ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
שלום! אחי רוצה לקנות מחשב נייד לצורכי עבודה, כלומר, שיהיה חזק ומתאים לעריכת תמונות ווידאו: כול החיבורים הדיגיטליים הקיימים, כונן קשיח גדול מספיק, מעבד חזק, כרטיס מסך (ידוע לי, שקיימים כרטיסי מסך מיוחדים לצורך הנ"ל, אך האם ישנם כאלה גם למחשבים ניידים? והאם יש צורך באחד כזה, או שמא אפשר להסתפק בכרטיס מסך רגיל?), מסך טוב (אני מניח שלא TN?). המחשב אינו לצורך משחקים, אך, אם זה אפשרי שגם יתמוך במשחקים חדשים וכבדים, מה טוב! ואינטרנט אלחוטי, אך אני מניח שזה מובן מאליו. מה הרכיבים החשובים ביותר לעבודה מסוג כזה? האם כיסיתי את הכול? נוסף לכך, האם התקופה הקרובה היא תקופה טובה לקניית מחשב נייד, או שמא בקרוב תצא טכנולוגיה חדשה / תהא ירידת מחירים? (ברור לי שיוצאות טכנולוגיות חדש…
-
- 2 תגובות
- 771 צפיות
-
-
אחרי שהרכבתי מחשב חדש, והתחלתי להתעניין בחומרה, התאהבתי בניסויים שונים ובעיקר OC. החלטתי להרכיב מחשב שני, שאוכל לעשות עליו OC קיצוני וסתם שטויות מבלי לפגוע ב"מחשב האם" היקר. אז רציתי לשאול אילו חלקים צריך לקנות חדשים ומה עדיף יד שנייה. לוח אם - Abit NF חדש / משומש? מעבד - Athlon xp רגיל / Mobile חדש / משומש? כרטיס מסך - רק משומש. מה דעתכם על Asus GeForce 3 Ti 500 deluxe? אחרי OC זה יהיה כרטיס מסך לא רע בכלל. זיכרון - A-data, אני חושב. לא בטוח. אני חושב שזיכרון צריך לקנות חדש. מה דעתכם? ממליצים על חברות אחרות? ספק - רק חדש. 350W יספיק? אין לי יותר מידי כסף לבזבוזים. כונן קשיח - חדש או משומש? של איזו חברה? מארז - אין צורך. החלקים ישכבו בלי מארז. מסך - עכשיו זה בעיית…
-
- 2 תגובות
- 771 צפיות
-
-
היי כולם, אשמח אם בתשובות לא תתנו לי מערכים חלופיים - זה רק מבלבל אותי. אני מעוניין בתשובות לגבי רכיבים ספציפים במפרט שלי שאתם חושבים שלא מספיק חזקים למערכת סופר משחקים/גיימינג. או שסתם יקרים ואין לי צורך בהם. אני כבר מאוד מבולבל ורוצה לסגור על מערכת זו (בחנות אחרת) ופשוט רוצה לדעת האם כרטיס המסך/הספק כוח וכ"ד מספיק טובים ביחס למחיר שלהם. האם המפרט כולו ייתן לי את מה שאני מחפש וזה לשחק בצורה מקסימלית ביחס למחיר . 1. מה התקציב המקסימאלי - 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך ?- לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - משחקים וקצת צפייה בסרטים א) במידה והמחשב מ…
-
- 4 תגובות
- 771 צפיות
-
-
אוקיי, עקבתי אחרי הפורום הזה כבר הרבה זמן ואני כנראה אקנה מחשב בחודש הקרוב (אני יוצא למשלחת לארה"ב ושאני חוזר זה אמור להיות התאריך קניה...) אני מקווה שעד אז המחירים קצת ירדו אבל רציתי לשאול אתכם כבר עכשיו מה דעתכם על שני מפרטים שבניתי שהם אמורים להיות הבסיס של הקניה +- שדרוגים קטנים בתקווה שהמחירים ירדו עוד בחודש הקרוב מפרט מבוסס INTEL וOC לא רציני, 3938 ש"ח בTMS מעבדים Intel Core 2 Duo E4400 2.0Ghz Conroe OEM E4400T ¤ 656 1 לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS3L Conroe Support GP35DS3L ¤ 594 1 מארזים Compucase HEC 6A19 400TRT Black ¤ 414 1 קירור למעבד Arctic Cooling Freezer 7 Pro ¤ 125 1 זיכרונות Corsair 2GB Kit Value Select DDR2-667 (2x1GB) C2GG667KB ¤ 398 1 קשיחים למחשבים …
-
- 9 תגובות
- 771 צפיות
-
-
היי, בעקרון אני צריך את המחשב עבור משחקים כמו Xcom-Enemy Unknown, שלדעתי ייסחבו על המפרט הזה, חוץ מזה עבור אינטרנט, אופיס וסרטים. אני מתלבט בין שני המחשבים האילה, אשמח להמלצות... http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10507 או זה: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10333 תודה רבה...
-
- 0 תגובות
- 771 צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש פה אז אני מקווה שאני הולך לפי הכללים. אני צריך מחשב חדש שמשלב עבודה משרדית ומשחקים, בעבודה משרדית אני מדבר בקטנה על תוכנות כמו אופיס וכאלה... מחשב שיענה על צרכים של סטודנט באוניברסיטה. מבחינת משחקים אני רוצה שהוא יריץ בצורה חלקה וטובה את כל המשחקים החדשים שיש היום ויוכל לעמוד בזה לאורך שנתיים בערך. יש לי מסף של MAG בגודל 17 אינץ' ככה שאני צריך רק את המחשב עצמו. אודה לכם אם תמליצו לי על חנות טובה וזולה באזור המרכז (עדיף פ"ת או כפר סבא) שבא אוכל לרכוש את כל החלקים האלה ולשלם על הרכבתם. בתודה מראש. אלון
-
- 9 תגובות
- 771 צפיות
-
-
שלום, אני צריך מחשב חדש - המחשב מיועד לגרפיקה, למשחקי מחשב חדשים וכיו"ב אני מעוניין במחשב מהיר וחזק שיריץ תוכנות במקביל ושלא יטען יותר מדי Intel Core 2 Quad Q9400 2.66GHz 6mb 1333MHz Tray, יחידות 1 ¤1152 OCZ Vendetta CPU Cooler, יחידות 1 ¤140 Gigabyte GA-EP43-DS3L P43 Chipset, יחידות 1 ¤455 מארז Cooler Master Elite 334 RC-334-KKN1-GP, יחידות 1 ¤170 ספק-כוח SeaSonic 500W SS-500ET-APFC-F3, יחידות 1 ¤359 זיכרון-ראשי G.skill DDR2 4096MB 800MHZ NT CL5-5-5-15 F2-6400CL5D-4GBNT , יחידות 1 ¤275 Samsung 640GB HD642JJ HDD - SATA II 7200rpm 16MB , יחידות 1 ¤345 כרטיס-תצוגה Palit AMD-ATi Radeon HD 4870 Dual Sonic Edition 512MB-GDDR5 PCIe-2.0 , יחידות 1 ¤849 צורב פ…
-
- 9 תגובות
- 771 צפיות
-
-
מתלבט בין 2 מפרטים : 1 מבוסס אינטל השני AMD . המחשב ישמש לאינטרנט הורדות, צפיית סרטים במסך עד 19 אינטש, משחקים מרמה בינונית +. COD -- GTA -- FIFA לא בטוח שאעשה OC תלוי בשביעות רצוני בעתיד. המפרט של AMD קורץ לי יותר בעיקר בגלל הלוח אם : 1. יש כרטיס מסך סביר מובנה, ATI Radeon HD3200 2. יש אפשרות קרוספייר שניתן לשלב 2 כרטיסי מסך בו זמנית. [ בעתיד אם יש צורך ] 3. אפשרות ל RAID 4. זול יותר מהמפרט של INTEL רק 1444 לעומת 1808 של אינטל. -------- יתרונות של מבוסס אינטל : 1. מעבד טוב ומהיר 3 MB קאש L2 2. כרטיס מסך לא מובנה [ נרכש בנפרד] 3. עוד יתרונות..? לא יודע.. אינטל : ספק ומארז EZ CooL M-100A 400W בכמות 1 ¤223 http://www.cobrapc.co.il/product.asp?productid=253... לוח…
-
- 4 תגובות
- 771 צפיות
-
-
כל שאר החלקים יש לי, אני מתכנן בנוסף לרכוש את המארז הבא: http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=1309
-
- 2 תגובות
- 771 צפיות
-
-
אוקי התקציב שלי הוא 7,000 שקל... אני צריך רק חלקים... המחשב יהיה מיועד אך ורק למשחקים... תודה...
-
- 6 תגובות
- 771 צפיות
-
-
מעבד: [..] INTEL CORE i7 S1366 2.67GHz 920 - STEPPING D0 : SLBEJ - BOX ¤1531 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-EX58-UD4P ¤1325 כרטיס מסך: [..] ASUS GTX275 896MB DDR3 - ENGTX275/HTDI/896MD3 - RETAIL ¤1245 דיסק קשיח: [..] WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS ¤284 צורב: [..] SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK ¤128 זיכרון: [..] OCZ 6144MB (2048MBX3) DDR3 1600 CL 7-7-7-24 - PLATINUM EDITION: OCZ3P1600LV6GK ¤678 מארז: [..] COOLERMASTER CM 690 + WINDOW w/o PSU ¤412 ספק כוח: [..] PCP&COOLING SILENCER 610W : S61EPS - זמין במלאי ¤533 קרור למעבד: [..] SCYTHE MUGEN - 5 HEAT PIPES CPU COOLER ¤182 שירותי מעבדה: [..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (מבצע לחברי הפורומים) לרו…
-
- 13 תגובות
- 771 צפיות
-
-
-------------------------------------------------------------------------------- שיהיה מחשב חזק ובעל ביצועים גבוהים במיוחד המרכיבים החשובים לי שיהיו הם: 1. SATA 2 2. מעבד עם ליבה כפולה של INTEL 3. זכרונות RAM של DDR 2 4. לוח טוב שיש לו 4 סלוטים (חריצים של RAM על הלוח ). לשימוש בייתי .... בסכום של עד 2500 ש"ח תודה לעוזרים..
-
- 10 תגובות
- 771 צפיות
-
-
שלום לכולם בבקשה תעזרו לי כי אני לא מבינה כלום במחשבים ניידים. אני מחפשת מחשב שהשימושים העיקריים שלו יהיו אינטרנט, אופיס, צפייה בסרטים ואולי גם קצת משחקים. הציעו לי את המפרט הבא (ב-5000 ש"ח) מה דעתכם עליו? http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=184&CatCode=132 תודה רבה לכולם
-
- 1 תגובה
- 771 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לחבר את המסך 32 FullHD למחשב שוכב (HTPC). השימושים העיקריים יהיו משחקים,סרטים גלישה באינטרנט וקצת עריכת סרטים. 1. מה התקציב המקסימלי? 3500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?משחקם,סרטים וקצת עריכת סרטים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?FullHD * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? אני משחק הכל מהכל * לאילו הגדרות גרפיות המ…
-
- 1 תגובה
- 771 צפיות
-
-
1. רציתי לדעת אם כרטיסי המסך חלשים יותר משמעותית ממחשבים נייחים? (הדגם שאני לוקח עם המחשב הוא HD 3450, ואני ממש בונה עליו להריץ לי משחקים כגון Dead Space, Far cry וכ') 2. מעבד ה-T8300, לאיזה מעבד נייח הוא שקול? 3. זה המחשב שאני חושב עליו : http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksprishonlezion&uin=6768 אשמח לקבל תשובות , וחוות דעת, המון תודה.
-
- 6 תגובות
- 771 צפיות
-
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד בעיקר לסרטים, לקחת לצבא. תודה לעוזרים! *מטרות המחשב- אינטרנט ואופיס ובעיקר לראות סרטים ב HD. *גודל מסך- מעדיף סביבות ה 15. *משקל רצוי- לא קריטי. *זמן סוללה- שלוש שעות בזמן צפייה בסרטים. *יציאות מיוחדות- HD *בלוטות- לא צריך *כונן קשיח- מעדיף 1TB אבל אם אין ברירה אני אסתפק גם ב 500GB *כונן CD/DVD- צריך. צורב לא חובה. *bluray-לא צריך *אחריות בינלאומית- צריך. * מערכת הפעלה- לא צריך * העדפה לחברה- שמתי עין על dell אבל אני לא מקובע עלייה.
-
- 0 תגובות
- 771 צפיות
-
-
שלום. אני מחפש לקנות מחשב חדש לשימוש משרדי בעיקר, וחשוב לי שתהיה לו עמדת עגינה. * מטרות המחשב? עבודה משרדית * גודל המסך? לא קריטי * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אין צורך בדיסק גדול (100G זה ממש מספיק) אבל אם אפשר - שיהיה מהיר * כונן CD/DVD? צורב? לפחות כונן DVD בעמדת העגינה * כונן Bluray? אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? כל חברה מוכרת עם אחריות תודה רבה על העזרה.
-
- 3 תגובות
- 771 צפיות
-
-
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834146777 אם אני קונה את הנייד הזה כמה אני יכול לחסוך בארץ זה עולה 6000 אלף עשיתי חשבון שזה עולה 3600 + מכס 800 שקל בערך 4400 יש עוד משהו שלא הכנסתי למשוואה ? מה לגבי אחריות איך אפשר לדעת שיש אחריות בינלאומית ולא מקומית ?
-
- 0 תגובות
- 771 צפיות
-
-
אהלן אמא שלי רוצה לקנות לאפטופ, בעיקר לאינטרנט, מיילים וכו' - לא משהו רציני. חשוב מאוד גם שהוא לא יתחמם ולא יהיה רועש כי אני חוזה שהיא לא תכבה אותו יותר מדי אם בכלל. יש מצב טוב שהוא יחובר לטלויזיה לצורך צפייה בסרטים אז אני צריך גם שיהיה לו יציאת DVI או HDMI, וכמובן BT ו- WIFI לצורך אינטרנט ורשת. משקל לא רלוונטי כי הוא הולך להיות בשימוש רק בבית כנראה, וגם סוללה לא כ"כ קריטית בדיוק מהסיבה הזאת. אין צורך במע' הפעלה. תודה!
-
- 4 תגובות
- 771 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מוזיקה וסרטים. בשימוש מועט גם תוכנות גרפיות, תוכנות תלת מימד ומשחקים לא חייב חדשים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). קצת פוטושופ וסולידוורקס ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). טלויזיה 48 אינץ FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב …
-
- 1 תגובה
- 771 צפיות
-
-
שלום, אני צריך מחשב חדש. השימושים במחשב: המרות סרטים (כבדים, של 5 ג'יגה), אינטרנט, שהות ארוכה ללא הפעלה מחדש, ועוד... דרוש גם למפרט צורב דיוידי רצוי של NEC/LG שצורב על 16x and DL אממ.. מעבד אינטל אני רוצה ולא AMD, רצוי מעל 3.0GHz וזכרונות DDR (אני חושב שאני צריך מעל 1GB, ראיתי שיש גם DDR2 אבל אני לא ממש יודע מה ההבדל ואם אני צריך את זה) לגבי הדיסק הקשיח, אני חושב שאני צריך בין 160GB ל200GB רצוי של WD או MAXTOR עם לפחות 8MB BUFFER ו7200RPM לגבי המעבד, ראיתי שיש דברים בשם: 2MB Cache and 64Bit, אם אני צריך. לגבי המארז, רצוי מארז מעוצב, לבן עם חלון. תודה לכל העוזרים!
-
- 9 תגובות
- 771 צפיות
-
-
אהלן, אני כתבתי בימים האחרונים מספר בקשות לגבי מפרטים ובסוף קניתי מחשב מטורף שנועד לגרפיקה תלת מימדית ואנימציה ועכשיו נותרתי עם המחשב הקודם, שיש לו את היכולת להיות אחלה מחשב והמטרה שלו, מחשב לעבודות עם תוכנות אדובי- פרמייר, אפטר אפקטס פוטושופ וכד', אולי קצת משחקים במקרה שישעמם, ובעיקר לקשר אותו עם המחשב החדש על מנת להאיץ ברינדור קבצי התלת מימד והאנימציה. וכל זה בתקציב של 2000 שקל, אני מוכנה לחרוג בכמה מאות שקלים אבל זה לא המחשב הדומיננטי כאן אז לא בא לי להתפרע עליו יותר מדיי נכון לעכשיו זה המפרט של המחשב הנוכחי- מעבד- Intel core 2 Duo E6750 2.66GHZ לוח אם- Asus P5kpl כרטיס מסך- radon x1300 זיכרונות- אין לי מושג מה המהירות ואיזה חברה אני רק יודעת ש2GB דיסק קשי…
-
- 6 תגובות
- 771 צפיות
-
-
שלום אנשים זה המפרט הסופי שאני קונה מKSP (המממ ולא קונה בחנות אחרת ,כך שאין טעם להציע חנות אחרת ) המפרט הוא ללא כונן DVD ולא סידירום רגיל(לא צריך) כנ"ל ללא כונן תקליטורים(לא צריך). התקציב הוא מקסימום 4500(עדיף פחות) עם הרכבה.לא מחשב OC וללא ציוד הקיפי....אבל כן גיימינג. מעבדי ?AMD? Price Units Total Athlon64 3000+ (S-939) VENICE CORE 880 1 880 לוחות אם למעבדי ?AMD? GIGABYTE Price Units Total K8N51GMF-9 s939, NF4, VGA, PCI-E, SATA II 470 1 470 זכרונות? DDR 400 Price Units Total 512Mb 400MHz Twinmos CL2.5 275 2 550 כרטיסי מסך? eVGA Price Units Total 6800GS 256MB DVI, PCI-E 1390 1 1390 דיסקים קשיחים? MAXTOR Price Units Total 160GB (8MB) SATA DiamondMax 10 500 1 500…
-
- 10 תגובות
- 771 צפיות
-
-
הקיצר אני לא מבין בשיט אם בניתי משהו טוב או מוגזם אז תגידו איפה אפשר לקצץ בבקשה כי אין לי 6000 שקל :< סך הכל אני חושב שאני מעדיף את המחשב בעיקר לעריכת סאונד זה העיסוק העיקרי שיהיה למחשב. שם הפריט מחיר Intel Core 2 Quad Processor Q9300 2.5GHZ BOX 1580 Arctic Cooling Freezer 7 Pro CPU COOLER 130 DFI LANPARTY DK X38-T2R 1050 CORSAIR DDR2 XMS2 2048MB (1GBx2) 800MHZ CL5 340 Samsung SATA2 320GB 16MB 7200RPM 350 GIGABYTE Geforce 8800GT 512MB DDR3 ZALMAN COOLER PCI-E 1400 ANTEC SOLO BLACK SILVER 600 Zalman ZM500-HP 500Watt Ultra Quiet 605 Arctic Cooling Arctic Fan 9 92MM FAN 80 הרכבת מחשב חדש 170 סה"כ מחיר: ¤ 6,305.00 תודה רבה מראש
-
- 9 תגובות
- 771 צפיות
-