ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: מחשב ללימודי הנדסת מכונות, בעיקרון עבודה משרדית עם יכולת להריץ תוכנות גרפיות/שרטוטים/מודלים וכו'... שיוכל להחזיק ל4 השנים הקרובות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.4 * רזולוציית המסך? משהו סטנדרטי במחשבי היום * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? בעדיפות כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? משהו סטנדרטי, מספר usb * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500gb * כונן אופטי? כיום האם באמת יש צורך? במידה וכן אז DVD RW * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, מספיק אחריות בארץ * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרי…
-
- 0 תגובות
- 808 צפיות
-
-
מפרט מחשב שהרכבתי לשימושים לעבודה שוטפת עם הרבה יחסית חלונות ותוכנות ומקביל, ומשחקים. 0 9147 Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 BL Front USB 400W V.2 Case 420.00 ₪ 1 420 ₪ 1 8954 Intel Core2 Duo 1.86GHz 2MB E6300 Box CPU 1049.00 ₪ 1 1049 ₪ 2 6966 WD250GB WD2500KS 16MB S-ATAII HDD 420.00 ₪ 1 420 ₪ 3 7215 Logitech Deluxe Eng/Heb Black PS2 OEM Keyboard 52.00 ₪ 1 52 ₪ 4 9020 Gigabyte GA-945P-S3-RH Intel 945P Motherboard 555.00 ₪ 1 555 ₪ 5 9807 G.Skill F2-5400PHU2-2GBNT (2x1024MB) DDR-II 5400 Value Memory 850.00 ₪ 1 850 ₪ 6 6955 Logitech Wheel White Optical USB OEM Mouse 60.00 ₪ 1 60 ₪ 7 9393 Sony AW-G170AB Black x 18 Bul…
-
- 6 תגובות
- 808 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב נייד בארה"ב אני מעוניין להשקיע באזור ה600$ . איזה סדרת מעבדים תתן לי את התמורה הטובה ביותר לכספי? כל האפשרויות פתוחות אין לי בעיה עם AMD או INTEL. בתודה מראש לכל העונים.
-
- 1 תגובה
- 808 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) - ייעוד המחשב הוא למטרות משרדיות בלבד ויישמש סטודנטית במהלך לימודיה באוניברסיטה. * גודל המסך? עדיפות ל-15"-17" * משקל רצוי? פחות רלוונטי במקרה זה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? ייעשה שימוש במחשב במהלך הלימודים ולכן עדיפות לכמה שעות \ פרק זמן סטנדרטי כמקובל. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) פחות רלוונטי * כונן CD/DVD? צורב? עדיפות לצורב DVD * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL ** אם המ…
-
- 1 תגובה
- 808 צפיות
-
-
מפרט למשחקים (בתקווה שיפעיל את ה-GTA הבא שייצא) אני לא גיימר כבד, מספיק לי שהמשחקים יעבדו באיכות סבירה, אבל שיעבדו ב-6000 שקל אני צריך להכניס הכל, כולל מסך ומערכת הפעלה ככה שלא נשאר הרבה מקום לתמרון... מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 1.8GHz(E4300) 800MHz/FSB 2MB - BOX ¤684 לוח אם: GIGABYTE GA-965P-S3 REV3.3 ¤591 מסך: LG LCD 19" L1953TR 2ms DVI ¤1327 כרטיס מסך: GIGABYTE PCI-EX GeForce 8600GT 256MB GDDR3 128 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL ¤835 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS ¤386 צורב DVD: LG DVDRW GSA-H62N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA ¤227 זיכרון: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL4-4-4-12 - F2-6400CL4D-2GBPK ¤552 מארז: COMPUCASE …
-
- 6 תגובות
- 808 צפיות
-
-
שלום לכולם, הבנתי שהתאמת מפרט דגמים של לנובו T400 או דל E6400 היא משהו שזמין רק בארצות הברית.. בלנובו: הדגמים (המורכבים מראש) שזמינים בישראל דרך יבואנים או מפיצים רשמיים (עם אחריות רשמית כמובן) הם אותם דגמים שזמינים באירופה ושניתן לראות את רשימתם דרך אתר לנובו.. 1. האם זה נכון מה שרשמתי?? 2. מה עם דל? לא מצאתי שום רשימה של דגמים מורכבים מראש.. מחכה לעזרתכם תודה רבה מראש
-
- 2 תגובות
- 808 צפיות
-
-
אחרי יותר מחצי עשור (הפוסט האחרון שלי מ-2009 , ואללה השתנה פה קצת מאז) שהמחשב הקודם שבניתי מהמלצות פה שבק חיים, הגיע הזמן להחליף אותו. בקצרה - מחשב לגיימינג ותכנות, בעיקרון אני זורם על המפרט הזה: http://hwzone.co.il/specslist/spec/view/id/14 מאיזה חנות בסביבת תל אביב-גבעתיים-רמת גן. כמו כן יש תקציב נפרד למסך איכותי, עם אופציה לסובב אותו שיהיה אנכי (כלומר ככה [] במקום ככה <> ). 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 למחשב, 1000 למסך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? נצלו, אבל לא לעבור ביותר מדי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא יותר מ-300 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, פיתוח תוכנה (אז מעבד …
-
- 0 תגובות
- 808 צפיות
-
-
יש לי חבר שרוצה לקנות מחשב נייד עד 1000$ בארה"ב. הצרכים שלו הם: אינטרנט אלחוטי גרפיקה ברמה נמוכה החבר עובד ברכיבה טיפולית ומתעסק הרבה אם האינטרנט וסימולציות של הטיפול זה די כבד אז להתחשב בזה. תודה
-
- 1 תגובה
- 808 צפיות
-
-
תנו לי פה בבקשה.. מפרט עם הרכיבים הכי חדשים.. מהירות ,מעבד , זכרון.. הכל הכל.. ! כולל צורב ה DVD הכי טוב.. ! תודה מראש !!
-
- 8 תגובות
- 808 צפיות
-
-
מה דעתכם על 2 המפרטים הבאים לצורך מחשב בסיסי. (אינטרנט, אופיס וסרטים)? ======================================================== אפשרות 1 ======================================================== הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים מעבדים - Intel Socket LGA1150 CM8064601483645 - Intel - i3-4170 Dual core CPU - LGA1150 - 3.7 GHz - 3MB cache - 22nm - 54W TDP - Integrated HD Graphics 4400 - Haswell Refresh - Tray... שלוש שנים אחריות כמות: - 1 - 523/513 ₪ לוחות אם - Intel LGA1150 GA-H81M-S2H - Gigabyte - Socket LGA1150 cpu support- Intel H81 chipset - Dua…
-
- 1 תגובה
- 808 צפיות
-
-
שלום רב, אני זקוק לעצתכם בהמלצה למחשב נייד של חברת DELL בטווח מחירים של 3000-4000 ש"ח ניתן לחרוג מעט מהסכום. המחשב הוא ללימודים בלבד, כלומר אינטרנט אופיס וכדומה, אין בו שום שימוש למשחקים. אשמח לעזרתכם בבחירת הדגם החזק ביותר של DELL שניתן להשיג בטווח המחירים הזה. תודה רבה! רז.
-
- 5 תגובות
- 808 צפיות
-
-
ללא ציוד היקפי. תקציב 3700 עדיף ללא חריגה אם לא קריטי. מיועד למשחקים חזקים RPG / 3d shooters / strategy games 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מבקש גם המלצה למסך 21-22-23 שיתאים טוב לכרטיס מסך. ללא קשר לתקציב 3700. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא צריך צורב. 5. במידה ויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. יש כבר כונן קשיח SATA וצורב, האם חנויות מחשבים יקחו אותם וירכיבו אותו בחינם ? 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 7-8. אבל לא על חשבון רכיבים חשובים יותר. 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברק…
-
- 9 תגובות
- 808 צפיות
-
-
הייי מחפש להחליף את ה DEL XPS שלי 12" במחשב חדש דגש על ניידות=קלות משקל ומעבד חזק
-
- 3 תגובות
- 808 צפיות
-
-
הכרטיס מסך GEFORCE GT 330M של המחשב גוסס . בחברת מפעיל נאמר לי כי אין יותר את הלוח אם של המחשב. רציתי לדעת האם ניתן להחליף את הכרטיס מסך בכלל ואם כן האם ניתן לשים כרטיס ברמה גבוהה מזו של הנוכחי ? תודה לכל העונים
-
- 1 תגובה
- 808 צפיות
-
-
יש לי אי פי סי אני רוצה XP כי 7 עובד קצת עם תקיעות למרות ששמתי 2 ג'יגה אפשר להתקין עליו XP?
-
- 2 תגובות
- 808 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 20% 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, צפיה בסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא ישחקו משחקים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 27 אינץ או יותר של דל -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, ר…
-
- 4 תגובות
- 808 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מחפש אלטרנטיבות לAlienware m11x, שהוא סוג נטבוק שמיועד למשחקים. התקשתי למצוא אופציות אחרות. האם יש בכלל?, אשמח לראות כמה במידה ויש! תודה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 808 צפיות
-
-
שלום חברים, אני משתמש חדש בפורום וכבר למעלה משבע שנים לא הייתי כלל מעורה בשוק המחשבים, ולכן הידע שלי הוא פשוט אפסי. בימים האחרונים אני נובר באתרי אינטרנט שונים (ממכירות פומביות ועד אתרי zap למיניהם) ופשוט הכל נראה לי כמו כתב חרטומים. אני סטודנט לא צעיר שמחפש מחשב + מסך + סורק/מדפסת בסכום של עד 4500 ש"ח. על המסך להיות בעל עובי מינימלי 19 אינץ' ומעלה(מסך דק?) ובעל רמקולים מובנים (זה אומר שאין לי צורך ברמקולים נוספים אשר יתפסו לי מקום מיותר, נכון?) אני לא משחק במשחקים והשימושים העיקריים שלי למחשב הם: * עבודה עם סביבת אופיס וקבצי PDF * גלישה מסיבית באינטרנט * צפייה בשידורי וידאו (הרצאות ושידורי ספורט), מה שקרוי: streaming * הורדת תוכנות וסרטים (דיסק קשיח של 160 ג'יגה…
-
- 5 תגובות
- 808 צפיות
-
-
המחשב הנוכחי שלי נקנה לפני כ5 שנים והוא היה (ויחסית עדיין) סוס עבודה די חזק. אבל לאחרונה אני מרגיש הוא מתחיל להתעייף וחשבתי על להתחדש בקרוב עם מחשב חדש. המפרט הנוכחי שלי הוא Intel E6600 core 2 due Gigabyte 965P-DS3 4GB ram 800mhz Gforce 450gts (שנקנה לפני שנה בגלל שה8800 gts נשרף) Aurora 3d full tower case Enermax liberty 400W השאלה שאני רוצה לשאול לפני שאענה על כל השאלות של מה שאני מחפש במחשב חדש זה האם שווה לי להשקיע בהוספת זכרון למחשב כדי לשרוד איתו עוד קצת, הוא לאחרונה קצת מקרטע בעיקר בווינדוז. הבעיה שזכרון כמו שיש לי יקר לעומת הזכרונות החדשים ויש לי 4 זכרונות של ג'יגה ככה שלהחליף ל8 אומר להחליף את כל הזכרונות ולכן חשבתי לשדרג ל6 בתור התחלה. בכל מקרה הנה הפירוט של מה …
-
- 8 תגובות
- 808 צפיות
-
-
בוקר טוב, אני מעוניינת לרכוש מחשב נייד עם סלולאר משלב טאבלט של לנובו, אבל ממש לא מבינה ולא יודעת האם הוא טוב או כדאי. אודה לך מאוד באם תוכל לסייע ולתת חוות דעתך עליו. http://ksp.co.il/index.php?select=.268..271..159.&... תודה מראש ויום מקסים
-
- 0 תגובות
- 808 צפיות
-
-
שלום, רכשתי לא מזמן לאפטופ Lenovo 3000 N200 עם מעבד T2330 כפול ליבה 1.6Ghz וג'יגה אחד של זיכרון ראם. עכשיו, הכרטיס מסך שלו הוא 7300 go של Nvidia. לאחרונה התחלתי לשחק בLord of the rings online לאלו מכם שמכירים, ואז הלך לי המחשב הנייח. בקיצור, אני רוצה לאפשר לנייד שלי להפעיל את המשחק הזה כמו שצריך, אז חשבתי לשדרג, אבל הבנתי שלשדרג לאפטופ זה סיפור (מצד שני, מה זה משנה לי? אני לא עושה את זה). חשבתי לשדרג ל8600gt ו2 ג'יגה ראם. השאלה שלי היא, למעשה, אם יש סיבה שתמנע ממני לעשות זאת? צוואר בקבוק? או שאולי פשוט הכרטיס מסך הזה לא מתאים ללאפטופ? אני חדש בשוק הניידים, לכן אין לי מושג בזה. אם זה היה נייח, פשוט הייתי קונה ודוחף אותו ללוח אם, אבל לאפטופ זה סיפור אחר אני מניח.
-
- 5 תגובות
- 808 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים ברמה גבוהה כגון כרייסיס אססין קריד וכו' ימוש יומיומי של גלישה ושימוש בתכני המחשב הבסיסיים (אופיס וכו') א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מסך "17 1024X768 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? פירטתי למעלה * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (…
-
- 6 תגובות
- 808 צפיות
-
-
אהלן, אני חדש והנה מחשב שבחרתי באינטרנט באתר של מרדנית... ¤790 מעבד Intel Intel® Core2 Duo 2.66GHz (E8200) 6MB 1333FSB מעבד בחר מעבד ¤620 לוח אם Gigabyte GA-P35-CDS3R בחר לוח אם ¤220 160GB 7200rpm 8mb SATA II HITACHI דיסק קשיח בחר דיסק קשיח ¤230 SAMSUNG DDR2 2GB 800MHz PC6400 זכרון Samsung SAMSUNG DDR2 בחר זיכרון פנימי ¤0 - - - בחר זיכרון פנימי 2 ¤970 GIGABYTE GeForce FX 9600GT PCX 512Mb (256Bit) +HDCP Gigabyte כרטיס מסך סה"כ מחיר של החלקים האלה יוצא קצת יותר מ2800 שקל. ההגבלה שלי זה בערך 3500 שקל, אפשר לחרוג קצת. אני יודע שאני צריך ספק כוח טוב ומערכת קירור טובה (וכמובן שיעלה לי עוד כסף המארז וכונן DVD). אני מתלבט בין ג'יפורס 9600 לרדון החדש 4870, שלפי מה …
-
- 9 תגובות
- 808 צפיות
-
-
שלום לכם, אני רוצה לקנות מחשב חדש ללא כרטיס מסך (יש לי GTS 250 שייתכן שישודרג בהמשך). מה שחשוב בעיקר זה אופק שדרוג - שיהיה את האפשרות להרחיב זכרון, שדרוג כ. מסך וכן הלאה. ראיתי את הלוח אם GIGABYTE GA-H77-DS3H שנראה מרשים מאוד (צ'יפסט H77 שאני מניח שהוא מוצלח יותר מה-61, 4 סלוטים לזכרון, USB3). בנוסף חשבתי על מעבד אינטל i3 3220. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במ…
-
- 0 תגובות
- 808 צפיות
-
-
יש לי תקציב של 3000 ש"ח אני רוצה שבמחשב היה מצלמה ומיקרופון מובנה .. שישמש לסרטים שירים אינטרנט .. בקיצור הכי טוב שאפשר ב 3000 ש"ח תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 808 צפיות
-