עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם, אני נמצא ביומיים הקרובים באילת ואני רוצה לסגור על מחשב נייד לסטודנט לעבודה משרדית ועריכת תמונות פשוטה. מה שאומר שאני צריך מחשב נייד קליל יחסית, מעבד חזק במידת האפשר, כונן SSD של 256 ג'יגה לפחות, RAM נדיב של 6 ג'יגה ומעלה ובמידת האפשר (ונתון לשיקולכם) כרטיס דיסקרטי אם זה יהיה משמעותי כנגד הכרטיס המובנה של אינטל. הנה השאלון : 1. מה התקציב המקסימאלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אלא אם כן שווה את זה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 4K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לפטופ ללימודים ועריכת תמונות צילום. (חובבני) א) במיד…

• 0 תגובות
    • 826 צפיות
  2. Started by o_mer,

שלום לכולם, בתור החבר-של-החברים-של-הבת שמבין במחשבים, נבחרתי ע"י איש נחמד להיות זה שיחליט בשבילו איזה מחשב הוא עומד לקנות. ההנחיות היחידות שקיבלתי הן: (1) מדובר באדם מבוגר שהולך לעבוד עם Premier (לומד לעבוד עם התוכנה עכשיו). ו- (2) הוא יעבור רק עם מסך אחד. קיבלתי מפרט לדוגמה, שהוא בוודאות קצת יותר טוב ממה שאותו איש מחפש, אבל תכלס, אני לא ממש יודע איפה אפשר לחסוך...? במה הכי חשוב להשקיע ואיפה חשוב פחות... מה כדאי ומה לא... קיוויתי שתוכלו להעיר / להציע / להפנות אותי למקומות אחרים. המפרט: מעבד: Intel Pentium 4 - 3.2 Ghz (775) זכרון: פעמיים Kingston DDR2 512MB 533Mhz לוח אם: Asus P5LD2 Intel 945 Chipset + Firewire דיסק קשיח: WD 250GB SATA כרטיס מסך: Asus NX660 256MB DVI צורב:…

• 9 תגובות
    • 826 צפיות
  3. שלום לכולם, אני אשמח לעזרה בהרכבת מפרט למחשב במחיר של עד 3500 שקל עם מסך לדרישות הבאות: 1. תמיכה מקסימלית בלינוקס. העדפה לרכיבים שלא דורשים התקנת דרייברים, או פרוצדורות קינפוג מאתגרות. אין צורך לציין שאני לא מעוניין לרכוש מערכת הפעלה, ולא מעניינת אותי תאימות לויסטה, רק ללינוקס. 2. השימושים של המחשב אמורים להיות די Low-Edge: אינטרנט, אופיס, מוזיקה. אולי בעתיד אני אשקיע בחומרה להקלטה ועריכת סאונד, אבל לא רלוונטי לעכשיו. 3. אין צורך בחומרה היקפית מלבד מסך. 4. המחשב אמור לשבת בחדר השינה שלי, והבעיה העיקרית עם המחשב הישן זה הרעש הנוראי שהוא משמיע. 5. חשוב לי מאוד פתרון גיבוי במחיר שפוי. הלכו לי כמה הארדיסקים בעבר בגלל תקלות חומרה סופניות ובכל המקרים המידע החשוב לי ניצל בזכות ש…

• 8 תגובות
    • 826 צפיות
  4. Started by pinhasr,

מחשב למשחקים + HTPC. לא מעונין ב CF (אולי בעתיד, לכן הוספתי הכנה הן בלוח אם והן בספק) המחשב ישב בארונית סגורה (עם פתחים אחוריים) חייב אוורור מעולה. המארז בארונית ישב בחדר עבודה וישרת את היושב ליד השולחן + מסך FHD בפינת משפחה. (הכנתי תשתית ל HDMI ול USB מתחת לריצוף). מעונין ב - OC. מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn BOX כמות: 1 - מחיר: ¤902 קירור למעבד: Thermaltake Big Typhoon VX כמות: 1 - מחיר: ¤203 לוח אם: Asus P5Q Pro כמות: 1 - מחיר: ¤745 מארז: Coolermaster CM 690 Black - זמין במלאי! כמות: 1 - מחיר: ¤415 קירור למארז: Scythe 120mm S-Flex (SONY) 1200RPM 49CFM / 20.1dBA כמות: 4 - מחיר: ¤75 ספק כוח: Corsair 650TX 52A @ 12V כמות: 1 - מחיר: ¤568 זיכרון: G.Skill 4GB D…

• 5 תגובות
    • 826 צפיות
  5. המחשב שלי הוא הLG RD580, שכולל את הג'יפורס 130M. הסרתי אתמול את הדרייבר הישן, השתמשתי בדרייבר Sweeper, והתקנתי את הדרייבר החדש, 197.16. הכל עבד כמו שצריך (בניגוד ל195 שלא הצליח לעבוד על המחשב שלי) חוץ מזה שאני לא יכול כעת לשנות את הבהירות - מקשי הfunction לא עובדים, וגם שינוי הבהירות דרך "אפשרויות צריכת חשמל" בלוח הבקרה לא עובד. ניתן לשנות דרך הדרייבר של nVidia אבל זה לא נותן את אותה התוצאה. מה אפשר לעשות? תודה.

• 0 תגובות
    • 826 צפיות
  6. טוב זה המפרט: מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 -=Stepping G0=- Box ¤1436 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤549 כונן קשיח Western Digital WD2500AAKS 250GB ¤383 זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL5 ¤339 כרטיס גרפי GIGABYTE nVIDIA GeForce 8800GT 512MB PCIe ¤1533 צורב LG GSA-H62N X18 DVD ¤170 כונן Sony Nec - Optiarc16x48 DVD ¤87 כונן דיסקטים SONY Floppy 1.44MB ¤34 מארז ללא ספק Enermax Chakra ECA5001 ¤581 ספק כח Enermax Liberty 400W ¤389 קרור למעבד Arctic-Cooling FREEZER-7-PRO FOR INTEL 775 ¤120 מאורר למארז Zalman Case Fan ZM-F3 120mm ¤50 הרכבת מחשב + ובדיקת מעבדה + בדיקת מאמץ למחשב (למחשב חדש בלבד) ¤79 סה"כ מחיר לכל המוצרים:5750¤ עכשיו איך אני יכול לרדת מהמחיר …

• 12 תגובות
    • 826 צפיות
  7. 1. מה התקציב המקסימלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אם אפשר לחסוך אז בבקשה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. crysis 2, cod -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לד…

• 2 תגובות
    • 826 צפיות
  8. Started by Sarlula,

אהלן, בידי 2000 ש"ח. אני זקוק למפרט של מחשב היכיל את הרכיבים הבאים: 1. מארז. 2. לוח אם. 3. מעבד. 4. זיכרון. 5. הארד-דיסק (בנפח 1 טרה). 6. ספק כח. 7. צורב DVD. 8. כרטיס מסך. חשוב לי שהמחשב יהיה מהיר ככל הניתן (כלומר - זיכרון מורחב). בנוסף, אשמח לקבל המלצה למסך מוצלח במחיר נמוך (באזור 20", לא כלול בתקציב). מחכה לתשובה, תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 826 צפיות
  9. שלום נעלם פורום מחשבים ניידים שהיה פעם? אני עכשיו מבקר את אמא שלי בלונדון, והיא צריכה מחשב נייד לעבוד איתו (עבודה משרדית פשוטה), התקציב הוא עם עדיפות לכמה שפחות, אפילו אפשר ידשנייה אם אתם מכירים בלונדון.. מה שחשוב זה שמהירות העבודה שלו תהיה זורמת לגלישה באינטרנט, צפייה במיילים ועריכת מסמכים. עדיף SSD לדעתי. חייב מצלמת לשיחות וידיאו. גודלמסך לא חשוב. עדיף קומפקטי. תודה רבה רבה מראש 3>

10. Started by danutsa,

שלום לכולם ותודה מראש לכל מי שעונה. אני מעוניין לקנות מחשב חדש שישמש בעיקר למשחקים, אך יוכל להריץ תוכנות כמו solid works, matlab בוא זמנית בלי לקרוס. ניסיתי לעשות מפרט בעצמי אך יש כל כך הרבה מבחר שאני באמת מבולבל. כרגע התקציב עומד על 5000-6000 ללא מסך. אני אקנה מסך בשלב מאוחר יותר - אני מקווה להריץ משחקים ב-1920*1280 ההתלבטות שלי כרגע היא כזו: מעבד: אינטל או AMD. אם אינטל, אז האם סדרת i800 או i900. בנוסף, ראיתי שהמעבד החדש של AMD בעל 6 ליבות עולה בערך כמו i920. אם הבחירה היתה בין שניהם, איזה מעבד עדיף? כרטיס מסך: מתלבט בין 5850 לבין gtx460. האם אלה כרטיסים טובים או אולי בכלל עדיף משהו אחר? בקשר לשאר הפרטים כגון לוח אם, זכרונות, קירור, אני באמת זקוק לעזרה. נתון נוסף או האו…

• 7 תגובות
    • 826 צפיות
  11. לאחר הרבה שוטטויות בפורומים השונים השגתי את התקציב הנ"ל לרכישת מחשב חדש. צרכים ודרישות (לא עפ"י סדר חשיבות כלשהו). 1. משחקים. 2. יכולת OC מינמלית (מעוניין ללמוד את התחום אבל לא מתכוון לשבור שיאים או אפילו להתקרב אליהם). 3. שקט. 4. ביצועים (מערך RAID 0). 5. קניה מרוכזת בחנות אחת כולל התקנה. חשוב לי שהחנות תהיה אמינה. מסך יירכש בחנות אחרת (DELL 2007WFT). 6. אין צורך בצורב DVD. המפרט שאליו הגעתי בעצמי תוך שימוש בהמלצות חברי הפורום: חנות זיגזג: כמות מוצרים סה"כ 1 Intel Core 2 Duo 6300 - 1.86 GHz - 2MB cache - 65W - LGA775 1,066.66 ש"ח 1 GIGABYTE GA-965G-DS3 (965G) - ATX 942.81 ש"ח 2 1GB TwinMos DDR II - 667 - TwinMos Original 888.29 ש"ח 1 Leadtek GeForce PX8800GTS 3…

• 8 תגובות
    • 826 צפיות
  12. Started by yaya12345,

הי לאחרונה חקרתי המון ניידים על מנת לרכוש אחד הדרישות שלי הן: i5 7200 rpm כרטיס מסך ברמה טובה usb3 (נראה לי בסיסי) השימושים שלי הם: בעיקר בבית עם תאורה רגועה מסביב או תאורת יום קלה בסופ"ש מדי פעם ישיבה בבתי קפה (פעם בכמה שבועות) גלישה באינטרנט לשימוש משפחתי חיבור המחשב ל LCD לטובת צפייה בסרטים ומשחקים (משחקים כמו pro evolution, gta) הרצת סביבות פיתוח תוכנה התקציב שלי הוא: 3500 עם נטיה קלה לשפר למעלה (סליחה מראש על החפירה הדרמטית) אז לאחר התעמקות די ארוכה ננעלתי על dell vostro 3450 עם גודל מסך 14 אינץ' מט וכרטיס של ati radeon 6630 ולאחר שקצת קראתי התחלתי להסתבך כי גיליתי שלדגמי ה vostro שנחשבים איכותיים יחסית יש/הייתה בעיה עם המעבר בין כרטיסי המסך (אינטל ו ati) או יותר נכו…

• 4 תגובות
    • 826 צפיות
  13. האם זה משתלם? רוצה מעבד אינטל , שקט חשוב עד רמה 7 . איך המארז והספק? ולוח האם? 1.3 מחשב דגם M490G תוצרת ACER כולל: 2415.00 ש"ח מעבד I5-650 תוצרת Intel זיכרון פנימי GB2 כונן DVDR דיסק קשיח GB500 מסוג SATA מערכת הפעלה MS Windows 7 Pro תוכנה MS Office 2010 Starter ( Word + Excel) תוכנת אנטיוירוס MS מארז Midi Tower המחיר לפני מעמ ואני לא זקוק למערכת הפעלה.אנטי וירוס ואופיס. כמה ניתן להוריד , להפחית במחיר? משתמשים ב תוכנת עריכה audacity

14. היי, אני מחפש מחשבים שמתאימים לעבודה שבה מה שנדרש הוא להציג מצגות בעזרת מקרן (ולכן חיבור HDMI הוא הכרחי) וצריך שהמחשב יעלה במהירות גבוהה (משהו כמו חמש עשרה שניות), ויש לי מספר שאלות: 1. מה עדיף מבחינת מחיר ועלות תועלת לטווח הרחוק? מחשב חדש או מחודש? בהנחה גם שהמחודשים הם לא בדיוק אותו דגם... 2. האם צריך בכלל מעבדים מהדגמים מסוג i3 i5 וכו' או שזה סתם אובר קיל? 3. אם עדיף מחשב חדש, האם הייתם מחפשים מחשב עם 4GB RAM או 8GB? 4. מאיפה עדיף לקנות מחשבים חדשים? מהארץ או מח"ול? זהו לבינתיים, מקווה שיהיו פה אנשים נחמדים באמצע הדרך ושיתנו לי עצה טובה תודה מראש

15. Started by שרעגא,

היי אני עומד להתחיל ללמוד בקרוב, לכן אני רוצה לרכוש מחשב נייד. דיברתי עם חבר'ה שכבר לומדים שם שמסרו לי כי במהלך הלימודים אצטרך להשתמש בתוכנות כבדות (ויזואל סטודיו, סוליד-ורקס, מאטלב וכו...) לכן כדאי לרכוש מחשב נייד בסדר גודל כזה. הם המליצו לי לרכוש מחשב בעל זכרון של 8 גיגה וכרטיס מסך-מאיץ גרפי טוב. לרובם יש i5 עם זכרון של 8 גיגה. הם גם המליצו לי על ניידים של thinkpad בטע נה שהם אמינים מצאתי מחשב של ThinkPad T420 שערכו כ 6000 ש"ח עם הדרישות שהציעו לי. מנגד מתאי גם מחשב עם אותן ביצועים Dell Inspiron N5110 בשווי 3700. אני יכול להבין הבדל של 100 ש"ח אולי עד 500 ש"ח. אבל למה יש הבדל עצום כל כך במחשבים הנ"ל הרי הם עם אותם ביצועים? אשמח לקבל המלצות נוספות על מחשבים.

• 4 תגובות
    • 826 צפיות
  16. ברצוני להחליף את הכרטיס רשת אלחוטי הפנימי שבא ללוח .. עכשיו יש לי 2שאלות 1-האם תקן N ביכולת האלחוטית בכרטיס ישפר משהו והנתב עדיין משדר G ואם לא אפשר מחשבה עתידית בהחלפת הנתב לשידור N 2-ראיתי שבכרטיס תקן N יש 3 אפשרויות של פינים לחיבור כבלי האנטנה ובעוד תקן G יש רק 2 כבלי אנטנה אצלי יש G וראיתי 2 כבלי אנטנה אז השאלה אם אקנה תקן N ויש לו 3 פינים לאנטנה ואתה מחבר רק 2 כי זה מה שיש במחשב האם זה יעבוד בסדר או יחסר איזה משהו בשידור ותיפקוד הכרטיס , ניסיתי לראות בהוראות הרכבה של מחשב חדש אז רשום שם לחבר או באופצייה של 2 או 3 מה שיש במחשב אבל לא רשום אם זה יתפקד טוב או לא כל כך טוב בפחות כבל אחד , וגם לא רשום אם יש 2 כבלים לאיזה מתוך ה 3 לחבר ? אצרף תמונה דוגמא ,,,שימו לב לסד…

• 9 תגובות
    • 826 צפיות
  17. Started by Idan-h,

שלום, חבר שלי רוצה לקנות נייד חדש. הוא דיי נסגר על הN5110 של דל. התקציב הוא עד 4000 בעיקרון. בגדול הסתכלנו על ה2410-i5 עם ה6GB RAM, וכרטיס 525M. אני יכול להשיג אותו בבאג ב4060 במקום 4272, ושם יש שירות טכנאי בתקופת האחריות. אותו מחשב עולה בKSP ברגיל ב4090 (שירות רגיל במעבדה). העניין שראיתי שבKSP יש גם מחשב עם תצורה של i7-2630, זיכרון 4GB, ואותו כרטיס מסך ב4290 (גם כן שירות מעבדה) http://ksp.co.il/hmain.php?uin=12670 האם זו תהיה טעות ללכת על הi5 כשההפרש במחיר הוא באזור ה200-250 שקלים? ידוע לי שיש גם תצורה של i7 עם 8GB זיכרון, שעולה בדר"כ 4550 בKSP ואייבורי. אותו מחשב עולה בבאג 4776 ואני יכול להשיג לו אותו (גם עם שירות טכנאי) באיזור המחיר של KSP ואייבורי. אני יודע שזו האופצ…

• 1 תגובה
    • 826 צפיות
  18. שיהיה אמין ,מתאים למשחקים סבירים,וחברה טובה. אשמח לדעת מה עלי לדעת מבחינת אחריות,חלקים וכו... על מה להתמקד? בנוסף........מבחינת חלקים איזה מעבד מומלץ מהקור I החדשים ,ומבחינת כרטיס מסך ויתר החלקים. ומה דעתכם על המחשב הזה........Dell Inspiron N5010 i3-330M GMA HD

• 0 תגובות
    • 826 צפיות
  19. Started by Scofield24,

אהלן אנשים, אני חדש בפורום ורציתי את דעתכם לגבי המפרט הבא : http://www.tms.co.il/preview/spec/31yexwzc אני מחפש בעיקרון מחשב שיוכל לעמוד בהרבה מאוד לחץ(בניית אתרים,גראפיקה,מוזיקה,טאבים של כרום ופיירפוקס) כמו כן את רוב המשחקים אני משחק באקסבוקס, אבל יהיה נחמד שתהיה לי את האופציה לשחק גם במשחקי אסטרטגיה מדי פעם, אז כרטיס מסך מטורף זה לא השיקול העיקרי. תודה מראש

• 7 תגובות
    • 826 צפיות
  20. Started by AmitMa,

http://www.wallashops.co.il/ws/a/dap.aspx?ai=2584343 תודה.

• 2 תגובות
    • 826 צפיות
  21. ההורים שלי הקציבו לי 10.000 ש"ח לקנית מחשב חדש ואני צריך עזרה ממכם בבנית המפרט... הדברים שחשובים לי: הרבה זיכרון (גג 120 ג'יגה) כרטיס מסך מעולה! כרטיס קול טוב מהירות גבוהה של המחשב לוח אם שלא משולב עם כלום! לא צריך רמקולים לא צריך מקלדת ועכבר מסך רגיל לא דק אבל באיכות גבוהה לא צריך להשקיע במארז וכל השאר אתם כבר מבינים לבד...... תודה מראש לעוזרים!!!

• 6 תגובות
    • 826 צפיות
  22. Started by tzay,

אני מעוניין לרכוש מחשב נייד חדש והבנתי שחלק משמעותי שכדאי לבדוק זה המעבד. עד כמה משמעותי ההבדל בין דור 2 לדור 3 של ה- i3? עד כמה משמעותי ההבדל בין i3 ל- i5? עד כמה משמעותי ההבדל בין המהירויות? (1.5GHZ, 1.8GHZ, 2.1GHZ וכן הלאה...) מעבד גרפי?? המחשב מיועד ללימודים, אינטרנט (גלישה וצפייה בטלוויזיה) וכד'. תודה.

• 2 תגובות
    • 826 צפיות
  23. Started by eitanb3,

שניהם כמו אחים תאומים, זה עתה יצאו לשוק. מחירים דומים ומתחרים ראש בראש, האם מישהו רואה עדיפות לאחד על השני? IBM Xseries X3650 M4 vs. HP DL380p Gen8

• 0 תגובות
    • 826 צפיות
  24. אני זקוק למחשב למספר תחומים שיכול לבצע את כולם בצורה טובה(כל אחד בנפרד כמובן ) ללא עדיפות מסויימת. כעת אני עובד על מחשב די מיושן (asus p4p800delaux,P4 2.54Mhz OC, 512MB) שזז באיטיות רבה בלי קשר מה רץ (או לא רץ) עליו. המחשב אמור לשמש לעבודתי כמפתח תוכנה + GUI (בסיסי נתונים, VisualStudio, גרפיקה 2D) וכמו כן לשמש למשחקים כגון unreal3 ברמת גרפיקה טובה וביצועים גם כן. בנוסף, ולא פחות חשוב, אני גם עורך את צילומי הווידיאו המשפחתיים, שעל המחשב הנוכחי לא הייתי יכול לבצע כיאות. אני הולך להשתמש במסך asus MW221C עם מפרט זה. די חשוב לי השקט (לפי תסקירים של הantec ראיתי שהוא שקט במיוחד, וכמו כן אהבתי את העיצוב שלו), אך לא הכרחי במידה רבה. בניתי את המפרט הבא ב-7K (שזה כמעט קצה הת…

• 9 תגובות
    • 826 צפיות
  25. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא חייב לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מחשב גיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - gta העתידי,העיקר שיוכל להריץ משחקים בעוד שנה ושנתיים מעכשיו. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ - 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינ…

• 0 תגובות
    • 826 צפיות

דיונים חדשים בפורומים