עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by avi.hagit,

מה יותר שווה 1090 1090 לוחות אם למעבדי אינטל? ABIT כמות מחיר סה"כ NI8-SLI GR (NF4) S775, PCI-Ex2 GBL+SATA II,FSB1066 1 890 890 זכרונות? DDR II 533 כמות מחיר סה"כ 512MB Twinmos 2 270 540 כרטיסי מסך? GIGABYTE כמות מחיר סה"כ GF FX5200 128MB, TV, DVI 1 250 250 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL כמות מחיר סה"כ 160GB SATA II 7200RPM 8MB 1 490 490 מארזים? כמות מחיר סה"כ 2433 ATX MIDI PFC 400W Gray and Blue 1 250 250 מעבדי ?AMD? Price Units Total Athlon64 3000+ (S-939) VENICE CORE 800 1 800 לוחות אם למעבדי ?AMD? ABIT Price Units Total KN8 ULTRA S-939, nForce4U,GBL,SATA II 610 1 610 זכרונות? DDR 400 Price Units Total 512MB 400MHz V-DATA 260 1 260…

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by RONG23,

אשמח לעזרה במפרט הנ"ל מכם חברים, אשמח ללוח אם שמאפשר oc בעתיד אך אינו יקר תודה מראש . מה התקציב המקסימאלי? 3500-4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ככל האפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר ושימוש סטנדרטי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.bf3 mw3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).מסך 23" 1900*1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בי…

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by surikata,

אני מתכנן לקנות את המחשב הבא וזאת השקעה דיי רצינית מה דעתכם ? לוח אם dfi pro ל NFII ULTRA INFINITY מעבד amd 3000 הארד דיסק 120 SATA IDE with RAID sound blaster aoudigy -2 ati pro 9600 Memory samsung 400Mhz 256M X 2 = 54 X 2 צורב dvd אופוטרייט 8 mb תומך גם ב פלוס וגם במינוס מארז מדהים עם ספק כוח מיחוד מקלדת ועכבר logitech אופטיים אלחוטיים מדהימים . וכרגע זהו ! יש הצעות הערות ? אני אשמח

• 18 תגובות
    • 2k צפיות
  4. Started by galalala,

שלום, אני רוצה לקנות מחשב לשימוש ביתי\משרדי, עם כוונה שיחזיק כמה שיותר זמן ציוד היקפי נדרש: מקלדת, עכבר, רמקולים תקציב: עד 3000 ש"ח דרישות בסיסיות: 1. מעבד אינטל, לא AMD. 2. לוח עם כמה שיותר יציאות USB(כולל USB3), יציאת 1394 3. כרטיס מסך עם יציאת HDMI. לא משולב. 4. מחשב שקט בזמן השהייה\לילה. ללא פשרות בספק ובמארז. 5. דיסק 1 טר"ב. 6. זיכרון 4 ג"ב DUAL CHANNEL. אשמח לקבל הצעות תואמות תודה.

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by BlackDiablo,

אני צריך שני מפרטים למשחקים, OC , אינטרנט , בלה בלה בלה... אחד ב7K לחבר שלי ובשבילי אני צריך אחד ב2000$ אבל אני לא יודע את מה להביא מהארץ ואת מה מחו"ל... אני גם רוצה לחכות לR520 אז שמתי 550$ בצד לX900XT או PRO מה שיעלה מסביבות המחיר הזה... גם חבר שלי רוצה X900 אבל אני עוד לא יודע את המחירים של כל כרטיס אז אני לא יודע עוד איזה כרטיס הוא יכול לקנות אז אצלי אני משאיר 550-600$ בצד לכרטיס מסך ואצל חבר שלי כמה שישאר אחרי כל הדברים שצריך במחשב בלי ציוד היקיפי ובלי צורבים ושטויות..[ תודה לעוזרים

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by ndnd,

אהלן כרגע יש לי Q6600 לוח P35 DS3L 8800GT ספק של CORSAIR HX520 מארז CM690 מסך 19' אני מעוניין לשדרג את המחשב לקראת BF3, MW3, RAGE וכל המשחקים שעומדים לצאת מה אתם אומרים על זה? מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il . מעבד: Intel Quad Core I5 2500K Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB + Scythe Mugen 2- בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪1159 לוח אם: Gigabyte GA-P67A-D3-B3 כמות: 1 - מחיר: ₪503 זיכרון: Corsair 4Gb CMX4GX3M1A1600C9 CL-9-9-9-24 כמות: 1 - מחיר: ₪157 כרטיס מסך: SAPPHIRE HD 6870 1GB GDDR5 PCIE כמות: 1 - מחיר: ₪911 סה"כ: ₪2730 . המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים. תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה מחיר אחרי הנחת מזומן ה…

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. בניתי מפרט, תמונה: http://www.israfiles.com/show/70268/pic.JPG קודם תגידו לי אם הכל שם מתאים ותומך אחד לשני, כרטיס מסך חבר שלי מביא לי Leadtek PX8500GT : http://www.pccenter.co.il/Product.asp?productid=4999 עכשיו שאלה שלי אם אני יקנה עוד אחד כזה ויהיה לי SLI איך אני מחבר ומאיפה אני משיג את החיבור בין שני הכרטיסים, תודה מראש... מקווה שזה הפורום הנכון

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by ronhadad,

איך המפרט הזה? http://www.pcpower.co.il/product_info.php?cPath=150&products_id=1663 v1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4300 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך אבל אם יש משו חשוב אז לנצל... במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה במוזיקה ( אודיו ) א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). Caubase ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: בעיקר למשחקים * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? גודל 23 אינץ' FHD * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד…

• 18 תגובות
    • 2k צפיות
  9. שלום חברים, מחפש מפרט למחשב משרדי ב-3200 ש"ח 1 ג'יגה זיכרון 80 ג'יגה HD מסך LCD 17'' כולל ציוד היקפי מלא, צורב DVD כמו כן, מצאתי במכרז באינטרנט את המחשב הבא: - מארז ATX - לוח אם Intel GRANT COUNTY2 - מעבד P-D 805 Dual Core, 2Mb CACHE - זיכרון DDR2 1Gb PC 5300 667MHz - 80Gb SATA2 8M 7200RPM - צורב LG\ SAMSUNG 52x32x52 - מסך: LCD 19'' PROVIEW/EMC 8MS כולל אחריות ל-3 שנים - כרטיס מסך ATI X-300 128M PCIE - עכבר, מקלדת, רמקולים, כרטיס רשת וקול עלות: 3200ש"ח בדיוק האם המחשב הזה כדאי? תודה!

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by Tal14,

היי אני צריך בבקשה עזרה מחפש מחשב בסביבות ה1,500 ש"ח. צרכים בייתים בלבד - מוזיקה אינטרנט ואופיס.. ללא ציוד הקפי תודה

• 18 תגובות
    • 2.5k צפיות
  11. מחפש מחשב גנרי למשפחה - משמע אינטרנט אופיס סרטים וקצת משחקים. הבחור שרוצה את המחשב נעול משום מה על איבורי והביא לי את המפרט הזה, שנשמע זול מידי: AM2 3800 X2 DUAL CORE 64BIT (לוח אם ) MSI K9N NEO FULL ATX 160GB SATA2 7200 RPM 1024 DUAL DDR II 667MHz צורב SONY/LG/NEC X 16 DVD. GEFORCE 6200TC 128MB UPTO 256MB SAMSUNG 740N (מסך) (בנוסף גם מקלדתעכבר, מארז וכו') מפרט מלא כאן: http://ivory.co.il/product.asp?productid=177&CatCode= בכל אופן גם ג'יגה זיכרון גם מסך דק של סמסונג... מה הקצ' כאן? ושאלה נוספת - מה הולך עם מעבדי ה 64 BIT ? זה תפס בכלל? זה לא דורש מערכת הפעלה מיוחדת? דריברים? קצת סיפור, לא? תודה לכל העונים.

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. שלום לכל אנשי הפורום ידידה שלי זקוקה למחשב בעיקר עבור עריכת וידאו שהיא עושה עם חומרים שהיא מצלמת עם מצלמת DV (לא למטרת OC :-) ) אשמח אם תוכלו להמליץ לי על מפרט עד 4000 ש"ח וחנויות מומלצות בהרצליה והאזור. דגשים חשובים למפרט הם: 1. לצורך ניידות חשוב לה שיהיה לא דיסק חיצוני לפחות 160GB רצוי 250 2. לפחות 1GB זכרון, האם 2GB זכרון משפר את העבודה עם תוכנות לעריכת וידאו ? 3. חבור FireWire 4. נראה לי שאפשר להתפשר על כרטיס מסך on borad כמו GeForce 6100, שוב האם יש יתרון לכרטיס מסך נפרד בעבודה עם תוכנות עריכה ? 5. מעבד לפי המלצכם , מה שנותן היום את יחס הביצועים למחיר האופטימלי 6. מארז סטנדרטי, לפי המלצתכם 7. צורב DVD אני מצרף קישור למפרט שפורסם באתר ב- 4-10-2006 ושלפיו פחות או יות…

• 18 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. שלום, קודם כל תודה מראש על העזרה אני צריך מפרט למחשב בין 2800-3000 שקל שמיועד בעיקר למשחקים, לא למשחקים הכי כבדים,שיריץ משחקים כמו שצריך ושיהיה מהיר, גם בשעות עומס שפתוחים הרבה חלונות. ללא ציוד היקפי. אני לא ממש מבין במחשבים.. ראיתי כאן מפרט שנתנו אז תנו עליו חוות דעת ואם אפשר תתנו לי מפרט אם יש יותר טובים למחיר הזה.. משולש הליבה של AMD יתן פתרון טוב יותר מאשר ה 6300 ומעט חזק ממנו 1. Tms&Fox AMD X720 HD4850 מעבד AMD AMD Phenom II X3 710 2.60GHZ BOX ¤640 לוח אם Gigabyte GA-MA770-UD3 AM2 ¤421 זיכרון DDR2 4096MB 800MHZ Dual Channel 2GBX2 CL5 Adata/Gskill/Geil ¤275 כרטיס מסך Albatron Radeon HD4850 512MB DDR3 3Pipes Dual Slot Cooler PCIe ¤535 דיסק קשיח West…

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by Nirel,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כ-500 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים, צפיה בסרטים ותכני HD ועבודה משרדית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. south park the stick of truth call of duty -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ' (syncmaster 2443bw) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוני…

• 18 תגובות
    • 4.8k צפיות
  15. אז ככה, אני מחפש שלוש קדוש שיאפשר להריץ BF3 (לא מקורי הא ). התקציב שאני נותן לסיפור הוא 2500 ש"ח, במידת הצורך ניתן לחרוג כמובן אבל עדיף רק לחסוך. המגבלות הן כאלו: ספק הכוח הוא SEASONIC 430W והוא משרת אותי נאמנה, ואני מעדיף לא להחליף אותו, אז הרעיון הוא מערכת שנכנסת במעטפת הכוח של הספק, במידה ויש דיל מטורף לספק חדש שנכנס בתקציב +- אפשר להחליף אבל ההעדפה היא להשאר עם הספק הזה. המארז הקיים הוא LANCOOL PC-K56 , אני חושב שהוא יכול להכניס את כל הרכיבים אבל אם יש סיבה לדאגה תגידו לי.. מעדיף שלוח האם יאפשר תמיכה בUSB3 אך זו לא חובה, מעדיף גם (במידה ואני הולך על אינטל) שהלוח יאפשר תמיכה בליבה הגרפית הפנימית (שוב לא חובה אבל אם זו תוספת מחיר לא משמעותית זה נחמד). מעדיף שהחנות…

16. כמו שכתוב בכותרת אני רוצה לשדרג תמחשב שלי. אין תקציב מוגדר אבל אני לא רוצה לבזבז יותר כסף מאשר אני צריך. ולגבי הלוח ABIT IS7-E, האם יש לו SATA וסאונדסטורם כי זה מאוד חשוב לי. מי יותר טוב? מקסטור או ווסטרן, אני מדבר על עדיפות ראשונה שזה ביצועים עדיפות שנייה שקט. למי יש ביצועים הדוקים יותר A-DATA או סמסונג? חשוב לי שאני יגיע ל-200FSB באוברקלוק (למעבד מכפלה של 18). בכל מקרה, אני יעביר מהמחשב הראשון את המעבד אינטל פנטיום 2.4, CD52 ופלופי. זה המפרט ללא ציוד היקיפי שחשבתי עליו, האם מישהו מציע שינויים אחרונים? Thermaltake Spark 7+ Highest Performance CPU Cooler 169.97 ¤ ABIT IS7-E Intel 865PE Motherboard 515.00 ¤ DDR-RAM 512MB 3200 Samsung Original Memory 535.00 ¤ Cl…

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. ללא מסך ורמקולים. חשוב לי לדעת למה אתם תמיד שמים מעבדי amd ולא intel בגלל זהם יותר זולים? המעבד פנטיום 4 3200 ג'גה הרץ 1 מגה ביט קאש לא טוב? תודה לעוזרים.

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. היי 1. טוב אני יתחיל מזה שאני רוצה להרכיב מחשב שברגע שאני ידליק אותו אני לא אדע שהוא עובד בכלל, ז"א כמה שיותר שקט. 2. בתור מעבד אני צריך משהו שיתמוך במולטיטסקינג בצורה הכי טובה שיש למשל קידוד סרט, פתיחת קובץ ממש כבד בווינראר, אי מיול, אנטי וירוס, ואנטיספייור וכו וכו שרצים ברקע, בשביל זה הבנתי שאני צריך מעבד של אינטל והאמת זה גם מה שאני רוצה, וגם שיהיה אפשרי לעשות לו אוברקלוק אבל בלי להשתגע יותר מידי למשל כמו שאני מריץ את הברטון 2500+ שלי ל3200+ עם קירור ממש ממש מינימלי למעבד וכלום למארז, אם יהיה אפשרי להריץ את הE6420 ל3.0\3.2 ג'יגה הרץ זה יהיה מצויין ואם לא אז את הE6600 או שבכלל שווה לחכות לQ6600 (ממש אין לי בעיה לחכות) ואותו יהיה אפשרי להריץ לסביבות ה3.2 ג'יגה? 3. בקש…

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. 1. מה התקציב המקסימאלי? 10000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים - לדוג' Overwatch, Witcher 3 The Wild Hunt ומשחקים עתידיים שייצאו שיהיה אפשר לשחק באיכות גבוהה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2 מסכים: אחד 1920X1080 והשני 1440X900 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בכל…

• 18 תגובות
    • 3.4k צפיות
  20. Started by killer47,

הוא צריך להיות למשחקים+מערכת קירור מי מים+AMD עדיף 2 ליבות+כרטיס מסך טוב SLI....הכונן קשיח לא ממש חשוב אבל שיהיה 120 ככה תודה מראש לכל העוזרים ;D

• 18 תגובות
    • 2k צפיות
  21. Started by idoleff,

שלום, אני מחפש מחשב לשימוש כללי, אופיס, אינטרנט, ואולי משחקים קלים (ילדה בת 10) תקציב מקסימלי - 4K, עדיף לחסוך, במידת הצורך ניתן לחרוג בכ500 ש"ח 2. שימושים כמו שציינתי, אופיס, אינטרנט, משחקים קלים 3. יש צורך בכל הציוד ההיקפי (מסך, סט אלחוטי של מקלדת ועכבר, רמקולים פשוטים) 4. השקט לא חשוב כ"כ, בערך 3 מ-10. 5. לא מתוכנן OC. 6. יש צורך במערכת הפעלה, נראה לי הכי נוח win7 home premium בעברית(!) 7. עדיפות לSkypc, אפשרי גם TMS או חנות אחרת בקריות (אבל Skypc צמודים למשרד) 8. אין כוונה לשדרוג בזמן הקרוב. כמו כן, קיבלתי זוג הצעות, שנראות לי לא רציניות, אבל משתף אתכם בכל זאת. הצעה ראשונה - 4500 ש"ח Intel E7400 core2duo 2.8GHZ box ECS ELITEGROUP G31T TEAM 2G 800MHZ DDR2…

• 18 תגובות
    • 2k צפיות
  22. שלום לכולם, קניתי m27q והמחשב בן 10 השנים שלי עם gtx970 מקרטע על 1440p אז הגיע הזמן לשדרוג. מחפש מחשב גיימינג למשחקים כבדים (gow5, re8, rdr2 וכו..) אין צורך בציוד היקפי. מה שכן אולי הייתי שמח ללוח אם עם בלוטוט לחיבור אוזניות. מוכן לחרוג קצת בתקציב אם יש הצדקה. תודה רבה!

23. תודה לאל אני מחליף את הגרוטאה שמעתי כבר הצעה ממישהו, אבל אני אשמח לקבל חוות דעת נוספת. המפרט צריך לכלול הכל חוץ מעכבר, מסך וצורב, בלי לעבור את ה 7000 שקל. המחשב מיועד למשחקים, אם זה רלוונטי. תודה מראש, ומצטער אם עברתי על חוקים כלשהם ??? שכחתי לציין: אין צורך ב DVD, סורק ו webcam......

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by InFecT[0]r,

שלום לכולם חכתי הרבה זמן להכנס לפה ולבקש מפרט הינה זה בא טוב אז ככה אין לי תקציב? (הלוואי) כאילו יש אבל לא מדוייק אני יגיד מה הצרכים שלי ואז אני יקנה לי את המחשב כאילו אנחנו נבנה ואז אני ידפיס אותו לחבר והוא יעשה לי בצ'קים אז סבבה ככה יהיה לי נוח לשלם לו ביגלל זה אני אומר שאין תקציב ספציפי אבל פחות או יותר אני יפרט אני לא רוצה את הקונרו לא להציע לי עליו לא יהיה לי שימוש בו..(רק אם יש למשהו משהו להגיד והוא חייב לשחרר את זה על הקונרו אני מסכים חח ...) .אני רוצה AM2 ולסחוב איתו ואז לקנות את הדור החדש שיהיה לAMD (כי בינתיים אין לי שום שימוש בכפול ליבה אני לא מקודד וכאלה. ועד שיצאו תמיכות בכפול אני יקנה את הדור החדש של AMD (אגב במחשב החדש אני רוצה שתחשבו גם שהוא בעצם אמ…

• 18 תגובות
    • 973 צפיות
  25. Started by ew89,

אהלן חברה, אנחנו מחפשים מחשב לאחותי, המחשב צריך להריץ את המשחק The Sims 3 כמו שצריך וכמובן גלישה באינטרנט 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1700 אם אצטרך אוסיף בעצמי עוד 300 שקל שיגיע לתקציב של 2000 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. The Sims 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). Samsung SyncMaster 17…

• 18 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.