עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שימושים: אופיס, אינטרנט, שירוץ הכל בצורה חלקה, ובעתיד שתהיה אפשרות להריץ תוכנות עיצוב( כרטיס מסך נורמלי ולא מובנה). מסך: רצוי 13.3 אם אין אפשר 15. דיסק קשיח: 500 ומעלה. כולל מערכת הפעלה. מעבד: מעדיף i5. סוללה: עדיף 8 תאים, אך אפשר להסתפק ב6. שלא יהיה כבד מדי. אחריות: שלוש שנים ומעלה. כולל כונן אופטי! חשבתי עד עכשיו שAsus מעולים, אך לפי מה שאומרים Dell ו lenovo ו hp טובים יותר! תודה לכם אנשים יקרים

• 5 תגובות
    • 694 צפיות
  2. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7 אלף שקל. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים משחקים משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל דבר שייצא ב3-4 שנים הקרובות. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכב…

• 1 תגובה
    • 694 צפיות
  3. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנות כבדות. (הרצת VMWARE עם כמה מערכות הפעלה פועלות במקביל ) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). חיבור 2 מסכי 19" במקביל אולי בעתיד אחבר 2 מסכי 24" או חיבור של שלושה מסכים שתיים 19" וטלוויזיה בHD בגודל 40" ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). שתיים 12…

• 6 תגובות
    • 694 צפיות
  4. Started by Jesper,

* מטרות המחשב: אינטרנט ואופיס, אבל שיהיה מספיק חזק להחזיק כמה חלונות בלי לקרטע * גודל המסך? 13.3 * משקל רצוי? כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?לא * בלוטות? רצוי * גודל מינימלי וסוג של * כונן CD/DVD? צורב? לא הכרחי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא

• 1 תגובה
    • 694 צפיות
  5. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, גלישה, אופיס, סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: משחקים רשת באינטרנט, משחקים כמו Call Of Duty -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע לא מתוכנן שדרוג מסך... מסך 19 LCD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות כמה שניתן 3.…

6. Started by noam142,

שלום, נתקלתי בבעיה מוזרה בלפטופ lenovo t61 כאשר מדליקים את המחשב נדלקת הנורה של מצב שינה ( המסך לא נדלק ) והמחשב נשאר במצב הזה.. ניסיתי להסיר את הסוללה, להסיר HDD וזיכרון ואפילו להוציא את סוללת הBIOS, שום דבר לא עזר .. יש לכם רעיון כיצד ניתן להעיר את המחשב ?

• 1 תגובה
    • 694 צפיות
  7. ברצוני לקנות מחשב שולחני חדש לשימוש יום-יומי, גלישה באינטרנט וצפייה ישירה, ושימוש מזדמן בתוכנות אופיס. אשמח לעזרתכם: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לגלישה, צפייה ישירה ותוכנות Office. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Word, Excel באופן תדיר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש צורך במסך, ע…

• 3 תגובות
    • 694 צפיות
  8. Started by com,

שלום רב לכם חבר טוב שלי סטודנט למדמ"ח מחפש לפטופ. השימושים יהיו שימושים רגילים של סטודנט למדעי המחשב, אך הוא מתעקש על פלטופורמה חזקה (למרות שהסברתי לו שהדבר לא נחוץ, אבל ככה הוא רוצה) * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) שימושים סטנדרטיים של סטודנט לתכנות. * גודל המסך? 15.6 (הסטודנט מתעקש שלא יהיה פחות, גם לא 14) * משקל רצוי? כמה שפחות (נראה לי שהמשקלים בסה"כ דומים בקטגוריה) * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? גם כאן נראה לי שזמני הסוללה לא מיטביים בכל המחשבים, אבל עדיף מחשב שיתן קצת יותר תפוקה בבטריה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA,…

• 0 תגובות
    • 694 צפיות
  9. Started by ran7,

התחדשתי בנייד חדש dell vostro 3560 רציתי לדעת איך מומלץ להשתמש בו מבחינת הבטרייה, בלילה עדיף לכבות לגמרי או לשים בסליפ? כשהמחשב בסליפ/כבוי עדיף להשאיר מחובר לחשמל או לא? ולגבי עבודה עליו, אני מבין שעדיף שיהיה מחובר לחשמל... תודה

• 1 תגובה
    • 694 צפיות
  10. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכול ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לינק לדרישות מומלצות של המשחק -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם הע…

• 4 תגובות
    • 694 צפיות
  11. Started by hizki,

היכולות המינימליות שדרשתי מהמחשב בהתחלה היו: - יכולת להריץ Windows 8, ומעליו כלי פיתוח כמו Eclipse ו-SDK ל-Windows Phone 8 וכו'. - פוטושופ, אולי אפילו במקביל לסביבת הפיתוח הנ"ל. - לראות וידאו HD בלי לאגים. ואחרי שהסתכלתי פחות או יותר על מה שיצא, החלטתי אולי כדאי לשים עוד כמה שקלים כדי שיהיה אפשר לשחק עליו Diablo 3 ודומיו. הסתכלתי על המפרט הזה כדוגמה: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=2757 נראה לי סביר... (בלי הערות על קנייה ב-Ivory, הסתכלתי רק על המפרט, לא מתכנן לקנות שם) אני שוקל גם להוסיף כונן SSD בשביל ביצועים, אבל אולי שווה להשקיע את הכסף במשהו אחר... התקציב שלי עומד על 2500 לכל היותר, בתקווה אם אפשר לסגור את זה אפילו ב-2000. הצעות?

• 0 תגובות
    • 694 צפיות
  12. Started by cucu12,

אני רוצה לקנות laptop 13 inch לישומים כללים. מתלבט בין 1. Dell Inspiron 5323 13z IN-RD31-6265 ( 3500 ש"ח, כונן 500G/5400RPM, מעבד i5-3317U, שנה אחריות, windows 7) http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=11088 2. Dell Inspiron N3010 i5-430M GMA HD ( 3900 ש"ח, כונן 320G/7200RPM, מעבד i5-430M, שלוש שנות אחריות, windows 7) http://www.18comp.co.il/prodtxt.asp?id=472 3. Lenovo ThinkPad Edge E330 3354-AVG ( 4000 ש"ח, כונן 320G/7200RPM, מעבד i5-3210M, שנה אחריות, windows 8) http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=21327&cf=zap 4. Dell Vostro 3350 VM-RD33-5908 ( 3900 ש"ח, כונן 500G/7200RPM, מעבד i5-2430M, שלוש שנות אחריות, windows 7) http://www.18comp.…

• 0 תגובות
    • 694 צפיות
  13. Started by razabc,

שלום, מחפש מחשב בשביל לימודי מדעי המחשב (קומפילציה רבה) ובשביל גיימינג. גודל המסך ומשקלו אינם משנים לי. סוללה שתחזיק מינימום 5 שעותאחריות של שנתיים לפחות. העדפה לחברת טושיבה או אסוס מערכת הפעלה כלולה. המחיר המקסימלי הוא 4200. תודה!

• 0 תגובות
    • 694 צפיות
  14. [list type=decimal] [*]1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, סרטים, משחקים של ילדים קטנים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23" HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים …

• 0 תגובות
    • 694 צפיות
  15. אני מתלבט לגבי הקומבינציה הזו - בהקשר של מחשב שישמש גם לפוטושופ אופיס אינטרנט והרבה מאוד שעות HD בחיבור לטלויזיה האם מספיק ספק 300W ? http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu2.asp?id=8336 או שזה מעט מידי?

• 1 תגובה
    • 694 צפיות
  16. שלום לכולם, אשמח לייעוץ בהרכבת מפרט עד 10K עבור מחשב שישמש בעיקר לעבודה מול DB גדולים מאוד, ויחוברו אליו המון התקנים חיצוניים בממשק USB (דרוש ספק חזק), כמו כן תיהיה עבודה גם עם תוכנות כמו אוטוקאד, פוטושופ, סולידוורקס ואילוסטרייטור (זה יהיה שימוש משני, השימוש העיקרי יהיה עבודה על דטהבייסים של תוכנת LANEL) 1. מה התקציב המקסימאלי? 10,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה מול DB עצומים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). LANEL - ע…

• 4 תגובות
    • 694 צפיות
  17. שלום רב, מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי רגיל, OFFICE, אינטרנט ומידי פעם הכנת סרטונים ב- PINNACLE STUDIO (גרסה 16 פלוס כרגע). אין עריכת תמונה אלא רק חיתוך סרטונים, תמונות, אפקטים והוספת מוזיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). PINNACLE STUDIO מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין…

• 0 תגובות
    • 694 צפיות
  18. שלום לכולם, ברבים מהדיונים בפורום זה ואחרים משווים בין Dell latitude E6400 ו- Lenovo T400. אחרי סריקה של לא מעט אתרים בארץ ובירור עם אנשי מכירות מסתבר שה-T400 לא מיובא לישראל עם מסך LED. האם מישהו יודע להשוות בין מסך "רגיל" של T400 ברזולוציה 1440X900 לבין מסך LED של E6400 באותה רזולוציה? האם זה משמעותי לצפייה בסרטים ו/או עבודה באור יום? לגבי הסוללה: כאשר משווים את שני המחשבים עם סוללת 6 תאים, ידו של ה-T400 יוצאת על העליונה. אך מתמונות ברשת ופורומים הבנתי שהסוללה שלו בולטת מאחור, ושלמעשה הגירסה הבסיסית שלו מגיעה עם סוללת 4 תאים. האם מישהו נתקל בסוללת ה-4 תאים, ו/או יודע להשוות בין T400 איתה לבין ה-E6400 עם סוללת 6 תאים? תודה!

• 7 תגובות
    • 694 צפיות
  19. בניתי מפרט ורציתי הצעות והמלצות לשיפורים, אם החלקים יעבדו טוב ביחד ואם יש משהוא לשפר, להוסיף או משהו מיותר. מעבד אינטל Core 2 Quad Q9650, 1333Mhz, s775, 12MB לוח אם ASUS Maximus II Formula s775 1600Mhz, Intel P45, DDR2 1200, 2xPCI-E 2.0, HDAudio, 1394a, 2xGBL זכרון DDR II 1066Mhz 2x2GB Kingston HyperX CL5 דיסק קשיח Western Digital 640GB 7200RPM, 32MB, SATA II כרטיס מסך ASUS HD 4850 TOP 512MB GDDR3 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E 2.0 none צורב LG GH22LS40 DVD±RW x22 Black LightScribe Sata Retail none מאוור וגףי קירור Thermaltake MaxOrb EX 120mm CPU Fan מארז Thermaltake Armor+ MX VH8000BWS (No PSU) ספקי כוח Enermax PRO82+ 525W Active PFC 12cm…

• 7 תגובות
    • 694 צפיות
  20. שלום הנייד צריך להיות עם המפרטים הבאים: Core 2 Duo 8300 3gb memory vista GeForce 8800 GTX or above, GeForce 9800GT or above האם קיים נייד כזה?? קישור למפרט http://www.nvidia.com/object/GeForce_3D_Vision_Main.html אין מגבלת תקציב

• 1 תגובה
    • 694 צפיות
  21. אני יודע שזה הת'ראד השלישי שאני שואל בו, אבל דיי נסגרתי על 3 אופציות אפשריות ואני רוצה לקבל OK או מה עדיף לפי המשך. האופציות הן: Dell vostro A840 ב-3400 שח, עם 3 שנים אחריות Asus A8JR ב-3600 שח, עם שנתיים אחריות Asus A8E ב-3600 שח, עם שנתיים אחריות השניים האחרונים עם סוללת 6 תאים מול סוללת 4 תאים של הדל, אבל שוקלים 2.4 מול ה-2.2 של הדל. מי מהם עדיף מבחינת עלות-תועלת? עד כמה חשובה אחריות לשנה שלישית? ואיך האחריות של רונלייט?

22. שלום, אחותי ביקשה ממני לבחור לה מחשב נייד מתאים, הדרישות שלה הן עבודה משרדית כמו אופיס וכו', גלישה באינטרנט, ומידי פעם לראות סרט/ להאזין למוסיקה. חשוב לה כי המסך יהיה 15.4" , המחשב לא יהיה כבד מידי- במהלך כל השבוע הוא יהיה נייח, היא מתכוונת להביא אותו רק בסופי שבוע, סוללה טובה וזמן טעינה קצר יחסית, זיכרון 2 G שלא יתחמם יותר מידי ועדיפות למסך מאט מה אתם אומרים על dell inspiron 1525 ? אשמח לקבל הצעות... תודה

23. Started by ranran,

אהלן אני הייתי מעוניין להרכיב מפרט HTPC לסלון שבאמת רק ינגן סרטים באיכות HD ואולי בעתיד אני אוסיף לו כרטיס טלוויזיה המפרט שחשבתי עלי והוא: e5200 400 Gigabyte GA-EP43-DS3L 470 OCZ 4Gb Kit DDR2 800MHz PC2-6400 Value 5-6-6-18 OCZ2V8004GK 280 SAPPHIRE RADEON HD4350 HDMI 1GB HM 256MB DDR2 PCI-E LOW PROFILE 220 WD\SEGATE 500GB 280 Thermaltake TR2 Power 420W W0061R 300 THERMALTAKE MOZART SX HTPC CASE - VC7000SNS 674 (המחירים הם בקירוב אני מניח שאני אוכל למצוא קצת יותר זול) תנו לי הצעות איך כדאי להרכיב אבל יש כמה דגשים הכרטיס מסך חייב לתמוך בהאצת וידאו באופן מלא (כל הפורמטים והקודקים וכו') וחייב להיות לו יציאת HDMI שתתמוך גם בהוצאת אודיו בצורה האיכותית ביותר בנוסף המארז חייב להי…

• 6 תגובות
    • 694 צפיות
  24. שלום לכולם מחפש כמה דוגמאות של מפרטים לחבר שמבוסס מחלקים הבאים: לוח אם מעבד זיכרונות כרטיס מסך מארז ספק וזהו... חנות עדיפה בשבילו היא KSP תפגיזו אותי במפרטים...תודה מראש!

• 5 תגובות
    • 694 צפיות
  25. שלום, אני מתכוון לקנות מחשב חדש החודש ובשבוע האחרון אני עוקב אחרי הפורום ואשמח לדעות ועצות מכם. אני מחפש לקנות מחשב חזק יחסית (שיחזיק כמו הנוכחי שלי, ארבע שנים) למטרות גיימיניג בעיקר. לא עשיתי OC בעבר.. רק לאחרונה קראתי את מדריכי הפורום וניסיתי... לצערי הצלחתי להמהיר את המעבד רק ב0.08GHZ.. אבל ארצה להשאיר את האופציה פתוחה במחשב החדש. המסך יהיה 22' או 23'. רזולוציה רצויה 1920X1080 הרכבתי בעצמי 3 מפרטים.. אשמח לתגובות. (שניים מהמפרטים מKSP ואני מודע לבלאגן בפורומים. מבחינתי זכיתי רק לחוויות קנייה טובות שם, אולי מזל ואולי לא..) 1. מה התקציב? 5500 , מזומן 2. מטרות המחשב? לדוגמה: בעיקר משחקים ועבודות סטודנטאליות (לא כבדות) 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא 4. האם יש …

• 7 תגובות
    • 694 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.