עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by EpoXi,

שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב נייד מתנה למישהו ולאחר שיטוט באתר ראיתי הרבה המלצות על Compaq CQ61 הבעיה איתו שאחריות שניתנת עליו היא שנה אחת בלבד והבנתי שבניידים האחריות היא נושא חשוב. ראיתי באתר של KSP מחשב ASUS X50GL שעליו האחריות היא שנתיים. הצרכים מהמחשב הם אינטרנט לרוב חיבור לטלוויזיה להקרנת סרטים יהיה נחמד ביותר ואם אפשר גם משחקים בקטנה. כמו שאמרתי התקציב הוא 3000 פחות או יותר, בלי חריגות גדולות. אשמח להמלצות נוספות והבהרות. תודה רבה, דניאל.

• 2 תגובות
    • 810 צפיות
  2. היי, אני מחפש מחשב שישמש בעיקר לצרכי אופיס ואינטרנט, וגם אולי לצפייה בסרטים. חשובים לי: 1. חיי סוללה 2. איכות בנייה ( שיוכל לעמוד בטלטלות של נסיעות לחו"ל) 3. שיהיה אמין מאוד 4. אחריות ארוכה (4 שנים של דל מאוד קורצת לי) אני מתלבט בין lenovo T500 לבין Dell latitude E6500 יש תובנות? אולי המלצה על מחשב אחר שלא לקחתי בחשבון? תודה.

• 2 תגובות
    • 810 צפיות
  3. היי, אני מתלבט איזה מחשב נייד כדאי לי לקנות והייתי שמח לייעוץ התקציב הוא 6000 שח פלוס מינוס, ואני משתמש בעיקר בפוטושופ, אילוס ואינדיזיין. חשוב לי גם שיהיה מסך מגע מתקפל. עדיפות ל14 אינץ' (לא חובה) וכמה שיותר קל כמובן. שמעתי הרבה המלצות על הלנובו יוגה וספציפית על הדגם Lenovo Yoga 730 15 81JS001AIV. המחשב הקודם שלי היה מסדרת thinkpad של לנובו בתקציב דומה והייתי מאוד לא מרוצה (הפך לאיטי במהירות, התקלקל 3 פעמים ב4 שנים). מה אתם חושבים על סדרת יוגה? והאם יש דגמים וחברות אחרות שהייתם ממליצים בתקציב?

• 5 תגובות
    • 810 צפיות
  4. Started by ori_s321,

שלום לכולם לאחרונה אני מחפש נייד שיכול להריץ משחקים ישנים (2004) כמו Halo וכו' וגם לאינטרנט.(אני עובד באבטחה..) אני ממש לא מבין בניידים וחיפשתי משהו ביד שניייה במחיר של כ2000 שח מצאתי שתי אופצויות האחד :: Based on 2373-78M: P M 1.3GHz, 512MB RAM, 40GB 5400rpm HDD, 14.1 XGA(1024x768) TFT LCD, 32MB ATI Radeon 7500, 8x-3.3x DVD(slim), Modem(CDC), Ethernet(LOM), Cisco 802.11b Wireless(MPCI), Secure Chip(TCPA), UltraNav, 6 cell battery, WinXP Pro האם כרטיס המסך יכול להריץ משחקים ברמה שביקשתי? הוא הוצע לי במחיר של 2800 והשני כמעט אותו הדבר רק פנטיום 4 2.4 ghz שהוצע במחיר של 2200 אין לי מושג איזה מביניהם טוב יותר PM או P4. אני די נואש מניסיונות לברר בעצמי ומפחד שיעבדו …

• 3 תגובות
    • 810 צפיות
  5. אחותי גרה בניו-זילנד ורוצה לקנות מחשב נייד דרך האתר של דל אז אני בוחר בשבילה... בכל מקרה השאלה שלי היא כמו בכותרת, יש לי חבר בארה"ב שבחרתי לו Vostro לפני שנתיים והוא הזמין בלי בעיה אבל באתר זה מסווג תחת עיסקי ולכן אני מעוניין לדעת אם זה סתם הגדרה שלהם למחשבים עם אוריינטציה עיסקית (כמו כאן שמרכיבים מפרטים לעבודה משרדית) או שצריך לספק איזשהו מספר עסק/שקר כלשהו אחר? תודה מראש!

• 1 תגובה
    • 810 צפיות
  6. Started by papiron,

אהלן, אשמח לעזרה בנושא - ראשית - נעמוד בחוקים: * מטרות המחשב? מתכנת בבית... כלומר - יכולת להריץ 3 חלונות של Visual Studio ועוד כמה של Eclipse + הרבה (20+) טאבים של דפדפן, כמה מצגות כמה מסמכים - ורצוי בקלות... * גודל המסך? - גדול. זה מחשב עיקרי, שמתנייד בעיקר בין הסלון לחדר. הכיוון הוא 17 עם מקלדת מלאה. * משקל רצוי? - ר' סעיף קודם. אין אילוץ * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? - כמה שיותר יותר טוב. בהגדרה מסך 17 כנראה לא יחזיק ימים... * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) - חיבור לטלויזיה, אז או DVI וחיבור סאונד טוב (אופטי) או HDMI. כנראה ש HDMI... * בלוטות? - אין צורך. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500 זה מינימלי. 640 זה הציפיה. 75…

• 3 תגובות
    • 810 צפיות
  7. Started by BHXHO2,

מחשב רק מארז בפחות מ1000 ש"ח רק מארז ללא שם ציוד עקפי כרטיס רשת פנימי המחשב מיועד להריץ רק אינטרנט זה היעוד שלו תודה ניסים

• 6 תגובות
    • 810 צפיות
  8. Started by omerz90,

שלום, בניתי מפרט ואני מעוניין שתגידו לי איך המפרט ואם יש משהו לשפר, השימושים הם גיימינג וקצת קיודים בVDUB, הנה המפרט: מעבד - INTEL CORE 2 QUAD Q9550 BOX בכמות 1 ¤1246 http://www.p-see.co.il/product.asp?productid=1167 לוח אם - GIGABYTE EP43-DS3 בכמות 1 ¤461 http://www.p-see.co.il/product.asp?productid=1100 זכרונות - A-DATA 2X2GB 800MHZ VALUE בכמות 1 ¤263 http://www.p-see.co.il/product.asp?productid=1661 כרטיס מסך - SAPPHIRE 4890 1GB VAPOR-X בכמות 1 ¤1243 http://www.p-see.co.il/product.asp?productid=1680 כונן קשיח - SAMSUNG SATA2 640GB 16MB בכמות 1 ¤366 http://www.p-see.co.il/product.asp?productid=1127 מארז - NZXT TEMPEST בכמות 1 ¤470 http://www.p-see.co.il/product.asp?prod…

• 4 תגובות
    • 810 צפיות
  9. היום אני כנראה מזמין מחשב ב3500 ש"ח. הרעיון שלי הוא: http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1242 עם כמה שינויים, להחליף את הArctic-Cooling Freezer 7 Pro בOCZ Vendetta CPU Cooler שזה הבדל של רק 40 ש"ח! להחליף את הNZXT Alpha בNZXT Tempest AirFlow King שזה הבדל של כמעט 200 ש"ח אבל זה עוד 5 מאווררים ששווים את הכסף + המארז יותר טוב! מה דעתכם?

• 7 תגובות
    • 810 צפיות
  10. לפני מספר ימים פתחתי פה נושא בנוגע למחשב שאני הולך לקנות בזמן הקרוב. http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=325096.0 אז הזמן הקרוב הזה הגיע, היום (בשעה טובה) אני הולך להזמין את המחשב! בעקבות כמה שינויים שעשיתי אני צריך את דעתכם על המפרט החדש והסופי: מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box ¤1064 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IE8400 התלבטות ענקית בינו לבין ה-Q6600, ואחרי שכבר החלטתי על המרובע ליבות שיניתי את דעתי חזרה, ב-200 ש"ח הפרש אני לא רואה מספיק הבדלי ביצועים, גם בעוד כמה שנים טובות. לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤460 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39207 חשבתי גם על ה-P35-DS3 אבל שוב, ההפרש במחיר לא מצדיק (הפרש של כ-87 ש"ח) כונן ק…

• 8 תגובות
    • 810 צפיות
  11. Started by rata,

יש לי מחשב ibm thinkpad r61i. מזה שנתיים השתמשתי בסוללה 4 תאים לא מקורית. בשימוש היא היתה מחזיקה כ שעה וחצי. לאחרונה כשהקיבולת שלה מגיע ה ל 50% המחשב נכבה באופן מיידי. קניתי סוללה חדשה אבל הפעם 6 תאים (לא מקורית). הטענתי אותה כמו שאמרו לי, ועכשיו היא מחזיקה פחות זמן (כשעה). גם כאן כשמגיע ל 50% המחשב נכבה. החזרתי אותה לחנות כי חשבתי שהיא לא תקינה וזה קרה גם עם הסוללה הבאה שהחלפתי). האם צריך לבצע הגדרות מיוחדות במחשב? מישהו נתקל פעם בבעיה כזו ? אני מצרף את המידע של 2 הסוללות כפי מאובחן בתוכנה של לנובו: סוללה 4 תאים: סוללה 6 תאים: תודה!

• 2 תגובות
    • 810 צפיות
  12. Started by supermario,

אח שלי צריך מחשב בעיקר לגלישה באינטרנט וקצת לילדים שלו למשחקים (ילדים קטנים, הם לא כאלו שמחפשים האף לייף 2 ב200FPS) ב4200 חובה גם שיהיה PCI-EXPRESS זהו..

• 5 תגובות
    • 810 צפיות
  13. Started by ofirrjd,

היי, אני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש. יש שתי אופציות: רוב החברות שבדקתי: IBM DELL וכו' מציעים מחשב נייד בסיסי ב 4000 ש"ח (סלרון 1.4 ו 256MB זיכרון) האופציה השנייה היא מעבד דותן 1.6 בטכנולוגית סנטרינו עם 256MB זיכרון ב 5500. היות שהמחשב ישמש בעיקר (אם לא תמיד) ליישומי אינטרנט בלבד, האם מחשב סלרון מספיק? כלומר האם אני אחווה גלישה באינטרנט ברמה טובה (ללא תקיעות וכו') ובקיצור שלצורך אינטרנט ואופיס המחשב יגיב כמו שצריך. תודה, אופיר

• 2 תגובות
    • 810 צפיות
  14. Started by taamir,

המחשב מיועד למשחקים !! וגם שיהיה אפשר לראות HD אני רוצה לשדרג את המחשב אבל בשביל זה צריך מחיר שישכנע את הספונסר (אבא)... מה שאני צריך זה לוח אם, מעבד, כרטיס מסך, וזיכרון RAM. תקציב : אז אם תוכלו להמליץ ב 1,500 2,000 2,500 ואני יבדוק מה אפשר. תודה. עריכה - אני יפרט על המשחקים : קודם כל GTA IV החדש. Prototype Crysis - שמעתי שזה משחק טוב. ועוד ועוד.....

• 11 תגובות
    • 810 צפיות
  15. Started by tepez,

המחשב הישן של אחותי שבק חיים וצריך להזמין לה מחשב חדש. רצוי שהמחשב יתאים לעריכת וידאו (לא מקצועית) ושיהיה שקט. אין צורך בדיסק קשיח. עדיף שלא יעבור את ה2500 ש"ח. המון תודה!

• 9 תגובות
    • 810 צפיות
  16. Started by Cytex,

שלום, אני רוצה לקנות מחשב לגיימינג בעיקר(90%) זה בנתיים המפרט שיש לי: http://www.tms.co.il/preview/spec/q7ms9eun 1.אני מחפש רק כרטיס מסך לאותו מפרט^^ אז לא להציע לי מפרטים אחרים אלא רק כרטיס\מערך כרטיסים למפרט. 2.תודה לעוזרים ד"א התקציב למערך הוא 1200(שני הכרטיסים) וכרטיס אחד גם 1200.

17. חבר ביקש עזרה בהרכבת מחשב חדש בתקציב דיי מוגבל האמת.. 2000 שח ועדיף נמוך מזה השימושים הם שימושי מחשב כללי, ומשחקים. הרכבתי לו את המפרט הזה ב-TMS עם קנייה של חלק מהחלקים ב-KSP, תנו דעה: קונים את אלו ב-KSP 1GB OCZ Value Series DDR II 667Mhz - Life Time Warranty מחיר לשני סטיקים: 160 שח דיסק קשיח Seagate 320gb 7200rpm 16mb buffer sata2 - חמש שנות אחריות מחיר: 299 שח גוף קירור Arctic Cooling Freezer 7 pro מחיר: 110 שח סה"ך 569 שח ומרכיבים אותם יחד עם ההמשך ב-TMS מעבד: Intel Pentium E (C2D Technology) E2180 2.0Ghz OEM כמות: 1 - מחיר: ₪336 לוח אם: Palit P35A כמות: 1 - מחיר: ₪376 מארז: Foxconn TSAA-803 90mm FSP 350W Silver/Black כמות: 1 - מחיר: ₪222 כרטיס מסך: Palit Nvidia Gefo…

• 8 תגובות
    • 810 צפיות
  18. Started by IdL,

אהלן חבר'ה, אשמח אם תעזרו לי פה בהרכבת מפרט. המטרה: שמיעת mp3 והקלטות ביתיות (בסיסי ביותר) אז ככה: אני יודע שהתקציב דחוק. זה מה שיש. אני מאמין שאפשר להרכיב מחשב במחיר הזה. מה לא צריך: מקלדת, כרטיס קול, עכבר, מסך. מה כן צריך: מארז, לוח אם, מעבד, זיכרון, כרטיס מסך (כולל DVI), הרדיסק. אני לא מוכן בשום פנים באופן לקנות סמפרון. אך ורק סלרון. בבקשה לא לשכנע אותי אחרת. כמה דגשים: המחשב יהיה מבוסס סלרון, כרטיס מסך הכי בסיסי מצידי (אפילו Onboard - רק שיכלול DVI), חבל להשקיע בספק, מארז, לוח אם איכותי כי אין כוונה לאוברקלוק. וכמובן הרדיסק גדול שיכיל את מאגר ה-mp3 האינסופי שלי ;D - לפחות 120 מגה. אז מה אתם אומרים? אפשרי? תודה!

19. Started by lompy,

חבר ביקש ממני עצה לגבי מה לקנות והאמת שאני לא כל כך מבין ולא יודע מה נחשב למחשב נייד טוב. השימושים של המחשב זה אופיס ,אינטרנט ושיתוף קבצים.הבן אדם חולה מוזיקה ובגלל זה עדיף HD כמה שיותר גדול עם זה אפשרי בתקציב. סדר עדיפיות לדעתי הוא 1.אחריות 2.זמן סוללה 3.פיצרים נוספים (כמו קוראי כרטיסי זיכרון בלוטופ וכו) 4 בסוף הכי פחות חשוב גודל משקל ומראה אודה לכל מי שיכול להמליץ לי מה כדאי לי לחפש במפרט מבחינת מעבד/ציפסט/זיכרון וכו או יותר טוב לתת לי דגמים ספצפים ממולצים.בנוסף אשמח לדעת אם יש פירמות שלא מומלץ לקנות מהם. זהוא פחות או יותר ,תודה מראש לכל מי שעוזר.

• 0 תגובות
    • 810 צפיות
  20. היי, כמו שניתן להבין מהכותרת אני מתכנן להזמין מחשב מחו"ל. המחשב ישמש לגלישה באינטרנט ושימוש באופיס. הדרישה היא למסך גדול, 15 אינץ' לפחות. אין חשיבות לנפח הדיסק קשיח, זיכרון גם לא כל כך חשוב, אם יהיה מעט מדי אני אוסיף עצמאית בארץ. בתקציב הנ"ל ראיתי שהכי מתאים לי זה להתבסס על I3-2310. בינתיים ראיתי את ה-VOSTRO 3550 וה-INSPIRON 5110. אני נוטה לכיוון ה-VOSTRO, כי יש לו מסך מט. אתם מכירים עוד מחשבים שעונים לדרישות שלי?

• 2 תגובות
    • 810 צפיות
  21. 1. מה התקציב המקסימאלי? כ 10K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב כ300 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב BF4 COD CRYSIS 3 וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים…

• 1 תגובה
    • 810 צפיות
  22. שלום לכולם, אני מעוניין בקרוב לקנות מחשב חדש בתקציב של 5-6k (ללא מוניטור), אשמח להתייחסות לגבי החלפה/שידרוג רכיבים ספציפיים במפרט כל עוד טווח המחיר הכללי נשמר. בנוסף טרם קיבלתי החלטה סופית לגבי המארז (רק לא מצועצע עם לדים ודלתות שקופות למיניהן), ספק הכוח וגוף הקירור למעבד. אני רק רוצה לציין שהייעוד העיקרי של המחשב לא הולך להיות למשחקים אלא לביצוע הרצות כבדות של חישובים נומריים. מתכנן לבצע OC לזכרון ובהמשך גם למעבד. להלן המפרט: 1. מעבד Core i7 920, LGA1366, 8MB 2. לוח אם Asus P6T Deluxe V2 LGA1366 Core i7 3. זכרון DDR III 1866Mhz 3x1GB OCZ Reaper HPC 4. כרטיס מסך Asus EN9800GT 1GB GDDR3 5. הארדיסק WD 500GB 7200RPM, 32MB, SATA II 6. צורב LG סטנדרטי ובהמשך רכיבים שאני לא …

• 5 תגובות
    • 810 צפיות
  23. Started by freakazoid,

מחפש מחשב בשביל משחקים, סרטים (כולל כרטיס טלוויזיה), תוכנות פשוטות ושיכלול מסך 22 או 24 אינץ' עד 5000 שקלים בערך. תודה לכל מי שיקח חלק בעזרה...

• 4 תגובות
    • 810 צפיות
  24. האם מישהו מכיר את הכרטיס הנ"ל? כמו כן מי שיש לו אותו יכול לפרט על המחשב שיש לו אני רוצה לקנות אבל אני רוצה לדעת איזה מחשב יהיה טוב בשבילו

• 8 תגובות
    • 810 צפיות
  25. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) צפיה בסרטים, skype. המחשב יתנייד בעיקר בין חדרים בבית ולא מיועד לנסיעות תכופות. * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? 1366x768 או 1920x1080 לא מאוד משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? עד 2.6 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא. 4-6 שעות זה בסדר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? בטח SSD לא יכנס בתקציב הזה ומי ישתמש במחשב ממילא לא יבחין בהבדל אז HDD 256GB ומעלה * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא, אני אתקין שם win7 עם רישיון קיים * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? …

• 5 תגובות
    • 810 צפיות

דיונים חדשים בפורומים