ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
כבר כמה חודשים אני מתכונן לקנות מחשב חדש. ועכשיו/בקרוב מאוד נראה לי תזמון לא רע (G92, R670 ,Phenom, יחד עם סוף השנה). השימושים שלי הם משחקים (ביושוק מחכה לי על השולחן כבר חודשיים), סרטים, תכנות והרצת סימולציות, ומדי פעם גרפיקה תלת-מימדית. אז לפחות לגרפיקה ולסימולציות נראה לי שדי שימושי Quad-Core, למשחקים זה כנראה פחות יעזור. OC לא מתוכנן, וחשוב לי שיהיה שקט במידה סבירה. משחקים - לא הכרחי לי שיעבוד על ההגדרות הכי גבוהות, אבל שיהיה playable במידה סבירה. שדרוגים עתידיים שבאים בחשבון (בעוד שנה-שנתיים)- זיכרון, דיסק קשיח, כרטיס מסך. ההתלבטויות שלי הן: 2 או 4 ג'יגה זיכרון? (ברור לי שכדי לנצל 4 ג'יגה אני אצטרך מערכת הפעלה 64 ביט, אני חושב להתקין במקביל XP רגיל ו- Vista 64bit). 8…
-
- 14 תגובות
- 801 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?6000שקל! א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל את כל התקציב! ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג בכלל! 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?שימוש לכל הדברים החדשים! ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.כל החדשים אין צורך לכתוב שמות של כולם! -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).גודל מסך 22-23 אינץ רזולוציה רגילה של המסך ניראלי סטנדרט! -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות! 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.מסך…
-
- 10 תגובות
- 801 צפיות
-
-
שלום. בעיקרון אני צריך מחשב לפתח תוכנות ואתרים בעיקר. אז אני צריך משהו שיקמפל מהר, וריץ כמה שרתים על המחשב כמו SQL SERVER ו IIS וכו'. חשוב לי מאוד גם יציבות. אני לא מחפש מחשב משחקים חזק בגלל שלצערי לא יוצא לי הרבה לשחק. זה המפרט שחשבתי עליו, מחירון מ KSP: Core™2 Duo E6600, 1066Mhz, s775, 4MB - 1970 P5B s775, Conroe, P965, DDRII 800, PCI-E - 960 של ASUS 1GB Kingston DDR 2 -677 שתי סטיקים, בשביל 2 גיגה סה"כ - 1340 ביחד 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II, גם שתי יחידות, סה"כ 920 ביחד סה"כ 5190 ש"ח אין צורך במסך, צורב, מקלדת וכו'. מה שמשאיר לי בערך 1300 ש"ח למארז טוב, ספק טוב וכרטיס מסך בינוני. אני חשבתי על כרטיס מסך בסביבות 500 ש"ח, מארז בסביבות 400 ש"ח ואיזה ספק טוב גם ב 4…
-
- 2 תגובות
- 801 צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב נייד של toshiba sattlite כבר יותר מ3 וחצי שנים. והחלטתי שהגיע הזמן לפרמט אותו. יש לי 2 אופציות: הראשונה היא לפרמט ואז להתקין דיסק של windows 7 . השניה היא לפרמט בעזרת דיסק toshiba recovery. הדרך הראשונה יותר מוכרת לי. בנוגע לדרך השניה, אני לא כל כך יודע מה הrecovery של טושיבה עושה. האם זה פרמוט רגיל והמחשב יחזור לתפקד כמו בהתחלה? האם אצטרך לייבא את כל הדרייברים הנחוצים במחשב? מהי הדרך העדיפה? האם למישהו יש מדריך לפרמוט נייד של toshiba? דבר נוסף. האם כדאי בהזדמנות זו לפתוח את המכסה התחתון של הנייד ולנקות אבק? תודה. גמר חתימה טובה
-
- 2 תגובות
- 801 צפיות
-
-
Q9550 ( מומהר אל 3.4GHZ ) XIGMATEK Achilles S1284C GA-EP45-DS3L P45 CM690 Seasonik 650WHT G/Skill DDR2 4096MB CL4 SUMSONG HD103UJ 1TB SATA ALL 32MB צורב דיוידי סנסונג SATA שחור בקשר אל הכ.מסך עד שייצאו הכרטיסים עם הדיירקטס 11 אני לא קונה עד אז יש לי 88GT שמספיק לי לבינתיים
-
- 5 תגובות
- 801 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, לאחר ניסיונות להחיות את המחשב הישן שלי, הגעתי למסקנה שהגיע הזמן לקנות חדש מראש אומר, יש צורך במעבד skylake. במידה ואתם אומרים ששווה להמתין כמה שבועות/חודשים בעקבות הגעה של מעבדים/לוחות אם/מארזים חדשים, אחכה קצת. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500-1000 ש"ח תלוי בנסיבות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב משמש לתיכנות מקבילי וכן תכנות בטכנולוגיות המתקדמות שיש למעבדי skylake. כמו כן - הרצת vmים (כ-3-4) ומשחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיו…
-
- 3 תגובות
- 801 צפיות
-
-
מטרה: מחשב לעבודה מדעית (MATLAB) , גראפיקה, עריכת וידאו וצפיה בסרטים HD מעבד: Intel Core 2 Duo E6600 Box 1190ש"ח לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS3P LGA775 805 ש"ח זכרונות: G.Skill DDR II PC6400 800MHZ 4GB Dual Channel 5-5-5-15 X2 2850 ש"ח (כן, 8GB) כונן קשיח SATA2: Western Digital WD5000AAKS 500GB 654 ש"ח צורב DVD בממשק SATA: LG SATA GSA-H30N 190 ש"ח כרטיס מסך: GIGABYTE GV-NX85T256H GEFORCE 8500GT 256MB 537 ש"ח סה"כ: 6226 ש"ח על הרשום לעיל אני צריך להוסיף ספק ומארז, שעליהם עוד לא החלטתי (המלצות?). כרגע לא מתוכנן OC אבל בעתיד אולי כן (ואז אני אקנה גוף קירור טוב למעבד)
-
- 9 תגובות
- 801 צפיות
-
-
שלום לכולם.. בניתי מפרט למחשב לשימוש כללי, יש לי מסך 24 Samsung bx2450 והתקציב הוא בסביבות ה 4500+- בגלל זה אני מנסה להוריד מהמחיר של המחשב השקט לא כזה חשוב ומאוורים חוץ מלמעבד יש לי כבר בבית מספיק המפרט: מעבדי אינטל Core i5 760, 2.8GHz, s1156, 8MB Tray מאווררים וגופי קירור Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 CPU Fan לוחות אם למעבדי אינטל P55-USB3 s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E זכרונות DDR III 1333Mhz 2GB Kingston זכרונות DDR III 1333Mhz 2GB Kingston דיסקים קשיחים Western Digital Caviar Black 1TB 7200RPM, 64MB, SATA III WD1002FAEX כרטיסי מסך GIGABYTE GTX460 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI PCI-E מארזים CoolerMaster CM 690 Black (No PSU) ספקי…
-
- 7 תגובות
- 801 צפיות
-
-
1. תנצלו את כל התקציב - 5000, חריגה של 200 ש"ח. רק אם לדעתכם החריגה הזו תאפשר הכנסה או שידרוג של רכיב שממש חבל אם הוא לא ייכנס, בגלל חוסר בחריגה הנ"ל. 2. המחשב מיועד למשחקים, ככה שכל משחק חדש שייצא עכשיו לשוק אני אוכל להתקין אותו ולשחק בו בכיף במחשב, בלי תקיעות כאשר בהגדרות המשחק אני אציין שאני מעוניין ברמת פירוט הגרפיקה הכי גבוהה. בעיקר אני מעוניין לשחק במשחקי ספורט כגון פיפא וNBA ומשחקי מרוצים כדוגמאת Need For spped ומשחקי אסטרטגיה למיניהם כמו Red Alert ומשחקי פעולה כמו Max Pain או Assassin's creed. מה שאני מנסה לומר הוא שאני מעוניין במחשב שיוכל להריץ בכיף ובמהירות משחקים חדשים שייצאו לשוק בקטגוריות הללו. בנוסף, המחשב יהיה מיועד גם לגלישה באינטרנט, עריכת מסמכים, צפייה …
-
- 3 תגובות
- 801 צפיות
-
-
המפרט מצויין בצד עכשיו יש לי כמה התלבטויות הראשונה האם לשדרג את הכרטיס מסך או לשדרג את השילוש מעבד זכרונות לוח אם ?(הכרטיס שלי די חזק ואת השילוש לא החלפתי כבר 3 שנים ) (לפי מה שראיתי כאן: http://hardforum.com/showthread.php?t=1472067 החלפת השילוש נותנת תוספת משמעותית במיוחד והמעבד שלי ללא OC בעוד שבמבחני ביצועים יש OC ) שנייה : במידה ואני משדרג האם לקחת AMD או אינטל ?אני יודע שלAMD יש הרבה יותר אפשרוית לשדרוגים עתידיים וזה כן חשוב לי שלישית :האם לחכות עם השדרוג ולראות מה קורה לאחר יציאת המעבדים החדשים בסוף השנה התקציב יכול לגדול במעט בהתחשב בזה שאני אמכור את החלקים שאני אחליף
-
- 2 תגובות
- 801 צפיות
-
-
ישומש לאנימציות עריכת תמונות רינדורים ועריכת וידאו בלבד ! מחפש משהו שיהיה חזק מאוד מאוד כוח עיבוד מהיר שיהיה מצויין ברינדורים והמרת וידאו מהר מפלצת גרפיקה שמנצלת את התקציב עד הסוף תודה רבה לכל הפורום המקצועי הזה
-
- 8 תגובות
- 801 צפיות
-
-
אני קונה מחשב תוך שבוע שבועיים. אני לא בקטע של OC רציני, אולי משהו צנוע, אבל כנראה שלא. מעדיף nVidia על ATI בד"כ אלא אם כן יש ממש סיבה טובה. מדובר במשהו כמו 80% משחקים ועוד 20% על photoshop ו-3dsmax/Maya. הנה מה שחשבתי עליו בינתיים: Processor: Core 2 Quad Q6600 Mobo: ASUS P5N-D s775, 1333Mhz, nForce 750i SLI, DDRII 800, 2xPCI-E RAM: 2x2GB Corsair XMS2 TwinX CL5 G-card: GIGABYTE GV-NX88S512H-B 8800GTS 512MB GDDR3 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E HDD: 2XWD 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II CASE: Thermaltake M9 VI1000BWS Power supply: ThermalTake TR2 Power W0101 550W Silent (24pin) לא ממש משמעותי איזה מארז וספק, אבל שיהיו איכותיים ומרווחים מספיק. הסיבה שאני הולך על לוח אם ע…
-
- 7 תגובות
- 801 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לימודים,סרטים,משחקים קלים + (בעיקר FPS) * גודל המסך? 14-15 * משקל רצוי? עד 2 קילו, חשוב שיהיה עד כמה דק שאפשר * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן סוללה סטנדרטי יספיק * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD או מערך היברידי של 128 ומעלה * כונן CD/DVD? צורב? אין צורך * כונן Bluray? אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא חובה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? כל חברה שהיא אמינה ומספקת אחריות "איכותית" תספיק הציעו לי את המחשב הזה: http://www.wallashops.co.il/a/ap.aspx?pi=QSNP900X4D&cfm=7E05AFD1 אשמח לקבל אלטרנטיבות, תודה מראש!
-
- 0 תגובות
- 801 צפיות
-
-
שלום, אני צריכה עזרה בקניית מחשב נייד, לא רק ללימודים אלא גם להורדת מוזיקה סרטים וקצת פוטושופ. חשבתי לקנות Dell Inspiron N5030, ורציתי לדעת אם זה מומלץ. שמעתי על האתר זולפרייס ורציתי לדעת אם כדאי לרכוש את המחשב באתר. תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 801 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגות משמעותיות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, עיבוד תמונה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, שימוש תדיר. עבודה עם מספר הארדדיסקים חיצוניים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ׳ ומעלה -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך …
-
- 3 תגובות
- 801 צפיות
-
-
אהלן, אני מתחיל ללמוד בקרוב ומעוניין לקנות מחשב נייד. ממה שראיתי גודל מסך של 14-15 אינץ' מתאים. השימושים יהיו בעיקר אינטרנט ואופיס (לא משחקים). אם אפשר בפחות כסף אז גם סבבה. יש לכם רעיונות? תודה, איתי
-
- 1 תגובה
- 801 צפיות
-
-
CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU - [584 NIS] 1 Cooler : Vantec AeroFlow VA4-C7040 AMD CPU Cooler - [178 NIS] 1 Motherboard : ABIT NF7 v2.0 nForce2 Motherboard (ATA133, DDR400, AGPx8, 5.1 Sound, USB 2.0) - [551 NIS] 1 Memory : Twinmos DDR-RAM 512MB 2700 Memory - [545 NIS] 1 Hard Disc : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD - [543 NIS] 1 Video Card : ATI Radeon 9800 128MB DH DVI OEM Video Card - [1,700 NIS] 1 Case : Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 Front USB 300W Case - [299 NIS] 1 NIS : ¤ 4400 המחשב מיועד בעיקר למשחקים ולא ממש לאוברקלוק אולי קטן מתישהו בעתיד אבל לא ממש צפוי...
-
- 3 תגובות
- 801 צפיות
-
-
היי אני אשמח למפרט מחשב מעניין לשימוש כללי, מחשב שיחזיק לפחות עוד 5 שנים... אני גולש המון באינטרנט, מתעסק קצת עם כל מיני תוכנות כלליות, רואה סרטים, משחק במשחקים פעם בכמה זמן לא משהו רציני.. ראיתי שהמחירי זיכרון ברצפה אז אני אשמח ל4 ג'יגה זיכרון, ולגבי מעבד מה ההבדלים בין הQUAD ל DUAL?
-
- 5 תגובות
- 801 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד לקחת איתי לצבא. הידע שלי בניידים הוא אפסי, לכן אני פונה אליהם המומחים. יש לי תקציב בסביבות ה3000 ש"ח, אפשר יותר אם זה שינוי דרסטי בביצועים. למען האמת, כל מה שחשוב לי זה לראות עליו סרטים, להקליד מסמכים ולגלוש באינטרנט. המשחק היחיד שחשוב לי שהוא יהיה מסוגל להריץ זה World Of Warcraft. תודה מראש, אני כבר ממש לא יודע לאן לפנות.[br]פורסם בתאריך: 11.03.2008 בשעה 07:12:58 סליחה על הפוסט הכפול, אפשר למחוק אחד.
-
- 5 תגובות
- 801 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - 2000 ש"ח, אם דרוש תקציב יותר גבוהה יש אופציה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - לימודים לתואר ראשון. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - אין. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - חשוב, אך לא קריטי שיהיה שקט ממש אלא לא רועש מאוד. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? - לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? - לא. 8. …
-
- 1 תגובה
- 801 צפיות
-
-
מפרטים מ-KSP במבצע . מבקש דעתכם על המפרטים בעיקר על המעבד לוח אם מארז וכ' . מקלדת ועכבר אקנה בנפרד . כמו כן למה כל מפרט מתאים?! תודה מראש . מעבדי אינטל P-4 3,0 Ghz (Bus:800MHz, H-T, 1MB S775) לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE 8I915P DUO-A S775 DDR1+2 זכרונות DDR II 533 256MB A-DATA דיסקים קשיחים Hitachi Deskstar 7K250 80GB Sata Hitachi/IBM כרטיסי מסך PINE xfx 6200 (Max 256MB) TurboCache,PCI-E כרטיסי קול On Board 128Bit צורבים DVD Recorders NEC 3520A DVD±RW x16 Dual x4 ציוד רשתות On Board 10/100 מארזים 2202 ATX MIDI PFC, usb מקלדות 2 Lang. עכברים MOUSE PS2 + roll רמקולים 400 W מסכים DAEWOO 17'' Flat מחיר 3520 ¤ מעבדי ?AMD Athlon 64 3200+ (S-939)…
-
- 2 תגובות
- 801 צפיות
-
-
שלום רב. ברשותי נייד מסוג DV6515 פביליון עם צ'יפסט 965. בדקתי במס' תוכנות וגם באתר של אינטל אבל לא הצלחתי להבין בצורה חד משמעית האם אוכל להתקין מודלי זכרון של 2X2GB בתדר 800MHZ או בשם אחר PC6400. כרגע יש לי במחשב 2X1GB מסוג 5300 או 667MHZ. פשוט חשבתי אולי לשדרג ל4GB בעקבות מחירי השפל ובתור מחשב לעתיד,גם ככה הויסטה קצת זוחלת לפעמים עם 2 ג'יגה,וכן ידועה לי המגבלה של ה32ביט. אשמח למישהו שאוכל לתת תשובה חד משמעית,אולי PIKA,נתקלתי פעם נראה לי באיזה דיון שהמלצת למישהו לקנות את המערך הנ"ל מנועה כי המחירים היו ברצפה.
-
- 5 תגובות
- 801 צפיות
-
-
רציתי לדעת אם יש מצב שאפשר להכניס קונרו...כמובן שאת הכי זול למפרט לעבודה יום יומית (אופיס משחקים ישנים מאוד וכו') בתקציב 3500 בלי חריגות...בלי ציוד היקפי...
-
- 9 תגובות
- 801 צפיות
-
-
-
- 4 תגובות
- 801 צפיות
-
-
שלום, החלטתי ולהשתדרג וסוף סוף לרכוש מסך שני עבור המחשב. המסך שברשותי כרגע הוא Dell U2312HM DVI (23"). אני מחפש מסך בערך באותו סדר גודל של המסך הנוכחי 22"-24". אני די נוב בדברים האלה. האם אני צריך לרכוש כרטיס מסך נוסף? 1. מה התקציב המקסימאלי? התקציב הוא 1100 שקל. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל הכול אבל אשמח גם אם תגידו לי שלא צריך ואפשר לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לגלוש עד ל-1500-+ (אם כמובן יש סיבות הגיוניות) 2. מה שימושי המסך? השימוש הוא בעיקר כמסך נוסף. לכן הוא בעיקר יהיה לתכני HD בעוד המקורי למשחקים, למרות שלפי דעתי אין סיבה שלא להחליף את התפקידים. 3. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? …
-
- 0 תגובות
- 801 צפיות
-