עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. כרגע יש ברשותי asus vivobook 14 x412f i7-10510u 1.80GHz 2.30GHz 12gb ram 500gb ssd מחשב בן 4 וחצי שנים סהכ אני מצליח לערוך בפרמייר קבצים באיכות סבירה, ברגע שאני מכניס 4K קשה לו ואני חייב לעשות פרוקסי עד עכשיו לא ערכתי וידיאו בצורה מסודרת, עכשיו אני מתחיל לעסוק בזה ורוצה שהתוכנות ירוצו בצורה טובה ולא אבזבז אנרגיה על כל מיני התאמות 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? המינימום השקעה מבחינתי זה 6K, תקציב מירבי ראשוני 8K, ואם יש קפיצה משמעותית ששווה להוסיף עוד 1000-2000 אני אשים את ההוספה. כלומר תקציב מירבי סופי 10K כשאני מעדיף לא לעבור את ה8K 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת וידאו …

2. אהלן חברים, עברנו מסע ארוך עם המחשב הזה שכלל המון התלבטויות ובדיקות שונות גם בתחום כ. מסך וגם ברכיבים שונים. התקציב הוגדל והוגדל עד שהגענו לתוצאה הסופית הנ"ל. אני מביא את המפרט הכמעט סופי לפני קניה כדי להיוועץ בכם ולהיעזר בדעתכם בדברים מסויימים. 1. ההתלבטות הגדולה ביותר: כרטיס המסך. הוחלט לחכות לסדרה 3, שהדיבור על תאריכי ההשקה משתנה באופן כמעט שבועי. בהתחלה דובר על יולי, אח"כ ספטמבר ועכשיו על תקופת החגים של ארה"ב. אני חושש שאין לי מספיק זמן לחכות לזה עם כל הרצון הטוב, ולכן החלטתי ללכת על 2080 TI בגרסאת blower. הדבר היחיד שמדאיג אותי זה יכולת הקירור שלו ולכן לקחתי בחשבון שאוסיף קירור נוזלי בהמשך בפעימה הבאה של השדרוגים (מתוכנן גם עוד מסך). …

3. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הוא כ-8000 ש"ח, 3100 מתוך זה הלכו על כרטיס מסך, נשאר כמעט 5000. אפשר לחרוג טיפה אם יש הצדקה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? 100% משחקים. מסך 1440P 144hz, ככל הנראה g-sync או לכל הפחות g-sync compatible (המסך עוד לא נרכש, בימים הקרובים יוזמן). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כאמור, ה-3080 הנ"ל. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא ממש חשוב. …

4. 1. מה התקציב המקסימאלי? 10-12 אלף שקלים א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?רק אם ממש חייבים - אחרוג במידת הצורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בניית מודלים , לימוד יצירת אנימציה /סרטונים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). 3dsMax,after effect , photoshop ,premiere - בתקופה של שנה/שנתיים הקרובות - בעיקר לצורכי לימוד עריכת אנימציה/סרטונים והתמקצעות בזה. אחר כך -המחשב יהפוך ל"מבצעי" - כלומר לצורך פרנסה. כלומר ישודרדג במידת הצורך ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד …

• 17 תגובות
    • 3.3k צפיות
  5. Started by Nadav Shaked,

היי, אני מתחיל ללמוד השנה מדעי המחשב ולשם כך אני אצטרך לקנות מחשב נייד רציתי לדעת מה דעתכם על macbook pro (התקציב הוא פחות הבעיה) האם כדאי לקנות אותו כבר עכשיו או שכדאי להמתין עוד קצת עד לתחילת הלימודים (אולי צריכה לצאת גרסא חדישה יותר עד אוקטובר) איזה גודל של מחשב עדיף "15 או "13? תודה מראש

• 17 תגובות
    • 3k צפיות
  6. Started by lahav578,

שלום רב, אני רוצה להרכיב נייח בתקציב 8000 (ללא מסך ואביזרים) השימושים שלי הם קודם כל cad, עובד עם סולידוורקס, בתוכנה הזו יש חשיבות בעיקר לעבודה על core אחד ופחות מולטיטרדינג שימוש שני זה רינדורים בkeyshot שעובד על כל הליבות של הcpu השימוש השלישי הוא תוכנות אדובי, אילוסטרייטור ופוטושופ. וחשוב לי שיתאפשר שימוש טוב בתוכנות במקביל אני חושב שמבחינת נפחים, 250 יספיקו ל SSd , 16 gb לram. אשמח להמלצה למפרט. חוץ ממפרט יש לי כמה שאלות כלליות: האם בשימוש כמו שלי, כדאי לעשות אוברקלוקינג? ואם כן, יש מישהו שבונה מערכת oc? האם מהירות זיכרון היא משמעותית ושווה השקעה? תודה מראש למי שיכול לעזו…

• 17 תגובות
    • 3.5k צפיות
  7. Started by ben_amitai,

אהלן חברים. אני מחפש מחשב נייד שישמש אותי ללימודים, לסרטים ואולי קצת גיימינג אם יהיה אפשר(PUBG, Football manager) גודל ומשקל לא כזה משנה לי. התקציב הוא עד 3000-3200. ראיתי את המחשב הזה שהיה נראה לי נחמד: https://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=984677 תודה מראש לעוזרים:)

• 17 תגובות
    • 3.7k צפיות
  8. שלום חברים, אני מפרסם את המודעה הזאת לבקשתו של חבר. יש לו מחשב מלפני 6 שנים בערך והוא רוצה לקנות מחשב חדש בתקציב של 6K. העניין הוא שאחרי שהוא נתן לי את המפרט הנוכחי שלו אני לא בטוח שכדאי לו לרכוש מחשב חדש. אשמח לעצות ולעזרה שלכם בנושא. אני מביא לכם את המפרט הנוכחי ואת השאלון שלו. חשוב לציין שספק הכוח שמצויין כאן הוא לא בהכרח מה שיש לו. הוא אמור לבדוק זאת בהקדם האפשרי ואעדכן את הפוסט. על מנת לעזור בהתלבטות הוא היה רוצה לקבל המלצה למפרט חדש ללא קשר להאם כדאי לשדרג. המפרט הנוכחי: אינטל מעבד Core i7 2600 3.4Ghz, s1155, 8MB, GPU Core, Tray ASUS לוח אם P8Z68-V PRO s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z68, DDR3 1600, 3xPCI-E זכרו…

• 17 תגובות
    • 3.1k צפיות
  9. שלום חברים יקרים, צריך בבקשה עזרה/המלצה בבננית מפרט מחשב למשחקי גיימניג + גיימינג תחרותי. אני רוצה להתחיל לעשות סטרימינג של משחקים, לפתוח ערוץ ביוטיוב/twitch, עריכת וידאו (סוני וגאס), עריכת גרפיקה (פוטושופ), שימושים רגילים כמו צפייה בסרטים 4k + hd, שירים ואופיס. בנוסף רציתי לדעת איזה ציוד נוסף צריך לרכוש כדי לבצע סטרימינג איכותי, כמו מיקרופון + מגבר (האם באמת צריך מגבר?), רמקולים, ושני מסכים, מסך אחד 4k ומסך שני עד 240hz. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב שלי הוא 45k אפשר לחרוג ב-1k. אני יודע שזה תקציב די גדול, לא אומר שחייבים לנצל את כולו. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית,…

10. Started by Alon karpol,

שלום רב, בני הגיע למצוות ואסף סכום מכובד. בחלקו הוא רוצה לרכוש מחשב גיימינג (שוקינג !) בכול מקרה אני מתכנן לעזור לו לבחור/לבנות/לקנות לו מחשב ותןך כדאי שיטוטי באתר שלכם לגבי מחשבים מומלצים ראיתי כי ישנה הצעה למחשב גיימינג בסביבות 4,200 שקלים. הרכיב היקר ביותר הוא כרטיס המסך - 1,520 שקלים עבור GeForce GT 1060i 6GB 5DDR. במקביל עוד שבוע אני טסל ארה"ב ותהיתי האם יהיה כדאי לרכוש את הכרטיס הנ"ל בחו"ל מבחינה כלכלית? ראיתי כי עלותם יכולה להיות משמעותית זולה יותר, האם כך? במידה וארכוש הכרטיס, האם יתאים לפלטפורמה אשר אני ארכיב בארץ? במקביל האם ישנם עוד רכיבים אשר אפשר לקנות בהנחה משמעותית בארה"ב?

• 17 תגובות
    • 7.5k צפיות
  11. שלום לכולם ברצוני לקנות מחשב מחשב חדש בתקציב של 7000 שח אשמח אם תרכיבו לי מפרט ראוי ותודה מראש לכל העוזרים 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?התקציב המרבי 7000 שח,אך אם יהיה צורך להוסיף עוד טיפה לצורך קבלת מפרט טוב יותר,אעדיף שתוסיפו הכוונה לכמה עשרות שקלים ומקסימום 200 עדיף כמובן להישאר במסגרת התקציב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים ועריכה בלייטרום 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא אך המחשב יהיה מחובר ל pg279q 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כונן דיסקים …

12. 1. מה התקציב המירבי? 1300 האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? צפייה ביוטיוב, שימוש אופיס, גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים ומשחקי דפדפן. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 5-6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא …

• 17 תגובות
    • 7.6k צפיות
  13. Started by maor1212,

שלום לכולם, פעם ראשונה שאני מפרסם פה ונראה לי שאני לא הולך להתאכזב. יש לי מחשב נייח שנקנה ב2010 - מצרף מה שיצא של CPU-Z. יש לו מעבד i5-2400 3.10 GHz, כרטיס מסך של NVIDIA 1GB GTS 450 4GB ראם 1333 HZ (למרות CPU-Z 665 לפי מה שקראתי זה לא נכון), לוח אם DH67BL AAG10189-205. SOCKET 1155. המחשב משמש לגלישה בכרום עם הרבה כרטיסיות פתוחות, עד 30, לשימוש בוורד עם הרבה מסמכים פתוחים, וצריך להיות חזק מספיק להריץ VISUAL STUDIO. לא משחק. תקציב - כבר יודע מה רוצה ראם וSSD, למעבד - 1500 (מחיר של I5-8500) אפשר לחרוג אם יש יתרון, ללוח אם - בערך 350 (מצאתי בין 235-315) אפשר להציע לחרוג אם יש יתרון. המחשב איטי וצריך לעשות איתו משהו. השאיפה שהכל יעבוד חלק. …

14. שלום לכולם, להלן תשובותי לשאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 6,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך, במידה וזה לא פוגע משמעותית בביצועים ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בשלב זה נראה שלא ניתן, אלא אם כן מדובר בחריגה קטנה עם משמעות גדולה. אני לא אוותר על 50% יותר תפוקה בגלל חריגה של 200 ש"ח (אבל מניח שאין דבר כזה) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו/עריכת מוזיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש תדיר לכל הפחות, עם נטיה לכבד ובשאיפה גם לפרנסה יום אחד. תוכנה לעריכ…

• 17 תגובות
    • 2.9k צפיות
  15. Windows 10 Home 64Bit (Hebrew, English) Operating System IPS Anti-Glare Display, 72% NTSC with 144Hz Refresh Rate Display 15.6 Inch 300nits 16:9 FHD (1920 x 1080) Resolution BLACK Color WiFi 802.11ac 2X2 WLAN & Speed Built-in Bluetooth V4.1 Bluetooth כללי …

• 17 תגובות
    • 3.5k צפיות
  16. Started by Shmar77,

שלום, מקום העבודה רוכש מחשב עוברי והתבקשתי למסור להם איזה נמחשב נייד אני רוצה. הם רוצה שאקנה משהו טוב שיראה טוב בפגישות עבודה וכמובן שגם יהיה סוס עבודה. מבחינת צרכי עבודה: ריבוי טאבים בדפדפן, פוטושופ (אני לא מעצב גרפי), כל תוכנות אופיס. עדיפות למסך 15 אינצ. ברור ש SSD. יחסית קל משקל. בטריה טובה. כרגע אין לי מושג איזה מחשב כדאי. 7 שנים אחרונות היה לי ThinkPad Edge/ מחיר מקסימלי 9,000 אודה לכם על המלצות.

• 17 תגובות
    • 4.2k צפיות
  17. Started by ov,

אשמח לעזרת חברי הפורום בהרכבת מפרט מחשב 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - עד 3,000 ש"ח, לא ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - שימוש ביתי/משרדי. הרבה (ממש הרבה) לשוניות כרום במקביל 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? - לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? - כן. מערכת הפעלה win10 + הרכבת מחשב …

• 17 תגובות
    • 3.4k צפיות
  18. Started by Foo Z,

שלום, אני מחפש מפרט למחשב לינוקס חדש, שכולל את הרכיבים הבאים: מעבד AMD Ryzen 7 2700X (אני מבין שהדור השלישי של רייזן עדיין לא יצא) https://www.tms.co.il/index.php?route=product/product&product_id=101979 כרטיס מסך Gigabyte RX Vega56 8G GDDR5 GV-RXVEGA56GAMING OC-8GD (בעל 6 יציאות: 3xHDMI + 3xDP) https://www.tms.co.il/rxvega56gamingoc8gd עדכון: בחרתי בכרטיס הזה כי אני רוצה אפשרות לחבר עד 6 מסכים, וכי אני מעדיף AMD בשביל תמיכה טובה בלינוקס עם דרייברים קוד פתוח. אפשר כרטיס אחר שעונה על הדרישות האלה. תודה! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב גמיש. אולי כ-8000, חריגה…

• 17 תגובות
    • 3.2k צפיות
  19. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?  התקציב הוא בסביבות ה2-2.4, אפשרית חריגה קלה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש אופיס קודי אינטרנט (מעדיף מחשב לטווח ארוך).  3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מ1-10 +6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא חובה …

• 17 תגובות
    • 2.9k צפיות
  20. היי, אני מחפשת מחשב שישמש אותי כסטודנטית בגלל שרוב הסיכויים הם שלא יהיה לי מסך נוסף חשוב לי שיהיה מסך גדול (לצרכי תיכנות) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 באילת 4000 בחיפה חריגה מקסימלית של 200 שקל +- 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אמור לשמש אותי כסטודנטית (למדעי המחשב), לשימוש משרדי (אופיס, מיילים, גלישה באינטרנט וכו') וצפייה בסרטים וסדרות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה…

• 17 תגובות
    • 3.1k צפיות
  21. https://pcpartpicker.com/builds/by_part/7zfmP6 ובכלל, זה לא בעייתי שהמארז דחוס? אני רוצה לבנות מפרט עם המארז הזה או כל Mini Tower אחר, השאלה אם זה לא צפוף מדי...

22. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הוא 5K, ניתן לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, מכונות וירטואליות, וגיימינג פשוט. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורי…

• 17 תגובות
    • 3.5k צפיות
  23. Started by ori_fadida,

אהלן , אשמח להמלצה למחשב נייד לסטודנט עד 2000 שקל. ציטוט 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקוליםומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSDשכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא …

• 17 תגובות
    • 4.8k צפיות
  24. דודה שלי מחפש מחשב בייתי לשימושי אופיס ואינטרנט ופה ושם משחקים אבל לא רצינייים.. התקתיב של 4.5 אלף שקל. המחשב אמור לכלול. מסך דק! מקלדת,עכבר ורמקולים(לא משהו רציני) ואני מחפש מחשב ב6-6.5 אלף שקל שכולל מעבד am2 ולוח מתאים עם כרטיס מסך חזק עדיפות ל7900gt/x1800xt ללא מסך ושאר הציוד ההקפי. תודה

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by teddy85,

אני צריך מחשב במחיר הנ"ל בלי מסך לצורך משחקים וOC ממש למתחילים אני איש של AMD אבל אם אתם אומרים לי לקחת אינטל אני רוצה הסבר ממש מוצלך ופרטני למה תודה

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים