ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם! יש לי תקציב של עד 6000 ש"ח ואני רוצה מחשב למשחקים עם מסך הכי טוב לתקציב זה. נא תעזרו לי בבחירה , תודה!!!
-
- 10 תגובות
- 813 צפיות
-
-
ללא ציוד היקפי וללא מסך. לא מתוכנן OC לעבודה עם AUTOCAD ותוכנות שרטוט שונות. אין צורך בהארדיסק. אני מתלבט בין AMD לאינטל 6550. כמה תהיה ההשפעה ביניהם בעבודה עם AUTOCAD? תודה רבה.
-
- 13 תגובות
- 813 צפיות
-
-
קניתי את המחשב נייד הזה ואני די מרוצה, עלה יקר כן 8,900 אבל הוא שווה את זה באופן מעשי ופיזי יש לו כל מה שאני זקוק, חוץ מבטרייה שמחזיקה בערך לשעתיים שזה החיסרון היחיד בנתיים. פשוט יש איתו הרבה בעיות בעולם, היו לי כמה בעיות אבל הצלחתי לתקן עם גירסאות תוכנה או קושחה לכרטיס מסך. רק רציתי לראות אם יש פה עוד גיימרים שנהנים עם המחשב.
-
- 2 תגובות
- 813 צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב עם מפרט כזה מעבד e6400 לוח אם msi p965 neo זיכרון 1 גיגה 667 כרטיס מסך 7300 gt ואני רוצה לשדרג אותו בתקציב בכותרת ואני רוצה לדעת מה הכי כדאי לשדרג כדי להגיע לשיפור ביצועים משמעותי אני יכול להעלות את התקציב בעוד כמה מאות שקלים אם זה נחוץ אשמח לתשובה מהירה
-
- 20 תגובות
- 813 צפיות
-
-
לא מצאתי את הדגם הנ"ל באתר הרשמי של טושיבה, אבל יש אותו בהרבה חנויות מקוונות בארץ (סביבות 4500 ש"ח). אם אני מחפש A300 בלי 20F אני מוצא דגמים זולים בהרבה (סביבות 3500-4000). מישהו יודע אם יש בכלל דגם כזה, ואם כן מה היתרון שלו על האחרים? תודה
-
- 1 תגובה
- 813 צפיות
-
-
שלום חברה שלי צריכה מחשב חדש היא כמעט לא משחקת אבל היא אוהבת, כמו SIMS 2 וקווסטים ווורקראפט אבל ממש לא גיימרית אז היא צריכה משהו נחמד וכדומה... אני לא בטוח שהיא צריכה קונרו, אבל אם תחליטו עם קונרו, אז אל תכללו מעבדים, ביכולתי להביא E6300\6400 ב102\124 דולר בהתאמה. אשמח לעזרה :-) עריכה : שכחתי לציין, אין צורך בציוד היקפי בכלל. אה ויש לה LCD15 ישן קצת, אבל ייתכן והיא תחליף ללא קשר למחשב ולא כחלק מהתקציב.
-
- 10 תגובות
- 813 צפיות
-
-
שלום, התקציב שלי הוא עד 5000 ש"ח. אני צריך מחשב לשימוש ביתי רגיל (סרטים, גלישה באינטרנט , מוסיקה) ובנוסף, מחשב יחסית חזק שיוכל להריץ matlab ולבצע פה ושם חישובים. מבחינת כרטיס המסך, אני לא מריץ משחקים כמעט, אבל אשמח אם יהיה כרטיס מסך סביר שיאפשר את האופציה לחוות משחקים בצורה סבירה. המחשב יהיה לרוב בבית, אינני מתכנן לנייד אותו יותר מדי, כך שמבחינת משקל וגודל, אין הגבלה. כמובן שמבחינת קישוריות, אשמח שיהיה למחשב כמה שיותר אפשרויות חיבור: blutooth, usb2, firewire, וכו'. איזה חברה מומלצת? יש דגם מסויים? אשמח לעזרה. תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 813 צפיות
-
-
התקציב: 4,000 ש"ח. (גמיש גם ליותר וגם לפחות) הרצון: מחשב חזק ומחוזק! עמיד בסרטים משחקים וכל דבר שיכול להקרא היום "גדול", לעריכות סרטים לקולנוע בייתי. שאני ישאר מרוצה עליו הרבה זמן! המפרט הרצוי: מעבד (חזק!) קירור למעבד: שקט ואמין לוח אם (תומך USB 3.0, SATA 3) שיהיה חזק זכרונות: 4G DDR3 1333 (X2) ספק כוח: איך שבאלכם כונן קשיח: 1T שיהיה מהיר כרטיס מסך: שיריץ משחקים כבדים, HD רצוי עם 2 יציאות HD. אחד ג'יגה בייט כרטיס קול אם אין כרטיס קול מספיק טוב על הלוח אם. כרטיס טלויזיה, DVB מובנה + כמה אפשרויות מעניינות צורב כל מה שלא ציינתי לא צריך תודה רבה רבה לכם, אביעד.
-
- 6 תגובות
- 813 צפיות
-
-
שלום אנשים אני די חדש פו הייתי רוצה לקבל מפרת למחשב חזק המחשב צריך להיות למשחקים זה אומר שהזיכרון והכרטיס מסך צריכים להיות חזקים ו הייתי רוצה גם מעבד טוב התקציב או 11,000 שקל וגם הייתי רוצה המלצות על חנויות טובות לא צריך ציוד הקפי רק מחשב. תודה רבה.
-
- 8 תגובות
- 813 צפיות
-
-
ניתן לקנות מחשב נייד חדש ללא מערכת הפעלה של microsoft? באיזה מקומות? האם המחשבים האלו טובים? אני מחפש מחשב נייד לא יקר.
-
- 1 תגובה
- 813 צפיות
-
-
אנסה לקצר כמה שיותר. בהתחלה הייתה מחשבה לקחת מרובע ליבות של אינטל (Q6600,Q6700) ולהביא אותו ל 3.4 - 3.6 עם לוח p43/p45 על קירור אוויר . בגלל הבלאגן של אינטל עם כל התושבות ופחד להישאר מאחור, פנום 2 של אינטל + זכרונות ddr2 נשמע כמו אופציה טובה. מה דעתכם על המפרט הבא? : Phenom II x4 Quad-Core 810 Socket AM3 2.6Ghz 45nm Tray 870Nis ASUS M4A78 PRO 485Nis 2x2GB OCZ Vista Upgrade Copper Mirrored XTC 295Nis Sapphire HD 4890 1GB GDDR5 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E 1100Nis Samsung 1TB 7200RPM 32MB, Sata II- HD103UJ 460Nis Samsung SH-S223B DVD±RW x22 Black Sata 105Nis Scythe Mugen II 5 Heat Pipes CPU Cooler 190Nis CoolerMaster Centurion 590 Black Case (No PSU) 330Nis Corsair VX 550W Ac…
-
- 2 תגובות
- 813 צפיות
-
-
נערך כי החלטתי שנייד הוא הבחירה הנכונה יוצר. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 ש"ח במידה והשדרוג משמעותי מתאפשרת חריגה עד 1500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר לצורך עריכה והפקת מוזיקה וסאונד, מיקיסינג, ושימוש להופעות בלייב. עיקר השימוש הוא בableton, וCUBASE 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 6. הא…
-
- 4 תגובות
- 813 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולכם, מחזק את ידיהם של הדרומיים כמובן בימים קשים אלו וכמובן מחזק את הלוחמים שמחרפים את נפשם למען שלום ישראל. ולנושא: אני עומד בהחלטה לקנות מחשב נייד חדש והתקציב שלי עומד על 4000 ש"ח. אני צריך אותו בעיקר לדברים משרדיים כמו אופיס, אינטרנט ועוד וכמובן שישרוד לכמה שנים של לימודים. אני מתלבט בן שני מחשבים של דל שאחד חזק יותר מהשני וגם עולה יותר ב300 ש"ח בלבד. הראשון מסדרת studio 1535 : מעבד: T3200 מהירות: 2.0GHz 667MHz מטמון: 1MB L2 cache השני מסדרת Inspiron 1525 : מעבד: T8100 מהירות: 2.1GHz 800MHz מטמון: 3MB L2 cache שאר הרכיבים זהים כמעט. השאלה שלי היא פשוטה. האם כדאי להשקיע 300 ש"ח ולרכוש את הINSPIRION שמציג מעבד טוב יותר או שמא להישאר המסגרת התק…
-
- 3 תגובות
- 813 צפיות
-
-
בלי עכבר ,מקלדת ,מסך. עם צורב DVD ,מעבד מאורר זלמן או TT כרטיס מסך עם 512 MB.... זכרון גיגה. כל השאר... זה בשביל ידיד שלי. תודה
-
- 8 תגובות
- 813 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב חדש בעיקר לצפיה בסרטי Xvid אבל גם שיריץ משחקים חדשים כמו Doom3 בלי יותר מידי מאמץ. כמו כן אני מחפש לוח אם שיהיה אפשר לשדרד למעמדים חדישים כמו מעבדי Athlon 64. וכל זה בתקציב של עד 3000 ש"ח. אני יודע זה משימה די קשה להרכיב מפרט כזה בתקציב קטן ולכן אני מאוד מודה לכל מי שיעזור לי ובשביל שתבינו את המצב שלי, כרגע יש לי מחשב pentium 2 350 ו Voodoo 3 :'( תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 813 צפיות
-
-
שיהיה מחנויות שנמצאות במרכז בלבד (פתח תקווה והסביבה, KSP, LOGIC וכד') המחשב לא הולך לעבוד OC. 160 ג'יגה לפחות. תודה מראש
-
- 11 תגובות
- 813 צפיות
-
-
היי פתחתי פה טופיק לפני כמה ימים, (פה ובפורום חומרה בגיימר) בבקשה להמלצה למפרטים למען הרצת משחקי מחשב (מהמתקדמים שיש בשוק) על הגדרות גבוהות, אספתי 5 מפרטים שהוצאו לי, השוותי אותם בטבלה, סימנתי את ההמלצות הדומות/הזהות שניתנו לי, ולבסוף הדבקתי את הכל לתוך דף HTML. עכשיו, מכיוון שממש אין לי מושג בחומרה, בחברות וברכיבים, אשמח אם דרך שיטת ההשוואה הפשוטה הזאת, תוכלו להאיר את עיניי לי לגבי איזה רכיבים אני צריך על פני אחרים, ומדוע? בכדי שלבסוף אני אמצא את המפרט המושלם בשבילי. הנה הכתובת להשוואה - http://unwiz.idithron.co.il/comp/ תודה!
-
- 6 תגובות
- 813 צפיות
-
-
שלום, פעם ראשונה שאני פותח דיון באתר כאן, למרות שתמיד אהבתי את האתר. אז ככה, אני מחפש מחשב בשבילי, כעקרון אני משחק במחשב במשחקים משנת 2011-2013 אני הייתי בסדר עם המחשב שלי Q8200 עד לפני כמה ימים שהתחיל לעשות לי בעיות. מה שאני מחפש זה מחשב שאני אוכל להמשיך לשחק משחקים מהשנים האלה ועדיין לצפות שאני אוכל לשדרג את המחשב ולהריץ משחקים של שנת 2016 ברגע שאגיע אליהם. מה התקציב המקסימאלי? אין לי ממש הגבלה של תקציב, פשוט מחפש משהו טוב שיחזיק מעמד האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, וקצת עריכה ADOBE PREMIER …
-
- 0 תגובות
- 813 צפיות
-
-
החלטתי שהגיע הזמן להעיף את ה P4 הישן שלי, אחרי יותר מ 3 שנים שהוא שירת אותי, תם זמנו. אני לא הכי סגור על הקטע של הכרטיס מסך... כרגע יש לי 7900GS, עם קירור VF900, שכניראה בגלל הגבלה של המעבד הוא גם מוגבל חזק באובר, כי אחרי 525 לליבה התוצאות במקום לעללות יורדות, אני חושב אולי לנסות לסחוב איתו עוד קצת, להוציא ממנו OC טוב, ולהחליף אותו בהמשך וככה לקזז טיפה במחיר של המחשב ( כי אין לאף אחד בבית צורך בכזה כרטיס, ואני לא רואה את עצמי מוכר את זה לאחד החברים שלכולם יש מחשבים ישנים עם AGP ) עכשיו כמה דרישות... מעבד - מרובע ליבה חשבתי אולי על Q9450, אבל השאלה מה יהיה המחיר הסופי שלו. אם באזור ה 1500 אז אני מאמין שאני אלך עליו זכרון - 2 ג'יגה מינימום במהירות 800MHZ הארד דיסק -…
-
- 6 תגובות
- 813 צפיות
-
-
שלום לכולם אני שוקל לקנות מחשב נייד שישמש כמה שיותר תחליף למחשב שולחני. הכוונה היא לא לקנות מחשב נייד מטורף אלא "לדחוף" כמה שיותר לתקציב הנתון. שימושים (עפ"י סדר עדיפויות): 1. עבודה שוטפת (אינטרנט, מוזיקה, אופיס...). 2. עבודה עם תוכנות יחסית כבדות כמו פוטושופ, VS2008 ותוכנות קומפילציה. שימוש בתוכנות אלה לא יעשה באופן קבוע אך חשוב שיהיה ניתן לעבוד איתן באופן "נורמלי". 3. צפייה בסרטים. 4. משחקים. הכוונה למשחקים בקטנה. למשל שיריץ wow, ra3 ומשחקים מהתקופה האחרונה ברמה בינונית עד בינונית פלוס. כ.מסך מובנה לא בא בחשבון. 5. לא צריך אחריות בינליאומית, משקל לא ממש רלוונטי. דילמות: 1. מסך מבריק - לא. פשוט מציק מדי. אי אפשר לעבוד איתו בכלל אם נמצאים במקום שמואר מהשמש. 2. אחריות. …
-
- 2 תגובות
- 813 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום המכובדים! אני מתכוון למכור את המערכת הבא: מעבד E8500 לוח אם Asus p5q PRO זכרונות Gskill 2*2GB קירור מעבד Thermalright Ultra-120 כ. מסך Club 3D HD 4870 1GB מארז Antec One Hundred (נקנה פחות משנה) ספק Hyper 620W (ספק מעולה, שקט ומחזיק את כל המערכת בלי שום בעיה) כונן קשיח Seagate 1Tb כונן DVD רוב החלקים נקנו בסקיי פי סי הישן, ולא עברו OC. כל החלקים שמורים במצב טוב ועברו נקיון פעם ב.. כמו כן נשארו לי ניירות וחלקי ספייר מהערכה של לוח אם, כ. מסך ומארז(יש לי אפילו קופסה של המארז). המערכת מורכבת ומוכנה לעבודה - פשוט לחבר ולהשתמש. המחשב מסוגל להריץ רוב המשחקים על הגדרות גבוהות. הכוונה שלי למכור אותו לכיוון 1000-1200 ש"ח. מה דעתכם, כמה הוא שווה?
-
- 0 תגובות
- 813 צפיות
-
-
אהלן, הלפטופ שלי שבק חיים ומסרתי אותו למעבדה, המחיר להחלפת לוח אם די יקר ורציתי לדעת האם יש דרך להחליף את הלוח אם בצורה עצמית, כמובן שאני בעל רקע ודי בקיא מדענין, ורציתי באמת לדעת מה סך המחירים ללוח אם של ניידים, מחשב של fujicom simens תודה מראש ..
-
- 6 תגובות
- 813 צפיות
-
-
עליי לבדוק משהו ואני הבנתי שיש את IBM רולייט וסרב פרו . תודה
-
- 2 תגובות
- 813 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1600 דולר א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עד חריגה של 200 דולר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים, תכנות, שימוש משרדי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). Quad HD 4K -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהה 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת…
-
- 0 תגובות
- 813 צפיות
-
-
הנה המלצה שקיבלתי מימשהו : Frontier 007 for Pentium IV/AMD 400 Watt ATX Case 1 169 ¤ = מארז AMD Athlon 64 3700 San-Diego Socket 939 BOX 1 1399 ¤ = מעבד Thermaltake BigTyphoon CPU Cooler 1 235 ¤ = קירור למעבד Western Digital 250GB 7200rpm 16MB Buffer S-ATAII HDD 1 550 ¤ = דיסק קשיח DFI Infinity NF4 Ultra SATA-II nForce 4 Ultra 939 Motherboard 1 571 ¤ = לוח אם GeIL 1GB (2x512MB) DDR 400 Dual Channel Value Memory 1 640 ¤ = זיכרון 17" Infinity 172D Samsung Panel Siver/Black (8ms) LCD Monitor 1 1430 ¤ = מסך EVGA e-Geforce 7600GT CO PCX 256MB DVI Video Card 1 1292.8 ¤ = כרטיס מסך + מסך דק 17 (עדיין לא יודע איזה לבחור) ...
-
- 2 תגובות
- 813 צפיות
-