ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,432 דיונים בפורום זה
-
שלום אני חדש כאן אני מחפש מחשב ל: קצת משחקים עיבוד תמונה ווידאו בעתיד יש מצב שהוא יהיה גם שרת מידיה (מוסיקה וסרטים) הרכבתי לי את המפרט הבא ורציתי לקבל חוות דעת - בעיקר אם אפשר באותה עלות (לא נמוכה) לקבל משהו יותר טוב (טוב = מהיר יותר, שקט יותר) תודה מראש מעבד: [..] INTEL CORE 2 QUAD S775 2.5GHz Q8300 : " SLB5W" - BOX ₪725 לוח אם: [..] ASUS P5Q PRO TURBO ₪749 זיכרון: [..] OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR2 1150 CL5 - TITANIUM EDITION : OCZ2T11504GK ₪375 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD4850 512MB DDR3 HDMI - RETAIL ₪609 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-22NS50 X22 - BLACK - SATA ₪119 מארז: [..] THERMALTAKE SOPRANO RS 101 ( BLACK+WINDOW) VG7000BWS w/o PSU ₪284 מערכות הפעלה: [..] WINDOWS 7 HOME …
-
- 6 תגובות
- 781 צפיות
-
-
שלום לכולם לפני כ3 חודשים רכשתי את המחשב הנ"ל, במפרט i5 450m, 4gb ddr3 וכרטיס(י) מסך בתצורה היברידית- המובנה של אינטל, וכרטיס נוסף של Nvidia. מס' בעיות להלן: 1. זיכרון- המחשב מגיע כברירת מחדל שאינה ניתנת לשינוי (ברכישה, כמובן) עם Win7 32bit, מה שלא מאפשר להשתמש במלוא הזיכרון (2.6GB בפועל מתוך 4). בפניה לשירות לקוחות DELL (שאגב נמצא ב... אתונה?! ומשתמש בקווי Voip נוראיים וב"טכנאים" שאין להם מושג בשום דבר כמעט? WTF??) לא נמצא פתרון, התשובה הייתה משהו כמו "תחיה עם זה, גבר". בפניה לשירות שכן נמצא בישראל (בחורה אחת בשם בתאל, שהיא גם מנהלת השירות, מזכירת מנכ"ל, קשרי לקוחות, פניות ציבור, הכל בעצם) קיבלתי את אותו מענה, עם הזמנה פתוחה לתבוע את DELL. ביצים יש לה. אגב, אין דרך ל…
-
- 4 תגובות
- 781 צפיות
-
-
שלום חברים, אחותי צריכה מחשב נייד שישרת אותה לאוניברסיטה. אין שימושים מיוחדים- אינטרנט, אופיס וכו'. תודה רבה מראש לכל העונים.
-
- 1 תגובה
- 781 צפיות
-
-
טוב אז ככה: לוח ASUS P4P800 DELUXE מעבד INTEL 2.8 HT זכרון 512 DDR DUAL CANNAL מארז MIDI ATX ספק 400 וואט סידי רום DVD TOSHIBA צורב ASUS 52X32X52 מסך LG FLATRON הארד SEAGATE 120 GB SATA כרטיס מסך READON 9600 128 DDR ASUS כל זה 5500 שח כולל מעם מה דעתכם?
-
- 2 תגובות
- 781 צפיות
-
-
ראיתי שחלק מהניידים הקטנים (גודל מסך 9-10") באים עם זכרון פנימי של 1GB RAM ומיעוטם באים עם זכרון של 2GB RAM. בהנחה שהשימוש העיקרי לו מיועד מחשב כזה הינו ישומי אופיס וגלישה, האם יש משמעות להרחבת הזכרון בפועל ועד כמה זה חשוב?
-
- 4 תגובות
- 781 צפיות
-
-
שלום! ברצוני לקנות מחשב חדש ואשמח אם תעזרו לי בבניית מפרט. אם אפשר, יהיה נחמד למפרטים מחנויות באיזור חיפה והצפון. המחשב אמור להיות מותאם למשחקי מחשב כבדים עם כרטיס מסך שתומך בdirectx 10, ועם windows vista ultimate בתור מערכת הפעלה. בנוסף, יש צורך במפרט שכולל הכל, ובעל פוטנציאל לשידרוג עתידי בלי צורך להחליף יותר מידי חלקים עיקריים (MB, מעבד, ספק כוח וכ'ו). ולא מתוכנן שום OC . לסיכום, הדרישות הן כאלה: -כרטיס מסך טוב מאוד שתומך ב-Dx10 (אבל לא יקר מידי); כרטיס קול טוב, שלא יהיה on-board (אבל שוב, לא יקר מידי). -רמקולים טובים (כרגע אני משתמש ברמקולים 2.1 של creative, ואני אשמח למשהו יותר טוב במקצת) -מסך LCD 19 אינצ' (אני חשבתי על 931C של samsung, אבל אני לא בטוח אם כדאי...) -2…
-
- 8 תגובות
- 781 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מחפש מחשב נייד בשביל עריכת ווידאו ואשמח עם תעזרו לי. בשביל לחסוך בשורות, כל מה שהתשובה היא "לא יודע לא מבין בזה\לא משנה" לא רשמתי. אני מקווה שזה בסדר. * מטרות המחשב? עריכת ווידאו HD עם פריימיר * גודל המסך? לא כ"כ מבין בזה אבל שיהיה גדול * כונן אופטי? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן, שיגיע עם מערכת הפעלה ודבר אחרון, יש לי כרגע חבר שנמצא בסין. אם יש איזה משהו שאפשר לקנות משם אני אשמח, אם לא אני אקנה בארץ. תודה
-
- 1 תגובה
- 781 צפיות
-
-
ההורים שלי הקציבו לי 10.000 ש"ח לקנית מחשב חדש ואני צריך עזרה ממכם בבנית המפרט... הדברים שחשובים לי: הרבה זיכרון (גג 120 ג'יגה) כרטיס מסך מעולה! כרטיס קול טוב מהירות גבוהה של המחשב לוח אם שלא משולב עם כלום! לא צריך רמקולים לא צריך מקלדת ועכבר מסך רגיל לא דק אבל באיכות גבוהה לא צריך להשקיע במארז וכל השאר אתם כבר מבינים לבד...... תודה מראש לעוזרים!!!
-
- 6 תגובות
- 781 צפיות
-
-
אהלן, המחשב הנוכחי שלי בן 7.5 ומראה לאחרונה סימני עייפות, בעיקר המארז (כפתור power לא תקין, יציאות audio שלא עובדות ועוד). הייתי שמח לעשות upgrade לרכיבים שלו אך לאחר שוטטויות רבות בפורומים, הגעתי למסקנה שכדאי להרכיב מפרט חדש. אם למישהו יש רעיון איך לשפר את המפרט הנוכחי בתקציב נמוך ממפרט חדש אשמח לשמוע אותו. מפרט נוכחי: CPU: Core 2 Quad Q9300 2.5Ghz Mobo: Asus P5Q DDR2 Memory: Corsair DHX 2x3GB DDR II 800Mhz CL4 GPU: MSI HD6850 OC HHD: Seagate Barracuda 500GB 7200RPM 32MB SATA II+WD mypassport 500GB Cooler: ThermalTake Golden ORB II Case: ThermalTake M9 Mid Tower PSU: ThermalTake TR2 550W Silent PSU 24pin Optical Drive: Asus DRW-2014LlT DVD+-RW Black LightScribe Sata Mon…
-
- 0 תגובות
- 781 צפיות
-
-
טוב חברה, הגיע הזמן המכריע, קניית מערכת חדשה התקציב שבחרתי לזה הוא 5.5K יעוד? מחשב ראשי - משחקים, סרטי HD וכו'.. הנה המפרט שבחרתי + חלקים שכבר יש (מסומנים בכחול) מעבד E8400 ב 815 ש"ח לוח אם Asus P5Q Pro ב 670ש"ח זכרון - 2x2GB OCZ Reaper HPC Edition ב375ש"ח כ.מסך - club3d 4850 דיסק קשיח- wd3200aaks ב220ש"ח דיסק קשיח - ST31500341AS *4 ב2740 ש"ח צורב - Asus DRW-20B1LT ב150ש"ח מארז - P180/6A19 ספק - VX450 קירור- Ninja 2 ב175ש"ח סה"כ יצא לי 5145 ש"ח אבל בגלל שאני ואינטל לא מסתדרים אז אני משאיר את התקציב פתוח ל5.5 במידת הצורך. ה4 כונני 1.5 אמורים לעבוד עם הבקר PERC 5/I (באמת הגיע הזמן) בגלל זה הדרישה העיקרית היא ללוח אם עם 2 PCI-E*16 או אם יש PCI-E*8 יעודי, העדפה שיוכל לפעו…
-
- 7 תגובות
- 781 צפיות
-
-
מטרת המחשב תהיה לצרכים סטודנטיאלים בסיסיים: פתיחה ועריכת מסמכים עם תוכנות אופיס (ו-PDF-ים), גלישה באינטרנט, אולי צפיה בסרטים. אין צורך בדברים כבדים כמו מטלב או קומפילציות אינטנסיביות של פקולטות כמו מדעי המחשב. לגבי הגודל והמשקל, רצוי שהוא יהיה קטן וקל. לא מיניאטורי כמו הנטבוקים, אבל לא גדול במיוחד. אני לא כל כך יודע לאיזה משקל או גודל לצפות, משהו בסדר גודל של ה-Thinkpad, מהסוג שלא כולל את מקשי המספרים בצד ימין של המקלדת (לא שיש לי העדפה לדגם הזה, זה פשוט הרפרנס היחיד שאני מכיר למימדים שאני מחפש). לא נדרשת אחריות בינלאומית, אין העדפה לחברה כלשהי, לא צריך כל מיני יציאות מיוחדות. יש משהו שעונה לדרישות האלה?
-
- 0 תגובות
- 781 צפיות
-
-
אני כרגע עוזר לחבר לקנות מחשב בסיסי ביותר (שימוש אינטרנט ומוזיקה) ורק שיפעיל Black ops 2. אני לא כ"כ מצליח לבנות מפרט בתקציב הזה אולי אתם תוכלו לעזור. בנוסף יש לי כרטיס מסך HD 4870 שאני יכול לתת לו אבל השאלה כמה צריך להשקיע בספק בשביל זה. זה הכיוון בערך: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i3 3220 3.3Ghz HyperThreading 3MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪544 קירור למעבד: 1150-Intel Original LGA1155 - עד 65W כמות: 1 - מחיר: ₪29 לוח אם: Gigabyte GA-P61-USB3-B3 - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪266 מארז: באנדל תקציבי - Gigabyte Luxo X140 + FSP 350W HCN - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪310 זיכרון: Corsa…
-
- 5 תגובות
- 781 צפיות
-
-
אני מתחיל ללמוד מדעי המחשב באוניברסיטה שבוע הבא, לכן צריך מחשב נייד חזק. המחשב הנייח שלי גם הפסיק לעבוד לפני חודש בערך אז הוא ישמש אותי גם לגיימינג. אני לא משחק במשחקים ממש כבדים, בדרך כלל league of legends אבל יכול להיות שאני אתעניין במשחקים אחרים שיצאו. התקציב הוא באיזור ה5000 אבל אפשר לחרוג חריגה קלה. עוד כשבועיים הרכישה תוכל להתבצע מאילת מה שיכול להוריד את המחיר. עדיפות לקנות מKSP או IVORY. חשוב לי שיגיע עם SSD (או שהחנות יכולה להחליף את זה בתוספת תשלום?). גודל מסך 15.6, אולי יותר אם המשקל סביר. תודה רבה לעוזרים ושבת שלום
-
- 0 תגובות
- 781 צפיות
-
-
שלום לכולם ! אחי מחפש מפרט למחשב בסיסי בעיקר עבודה עם אינטרנט , סרטים , ולפעמיים משחקים חלשים (כרגע הוא מוותר על קניית כרטיס מסך אך יש אופציה לקנייה בעתיד ) מצאתי מפרט בKSP ושיפרתי קצת את ספק הכוח ואת הדיסק קשיח. אציין שאני גר בב"ש ולכן אקנה את המחשב רק בKSP אשמח אם תביאו לי חוות דעת איך המפרט הנ"ל
-
- 0 תגובות
- 781 צפיות
-
-
אהלן , אשמח אם תוכלו לעזור לי לקנות מחשב נייד חדש. תודה! בנוסף, איך הדגם הזה לצרכים שלי ובכלל: Toshiba Satellite L750-171 http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=810985 מחיר: עד 3500 * מטרות המחשב: תכנות - הרצת תוכנות כמו visual studio 2010, צפייה בסרטים HD (וחיבור לטלוויזיה), אינטרנט ואופיס. * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? לא קריטי, הולך להיות נייח רוב הזמן!! * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4-5 שעות (סטנדרטי) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI לחבר לטלוויזיה * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 750GB * כונן CD/DVD? צורב? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לפחות 3 שנים אחריות- לא חייב בינלאומי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?…
-
- 3 תגובות
- 781 צפיות
-
-
האחד hp dv3510 http://www.zol.co.il/Product.aspx?ProductID=219 עולה כ940$ השני hp dv3 1075 http://www3.dealtime.com/xPO-Hewlett-Packard-HP-Pavilion-Dv3-1075us-Entertainment-Notebook-PC-Bronze עולה כ890$ המחשב הוא לחבר שלי שכרגע בארה"ב ומצא את הדגמים הנ"ל בחנות והם היחידים שעונים לדרישות של- 13 אינץ' + ישמש כמחשב לסטודנט ולעבודה על תוכנות עיצוב למיניהן כולל תלת מימד. מה משניהם עדיף? אולי השאלה היא Intel+nvidia vs. amd+ati? ואם השאלה הזו לא קשורה אז לא חשוב... אם יש דגמים אחרים משתלמים יותר לדרישות הנ"ל, אפילו אם ירכשו בארץ, אשמח להכיר אותם. (ואם יש הסתייגויות מקניית דגמים אלה בכלל) ועוד נושא אחד בשבילי- גם אני מתכנן לרכוש נייד מדגם hp dv3660. שימושים כנ"ל, רק שבמקום עבודות…
-
- 4 תגובות
- 781 צפיות
-
-
בגדול המחשב מיועד למשחקים אולי קצת OC מחשב ללא מסך וללא מקלדת+עכבר אני צריך לוח שיהיה לו חיבור IDE כדי לחבר את ההארדיסק הישן והטוב שלי יש ברשותי כרגע ספק 460W של Thermaltake אם הוא מספיק למיפרט החדש אז אין צורך באחד נוסף מארז פול טאוור גם לא יזיק אשמח אם אפשר לצרף מחיר לכל חלק כדי שאוכל להשוות תודה רבה מראש לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 781 צפיות
-
-
היי, קונים לאחי מחשב חדש, התקציב הוא 2400 שקל, כל מה שאחי עושה במחשב זה לשמוע מוזיקה, לראות סרטים וקצת לקודד ולהוסיף כתוביות, שום דבר רציני. יש כמה נקודות חשובות שאני רוצה לציין: - אל תכניסו למפרט דיסק קשיח או ציוד היקפי. - אחי הוא חולה מוסיקה וחייב לשמוע מוזיקה באיכות גבוהה, לכן אני שואל אולי כדאי להוסיף במפרט כרטיס קול, יש לו בנתיים ( במחשב הישן, והוא יכול להעביר לחדש ) כרטיס קול של creaive, אני חושב ש- Creative SoundBlaster 5.1, הוא מחבר למחשב שלו שני סטים של רמקולים שכל אחד מהם הוא 2.1, כך שקחו את זה בחשבון בקשר לכרטיס קול אם צריך ( אם יש כרטיס קול יקר, שיתן לו פונקציות מיוחדות, תציינו זאת ואולי אני אכלול את זה מחוץ למפרט ). - בקשר לכרטיס מסך, אני רוצה להתייעץ אי…
-
- 8 תגובות
- 781 צפיות
-
-
שלום , אני צריך להחליט בין: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9400 http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=5647 הראשון של gigabyte והשני של fractal design. חשבתי ללכת על ה fractal בגלל השקט, אבל באייבורי אמרו לי ששני המארזים שקטים בצורה דומה.
-
- 4 תגובות
- 781 צפיות
-
-
תקציב - עד 2000 ש"ח, לשילוש + מארז ואולי גם כרטיס מסך. המפרט לקוח מלמיר. מעבד: INTEL CELERON D 330 2.667Ghz 256Kb CACHE PRESCOTT ?538 ש"ח לוח אם: ABIT IS7-E2 ?522 ש"ח זיכרונות: 2 סטיקים DDR KINGSTON 400Mhz 256Mb CL3A 3-3-3 ?606 ש"ח מארז: Compucase 6CN1 ?209 ש"ח סה"כ: 1875 ש"ח בקשר לכרטיס מסך - יש לי בבית Voodoo3 3000. אני לא צריך את המחשב הזה למשחקים. האם הכרטיס הזה יעבוד או שצריך לקנות חדש? ושאלה נוספת - יש לי בבית את המחשב הבא למשחקים: CPU: Pentium 4 2.4C MB: ASUS P4P800 Deluxe Memory: Kingston 256MB PC3200 X2 Video: ATI Radeon 9500 Pro האם כדאי להחליף לו את לוח האם ללוח חדש יותר (עם אופציות שדרוג טובות יותר) ולקחת את ה-P4P800 למחשב שאני מתכנן לקנות? אם כן, איזה לו…
-
- 3 תגובות
- 781 צפיות
-
-
שלום , אני רוצה מפרט למחשב חדש , לא צריך זכרון , צורב די וי די רק אם נכנס בתקציב . צריך רק מסך דק , לא צריך לא מקלדת לא עכבר , חשבתי על שתי אופציות וחשוב לציין רק מ KSP אני גיימר כבד , וכולל הרכבה חריגה של עד מקסימום 200 ש"ח לא יותר. מעבדי ?AMD? Price Units Total Athlon64 3200+ (S-939) VENICE CORE 990 1 990 לוחות אם למעבדי ?AMD? ABIT Price Units Total AN8 ULTRA S-939, nForce4U,GBL,SATA II ,F.WIRE 700 1 700 כרטיסי מסך? Price Units Total eVGA 6800GS 256MB DVI, PCI-E 1490 1 1490 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL Price Units Total 160GB SATA II 7200RPM 8MB 530 1 530 צורבים? DVD Recorders Price Units Total NEC 3550A DVD±RW x16 Dual x8 265 1 265 מארזים? Price Units Tot…
-
- 6 תגובות
- 781 צפיות
-
-
בוקר אור, אני מחפש מחשב נייד שולחני מאסיבי (יכול להיות כבד מאוד), מסך 15 אינצ' ומעלה עד 3000 ש"ח (יכול להיות גם זול יותר). בנוסף אחריות לפחות שנתיים-שלוש. להלן התשובות לשאלות - * מטרות המחשב - מחשב מיועד בעיקר לגלישה ואופיס, אבל יחד עם זאת המחשב אמור להיות המחשב הראשי בבית לכחמש שש שנים. אם יש אפשרות למחשב שמוגן מפני שפיכת קפה עליו אז מה טוב. * גודל המסך - 15 אינצ' ויותר חשוב שיהיה HD * משקל רצוי - יכול להיות כבד מאוד. המחשב אמור להישאר רק בבית. * האם נדרש זמן סוללה ארוך - לא קריטי מכיוון שהמחשב יהיה רוב הזמן בבית * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? - HDMI * בלוטות - כן * גודל מינימלי של כונן קשיח- 250- 300 ג'יגה ויותר * כונן CD/DVD? צורב? כן dvd צורב * כונן Bluray? - לא מחוי…
-
- 4 תגובות
- 781 צפיות
-
-
אהלן, אני צריך המלצה למחשב עסקי/עסקי למחצה הקניה תתבצע בישראל או בחו"ל (לא משנה לי)... התקציב הוא עד 1.1K$ מחו"ל או 5K ש"ח בארץ ... הסיבה לעסקי/עסקי למחצה זה כי הוא הולך להיות מנוייד הרבה ואמור להיות עמיד... הדרישות הן מסך 12-14 ויציאת HDMI או DVI תודה עריכה - אם אני מותח את הקציב חשבתי לקנות את http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-latitude-e5400.htm האם הוא שווה את המחיר?
-
- 7 תגובות
- 781 צפיות
-
-
שלום תקציב: 7000 ש"ח לפי אילת האם יש אפשרות לחריגה? אם כן, בכמה: (500) האם לנצל את כל התקציב או לחסוך?: הכל מהם השימושים במחשב? (לסמן באדום) גיימינג בינוני ועריכת וידאו האם קיימת העדפה לרכישת המחשב מחנות מסויימת: אילת חשבתי שיהיה נוח יותר לעבוד על מחשב 17.3 מאשר 15.6 שמניסיון מרגיש קצת קטן, אבל ההיצע בגודל 17.3 בתקציב שלי לא גדול. יש לי הזדמנות לרכוש בסוף שבוע לכן מבקש את עזרתכם המהירה, תודה!
-
- 0 תגובות
- 781 צפיות
-
-
היי... אני צריכה עזרה!!! המחשב שלי אחרי שעות עבודה ממושכות נתקע פתאום ואז מופיע מסך כחול עם כל מיני משפטים שלא ממש הבנתי ואז הוא מתחיל לספור משהו (כמו 123......) ובסוף נכבה ונדלק מחדש.. שלחתי את זה לאיזה שהיא מעבדה והם אמרו שהם לא מצאו מה הבעיה חוץ מהסוללה שצריך להחליף.. החלפתי סוללה ועדיין אותה בעיה.. מישהו יכול לעזור?!? תודה
-
- 0 תגובות
- 781 צפיות
-