עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב? עד 6000 ש"ח, אפשר פחות 2. מטרות המחשב? משחקים, סרטים, ועבודה שוטפת 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? מערכת הפעלה, רמקולים, מקלדת ועכבר פשוטים(אני משאיר את שלי מהמחשב הנוכחי ומעביר את החדשים לאחים שלי) 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? אם אפשר אז שיהיה גם שקט וקריר אך גם יפה. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? כן 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא 9. האם חשוב שקט? עד כמה? שיהיה די שקט 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? לא 11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על אילו הגדרות ובאיז…

• 6 תגובות
    • 792 צפיות
  2. חבר שלי החליט לקנות מחשב אחרי 6 שנים (כן כן..), עכשיו השימושים שלו זה בעיקר גלישה מוזיקה, עבודה כללית ומעט משחקים לא כבדים הרכבתי לו מפרט בתקציב שלו שזה 5000+- אבל עדיף שלא יחרוג בכלל. חשוב לציין שלא יבוצע OC וצריך לכלול גם מסך במפרט. הנה משהו שהרכבתי: מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 1.86GHz(E6300) 800MHz/FSB 2MB - BOX מחיר: ¤1038 אחריות: ללא הגבלת זמן. אסטרוניקס מקורי. לוח אם: GIGABYTE GA-945P-S3 מחיר: ¤528 אחריות: שלוש שנים. מסך: LG LCD 17" L1719S 8ms מחיר: ¤1014 אחריות: שלוש שנים. כרטיס מסך: PALIT PCI-EX GeForce 7600GS SONIC 256MB DDR3 128 BIT TV/O DVI - RETAIL מחיר: ¤582 אחריות: שנה. דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS מחיר: ¤418 אחריות: שלוש …

• 11 תגובות
    • 792 צפיות
  3. זהו שקע טעינה (אתם יודעים, נו, איפה שמכניסים את הצ'ופצ'יק של המטען) של מחשב נייד די ישן (לפחות 3-4 שנים) מחברת ניורון. הבן-אלף נשבר, ואמרו לי שזה קורה הרבה. הקטע הוא שאני הולך ממעבדה למעבדה, ואף אחד לא מחזיק כזה דבר בכלל. בינתיים, אצל כל מי שבדקתי (2-3 מעבדות בירושלים) - הם עושים 'עבודת נגרות' - מחליפים לשקע אחר, בעל 2 רגליים במקום 3, וחותכים את ספק הכח. אפילו ל'כשיוף' למי שמכיר - אין את החלק הזה. עבודה כזאת לוקחת זמן (וכסף. הרבה כסף), ואני, בכלל, אני רוצה לעשות את זה לבד. Just For Fun. פירקתי את המחשב לבד, ואני רוצה לתקן אותו לבד. אז למישהו יש מושג איפה אפשר להשיג חלקי אלקטרוניקה כגון דא? אשמח לשמוע. תודה. [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 792 צפיות
  4. Started by avivi85,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500-5000 גג. (עדיף שזה יהיה באיזור ה4000 אבל אם באמת צריך אז אפשר לחרוג..) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף שזה יהיה באיזור ה4000 אבל אם באמת צריך אז אפשר לחרוג.. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא מעל 5000 בשום מצב. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג. שיריץ את כל המשחקים החדשים על ההגדרות הכי גבוהות, ושיחזיק ל3-4 שנים הקרובות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים שיוצאים. -מהי …

• 7 תגובות
    • 792 צפיות
  5. Started by avivinv,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? רציתי סביב 3000 שקל אבל הבנתי שזה לא מאד ריאלי, כרגע הציעו לי 2 מחשבים במחיר סביב 4000 שקל. מצרף את הפירוט למטה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדתית, אינטרנט, תכנות פייתון, עבודה עם מערכות מסחר, לעיתים מאד רחוקות עובד עם lightroom 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא צריך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי דיסק של SSD, לא חייב להעביר 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב …

6. Started by Bakke,

היי. קמתי בבוקר אחרי שלילה אחרון התעצבנתי שאפילו WoW נותן לי משהו כמו 10 FPS בזמן רייד והחלטתי שהגיע הזמן לקנות מחשב. התקציב הוא 8500 ש"ח והשימוש הוא למשחקים כבדים וראייה עתידית, כלומק אני לא משפר או מחליף מחשב ב 4-5 שנים הבאות אז אני רוצה מפלצת. כמה דגשים: 1.יש לי ציוד הקפי (מקלדת,עכבר,פאד מיקצועי,רמקולים) 2.יש לי כבר כרטיס קול ככה שלכרטיס של הלוח אם אין שימוש בישבילי למרות שלא שמעתי על לוח אם ללא כרטיס קול בכל מקרה. 3.יש לי מארז Thermaltake Tsunami לא ידוע לי דגם ספציפי אבל הוא נרכש ליפני 3 שנים (חלק מהברגים קצת החלידו אבל מפבנים הוא עדיין נראה די טוב (אני מניח שיש צורך להחליף מאוורים אלא אם כן מארז חדש יתאים יותר.) 4.יש לי צורב DVD. חלקים שאני יכול להתפשר עליהם. 1. HAR…

• 13 תגובות
    • 792 צפיות
  7. Started by SagroN,

שלום לכולם. אני צריך לקבל חוות דעת על מפרט גיימינג סופי לחבר בתקציב של 5K - הרכבתי אותו עם קצת סיוע והתעניינות וזה נראה לי המפרט הטוב ביותר לתקציב. כלומר אפשר לסחוט את כל ה5K אבל אם אפשר לחסוך אז עדיף, כי אני לפחות לא רואה צורך בלשפר את המפרט. אז אם אתה רואים צורך בלהחליף חלק שהיחס תמורה למחיר אכן שווה, אז לכו על זה ותציעו לי בבקשה. המפרט: מעבד: [..] INTEL CORE i5 S1156 2.8GHz 760 - TRAY ₪903 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-P55A-UD3 - זמין במלאי ₪670 זיכרון: [..] KINGSTON 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333MHZ - זמין במלאי ₪353 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD6870 1GB GDDR5 - RETAIL - זמין במלאי ₪1253 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-24NS50 X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪114 מארז: [..] LANCOOL P…

• 1 תגובה
    • 792 צפיות
  8. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 150 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה, סרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, אילוסטרייטור,פלאש,סוניוגאס, תכנות וכו'.. באופן תדיר לצורך למידה בשביל להפוך למקצועי. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTAV,BF4,AC3,CRYSIS3,SAINTS ROW4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080, דגם: S22B350 -לאילו הגדרות גרפ…

• 5 תגובות
    • 792 צפיות
  9. אני צריך שתרכיבו לי בבקשה מפרט למשחקים כבדים כגון: STALKER ,DIRT, CRYSIS, ומה שאני מבקש שהמעבד יהיה מבוסס על CORE 2 וכרטיס מסך8800 של SPARKLE CALIBRE 320 (שהופיע עליו סיקור באתר) , אין צורך בצורב DVD כי כבר יש לי , ומתוכנן OC יציב כמובן לסביבות ה-3.0 ג'יגה הרץ או 3.2

• 13 תגובות
    • 792 צפיות
  10. Intel Core 2 Duo E6300 1.86GHz 2Mb 1,150 Arctic Cooling Freezer 7 Pro 149 ASUS P5LD2-VM SE Intel 945G LGA 775 Conroe Supported 590 Patriot 2GB PDP DDR II 667 1,240 Western Digital 250GB 7200RPM 8MB WD2500JB 490 Creative SoundBlaster Audigy Value 24 bit 7.1 RETAIL 230 NEC ND-3550 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X Bulk Silver 210 Thermaltake Swing VB6000 Silver 430 Watt Window 580 סה"כ 4,639 ש"ח מה אתם אומרים? המחשב עתיד להיות בשביל משחקים, כרגע הוא ישמש בעיקר לקולנוע ביתי + הרצת הרבה תוכנות (PS, WINAMP, IE, WMP, וכו') בו זמנית. - את המארז אני לא מעוניין לשנות. קיבלתי עליו פידבקים טובים ופחות טובים, אני אוה אותו ואת העיצוב שלו. - לא מתוכנן שום OC לשום…

• 12 תגובות
    • 792 צפיות
  11. שלום. בבעלותי מחשב נייד חדש מסוג: HP Pavilion dv6-1362nr המפרט מאוד מרשים: T6600 ATI Radeon HD 4650 1gig Dedicated ושאר ירקות טריים וטובים. לצערי, למרות שהמחשב נקנה למטרות גרפיקה (סטודנט בבצלאל), אני לא זקוק לו כלל, ולא עשיתי בו שימוש. אני מבקש למכור אותו, ואשמח אם תעזרו לגבי שוויו - בכמה למכור מחשב נייד זה? תודה רבה על העזרה

• 3 תגובות
    • 792 צפיות
  12. שיהיה נוח בעיקר לנסיעות לחו"ל, עד 13". אבל לא קטן מידי כי רוב השימוש יהיה במשרד. חשוב שיהיה אמין, עם חברה שתומכת לאחור (כדי שהמוצרים הנלווים DOCKING וכו יוכלו לשמש דגמים עתידיים). שמעתי ש-IBM הכי אמינים, אבל עדיין אין להם Core 2 Due. האם שווה לחכות? מאוד חשוב שהלפטופ אמין ולא יעשה בעיות + שרות טוב, הלפטופ לא למשחקים ולכן כרטיס המסך לא כל כך משנה. פרט לכך חשוב זמן סוללה ארוך, לפחות 5-6 שעות ורצוי יותר, ניתן לקבל המלצה ללפטופ עם סוללה חלשה אבל אופציה לשדרג. חשוב מאוד המשקל לא יותר מ-1.5-1.75 ק"ג, ועדיף פחות. אם אפשר גם להמליץ על תיק נשיאה. תודה

• 8 תגובות
    • 792 צפיות
  13. שלום לכולם אני מעוניין לרכוש מס' פריטי חומרה שלא פופלריים בארץ (לכן מי שמוכר, מוכר במחיר אסטרונומי). מעוניין לקבל רשימת חנויות אמינות השולחות לארץ !, כמו כן כמה נדרש להוסיף (אם בכלל) לסכום שמחושב באתר, וכן אם יש טריקים או שטיקים (כדברי חיים הכט) שצריך להיות מודע להם ! אשמח לקבל תשובות מבעלי נסיון תודה מראש למשיבים רענן

• 0 תגובות
    • 792 צפיות
  14. Started by asifpz,

1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 3800 ש"ח.. לא מזומן 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים חדשים (GTA CRYSIS) הורדות וסרטים וסדרות. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? אני מעדיף QUAD של Q9400+ מאשר E8400, אבל אם אין ברירה אז את הE8400 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להי…

• 8 תגובות
    • 792 צפיות
  15. Started by strauss02,

היי. אז עכשיו רכשתי באופן מאכזב מחשב ב4000 שקל בלי להתייעץ עם אף אחד ופישלתי בגדול, אבל אם יוכלו להציע לי פה מפרט טוב יותר וזול יותר אני אחזיר את האחרון שקניתי וארכוש חדש. (במידה ואתם מתעניינים, המפרט האחרון היה: -מעבד: Intel Core I7 3770 3.90GHz 8M -מערכת הפעלה: Microsoft Windows 8 64bit -לוח אם: Intel B75 Chip USB 3.0 + SATA 3 -זיכרון: 8GB DDR3 1333MHZ -דיסק קשיח: 1TB 7200RPM -כונן: LG GH22 DVDRW X24 -כ.מסך: Nvidia GeForce GT630 2GB DDR3 לביצועי גרפיקה גבוהים במיוחד. -יציאות: LAN, 6XUSB+2USB 2.0, HDMI ,VGA, 7.1CH Audio -מארז:Cooler Master Elite -ספק כוח: Ehtremely Silent 600W FULL POWER , 3 שנות אחריות -תוכנת אופיס: תוכנת Open Office (כולל וורד,אקסל,בעברית מלאה…

• 2 תגובות
    • 792 צפיות
  16. מה אתם אומרים על המפרט הזה מה אפשר לשפר בו ומה מיותר... המחשב מיועד למשחקים ולראות סרטים ומוזיקה התקציב של המחשב הוא בערך 5000 כולל מסך.. וגם רמקולים עם סאב אם אפשר... מארז midi tower atx 400w מעבד intel 64 bit p4 לא יודע בדיוק את הדגם אבל זה אינטל 64 ביט זיכרון 512mb ddr 400mhz דיסק קשיח 160gb 7200 rpm 8mb השאלה שלי היא גם בדיסק הקשיח מה זה wd ומה זה sata ? כונן תקליטונים 1.44 תמילצו לי על חברה.. צורב dvd LG GSA-4163B X16 כרטיס מסך G FORCE 6600GT פה באה השאלה מה כדאי לקחת 128 או 256 מגה בייט ? מסך 19 mag crt עכבר מקלדת בלה בלה בלה ולפי המפרט הזה על איזה לוח אם וכרטיס קול כדאי לקחת או שעדיף להסתפק בכרטיס קול שעל הלוח אם?? וואו הרבה שאלות מקווה שתענו לי על כ…

• 7 תגובות
    • 792 צפיות
  17. Started by SweeT_EviL,

היי, אני מתכוון לקנות עוד חודשיים לפטופ 17", אני מעוניין בלפטופ דק (סגנון סדרה 9 של סמסונג,אפל אייר), או "די דק" (מתחת לממוצע) שיהוו כמחשב ראשי. בעיקר לעבודות (וורד, VISUAL STUDIO), גלישה וסרטים. פחות למשחקים אבל שיהיה לו יכולות סבירות מינוס.. אני שואל עכשיו כי אני רוצה לקבל תחושת מחיר לדרישות שלי וגם לדעת אם יש משהו שהולך לצאת עד עוד חודשיים.. יבוא מחול גם אופציה, פחות עדיפה אבל עדין אופציה. תודה.

• 4 תגובות
    • 792 צפיות
  18. איך המפרט הבא לעבודה משרדית? מעבד TRAY AMD ATHLON 64 2800 + SOCKET 754 לוח אם Gigabyte GA-K8VM800M + VGA Socket 754 Bulk Motherboard זכרון SAMSUNG 512 MB 400 ORGINAL מאוורר למעבד Zalman CNPS7000B-Cu Cooler for PIV/AMD דיסק קשיח W.D. SATA 80GB 8MB 7200 RPM כרטיס מסך מובנה מארז לא משנה... Keyboard and mouse Microsoft wireless multimedia keyboard+mouse הכל ביחד 2000.... בלי המקלדת והעכבר אני חושב.... איך זה?? תודה מראש, ניר.

• 6 תגובות
    • 792 צפיות
  19. אני מנסה ליבנות מיפרט למחשב, אבל יש לי כמה סוגיות. הראשונה, לוח האם צריך להיות אסוס, שניה, גם בנוגע ללוח היא שיהיו לו כמה שיותר חריצי כרטיסי PCI. יש לי מלא כרטיסים שאני עובד איתם (כ.סקאזי, כ.עריכה, קול, רשת X2, וכו') השניה, אני מנסה להנות משני העולמות, גם שהמחשב יריץ מישחקים ברמה סבירה, וגם שאוכל לעבוד עליו בסביבות ווירטואליות (VMWARE). כיום אני עובד עם 2 מכונות לפחות. לפעמים גם לקודד סרטים מהמצלמה וכו'... ועכשיו לשאלות, * מה עדיף, מעבד אינטל או AMD? * מארזים? מארז טוב יכול להגיע לאלפיה ויותר, האם ממש צריך את זה? אני מכיר את המארזים של קול-מאסטר, המחירים נעים מ300 ש"ח עד לאלפיה. ניסיון העבר הראה ששנאי טוב שווה את ההשקעה . כמו כן חשובה לי רמת שקט מסויימת. חברים שקנו …

• 7 תגובות
    • 792 צפיות
  20. היי, יש לי את ה ins' 1520 עם מעבד גראפי 8600gt האם גם אני ברשימה השחורה כי לפי הבלוג של דל ראיתי שהדגם שלי לא מופיע שם מאיזה סיבה ולפי הדעה הרווחת כל סדרת ה 8000 פגומה האם מישהו יודע על הדגם הזה ספציפית תודה רבה..

• 8 תגובות
    • 792 צפיות
  21. Started by Ash Binary,

מחשב : - פנטיום 4 וחיבור IDE - אני לא מתכוון להוסיף כרטיס SATA - מערכת הפעלה לינוקס , מערכת קבצים ext3 מה אני רוצה מההרד דיסק : - שקט (ושיישאר כזה !) - מהיר (בעיקר זמני קריאה מהדיסק) - אורך חיים גבוה - מחיר מקס' : 300 - 350 שח - גודל : 80G. אפשר 160G אם יש משהוא שווה שאין בגירסאת 80 - גודל : 3.5" - חימום : כמה שפחות (המאווררים במחשב עובדים במהירות נמוכה) שאלות : - איזה חברה ? - כמה קאטץ' ? - מחיר מומלץ למה שכתבתם ?

• 1 תגובה
    • 792 צפיות
  22. אני מתכנן לקנות מחשב זה זמן רב וחיכיתי לסוף השנה לירידת המחירים. התכנון שלי זה לקנות מחשב עד 5000שח ולשדרג כרטיס מסך במחשב הישן (פעם אחרונה הציאו לי 9800 אולי עכשיו כדאי את AMD 4XXX הזול ? ) ראיתי שיש ירידת מחירים בגלל יציאת ICORE7 ושיצאו עוד כמה כרטיסים חדשים לשוק הבינוני השאלה היא האם יש עוד איזה ירידת מחירים רציני באופק או שאפשר לקנות מחשב כבר עכשיו??

• 7 תגובות
    • 792 צפיות
  23. Started by ben yehuda,

שלום לכולם, אני זקוק לעזרתכם ברכישת מחשב נייד חדש בתקציב של סביבות ה3,000. אני מאוד (מאוד) לא מבין בעניין ולכן אשמח לעזרה. השימוש העיקרי של המחשב יהיה בגלישה באינטרנט, צפייה של סרטים/סדרות (לרוב העדפה תהיה לחבר את המחשב לטלוויזיה, בHDMI) ובשנה הקרובה גם ללימודים (תוכנות אופיס למיניהם). חשוב לי שהמחשב יוכל לספוג, עד כמה שאפשר, שעות עבודה מרובות וחיי סוללה יחסית סבירים. משחקים וכד' לא ירוצו עליו, אך ורק מה שציינתי למעלה. גודל מסך מועדף בין 15.6 ל13. עד לא מזמן היה לי toshiba satellite c650-179, שבסה"כ הייתי מרוצה ממנו (חוץ מהיעדר יציאת HDMI) עד שהוא שבק חיים. אז אחרי כל החפירה- יש המלצה לדגם מועדף בסביבות התקציב הזה? תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 792 צפיות
  24. Started by danh2,

שלום, אני מחשב לקנות מחשב חדש לאחי הקטן - מחשב בעיקר למשחקים... צריך להיות משהו טוב ועמיד - זה ילד קטן ככה שהמחשב יעבור הרבה אם זה RESETS ומלא תוכנות ודברים ווירוסים וכו... ככה שצריך משהו עמיד בנוסף אין צורך בOC. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח - ניתן לחרוג ב200-300 ש"ח אבל לא יותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני מאמין ש900X1600, מסך נורמאלי של 22 אינצ'. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בעיקרון גבוהות אבל תלוי במשחק... 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד…

• 8 תגובות
    • 792 צפיות

דיונים חדשים בפורומים