ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,382 דיונים בפורום זה
-
שלום לכל מי שקורא את ההודעה ויכול לעזור לי... תיראו אני החלטתי להביא שיפור למחשב אחרי שתקופה של איזה 4 שנים או 5 אפילו הוא לא התחדש בקיצור.... מה שאני בא להגיד... אני צריך הרדיסק חדש גדול!!! מהיר!!! (לא משנה המחיר) כרטיס מסך משהו טוב, בסביבות של 1200 ש"ח גג! זיכרון וואלה....... אולי תייעצו לי אתם אם צריך או עוד משהו לשפר... וזה המפרט של המחשב שלי: http://img437.imageshack.us/img437/7451/untitled5ai.jpg http://img394.imageshack.us/img394/1583/untitled20rv.jpg http://img394.imageshack.us/img394/268/untitled31mx.jpg http://img394.imageshack.us/img394/9370/untitled47cb.jpg
-
- 2 תגובות
- 694 צפיות
-
-
שלום זה פעם ראשונה שאני פותח בפורום הזה דיון אז אני יעתיק את השאלון מהחוקי פורום תודה מראש על העזרה * מטרות המחשב? לרשום בבית ספר (בעיקרון להחליף את המחברת) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא באמת משנה (שמעתי המלצות של אזור ה13 אינץ אבל זה לא משמעותי בשבילי) * רזולוציית המסך? לא משנה (אני אשתמש בלפטופ רק לכתיבה) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? שתהיה נוחה לשימוש (עוד פעם אני בעיקר אשתמש בה בלפטופ) * משקל רצוי? כמה שיותר קל! אני אצרך לסחוב את הלפטופ כל יום (המשקל הכי חשוב) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כל עוד יוכל להחזיק שעתיים זה יהיה טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא חובה אבל עדיף עם hdmi * Bluetooth? לא צריך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה …
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב מחשב אחד גיימינג מחשב שני מולטימדיה א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: שני המחשבים בשימוש יום יומי * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1680X1050 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? GTA COD CRYSIS MAFIA 2 בקיצור כל משחק חדש * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? למחשב מולטימדיה נדרש מסך 20 אינצ' 4. האם יש רכיב בו אי…
-
- 2 תגובות
- 967 צפיות
-
-
אחרי שנתיים של ניסיונות תיקון ולקראת סוף האחריות כתבתי את המכתב שצרפתי ואני שולח לHP, מה דעתכם? שלום רב באוקטובר 2008 רכשתי מחשב נייד HP PAVILION DV5-1060ej ולמעט מספר החודשים הראשונים שלאחר הרכישה אני חווה לא פחות מאשר סיוט בלתי נגמר של תקלות ובנוסף טירטור מתמשך ובלתי מתקבל על הדעת כתוצאה מאיטיות וחוסר מקצועיות של שירות התיקונים (חברת CPM). קניתי את המחשב שישרת אותי ככלי עבודה בלימודי, בחרתי מחשב יקר מהמתקדמים שHP הציעה בזמנו למגזר הפרטי, במחשבה שאוכל לסמוך עליו ועל האחריות של HP. תיקון 1- אחרי פחות משנה המחשב פגש לראשונה את שרות התיקונים (CPM) יחד עם רשימה שכללה מקלדת תקולה, ספק כוח שלא טוען, וכונן CD מקרטע, לכאורה תקלות פשוטות...אחרי 3 שבועות ארוכים חזר המחשב, אבל כמוב…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, צריכה מפרט מחשב עד 2000 שימושים עיקריים: עבודה משרדית, פוטושופ (לא שימוש כבד),נפח זיכרון גדול. שיעבוד מהר ולא יחנק... אין צורך במסך, צורב וציוד היקפי נלווה. תודה.
-
- 2 תגובות
- 477 צפיות
-
-
-
היי, קניתי מחשב נייד חדש (ותודה לכל העוזרים...) בזמן קנית המחשב לא ציינתי שאני רוצה שיחלקו את הדיסק ל- 2 מחיצות כי חשבתי שכך מגיעים המחשבים. בפועל במחשב שלי יש כונן אחד בלבד. החברה שקניתי דרכה אומרת שהם יכולים לסייע לי בכך מרחוק אך הם לא לוקחים כל אחריות על נזק שיגרם למערכת ההפעלה. רציתי לשאול האם כדאי לי לבקש מטכנאי שיחלק לי את הכונן ל- 2 מחיצות. מה המעלות והחסרונות בכך. תודה מראש!!
-
- 2 תגובות
- 813 צפיות
-
-
המחשב מיועד לעבודה עם תוכנות שמנצלות ריבוי ליבות, אז אם יש מעבדי QUAD לניידים זה יתאים בול. חוץ מזה שימושים פשוטים - אינטרנט וסרטים (שיוכל להריץ סרטי FHD). תודה למגיבים
-
- 2 תגובות
- 695 צפיות
-
-
שלום דגש: המחיר בכותרת אינו כולל את הדיסקים. אשמח לקבל הצעה שנמוכה ממחיר היעד, וכן המלצה לדיסקים אני מעוניין לבנות שרת ביתי אשר יריץ RAID תוכנה (גרסת Linux, או ZFS של Solaris) על 3-4 דיסקים בשלב ראשון, עם יכולת גידול. החיבור היחיד הנדרש הוא חיבור רשת, אין צורך בציוד היקפי (גם לא בכונן אופטי). נדרשת כמובן אמינות גבוהה לחלקים. השקטת המארז איננ קריטית, כיוון שהשרת "יעמוד בפינה", אך כמובן עדיף קירור שקט בחירת מעבד: - מערכת קבצים ZFS דורשת מעבד 64 ביט - מעבר לגישה לקבצים, השרת יתמוך גם בהזרמת קובצי אודיו/וידאו (ללא transcoding) ה reference שלי למחיר ולפונקציונאליות הוא drobo+drobo-share אשר מתומחרים יחד ב 700$, ואינם מספקים גמישות בשירותי רשת האם יש מארזים אשר מציינים דיסקים …
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, בקרוב אני טס לארה"ב ורציתי לשמוע ממכם איזה מחשבים ניידים הם מומלצים כיום לקנייה השימושים העיקריים יהיו גלישה באינטרנט, שליחת מיילים, משחקים ישנים שלא דורשים כרטיס גרפי חזק (קווסטים בעיקר), צפייה בסרטים ובהמשך חיבור ל-LCD בבית כדי לצפות בתכני HD על מסך גדול (42) איזה מחשב נייד אתם ממליצים לי לקנות שיהיה לי נוח גם להסתובב איתו בארה"ב? נראה לי שאפילו 13 אינץ יעשה את העבודה אבל אני לא יודע איזה
-
- 2 תגובות
- 904 צפיות
-
-
פרטי התקציב :תקציב סופי6000 חריגה עד 500 פרטי השימושים של המחשב : בעיקר למשחקי רשת (2MOONS) ולמוזיקה. יכול להיות גם overclock בעתיד. פרטי ציוד הקפי דרוש: מקלדת,עכבר,רמקולים ומסך חנות : skypc אם יש לכם יותר טובה תגידו בקשות מיוחדות מעבד intel 2 core תודה רבה!!
-
- 2 תגובות
- 483 צפיות
-
-
-
שלום לכולם, אחרי תקופה ארוכה שבה היה ברשותי מחשב נייד מהעבודה, אני חוזר למחשב שולחני וכבר לא ממש מתמצא.. אני זקוק למפרט מחשב בסיסי : השימוש יהיה בעיקר לאינטרנט (כולל הורדת סרטים וסדרות), ותוכנות קלות (אופיס ואולי visual studio) התקציב שלי הוא עד 2000 ש"ח (כמובן ללא מסך, מקלדת ,עכבר וכו').
-
- 2 תגובות
- 573 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לקבל עזרה לגבי בחירת מחשב נייד אני מתלבטת בין מספר חברות ומספר דגמים. התקציב שלי נע בערך 8000 שח אבל יכול גם להגיע לסכום יותר גבוה (גמיש). אני מעוניינת במחשב שישימש אותי לצורך עבודה משרדית (לא בבית) עם תוכנות לא כבדות יתר על המידה, לא לצורך משחקים ולא לסרטים.המחשב אמור לתת תמורה טובה בדומה למחשב שולחני רגיל. לכן חשבתי על מסך שבסביבות 15-14 אינץ' עם עדיפות על 15. השאלות שלי הן: האם בחירה של מסך רחב טובה גם במקרה שלי לעבודה על מחשב? אני לא יודעת אם לראות במסך רחב יתרון או חסרון אם איני רואה במחשב זה סרטים כפי שציינתי? כמו כן הניסיון שלי עם מסכים מבריקים (מחשב של לנובו c100) עד עכשיו דווקא גרם לי להרתע מהם. בגלל ההשתקפות שקיימת במיוחד במקומות מוארים.האם זה …
-
- 2 תגובות
- 572 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים כבדים כמו BF4, GTA ודומיהם -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 37 אינץ Full HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות+, עדיף שיחזיק כמה שיותר שנים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים וע…
-
- 2 תגובות
- 950 צפיות
-
-
היי, אחרי הרבה בדיקות וסקרים הגעתי למפרט הבא, אך לצערי גבוה מהתקציב שיש לי והוא 3500 ש"ח מקסימום.... אני זקוק לעזרתכם כדי לדעת איפה ואיך להוריד כדי שיכנס לתקציב שלי. מודה מראש על עזרתכם.. לוח אם Gigabyte GA-965P-DS3 Core 2 Duo PCI-E - 900 ¤ מעבד פנטיום Intel Pentium Conroe Core 2 Duo E6300 1.86G 2MB LGA 775 64Bit - 1050 ¤ זיכרון G.Skill DDR2 667MHZ 1024MB DUAL CHANNEL 5-5-5-15 660 ¤ דיסק קשיח Western Digital WD1600JS 160GB SATA2, 300 MB/s, 8MB, 7,200RPM - 370 ¤ כרטיס מסך Leadtek Geforce 6600 256M DDR2 bulk 360 ¤ מארז שחור THERMALTAKE SOPRANO BLACK/SILVER DUAL 120mm fan 450 ¤ ספק כח Enermax Liberty 400W - 420 ¤ צורב שחור Lg DVDR-W H10AK x16 Dual Layer Bulk - 2…
-
- 2 תגובות
- 568 צפיות
-
-
אני לא רואה צורך בטופס כי זה כבר מיותר.. התקציב הוא עד 2400 ש"ח... בלי חריגות.. אחריות לא קריטי.. מספיק לי שנה אחת אחריות העיקר שהיא לא מהחנות עצמה אלא מהיצרן או משהו מהסגנון... אני מעוניין במחשב שלא נוטה להתקלקל וכו', מחשב אמין ככל שניתן.. שימושים: הרבה עבודה משרדית, הרבה תיכנות, הרבה גלישה באינטרנט, מדי פעם צפייה סרטים בסדרות, משחקים אולי ממש בקטנה... גודל מסך: 13- 15.6 משקל: לא חשוב לי בכלל, אבל אם אפשר שיהיה קל אז למה לא.. סוללה: כמובן שרצוי שתהיה כמה שיותר חזקה... לפחות 4.5 שעות... כונן אופטי: חשוב מאוד, חובה שיגיע עם צורב, חובה! USB3: דיי חשוב שיהיה, לא סוף העולם אם לא יהיה אבל רצוי מאוד.. שאלה קטנה: האם מחשב עם מעבד 3217U ייתן ביצועי סוללה טובים יותר ממחשב עם מעבד …
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מחשב נוטבוק של סמסונג סדרה 5. קיצורי הדרך לא עובדים לי - כשאני מנסה לדוגמא להנמיך/להגביהה את התאורה של המסך אני לא יודע אם זו בעיה של דרייברים או משהו אחר איך אני יכול לברר? ואם זו בעיה של דרייברים מאיפה אני יכול להוריד? תודה!
-
- 2 תגובות
- 868 צפיות
-
-
שלום לכולם רציתי לשאול כמה זיכרון צריך או יותר נכון מומלץ לשרת קבצים שאמור לטפל בחמישים תחנות עבודה ועם DATA של 1TB ואם אפשר בבקשה להסביר גם למה כי יש לי תקציב מוגבל איזה זכרונות של איזה חברות מתאימים לשרתים? אמרו לי שצריך להתאים זכרון ל AMD או לאינטל לפי מה שאתה קונה האם זה נכון? תודה לכל העונים.
-
- 2 תגובות
- 705 צפיות
-
-
אז ככה אני צריך להרכיב מפרט זה מה שהרכבתי פתוח לעצות (אין צורך בכונן קשיח מארז כוננים וכו') המטרה העיקרית היא בשביל להריץ GTA IV מתחבר למסך 17" זה המפרט שאני חשבתי עליו מעבד: INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ¤424 לוח אם: GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤494 כרטיס מסך: PALIT PCI-EX 2.0 Geforce 9600GT 512MB GDDR3 SONIC OC - HDMI - RETAIL ¤529 זיכרון: OCZ 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL 4-4-4-15 - REAPER HPC : OCZ2RPR8002GK ¤234 ספק כוח: SEASONIC 400W : SS-400ET- OEM ¤284 מחיר סופי: ¤1965 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il או זה מעבד Intel Core 2 Duo E7300 Box ¤596 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE7300 לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤486 כמות:1 http://www.…
-
- 2 תגובות
- 591 צפיות
-
-
חב'רה, למי שיש מחשב עם מסך 15.4 רחב יכול למדוד לי את המידות של המסך בסנט' ולתת לי את הגדלים זה די חשוב לי.. אני צריך אורך וגובה של המסך .. תודה
-
- 2 תגובות
- 642 צפיות
-
-
היי, אני מחפש לקנות מחשב נייד חדש והייתי רוצה לראות אותו בתצוגה לפני, מכירים חנויות שיש להם תצוגה של ניידים באיזור תל אביב/רחובות?
-
- 2 תגובות
- 599 צפיות
- 2 followers
-
-
שלום חבר'ה. תודה רבה על העזרה עד עכשיו... אני צריך מפרט ב2000 ש"ח בערך (תיתכן חריגה קלה), מיועד לעבודה משרדית בלבד, ללא מסך. תודה מראש, נדב.
-
- 2 תגובות
- 644 צפיות
-
-
עריכה יחסית חובבנית, תוכנות בסדר גודל של פינקל 14 (המחשב לא בישבילי, מיועד לחבר קרוב) 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש בייתי בעיקר התחביב הוא עריכת וידאו. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא משחקים במחשקים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). רזולוציה 1080*1920 -לאילו הגד…
-
- 2 תגובות
- 969 צפיות
-
-
התקציב הוא 3K, כאשר חריגה של כמה מאות שקלים היא לא רצינית אם זה הכרחי. מעבד E8400 קרור למעבד Zalman 8000 לוח GA-EP43DS3L זכרון 4GB 800 של corsair דיסק סיגייט 500 כ.מסך palit hd4850 צורב DVD LG לגבי המארז ספק, ראיתי בפורום שממליצים על הantec nsk4480 380. בטוח שהוא יחזיק את המפרט הזה בלי בעיות? בכל מקרה, אשמח אם תגידו לי מה עוד האופציות שלי בתקציב של 400-500 למארז + ספק. יש רק הגבלה לחברות הבאות: Thermaltake, Raidmax, Foxconn, Acase, Apevia, Gigabyte, Zalman ובספקים יש גם את corsair וfsp. אשמח לדעת מה האופציות שיש לי כדי לבחור פשוט מה נראה יותר טוב (המחשב לא בשבילי ולא מוצא חן המארז בעיני הקונה). כמו כן לגבי הקירור למעבד, יש לי אפשרות גם לטרמלטייק ולscythe אבל על הזלמן יש ל…
-
- 2 תגובות
- 603 צפיות
-