ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,391 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000-7000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? להשתמש בכל מה שצריך ואפילו יותר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד אלף שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים, מכונות וירטואליות, סרטי HD, תיכנות, שרת אינטרנט, קידוד ועריכת וידאו. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VirtualBox, netBeans, altBinz, IDM, codeBlocks, Apache, Premiere Pro, VirtualDubMod. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Crysis, Prototype, GTA IV, Sniper Ghost , Skyrim -לאילו הגדרות גרפיות מיו…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי! להערכתכם כמה שווה המפרט? [*=left]Fractal Design Define R4 Window White [*=left]Core i5 3570K@4Ghz [*=left]Scythe Mugen 3 [*=left]MSI Z77A-GD55 [*=left]Gskill RipjawsZ 1600Mhz 4GB X2 [*=left]Sapphire R9 290 Tri-X OC UEFI [*=left]WD 1TB Green [*=left]Antec TruePower New 750W semi modu [*=left]Dell UltraSharp U2412M 16:10 [*=left]Logitech Z'-Cinema 2.1 180w RMS
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב חדש לבן שלי (יום הולדת 9). התלבטתי בין קונסולה למחשב ולבסוף אני הולך על מחשב. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 10% 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - PES , FIFA , -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - כיום 1280X1024 , בעתיד שיתמוך בFHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב…
-
- 5 תגובות
- 916 צפיות
-
-
המחשב יהיה מחשב מרכזי של הבית, אני לא גיימר כבד. פה ושם משחקים, אינטרנט ויישומי משרד. מה דעתכם על המפרט הבא: http://img85.imageshack.us/img85/8538/mifratoi0.jpg
-
- 2 תגובות
- 529 צפיות
-
-
שלום לכולם, המחשב הנייד שלי כבר לא מצליח להחזיק משחקים מודרנים ולכן אני מעוניין בהצעה למפרט למחשב נייד, כאשר הדגש הוא לשימושים כללים ומשחקים בדגש על משחקי אסטרטגיה כמו Starcraft 2 החדש, למשחקים אחרים יש xbox one שעושה את העבודה בהצלחה. אשמח לעזרה. מצורף השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 שקלים א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושי כללי ומשחקים – בדגש על משחקי אסטרטגיה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג -אילו מש…
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום! אני מעוניין לרכוש מחשב נייד חדש אך בשל היותי חייל, שמבקר בבית אחת ל..., אני לא מצליח לעקוב וללמוד על ההיצע והרכיבים. בשל כך אני צריך את עזרתכם. אני מחפש נייד שיעמוד בדרישות הבאות: - חזק מספיק. שיהיה בו לפחות 4GM RAM ומעבד טוב. - שיוכל להריץ משחקים. לא מדבר על החדשים והכבדים שיצאו עוד שנה, אבל שיסחוב משחקים ברמה טובה. - גודל "נורמאלי". מסך ומקלדת נורמאליים, לא קטנים. - אמינות. יצרן ידוע עם אחריות (עדיף לכמה שיותר זמן). אני אוהב במיוחד את דל, אבל כמובן לא מחייב. - לא אכפת לי מהמשקל. התקציב לשם כך הינו 3500 ש"ח. 4000 במידה ויש משהו ממש משתלם בבחינת עלות-תועלת. אני יודע שהתקציב דחוק, אבל כבר ראיתי דוגמאות למחשבים שעומדים בכך. בנוסף, שמתי עין על מחשבים מחודשים. אני מוג…
-
- 3 תגובות
- 786 צפיות
-
-
אני חשבתי לקנות כרטיס מסך בהתחלה לAGP וזהו, אבל הסתבכתי כבר פעמיים עם קניות והחזרות אז החלטתי לעזוב את המחשב שלי ולקנות חדש. עכשיו יש לי 2500 שקל וזה המחשב שלי עכשיו: prescott 2.8ghz MSI 865P neo-2 512 DDR400 מארז ג'נרי עם ספק 350W של everpower MSI geforce fx5200 צורב CD ועוד כונן CD ועוד כל הדברים הבסיסיים. עכשיו השאלה היא בכמה כסף אני אוכל למכור את המחשב ולפי זה אני רוצה לבנות מפרט (ז"א 2500 שקל+מה שאני מקבל מהמחשב הישן) גם אני רוצה שהמחשב יהיה מוכן לWINDOWS VISTA ואני לא צריך מסך
-
- 8 תגובות
- 776 צפיות
-
-
1) בכל דיון שמטרתו היא בקשת המלצה לקניית מחשב נייד, יש לציין את התקציב המשוער לקניית המחשב בכותרת. כמו כן, אם המחשב אמור להירכש במדינה שאינה ישראל - ציינו את המדינה במפורט. זאת משום שהדגמים הזמינים והמחירים שונים ממדינה למדינה. רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מחשב לסטודנטית, עבודה עם טקסט וסרטונים מיוטיוב + השמעת מוזיקה. מסך מט, העבודה תהיה בחדרים מוארים * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבו…
-
- 2 תגובות
- 663 צפיות
-
-
של Dell , הנה המפרט : Obsidian Black High Gloss Finish Software & ServicesGenuine Windows® 7 Home Premium, 64bit, English Intel® Core™ i7-720QM Quad Core Processor 1.6GHz (2.8GHz Turbo Mode, 6MB Cache) 4GB Shared Dual Channel DDR3 at 1333MHz 500GB 7200 RPM SATA Hard Drive 8X Slot Load CD/DVD Burner (Dual Layer DVD+/-R Drive) Edge-to-Edge FHD Widescreen 15.6 inch WLED LCD (1920x1080) W/2.0 MP Dell Wireless 370 Bluetooth Module (2.1+EDR) Personalize3 Year Basic Service Plan Microsoft® Office Starter 2010 McAfee SecurityCenter , 24-Months Dell Online Backup 2GB for 1 year My Accessories Also Includes Studio XPS 16 Notebook Integrated 10/100 Network Card Adobe® Acrobat® R…
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
על בסיס המפרט שהצעתם: Intel i5-2300- Tray Gigabyte GA-B75M-D3H400 4GB RAM AMD (ATI) Radeon HD6450 1GB Antec NSK2480 380W אני רוצה להוסיף כרטיס קול CLARO halo: http://www.htomega.com/clarohalo.html בגלל השאלה הבאה: הרמקולים של הטלוויזיה שלי חלשים. אני רוצה לחבר גם את ה-HTPC וגם את הממיר לרמקולים? חשבתי לחבר את הממיר ל-Optical In ואת הרמקולים לאדום ולבן סטנדרטי- האם יש בכלל רמקולים שיודעים להתחבר ישירות לאדום ולבן? יש לכם אולי עוד רעיון בו אני יכול לעשות את זה בלי מגבר?
-
- 1 תגובה
- 681 צפיות
-
-
השימושים הם בשביל: קובצי WORD גלשיה באינטרנט הורדת סרטים וצפיה בהם ומוזיקה ולעיתים רחוקות שיוצא משחקים מענינים כמו סימס או GTA אז משחק גם בהם התקציב 4 אלף ש"ח
-
- 3 תגובות
- 719 צפיות
-
-
היי חברים, אני קונה מחשב לסבתא שלי. התקציב נע בין 900 ל-1300 ש"ח, השימוש שלה הוא ממש לא רציני: - משחקי הקלפים למיניהם במחשב. - צפייה בתמונות. - פה ושם קצת אינטרנט. *** צריך לקחת בחשבון שהמחשב דולק 24 שעות, היא לא מכבה אותו בכלל. קיבלתי מפרט מ-KSP (מצורף קובץ) אני בכל זאת כן רוצה מעבד i3 הארדיסק אפילו פחות מ-500 ג'יגה (אם יש) חשוב שיהיה בו כרטיס רשת אלחוטי, כי המחשב לא מתחבר עם חוט. המחשב צריך להיות "חזק" מהבחינה שהוא יהיה דולק כל היום. יש אולי מפרטים טובים יותר (גם מבחינת מחיר וגם מבחינת חומרה) ?!? אני רוצה לקנות עוד היום או אפילו מחר.
-
- 4 תגובות
- 752 צפיות
- 1 follower
-
-
אז קניתי מחשב חדש ויש ברשותי מחשב ישן הנה החומרה מה הוא שווה? מעבד Q8400 box לוח מ Gigabyte p31 מארז Coolermaster 335 elite ספק כוח Seasonic 400w קשיח 500g western digital כ מסך Asus hd 4870 זיכרון Corsair 4g אני מעוניין לדעת אם יש אפשרת למכור אותו ואם הוא שווה משהו חשוב לציין שהוא כמו חדש עובד בלי שום בעיה
-
- 5 תגובות
- 950 צפיות
-
-
שלום אני זקוק למחשב בין 1400 ל 1800 ש"ח. אני צריך את המחשב לגלישה באינטרנט ומשחקים. אם אפשר תרכיבו שתי מפרטים אחד צנוע יותר ואחד קצת יותר יקר במגבלות התקציב. 1. מה התקציב המקסימלי? 1400-1800 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב : אינטרנט,משחקים. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 8 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה בלבד 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא, …
-
- 1 תגובה
- 679 צפיות
-
-
אהלן, קודם כל אני נכנסתי לשאלות הנפוצות על סוללות של מחשבים ניידים אך לא מצאתי תשובה ברורה, יש לי מחשב נייד שקניית באוקטובר האחרון מדובר ב Lenovo G50-80, עכשיו המחשב הנייח שלי מושבת (עד שיהיה לי כוח לתקן אותו) על כן אני משתמש בנתיים בנייד בכך שאני מחבר אותו למסך חיצוני + מקלדת ועכבר. עד כה המחשב עובד מצוין ואני שוקל להישאר כך לעוד הרבה זמן, (הוא גם יותר חזק מהנייח) *מה הנהלים הנכונים לשימוש במחשב נייד מחובר לשקע תמידית? *יש צורך אמיתי בלהשאיר את הסוללה מחוץ למחשב? *האם יש סיכון למטען עצמו של המחשב? אשמח לדעת :] קראתי איפשהו שיש אופציה לקבוע את הגדרות המחשב כחיבור תמידי לחשמל, אין לי מושג למה הייתה הכוונה ואיפה. בתודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 750 צפיות
-
-
WD 80GB 7200RPM 8 MB special version שלוש שנים אחריות - 495 ש"ח Corsair TWINX 256*2 3200C2 899 ש"ח ASUS P4C800 Deluxe/GBL I875P 1,219 ש"ח Mitsuni floppy 1.44 50 ש"ח LITE ON 52X32X52 RETAIL 252 ש"ח Intel Pentium 4 2.4C Ghz 800Mhz 512K Box 1,059 ש"ח CTX LCD 17 PV720A 2,576 ש"ח Compucase CI-6AR1 MIDI Tower Casw 330 ש"ח סה"כ 6,880 ש"ח כרטיס מסך יש לי ר9700 תודה
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן. אני מחפש מחשב לחבר שהייעוד שלו יהיה בעיקר מוזיקה, סרטים וגלישה, אך מדי פעם גם משחקים. לא דברים מפוצצים. משחקים? אסטרטגיה של השנים האחרונות - סטארקראפט ודומיו. לא צריך בשלב זה מסך\ציוד היקפי. זה יהיה נחמד אם ניתן יהיה לקבל הארדיסק של 320\500 במסגרת התקציב. תודה מראש. [br]פורסם בתאריך: 6.05.2008 בשעה 09:54:27 עברו 24 שעות - מקפיץ.[br]פורסם בתאריך: 7.05.2008 בשעה 10:51:32עברו 48 שעות - מקפיץ. ???[br]פורסם בתאריך: 8.05.2008 בשעה 10:33:04אולי בכל זאת...? (זה בגלל שאני אשכנזי?)
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים כבדים ביותר BF3 וכל החדשים שיצאו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, נ…
-
- 2 תגובות
- 538 צפיות
-
-
מחשב בתקציב עד 5000 ש"ח ללא ציוד היקפי מבוסס אינטל, לוח אם התומך ב RAID, ללא OC, עדיף עם 2 חיבורי רשת. זיכרון 2 GB לפחות. כרטיס מסך בינוני, (משחק רק במשחקי כדורגל) 2 דיסקים קשיחים (בשביל RAID) עדיף מארז וצורב DVD שחור. ללא מערכת הפעלה ללא כונן דיסקטים שיהיה מאוורים במידה הדרושה, בלי לחסוך (גם אם זה מעלה בכמה שקלים את התקציב) וכמובן היכן לקנות את המחשב, עדיף באיזור ת"א. (מתכנן לקנות בשבועיים הקרובים) תודה מראש!
-
- 9 תגובות
- 764 צפיות
-
-
ה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וכדומה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4. האם יש רכ…
-
- 1 תגובה
- 751 צפיות
-
-
שבוע טוב!! אנחנו מעוניינים לקנות מחשב חדש הביתה, המחשב מיועד לאחותי (בת 17), בגדול? הדרישות הוא שהוא 'יעבוד מהר', והכוונה גם בעתיד. אין שום תכונים להריץ עליו משחקים כבדים, או אפילו תוכנות, לכל היותר אני מאמין פוטושופ... בגדול לשימושי אופיס ואינטרנט. המחשב אמור להחזיק לתקופה ארוכה (עד לפני בערך שנה היא עדיין השתמשה עם פנטיום 3-450)... פשוט הוא שווק חיים.... אז השאלה כרגע מה לקנות לה? חבר של אבא שלי נתן לנו מפרט של מחשב יד שניה 'משופץ' כמו שהוא מגדיר (בן אדם אמין...). ובנוסף קיבלנו הצעת מחשב מחנות אמינה נוספת שאנחנו מכירים, ונשמח לשמוע גם את עצתכם... ובכן, ההצעה לגבי מחשב יד שניה: Asus P5GZ-MX intel 775 6 USB Intel Box Dual core d3 1.5 GB DDR2 - לא ידוע כמה מגה הרץ או חברה,…
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
KSP AMD Athlon 3000 64Bit 939:מעבד 810 MSI K8N Neo4 Platinum (s939 nf4ultra):לוח אם 870 DDR 512Mb 400MHz AData /VT:זיכרונות 1 240 DDR 512Mb 400MHz AData /VT:2 240 צורב NEC 3520A DVD±RW x16 Dual x4 (BLACK):DVD 290 HEC Compucase CI-6A19 (BLACK)?:מארז 390 Thermaltake CAT 9cm:מאוורר למעבד 70 כרטיס מסך:Gigabyte 6600GT 128MB DVI,TV,PCI-E 1030 SAMSUNG TFT 17" 710T:TFT מסך 1800 סה"כ 5740 ש"ח logicpc Seagate 120GB 7200 RPM 8MB Buffer NCQ Serial ATA HDD:דיסק קשיח 529 Creative Audigy 2 ZS Retail Sound Card:כרטיס קול 565 המפרט מיועד בעיקר לסרטים ומשחקים.
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם! אשמח אם תעזרו לי לבנות את המחשב שלו ציפיתי כבר המון זמן, כרגע חי עם פנטיום 4 ... אני רוצה שהמחשב הבא יהיה חזק ויטיס לי כל דבר שאזרוק עליו, מתכנן להתקין מערכת הפעלה 64bit . כמו כן הוא ישרת אותי לכמה שנים טובות. לא מתכנן oc או שילוב של שני כרטיסי מסך, בנוסף חשוב לי שהכרטיס קול יתמוך בdulby, dts וכו'. (מתכוון גם לחבר את המחשב לLCD בסלון לטובת סרטי HD) *מתכוון להשקיע מה שצריך אך אם אפשר לחסוך מה טוב! *שימושים בעיקר לתכני HD ומשחקים *מסך עם רזולוציה של 1680X1050 *אין משחק ספציפי *הגדרות גרפיות בינוניות עד גבוהות *חשיבות השקט - 7-8 התלבטתי בין הphenom 955 לcore i5 בכדי להוזיל עלויות ואפילו חשבתי שאולי i3 יספיק לי? אבל אולי 4 ליבות ישתלם למה שעתיד…
-
- 4 תגובות
- 536 צפיות
-
-
חבר שלי מעוניין במחשב לעריכת וידאו עם מעבד i7 + לוח מתאים התלבטות בקשר לכמות זכרון (האם במערכת 64 BIT יהיה בעיה להשיג תוכנות עריכה שתומכות 64 BIT?) ודיסקים לפי התקציב לא כולל מסך תמליצו בבקשה תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 504 צפיות
-
-
יש אפשרות לחריגה עד כמה שנדרש, אם זה ממש נדרש.. עבודה משרדית, אך שלא יגביל גם באפשרות למשחקים פה ושם.. כל הציוד ההיקפי נדרש, מסך אם יש אפשרות להכניס 19" זה יהיה מצוין, עכבר ומקלדת אל-חוטי, רמקולים אם אפשר 5.1 זה יהיה מצוין אבל גם 2.1 יהיה מספק, מדפסת מושלבת עם פקס וסורק. מארז לא קריטי הלוק, אבל אם יש אפשרות להשחיל איזה משהו טיפה מפואר, יהיה מצוין. תודה מראש =]
-
- 7 תגובות
- 730 צפיות
-