ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,472 דיונים בפורום זה
-
מעוניין לשדרג מחשב בעלות של 2500+- שידרוג ממחשב פנטיום 3 הרכיבים הנחוצים הם: מעבד לוח אם זיכרון מארז ספק כח צורב DVD שימושים: בחלק מהזמן שימוש ביתי/משרדי, כגון: אינטרנט אופיס שיתוף קבצים. שימוש נוסף ועיקרי (שבגינו נדרש השדרוג) המרות סרטים. חומרה קיימת: צורב רגיל שני דיסקים קשיחים (80 + 120 GB) כרטיס מסך ASUS ATI 9600PRO כרטיס TV LIFEVIEW הדגש בעיקר על חומרה היכולה ב'קלות' יחסית להמיר סרטים מבלי שתכפה עלי לתכנן טיול שנתי עד לסיום ההמרה מן הסתם עדיף מעבד כפול ליבה (כדי לא להישאר מאחור מבחינה טכנולוגית). לעניות דעתי איני רואה כל צורך להחליף את כרטיס המסך, מפני שלא מדובר במשחקים, אלא אם כן יש לו בכל זאת חשיבות כלשהי בהמרת סרטים. לגבי מארז וספק כח: איכ…
-
- 3 תגובות
- 754 צפיות
-
-
חשוב כרטיס מסך טוב + זיכרון (עד 4 גיגה) מעבד כפול או מרובע, המחשב יהיה מיועד לעבודה עם פוטושופ ושישמוש רגיל, אינטרנט אימל וכו' עד 2400 שקל + מסך 20 או 22
-
- 2 תגובות
- 754 צפיות
-
-
טוב , כמו שהכותרת אומרת , אני מחפש מחשב שיוכל גם להריץ לי את רוב המשחקים (בחצי שנה הקרובה...) באיכות סבירה + ובעיקר לשדר סרטי HD דרך כבל לטלויזיה , 720 בעיקר אבל גם 1080 אם אפשרי . תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 754 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים, תכני HD, עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ADOBE MASTER COLLECTION, מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920*1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת,…
-
- 4 תגובות
- 754 צפיות
-
-
שלום, יש לי התלבטות בין שתי מחשבי נייד אשמח אם תעזרו לי קצת.. ה-Lenovo: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=5751 מול HP: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=5801 אשמח אם תגידו לי על מה אתם ממליצים ומאיזה בחינות הצרכים: גלישה באינטרנט, שמיעת מוזיקה, עבודה באופיס וכד' (סוג של מחשב משרדי). *במידה ואתם ממליצים על מחשב נייד אחר בטווח מחירים עד 3000 שקל אשמח לקישור לראות על מה מדובר.. תודה על העזרה!
-
- 2 תגובות
- 754 צפיות
-
-
מאיזה אתר או אתרים לקוחים המחירים של החלקים מ "מפרטים מומלצים"?
-
- 2 תגובות
- 754 צפיות
-
-
שלום לכולם! זה יהיה קצת ארוך אבל כדי לעזור לכם לעזור לי אני אנסה לפרט במידת האפשר את הדרישות... אז ככה, המחשבים סה"כ לא מאוד שונים והרעיון העיקרי מאחוריהם הוא יכולת השדרוג בעתיד לכן ממה שידוע לי (אחרי שיטוט באינסוף אתרים ולפי המלצתו החוזרת ונשנית של NIKE כאן בפורום) אז אני חושב על הכיוון הכללי של AM3 ו-DDR3. שני המחשבים מתחילים את חייהם עם המסך האדיר הנ"ל: http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=846 שקט וקירור חשובים (נניח בדירוג 8 ) מאוד אבל לא ברמת טירוף מוחלטת כאשר במחשב הזול יותר לא יתבצע OC ובמחשב היקר יותר כנראה יתבצע אבל בשלב מאוחר יותר. אין צורך בציוד היקפי או במערכת הפעלה והמחשבים הם לסטודנט וישמשו גם למשחקים (כל המשחקים ועל הגדרות גבוהות, לא מחפש להריץ על…
-
- 6 תגובות
- 754 צפיות
-
-
מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Tray ¤802 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE8400ay לוח אם GIGABYTE GA-EP45-DS3 ¤617 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39458 כונן קשיח Seagate ST3500320AS 500GB SATA2 32MB ¤367 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=10836 זיכרון Mushkin DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-12 EM ¤447 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=996557 כרטיס גרפי Gigabyte ATI Radeon HD4870 512MB PCIe ¤1380 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=44050 צורב LG GSA-GH20L X20 DVD ¤138 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-GH20L מארז ללא ספק NZXT Alpha ¤251 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ALPHA…
-
- 4 תגובות
- 754 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?400 מקס 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עבודה משרדית, תכני HD,עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).photoshop , ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לכלול הכל 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5-7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/א…
-
- 7 תגובות
- 754 צפיות
-
-
טוב אני הולך לקנות מחשב ב 5000 שקל. הנה המפרט שהציאו לי: זכרון: 512MB DDR-2 667MHZ X 2 מעבד ATH'64 3800X2 D.C AM2 AMD צורב LG H10 DVDRWX16 DUAL LAYER דיסק קשיח 160GB 8MB SATA2 WD לוח אם MSI K9NNEO 950 AM2 AMD כ.מסך 7900GS מסך 730BF SAMSUNG 1:2000 2 MS כל זה + מארז עם מאוור וספק מתאים ב 5000 שקל עכשיו השאלה שלי אם לא שווה לי לנסות להחליף את המעבד ב E6300 וזה ייצא לי בערך באותו מכיר ? האם יש הבדל גדול בביצועים בן המעבד שהציאו לי ובין המעבד של אינטל ? ומה אתם אומרים על המפרט בכלליות האם הוא שווה את המכיר ? האם יש לכם משהו יותר טוב לתת ? המפרט נועד למשחקים בעיקר. *בלי OC זה 1024 זיכרון,סליחה. השאלה אם שווה לנסות ללכת על המאבד של אינטל במקום AMD וזה ייצא בטווח המחיר
-
- 4 תגובות
- 754 צפיות
-
-
מחשב פנאי הכוונה למחשב משחקים, גלישה וכ"ו. הדרישה העיקרית היא שהוא יוכל להריץ את המשחקים האלף לייף 2, דאוס אקס 2 ואם אפשר גם דום 3 בצורה נסבלת. התקציב כאמור הוא 3000 עם אפשרות לחריגה קלה למטה או למעלה (עדיף למטה ). עקרונית מה שאני צריך זה מארז, מעבד, לוח אם, זכרון פנימי, כונן קשיח וכרטיס מסך. כונן דיוידי ודיסקטים כבר יש לי כנ"ל לגבי ציוד הקפי כגון מקלדת עכבר רמקולים ומסך כמובן. גם כרטיסי רשת יש לי למרות שלא יזיק אם יהיה אחד רענן על הלוח אם. אם כבר מדברים על רענון אז הייתי רוצה לדעת גם אם זה חכם להישאר עם אותו דיוידי בן 3 שנים...אם יצויין מאיפה אוכל לרכוש את המפרט אני אשמח תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 754 צפיות
-
-
איזה יבואנים רישמיים יש לדל בארץ ? ומאיזה יבואנים לא רישמיים כדאי להתרחק ? האם יש הבדל בין יבואני דל - בשירות ? למשל: יבואן A אחריות עם טכנאי עד הבית יבואן B - רק איסוף והחזרה מבית הלקוח יבואן C - רק טיפול במעבדה או שזה משתנה רק לפי הדגם ? ומה בודקים לפני פתיחת הקופסא ? איך אני יודע שהקופסא היא של יבואן A ואת המםפרט המדוייק ותנאי האחריות של המחשב לפני פתיחת הקופסא בטלפון של דל - יודעים לענות רק לפי "קוד שירות" ולא לפי קוד שמופיע על האריזה החיצונית כמו במחשבים ניידים של חברות אחרות - שהמספר הופיע על הקופסא וכך לפני הפתיחה אתה יכול לדעת - מה באמת קיבלת ?
-
- 0 תגובות
- 754 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב שישמש בעיקר לעבודה משרדית ושימושים כלליים שוטפים(לא משחקים) ואליו יוצמד מסך 24' שעבוד על רזולוציית 1920X1080 , חשבתי על מפרט מבוסס core i3: מעבד: INTEL CORE i3 S1156 2.9GHz 530 - BOX - מחיר: ₪545 לוח אם: GIGABYTE GA-H55N-USB3 -מחיר:₪595 זכרונות: 2GB DDR3 1333 MHz -מחיר:₪250 דיסק קשיח: SEAGATE 7200.12 500GB SATA2 -מחיר:₪220 מארז: ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU -מחיר:₪300 ספק: SEASONIC S12II 430W BRONZE - RETAIL -מחיר:₪290 -עכשיו כמה שאלות : *המעבד הגרפי ב - i3 יתמודד בצורה סבירה עם תכני HD? (כעיקרון לא ממש חשוב לי אבל מעניין לדעת) *איזה חלופה משתלמת קיימת מבית AMD? *האם הלוח שבחרתי בסדר... אני פשוט כבר ממשל לא בעסק... זהו בסה"כ... אי…
-
- 2 תגובות
- 754 צפיות
-
-
אשמח להמלצה למחשב נייד שמתאים לסטודנט, כלומר - מסך יחסית קטן (עד 14), קל משקל ככל הניתן ומתאים לעבודה הן מול אינטרנט ואופיס והן תכנות (שלא תהיה בעיה עם ECLIPSE למשל) ועבודה מול תוכנות כמו MATLAB. תודה רבה למי שייעזור
-
- 1 תגובה
- 754 צפיות
-
-
שלום,ברצוני לרכוש מחשב חדש לעריכת סרטים. היום ברשותי מחשב סביר הכולל את המפרט הבא: P4 3.0 GHZ LGA 775 (הדור הישן ללא ה-64 ביט וללא ליבה כפולה) 2GB DDR 400 80 GB 250 GB SATA GeForce 6600 GT 128MB זה בגדול. עכשיו למחשב החדש אני רוצה להעביר את הארדיסקים מה שאומר שלא אזדקק להארדיסק בנפח עצום במחשב החדש כך שאוכל לחסוך בעלויות. לצערי אם כבר מחשב חדש אז גם זכרונות חדשים וחזקים יותר (דוגמת DDR 2 800 וכו') כך שאני גם אאבד את ה-2 GB שיש לי כרגע. מה שדרוש לי בגדול זה מעבד חזק,הרבה זכרון לפחות 3GB ,הארדיסק קטן (כי אני אעביר את ההארדיסקים מהמחשב הזה) וכרטיס מסך נחמד שיריץ גם קצת משחקים בקלות (הכרטיס הנוכחי מריץ הכל, גם את Crysis ושאר המשחקים הכבדים חוץ מהחסרון שיש לו רק 128 מגה). אין …
-
- 4 תגובות
- 754 צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?הכול ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים,תכני HD,מוזיקה,גלישה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב-BF,CIV,NBA,ודומיו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך ל…
-
- 1 תגובה
- 754 צפיות
-
-
כרטיסי מסך: sapphire hd5830 xtreme 1GB GDDR5 sapphire hd5850 xtreme 1GB GDDR5 - אני יודע שזה אבל שימו לב לתקציב ולמפרט [המעבד בעיקר !] ספקים: ENERMAX NAXN 450W SILVERSTINE STRIDER 500W ACTIVE PFC SINGLE RAIL 12v 34a SEASONIC ss-500ET 500WATT 80 PLUS BRONZE מעבד : e7400 2.8Gh Core 2 Duo לוח אם : Gigabyte Ep43-ud3l כרטיס מסך : NVIDIA 220GT 1GB זיכרונות : 2GB RAM 800Hz DDR2 דיסק קשיח : 500GB ספק : TECH 450W 12CM FAN EZCOOL מארז : המארזים הפשוטים [אבל הגדול מביניהם] של ivory תקציב גג 900. ועל הדרך מאיפה הכי זול לי ?
-
- 7 תגובות
- 754 צפיות
-
-
אני בניתי לעצמי מפרט של 3000 ש"ח,זה הסכום שלי: תגידו מה דעתכם עליו,ותגידו מה אפשר לשפר ואם המפרט בכלל טוב. תודה! ובבקשה,שהמפרט שתתקנו לי לא יעבור את ה-3100...
-
- 7 תגובות
- 754 צפיות
-
-
מחפש מפרט למחשב משחקים (גם סרטים) לא מתכנן OC. אני מעדיף שיהיה לי מעבד מרובע ליבה. (ירדו כבר המחירים נכון?) ללא ציוד הקיפי תקציב: 5k תודה מראש
-
- 10 תגובות
- 754 צפיות
-
-
אני צריך מפרט שבכותרת. תודה רבה מראש לכל העוזרים !
-
- 8 תגובות
- 754 צפיות
-
-
1. מה התקציב? 5K לא יודע אם מזומן או לא 2. מטרות המחשב? משחקים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא צריך כלום, רק קופסא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא, צריך הכל 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? לא כל כך אכפת לי מעיצוב (אני לא אשלם על עיצוב יותר מכמה עשרות שקלים, צריך שיהיה שקט אבל לא חייב משהו מיוחד, פשוט שלא יהיה רועש) 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? הרכבה והתקנת VISTA 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא 9. האם חשוב שקט? עד כמה? לא במיוחד 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? לא מתוכנן, אולי בינוני בעתיד 11. במפרט למשחקים - באיל…
-
- 5 תגובות
- 754 צפיות
-
-
טוב אז אני צריך המלצות למחשב נייד, התקציב נע בין 2000 ל 2500 ש"ח, עדיפות מ RSM/YARDEN PC כי אני מרוצה מהמחשב הקודם משם אבל אפשר גם להציע ממקומות אחרים כמובן.. בגדול המחשב נועד לאינטרנט, עבודה ב WORD, תוכנות קלות, סרטים, MSN, שירים, תמונות וכו' אין דרישה מיוחדת כל כך..חוץ ממסך שיהיה יחסית גדול(לא ה10.1 הקטנים האלה) ושיהיה לפחות 250GB אם אפשר יותר ו 2GB זכרון ראם.. תודה !
-
- 0 תגובות
- 754 צפיות
-
-
אהלן! לאחרונה אני מחפש מחשב נייד והתחלתי קצת לעבור על ביקורות ולחפש פה בפורום על מנת להבין איזה דגמים מתאימים לי. בגדול - אני מחפש מחשב בגודל 12 או 13 אינץ', כאשר השימוש העיקרי שלו יהיה שימושים בסיסים (אופיס, אינטרנט, כל אלה), וסרטים (חשוב לי מאוד שהוא יריץ HD כמו שצריך, ושהצפיה במסך תהיה "נעימה"). התקציב נע באיזור 3K-4K, אבל אפשר להתגמש קצת מעלה אם צריך, ואני מתכנן לקנות אותו בארץ, לא להזמין מחו"ל. מסקר שוק קצר שערכתי, ראיתי את הדגמים הבאים כעונים על הדרישות שלי: LG E310 C2B5E - לצערי לא מצאתי הרבה ביקורות. Acer AS2930Z - לא מצאתי הרבה אינפורמציה, אך נראה שהוא זול ויחסית משתלם. (השאלה כמה הוא באמת שורד) HP Pavillion DV2-1030 - נראה מחשב חזק מאוד אך גם מעט יקר יותר.…
-
- 1 תגובה
- 754 צפיות
-
-
בהמלצת הפורום הלכתי לחנות rsm בכדי לקבל מפרט מחשב. הדרישות הן משהו לא יקר, שאפשר לשחק איתו משחקים, ועדיף שגם יהיה אפשר לשחק איתו משחקים שיצאו גם בעוד שנה או שנתיים (אם כי לווא דווקא על האיכות הכי גבוהה וכדומה). זה מה שהציעו לי, רציתי לדעת מה דעתכם. הערה- הארד דיסק יש לי כבר של 500GB אז קניתי רק SSD, וגם קירור למעבד כבר יש לי וגם CD ולכן הם לא מופיעים פה. הערה2- אני בעיקר רוצה לדעת אם לוח האם הוא טוב (המוכר אמר לי שהוא טוב מאוד וגם השוויתי לB75 שמציאים בפורום ונראה שהZ68 יותר טוב, אבל אני רוצה להיות בטוח). בנוסף אני רוצה להיות בטוח שגם המארז סביר (אני לא צריך משהו מאוד טוב, אבל שכן יהיה שקט יחסית וקריר). אני אשמח לתגובה מהירה כי האמת שכבר הזמנתי אתמול את המחשב, אבל אמרת…
-
- 8 תגובות
- 754 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. מקווה שSHOGUN 2 יוכל לרוץ על הגדרות הכי גבוהות עם התקציב -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FULL HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקו…
-
- 0 תגובות
- 754 צפיות
-