עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by אנדי,

שלום לכם, פניתי לאחרונה לדילר עצמאי שעוסק בשיווק מחשבים ניידים (אני מחפש מחשב שיהיה על תקן 'תיבת נגינה' באירועים מסחריים). המשווק הזה הציע לי מחשב שנושא את המותג vision, בעל המפרט ה(פחות או יותר ) הבא: מעבד - intel T5400 core 2 duo 2.16GHz כרטיס גרפי - geforce 9300m 3400 זכרון - 2GB צג - "14.1 מערכת הפעלה - windows xp sp3, רשיון OEM המחיר שהוצע לי - 3800 ש"ח. חיפשתי ברחבי הרשת מחשב זהה לזה כדי לבצע השוואת מחירים, ולא מצאתי. אז הינה השאלות שלי אליכם - מי מכיר את המותג הזה (שלא נתקלתי בו קודם לכן), ויכול לומר על משהו על המחשבים האלה? מי היבואן שלהם בארץ (גוגל שלח אותי לחנות הסוטנטים של קמפוס אקדמי אור יהודה. אני בספק אם הם היבואן)? תודה לכל מי שיספר תשובה איכותית או שיפנה א…

• 2 תגובות
    • 733 צפיות
  2. Started by longhorn,

מה ההבדל בין BULK TRAY BOX OEM

• 1 תגובה
    • 733 צפיות
  3. חבר שלי רוצה לקנות לאמא שלו מחשב חדש, המחשב הישן סופסוף מת (10+ שנים, זה נס שהוא שרד עד היום). אז יצרתי מפרט, ואני שמח אם תוכלו להגיד לי האם הוא טוב. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 בערך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש יום יומי, סרטים מדי פעם. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין ג…

• 5 תגובות
    • 733 צפיות
  4. היי כולם, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש שישמש כעמדת משחקים, להלן הפרטים הנדרשים: 1. מה התקציב? תקציב של 6000 ש"ח, ניתן לחרוג ממנו עד ל-500 שקל מעל. 2. מטרות המחשב? המחשב ישמש לי כעמדת משחקים כבדים, כגון COD4, Crysis וכו'. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? אין צורך בציוד הקפי. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? אינני זקוק לכונן סידים, דיוידי או צורב, מארז גם יש לי, מקווה שהוא מספיק טוב (מארז SCORPIO 868 DELUXE). 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? אין לי העדפות לגבי חברות, אתם המומחים ולכן אני בא לכאן שתוכלו לעזור לי כמה שיותר. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? העיצוב של המחשב לא מעניין אותי, חשוב לי הקירור שלו שיהיה שקט ויעיל. 7. האם אתם צריכים מערכ…

• 7 תגובות
    • 733 צפיות
  5. Started by chris_u16,

הגיע הזמן לשדרג את המחשב ואני מעוניין בשילוש A64 או Intel EM64-T. אני צריך רק לוח, מעבד וכרטיס מסך. יש לקחת בחשבון שכרגע יש לי רק 256x2 זכרון DDR1. המחשב למשחקים, קצת עריכת וידאו ולOC כמה שאפשר. מה עדיף מבחינת ביצועים כלליים?? שמתי לב שלאינטל יש 2MB cache ולAMD יש רק 512K למה AMD לא יכלו לתת לפחות 1MB במחיר סביר? אגב בדיוק היום הרכבתי מחשב 3.0 אינטל עם 64 ביט וגיליתי להפתעתי שהוא היה ממש קריר! 33c עם קרור סטוק בביוס! בכל אופן לפי מה שהבנתי בטח עדיף לי לקחת איזה 3200+ Venice, כרטיס X800GTO ואיזה לוח?? אגב אני הולך לחכות איזה שבוע עד שהמחירים של מעבדי AMD יירדו בישראל. תודה

• 8 תגובות
    • 733 צפיות
  6. Started by dovik,

להלן רשימת פריטים. מבקש לדעת את דעתכם המקצוענים, מה אפשר לשפר, לשדרג, להחליף? האם המחיר סביר? מוכן להוציא עד 4700 ₪ תודה מעבד אינטל :[/r][table][tr][td]Intel Core i5 3570 3.4Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray[/td][/tr][/table]1מאוורר למעבד :[table][tr][td]Arctic Freezer Xtreme Rev.2[/td][/tr][/table]1לוחות אם למעבדי אינטל :[table][tr][td]Gigabyte H77-D3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel H77, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI[/td][/tr][/table]1זכרונות :[table][tr][td]G.Skill 2x4GB DDR3 1600Mhz Ares Dual Channel CL9-9-9[/td][/tr][/table]1כרטיסי מסך :[table][tr][td]Zotac GTX660 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E[/td][/tr][/table]1דיסקים קשיחים :[table][tr][td]Western Digital Caviar B…

7. אני רוצה לקנות מחשב למשחקים ועבודה עם אפשרות שדרוג עתידי ושיהיה עמיד למערכת החשמל הישראלית (ספק נורמלי...) התקציב שלי הוא כ3500 ש"ח, אפשר קצת יותר אבל עדיף קצת פחות (: אני לא חושב שאעשה OC אי פעם תודה

• 2 תגובות
    • 733 צפיות
  8. Started by cosinusminus,

שלום רב אני זקוק להכוונות באשר למפרט בסביבות 4000+- ש"ח ללא ציוד היקפי, מסך וצורב כאשר הכיוון הכללי כבר ידוע, רק חסרה לי קצת אינפורמציה. בבקשה קחו בחשבון שמדובר במחשב שאמור להריץ משחקים בצורה סבירה ללא כוונות OC. מעבד AMD 64 3200 לוח - האם יש טעם לקחת ultra? איזו חברה מומלצת? די חשבתי על ה ABIT AN8 ultra אבל קראתי כמה ביקורות לא מחמיאות באשר לקירור שלו. זיכרון 1GB מה זול ואמין? דיסק קשיח 160GB - האם יש עדיפות לחברה מסויימת? יש הבדל אמיתי בין SATA ל- SATA II? האם NCQ באמת משנה משהו? כרטיס מסך - התקציב לרכיב הזה הוא 1000+- ש"ח, חשבתי בכיוון של 6600GT, האם הוא יסחוב את המשחקים הפופולרים? אני לא גיימר מטורף אבל עדיין רוצה להינות מהרכישה שלי. אילו יצרנים מומלצים? יש גם אופציה …

9. היי! אני רוצה לקנות עכשיו מחשב למשחקים(לא משהו מטורף) וגם לתלת-מימד 3Ds MAX , אז הרכבתי כאן מפרט .. אני צריך את דעתכם כי אני לא ממש מעודכן בכל הדברים החדשים היום: לוח אם GIGABYTE: MA790X-DS4 AM2+, 790X, DDR2 1066, PCI-E, ATI CrossFireX 485 ש"ח מעבד AMD: Phenom Quad-Core 9550 (Socket AM2+) 745 ש"ח זיכרון DDR2: 2x1GB Corsair Dominator TwinX CL5 (TWIN2X2048-8500C5D) 450 ש"ח כרטיס מסך Zotac: 9800GTX+ 512MB GDDR3 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E 2.0 1050 ש"ח הרד-דיסק Western Digital: 160GB 7200RPM, 8MB, SATA II 185 ש"ח מארז (סתם זרקתי משהו, זה לא סופי בכלל): Achilles-MI2 ATX Black/Silver, Window 450W 220 ש"ח סה"כ: 3135 ש"ח אשמח להצעות.. תודה !

• 8 תגובות
    • 733 צפיות
  10. Started by rtirti,

שלום, אני צריך מחשב חדש ואמרו לי שכאן יש פורום טוב שמבין במחשבים ושווה לי להתייעץ איתו אז אני מקווה שזה נכון ושלא תטעו אותי סתם - אני רציתי לדעת איך המפרט הבא: ANTEC Sonata III no PSU, יחידות 1 ₪372 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1172 Cooler Master Extreme Power 650 Watt, יחידות 1 ₪378 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=554 Intel Core i5 750 SLBLC Socket 1156 2.66Ghz Tray, יחידות 1 ₪935 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1201 Arctic Cooling Fan 12 PWM 120mm , יחידות 2 ₪90 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1168 Gigabyte GA-P55-USB3 P55 CHIPSET, יחידות 1 ₪690 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1591 Kingston 2GB DDR3 1333Mhz,…

• 3 תגובות
    • 733 צפיות
  11. שבת שלום לכם משותתי הפורום. ;D לאחר ההצלחה שלי איתכם בעזרה שננתם לי לקנית המחשב שלי, ואני מרוצה ממנו מאוד עד הגג. עכשיו אחי רוצה לקנות מחשב כולל הכול ואני צריך את עזרתכם. הוא סטודנט ככה שהוא לא צריך מפרט למשחקים אם הוא ירצה לשחק יש לו את שלי. הוא רוצה מסך LCD 17 לא משנה לו איזו חברה (כמובן לא משהו ג'נרי) . דיסק קשיח .80GB S-ATA כרטיס מסך אני המלצתי לו על הFX6200 128Mb . ניתן גם כרטיס אחר אתם תגידו. חשבתי אולי אם הוא קונה מחשב חדש אז אולי כבר שהכול יהיה חיבורי PCI-E??? וכמובן מקלדת וכול זה יש אפשרות לחרוג קצת מהתקציב... אם תוכלו לתת לי הצעות מחניות מאזור חיפה והקריות... אם יש אפשרות לתת לי מפרטים מבוססים אינטל וגם מבוססים AMD. בתודה מראש אלדד כהן ואחיו אסף כהן.…

• 4 תגובות
    • 733 צפיות
  12. Started by ORrrr,

מטרות המחשב? עבודה-פיתוח לאינטרנט, פנאי-צפיה בסרטים ומשחקים קלים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14", עדיף מאט אך לא שובר עסקה. * רזולוציית המסך?FHD, המחשב יחובר למסך גדול יותר לפעמים לעבודה ולצפיה בסרטים. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? עד 2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 256 גיגה SSD * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא יודע * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? רק אם המחשב יוזמן מחול * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא ראיתי את המחשב להלן: https://www.pc365.co.il/product.aspx?id=649…

• 5 תגובות
    • 733 צפיות
  13. היי, לאחר התייעצות בפורום מעבדים, אמרו לי שלמטרות OC אני יכול להסתפק בE5200 אני רוצה בבקשה מפרט שכולל את המעבד הזה. הבעיה היא שאני רוצה לוח אם שיתמוך במעבדים חזקים יותר ( להלן מעבדי הC2Q ) האם יש לוח אם שתומך בשני סוגי המעבדים? ומציע יכולות OC כלומר אני חושב שכל הפרמטרים האלה מנגדים אחד את השני? או שאולי לא? בכל אופן. הדגש פה הוא על לוח אם שישאר בשדרוג עתידי. 4GB זכרון 800mhz זה הסטנדרט? או שיש גבוה יותר? לא צריך דיסק קשיח. ( יש לי אחד של 500GB SATA ) והכרטיס מסך רצוי שיהיה NVIDIA. לגבי מארז. חשבתי את המארז של Cooler Master CM690

• 7 תגובות
    • 733 צפיות
  14. טוב זה המפרט בנוי מפנדס הגיפורס של xfx אין להם במלאי ויש תור גדול אז התפשרתי על הפרולינק מה דעתכם ובבקשה לא להתייחס לכסף זה מה שנכנס לי בתקציב. [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 1 תגובה
    • 733 צפיות
  15. Started by ernan,

Intel Dual Core T3400 2.2Ghz נחשב מיושן?

16. שלום, אני צריך המלצה למחשב נייד טוב בסביבות ה800$ לצרכים הנ"ל. המחשב נקנה בארה"ב, כך שאני לא יודע אם שווה יותר לקנות מחשב של אפל? בכל אופן, אודה לכם אם תעזרו לי. תודה מראש לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 733 צפיות
  17. 1. מה התקציב המקסימלי? 3000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? רצוי לנצל את כולו על מנת להגיע לביצועים מרשימים ומחשב שיוכיח את עצמו במהירותו לאורך זמן. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? א.משחקים ממוצעים (לא מכונת משחקים מטורפת) אבל גם לא חלש מידי ב.תכני HD . ב.מאחר ויש לי שתי מסכים הרזולוציות הם: 1280*1024 והשני 720P * באיזה סוג משחקים תשחקו? Need for speed most wanted,Guitar Hero,DOOM 3 שלא יהיה כ.מ חזק מידי אך גם לא חלש מידי * באילו הגדרות תשחקו ? גבוה 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא. 4.ד…

• 1 תגובה
    • 733 צפיות
  18. שלום יש לי אחים קטנים (כבר לא קטנים) בגיל 14. אני רוצה לקנות להם מחשב חדש בתציב הנל. שיכלול מסך ,כרטיס טלוויזיה, מעבד אינטל רצוי ,ו2 גיגה זיכרון ראם ולפחות 160 גיגה הארדיסק. ניסתי להרכיב מפרט בעצמי אך לא הצלחתי אשמח אם תעזרו לי . המחשב הנל לא הולך להיות מחשב משחקים אבל רצוי כרטיס מסך שיפעיל משחקים בנוניים. אם אפשר שתביאו לי את האתר שהרכבתם ממנו את המפרט כדי שאוכל להזמין. תודה רבה דביר.

• 12 תגובות
    • 733 צפיות
  19. Started by reggaewithdoli,

שלום, חבר שלי פנה אלי וביקש עזרה בקשר למחשב של שותפה שלו: תקציב: בערך 1500. יעוד :עבודה משרדית,אינטרנט וסרטים. היא רוצה שהוא יריץ vista/ המפרט לא צריך לכלול מסך וצורב. עדיפות לחנויות באזור הדרום. תודה

20. Started by omricw1,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? למשחקים ועריכת וידיאו לדוגמא avid 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת , עכבר , רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן …

• 1 תגובה
    • 733 צפיות
  21. Started by urilotan,

שלום לכולם, רציתי להתייעץ אתכם לגבי קניית מחשב חדש לצורכי 3d נטו, דברים די כבדים שצורכים מחשבים חזק.. אם יש צורך בסטייה של 1000 ש"ח זה נסבל.. ואם אתם חושבים שאני פשוט צירך יותר כסף, גם אשמח לשמוע.. כמה דרישות מינימום - 2 ג'יגה זכרון כרטיס מסך גיפורס ולא ATI מעבד אינטל אין צורך במסך (יש לי Benq FP24w אם זה חשוב). מהירת הארד-דיסקים די חשובה. אשמח לשמוע מה אתם אומרים, תודה רבה.

• 7 תגובות
    • 733 צפיות
  22. שלום ! אני צריך מפרט למחשב למשרד שהשימושים העיקריים יהיו גלישה באינטרנט ובOFFICE בקשר לחנויות, אפשר משלוש חנויות רק: TMS, NOACOMP, PANDA. שיהיה HD לפחות 500GB, לא צריך ציוד היקפי ולא מסך. שמהחשב יהיה הכי טוב שיש עד 3000 שקל. תודה מראש..

• 4 תגובות
    • 733 צפיות
  23. Started by ehud101,

שלום, מזה כ3 חודשים שהמחשב הנייד שלי נדלק לבד כל יום באותה שעה (8:30) ואיני יודע מה לעשות. זה ממש מציק. יותר מאשמח לעזרתכם. תודה

• 1 תגובה
    • 733 צפיות
  24. Started by amisha,

אז ככה : ל R700 - מסך מט , דיסק גדול יותר , מעבד I5 ו BT מודם סלולארי (שאני לא חושב שיהיה לי שימוש בו ) סוללה 6 תאים . UL30A - מסך מבריק , 350GB , מעבד SU7300 אין BT , סוללה 8 תאים . ההפרש הוא כ 3 אלף ש"ח . אני מאוד מתלבט את מי לקחת . ראיתי את הביקורת באתר על ה R , והוא נראה חזק מאוד , ואני בספק אם אני צריך כזו מפלצת .

• 0 תגובות
    • 733 צפיות
  25. היי אנשים, בת דודה שלי החליטה להפטר מהגרוטאה שלה ולקנות מחשב חדש המטרות הן גלישה באינטרנט, אופיס, משחקי "קופסה" בעיקר (קלפים, שש-בש, שחמט, וכו') , וקולנוע ביתי (בתקווה אפילו HD). האם יש כ.מסך שיש לו גם video out בצורת svideo וגם HDMI או 2 יציאות DVI רגילות? (המחשבה היא: לחבר למחשב את הטלויזיה הישנה (הנוכחית) ב SVIDEO, ובעתיד כשהיא תקנה LCD גדולה, לחבר אותה בחיבור דיגיטלי) אין צורך במסך למחשב או בציוד היקפי כלשהו (מקלדת, עכבר, רמקולים, הכל קיים). מארז עם יציאות USB קדמיות - חובה. התקציב הוא 2.5-3K , בעדיפות לזול יותר. חשוב לה לקנות מחנות חיפאית, אז אם אפשר, להרכיב ממרדנית או מ TMS זה יהיה נהדר. ופרט אחרון, המחשב צריך לכלול מערכת הפעלה חוקית, היא תשמח אם זה יהיה ויסטה (תהרג…

• 4 תגובות
    • 733 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.