2 תגובות
- 2.5k צפיות
-