עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. הי יש לי מחשב עם לוח אינטל עם מעבד פנטיום 4 2.0 MHZ 400 Fsb זכרון 256MB SDRAM 133MHZ כניסה AGP X4 וכרטיס מסך G-FORCE 2 Mx440 אני רוצה לשפר את מחשב כדי שיריץ משחקים בצורה טובה יותר האם הוספה של כרטיס Saphire RADEON 9800 PRO 128MB והוספה של עוד 512 מגה זכרון מאותו סוג ישפרו את המחשב לרמה טובה והאם הוא יוכל להריץ משחקים חדשים בצורה טובה? ולכמה זמן המחשב הזה יוכל להספיק לי כך שהוא ימשיך להריץ משחקים חדשים בצורה טובה? צריך לציין כי אני עובד ברזולוציות של 1024X768 ואין לי כוונה לעבוד על רזולוציות גבוהות יותר

• 4 תגובות
    • 798 צפיות
  2. מטרות המחשב הן עבודות משרדיות, עריכת מוזיקה והקלטתה, משחקים (חלקם כבדים) וכן לתוכנות שחלקן יותר כבדות (matlab), איני מבין גדול בגודל המסך אך רצוי יחסית גדול/סביר+ (הבנתי ש-15 אינץ' זה גודל סביר, אז אולי משהו בסגנון), משקל - יכול להיות הכל (לא אכפת לי שיהיה כבד יחסית), זמן סוללה ארוך (כ-5 שעות ואף יותר - סטודנט), אין צורך ביציאות מיוחדות אך בכמה יציאות USB (שתיים-שלוש לפחות), רצוי עם כונן CD/DVD אך בהחלט לא חובה ואני חושב שבתקציב הנ"ל רצוי להכניס רשיון למערכת הפעלה. מעדיף שלא יהיה mac אך גם לא חובה אם יש לכם המלצה ל-mac שמתאים להגדרות האלה. אשמח להמלצות רלוונטיות, אם אפשר במהירות - מחפש לרכוש מחשב עוד השבוע למען דברים די דחופים... תודה!

3. Started by 3NT,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח ! 2. מה שימושי המחשב? משחקים, עריכה גרפית, א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות: תוכנות לעריכת סרטים, משתמש בהם בשעות הפנאי. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשו…

• 6 תגובות
    • 798 צפיות
  4. Started by Space Monkey,

מTMS, אני לא בטוח שיש להם את כל החלקים אבל אני רוצה 1)לישמוע את דעתכם על המפרט 2)למה אפשר להחליף את החלקים לאלה שיש בTMS(את המעבד אני חושב שאין להם) 3)הספק יספיק? יש אולי מארז יותר זול?(ג'נארי ושיטי לא אכפת לי) P= Intel C2D E4500 => oC 3.4 GHz Gigabyte 945P-S3 TwinMOS 2x1GB DDR2-800 CL5 Gecube Radeon HD2900Pro 512MB DDR3 HDMI DualDVI Vivo Retail => OC 2900XT Seagate Barracuda 7200.10 250GB AS 16MB CoolerMaster Centurion 532 + 430W Sunbeam Tuniq תודה

• 10 תגובות
    • 798 צפיות
  5. Started by _Daniel_,

אני עומד לקנות מחשב DUEL 2 CORE בתקציב של עד 3,300 שח בערך ואני לא יודע איפה להשקיע את הכסף במעבד יותר חזק וחדש (מהירות גבוהה יותר וסדרה גבוהה יותר) או בכרטיס מסך חזק יותר. מה עדיף??? אני משער שאם אני אקנה Intel CONROE Core 2 Duo E6300 1.86Ghz למשל ואשקיע בכרטיס מסך קצת יותר חזק זה יהיה יותר משתלם לא?

• 11 תגובות
    • 798 צפיות
  6. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1400 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמה שאפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש …

• 7 תגובות
    • 798 צפיות
  7. הי, בנוסף למפרט יש לי עוד 2 שאלות: מה ההבדל בין ה- athlon ל- sempron בתכלס (חוץ מהמחיר)? עד כמה זה משמעותי? עד כמה זה נורא כרטיס מסך שמובנה בלוח אם? האם הוא תומך בגרפיקה תלת-מימדית או שבכלל לא מסוגל להריץ יישומים בתלת-מימד?

• 10 תגובות
    • 798 צפיות
  8. Started by andd,

אז הנה המערכת החדשה שלי אשמח לשמוע מה דעתכם מה אתם חושבים? מה דעתכם על כרטיס המסך ואולי לשפר משהו במערכת ? VERY NICE !! HOW MUCH ? מפרט I7 2700K 4.5GHZ Asus GTX680 directcu 2 Overclocked G.skill SNIPER 1600 1.25V Asus MAXIMUS IV EXTREME-Z Crosair H100 Crosair SSD 120GB Crosair TX850w Antec DF-85 Dark Fleet זה לפני שהחלפתי את הכרטיס מסך ל GTX680

• 2 תגובות
    • 798 צפיות
  9. Started by ilil,

שלום! חב' Gigabyte מציעה מגוון הצעות אטרקטיביות למדי בתחום הניידים, בייחוד בהשוואת המחירים למחשבים מתחרים שווי ביצועים, חלקית בזכות ביטול החיוב במערכת ההפעלה כחלק מהחבילה. אני פונה לאילו מכם שהתנסו עם הניידים של חב' Gigabyte. האם אתם מרוצים, האם יצא להשתמש בשירות היבואן ומה דעתכם? מה דעתכם על האמינות של היצרן לעומת המתחרים? האם קיימת אפשרות להרחבת האחריות ל-3 שנים (כמו יתר המתחרים) ומה העלות? ומדוע החברה לא מופיעה ב-sticky של הייבוא האישי (שם מפורטות כל המתחרות על נתח השוק הישאלי בניידים)?.. מודה מראש על התגובות, איליה

• 6 תגובות
    • 798 צפיות
  10. Started by LeftRight,

HP Pavillion dv6 core 2 dou t5450 1.66ghz 3gb ram geforce 8400m gs 250gb שנה וחצי בשימוש.. מה המחיר השקלי שהייתם נותנים עליו?

11. היי, הרבה זמן לא התעניינתי במחירים וחומרה הנה מפרט שהכנתי שיפורים\שינויים, מפרטים אחרים וטובים יותר יתקבלו בברכה את המפרטים אם אפשר להביא מLOGIC משם אני לקחתי את זה: EVGA e-Geforce 7900GT CO PCX 256MB DVI Video Card 1750 Logitech MX518 Gaming PS2/USB Optical Mouse 255 Corsair VS1GBKIT400 (2x512MB) 3200 CAS2.5 Value Memory 686 Asus A8N-E nForce4 Socket 939 Motherboard 652 Western Digital Raptor 36GB 10000 rpm 16MB Serial ATA HDD 649 Western Digital 200GB 7200rpm 8MB Buffer S-ATAII HDD 430 Sony 16/48 Bulk White DVD-ROM 118 AMD Athlon 64 3200 Venice Socket 939 BOX 513 NEC ND-4551A White x 16 Bulk DVD±R/RW 264 Thermaltake VB1000BNS Black SOPRANO Case 427 +160 ש…

• 11 תגובות
    • 798 צפיות
  12. אחרי 3 שנים... הגיע הזמן לשדרג המחשב אני עובד מהבית בעסק קטן שלי והמחשב הישן כבר מרעיש ומלא אבק.. יש לי מסך 19 של LG ואני מרוצה ממנו כמו כן יש לי גם XP השימוש העיקרי במחשב: אינטרנט 60% WORD+גרפיקה ממוחשבת 10% צפיה בסרטים 30% אני מוריד הרבה סרטים ועל כן אזדקק לנפח דיסק גדול וזכרון שיאפשר לי עבודה במקביל ללא האטת המחשב נקודה חשובה לי ביותר... שקט האם יש אפשרות להשתיק את הרעש הבוקע מהמחשב ע"י המארז או המאווררים? דבר נוסף שאזדקק לו זה דיסק חיצוני לגיבוי. מחיר... כמובן שאעדיף מפרט לא יקר ודיל טוב.. אני מקווה שתענו לי עוד היום מאחר ואני רוצה להזמין כבר מחר מחשב. שאלה נוספת.. האם יש דרך להתקין את הדיסק הישן (שבו יש לי את כל החומר) על המחשב החדש? תודה מראש.

• 13 תגובות
    • 798 צפיות
  13. שלום, קניתי נטבוק של חברת ADVENT דגם 4213, לא ממש מוכר.. נמכר באנגליה קניתי אותו מ-eBay יום רביעי, זה כבר בארץ מחר אמור להגיע אלי (UPS). הדגם הזה כולל מודם סלולרי 3G מובנה בעקרון (הסיבה העיקרית לקניה), אבל אני רכשתי את המחשב עם שינוי קטן, במקום המודם המקורי יש לו מודם של חברת DELL 5530 אשר כולל בתוכו גם GPS בנוסף ל-HSPA. רציתי לדעת האם יש תוכנות GPS שונות הפועלות על גבי מחשב (חלונות) עם מפות ישראל? למי שמעוניין לראות את המחשב והנתונים היחסית מרשימים לנטבוק מוזמן להכנס למכירה, נשארו עוד 2 יחידות http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&item=150328695791 ברגע שיגיע מחר (כבר לא יכול לחכות) אשמח לעדכן על המוצר אם יהיו שאלות.

• 3 תגובות
    • 798 צפיות
  14. היי חברים! אני האמת כבר את המפרט שלי הרכבתי ורכשתי, לאחר ששיגעתי פה לכמה אנשים את השכל. עכשיו חבר שלי ביקש ממני עזרה לגבי בניית מפרט למחשב HTPC סלוני שיחובר למקרן FULL HD! ראיתי כמה מהמפרטים המורכבים שיש בסטיקי, שנראים אחלה. הייתי שמח לעזרה לפי תקציב ודרישות. אז ראשית הפורמט המוכר : . מה התקציב המקסימלי? 3000 ש"ח גג האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רצוי שלא 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? מחשב HTPC סלוני, תכני FHD, הקלטת תוכניות דרך כרטיס טלויזיה מחובר לממיר, חיבור למקרן איכותי וגדול ברזולוציה של FULL HD! א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימ…

• 1 תגובה
    • 798 צפיות
  15. Started by geeko0,

מה קורה אני קונה מחשב ב3000 ש"ח שיעשה הכל (גלישה באינטרנט , משחקים , עבודות) יש לי מפרט שמותאם לצרכים שלי , הבעייה שזה נראה לי 4000 ש"ח... אני צריך לקצץ! המדריך שלמדתי ממנו: http://www.nrg.co.il/online/10/ART/798/081.html המפרט: +3000 של AMD (אם נכלל בתקציב) זכרון 512 כרטיס מסך (פה הבעייה) יש לי תקציב של 300 ש"ח לזה , אבל אני רוצה את הFX5700!

• 4 תגובות
    • 798 צפיות
  16. שותף שלי ביקש ממני לברר לו על המלצה לנייד עסקי שישמש בפיתוח ישומים במספר סביבות (ווינדוס ו-unix בוודאות) המחשב צריך להיות עמיד ולבוא עם אחריות מלאה ומקיפה מבית חברה טובה. על המחשב להיות בגודל שאפשר להתנייד איתו, בשאיפה למחשב קל ככל האפשר רצוי שזמן הסוללה יהיה יותר מ-5 שעות עבודה ובנוסף שהמפרט יהיה חזק ככל האפשר. בנוסף, הוא ביקש במידת האפשר שהנייד יראה יוקרתי (כנראה לצורך תדמית בפגישות עסקים) אני רוצה לשמוע ממכם אילו אופציות נראות לכם אפשריות לדרישה. אישית, אני מצאתי 2 אופציות: Lenovo THINKPAD T410-2518-C3U במחיר של 6285 שח HP EliteBook 8440p WJ681AW במחיר של 6059 שח מי מהשניים מתאים עדיף? האם יש אופציות עדיפות בתקציב?

• 0 תגובות
    • 798 צפיות
  17. Started by GRiM,

לצערי הרבה, יש לי אפשרות לקנות את המחשב החדש שלי רק בטרקלין חשמל (אפשרות טובה לתשלומים - 10 צ'קים ללא ריבית). באתי לחנות, אמרתי למוכר מה אני רוצה (בהתחלה הוא התחיל להציע לי Intel כמובן) וזה מה שהוא הציע לי בסוף: AMD A64 3000 - לא בטוח אם זה Venice 160GB SATA - לא אמר לי איזה חברה, אמרתי לו שאני רוצה SATA2 לוח אם - אמרתי לו DFI LanParty וזה מה שהוא שם ככל הנראה, רק לא בטוח אם זה Ultra-D 512MB זכרון x2 - לא ידוע איזה חברה, נראה לי שזה ג'נרי Gigabyte 6600 128MB - אמרתי לו שאני רוצה Leadtek אבל אין, כמובן שאמרתי שאני רוצה GT (נראה לי הוא פשוט התבלבל כשרשם) מארז Compucase 6919 - לא בטוח אם ספק הכוח הוא HEC צורב DVD - הוא אמר לי שאין משמעות לחברה, אבל אני אבקש את ה-NEC מחיר: 42…

• 7 תגובות
    • 798 צפיות
  18. אהלן, אני מתכוון לקנות את המפרט הבא: http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=7556 אשמח לחוות דעת, האם אפשר להוריד משהו / להוסיף.. התקציב הוא עד 4500+- (שם זה עובר קצת ב30 ש"ח).

• 6 תגובות
    • 798 צפיות
  19. זהו שקע טעינה (אתם יודעים, נו, איפה שמכניסים את הצ'ופצ'יק של המטען) של מחשב נייד די ישן (לפחות 3-4 שנים) מחברת ניורון. הבן-אלף נשבר, ואמרו לי שזה קורה הרבה. הקטע הוא שאני הולך ממעבדה למעבדה, ואף אחד לא מחזיק כזה דבר בכלל. בינתיים, אצל כל מי שבדקתי (2-3 מעבדות בירושלים) - הם עושים 'עבודת נגרות' - מחליפים לשקע אחר, בעל 2 רגליים במקום 3, וחותכים את ספק הכח. אפילו ל'כשיוף' למי שמכיר - אין את החלק הזה. עבודה כזאת לוקחת זמן (וכסף. הרבה כסף), ואני, בכלל, אני רוצה לעשות את זה לבד. Just For Fun. פירקתי את המחשב לבד, ואני רוצה לתקן אותו לבד. אז למישהו יש מושג איפה אפשר להשיג חלקי אלקטרוניקה כגון דא? אשמח לשמוע. תודה. [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 798 צפיות
  20. מחפש לקנות מחשב נייד לצרכי עבודה (אינטרנט, ואופיס בעיקר) חשוב שיהיה קל ומחברה רצינית (אחריות מכובדת) התקציב בין 5000 ל6000 ש"ח (חריגות סבירות אפשריות אם זה שווה את זה) תודה רבה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 798 צפיות
  21. שלום לכולם וסוף שבוע טוב.. אז קניתי השבוע נטבוק חדש של חברת אסוס eee 1005ha , מעבד N280 המחשב מעולה,קליטת wifi מצויינת סוללה שמחזיקה באמת מספיק זמן,אני מאוד מרוצה ממנו.. ועכשיו יש לי שאלה קטנה.. העברתי סרטים למחשב שבמחשב השולחני בבית עובדים מצויין וחלק,על הנייד משום מה הסרט עובד עם תקיעות וממש לא חלק,מה אפשר לעשות בנושא? תוכנה כלשהיא? קודק של קאזה מותקן לי אם זה משנה משהו.. בנוסף,מישהו יודע כיצד מבצעידם פירמוט דרך USB? תודה רבה לעוזרים ושבת שלום

• 4 תגובות
    • 798 צפיות
  22. היי! אשמח לקבל מפרט עד סכום של 2600 ש"ח ללא מסך רצוי מעבד אינטל 775 לוח אם O\B קשיח-80 ג'יגה.צורב DVD זיכרון 256M .השימוש במחשב זה לצורך עבודה משרדית אופיס. תודה!

• 7 תגובות
    • 798 צפיות
  23. שלום לכולם, בכוונתי לקנות מחשב חדש, ואני מתלבט בין נייד לנייח. לאחר מחקרים והתייעצויות מועילות פה בפורומים בתחום הנייחים, הגעתי למפרט מחשב נייח שאני רוצה, ויעלה לי בסביבות ה 8500 ש"ח. עדיין, אני שוקל בכל זאת לקנות מחשב נייד, שתכונותיו יהיו דומות ככל האפשר למפרט הנ"ל. מטרות המחשב הן לעבודה שוטפת, תכנות, אינטרנט, סרטים. (משחקים אפשר, אבל לא חובה). חשובים לי הביצועים של המחשב, פחות ממשקל וניידות (הניידות היא בעיקר בית - מעונות). מפרט המחשב הנייח: מעבד Intel Core 2 Duo E6600 לוח אם GIGABYTE GA-965P-DS3 זיכרון TWINMOS 1024MBx2 DDR2 667MHz Cl5 5300 דיסק קשיח Westren Digital WD2500KS 250GB כרטיס מסך LEADTEK WinFast PX7300GT TD 256MB מסך LG L2000C 20" (אפשר להתפש…

• 4 תגובות
    • 798 צפיות
  24. Started by Or4more,

זה משתמש של חבר מרוצה מהעזרה שלכם והוא המליץ לי לפתוח פה אשכול טוב אני צריך מפרט של HTPC ב2500 שקל ללא ציוד היקפי הטופס : 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50 שקל 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים - FIFA PES NFS (cod ו GTA IV על מידיום) א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מסך LCD 42 INCH * לאיזה סוג משחקים המפ…

• 2 תגובות
    • 798 צפיות
  25. שלום אני הולך לרכוש בימים הקרובים מחשב למשחקים, הייתי מעוניין בחוות דעתכם ובהמלצה - האם כדאי לחכות ל DX10 או שלקנות כרטיס מסך חזק השייך לדור הזה? להלן הפירוט : Intel Core 2 Duo E6400 2.13GHz 2Mb BOX 1,325 ש"ח ASUS P5W DH Deluxe Intel 975X Socket 775 1,690 ש"ח GEIL 2GB 2*1GB PC2-6400 CL4 800MHz DDR2 Ultra Dual Channel 1,790 ש"ח Seagate Barracuda 320GB 3.5 7200Rpm 16MB SATA II 595 ש"ח Sapphire ATI Radeon X1950 Pro PCIe 256MB 256-bit GDDR3 + Zalman VF900-Cu 1,399 ש"ח Samsung DVDX16 SH-W162 BLACK Bulk 250 ש"ח סה"כ 7,049 ש"ח כמובן שאני אצטרך בנוסף ספק טוב ושקט עם מארז שקט ויפה!-בבקשה המלצות יתקבלו בחום אז מה דעתכם על המפרט ? -ההפרש למעב…

• 9 תגובות
    • 798 צפיות

דיונים חדשים בפורומים