ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
אהלן, אחרי כ-4 שנים שהמחשב שלי שירת אותי נאמנה, הלך לו ספק-הכח. כבר בערך חצי שנה אני חושב לקנות מחשב חדש, כדי שהנוכחי ישמש את אמי לצרכי הפייסבוק והמתכונים שלה, והחדש ישמש אותי בשלי, אז כנראה שבני המאיה החליטו לשלוח לי סימן וכיבו לי את המחשב לצמיתות - עד שנחזיר לו את ספק-הכח. בכל מקרה, לענייננו - אני מעוניין לרכוש מחשב חדש לצורכי גיימינג, סרטי HD, מוזיקה, אחסון וכו'. בואו נתעמק.. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5.5K בערך. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 6K. 2. מה שימושי המחשב? בעיקר גיימינג, המון סרטי HD 1080, אחסונם, מוזיקה, אינטרנט וכו'.. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופ…
-
- 3 תגובות
- 784 צפיות
-
-
עדיפות לערכת השבבים האחרונה (סנטרינו 2?) 3gb ראם קשיח 320gb צורב DVD Dual Layer 3x USB 2.0 Wi-Fi LAN BT HDMI דגש גם על מעבד בעל פליטת חום נמוכה ככל הניתן חיי סוללה ארוכים (ליתיום 6 תאים?) כרטיס מסך המתאים לשימושים בכותרת מסך 15" מותג אמין ובעל שנתיים אחריות לפחות[br]פורסם בתאריך: 7.09.2009 בשעה 12:30:08 התקציב נמתח ל 5,000 אם יש צורך אמיתי
-
- 0 תגובות
- 784 צפיות
-
-
זה מה שבניתי, אשמח לתגובות והערות. מעבד: [..] AMD ATHLON II X2 250 AM3 (3.0GHz) - BOX - זמין במלאי ₪305 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-MA78LMT-US2H - זמין במלאי ₪380 זיכרון: [..] KINGSTON 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333MHZ - זמין במלאי ₪163 כמות:2 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-24NS70 X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪111 מארז: [..] COMPUCASE 6T10 + ANTEC VP450 - באנדל איכותי של מארז + ספק ! ₪338 דיסק קשיח: [..] WD GREEN 1TB SATA2 - זמין במלאי ₪277 הרכבת מחשב: [..] "הרכבה ובדיקות SILVER" - הרכבה + ביצוע בדיקות - אספקת מחשב עד 5 ימי עסקים ₪81 מחיר סופי כולל מע"מ: ₪1818 בהתחלה הסתפקתי ב GIGABYTE GA-MA78LMT-S2 אבל אז הבחנתי שאין לו יציאת HDMI אז שידרגתי לנ"ל במחשב יעשה שימוש של אינטרנט וסר…
-
- 5 תגובות
- 784 צפיות
-
-
אני זקוק למחשב (ללא מסך), בתקציב של 1800-2000 ש"ח. המחשב משמש אותי בעיקר לעבודה (אופיס), הורדות באימיול, צפיה בסרטים, שמיעת מוזיקה, גלישה באינטרנט ודוא"ל. אני צריך שיהיה במחשב מודם- פקס, לחיבור למכשיר הפקס שלי, לטלפון ולעיתים לצורך התחברות לאינטרנט גם שלא דרך פס רחב (למרות שרוב הזמן אני גולש בחבילה בסיסית של 1.5) חשוב לי שהמחשב יהיה אמין (כל תיקי הלקוחות שלי עליו), שלא יהיו בעיות בספק (המחשב הנוכחי החדש שלי כל הזמן מצפצף...), ושיהיה מהיר מאוד בעבודה על מס' ישומים במקביל. לדעתי אין לי צורך בדיסק קשיח של יותר מ- 160GB ואולי אף פחות מכך (אין לי יותר מ- 25 סרטים ששמורים על המחשב בכל זמן נתון), אבל אני משאיר לכם, המומחים שבחבורה, את ההחלטה גם בעניין זה. אני צריך גם כונן/צורב …
-
- 8 תגובות
- 784 צפיות
-
-
אז ככה אני מחפש מחשב חזק להרצת משחקים ברזולוציה גבוהה, גם סאונד טוב וכל הדברים מסביב.(גם מחשב לפיתוח,אבל אני מאמין שאם זה יצליח לבצע את הדרישות של הרצת משחקים ברמה גבוהה אז זה יעשה את העבודה גם לפיתוח) חשוב לי גם שהמחשב יהיה שקט ויתחבר HDMI. נכנסתי לאתר של KSP לבנות שם מחשב, את הדברים שנראה לי שאני מבין בהם בחרתי כבר, יש כמה דברים שאני לא יודע מה כדאי, שהם: לוח אם: מארז: מאווררים וגופי קירור: לגבי ציוד הקפי יש לי אז לא צריך. אשמח את תמליצו לי פה על דברים ותתנו הערות על מה שבחרתי אם יש משהו שלא נראה לכם וכאלה... התקציב הוא עד 7000-8000 מעבד:1190 ש"ח Core i7 950, 3.06GHz, s1366, 8MB Tray זכרונות:420 ש"ח DDR3 1600Mhz 2x4GB Kingston HyperX Blu Dual Channel CL9-9-9-27 דיסק …
-
- 4 תגובות
- 784 צפיות
-
-
היי חבר'ה! אני צריך את עזרתכם בבניית מפרט למחשב משרדי בשביל אח שלי. התקציב הוא מקס' 3500. השימושים הם לעבודות סטודנט בהנדסת תעשייה וניהול בטכניון עם תוכנות כגון ACCESS ואולי PHOTOSHOP, קצת אינטרנט ומוזיקה. ישנה אפשרות לקנות בחיפה. הוא רוצה גם מסך 17 LCD, רמקולים סבירים ועכבר מקלדת. יש מצב גם למצלמת WEB אם נכנס בתקציב. כמו כן, צורב DVD וUSB בקדמת המארז יתקבלו בברכה המחשב הביתי הנוכחי דווקא מתאים לו אבל אני פוחד שלא יחזיק לו הרבה זמן - יש לי אותו 4 וחצי שנים והוא מורכב מAMD PALOMINO 1800 שמתחמם יותר מדי...(71 מעלות במנוחה)
-
- 4 תגובות
- 784 צפיות
-
-
כל מי שמשתמש ב-total commander יודע שצריך את כפתורי ה-keypad של + - * / וכו'. על thinkpad ישנים יכולתי לעשות FN + P ולקבל את * לדוגמא. משום מה על thinkpad T410 זה לא עובד, למרות שעל P דווקא מסומן "X" קטן. מי יודע/ת מה עושים? הכפתורים האלה ממש נחוצים לי. עריכה: דרך אחת שמצאתי זה להדליק את ה-NUM LOCK. אבל זה לא מעשי.
-
- 0 תגובות
- 784 צפיות
-
-
אהלן, אני ממש תקוע מצד אחד ה- 960,r380 לא משלמים מצד שני אני לא יודע אם הספק שלי יכול להתמודד עם 280X אני יכול להתקשר לחנות (שגם ממנה קניתי את המחשב) אבל לא סומך שהם באמת יידעו. זה הכרטיס: http://www.tms.co.il/product/12969 שאני מעוניין בו. מה אתם אומרים? עריכה: מצאתי תגובה בפורום שנאמר בה: R9-280X is just a re-badged 7970 so a good 500/600w PSU will run one fine אז זה די אומר שזה בסדר?
-
- 3 תגובות
- 784 צפיות
-
-
-
דיברתי עם מוכר בחנות ותיכננתי מחשב ב-3K שאמור להריץ משחקים עכשויים, פה ושם גרפיקה. בקיצור מחשב טוב לתקופה הזאת. זה מה שסיכמתי- intel phenom 2 X3 720 gigabyte gama 770 ud3 WDC 500GB ATI ATI HD4870 512MB 2GBX2 kingston 800 MHz CL5 OCZ 600 W צורב דיוידי LG מארז-raid max שיוצא לי באזור ה-150 ומשו. וכל זה ב-3107 ש"ח מה אתם אומרים? (לגבי הספק בהתחלה בניתי על סיסוניק 500 אבל בייעוץ של המוכר הבנתי שעדיף להשקיע בספק ממש טוב שיחזיק מערכת חזקה) אני חייב תגובה היום/ מחר כי אני רוצה להזמין מחר/מחרתיים תודה לכולם
-
- 2 תגובות
- 784 צפיות
-
-
אני מבקש את עזרתכם, ברשותי מחשב נייד בדגם הנ"ל שלוח האם שלו לפי טכנאי המחשבים "הלך"! שאר החלקים (כולל המסך) במצב טוב מאוד. בחברת IBM בישראל החלפת לוח אם תעלה לי 2500 ש"ח. מה האפשרויות העומדות לפני? תודה על עזרתכם הראל
-
- 4 תגובות
- 784 צפיות
-
-
בטעות ערכתי את ההודעה הזו במקום לכתוב חדשה אני אקצר את ההודעה הקודמת כי היא הייתה ארוכה למשו יותר ישיר חבר שלי זקוק למחשב rendering power שיהיה מבוסס על שני מעבדי xeon אני לא מבין בלוחות אם מהסוג הזה יש לו כבר ספק כוח 650 וכרטיס מסך GTX8800 שאותם הוא לא מחליף כרגע ויהיו לו במחשב החדש אז הוא צריך: לוח אם 2 מעבדי XEON לפחות 12 ג'יגה זיכרון עד 2TB של אחסון התוכנות שהוא עובד איתם 3dsmax,vray,xsi,photoshop,premier לא יתבצע אוברקלוק וצריך שהמחשב יהיה קר ויציב ככל שניתן גם אם ירעיש. אין צורך ב RAID התקציב הוא עד 9000 שקלים תודה רבה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 784 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500-1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו ואפטר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה. AVID MEDIA,PREMIER,AFTER AFFECT ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן…
-
- 5 תגובות
- 784 צפיות
-
-
שלום, זה הפרט שהרכבתי לאחרונה, אז אם מישהו רואה איזושהיא בעיה/עיצה לרכיב חלופי(במחיר קרוב) /הערה שחייבת להאמר, אז אני אשמח לשמוע לפני שאזמין. ***האם שווה לרכוש HD SATA לעומת זה הרגיל, ההפרש במחיר קטן(השיפור יבוא בכלל לידי ביטוי?) ***מה אתם אומרים על המסך? המפרט: sempron 2600 socket 754 MSI K8MM +VGA socket 754 512MB A-DATA ddr 400 80?G WD 8 MB Hec 6A21 (or 19) LG 17" T710BH FLATRON תודה, לילה טוב כונן 1.44
-
- 2 תגובות
- 784 צפיות
-
-
אוקיי אבא שלי צריך עוד מחשב למשרד שלו אפשר לחרוג במחיר במאה או 200 שקל לא יותר לקניה מחר. ציוד אקפי - עכבר מקלדת ומסך[עדיף דק] בקשר לזכרון 512 לא פחות
-
- 12 תגובות
- 784 צפיות
-
-
ואם כן, איך עושים שחזור? תודה!!
-
- 0 תגובות
- 784 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי בבית מחשב נייח המפרט שלו הוא כזה מעבד: Intel core i7 3770K Tray לוח אם: Gigabyte GA-Z77-D3H socket 1155 Z77 chipset DVI+VGA+HDMI זיכרון: Kingston Hyper X 16GB Kit (4GBx4) DDR3 1866Mhz cl9 Kit for Quad Channel x79 chipset דיסק קשיח: Hitachi 1TB 64MB Sata3 RED כונן SSD: intel SSD Intel® SSD 520 Series 120GB SSDSC2CW120 Sata3 550/500 80000 IOPS OEM כרטיס מסך: GigaByte GeForce Gtx660 2GB GDDR5 192Bit 2x DVI HDMI Dp PCI-E ssd 128 אז ככה, אני חייל, בקבע... שאני בצבא יש לי די הרבה זמן פנוי... אני רוצה לקנות מחשב נייד שיהיה מספיק חזק לצרכים שלי, אני עובד עם פוטושופ וקיובייס, מי שמכיר.. וכמובן גם מריץ משחקים וסרטים.. 2 שאלות. 1. האם לקנות מאק? למרות שאני כמעט לג…
-
- 1 תגובה
- 784 צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל המלצה למחשב נייד חזק ואמין. הדרישות שלי: מעבד - i5 יענה על הצרכים שלי נראה לי דיסק קשיח - איזור 500GB (זה די סטנדרט כיום, לא?) זיכרון - מינימום 4GB משקל - לא יותר מ-2.8 מסך - 15~ מחיר: 3500~ תודה לעוזרים :-)
-
- 0 תגובות
- 784 צפיות
-
-
שלום לכולם, קודם כל אני רוצה להגיד כל הכבוד ותודה רבה לכל אנשי הפורום, לא האמנתי שבישראל ישנו מקום מקצועי כל כך, ברור כל כך ומכבד כל כך. 1.תקציב מקסימלי של 3.8k ללא אפשרות לחרוג. 2. מטרה עיקרית היא גיימינג בינוני וצפייה בסרטים באיכות HD. דוגמא למשחקים: wow, sc2, דיאבלו 3 ודומיהם. רזולציה טבעית של המסך קשה לי להגיד כי אני לא מבין מה זה אומר.. 3. התקציב צריך לכלול גם ציוד הקפי כגון מסך, מקלדת ועכבר. 4. כל הרכיבים נזקקים (אני רוצה מחשב חדש). 5. שקט הוא משני עבורי 7 בסולם. 6. לא מתוכנן oc. 7. אין צורך במערכת הפעלה. 8. אשמח ואפילו אני ממש רוצה לקבל המלצות על חנות ומאיפה לקנות. מנסיון עבר רוב החנויות מהן קניתי חומרה אינן ראויות להקרא נותנות שירות. גר בחולון ואין לי שום בעיה ל…
-
- 4 תגובות
- 783 צפיות
-
-
שלום לכולם. מעוניין לקנות מחשב נייח שיכול להריץ element3D וcineware כמובן אפטר. תקציב עד 6000 תודה לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 783 צפיות
-
-
המחשב הוא לצרכים בסיססיים וקצת משחקים אני חשבתי על זה: מעבדי ?AMD? כמות מחיר סה"כ Athlon64 3600+ (Socket AM2) X2 DualCore 1 840 840 לוחות אם למעבדי ?AMD? ASROCK כמות מחיר סה"כ ALiveXFire-eSATA2 AM2, DDRII 800, 2xPCI-E 1 490 490 זכרונות? DDR II 667 כמות מחיר סה"כ 512MB TwinMOS 2 295 590 כרטיסי מסך? GIGABYTE כמות מחיר סה"כ 7600GS 256MB TV, DVI, PCI-E 1 660 660 דיסקים קשיחים? Western Digital כמות מחיר סה"כ 160GB 7200RPM, 8MB, SATA II 1 330 330 צורבים? DVD Recorders כמות מחיר סה"כ LG DVD±RW GSA-H10AB x16 DL x8 1 185 185 מארזים? כמות מחיר סה"כ HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver (No PSU) 1 240 240 ספקי כוח? HEC כמות מחיר סה"כ HEC…
-
- 10 תגובות
- 783 צפיות
-
-
בקיץ אני נוסע לארה"ב, וחשבתי לנצל את ההזדמנות כדי לקנות מחשב נייד. המחשב ישמש בעיקר כתחליף לשולחני, כך שהמשקל וההתניידות פחות משנים. גודל מסך נראה לי שעדיף 15 אינץ'. המחשב ישמש בעיקר לאינטרנט ועבודה משרדית, אבל יהיה נחמד אם הוא יוכל להריץ משחקים(לא הכי חדשים) על LOW. בנתיים מה שחשבתי עליו הוא Acer Aspire AS5735-6694. http://www.bhphotovideo.com/c/product/601062-REG/Acer_LX_AU50X_221_Aspire_AS5735_6694_Notebook_Computer.html האם הוא יוכל לנגן 720P בצורה נורמלית? (במקרה שארצה לחבר אותו לפלזמה בבית) האם הכרטיס מסך הזה של אינטל יוכל להריץ משחקים קלים בהגדרות נמוכות איכשהו? האם יש המלצות אחרות שעדיפות על זה? תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 783 צפיות
-
-
קניתי מחשב נייד dell inspiron n5110 -4042 מעבד : intel core i 5 זיכרון : 8 גיגה כרטיס מסך : nvidia geforce gt525 1gb כאשר אני בא להפעיל את הפרו הוא רושם לי שיש לי בעייה בכרטיס וידאו ( 128 gpu : vram ) מה אני צריך לעשות כדי לסדר את זה דחוף !
-
- 0 תגובות
- 783 צפיות
-
-
אהלן, אני צריך בבקשה את עזרתכם ברכישת מחשב לחבר. הבעיה שלי שאני מפרק לו את התקציב רק על הכרטיס מסך, כי יש לי תסביך חומרה lol... אני משוכנע שבעזרתכם המקצועית ניתן לבנות מע' שתתאים לו. מדובר בחבר חובב משחקים (לא גיימר מושבע), בפעם האחרונה שהוא רכש מחשב זה היה לפני 6-7 שנים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים,עריכה גרפית וצפיה בסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).פוטושופ ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: משחקי FPS בעיקר -א…
-
- 2 תגובות
- 783 צפיות
-
-
המפרטים של שניהם זהים ונראה לי שה-1000 הוא השם של הדגם בצפון אמריקה וה-700 הוא השם שלו באירופה (ובישראל).
-
- 1 תגובה
- 783 צפיות
-