ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,448 דיונים בפורום זה
-
שלום! סבא שלי החליט שהוא רוצה מחשב חדש, והמחשב הישן שלו בקושי זז. הוא רוצה את המחשב לא בשביל משחקים או משהו, הוא פשוט משתמש בתוכנה וגאס (VEGAS)(תוכנה לעריכת סרטים וכדומה), והוא צריך בשביל סרטים סך הכל (עריכות, גרפיקה וכדומה)!! עדיף לנסות לחסוך, ועדיף לא לחרוג מהתקציב, לא צריך שום ציוד הקפי. שיהיה בו צורב DVD, עדיף שהמפרט יהיה די שקט מ 1 עד 10 בערך 5-6, לא צריך OC, לא צריך מערכת הפעלה, וצריך הרכבת מחשב בחנות, שהמארז יהיה שחור והצורב יהיה אותו צבע, לא מתכנן לשדרג אותו בעתיד, עדיף באיזור בת ים-חולון-ראשון לציון. הדברים שהוא רוצה זה שהמחשב יזוז לו מהר ( שיהיה 4 ג'יגה ראם) תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 660 צפיות
-
-
שלום, הגיע אלינו מחשב נייד ישן ששם הדגם אינו ידוע לי. הלייבלים היחידים שאני מוצא על המחשב הם Dell P52F על המחשב עצמו וM5Y1K על הסוללה. כרגע יש למחשב דיסק 1TB ישן ואני מעוניין לשדרג אותו לSSD בשביל להנות ממנו. אני חושש ללכת לחנות סתם ככה ולקנות SSD שיכול להיות ולא יהיה מתאים. האם תוכלו לעזור לי? אני משער שSSD של 240~ יהיה מושלם.
-
- 1 תגובה
- 660 צפיות
- 1 follower
-
-
יש אצלי מחשב נייד ישן HP Pavilion ze2000 Peintium 1.6Ghz 248 Ram "הרחבת כתובת פיזית" HD Fujitu MHT2040AT PL 37GB ועוד כרטיס רשת ומודם/פקס... אני לא מבין גדול במחשבים ניידים השאלה היא אם יהיה ניתן לשדרג את המחשב הזה כלמר להתקין עליו יותר זיכרון? להתקין HD יותר משמעותי? ואולי אפילו להחליף את המעבד? ברור לי שהדבר כרוך ברכישת חלקים יקרים ועבודת מעבדה אבל חשוב לי לדעת קודם כל האם הדבר אפשרי מבחינה טכנית (מקום פיזי, תמיכה בזיכרון נוסף) רב תודות
-
- 1 תגובה
- 660 צפיות
-
-
ללא ציוד הקפי. לא מתוכנן OC. דרישות מינימום: לפחות 4GB RAM. דיסק קשיח 1000GB. מעבד E8400/Q8200 או יותר טוב. חשוב שיהיה שקט - אבל שהשקט לא יעלה יותר מדי כסף. מתכוון לקנות בסוף החודש או בסוף ספטמבר. המחשב אמור לעבוד בהתחלה עם CRT 17". אבל אני מאמין חודש חודשיים אחרי זה אני יקנה LCD איכותי, כנראה FULL HD. לא גיימר אבל אשחק מדי פעם. אני מעדיף שתתנו לי הערות והארות על המפרט שהרכבתי ולא תרכיבו חדש. התלבטות שלי היא האם כדאי ללכת על DDR3? האם E8XXX/Q8XXX תומכים בזה? וכן האם ללכת על כפול ליבות או על מרובע במהירות שעון נמוכה יותר? 4GB או 8GB - המחשב אמור להחזיק 3 שנים לפחות ובמחירים של הזיכרונות היום נראה לי הגיוני ללכת על 8GB בשביל שבעתיד לא אצתרך לשדרג. האם כדאי ללכת על Freeze…
-
- 8 תגובות
- 660 צפיות
-
-
שלום, יש לי dell vostro 1320, מזה שנתיים. בזמן האחרון החל חימום יתר שמורגש משמאל לטאץ' פד, ברמות חזקות עד כדי הרגשת כאב ביד כמו כוויה, ואדמומיות. מאחר ומסתבר שאני לא היחיד שזה קורה לו, פניתי למעבדה בה יש לי אחריות. הם ביצעו ניקוי של המאוורר (ולמיטב ידיעתי לא ביצעו שום פעולה אחרת מלבד בדיקה כללית). לאחר שקיבלתי את המחשב חזרה, שימוש של 30 דקות בלבד בסביבה לא ממוזגת כבר הספיק כדי שהבעיה תחזור - ממש אי אפשר לגעת באיזור הזה. המחשב חזר למעבדה, שטענה שהחימום סביר גם לאחר הפעלה ממושכת ומכבידה, ושאין שום בעיה במחשב. התעקשתי והם שלחו למעבדה של דל - ולטענתם גם המעבדה של דל לא מצאה בעיה. למישהו יש עצה? האם יכול להיות שהם חוסכים עלי ולא רוצים לבצע החלפה של רכיבים יקרים? ואיזה רכיבים א…
-
- 0 תגובות
- 660 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות מחשב נייד שישמש אותי לבית לסרטים בעיקרון עם קצת אינטרנט ואופיס פה ושם מסך גדול חובה (לא פחות מ-14 ז"א), אם יהיה כבד לא נורא מדי נא לא לחרוג מהתקציב תודה =)
-
- 0 תגובות
- 660 צפיות
-
-
שלום,אני צריך מחשב חזק למשחקים במחיר 4600 שקל, חשוב שהוא יכלול כרטיס GEFORCE FX ו מעבד של חברה תובה. תודה
-
- 3 תגובות
- 660 צפיות
-
-
תנו בבקשה חוות דעת/הערות על המפרט הבא שחבר שלי הרכיב. תודה [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 660 צפיות
-
-
היום הזמנתי מחשב (עדיין אפשר לשנות או לבטל משהו)... אני צריך חוות דעת שלכם על מה שקניתי וביחס למחיר... e6420 ga 965p ds3 kingston 1gb gigabyte 8600gt dx10 256 ddr3 160gb hitachi sony dvd rw creative 2.1 mouse+keyboard microsoft enermax 420w noiseteaker את כל זה קניתי ב-4177 ש"ח... מה אתם אומרים?
-
- 5 תגובות
- 660 צפיות
-
-
שלום קיבלתי ב PCMARK 2005 - 8779 נקודות וב 3DMARK 2006 - 9992 נקודות האם אלה ציונים טובים המשקפים את המערכת שלי? (בכל מקרה הבדיקות הורצו ללא הורדה של תוכניות מההפעלה האוטומטית בעל עליית מע"ה) תודה לעונים
-
- 2 תגובות
- 660 צפיות
-
-
טוב אז לפני הכל אני חדש פה בכל מקרה אני מעוניין לקנות מחשב נייד בטווח המחירים שציינתי בכותרת. מטרות: יריץ משחקים כמו COD4 ואססינס טוב (כן אני יודע שאתם צוחקים ותגידו שזה בילתי אפשרי).. יפעיל תוכנות גרפיות בהם אני עוסק כמו : פוטושופ אילוסטרייטור 3D מאקס וכו.. וכמובן אינטרנט וכל הדברים הבסיסיים. עדיף XP. עכשיו אני יודע שהדרישות גבוהות למחיר שאני נותן אבל בכל זאת אני מבקש אם אתם יכולים להשיג מחשב שיתקרב לדרישות האלה.. שמתי עיין על הMSI GX600 למרות שהבנתי כי הוא לא מומלץ (לא משנה לי אם זה מאייבורי).. בנוסף הבנתי כי יש מחשב של ACER איכותי וזול.. אשמח אם תתנו לי הצעות נוספות או שפשוט תמליצו לי על איזה מבין המחשבים שציינתי כדאי לי לקנות. תודה D:
-
- 2 תגובות
- 660 צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות מחשב חדש, התקציב שלי הוא 2500. רצוי שהוא יהיה חזק, מהיר, ועמיד, ומלבד השימושים הבסיסיים שיהיה ניתן להריץ בו גם משחקים כמו wow. המפרט הזה: http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=135013§ion=293&target=משחקים נראה מתאים לדרישות שלי מהכתוב, אבל נאמר לי שהמעבד לא טוב, ועוד כמה רכיבים לא הכי מוצלחים. מישהו יכול לומר לי איפה אפשר לשפר? תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 660 צפיות
-
-
האם יש התאמה בין כל החלקים במפרט? וגם מה דעתכם עם המפרט בכללי... (מחשב בעיקר למשחקים וסרטים) שמתי מארז מסויים אבל אני לא סגור בקשר אליו... אם אתם יכולים להציע לי מארז אבל חשוב לי שיהיו 4 חיבורי USB מאחורה... (עד 400 ש"ח) מעבד: Intel Core 2 Quad Q9550 Box לוח אם: GIGABYTE GA-EP45-DS3 מארז: CoolerMaster CM690 ספק כוח: HEC 550TE 550W זיכרון: A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 Vitesta Gaming + Heatspreaders CL5 קשיח למחשב שולחני: Westren Digital WD6400AAKS 640GB SATA2 16MB כרטיס מסך: Asus nVIDIA GeForce GTX 260 TOP 896MB DDR3 PCle צורב: LG GSA-GH22N X22 SATA DVD מסך: Samsung 22" Wide 2253LW 1:8000 2MS DVI עוד שאלה... האם כדאי לקחת את הזיכרון: G.Skill DDR2 4096MB (2048x2) 800Mhz CL 4…
-
- 4 תגובות
- 660 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת סרטים, שימוש משרדי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).pinnacle studio, adobe primere, תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת…
-
- 1 תגובה
- 660 צפיות
-
-
אשמח לח"ד מקצועית על המפרט הבא - הצעות לשיפור במסגרת התקציב יתקבלו בשמחה והערכה רבה! AMD Athlon 64 3000+ Venice 512KB L2 Cache Socket 939 Processor - BOX ASUS A8V 939 TWINMOS DDR 512MB 400mhz CL2.5 WD 160GB 7200RPM 8MB SATAII eVGA 6600GT 128MB PCI-E FOXCONN ATX TLA-570B בתודה, אבירם
-
- 7 תגובות
- 660 צפיות
-
-
שם מערכת ההפעלה Microsoft Windows 7 Ultimate גירסה 6.1.7600 גירסת Build 7600 תיאור אחר של מערכת ההפעלה לא זמין יצרן מערכת ההפעלה Microsoft Corporation שם המערכת HPS-PC יצרן המערכת Hewlett-Packard דגם המערכת HP Pavilion dv2 Notebook PC סוג המערכת X86-based PC מעבד AMD Athlon Neo X2 Dual Core Processor L335, 1600 Mhz, 2 ליבות, 2 מעבדים לוגיים גירסה/תאריך של ה- BIOS Hewlett-Packard F.0C, 22/06/2009 גירסה SMBIOS 2.5 ספריית Windows C:\Windows ספריית המערכת C:\Windows\system32 התקן אתחול \Device\HarddiskVolume1 אזור ישראל שכבת הפשטת חומרה (HAL) גירסה = ''6.1.7600.16385'' זיכרון פיזי מותקן (RAM) 2.00 GB סה''כ זיכרון פיזי 2.00 GB זיכרון פיזי זמין 1.25 …
-
- 5 תגובות
- 660 צפיות
-
-
היי חבר'ה חבר הרכיב לי היום את המפרט הבא: אודה לחוות דעת (הערות יתקבלו בברכה.) שימוש רב תכליתי (עבודה +סרטים) הסיבה שבחרתי i5 זה כי מעדיף להשקיע עוד קצת מאשר לשדרג בעתיד החשיבות היא קומפקטיות שיהיה כמה שיותר קטן. מעבד אינטל Intel Core i5 4460 3.2Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray http://ksp.co.il/?uin=23008 לוח אם Asus VANGUARD B85 LGA1150, Intel B85, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI, DP http://ksp.co.il/?uin=21094 כונן קשיח Corsair Force LX CSSD-F128GBLX 128GB SSD Sata III MLC Retail http://ksp.co.il/?uin=23171 כונן קשיח Western Digital Caviar Red WD20EFRX 2TB Sata III http://ksp.co.il/?uin=16552 ספק כח Corsair CX 500W V2 Series Active PFC 12cm Fan http://ksp.co.il/?uin=1…
-
- 1 תגובה
- 660 צפיות
-
-
אשמח לקבל המלצות תודה
-
- 3 תגובות
- 660 צפיות
-
-
תגידו אם אתם מוצאים משהו לשפר \ להוריד , יש דברים שסתם דחפתי בלי לדעת אם צריך כמו מאווררים .. http://www.tms.co.il/preview/spec/j9v46ys7
-
- 4 תגובות
- 660 צפיות
-
-
רוצה לקנות מחשב נייד באיזור ה 5000 ש"ח נתפס לי בעין הדגם הבא : http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=27951&PHPSESSID=cgp74ngks7t1231j35i97omu67 אני לא מבין מה ההקבלה פחות או יותר לסדרות nvidia במחשב ביתי רגיל : לדוגמא ה 320 gt שווה ערך למה ? 9800 ? :s05: האם אתם ממליצים על המחשב הזה ? כי לדעתי ביחס עלות מול חומרה הוא לוקח את רוב או כל המתחרים אבל אני צריך עזרה מבחינת הכרטיס מסך האם משחקים מ 2010 -2011 ירוצו כמו שצריך? הכוונה במהירות ! מה ההבדלים בין core i3 לבין core i5 ? זה עדיין רק 2 ליבות ? תודה אנשים [br]פורסם בתאריך: 17.03.2010 בשעה 15:17:48 תגובות ?
-
- 1 תגובה
- 660 צפיות
-
-
בגדול, מפרט אחד בניתי דרך האתר של IQPC אבקש שתתנו עליו את דעתכם, הצעות לשינויים וכן הצעות נגדיות ממקומות/אתרים אחרים מאוד יתקבלו בשמחה. המועד לקניית המחשב- אני מתכנן בגדול על סוף החודש-תחילת מאי, אחרי פסח. תודה מראש!! נ.ב -ראוי לציין שה"התפרעות" היא תולדה שאת המחשב האחרון קניתי לפני שש שנים, רציתי קצת להתפרע ואני מאמין שאת המחשב הקרוב אני אחזיק, לפחות, עוד 3 שנים.(בהנחה ולא אבצע שידרוגים כלל) מעבד: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.66GHz Q9450 : "SLAWR" - BOX ¤1709 לוח אם: ASUS MAXIMUS FORMULA ¤1347 מסך: DELL ULTRASHARP 24" 2408WFP ¤3448 כרטיס מסך: TWINTECH PCI-EX 2.0 GeForce 9800GTX 512MB DDR3 - RETAIL ¤1554 דיסק קשיח: WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS ¤507 צורב DVD: ASUS…
-
- 3 תגובות
- 660 צפיות
-
-
שלום, אני במפרט שיריץ משחקים בצורה מעולה, ויספיק לי לטווח ארוך. כמו כן, עבודה שוטפת וניגון סרטים ב HD. לא מתוכנן OC. אין צורך בהארד דיסק. יש צורך בצורב. עוד דגש שחשוב לי מאוד הוא שהמחשב יהיה שקט, ושלא יפלוט חום. התקציב שלי הוא 4000-5000 שקלים. מעדיף שהמפרט יורכב בפנדה/נעה, כי אני מאיזור חיפה. תודה רבה מראש!
-
- 3 תגובות
- 660 צפיות
-
-
שלום, אנ מחפש לדודה שלי מפרט ב4אלף+/- עם מסך.כן צריך ציוד היקפי(מקלדת עכבר רמקולים). המפרט לגיימרית כבדה....סתם לא, לעבודה משרדית בסיסית(אינטרנט מיילים בלה בלה.... תודה,עומר
-
- 2 תגובות
- 660 צפיות
-
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). DELL 2209WA -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? מקסימליות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום…
-
- 5 תגובות
- 660 צפיות
-