ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,382 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי? 3500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב: משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא הכי חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא 9. מתי מתוכננת קניית המחשב (רצוי מאוד לבקש מפרט מועד קצר מעת הקניה)? …
-
- 2 תגובות
- 575 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד של HP, בגדול כבר נסגרתי על דגם ספציפי : HP Pavilion DM3-1010ej שמתי לב שמספר חנויות כמו : KSP, IVORY, BUG... מציאות את אותו הדגם בשם טיפה שונה HP Pavilion DM3-1100ej ובמחיר יותר גבוהה. משיהוא יכול בבקשה להסביר לי האם מדובר באותו הדגם ? ובמידה שלא - מה ההבדל בינהם ? DM3-1010ej / DM3-1100ej
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
סיפור קצת מורכב, מקווה שתצליחו לעזור לי: לפני משהו כמו שנתיים קניתי לפטופ של טושיבה מדגם qosmio, לפטופ גיימינג חייתי במיוחד. הנ"ל שירת אותי נאמנה במשך התקופה, כאשר פעמיים נאלצתי לתקן אותו בשל בעיות של חימום יתר: בתיקון הראשון, המעבדה אמרה שהיתה בעיה בכרטיס המסך והחליפה אותו, בתיקון השני, הבעיה היתה במאווררים ובמשחה התרמית וגם זה טופל. כרגע הבעיה שוב חוזרת על עצמה, כאשר לאחר כמה דקות של משחק כבד, המחשב נכבה מעצמו. כרגע אני סטודנט, ושוקל למכור אותו מטעמי עומס בלימודים, ולא יודע אם שווה לי להשקיע את הכסף בתיקון (האחריות שלו פגה). חשוב לציין שהנייד חזק מאוד ומריץ משחקים חדשים ברמה טובה, ככה שעם תיקון הבעיה סביר להניח שהוא ימכר בקלות. השאלה שלי, האם כדאי להשקיע בתיקון, או…
-
- 2 תגובות
- 830 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה להרכיב מחשב שיזרים סרטי HD 1080P בצורה חלקה לטלוויזיה שמחוברת אליו (Full HD) קיבלתי הצעה למפרט: מעבד: Intel Core i3 3/1hz s1155, 3MB, GPU Core מאווררים: Zalman Extra, HDD fan, 2 X Case fan לוח אם: ASUS P8H61-M LX B3 s1155, Intel H67 DDR3 1333, DDr3 1333 זיכרון: DDr 3 1333Mhz - 4 GB Kingston דיסק קשיח: Western Digital 1TB, Black Edition, 7200RPM, SATA III כרטיס קול: ASUS GF 520 GT 2 BG DDR3 VGA DVI HDMI PCI-Ex כרטיס מסך: Integrated AC HD צורב: DVD: ASUS DRW-24B1st DVD+RW X24 Black Sata מארז: CM 690 II plus Black/Silver ATX Case ספק כוח: TopCool True 500W + 12cm Fan לפי מה שאני מבין המפרט יריץ סרטי 1080P בלי בעיה, האם אני יכול להסתפק ב Dual Core כדי להריץ 10…
-
- 2 תגובות
- 704 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני זקוק לעזרה בקניית של נייד חדש. נתחיל מהשאלון: * מטרות המחשב? בעיקר ללימודים. (לימודי הנדסה) עבודה עם תוכנות כמו "מאטלב" "סולידוורקס" וכדומה. שימושים נוספים יהיו בעיקר אינטרנט, צפייה בסרטים (חיבור למסך LCD ) ומדי פעם משחקים (כשימוש משני לחלוטין אך שתהיה אפשרות להריץ משחקים). * גודל המסך? 14 אינץ. * משקל רצוי? לא מעבר ל 2.3 - 2.4 קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? יכולת עבודה רצופה של 3 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות? עדיפות. לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500GB * כונן CD/DVD? צורב? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן לאחר חיפוש מעמיק בפורום. ה…
-
- 2 תגובות
- 661 צפיות
-
-
מה אתם ממליצים לקנות עכשיו או לחכות ל K8L והכרטיסי מסך החדשים כי שמעתי שעוד 3 חודשים בערך תהיה יירידה דרסטית ותכנס טכנולוגיה חדשה.
-
- 2 תגובות
- 620 צפיות
-
-
אני צריך מחשב נייד עם כרטיס מסך הכי חזק שאפשר וחובה להיות בו 2GB זיכרון פנימי תודה לכל מי שעוזר
-
- 2 תגובות
- 554 צפיות
-
-
שלום רב, לאחר חיפושים מתמשכים כמעט בכל מקום אפשרי החלטתי להרשם ולבדוק אולי מישהו נתקל בבעיה כמו שלי. ברשותי מחשב נייד דל 1525 בסביבות השנה וחצי, עד לפני שבוע הייתי מרוצה וכל מי ששאל אותי המלצתי לו על המחשב הזה. לאחרונה השתדרגתי מויסטה לווינדוס 7, לפני שבוע תוך כדי עבודה הסוללה הגיעה לסוף שלה והמחשב התחיל בכניסה למצב היפרבנד, רצתי מיד למטען וחיברתי אותו תוך כדי שהמחשב עושה את הפעולה - זה לא עזר והמחשב נכבה. לאחר שהדלקתי אותו נתקלתי באיקס אדום (כמו מליוני משתמשי וינדוס 7) והודעה כי הסוללה אינה תקינה ויש צורך להחליף אותה- הבעיה ידועה ויש עליה פוסט של 10 עמודים (נכון לעכשיו) בפורום של מיקרוסופט. כרגע הסוללה מחזיקה בסביבות 30-40 דק'. התקנתי תוכנה בשם battery care היא הרא…
-
- 2 תגובות
- 832 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג ב500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב לעבודה לעריכת מוסיקה ועריכת וידאו. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד) לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6 אפשר טיפה רעש אבל לא יהיה לי רעש של גנרטור בתוך הסטודיו 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?לא אני מרכיב בעצמי הכל 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפי…
-
- 2 תגובות
- 722 צפיות
-
-
מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים ותוכנות שרטוט * גודל המסך? 13.3 - 14 * משקל רצוי? 1.5-2 עדיף. אם אין אפשרות אפשר עד 2.3 * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?אם יש אפשרות ל8 תאים לא חובה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) hdmi usb3 * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320 * כונן CD/DVD? צורב? לא * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. אבל אחריות ל3 שנים * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? dell, asus לא פוסל אפשרויות בגדול המחשב מיועד לשימוש סטודנטיאלי בסיסי. אני לא משחק בכלל אבל צריך כרטיס מסך סביר (hd 4000 או דומים ) חשוב חשוב חשוב …
-
- 2 תגובות
- 988 צפיות
-
-
אני חייב מפרט למשחקים עם גרפיקה טובה נכון לשנת 2008 בערך.. משהו בסגנון הcall of duty 4 שיריץ חלק צריך שיהיה במפרט מספיק מקום לאיחסון כי המחשב גם יאחסן סרטים שירים וכמות של משחקים.. 500gb יספיק.. ואם אפשר ללא חריגות במחיר. תודה רבה לעוזרים. עכשיו אני צריך את חוות הדעת שלכם על המפרט הזה: מעבד Intel Core 2 Duo E7500 Tray ₪544 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE7500ay לוח אם Gigabyte GA-EP43-UD3L ₪434 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39479 כונן קשיח Seagate ST3500418AS 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪204 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ST3500418AS זיכרון G.Skill DDR3 3072MB (1024MBx3) 1600Mhz CL 9-9-9-24 NQ ₪549 כמות:1 http://www.skypc.co.i…
-
- 2 תגובות
- 744 צפיות
-
-
מחשב לעריכת וידאו פלטפורמה: מארז שרת מקצועי כולל 3 מאווררים וחיבורי FW+ USB קדמיים . ספק כוח שרת 550W מעבד Intel® Core™ i Processor I5-650 לוח אם INTEL P55 זכרון GB 4 DDR3 כרטיס מסך דואלי 1GB כרטיס קול כרטיס רשת צורב DVD מהירות 20 דו שכבתי מה עלויות? תודה למשיבים/ות דיסק קשיח למדיה GB1000 מקלדת ועכבר רמקולים 2 + SUB מעץ תוכנות: מערכת הפעלה WIN XP PRO תכנות שרות למוזיקה וגרפיקה. תכנת שחזור מהיר
-
- 2 תגובות
- 635 צפיות
-
-
שלום, לאחרונה אני מקבל בעיה בזיהוי המצלמה המובנית במחשב הנייד שלי. אז ככה: לפעמים המצלמה מזוהה ולפעמים לא. זה קורה בד"כ בסגירת ופתיחת המכסה או בעלייה של המערכת. לפעמים,כשאני פותח את המכסה ממצב סגור או כשהמחשב עולה קופצת הודעה למטה: ראה צילום מס' 1, ואני נכנס למנהל ההתקנים ואני רואה "unknown device" עם משולש צהוב תחת התקני USB:ראה צילום מס' 2. כשזה קורה (ההודעות הללו) המצלמה לא עובדת. כמו שאמרתי הבעיה מתרחשת לפעמים וכשהמצלמה כן מזוהה ועובדת, במקום unknown device יש USB composite device ראה צילום מס' 3, וזוהי בוודאות המצלמה כי כשאני עושה לו "הפוך ללא זמין" המצלמה לא עובדת (רק בגלל שבדקתי שזו המצלמה). ניסיתי: להסיר,להפעיל מחדש ולתת ל-windows להתקין. לעשות קליק ימני ו"עדכון …
-
- 2 תגובות
- 777 צפיות
-
-
צריך מחשב בעיקר לקאנטר ומשחקי קלים בלי כרטיס מסך (מובנה) לא צריך צורב DVD... תודה
-
- 2 תגובות
- 564 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 7000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עדיף שלא 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? יש לי טלויזיה שתומכת בFHD לכן: משחקים כבדים מאוד, תכני HD, אני עובד עם תוכנות מוזיקה יחסית כבדות לכן אשמח גם לכרטיס קול טוב. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). שימוש תדיר מאוד. לכל התחומים.. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? כמו שציינתי יש לי מסך 32 של אל.ג'י... * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כמה שיותר כבדים,…
-
- 2 תגובות
- 799 צפיות
-
-
יש את המחשב הזה במבצע של פלאפון: http://www.pelephone.co.il/web/3G/Corporate/Programs/lg_laptop/.aspx עכשיו אני יודע שהוא יתאים לצרכיו של אבא שלי אבל מה שמעניין אותי זה בקשר למעבד, האם זה מהסדרה הקודמת של כפולי הליבה? כי T3200 נראה כמו החדשה אבל רשום dual core ולא Core2 Duo אז מה הסדרה הזו בעצם? ועוד דבר המחשב הזה שווה 3000 ש"ח ? (לאחר שלרוג של 3GB RAM) תודה רן
-
- 2 תגובות
- 778 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודה משרדית, סרטים HD, מטרות תיכנות (Eclipse, VS, SQL, Apache) - אני רוצה שהמחשב שלי יטוס. כשאני עובד עם המחשב אני מפעיל מאה דברים ביחד, לא ממתין לרגע, עובר מדבר לדבר. * גודל המסך? מעל 13.3" (כנראה שרוב הזמן אחבר אותו למסך גדול יותר) * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 5 שעות ברצף - חשוב סוללה טובה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יציאת HDMI חובה * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? גודל מינימלי של 500GB. רצוי לשלב SSD, אבל לא חובה. אם לא משלבים SSD, אז מהירות של 7200RPM. * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה * כונן Bluray? אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא משנה, אבל חשוב שתהיה אחריות ל-3 שנ…
-
- 2 תגובות
- 913 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות , אינטרנט אופיס צפיים בסרטים , אני גם יפתח מספר טאבים במקביל , גיימינג קל ומשחקי פלאש * גודל המסך?15.6 ומעלה * משקל רצוי? עד 3.2 * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא משו מיוחד הוא יחובר רוב הזמן לחשמל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו)hdmi * בלוטות?כן אבל לא כל כך הכרחי * גודל מינימלי של כונן קשיח?500+ * צורב DVD?כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא ... אבל שיהיה מחשב מחברה אמינה איכות בניה טובה וגם יש לי עדיפות למעבד i5 וכרטיס מסך חיצוני ושיבוא עם מערכת הפעלה
-
- 2 תגובות
- 765 צפיות
-
-
כולל רמקולים , עכבר ומקלדת (ללא מסך ושאר ציוד היקפי) מטרת המחשב משחקים , והוא מעדיף שהמחשב יהיה כמה שיותר קר ושקט , תודה.
-
- 2 תגובות
- 484 צפיות
-
-
ברצוני לקנות מחשב חדש מ - KSP לצרכים הבאים : גלישה מהירה . הורדת סרטים + קידוד . הפעלת מספר רב של תוכנות בו זמנית .משחקים בסיסים חשבתי על המפרט הזה .... מעבד - CORE 2 DOU E6300 לוח אם - GIGABYTE 965P - S3 S775 זיכרון - KINGSTON 1GB DDR2 667mhz כרטיס מסך - GIGABYTE 7600GT {אפשר כרטיס מסך חלש יותר עדיפות תוכנות על משחקים } דיסק קשיח - WD 250GB 7200RPM 16MB מארז - THERMALTAKE SVIKING VA4000BWS ספק - JSP - TECH PS- 05 BIG FAN 420W { אני יודע שאתם לא ממליצים לקנות ספק מהם השאלה אם זה יחזיק את המחשב הזה } מצפה לתגובות ממכם לא מתכוון לקנות חלקים מחנויות אחרות ותודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 531 צפיות
-
-
יש לי מסך 19' אחרי חודשיים יהיה לי או T220 או T240... 1 . מעבד: INTEL CORE i7 S1366 2.67GHz 920 - STEPPING D0 BOX לוח אם: GIGABYTE GA-EX58-UD3R כרטיס מסך: GAINWARD GTX260 "GOLDEN SAMPLE" 216 SP 896MB DDR3 דיסק קשיח: SAMSUNG 320GB 16MB SATA2 7200 RPM HD321LJ צורב: SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK זיכרון: G.SKILL 3072MB (1024MBX3) DDR3 1333 CL7-7-7-18 - F3-10666CL7T-3GBPK מארז: NZXT TEMPEST w/o PSU ספק כוח: SEASONIC S12II 500W BRONZE - RETAIL מחיר סופי: ¤5194 2. מעבד: [..] INTEL CORE 2 QUAD S775 2.83GHz Q9550 : "SLB8V" - BOX ¤1419 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-EP43-DS3L - זמין במלאי ¤452 כרטיס מסך: [..] PALIT GTX285 1GB GDDR3 DUAL DVI HDMI - RETAIL ¤1656 דיסק קשיח: [..]…
-
- 2 תגובות
- 588 צפיות
-
-
היי, הידע שלי בחומרה עדכנית הוא אפסי ולכן מבקש את עזרתכם בבניית מפרט למדיה סנטר שישמש גם לקצת גיימינג חשוב להדגיש שרוב החלקים יוזמנו מחו"ל (אמזון על נגזרותיו), חוץ ממארז שייקנה כנראה בארץ. 1. תקציב - בערך 3000. אם אפשר לחסוך, אחלה. 2. שימושים: מחשב לסלון, בעיקר מדיה סנטר אבל גם קצת גיימינג (fps למיניהם, גם סינגל וגם מולטי, משחקי אסטרטגיה כמו civilization). המחשב יחובר לטלוויזיה 49 אינצ' fullhd. 3. ציוד היקפי - אין צורך 4. רמת שקט - כזו שתאפשר לראות סרטים בכיף ולא תפריע 5. לא מתוכנן אוברקלוק 6. אין צורך במערכת הפעלה או הרכבה בחנות. רק חלקים 7. אין העדפה לחנות ספציפית שכן החלקים יוזמנו רובם מחו"ל - רק המארז צפוי להירכש בא…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
התחדשתי בDELL PRECISION M6500 מארה"ב יש המלצה על מקום בו אני יכול לצרוב אותיות עבריות על המקלדת - רצוי באזור המרכז תודה
-
- 2 תגובות
- 849 צפיות
-
-
-
שלום רב. החלטתי זה מכבר שהגיע הזמן להחליף אתהעגלה שלי במכונית ספורט, ובשבל זה הרכבתי מפרט שכל רכיב בו בדקתי לעומק.הגעתי למסקנה שאני רוצה מהמחשב שלי להית אמיןלמשך תקופה ארוכה (לפחות 4 שנים) ולא להתחיל להראות סימניי זקנה רק אחריי שנתייםשל שימוש. המטרההעיקרית הינה יציבות במולטי טסקינג : אני רוצה לשחק סיויליזיישון 5כשברקע עובדות 5 תוכנות נוספות או לפתוח 30טאבים בשלוש דפדפנים שונים בלי האטה חריגה.המטרה המשנית היא להריץ משחקיי מחשב עלמקסימום.הייתי שמח לשמוע חוות דעת או אפילו אלטרנטיבות למי שבאמת מבין ויכול לכווןאותי לרכיבים עדיפים על פניי מה שבחרתי. אין לישום כוונה לבצע אוברקלוקינג והסכום שהייתי רוצה להשקיע הוא עד 7000 ש"ח.לחלק מהרכיבים אני ארשום מספר פריטים היות ואנימתלבט ב…
-
- 2 תגובות
- 614 צפיות
-