ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,433 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000-2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל לפחות 2000 ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? נראה לי זה מספיק 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט (הרבה חלונות פתוחים) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FULL HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כ…
-
- 1 תגובה
- 646 צפיות
-
-
יש לי שאלה איזה מעבד יותר טוב מבין השניים הבאים . ובכמה ? זאת אומרת עד כמה זה מורגש. core2due 1.5 ghz core due 2.0 ghz t2450
-
- 0 תגובות
- 646 צפיות
-
-
למחשב נייד FUJICOM ישן, (כ-8 שנים), מחפש זיכרון SD-RAM , יחידה אחת של 256K . מעדיף ישן. אגב - ב-FAQ לא מוזכרת האופציה של זכרונות SD ,האם יכול להיות שמטעים אותי? ואולי זה חריג?. האם בכלל יש הבדל בזכרונות בין הניידים לשולחניים ?.
-
- 1 תגובה
- 646 צפיות
-
-
אני מחפש לשדרג תמחשב.. אבל אני צריך משהו מסיבי שלא יתקע, אני מתכנת והפרנסה שלי זה מחשב חח.. מצאתי את המחשב הזה: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7240&CatCode= בגדול הוא נשמע לי "יותר מדי טוב" למחיר כזה.. המעבד שלו גם חזק במיוחד.. אז תגידו לי מה דעתכם עליו ויש שמה גם אפשרות לשדרוגים אז תגידו לי מה כדאי לשדרג לדעתכם. ואם אפשר, אני יודע שקניה מIVORY זה נושא שנוי במחלוקת, אבל לי בכל מקרה אין בעיה אני מרוצה מהמוצרים שלהם ולכל מקרה יש אחריות.. ככה שאם אפשר תגובות למחשב עצמו אני ישמח. תודה, צום קל.
-
- 2 תגובות
- 646 צפיות
-
-
שלום אני צריך מפרט מחשב בשביל חבר שלי... יש לו תקציב עד 4500 המחשב בעיקרון למוזיקה ומשחקים.. וצריך שהמפרט יכלול מסך דק 17 ורמקולים 2.1 תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 646 צפיות
-
-
חבר שלי קונה מחשב והוא ביקש מפרט טוב..אז ככה המחשב למשחקים ולא צריך מסך. מה אתם אומרים על המפרט הזה שבניתי מ ksp מה יש לשפר / להחליף.. ותציעו גם מפרטים שלכם אבל שיהיו מ ksp מעבדי ?AMD? Price Units Total Athlon64 3500+ (Socket AM2) 690 1 690 לוחות אם למעבדי ?AMD? ABIT Price Units Total KN9 SLI Socket AM2, nForce 570 SLI, DDRII 800, 2xPCI-E 790 1 790 זכרונות? DDR 400 Price Units Total 512Mb 400MHz Twinmos 265 2 530 כרטיסי מסך? eVGA Price Units Total 6600GT 128MB TV, DVI, PCI-E 840 1 840 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL Price Units Total 250GB SATA II 7200RPM 16MB 480 1 480 צורבים? DVD Recorders Price Units Total NEC 3550A DVD±RW x16 Dual Layer x8 195 …
-
- 8 תגובות
- 645 צפיות
-
-
היי קיבלתי הצעה למפרט מחשב שאמור לשמש לאינטרנט, אופיס, פוטושופ וכמובן משחקים חדשים ( שכבר לא עובדים על המחשב הישן שלי מלפני 4 שנים ) מה דעתכם מה הייתם משנים ? חשבתי להתקין עליו באותה הזדמנות חלונות 7 יש לי כבר מסך 17של LG המחיר הוא 2880 לפני מע"מ וכולל הרכבה [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 645 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מביא מחו"ל לוח-אם + מעבד + זיכרון. (כי הם יחסית קטנים ונכנסים במזוודה), ואני צריך המלצות על מארזים וספרי כח. לוח-אם: ASUS M2A-VM (עלה לי $70. במקום כ-$90 בארץ.) -כמעט קניתי את ה-MA69GM אך ויתרתי בגלל $15. מעבד: AM2 4200. (עלה לי $75 במקום כ-$100 כאן בארץ.) זכרונות: 2 ג'יגה DDR2 פשוטים של HP במהירות של 667. (עלה לי $20 לאחר REBATE.) מקלדת, כוננים וכו' יש לי מהמחשב הישן. תודה.
-
- 1 תגובה
- 645 צפיות
-
-
אני זקוק למפרט מבוסס מעבדי אינטל השרת יחזיק SOURCE SAFE מערכת הפעלה XP יתחברו אליו לא יותר מ 5 משתמשים ביחד דרוש שטח איחסון של 500 ג'יגה שירוץ ב RAID 1 בנוסף דיסק למערכת הפעלה הלוח כאמור צריך לתמוך RAID כרטיס מסך לא חשוב - עדיף מובנה כרטיס קול לא קריטי כמה שיותר יציאות USB יציאת SATA2 מארז נוח לשליפת דיסקים וצורב מקרר היטב צורב DVD זכרונות 2 ג'יגה תודה ניר
-
- 1 תגובה
- 645 צפיות
-
-
שלום, אני בכיתה י', ואני מתכנן לקנות נטבוק שאקח לבית הספר. אני במגמת מחשבים, לכן המחשב צריך להיות מסוגל להריץ תכנות visual, office וכמו כן מעט גלישה באינטרנט. זמן סוללה של יותר מחמש שעות, וקל משקל. חשבתי על שני ניידים: Asus eee 1215N, לעומת ה- Asus eee 1215B. ההבדל בין המכשירים הוא לא גדול. ב- N, המעבד הוא של atom במהירות עיבוד של 1.8 Gh/s, ב- B, המעבד הוא של AMD במהירות של 1.6 Gh/s. ב- 1215B, יש 4GB RAM, לעומת ה- N שבו יש 2GB RAM. אחת הבעיות, היא שאת הנייד 1215B, לא ניתן להשיג בארץ, ואני לא בטוח מה מחירו. אני אשמח אם אוכל לקבל ייעוץ לגבי המחשב העדיף מהמומחים שביניכם. תודה מראש, עמית
-
- 0 תגובות
- 645 צפיות
-
-
אהלן, מעוניין לקנות מחשב נייד ללימודי הנדסת חשמל. תקציב גמיש. לא יודע אם לקחת את המקבוק פרו או את ה-T61 של IBM? אשמח לשמוע תגובות..
-
- 2 תגובות
- 645 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מגבר ק"ב עם חיבור HDMI על מנת לחברו למחשב לנובו G550. הבנתי מהמוכר שכדאי לי לברר שהחיבור הזה בנייד תומך גם סאונד בנוסף לתמונה. לפי המוכר, חיבור HDMI נועד בעיקר לתמונה ולא לסאונד. נא עזרתכם, תודה, אופיר
-
- 0 תגובות
- 645 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש לאחי מחשב נייד בתקציב של עד 3.5K לקראת שנת הלימודים האקדמאית, מדובר בסטודנט שנה א' לכלכלה שמחפש מחשב אמין, במילים אחרות אח שלי אדם שאין לו כח להתעסק עם בעיות, לכן אני מחפש לו מחשב שיחזיק להרבה זמן (6-8 שעות), ושיסחוב בצורה טובה, משחקים לא מעניינים אותו לכן יספיק הכרטיס מסך המובנה לדעתי, הגודל הרוצי הוא 13.3" אך אם יש הצעות משתלמות ל15.4 אקח אותן בחשבון, מצאתי את המחשב הנ"ל :http://ksp.co.il/?uin=16734 המחשב בא ללא מערכת הפעלה וללא כונן אופטי, להתקין מערכת הפעלה אני יודע וברשותי צורב DVD נייד, השאלה שלי האם אוכל להתקין איתו מערכת הפעלה על המחשב (חיבור USB) , אני פוחד שאני אצטרך דרייברים או שהצורב לא יעבוד כי יש רכיבים המחוברים בUSB שפועלים אחרי …
-
- 3 תגובות
- 645 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך, תמיד נחמד, עדיפות לביצועים. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500, אבל עדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב משמש בעיקר לגיימינג אבל גם משמש לעריכת סאונד ותכנות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VISUAL STUDIO וCUBASE, שימוש תדיר עד כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BATTLEFIELD 4 והלאה, GTA V, משחקי MMORPG שונים הכבדים על המעבד כגון GW2 או WILDSTAR, וכותרים עתידיים לשנים הקרובות. -מהי הרזולוציה הטבעית …
-
- 1 תגובה
- 645 צפיות
-
-
מעבדי AMD כמות מחיר סה"כ Athlon64 3600+ (Socket AM2) X2 DualCore 1 840 840 לוחות אם למעבדי AMD ASUS כמות מחיר סה"כ M2NPV-VM AM2, 6150, DDRII 800, PCI-E 1 540 540 זכרונות DDR II 667 כמות מחיר סה"כ 512MB TwinMOS 2 310 620 דיסקים קשיחים Maxtor כמות מחיר סה"כ 160GB 8MB, SATA II 1 330 330 צורבים DVD Recorders כמות מחיר סה"כ LG DVD±RW GSA-H10AB x16 DL x8 1 185 185 מארזים כמות מחיר סה"כ HJA-70 MIDI Beige 1 135 135 סה"כ 2650 בתשלומים (כולל תוספת) 12 * 241 ¤ להרכבת מחשב שלם מהחלקים הנייל יש להוסיף 100 ¤ שלום חבר'ה. כתבתי כאן מפרט מ-KSP שאמנם כתוב 2650 אבל לקחתי הצעה שלהם ושידרגתי אותה למה שכתבתי לעיל ולפי החשבון שלי זה אמור לעלות 2400…
-
- 9 תגובות
- 645 צפיות
-
-
בניתי מפרט . השאלה שלי מה כדאי לשנות ? האם כדאי לקחת קירור שונה למעבד ו\או קירורים נוספים למארז , האם הספק מתאים ומסוגל לעמוד בעמוס ולעבוד בצורה יציבה ? תקציב : 7500 ולא יותר שימושים : עריכה גרפית הקלטה וקידוד סרטים MULTITASKING משחקים , צפיה בתכני HD. ציוד הקפי : כרטיס טלוויזיה להקלטות + מקלדת ועכבר אלחוטי רצוי של מיקרוסופט. אין העדפה לחברה , למרות שאני מעדיף שהמפרט לא יהיה מורכב ב KSP ו IVORY. עיצוב פחות חשוב , אבל קירור ושקט די חשוב לי , המחשב הולך לעבוד ימים ולילות לכן מעדיף שיהיה שקט ולא יהיה עמוס מבחינת חום. אין צורך במערכת הפעלה לא מתוכנן OC מתכוון לשחק במשחקים כמו GTA 4 וCRYSIS COD וכו' ברזולוציה הגבוה ביותר שדגם המסך שציינתי יאפשר לי. תודה . להלן המפרט : CPU : I…
-
- 2 תגובות
- 645 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב מיני נייד התקציב שלי עד 2000 שקל, חשוב לי שהמסך יהיה כמה שיותר גדול בטריה 6 תאים בעלת זמן שימוש ארוך נפח הארדיסק של 160 גיגה לפחות השימושים שלי יהיו אינטרנט מוזיקה וסרטים אני אשמח לקבל המלצות מאנשים שמבינים בתחום תודה
-
- 3 תגובות
- 645 צפיות
-
-
עריכה: בניתי מפרט חדש: המחשב הוא בעיקר למשחקים כבדים כמו קרייסיס. מתכנן CF בעוד חצי שנה בערך על המפרט הזה... ו... אה, אני לא מוותר על המעבד, בגלל שאני רוצה ביצועים גבוהים בקרייסיס וQ בכלל לא טובים. אני לא עורך וידאו / מוזיקה. אגב, אני משחק על רזולוציית המסך שלי, הכי קטנה, 1024*768. רציתי לדעת מה כדאי לשפר ומה לא (3400 ש"ח מקסימום). תודה.
-
- 7 תגובות
- 645 צפיות
-
-
תודה ל(g)על הרכבת המפרט אז איך הוא לגיימינג והצורב לא כזה משנה אוקיי אז חלאס להגיד "תקח של samsung " כי לא ממש אכפת לי בכל מקרה תודה מראש..
-
- 3 תגובות
- 645 צפיות
-
-
-
שלום, אשמח לקבל המלצה על מחשב נייד. אני הולך להיות באוקטובר הקרוב סטודנט למדעי המחשב כאשר זו המטרה הראשית של הלפטופ. * מטרות המחשב? כפי שציינתי, אני הולך להיות סטודנט למדעי המחשב וזו המטרה הראשית של הלפטופ. כלומר - עבודה עם תוכנות יחסית כבדות ועבודה במקביל של לא מעט פרוססים. * גודל המסך? חשוב לי שהוא יהיה יחסית גדול, אבל אין לי גודל ספציפי. * רזולוציית המסך? לא קריטי יותר מדי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? חיבורים סטאנדרטים יספיקו * משקל רצוי? המשקל זה נושא חשוב - אני מעדיף שהלפטופ שלי יהיה קל לנשיאה כסטודנט * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, מומלץ שיחזיק מעמד לאורך היום * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? ממ.. א…
-
- 5 תגובות
- 645 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?2500שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.lol -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).21' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפר…
-
- 0 תגובות
- 645 צפיות
-
-
שלום, אני צריך עזרה בהרכבת מפרט למחשב שעיקרו הרצת pro evolution soccer ומשחקים דומים, אינטרנט ואופיס. אין לי צורך ברכיבים פריפריאלים, למרות שאם יסתדר בתקציב אשדרג גם את המסך. אני סגור על זה שיהיה למחשב 4GB זכרון, כרטיס מסך גם לא ממש בעיה לבחור, דיסק יהיה כנראה 500GB. עיקר ההתלבטות שלי היא בנושא המעבד - Core 2 duo או i3 או אולי בכלל i5? תודה
-
- 3 תגובות
- 645 צפיות
-
-
שלום לכולם, הגיע זמנו של הנייח הזקן לפנות את שולחן העבודה לנייח צעיר ונמרץ יותר, אז בעזרתכם אני צריך אחד שיעמוד בסטנדרטים הבאים: 1. מה התקציב המקסימאלי? בסביבות 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300-500 2. מה שימושי המחשב ? רב תכליתי עם דגש על עריכת תמונות, וידאו HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).תוכנות כמו photoshop, lightroom וכיו"ב, עיקר השימוש של המחשב ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). המסך כרגע הוא 22 אינץ', כנראה ישו…
-
- 1 תגובה
- 645 צפיות
-
-
שלום על איזה HD אתם ממליצים אם אני רוצה להוסיף לWINDU100 שלי? תודה
-
- 1 תגובה
- 645 צפיות
-