ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,431 דיונים בפורום זה
-
שלום, רכשתי VOSTRO 1500 עם XP. כשאני מתחיל את ההתקנה של הXP אני רואה שההארד דיסק מחולק למחיצת C של 2GB וקוראים לה OS. כשניסיתי למחוק אותה על מנת שתהיה לי מחיצה אחת הוא רשם לי שזו מחיצה של מערכת הפעלה ושהיא יכולה להכיל קבצים חיוניים ושרצוי לא למחוק אותה. המחיצה היא FAT32. האם רצוי להשאיר את המחיצה ולהתקין עליה את הXP? אם כן מה איזו מערכת קבצים רצוי לשים בשאר הנפח FAT32 גם כן או NTFS? לאחר ההתקנה אני פשוט מכניס את הדיסק של DELL ומתקין את הדרייברים הדרושים וזהו או שיש עוד משהו שעליי לדעת/לעשות? תודה רבה.
-
- 4 תגובות
- 762 צפיות
-
-
שלום, רכשתי לא מזמן לאפטופ Lenovo 3000 N200 עם מעבד T2330 כפול ליבה 1.6Ghz וג'יגה אחד של זיכרון ראם. עכשיו, הכרטיס מסך שלו הוא 7300 go של Nvidia. לאחרונה התחלתי לשחק בLord of the rings online לאלו מכם שמכירים, ואז הלך לי המחשב הנייח. בקיצור, אני רוצה לאפשר לנייד שלי להפעיל את המשחק הזה כמו שצריך, אז חשבתי לשדרג, אבל הבנתי שלשדרג לאפטופ זה סיפור (מצד שני, מה זה משנה לי? אני לא עושה את זה). חשבתי לשדרג ל8600gt ו2 ג'יגה ראם. השאלה שלי היא, למעשה, אם יש סיבה שתמנע ממני לעשות זאת? צוואר בקבוק? או שאולי פשוט הכרטיס מסך הזה לא מתאים ללאפטופ? אני חדש בשוק הניידים, לכן אין לי מושג בזה. אם זה היה נייח, פשוט הייתי קונה ודוחף אותו ללוח אם, אבל לאפטופ זה סיפור אחר אני מניח.
-
- 5 תגובות
- 762 צפיות
-
-
הי, אנא עזרו במפרט למשחקים ועיבוד תמונות. אני לא מתכנן OV, המפרט די גמיש, ואפשר לשנות את הסכום +- 1000 ש"ח, אני מעדיף רכיבים "שקטים", אז אם למשל יש כרטיס מסך מקביל או חזק יותר, ויותר שקט, אנא המליצו לי. רעיון ראשוני למפרט (אפשר גם של אינטל): EPoX EP-8HDA5J VIA K8T800 754-pin 584 AMD ATHLON 64 3200+ OEM 1,333 Seagate 160GB 8MB 7200 SerialATA 770 A-DATA 512MB PC 3200 DDR 400 (2 X 512 = 1GB) 1,310 343 Compucase super Midi Tower CI 6A19 Vantec ThermoFlow 120MM Smart 92 NEC DVD Recorders 2510A DVD±R Double Layer 515 ELSA FALCOX 980FX PRO ATI RADEON 9800PRO 128MB 1,333 …
-
- 4 תגובות
- 762 צפיות
-
-
אני לא מתכוון לעסוק בOC, ומעדיף 2GB זיכרון... אם אפשר, זה יעזור אם תביאו את המידע מנעה מחשבים, או פנדה, או כל אתר ישראלי אמין אחר. תודה מראש!
-
- 14 תגובות
- 762 צפיות
-
-
אני יכול לחבר נייד לנייד עם כבל VGA ? אם כן באיזה מהם אני לוחץ FN+ F
-
- 6 תגובות
- 762 צפיות
-
-
שלום לכולם . קבלתי הצעה לקנות את המחשב הזה אפשר לקבל חוות דעת איך המחשב הזה? המחשב נקנה כבר . לכן פירסמתי הודעה אחרת לגבי הביצועים . תודה לעונים .
-
- 3 תגובות
- 762 צפיות
-
-
אז ככה,יש לי נייד מדגם דל d-620 לפני כ חצי שנה ,לאחר עבודה של שנתיים וחצי "נשרף" לי הכרטיס מסך בלוח אם הנייד נשלח לתיקון וקיבלתי אחד אחר. ראוי לציין שאני סטודנט והנייד עובד בין 7-10 שעות כל יום. שמתי לב שהנייד ממש מתחמם לי בעבודה על הבירכיים פשוט רותח עד מצב שאפשר לקבל כוויה. השאלה,האם זה נורמלי לנייד מדגם זה להתחמם כך?האם אני צריך משטח לקירור בשבילו?אני לא סתם שואל....אני אם אני קונה משהו אני חייב שהוא יהיה הטוב ביותר ושיחזיק לי לכמה שנים חשבתי על הדגם הבא zalman nc -2000 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=60_927&products_id=25097 שעולה בסביבות ה 300 ש"ח שכולו מאלומיניום מוצר ממש איכותי. העניין הוא,בגלל שאני סטודנט אין לי להוציא כסף בשביל משהו שכן סובל …
-
- 4 תגובות
- 762 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב לשימוש משרדי כללי ושימושי מולטימדיה ביתיים (צפיה בסרטים בעיקר). הוא צריך להיות בעל ניידות גבוהה (כמה שיותר קל יותר טוב), ויתרון גדול לאופציה ל docking station כדי לא להסתבך עם חיבורי הכבלים כל בוקר. * מטרות המחשב - עבודות משרדיות, צפיה בסרטים * גודל המסך - לפחות 11.6 * משקל רצוי - עד 1.5KG * האם נדרש זמן סוללה ארוך - לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא חובה יתרון ל USB3, ESATA ו HDMI. יתרון גדול ל docking station * בלוטות - לא * גודל מינימלי של כונן קשיח - 200 GB * כונן CD/DVD? צורב - לא חובה * כונן Bluray - לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה - לא (docking station מחוץ לתקציב) * האם יש לכם העדפה לח…
-
- 2 תגובות
- 762 צפיות
-
-
יש רכיב יותר טוב שאתם מכירים בדיוק באותו מחיר לא יותר? אם כן בבקשה תרשמו לי ואיך המפרט אני לא כל כך בענייני המשחקים חשוב לציין לוח אם עדיין לא החלטתי מה שיהיה במחשב : לוח אם - מעבד קונרו E6400 קונרו כרטיס מסך Sapphire Radeon X1800 GTO 256MB DDR3 - VIVO / DVI - PCX RETAIL זיכרון - CORSAIR VALUE 2x512MB 667Mhz DDR 2 1024 MB דיסק קשיח- Westren Digital WD2500KS צורב LG DVD +/- RW 4167B X16 כונן דיסקטים - 1.44 ספק כוח ENERMAX EG365P-VE-FCA 350W SILENT POWER SUPPLY 2-FAN מארז למחשב-GZ-FA1CA 3D Aurora 570(ATS/ATB)
-
- 6 תגובות
- 762 צפיות
-
-
אני מעוניין לעשות OC למעבד שיגיע למהירות 3.0 GHZ ולעשות OC לכרטיס מסך עד כמה שאפשר. המפרט כולל מסך 22 אינץ' מעבד: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.4GHz Q6600 STEPING G0 - BOX ¤1452 לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3 ¤622 מסך: SAMSUNG LCD 22" 226BW 2ms DVI ¤1847 כרטיס מסך: GIGABYTE Geforce 8800GTS 512MB DUAL DVI Retail ¤2083 דיסק קשיח: WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS ¤444 צורב DVD: ASUS DVDRW DRW-1814BLT DOUBLE LAYERED X18 - LIGHT SCRIBE - BLACK - RETAIL ¤187 זיכרון: CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHz DUAL CHANNEL KIT ¤415 מארז: ANTEC SONATA 3 MINI TOWER CASE + 500W EARTHWATTS PSU ¤766 קרור למעבד: SUNBEAM TUNIQ TOWER 120mm LFB ¤264 קרור למארז: GLACIALTECH 120mm CASE FAN - …
-
- 5 תגובות
- 762 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, אני מעוניין לרכוש לאפטופ בתקציב האמור לעיל, שישמש אותי בעיקר לעבודה עם אקסל, אינטרנט מדי פעם וללימודים שיבואו עלינו לטובה. ההתלבטות הסופית שלי הגיעה לדגמים של Gigabyte. בעיקרון ה-W566U עם המעבד 2 ג'יגה T7250 והזיכרון 2 ג'יגה (800MHZ) הוא הבחירה שלי, עד שראיתי את הדגמים של W566N שלמיטב הבנתי, כולל כרטיס גרפי טוב יותר (צודק?) המקום הזול ביותר שבו מצאתי את הדגמים הינה החנות G-tech. W566U כפי שפירטתי - 3690 ש"ח W566N באותו מפרט רק עם 8400GS - המחיר הינו 4078 ש"ח. האם ה-400 ש"ח האלה מוצדקים? אני מניח שארצה לשחק מדי פעם משחקים, כיוון שהנייח שלי לא בדיוק מפלצתי (כרטיס גרפי 5600XT, יש נייר טואלט ריחני יותר שווה מזה כבר), אבל אני גם רוצה שהמחשב יחזיק לי לזמן רב,…
-
- 4 תגובות
- 762 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי Dell Latitude E5520 עם 2 ג'יגה זכרון: 2GB DDR3 SDRAM PC3-10600 Hynix Semiconductor (Hyundai Electronics) HMT325S6CFR8C-H9, ser 1.5V, Clk: 666.7MHz, Timings 9-9-9-24 (@ Max. freq.) רציתי להרחיב ל6-8 ג'יגה זכרון, האם אני יכול ו/או כדאי לי לקנות עוד מקל בודד של 4 ג'יגה לסה"כ 6 ג'יגה או כדאי לקנות 2 מקלות של 4 לסה"כ 8? יש לי 2 מקומות לזכרון (לא יודע אם זה צריך להיות תואם אחד לשני או מה). תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 762 צפיות
-
-
נתחיל מזה שאני ממש לא מבין כלום בניידים וכל העניין ממש דחוף כי יש אפשרות לקנות רק בימים הקרובים. מטרות - אופיס, משחקים קלים, סרטים FHD, בהמשך ישמש לתכנות. גודל מסך- 14-15 אינץ משקל- פחות משנה זמן סוללה- שיהיה ממוצע לא צריך משהו מיוחד יציאות- HDMI בלוטות -רצוי כונן קשיח - 500 גיגה ושיהיה משולב אם SSD קטן כונן CD וכו אין צורך נדרשת אחריות בין לאומית ודבר אחרון - windows 8 ומסך טאץ' תודה רבה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 762 צפיות
-
-
מעבד: Intel® Dual Core T2130, 1.86Ghz, 533Mhz FSB, 1MB L2 Cache מסך: 15.4" Wide, 1280x800 כרטיס מסך: Integrated Intel Media Accelerator 950, upto 224MB shared system memory זיכרון: 2048MB (2X1024MB), 667MHz, upto 2GB דיסק: 160GB SATA 5400PRM כוננים: DVD Multi burner צורב די וי די כרטיס קול: bit Analog 18-20bit, Two 4-ohm stereo speakers תקשורת: 10/100 תקשורת אלחוטית: WiFi 802.11, Bluetooth Internal 56Kbps V.92 modem יציאות: 4xUSB 2.0, RJ-45, RJ-11, S-Video Out, FireWire IEEE1394a, Line In/Out סוללה: 6 Cell Primary Battery קורא כרטיסי זיכרון: 5in-1 Memory Card Reader מערכת הפעלה: Windows XP Home (Eng) או XP HOME (Eng) משקל: 2.90 ק"ג אחריות לשנה במעבדות היבואן הרשמי שדרוג…
-
- 5 תגובות
- 762 צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 2.9 אלף, והתשלום בצ'קים כנראה. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים, כבדים. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: לא צריך כלום.. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? צורב DVD. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? שיהיה רק מKSP. ומארז: http://ksp.co.il/hmain.php?uin=6204 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? כן. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או …
-
- 3 תגובות
- 762 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין אפשרות לחריגה.. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים על הגדרות כמה שיותר גבוהות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך קטן יחסית,אבל כניראה ישודרג בזמן הקרוב ל22-23" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר…
-
- 2 תגובות
- 762 צפיות
-
-
שלום וברכה, רציתי בבקשה לדעת אם הכ.מסך של המחשב הנ"ל http://www.pccenter.co.il/product.asp?productid=7320 יותר טוב מ ATI RADEON 3450 או הX3100 ואם לא אז האם הכרטיס מסך של הסטודיו שהבאתי למעלה יוכל להריץ משחקים כמו Age Of Empires? תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 762 צפיות
-
-
מסך דק 19, אין צורך בכרטיס טלויזיה, צורב DVD, ציוד היקפי סטנדרטי אודה להצעות
-
- 5 תגובות
- 762 צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי לשאול אתכם מה דעתכם על המחשב הזה מבחינת מחיר וחומרה? האם המחיר שווה את הרכיבים? והאם החומרה טובה (אני לא מעודכן בכל מה שקשור לחומרה...) אני מחפש מחשב למטרת משחקים קישור: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=6619&perur=2&t=1&c=180 תודה לעוזרים!
-
- 12 תגובות
- 762 צפיות
-
-
אני צריך עזרה בבחירת מחשב נייד לאבא שלי.. התקציב בעייתי עד 3K אך גם הדרישות לא גבוהות בכלל.. חשוב מאוד שיהיה לו כרטיס אלחוטי מובנה (מה שהבנתי שיש בכל מחשב נייד כיום?) המחשב יריץ ישומים בסיסיים מאוד כגון OFFICE וEXPLORER מסך עדיף 15.4.. כדאי שלא יהיה כבד מדי כי הוא יסתובב איתו די הרבה אבל גם לא קריטי מאוד.. תודה מראש לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 762 צפיות
-
-
אני רוצה ליקנות מחשב למשחקים אבל לא לגיימינג כבד יותר לעריכה גרפית לא כבדה. אני הכנתי מפרט אבל אין לי ידע כל כך רחב בהכנה של מפרטים אם אתם יכולים לעזור לי להגיד לי את כל הבעיות ואת כל החסרונות שיכולים להיות כמו צוואר בקבוק או אי התאמה של MHZ בין המעבד ללוח אם לזיכרונות וכו. אם יש לכם הצעה למפרט יותר טוב במחיר זהה תירשמו. [table][tr][td]קטגוריות[/td][td]מוצרים[/td][td] כמות [/td][td] מחיר [/td][/tr][tr][td]מעבד[/td][td]Intel Ivy Bridge Core i5 3470 Socket 1155 6MB 3.2Ghz Tray[/td][td] 1 [/td][td] ₪924 [/td][/tr][tr][td]לוח אם[/td][td]Gigabyte GA-P61-USB3-B3 - בקניית מחשב חדש בלבד[/td][td] 1 [/td][td] ₪264 [/td][/tr][tr][td]ספק כוח[/td][td]SeaSo…
-
- 1 תגובה
- 762 צפיות
-
-
מדובר במחשב DV5 PAVILION HP 1179 מותקנים בו עכשיו שני סטיקים של DDR2 800 mhz 2+1 3 gb עכשיו לפי הסעיף הזה בEVEREST האם אני יוכל כבר מחר לקנות 2 סטיקים של DDR3 1066? זה נתמך תמונה: [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 762 צפיות
-
-
מתכנן לשדרג את המחשב שלי בגלל שהוא כבר לא סוחב משחק בצורה חלקה. השידרוג יכלול החלפה של הלוח אם, מעבד, הארד דיסק, וזכרונות. השידרוג נועד למשחקים וגם קצת OC. תודה מראש! אני מתכוון לקנות אותו או בפנדה מחשבים או בנועה מחשבים
-
- 12 תגובות
- 762 צפיות
-
-
שלום, ברצוני לרכוש מחשב למטרות לימודים, גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים. התקציב הוא 3800 ש"ח או 1000$ במידה ואקנה/אזמין מארה"ב. התנסתי במחשבי 15 אינץ למיניהם והם די כבדים ולא נוחים לדעתי, אז אני מענויין במסך בגודל 14- 13(עדיפות ל 13), וחשוב לי מאד שלא יהיה בעל ציפוי "glossy",שעושה את השימוש בחוץ או אפילו באוטובוס באור יום לבלתי אפשרי. בין הייתר אני מבין שאעשה שימוש בתוכנת MATLAB שהבנתי שהיא דורשת כוח עיבוד חזק אני גם רוצה חיבור HDMI כדי שאוכל לחבר למסך טלוויזיה ולראות סרטי 720P (רק 720P לא מעל), מעבר לכך אין לי צורך בחיבורים נוספים מעבר לUSB וכו'. אין לי צורך בכונן/צורב אז ניתן לוותר אם אפשר חשוב לי מאד שתהיה מצלמת אינטרנט מובנת לצורך שיחות MSN/SKYPE פרט נוסף הוא שאני מעוני…
-
- 1 תגובה
- 762 צפיות
-
-
אני חייב מחשב ניד ב-3000 ש"ח לכל היותר עם כרטיס גרפי טוב ומעבד דואל קור 2.2 ומלעה המישקל המקסימלי (הרצוי) 2.0 KG ומטה חובה כונן דיסקים וסוללה לשעתיים פלוס עם יש אז גם usb לא חובה 2 אבל שיהיה תודה לעוזרים שחר פארן
-
- 9 תגובות
- 762 צפיות
-