ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,455 דיונים בפורום זה
-
אני רוצה לשדרג את המחשב שלי, יש כרגע מחשב די מעפן, אז אני צריך להחליף מעבד (קונרו E6300) , לוח אם , זיכרון ראם (2X1024) וכרטיס מסך (7600GS ). אני לא מתכוון לעשות בגלל OC, לא צריך CROSSFIRE או SLI , מחשב למשחקים ועבודות (לא צריך כרטיס מסך יותר טוב) תקציב עד 2500 ש"ח. יש אפשרות להכניס את כל זה למפרט? אפשרות לחריגה של עד 300 ש"ח, לא יותר. ד"א יש אפשרות למכור את החלקים הישנים של המחשב שלי?
-
- 10 תגובות
- 770 צפיות
-
-
שלום, אני מחפשת מחשב בגודל 12 או 13" לשימושים פשוטים מאוד: אינטרנט, אופיס, קצת סרטים. שום דבר מעבר לזה. חשוב לי שיהיה מהיר, עם מצלמה מובנית, עדיפות למסך מט (אך לא קריטי) ובעיקר - סוללה של 6 תאים לפחות. שאלותיי: א. האם המעבד שב-DV-2 מספיק טוב לי? (1.6GHz, של AMD Athlon Neo) ב. האם יש יתרונות משמעותיים ל-DV-3 (עם מעבד הליבה הכפולה של אינטל) על-פני ה-DV-2? כי עד כמה שהבנתי, ה-DV-2 מגיע עם כונן DVD חיצוני וזה יכול להיות יופי של יתרון עבורי... ג. מה דעתכם על ה-HP 2230s? עד כמה משמעותי עבורי, ביחס לשימושים שאעשה בו, שאין לומעבד שלו ליבה כפולה? תודה על העזרה וההכוונה. [br]פורסם בתאריך: 18.06.2009 בשעה 16:15:30 עוד שאלונת: מה דעתכם, בסכום דומה, על ה-Asus F6a במקום על ה-HP? הנה המ…
-
- 4 תגובות
- 770 צפיות
-
-
היי, אני מתכנן לשדרג את המחשב ויש לי כמה רכיבים שאני שומר מהמחשב הישן רציתי לקבל חוות דעת לגבי המפרט 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך במידה ואפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים ושימוש במכונות וירטואליות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. acu , dying light ואת כל המשחקים החדשים שיצאו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p -לאיל…
-
- 1 תגובה
- 770 צפיות
-
-
שלום רב לכם, באוקטובר הקרוב אני מתחיל ללמוד שנה א' ! ( קולולולול ). המחשב ישמש אותי כאמור ללימודים בעיקר, אך גם למשחקים ( FPS בעיקר, לא בהכרח הגדרות גבוהות ) וכמובן לסרטים HD. אני משתמש "כבד" יחסית במחשב, ולכן למרות שהדרישות שלי לא בשמיים, אני משקיע יותר ממה שאני כנראה צריך בשביל שהמחשב יסחוב 4 שנים ושאני אהיה מבסוט (כמה שאפשר כמובן..) והרי התחזית: * גודל המסך? 14* משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? הולך לשבת איתו בלימודים, כנראה שיהיה איפה לחבר אותו.. ככה שאין דרישה מיוחדת. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI, * בלוטות? עדיפות * גודל מינימלי של כונן קשיח? מהירות 7200 (נפח פחות חשוב, יש לי טרה חיצוני…
-
- 1 תגובה
- 770 צפיות
-
-
לא מתמצא בשוק הניידים, אשמח לעזרתכם.
-
- 5 תגובות
- 770 צפיות
-
-
פנדה: Athlon 64 3000+ (S-754) (box) 1470 MSI K8N Neo Platinum nVIDIA nForce3 250Gb 754-pin 920 GEIL 512MB PC3200 400MHz DDR SDRAM value w/hs 565 x2 Albatron GeForce 6800 GT 256-bit DDR3 256MB 2550 Maxtor 200GB 7200rpm 8MB Buffer Serial ATA 820 RAIDMAX Scorpio 868 Black/Silver 420 Watt 390 Thermaltake TT420APD 2-fan 380 LITE-ON DVD 16*48 Retail 220 MITSUMI 3.5 FLOPPY DISK DRIVE - 1.44 BLACK 70 Genius KB-21e Multimedia NEW Eng/Heb PS2 Silver-Black Keyboard 75 Logitech® MX510 Optical Mouse 275 Assembly 185 VERBATIM DVD-R 25 PACK 190 YardenPC: 12X DVD LG GSA-4120B 595 Total: 9270 בעיקרון רציתי את הלוח אם EPoX EP-8KDA3J ב655 ש"…
-
- 5 תגובות
- 770 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב של לנובו דגם Z580 הוא הגיע עם סטיק של 4GB DDR3 1600MHZ אני רוצה להוסיף עוד 4GB. השאלה איזה זכרון לקנות כדי שיעבוד טוב עם הזכרון שיש לי כבר. הנה המאפיינים של הזכרון שמותקן אצלי, לא מצאתי יצרן RAM Memory slots Total memory slots 2 Used memory slots 1 Free memory slots 1 Memory Type DDR3 Size 4096 MBytes Channels # Single DRAM Frequency 799.0 MHz CAS# Latency (CL) 11 clocks RAS# to CAS# Delay (tRCD) 11 clocks RAS# Precharge (tRP) 11 clocks Cycle Time (tRAS) 28 clocks Command Rate (CR) 1T Physical Memory Memory Usage 63 % Total Physical 3.87 GB Available Physi…
-
- 2 תגובות
- 770 צפיות
-
-
היי בניתי מפרט שקצת חורג מהתקציב שלי .. נו מילא בניתי לפי מה שקראתי פה ומהמלצות שלכם פה בפורום אני צריך שתגידו לי איך הוא והאם כל הרכיבים מותאמים אחד עם השני והאם יש בלוח אם כרטיס רשת מובנה וכרטיס קול מובנה תודה מראש אסף מעבדי אינטל? כמות מחיר סה"כ P4 2.66 Ghz S-775 2x1M Cache DUAL-CORE 1 790 790 לוחות אם למעבדי אינטל? GIGABYTE כמות מחיר סה"כ 8I945P-G s775, DDR2, SATA2, PCI-E 1 565 565 זכרונות? DDR II 667 כמות מחיר סה"כ 512MB Elixir 2 280 560 כרטיסי מסך? ASUS כמות מחיר סה"כ EN7600GS Silent 256MB TV, DVI, PCI-E 1 950 950 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL כמות מחיר סה"כ 160GB SATA II 7200RPM 8MB 1 410 410 צורבים? DVD Recorders כמות מחיר סה"כ NEC …
-
- 9 תגובות
- 770 צפיות
-
-
שלום, אשמח בייעוץ לרכישות מחשב נייד רב תכליתי בתקציב 3500k-4000k. מעוניין במחשב חזק, איכותי ואמין. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות, משחקים (לא כבדים. שתהיה אופציה להריץ משחקים בצורה סבירה) צפיה בסרטי HD. * גודל המסך? 14-15 * משקל רצוי? ממוצע * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן סוללה גבוה מהממוצע * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) - לא משהו ספציפי, אם כי אני לא אתנגד אם יהיו לי יציאות כאלה שייתכן שאשתמש בהן בעתיד. * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500gb * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא מבין בנושא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? העדפה לחברה עם לפטופים אמינים ואיכותיים. בברכה, עמרי
-
- 2 תגובות
- 770 צפיות
-
-
הי אנשים, אני חודש הבא ככל הנראה עובר לשהות בחו"ל לתקופה של לפחות שנה. אני מחפש מחשב נייד עם הפיצ'רים הבאים: -הארד דיסק גדול מאוד (לפחות 160 ג'יגה). -שיהיה לו כרטיס מסך תומך HD (אם יש כאלה בכלל - אני לא כל כך מבין במחשבים ניידים). -כרטיס רשת אלחוטי ולא אלחוטי. לגבי מחיר: מכיוון שאני רוצה לבדוק מחירים בארץ ובחו"ל זה לא כל כך משנה המחיר. אני כבר אבדוק את המחירים. העזרה היחידה שאני צריך זה לשמוע מכם איזה מחשב טוב אני יכול לקנות לפי הדרישות שלי. תודה רבה ואם שכחתי או השמטתי משהו אשמח לשמוע. שי.
-
- 5 תגובות
- 770 צפיות
-
-
יש לי בעיה בכרטיס רשת של מחשב נייד מסוג GIGABYTE W536M הוא לא עובד כאלחוטי ואני חייב לחבר לו כבל בשביל שיהיה חיבור לאינטרנט, עכשיו נכנסתי לאתר של GIGABYTE לחפש דרייבר מתאים אין פשוט דרייברים שתואמים למערכת הפעלה מסוג XP, התקנתי את תוכנת driver checker עידכנתי את כל הדרייברים אבל עדיין אין לי חיבור אלחוטי לרשת מה הבעיה?
-
- 1 תגובה
- 770 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) עריכה גרפית 24/7 מיועד להיות פעיל בבית דפוס א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פוטושופ אילוסטרייטור ואינדיזיין -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24…
-
- 0 תגובות
- 770 צפיות
-
-
חבר מעוניין במחשב השימוש העיקרי יהי בינתיים matlb orcad ובעתיד )חצי שנה) עיבוד אותות ותמונה (סטודנט להנדסת חשמל) ולשאלות 1. התקציב המקסימלי 4000 ש"ח עדיף באיזור ה 3500 ומתחת 2. הפעלת תכנות כבדות ותוכנות משרדיות וכן HD matlab orcad modelsim quartus לא למשחקים לפחות לא בחודשים הקרובים 3. אין צורך בציוד הקיפי 4. צריך את כל הרכיבים יש צורך בכרטיס רשת אלחוטי 6. שקט 8 הולך לישון עם מחשב דולק 7. ללא אוברקלוק 8. ללא מערכת הפעלה צריך הרכבה 9. גר באיזור חיפה 10. אין בקשות מיוחדות ניסיתי להכין מפרט מ rsm אני פשוט לא מכיר יותר מידי חנויות בצפון תודה רבה לכל העוזרים Intel Core i5 750 Socket 1156 2.66Ghz Tray, יחידות 1 ₪942 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1201 מאוור OCZ Va…
-
- 2 תגובות
- 770 צפיות
-
-
1. תקציב - ניתן בהחלט לחרוג מהתקציב אבל לא מתכוון לזרוק כסף על דברים לא נחוצים (הנחתי היא שהסכום יספיק למטרה, אבל אם יש הצדקה להשקיע יותר אין מניעה). 2. מטרות המחשב - ברובו שימוש משרדי, שימוש במאגרי מידע ותוכנות סטטיסטיקה, מעט צפיה בסרטים ועריכה גרפית ברמה נמוכה. (תוכנות - Office, SPSS, Prism, photoshop). דגש על תפקוד מהיר בהרצת מספר גבוה של אפליקציות במקביל. 3. ציוד היקפי - מסך טוב (בכיוון של 24 אינצ' עם FullHD), רמקולים - טובים מהממוצע כוללים סאבווופר, עכבר - עדיפות לעכבר מדויק ונוח. 4. יש צורך בכל המרכיבים הרגילים. 5. אין עדיפות מיוחדת לגבי חברות. 6. עדיפות לשקט מסגרת התקציב אבל לא קריטי. 7. לא מתוכנן OC. 8. אין צורך במערכת הפעלה או הרכבה. 9. אין העדפה לחנות מסויימת. 1…
-
- 5 תגובות
- 770 צפיות
-
-
מרכיב מחשב לשימוש כללי - תכנות, סרטים, אינטרנט, קצת משחקים. החשיבות העיקרית מבחינתי היא לשקט. הרכבתי מפרט שדי עונה על הצרכים, אבל אני לא בטוח בנוגע לחלק מהרכיבים: Intel Core i5 750 Socket 1156 2.66Ghz Tray, יחידות 1 ₪942 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1201 Scythe Mugen 2 - Infinity, יחידות 1 ₪207 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1015 Corsair 4GB Kit DDR3 1600Mhz XMS3 PC3-12800 CL9 Core I5, יחידות 1 ₪678 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1326 Gigabyte GA-P55-UD3 P55 CHIPSET, יחידות 1 ₪705 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1186 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ , יחידות 1 ₪444 http://www.rsm.co.il/product.aspx?produc…
-
- 2 תגובות
- 770 צפיות
-
-
אני מזמין ביום שישי את המחשב שלי אז אני צריך להכין מפרט...אחד ב4K ואחד 5K אם אפשר. המטרה העיקרית של המחשב היא הרצת משחקים כבדים. אין צורך בציוד הקפי (עכבר, מקלדת, רמקולים ומסך) לא מתוכנן OC. * חשוב לי שהוא יריץ את המשחקים שיוצאים עכשיו על הגדרות טובות מאוד ושיהיה מחשב לטווח ארוך. (אני לא מדבר על ה Crysis המפלצתי הזה) * המסך שלי הוא 22אינצ' של Dell איך זה ילך עם ה88GT ? * אני מתכוון לחבר את המחשב למסך LCD 32" יש למישהו ניסיון עם זה ? איך האיכות עם ה88GT ? * חשוב לי נושא הקירור * חשוב לי שהמארז יהיה יפה, אלא אם כן זה יוריד בביצועי המחשב. תודה מראש לעוזרים, [glow=red,2,300]Levcog[/glow]
-
- 5 תגובות
- 770 צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש לקנות מחשב נייח שמיועד בעיקר לעבודות בתלת (Cinema 4d), רנדור באוקטן, אפטר וקצת יוניטי. קיבלתי הצעה למפרט הבא, על פניו נראה אחלה, אבל בכל זאת רציתי לשאול האם לשנות משהו…מדגיש שזה אמור להיות מחשב העבודה העיקרי, ואני רוצה מחשב שיוכל להתמודד בקלות עם רנדורים כבדים יחסית… תודה Intel Core i9-10900F 10 cores 20 Threads 10th Gen CPU - 2.8 GHz Max Turbo Frequency 5.2 GHz - No GPU Included Z490-A-PRO - MSI Z490 - LGA1200 10th Gen Intel - ATX ZT-A30700H-10P-PC - ZOTAC GeForce RTX3070 8GB Twin Edge OC - With New PC Only - Boost: 1755 MHz ASX8200PNP-512GT-C - XPG X8200 Pro 512GB SSD PCIe Gen3x4 M.2 2280 - 3500…
-
- 3 תגובות
- 770 צפיות
- 1 follower
-
-
בחרתי להשתמש בשאלון של Gamer.co.il כי נראה לי שהוא עונה על רוב השאלות האפשריות. 1. תקציב? 4000-4500, לשאוף ל- 4000 אם ההבדל לא גדול. 2. מטרות? (משחקים כבדים, אוברקלוק, עבודות משרדיות) - משחקי אונליין, משחקים כבדים, לא OC. 3. האם אתה צריך ציוד היקפי? (לדוגמה מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים וכו'.. יש לציין איזה) - שום דבר. 4. האם יש דבר ספציפי שאתה לא צריך במחשב עצמו ? (לדוגמה אם כבר יש לך כרטיס מסך טוב ואתה לא צריך חדש) - לא, צריך הכל. 5. האם יש לך העדפה לחברה או לחלק כלשהו? הארד דיסק בנפח של 200-250 ג'יגה. 6. האם אתה צריך מערכת הפעלה או כל תוכנה אחרת ? לא. 7. האם אתה צריך רכיב נוסף שיהיה במחשב? )לדוגמה כ. רשת, כ. טלויזיה או כונן DVD) צורב DVD. 8. האם נושא הקירור והיופי במחשב ח…
-
- 13 תגובות
- 770 צפיות
-
-
למישהו יש הערכה כמה שנים המעבד i7 980x יוכל להחזיק בהרצת תוכנות וכמובן משחקים ברזלוציה גבוהה? בהנחה שכל שנה\שנתיים משדרגים את הכרטיס מסך. אני יודע שזאת שאלה שקצת קשה לנבא מה יהיה בעתיד לכן אני מבקש רק הערכה. ועוד שאלה אחת הבנתי שעתיד לצאת i7 990x מה ההבדל בינו לבין 980x אם יש בכלל ? חוץ מהתדר שאותו אני יודע שיהיה גבוה במקצת. אם אפשר להעביר את הנושא לפורום מעבדים לוחות אם וזכרונות בטעות רשמתי את זה בפורום מפרטים סליחה
-
- 4 תגובות
- 770 צפיות
-
-
שלום, מבקש מפרט למחשב נייד רצוי i5. המחשב מיועד לבתי בת 13 וישמש לגלישה באינטרנט, צפייה בסרטים ושימוש בתוכנות office. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 - 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי, צפייה בסרטים, אינטרנט, אופיס וכד' א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם ג…
-
- 0 תגובות
- 770 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מפרט למחשב נייד בלי הרבה תנאים חוץ מ: 1.תקציב - בסביבות ה5000 ש"ח. 2.שימושים - עבודה משרדית בעיקר (אינטרנט ואופיס). 3.חנות - שתהיה חנות טובה ואמינה בחיפה או באזור חיפה. זהו אני חושב.. אשמח לקבל מפרטים עם התנאים הנ"ל, תודה :]
-
- 5 תגובות
- 770 צפיות
-
-
נניח זכרון 6 גיגה עם מעבד I5 , מול זכרון 4 גיגה עם אותו מעבד ? איפה רואים שיפור ביצועים?
-
- 6 תגובות
- 770 צפיות
-
-
האם היבואן בארץ נותן אחריות למחשבים שנקנו בארה"ב? תודה
-
- 0 תגובות
- 770 צפיות
-
-
http://www.wisebuy.co.il/ArticlePage.aspx?AID=463&PcatID=494 זה המדריך תהנו! *המדריך לא שלי
-
- 5 תגובות
- 770 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד שישמש לעבודה מקצועית בתחום המוזיקה (הופעה חייה, הפקת מוזיקה). התקציב שלי הוא בסביבות 4500 ש"ח, ניתן לחרוג בכמה מאות. המחשב ייקנה בארץ. דרישות: 8gb ram אני מעדיף כונן קשיח עם טרה לפחות. יהיה נחמד אם המסך יהיה בגדול 17-18 אינץ' אך מפרט המחשב יותר משמעותי מגודל המסך. המחשב יקנה בארץ, אני מאיזור מרכז. אין לי העדפה מיוחדת לזמן סוללה (ממילא יחובר לחשמל בעבודה), מערכת הפעלה אני מתקין לבד, אין צורך מיוחד לכונן דיסקים תודה רבה לעוזרים! ד"א אין צורך בכרטיס קול משוכלל, יש לי אחד חיצוני
-
- 3 תגובות
- 770 צפיות
-