ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,430 דיונים בפורום זה
-
האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. איטנרנט 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)? הכל צריך 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? דיי חשוב 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 9. מאיזו חנות א…
-
- 3 תגובות
- 739 צפיות
-
-
דרישות עיקריות : 1024 RAM לפחות 15 אינץ מעבד כפול ליבה עדיפות מהחנות logicpc.co.il חשבתי על זה: http://logicpc.co.il/eng/itdetail.aspx?icom=9128 או http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=60_2065_2296&products_id=15221 מה אתם אומרים?
-
- 1 תגובה
- 739 צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות מחשב נייח שישמש לגרפיקה - עבודה עם photoshop,illustrator,inDesign (כרגע חבילת C5). קיבלתי המלצה על מפרט: [table][tr][td][table][tr][td]מעבד[/td][/tr][/table][table][tr][td]Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray[/td][/tr][/table][table][tr][td] 1[/td][/tr][/table][table][tr][td] ₪863[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]קירור למעבד[/td][/tr][/table][table][tr][td]Intel Original 1155 ליבת נחושת - עד 95W[/td][/tr][/table][table][tr][td] 1[/td][/tr][/table][table][tr][td] ₪43[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]לוח אם[/td][/tr][/table][table][tr][td]Gigabyte GA-B75M-D3H[/td][/tr][/table][table][tr][td]…
-
- 1 תגובה
- 739 צפיות
-
-
בוקר טוב מעוניינת במחשב נייח לעבודה משרדית. הרכבתי את המפרט הבא ואשמח להערות. מפרט זה הורכב ב - [url]www.tms.co.il[/url] - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל [b]מעבדים:[/b] [url=https://www.tms.co.il/index.php?route=product/product&product_id=103146]Intel Core i5 10400 / 1200 Tray[/url] כמות: 1 - מחיר: ₪ 752 [b]קירור למעבדים:[/b] [url=https://www.tms.co.il/bk008]be quiet! CPU Cooling Pure Rock Slim[/url] כמות: 1 - מחיר: ₪ 107 [b]לוחות אם:[/b] [url=https://www.tms.co.il/index.php?route=product/product&product_id=103501]Gigabyte H410M S2H[/url] כמות: 1 - מחיר: ₪ 305 [b]זכרונות:[/b] [url=https://ww…
-
- 3 תגובות
- 739 צפיות
- 1 follower
-
-
אני מצאתי מחשב פנטיום 4 2.4 אי בי אם עם 344 ראם קרטיס מסך ג'יפורס MX 4 הארד דיסק של 57 ג'יגה לוח אם אין לי מושג כונן דיסקטים ו DVD + כונן רגיל וקרטיס קול שאני לא יודע +כרטיס רשת +מארז עם 4 USB שתיים קדמיים ושתיים אחוריים ויש לי הצעה השאלה שלי כמה מחשב כזה אמור לעלות? עם תוכלו לעזור לי אני ישמח מאוד
-
- 9 תגובות
- 739 צפיות
-
-
יש לי לנובו EDGE 11 שהגיע עם 2GB DDR3 במהירות 1333 כאשר בפועל CPUZ מראה שמהירות הFSB היא 800. זה מתאים לנתונים שלנובו מפרסמת לדגם הזה. מערכת הפעלה WIN 7 HOME גירסת 64 ביט. האם אני יכול להוסיף 2GB נוספים מכל יצרן בהנחה שהמהירות תהייה לפחות 800 או 1066? או שחייבים שהצ'יפ החדש יהיה בדיוק זהה לקיים כלומר 1333.
-
- 0 תגובות
- 739 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מתכנן לקנות מחשב חדש ורציתי לדעת אם המפטר שווה משהו ?? וכדאי?? אני רוצה אותו לשימוש בייתי של עבודות לאוניברסיטה, משחקים, הורדות וסתם עוד שטויות.... אשמח לשמוע את דעתכם, תודה ליאור מפרט:ATX 400W Midi Tower ASUS P4S800D Main Board 800MHz Intel P4 3.0GHz 1MB Cache 800MHz 512MB DDR 400MHz PC3200 1.44 Floppy Drive 80 GB SATA Hard Drives 7200/8MB LG CD-ROM 52x LG DVD-RW x12 +/- Dual Layer GeForce FX5200 AGP 128MB 10/100 NIC On-Board Sound 6 channels on board Microsoft Keyboard Microsoft Optical Mouse 2.1 Speakers (Sub + 2) USB Camera with microphone מסך: LG F700B אינצ' 17 0.24mm str/p 1280x1024 (60hz) , max: 70hz TCO99 895 ש…
-
- 4 תגובות
- 739 צפיות
-
-
ראיתי כל מיני משטחי קירור למחשבים ניידים... השאלה האם ומתי כדאי בכלל לקנות? ואם כבר כדאי, איזה לקנות? (המחירים נעים בין משטח עם שני מאווררים ב-70 ש"ח, ועד משטחים של 200 ש"ח) תודה לעוזרים.
-
- 0 תגובות
- 739 צפיות
-
-
-
שלום קניתי את הLG X120 דרך המבצע של פלאפון ויש לי כמה שאלות כלליות. 1.אם איזה חומר אפשק לנקות את המסך ואם אפשרי לעשות את זה עם מטליות. 2.איך אני פותח טאב בפיירפוקס במידה ואני משתמש בטא'צפאד ולא בעכבר. 3.אפשר לקבל המלצות לתיק + עכבר טובים לנוטבוק במחירים סבירים כמובן. 4.אם אפשר גם המלצות למשחקים טובים שיעבדו על הנוטבוק (סטייל HL 2)
-
- 0 תגובות
- 739 צפיות
-
-
מעבד E5300 לוח אם INTEL DG41RQ L775 זיכרון DDR2 PC 800 2GB דיסק קשיח 320GB צורב DVD כולל הרכבה נקנה באיזור הגולן תודה
-
- 3 תגובות
- 739 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 11 + 2 גגגגגגגג לא מתכוון בכלל להגיע לשם, רוצה לסיים הכל כולל כרטיס ב9. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? כולל. כלומר רב תכליתי, רב שימושי, רב בריח, רבי חיים נחמן מאומן הרבי מברסלב. אם להודות - לא משחק AAA וכרגע כבר לא עוסק יותר בגרפיקה, ככה שלא באמת נחוץ עכשיו כוח חישוב עצום אבל עדיין מעוניין במחשב i9-13K בשילוב 3070TI במינימום זיכרון 32G אם לא 64G לפי DDR5, לא מזיק. כונן 980PRO בעל 2T. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כלום בפיתה. מתעניין רק לגבי כפתור הפעלה חיצוני שיכול לעבוד לי גם ללפטופ אם …
-
- 0 תגובות
- 739 צפיות
-
-
משקל עד 2-2.2 המחשב לא הולך להתנייד הרבה. לעבודה משרדית, סרטים וקצת גיימינג. מעבד חזק. כרטיס מסך לא מובנה שייאפשר לשחק במשחקים מודרניים אפילו על LOW HDMI כמובן USB3 - יתרון תאורה אחורית למקלדת - יתרון חשוב (אבל לא הכרחי). זמן סוללה - לפחות 3 שעות. חשבתי על שני אלה, עם יתרון לדל: http://www.night-net.net/index.php?main_page=product_info&products_id=1233&cPath=97 http://www.notebookclub.co.il/products/latitude_vostro/dell-vostro-3350-a2410m.htm דעות והצעות אחרות יתקבלו בברכה.
-
- 4 תגובות
- 739 צפיות
-
-
http://ksp.co.il/?uin=17268 איזה SSD אני יכול להכניס במחשב הזה ואיזה שידרוגים אני יוכל לעשות לו בעתיד?
-
- 1 תגובה
- 739 צפיות
-
-
שלום, אני לומד הנדסת תוכנה שנה א' ומחפש לידידה שלי מפרט למחשב נייד, רק שאני לא מעודכן מספיק בשוק היום אז צריך את עזרתכם, היא לא צריכה מחשב לגיימרים אבל אחד אמין שיחזיק 4 שנים לפחות. תקציב, לכל היותר עד 4,000 ₪ אם אפשר קצת לחסוך אז עדיף ואני חושב שאפשר. שימוש במחשב, תיכנות, שירים, סרטים, אינטרנט, עבודה משרדית, זהו בערך רק נראה לי עדיף נפח הארדיסק גדול סביבות ה320G . השימושים הכי שמישים יהיו, תוכנה לתיכנות- visual studio 2008, והשאר זה דברים בסיסיים כמו תוכנה להפעלת סרטים(לא HD) וoffice ו acrobat reader אם היא תצטרך לשחק בו זה אולי רק משחקים קטנים לא משהו שאמור להעמיס על המחשב. מערכת הפעלה - ווינדוס 7. בעיקרון המחשב יהיה נישא לרוב מערד לב"ש מידי פעם אבל היא ביקשה שגודל המסך…
-
- 5 תגובות
- 739 צפיות
-
-
שלום לכולם, אמא שלי רוצה ללמוד להשתמש במחשב, אז החלטתי לעשות לה הפתעה ולרכוש לה מחשב נייד במתנה התקציב הוא לא גדול במיוחד מכיוון שהצרכים שלה הם לא רציניים. עם זאת אפשר למתוח אותו מעט במידת הצורך אם יהיה משהו שבאמת שווה את זה. התקציב הוא עד 2250 ש"ח כשעדיף כמה שפחות.. אבל שוב אפשר גם טיפה יותר אם משהו באמת שווה. מטרות המחשב? אינטרנט וקצת אופיס, אולי סרטים ביוטיוב וזהו בגדול. * גודל המסך? עדיפות ל13.3. אם לא נכנס בתקציב, אז גם 15.6 יהיה בסדר. * משקל רצוי? לא יצא מהבית, לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? תמיד יהיה בחשמל. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא. * בלוטות? מניח שזה סוג של סטנדרט. * גודל מינימלי של…
-
- 4 תגובות
- 739 צפיות
-
-
שלום שלום. מחפש מפרט למחשב משרדי, בעיקר word + צפייה בסרטים, צריך שהחנות תהיה ירושלמית. אפשר קצת לחרוג מהתקציב, + כמה שאלות: 1) AMD או Inetl נראה שהמחירים די דומים, וש Intel די מובילה כרגע מבחינת העתיד 2) האם כרטיס מסך מובנה על לוח האם יכול להספיק לצפייה בסרטים (כמעט ללא משחקים) ? 3) כמה חשוב שיהיה מארז+ספק+מאוור איכותי, כי נראה שזה מייקר את המחשב ב400 ש"ח ? ממש תודה, ושנה נעימה
-
- 8 תגובות
- 739 צפיות
-
-
שלום לכולם. מעוניין לקנות מחשב נייח שיכול להריץ element3D וcineware כמובן אפטר. תקציב עד 6000 תודה לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 738 צפיות
-
-
יש הכסף. אחרי התלבטויות והמתנה ארוכה, אני הולך לקנות בימים הקרובים. זה מה נראה לי כרגע: מעבדים AMD AMD Phenom II X3 720 BE 2.80GHZ BOX ¤722 יותר מDUAL פחות מQUAD פתרונות קירור למעבד Xigmatek HDT-S963 H.D.C CPU Cooler ¤116 די זול, די טוב, ודי שקט. לא מיועד לאוברקלוק. לוחות אם Gigabyte GA-MA770-UD3 AM2 ¤432 אולי פה יש משהו שכדאי לחסוך? או משהו שכדאי להשקיע? מארזים + ספק CoolerMaster Sileo 500 + SeaSonic SP SS-500ET PSU ¤630 מארז עם "ריפוד" להשקטה בילט-אין. עם ספק 80PLUS בבאנדל אולי משהו שקט(!) אחר וספק 80PLUS, הצעות? אם הספק יושב למעלה במארז, אז אני מעדיף ספק עם מאוורר 80MM ואם אפשר אז עדיף שהפסק ישב למטה. אולי CM 590 עם FSP 80PLUS כלשהו או אולי ANTEC 4480B שכולל EARTHWATT…
-
- 8 תגובות
- 738 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך מפרט דיי חזק לדרישות הבאות: 1. המחשב יחובר מדי פעם ל LCD 32" לצפייה בסרטים וגם סרטי HD. 2. משחקים חדשים (דיי כבדים) 3. עבודה עם תוכנות מרובות שהם דיי כבדות כגון פוטושופ וכו'. (אני עובד דיי הרבה עם הרבה תוכנות פועלות בו זמנית - זאת העבודה שלי לכן אני חייב מחשב שירוץ מהר שהתוכנות פועלות) התקציב כמו שאמרתי הינו 4000 אם אפשרות של חריגה אולי ב 200-300 שקל+- (עדיף שלא) בניתי מפרט לבד, אך רציתי חוות דעת אם אפשר להוסיף/להוריד דברים לא רצויים כמו כן חשוב לי שהמחשב יהיה כמו שאמרתי חזק, מהיר, שהמחשב יהיה מקורר גם כן!! (אני מרבה להשאיר את המחשב פתוח למס' ימים ואף שבועות), וחשוב גם השקט של המחשב. הנה המפרט שבניתי: Intel Core 2 Quad Q9400 2.66GHz 6mb 133…
-
- 9 תגובות
- 738 צפיות
-
-
שלום אני מתלבט ברכישת מחשב נישא. האם כדאי לקנות את ה- lenovo300 n100 עם המעבד החדש של אינטל (duo) או לרכוש את ה- R50 הישן (והזול משמעותית). השאלה אם כדאי להשקיע 2000 ש"ח בקניית מחשב עם המעבד החדש? אם ידוע על מחלות ילדות של המעבד החדש Dou? ועוד שאלה מהו המעבד sonoma -pentum מה ההבדל בינו לבים ה-centrino הרגיל. תודה
-
- 3 תגובות
- 738 צפיות
-
-
מה אתם אומרים? האם יש לו wi-fi (שאפשר להתחבר אלחוטי מנקודות חמות?) ואיזה עוד דברים יש לו והאם הוא שווה 3500? מפרט מלא: דגם: AMILO Pro V2020 Edition AMILO Pro V2020 Edition מערכת הפעלה: Microsoft Windows XP Professional Microsoft Windows XP Professional מעבד: Processor support for enhanced Intel SpeedStepTM technology Intel® Pentium® M 725 Intel® Pentium® M 725 GHz 1.60 1.60 Front Side Bus (MHz) 400 400 Second-level cache integrated (KB) on die 2048 2048 מערכת שבבים: Chipset Northbridge Southbridge Intel 855GME ICH 4-M Intel 855GME ICH 4-M זיכרון: System Memory MB DDR SDRAM PC266 256 2x 256 Max. GB up to 2 GB with future modules up to 2 GB with future modules DIMM slots 2…
-
- 1 תגובה
- 738 צפיות
-
-
אני צריך מחשב נייד! אני ממש אבל ממש לא מבין בזה, אני צריך מחשב למשחקים כמה שיותר כבדים וסרטים. לא מבין בחומרה אז אני לא יכול להגיד לכם מה אני מעדיף! עד 5000 אם זה לא אפשרי תגידו אני אנסה להשיג עוד כסף!
-
- 2 תגובות
- 738 צפיות
-
-
אז ככה אבא שלי רוצה לקנות מחשב שישמש למערכת קולנוע בייתית הוא יהיה מחובר לטלוויזיה 47' LCD והשימוש היחידי שלו יהיה הורדת סרטים (כדי שנוכל לצפות בטלוויזיה אם הסרטים שנוריד) אני מקווה שמה שאמרתי ברור התקציב הוא 1200שח'-+ תודה מראש לכל העוזרים.
-
- 9 תגובות
- 738 צפיות
-
-
שלום רב! אני לא בטוח לגבי המקום שצריך להציב שאלה זו אבל בכול זאת.... ברשותי מחשב נייד fujitsu siemens amilo pro v2030 לאחרונה המאוור רועש מאד(כדברי בתי יש שם זבוב תקןע) כול נסיונות הנקוי וכ"ו לא עזרו צריך להחיף מאוורר. שאלתי איפה אפשר לרכש מאוורר לנייד. אם אפשר ויש פתרון רצוי באיזור הצפון (כרמיאל). תודה מיקי
-
- 0 תגובות
- 738 צפיות
-