עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. תיאור המוצר:מחשב נייח גיימינג I5 מפרט טכני מתומצת: מעבד - I5 4590 קירור מעבד - ZALMAN CNPS8000T זכרונות - CORSAIR 8GB (2X4GB) DDR3 1866Mhz CL9 PC3-15000 - CL9 Vengeance LP Blue לוח אם - GIGABYTE z97mx gaming 5 ססד - 128GB MX100 Series - SATA3 6Gbps 2.5 inch Internal SSD - 7mm - 550/150 MBps Read/Write מארז +ספק - zalman z11 plus + 700w zalman המארז מגיע עם הרבה לדים ! כרטיס מסך - R9 290 RADEON 4GB הארדיסק - 500GB SATA III כונן אופטי - LG DVD RW X24 יש במחשב המון לדים למי שאוהב בצבע כחול, לוח אם עם לדים בצבע אדום עיצוב ממש מדהים של כל המארז והבפנים של המחשב רמה גבוהה ! המחשב מחווט ברמה גבוהה , הSSD נמצא מאחורי הלוח אם, אם רוצים להוציא אותו או להוסיף אפשר …

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  2. Started by DotC,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) - תכנות( Visual Studio, Eclipse.. ) משחק : CS:GO * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? - בעיקרון 15.6 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) - * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? - אפשר NUMPAD * משקל רצוי? - לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) - לא משנה * האם יש צורך בי…

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות
  3. Started by microsleep,

חוזרת ללמוד באוקטובר, מתלבטת לגבי מחשב נייד. עד היום השתמשתי במחשב נהדר של אסוס ששרד כמו גיבור ארבע שנים של שימוש אינטנסיבי (חוץ מהסוללה שלו שהתחילה למצות את עצמה). נראה לי שהפעם הדרישות שלי שונות. אני מחפשת מחשב קטן, ככל הנראה 13.3. קל משקל, בעל סוללה חזקה ושיהיה מספיק חזק כדי להריץ עליו חלונות + לינוקס בVM. טווח המחיר הוא במסגרת השפוי. אני יכולה להביא את המחשב מארצות הברית, כך שנראה לי שהוצאה בסביבות ה-1000 דולר נשמעת לי סבירה, אבל אני מוכנה להשקיע קצת מעבר לזה לטובת משהו שעומד בדרישות. עבור מחשב חלומותי אני מוכנה להשקיע גם עוד 400$ בינתיים אני הולכת לאיבוד בין כל האפשרויות. המלצות לסדרות ספציפיות? האם מה שאני מחפשת בכלל ריאלי? *מטרות המחשב? כמו שפירטתי, הוא צריך להח…

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. Started by ynets14,

שלום לכולם וחג שמח. יש לי ספק כח Sea sonic 500W ומארז NZXT Teampest וכונן קשיח 500WD הגיע הזמן לשדרג את חומרת המחשב 1. מה התקציב המקסימאלי?2700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?50ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).21 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינונ…

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  5. היי, את המחשב הקודם שלי קניתי לאחר המלצה של חברי הפורום וכעת אשמח שוב לעזרתם למציאת מחשב נייד. * מטרות המחשב? מחשב חזק ללימודי מדעי המחשב, חשוב לי שהמחשב הזה יחזיק לפחות את השלוש שנים בביצועים טובים ושיוכל לעבוד בקלות עם תוכנות כבדות לכן ההעדפה שלי היא לקנות i7. * גודל המסך? 15" * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא משנה * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף שיחזיק לפחות 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא חשוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה לי סוג הכונן אבל שיהיה לפחות חצי טרה * כונן אופטי? לא חשוב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, רק 3 שנים אחריות * האם בת…

• 15 תגובות
    • 2.2k צפיות
  6. Started by liloli,

שלום רב. אני מעוניין לקנות מחשב עם החומרה הבאה והייתי שמח לשמוע קצת תגובות (חיוביות ושליליות) לגבי המפרט, וגם הצעות מחיר. מעבד: intel p4 3.0 2m 630 לוח אם: asus p5nd2 nforce 4 sli זיכרון: ocz platinum pc4200 1G(512x2) DDR2 3-2-2-8 כרטיס מסך: ASUS EAX800XL/2DTV/256 X800 XL VIVO PCI-E כוננים קשיחים: WD 120G 7200 8M SATA2 שני כוננים כונן DVD צורב DVD ספק: POWERSTREAM OCZ PS 420W ATX מארז: ?Thermaltake Suprano VB1000BWS/SWS? תודה.

• 32 תגובות
    • 2.2k צפיות
  7. Started by gamer-8,

AMD athlon 64 3000 939pin 1119 521 gigabyte K8NS 939 Maxtor 120GB SATA 553 Samsung 256*2 400mhz 550 Gigabyte G-force 6600GT 128mb AGP 1314 Compucase suer midi tower CI 6A19 312 סה"כ: 4369. מה דעתכם? (גם לגבי המחשב וגם לגבי המחיר).

• 36 תגובות
    • 2.2k צפיות
  8. Started by Nemesis,

1. מה התקציב המקסימאלי? עד 7,000 ש"ח, עדיף לחסוך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית של צילומים בפוטושופ. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מסך, מקלדת ועכבר. מסך מדגם Dell U2412M 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? רמקולים 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8-9 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? כלל לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן, מערכת הפעלה חלונות 7 Home Premium, כולל התקנה בחנות. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפ…

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  9. Started by APT,

1. מה התקציב המקסימלי? 4500 ש"ח. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אם אפשר לחסוך, למה לא P: במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? אני מתכנן לקנות איתו את Dell U2410 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? מרוצים, יריות (Crysis) וכו * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מק…

• 22 תגובות
    • 2.2k צפיות
  10. Started by growler,

מצורפת תמונה עם המפרט (מׂSKYPC. אשמח לעזרה אם שכחתי משהו חשוב או שבחרתי חלקים לא טובים\ לא איכותיים\ חלשים\ יקרים ומיותרים. כמו כך אם יש משהו שבתוספת קטנה ישדרג משמעותית אני גם אשמח לדעת. כמו כן המלצות על חנויות באזור חיפה יתקבלו גם כן בברכה. [attachment deleted by admin]

• 22 תגובות
    • 2.2k צפיות
  11. יש לי מחשב נייד של HP מדגם pavilion dv6-2155dx שקניתי אותו לפני חודשיים בארה"ב בערך ,עכשיו בשבוע האחרון אני מקבל הודעה למטה בסימן של הבטריה-"שקול להחליף סוללה "ועל הסימן של הסוללה מופיע איקס. מה הבעיה ?ואיך זה יכול להיות שזה קורה לי כל כך מוקדם???

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  12. Started by Sulam,

שלום, מטעמי נוחות, אשתמש בנוסח המפורט בדיון ההמלצת נוסחים לבקשות מפרטים 1. 15K. 2. משחקים, אופן השימוש תדיר. המסך הקיים עומד על 1080p המחשב מיועד לכל המשחקים, ברצוני שיריץ אותם על ההגדרות הגבוההות ביותר. 3. אין צורך בציוד היקפי 4. יש צורך בצורב 6. השקט קריטי. 10 7. לא מתוכנן אוברקלוק. 8. אין צורך במערכת הפעלה 9. יש העדפה לרכוש באייבורי מחשבים בחיפה. 10. אין בקשות מיוחדות, 2 TB בכונן אחד זה אפשרי? תודה מקרב לב מראש לכל העוזרים! דני

• 26 תגובות
    • 2.2k צפיות
  13. שלום, אני לא ממש מבין בניידים אך מזדמן לי לסוע לקנדה בשבוע הבא ורציתי לדעת האם משתלם לקנות לפטופ בקנדה (טורונטו) או בכלל בדיוטי פרי ואם כן אז באיזו חנות. אני צריך את המחשב לאדריכלית (הרצת אוטוקאד , פוטושופ ומצגות PP) לא למשחקים! הסכום המוקצב הוא עד 1500$. אשמח לשמוע הצעות למפרטים ו/או חנויות בקנדה. תודה.

• 1 תגובה
    • 2.2k צפיות
  14. Started by vk,

מחשב למשחקים כבדים לא צריך ציוד היקפי, לא צריך הארד דיסק ולא צריך צורב דיוידי טוב אני צריך לוח אם עם שתי יצואות שלי IDE כי הארד דיסק אחד שלי הולך על IDE (זה יגרום להבאת לוח ישן ופחות טוב?) אז מה שאני בערך רוצה בו זה 2 גיגה של זיכרון ואני עדיין מתלבט בין אינטל לAMD ואם אני יעשה OC אז זה ישפר את הביצועים ממש בהרבה?

• 29 תגובות
    • 2.2k צפיות
  15. Started by rotem_o,

סטודנט למדעי המחשב, מעוניין להחליף את הנייח בנייד כמחשב ראשי להכל, * מטרות המחשב?עבודות משרדיות ,אינטרנט עם הרבה טאבים פתוחים, צפיה בסרטים, תכנות (ואולי משחקים קלים מדי פעם אבל המובנה מספיק) * גודל המסך? 13-14 האם חשוב מסך מבריק או מאט?לא * רזולוציית המסך? עובד הרבה עם מסך מפוצל לכן מעדיף רזולוציה של FHD * משקל רצוי? עד 2 קילו, עדיף כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מעדיף אופציה להוסיף SSD לצד הHDD, אחרת SSD של 256 יספיק * כונן אופטי? אין צורך * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חייב * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע…

• 4 תגובות
    • 2.2k צפיות
  16. 1. מה התקציב המקסימאלי? איזור ה3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשרי אז לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? +/- 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משרדי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא. רזולוציה נוכחית 1680/1060 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? יכולת הצגת HD 1080 בלי תקיעות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא צריך בכלל ציוד הקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? …

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות
  17. שלום, מתכוון לקנות מחשב לאבא- בן 65. שימושים עיקריים כוללים צפייה בסרטים, שימוש באינטרנט, כגון- יוטיוב, פייסבוק, חדשות ואימייל. וכן שמיעת מוזיקה. המחשב יחובר דרך HDMI למסך טלוויזיית סמארט 42 אינצ' של סמסונג. כעת אכתוב לפי הפורמט המומלץ בפורום. תקציב- 2K (זה כולל ציוד היקפי שיפורט בהמשך). שימושי במחשב- פירטתי בהקדמה. ציוד היקפי- השימוש במחשב ייעשה בישיבה או בשכיבה על מיטה. יש צורך בעכבר שיתאים למשטח עבודה שציינתי (מיטה) ושתהיה קליטה טובה שלו, מקלדת קטנה אם אפשר וברמקולים. חשוב שהמחשב יהיה שקט עד כמה שאפשר (בהתאם לתקציב שציינתי. אם יש אופציה לשדרג ב100-200 שקל, כך שהמחשב יהיה שמשמעותית שקט יותר, אשמח אם תציינו את האופציה לכך). לא מתוכנן …

• 4 תגובות
    • 2.1k צפיות
  18. אז ככה, אני צריך לקנות להורים מחשב בסיסי לגלישה באינטרנט, צפייה בתמונות, מוזיקה, באמת שהכל בסיסי, לא גיימינג וכד', באיזה מפרט הייתם בוחרים ׁ : כל המפרטים עם כרטיס מסך סטנדרטי שמובנה בלוח אם. ₪ 1,195 GIGABYTE H55M-S2V INTEL I3-540 500GB 1333 2GB DVD-RW SATA X22 ATX w/DVI ₪ 1,280 GIGABYTE H55M-S2V INTEL I3-540 500GB 1333 4GB DVD-RW SATA X22 ATX w/DVI ₪ 1,380 GIGABYTE H55M-S2V INTEL I3-540 1TB 1333 4GB DVD-RW SATA X22 ATX w/DVI ₪ 1,240 GIGABYTE H55M-D2H INTEL I3-540 500GB 1333 2GB DVD-RW SATA X22 ATX w/HDMI ₪ 1,320 GIGABYTE H55M-D2H INTEL I3-540 500GB 1333 4GB DVD-RW SATA X22 ATX w/HDMI ₪ 1,430 GIGABYTE H55M-D2H INTEL I3-540 1TB 1333 4GB DVD-RW SATA X22 ATX w/HDMI ₪ 1,450 …

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. שלום לכל אנשי הפורום יש לי התלבטות לגבי רכישה של מחשב בקרוב , העניין הוא כזה אני צלם במקצועי ועבודה על המחשב היא חלק אינטגרלי מהיום שלי עקב העיסוק שלי יש לי דרישה למחשב חזק ומסך איכותי , לפני כשנה רכשתי פיסי שבזמנו היה חזק מאוד ועליו הוספתי מסך איכותי דבר שהוביל אותי להוצאה כספית של קרוב ל-10 אלף ש"ח. בעקבות התנודות בשוק הפער בין המק לפיסי נהיה קטן ובסכומים הללו עולה השאלה מה עדיף ? הצרכים שלי הם עיבודי תמונה מתקדמים שדורשים מעבד חזק וכרטיס מסך חזק ובנוסף מסך איכותי (טווח המחירים למסכים כאילו הוא בין 2500-5000) לעומת המק שמגיע כבר עם מסך איכותי ומפרט מרשים . אנא אנשים בעלי ידע שיכולים לייעץ מה כדאי ולמה לתת תשומת לב אשמח לשמוע את דעתכם. אציין שהתקציב נע באיזור ה 7000 - 10…

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  20. אם רכשתי מחשב ויש לו אחריות לשנתיים והלך המטען אחרי שנה, למטען עדיין ישנה אחריות או שזה הולך שנתיים למחשב ושנה לנלווים (למשל כמו במזגנים/מקררים/מכונות כביסה). כי כרגע HP לא עובדים ומעניין אותי לדעת, שאני אדע אם לצערי אני הולך לשלם כמה מאות על מטען חדש או שזה יהיה חינם במסגרת האחריות.

• 18 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. יש לי מחשב נייד של HP dv6510ej cpu= 2 GHz Intel® Core™ 2 Duo processor T7300 Memory 2 gb Video Graphics Intel® Graphics Media Accelerator X3100 כאשר אני מחבר את המחשב למסך LCD חיצוני אני רואה גלי עדווה על המסך החיצוני כאשר אני מנתק את הספק של המחשב הנייד הגלים נעלמים לגמרי אני חושב לקנות מייצב מתח שאני הבנתי מאנשים ששאלתי שיכול לפתור את הבעיה הזאת המייצב שמצאתי הוא Advice AVR PRO 1200 - Surge Protector מה שאני רציתי לשאול אם משהו נתקל בבעיה כזאת לפני כן ואיזה פתרון הוא מצא תודה רבה חברים

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  22. הי, נכון ב-BIOS יש אפשרות לשנות איך יעלה המחשב ? אז אני לא רואה אופציה להעלות דרך ה-CD, רק HD ו-LAN. איך אפשר לסדר את זה ? תודה !

• 15 תגובות
    • 2.1k צפיות
  23. הצעות? לפי הכותרת לא מתוכנן OC מפרטים שיכללו הכל (מסך-מקלדת-עכבר... ואת המחשב עצמו) לא צריך להגזים בציוד ההקפי ז"א שאני אסתדר גם עם מקלדות ג'נריות. אפשר להציע מפרטים שכוללים מסכי CRT טובים, אני לא לחוץ במקום ואולי בהפרש אפשר יהיה לשפר רכיבים אחרים. ללא רמקולים תודה מראש

• 27 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. Started by aas,

יש לי במחשב יציאת vga והוא מחובר למסך 19 אניצ (בנוסף למסך של הנייד ). אני רוצה לקפל את המחשב (ולהפסיק להשתמש במסך שלו) ולחבר מסך חיצוני זהה(לחיצוני שכבר יש לי )- נוסף. (שהמחשב הנייד יהיה מקופל, דולק ומחובר ל 2 מסכים זהים חיצוניים !!) האם מפצל פשוט - http://www.daganm.co.il/rec/334-%D7%9B%D7%91%D7%9C-%D7%9E%D7%A4%D7%A6%D7%9C-VGA-%D7%96%D7%9B%D7%A8-2xVGA-%D7%A0%D7%A7%D7%91%D7%94,-%D7%9E%D7%95%D7%96%D7%94%D7%91,-20-%D7%A1 יספיק ?!? בתודה מראש לעונים ..

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  25. הנה.... לצרכי תוכנות כגון פוטושופ, פלאש, פריהנד ודומיו.... משחקים בקטנה.... מארז - ATX 6092 HTSPL 400W לוח אם - INTEL P4 BATTLE LAKE +LAN מעבד - INTEL P4 3.0GHZ 800FSB 1MC 775PIN זיכרון - SPECTECK 2X256MB DDR2 533MHZ דיסק קשיח - SAMSUNG 120GB S.ATA 8MB כרטיס מסך - SAPPHIRE RADEON X300SE 128MB DVI 3325 ש"ח בסה"כ טוב? לא טוב? תודה מראש, אלכס. *עריכה* למה AMD יותר טוב מאינטל? יש סיבה מסויימת?

• 31 תגובות
    • 2.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים