ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,433 דיונים בפורום זה
-
1. התקציב המקסימאלי הינו 2300 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך במידה ואפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב : סקייפ, יוטיוב, קריאת מסמכים, זיכרון אחסון גבוהה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש: סקייפ, אופיס. 3. האם יש צורך בציוד הקפי: כן, מקלדת עכבר ומסך 4. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 5. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס הרכבת מחשב בחנות? כן, לכלול ווינדוס 10 ושירכיבו את המחשב בחנות 6. מתי מתוכננת קניית המחשב? השנה ביוני 7. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/ח…
-
- 0 תגובות
- 799 צפיות
-
-
ביגלל היא שמירה על הוראות יצרן במה שנוגיעה לשמוש נכון במחשב נייד נספו בדליקה ברחבות 6 בני משפחה היה זכרם ברוך בבקשה להעביר את זה לכול מי שאפשר באתר ומחוץ שילמדו ויזהרו ותנו כבוד בלי דיבורים מיותרים שלא קשורים
-
- 1 תגובה
- 799 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב 3600 מקסימום 2. מה שימושי המחשב - צפייה בסרטים וגלישה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? --לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? נורמלי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?--לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.-- לא 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? החודש 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאות וחיבורים ספציפיים? חשוב שהיה כונן אופטי …
-
- 0 תגובות
- 799 צפיות
-
-
בבקשה תעזרו חברים מה כדאי האם גם למעבד של AMD קיימת בדגם זה הטכנולוגיה של שני מעבדים באחד (הייפר טרדינג) כי לאינטל פנטיום 4 יש את הטכנולוגייה שלפי מה שהבאתי היא נורא מועילה ומכפילה את היכולת של המחשב. לעומת זאת AMD תומך ב64 ביט מה שבזמן האחרון צובר תאוצה ושווה שתהיה לי תמיכה בו אני יודע שזה מעבד מאוד חזק אך הטכנולוגייה של המעבד הכפולח מפתה אותי תעזרו מה לבחור!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
- 8 תגובות
- 799 צפיות
-
-
260 לוח אם ASUS P5KPL-CM 31144 139 זיכרון OCZ DDR2 2048MB 800MHz CL 5-6-6-15 Value OCZ2201 460 מעבד Intel Pentium Dual-Core E6300 Box IE6300 266 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 3.5" 320GB SATA2 16MB WDC1118 סה"כ 1,124
-
- 13 תגובות
- 799 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, תיכנות visual studio , eclipse, וכאלה * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?: 13.3 * רזולוציית המסך? : לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? : אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם): לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...): לא * משקל רצוי? : 2-3 קילו * Bluetooth? - רצוי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? : כמה שיותר * כונן אופטי? : אפשרי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?: לא משנה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?: לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?: לא משנה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? : לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה…
-
- 0 תגובות
- 799 צפיות
-
-
שלום רב, יש לי מחשב חדש יחסית וינדוס 10 i7 3632QM 2,20 GHZ 4GB ram של LENVO E531 ומאתמול שום קובץ וידאו לא עובד לי, לא על המחשב לא משנה איזה player ניסיתי להשתמש בו, winodws media player, bs player, VLC player. גם קבצי וידאו או אדיו רגילים בפייסבוק או ביוטיוב לא עובדים לי. עשיתי כבר פעמיים system restore פעם ראשונה הבעיה נפתרה, אבל אחרי יום הבעיה חזרה על עצמה. אני לא רוצה לפרמט את המחשב אבל אם לא תהייה ברירה אני יעשה את זה. אשמח לעזרה תודה רבה לכם מקווה שזה הפורום שאני הייתי צריך לגשת אליו שסיפקתי מספיק מידע על הבעיה שלי
-
- 1 תגובה
- 799 צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות מחשב חדש שאמור לשמש להכנת עבודות (סטודנט), משחקים (לא כבדים מדי אבל מה שיש שירוץ טוב), סרטים (HD). פעם בכמה שנים אני רוצה לקנות מחשב ומוצא שאני ממש לא מעודכן בכל מה שהולך... אני חושב שאני רוצה 4GB זיכרון, ומעבר לזה אני לא ממש יודע מה אני צריך. חשוב לי בעיקר המעבד (אין לי מושג מה ההבדל בין i3 ל i5), כרטיס המסך (אין לי מושג מה אומר כל דגם), לא צריך להתפוצץ עם המארז, לא רוצה להשקיע כסף מיותר בעיצוב, המחשב נמוך ולא רואים אותו גם ככה. אךכן חשוב שיהיה מארז טוב ופונקציונלי עם קירור סביר ולא רועש. אני גם לא יודע אם צריך ספק כח נפרד או שאפשר להסתפק במה שמגיע עם המארז. ולטופס: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. …
-
- 14 תגובות
- 799 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני רוצה לקנות מחשב חדש. זה יהיה מחשב שני בבית. הוא יתחבר למחשב ראשון ברשת וגם יהיה מחובר ל 32' LCD, לכן אין צורך במסך. יהיה לשמוש רק למשחקים וסרטים. צריך להיות שקט, אך מאוורר היטב. בקשר לOC אין לי ניסיון, אבל אני חושב שיכולים לעשות אותו בזמן ההרכבה בחנות. אז זה המפרט שנראה לי סביר לצרכים שלי ואני מעוניין לשמוע להצעות לשיפור אם יש. מפרט מFOXPC כי זה קרוב לאזור מגוריי. Intel® Core2 Quad Processor Q6600 SLACR STEPPING G0 ¤1470 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=676 GIGABYTE GA-P35-DS3P Core 2 Quad Intel P35/ DDR2 ¤924 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=164 G.Skill DDR2 4096MB 800MHZ 2GX2 CL5 ¤535 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?producti…
-
- 6 תגובות
- 799 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש לאבא שלי. השימושים שלו במחשב הם בעיקר גלישה באינטרנט, קריאת מיילים, עבודה עם Office. בקיצור, עבודה משרדית, לא משהו כבד מדיי. אני מעוניין במחשב אמין מאוד, ולא פחות מ2GB זיכרון. סוללה חזקה עד כמה שאפשר וכמו כן שלא ישקול טון. עוד לא יצא לי לקנות מחשבים ניידים בחיי ככה שאני לא בטוח מה יותר טוב ומה פחות. אשמח להצעות, אבל גם להסבר למה המחשב הזה מתאים. תודה מראש! מתן.
-
- 5 תגובות
- 799 צפיות
-
-
-
קודם כל תודה על העזרה מכל החבר'ה הנהדרים פה! המחשב מיועד ל-OC בינוני, למשחקי "אמצע הדרך" (C&C 3 כשיגיע) ולפעולה שקטה במיוחד. ההערות וההתלבטויות בסגול. מעבד E6400 1390 או E6300 1075 לא בטוח אם שווה להוסיף 300 ש"ח בשביל מכפלה X8, אבל קראתי בהרבה מקומות שה-6400 נפוץ מאוד במערכות ל-OC. עדיין מבולבל. הרבה אמרו של-OC בוחרים 6300 או 6600 וה-6400 הוא מעבד לאלה שלא מתכוונים לעשות OC... קירור מעבד Arctic-Cooling Highend Low Noise (775) Freezer 7 Pro 154 ביקורות טובות, לא חושב שצריך נינג'ות ל-OC בינוני. מלבד זה חשוב לי השקט. לוח אם Gigabyte 965 DS4 1090 או S3 790 זאת התלבטות קשה. אם כבר אעלה ל-DS, אבחר ב-DS4 ולא ב-DS3 בגלל הקירור. השאלה היא אם לבחור S3 עם או…
-
- 5 תגובות
- 799 צפיות
-
-
יצא שמאז ירידת המחירים הקודמת באפריל אני מתעכב ברכישת המחשב, וכעת אני עדיין מתלבט בנוגע למספר דברים. המפרט (החלקי) שנראה לי כרגע: מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX מחיר: ¤1311 לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3 מחיר: ¤797 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS מחיר: ¤394 זיכרון: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL4-4-4-12 - F2-6400CL4D-2GBPK מחיר: ¤524 מארז: NZXT HUSH w/o PSU מחיר: ¤494 ספק כוח: ENERMAX LIBERTY 400W - ELT400AWT מחיר: ¤421 המחשב מיועד לעבודה יומיומית + עבודה ביישומים כבדים (MATLAB וסימולציות אחרות) + סרטים (כנראה לא HD בזמן הקרוב) ומעט משחקים (בכל מקרה אין לי דרישה להגדרות מקסימליות). חשוב לי מ…
-
- 7 תגובות
- 799 צפיות
-
-
קראתי את סעיף 6 בתקנון, ולפי דעתי ההודעה הבאה לא עומדת בסתירה אליו: לאילו מחנויות המחשבים המקוונות יש סניפים בת"א? מכיוון שאני בטוח לא מכיר את כולן, רציתי לדעת אם אתם יכולים לסייע בעניין הזה? רק להדגיש: זהו אשכול שעניינו רק לבדוק מיקומי חנויות (או סניפיהן) בארץ. אין צורך (ורצוי שלא) לדבר על האם חנות אחת טובה מאחרת.
-
- 3 תגובות
- 799 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1700 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?אין לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עבודה משרדית, וגם משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.…
-
- 12 תגובות
- 799 צפיות
-
-
חברה תעזרו לי בבקשה להרכיב מפרט בסכום הזה למחשב שלא יתמוטט לי אחרי חצי שנה! אם אפשר זה יהיה טוב אם הוא יוכל גם להעלות את המשחקים החדשים בשוק! מקווה שזה לא בקשה גדולה מדי לתקציב הנ"ל. דרך אגב לא צריך שום ציוד היקפי.
-
- 7 תגובות
- 799 צפיות
-
-
קניתי מחשב בKSP ב6200 שקל כולל מסך אם מעבד 3500 רציתי 3200 אבל לא היה להם וכרטיס מסך 6800 הרגיל מישהו יוכל להציע לי מפרט יותר טוב בסכום כזה אני עדיין יכול לשנות תודה שהיה ציוד הקפי ללא כונן DVD (לא צרייך) תודה
-
- 5 תגובות
- 799 צפיות
-
-
שלום ! רציתי לשאול האם מישהו יודע האם בעת קנייה של מחשב מחברת GIGABYTE ניתן להרחיב את תקופת האחריות על המחשב ל-3 שנים ? אם כן כמה זה בערך אמור לעלות ? תודה !
-
- 0 תגובות
- 799 צפיות
-
-
1. התקציב : 7000 (אשראי) מחשב + 1500 מסך, ?-מקלדת עכבר. 2. מטרות המחשב : משחקים כבדים, צפיה בסרטים, הורדות. 3. ציוד הקפי: מסך 22 , עכבר , מקלדת. 4. דבר שלא צריכים במחשב עצמו? : כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? מארז עם קרור נוזלי KANDALF , ARMOR של THERMALTAKE או מארז ו קירור נוזלי למעבד ב נפרד.FIREWIRE, אופציה להוסיף כרטיס מסך בעתיד. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? חשובים !!! 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? כן ההרכבה. 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? על המחשב יותקנו VISTA , LINUX 9. האם חשוב שקט? עד כמה? 10. האם מתוכנן OC? …
-
- 6 תגובות
- 799 צפיות
-
-
לפני שנים אחדות קניתי להורים שלי מחשב מורכב מנעה מחשבים מבוסס מעבד פנטיום, שעלה בזמנו אלף וקצת וסיפק עד היום את כל הצרכים שלהם (YNET, משחקי באבלס וג'ימייל), אבל לאחרונה הוא התחיל לעשות בעיות - התצוגה משתבשת, מופיעים פסים על המסך והמחשב כולו נתקע, עד שעושים לו ריסט. בכנות, אין לי כח להתחיל לדבג את זה, אז החלטתי פשוט להחליף את המחשב וזהו. מארז, ספק כח, דיסק קשיח וכו' אני לא צריך - רק את רכיבי הליבה. התקציב הוא בערך 1000 ש"ח, האם יש לוח אם / מעבד / זכרון מומלצים בטווח המחירים הזה, או שפשוט לקחת את הכי זול וזהו?
-
- 2 תגובות
- 799 צפיות
-
-
שלום לכם, שמי חיים אני עומד לרכוש את המחשב הנייד מסוג VOSTRO 3500 אך רציתי לדעת אם אתם ממליצים לי לרכוש במקומו את הדגם VOSTRO 3700. אין לי בעיה של משקל רק שיהיה מחשב מהיר וללא בעיות בעתיד. הבעיה שלי כרגע היא לבחור איזה דגם יותר מוצלח והיכן בדיוק לרכוש את המחשב( איזו חנות הכי אמינה גם מבחינת האחריות ) ואיזה מפרט הוא הטוב ביותר מבינהם. אני גם מעוניין במערכת ההפעלה הכי נוחה שיש כי אני כבר רגיל לעבוד עם WIN XP. אשמח לקבל מכם תגובות על הקישורים האלו, תודה מראש. חיים. קישור 4 מתייחס לדגם של ה- VOSTRO 3700. תודה רבה. קישור 1: http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-3500-520m.htm קישור 2: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=2923 קישור 3: http://www.pc365.co…
-
- 1 תגובה
- 799 צפיות
-
-
ערב טוב לכולם, כבר מספר חודשים אני משתעשע עם הרעיון שברגע שאני אקנה מחשב חדש אני אהפוך את המחשב הנוכחי שלי ל HTPC. אז עד שאני אבצע זאת (צריך קודם לקנות טלויזית LCD ) אשמח אם תעזרו לי להניח את דעתי...... אז ככה המפרט של המחשב הקיים שלי הוא כזה: מעבד: Core 2 6600 לוח אם: Asus P5B זיכרון: 2GB כרטיס מסך:Gigabyte Geforce 7600GT עם קירור פאסיבי כונן קשיח: 320GB ההנחה הבסיסית שלי היא שאכן זה אפשרי לבצע את המשימה השאלה היא האם הכרטיס מסך מתאים למשימה? - יש לו רק יציאת DVI ובמידה ולא איזה כרטיס כן מומלץ? (שכמובן מתאים ללוח אם) ואיזה מארז הייתם ממליצים לקנות ברמת מחיר סבירה שגם יהיה יפה וגם עם איוורור טוב? תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 799 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, כמו שכתבתי בכותרת, חבר שלי התייעץ איתי לקראת הזמנת מפרט. התקציב שלו היה 7000 עם אפשרות חריגה. הוא ביקש מפרט למשחקים, שיהיה מהיר (לדבריו), שיפעיל BF2 כמו שפועל אצל באשרי (לדבריו, באשרי זה חבר תימני שיש לו 6600GT). שיהיה הרבה מקום בכונן הקשיח וכו... בקשר לציוד ההיקפי, אל תציעו רמקולים כמו ATP 3 כי הוא ביקש מבחינת הציוד ההיקפי הכול הכי זול. למרות שהמפרט למשחקים אל תיעו MX510 או עכבר יקר, הוא השתגע מהעובדה שעכבר עולה יותר מ100. בקשר למסך איימתי עליו במכות שחייבים DVI ושסמסונג 710T זה בחירה מצויינת. בקשר לSATA 2 אני יודע שהשיפור בביצועים קטן אבל ההפרש במחיר הוא 30 ש"ח. המארז שחור ובגלל זה השקעתי בכוננים שחורים. אנחנו גרים ליד פנדה בגלל זה קניתי מפנדה, לחסוך את המשל…
-
- 9 תגובות
- 799 צפיות
-
-
היי . מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) הכי פשוט, יש לי כבר כונן טוב 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7/10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העד…
-
- 0 תגובות
- 799 צפיות
-
-
אהלן, אשמח לקבל קצת עזרה עם המלצות למפרט למחשב נייח סביב ה2000 שקלים. השימוש במחשב הוא יומיומי, הורדות, גלישה ברשת וצפייה בסרטים. קיימת אפשרות שיותקנו משחקים על המחשב, אך המחשב לא מיועד לגיימרים! מידע נוסף - חשוב לי כרטיס מסך נפרד מהלוח אם. מעבד - אחד חזק שלא ימות אחרי חמש שנים. RAM - עדיפות לDDR3, ו2 ג'יגה זיכרון מינימום. כונן קשיח - סביב ה300 ג'יגה זה בסדר, אם ההפרש מחירים לא משמעותי אפשר יותר. נדרש מארז, וספק כוח. אם תוכלו לצרף גם בנוסף הצעות מחיר לציוד היקפי - מקלדת, עכבר, מסך, זה יהיה מעולה! מקווה שלא שכחתי כלום, תודה, רון.
-
- 7 תגובות
- 799 צפיות
-