ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,472 דיונים בפורום זה
-
היי, אני מתכנן לקנות בקרוב מחשב חדש(חודש בערך) ואני מנסה להכין מפרט כדי לקחת הצעות מחיר ממס' חנויות. אני אודה לכם מאד אם תוכלו לעזור לי בהרכבת מפרט כזה. התקציב שלי הוא 7000 ש"ח(כנראה, תלוי במה שההורים שלי יחליטו) והשימושים שלי במחשב הם בעיקר משחקים כמו nfs: most wanted ו aoe3, מעט מאד קידוד וידיאו והמון גלישה באינטרנט. אני זקוק גם למקלדת, עכבר, רמקולים ומסך. זה מה שהצלחתי לבנות עד עכשיו(אבל אין לי מושג לגבי זיכרון): AMD Athlon 64 3200 (939-pin) Box - 1035 ASUS A8N-SLI nVIDIA nForce4 SLI Socket 939 - 804 Maxtor MaXLine III 250GB SATA 16MB 7200RPM - 690 XFX/GIGABYTE/ASUS/LEADTEK 7600GT - 1300 NEC ND-4550 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X - 300 Thermaltake Swing VB6000 Black 430 Wat…
-
- 12 תגובות
- 829 צפיות
-
-
-
http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-n3010-a430m.htm סוללת 6 תאים http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-3300-430m.htm סוללת 4 תאים מרתק שלסוללה יש x תאים, אבל מישהו יודע לתרגם את זה לשעות עבודה? איזה מהדגמים עדיף לדעתכם? (חשוב לי בעיקר ניידות וזמן סוללה) יש הבדלים מורגשים בין i3 330M לבין i5 430M? תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 829 צפיות
-
-
שלום, אני משדרג לאמי את המחשב. אני מעוניין להתייעץ איתכם בבחירת ה"זיווג הקדוש", קרי לוח אם ומעבד. המחשב הוא מחשב לעבודה משרדית, כך שהצרכים הם צנועים. לא חובה, אך יש לכך עדיפות: חיבור USB3. עדיפות יחסית גבוהה. חיבור SATA 6/gbs. עדיפות נמוכה למדי. חיבור DVI. כן חובה. עדיף יותר מ 2 סלוטים לזכרון. לא קריטי. עדיף לוח בתצורה מלאה ולא micro atx. גם לא ממש קריטי. נכון לכרגע, אני חושב על שילוב של 255 Athlon II x2 או 455 Athlon II x3 עם הלוח Gigabyte 880GM-USB3. שילוב כזה יצא בין 765 ל 830 שח. לפי מה שראיתי ומצאתי, כל תצורה של אינטל, במחירים דומים, לא תכלול USB3. עם זאת, אין לי התנגדות למפרט מבוסס פנטיום G620, או משהו בסגנון. אני מעוניין ברכיבים מ KSP בלבד, מטעמי נוחות. אשמח לשמו…
-
- 1 תגובה
- 829 צפיות
-
-
אני קונה מחשב לתיכנות (לא גרפיקה אבל הרבה יישומים כבדים שרצים ביחד) ולמשחקים (בעיקר סיביליזיישן וכאלה) התקציב הוא בערך 8000 ללא מסך (יש לי סמסונג p2250) הרכבתי מפרט, אשמח לשמוע תגובות - בעיקר לשמוע אם לקחתי חלק שאינו מתאים או אינו אמין בבחירת הספק, המארז ולוח האם די הימרתי (קראתי המלצות שלכם בפוסטים קודמים) מעבד: [..] INTEL CORE i7 S1156 2.93GHz 875K "UNLOCKED" - w/o CPU COOLER - BOX ₪1749 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-X58A-UD3R REV2.0 ₪1125 זיכרון: [..] G.SKILL "RH" 6114MB (2048MBX3) DDR3 2000 CL9 - RIPJAWS ₪1060 כרטיס מסך: [..] GAINWARD GTX460 2GB GDDR5 - RETAIL ₪1351 כמות:2 צורב DVD: [..] SONY NEC DVDRW AD-7260S X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪105 מארז: [.…
-
- 4 תגובות
- 829 צפיות
-
-
תודה לכל מי שנרתם לעזור, מעריך מאוד. מצורף שאלון המפרט את הדרישות בהתאם לחוקי הפורום: 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 4000. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, אבל עד 100-150 במידה ויש תועלת אמיתית. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, סרטי Hd, עבודה משרדית, Matlab א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא משחקים ספציפיים, דברים חדשים ומהשנים האחרונות. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גו…
-
- 0 תגובות
- 829 צפיות
-
-
מצאתי מחשב נחמד באייבורי http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1293&CatCode=1 מה התגובות? המסך לפי מה שהבנתי לא איכותי, בנוסף לרמקולים אני מחפש גם רמקולים איכותיים, שישמשו לי לאמצעי אודיו היחידי בבית. +עכבר, מקלדת.. בקיצור מפרט מלא
-
- 8 תגובות
- 829 צפיות
-
-
מחשב לאמא שלי (שימוש ביתי, בלי אוברקלוק, לא מתכונן שידרוג), יש לחבר הנחה מאינטל. אני לא מבין יותר מדי בדברים כאלו אז אשמח לעזרה. בינתיים מה שחשבתי: מעבד Intel® Core™ i5-4570T Processor לוח-אם GIGABYTE Q87M-D2H זיכרון - 8GB Kit (4GBx2), 204-pin SODIMM, DDR3 PC3-12800 memory module כונן למערכת הפעלה - Intel® SSD 535 Series (240GB, 2.5in SATA 6Gb/s, 16nm, MLC) ההתלבטויות: צריך למחשב מארז+קירור+ספק כוח - ראיתי במפרט דומה במפרטים המומלצים ספק כוח Seasonic S12II-520W or FSP Raider 550W or Antec Neo-Eco 520c, מתאים? המלצות בכללי לשלושת הדברים האלו? בכלל לא חשוב שקט האם לדעתכם כדאי כונן קשיח רגיל (לא SSD) בנוסף לכונן ה-SSD? יש משהו אחר ששכחתי (לא צריך מערכת הפעלה)? ת…
-
- 2 תגובות
- 829 צפיות
-
-
הינה המפרט האם הכל מתאים אחד לשני יציאות SATA2 ? הכל בסדר המפרט טוב ? Intel Core 2 Duo E6300-1.86 GHZ- 2MB Cache- LGA 775 כרטיס מסך WinFast PX7600Gt TD256M ConRoeXFire-eSATA2 s775, 945P, DDRII 667, 2xPCI-E Crossfire ?250GB 7200RPM, 16MB, SATA II? ספק כח Enermax LIBERTY 400W, ACTIVE PFC DDR II 667? - TwinMOS? 1 GB סטיקים 2 רמקולים Genius SW-5.1 1000 Subwoofer+5 Satllite Sub+5 סט מקלדת ועכבר Microsoft OEM Multimedia Keyboard+Wheel mouse optical ?LG DVD±RW GSA-H10AK x16, DL x8 (Black)?? מארז Raidmax SAGITTA WIndow Black 2X 120mm LED No PS דיסק לצריבה Philips DVD-R X16 50pcs Pack
-
- 4 תגובות
- 829 צפיות
-
-
שלום לכולם. לאחרונה נפל לידי מחשב נייד HP 6540B מסדרת PROBOOK עכשיו, אני הבנתי שלמחשב הזה יש כרטיס מסך של ATI 4550, או משהו בסגנון, אפילו יש דרייברים באתר של HP להוריד של ATI. אבל כשהורדתי אותם והתקנתי, זה הראה שגיאה ולא רוצה להתקין את הדרייבר.. האם ישנם כמה דגמים של המחשב הזה 6540B? האם יכול להיות שלחלק מהדגמים יש כרטיס מסך מובנה ולחלק לא? האם הכרטיס הוא העצם הכרטיס מובנה של INTEL רק בשיתוף עם ATI, או משהו בסגנון? או שבכלל אין למחשב הזה כרטיס מסך אחר חוץ מהכרטיס המובנה (והגרוע ברמות אני חייב לציין) ואתרים אחרים הטעו אותי..? הידע שלי הוא רק במחשבים נייחים ואני חדש בכל העסק של הניידים, האם החוקים אחרים? תודה רבה מראש למגיבים.
-
- 2 תגובות
- 829 צפיות
-
-
שלום ! אני מעוניין לקנות מעבד חזק שיתאים למשחקים כבדים (דרך אגב, יש לי כרטיס מסך ASUS GTX 580). אני מתלבט בין i7 2600k לבין i5 2500k. הi7 עולה 400 שקל יותר וזה לא נראה לי שווה את זה, אבל מצד שני אני מעדיף ללכת על "הכי טוב ובטוח".. יש למישהו איזו המלצה על אחד מהם, או המלצה על מעבד אחר בתקציב של עד 1600 שקל? דרך אגב, אני מעוניין לעשות אוברקלוקינג אם זה משנה...
-
- 4 תגובות
- 829 צפיות
-
-
מחפשת מחשב לשימושי אופיס וגלישה שיהיה קל (רצוי סביב 1.5 ק"ג) מסך לא קטן מדי (13.3 מתאים?) עם אחריות טובה במחיר עד סביבות 2500 יש דבר כזה? דגמים מומלצים כלשהם? תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 829 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מחשב נייד של GIGABYTE W576V ואני מחפש להתקין לו זיכרונות של DDR2 בגודל של 4 ג'יגה בייט. מי יכול להגיד לי מאיפה אפשר להשיג כי אני לא מוצא. תודה
-
- 8 תגובות
- 829 צפיות
-
-
שלום, אני מתחיל ללמוד קרוס עיצוב גרפי במכללת ג'ון ברייס. אני מעוניין לרכוש מחשב נייד שאוכל להשתמש בו למטרות גרפיקה. האם יש למישהו המלצה למחשב (התקציב שלי הוא 2500-3500 ש"ח). בנוסף, הייתי מעוניין לקבל חוות דעת על מחשב שהמליצו לי באייבורי תודה רבה "15.6 Acer Aspire 5750G i5-2450M GF [table][tr][td]מעבד[/t]Intel® Core™ i5-2450M Processor 2.50GHz[table][tr][td]מסך[/t]"15.6 1366x768 LED[table][tr][td]מצלמה[/t]יש[table][tr][td]מאיץ גרפי - Video[/t]NVIDIA® GeForce® GT 610M 1GB[table][tr][td]זכרון[/t]4GB DDR3[table][tr][td]דיסק קשיח[/t]500GB 5400RPM[table][tr][td]מערכת הפעלה[/t]Windows 7 Home Premium 64Bit[table][tr][td]שפת ממשק[/t]עברית, אנגלית או רוסית[table][tr][td]Office S…
-
- 0 תגובות
- 829 צפיות
-
-
מחשב מבוסס Intel ייעוד המחשב: גרפיקה כגון: Photoshop, Illustrator, Indesign. עדיפות ל-4GB זכרון ומעלה. מסך LCD 19' או 22' (אם יכנס בתקציב). מקלדת ועכבר - סט פשוט והרגיל של מיקרוסופט. צורב DVD. רמקולים ממוצעים בסיסיים. התקציב הוא עד 3.5K עם חריגה קטנה גג 4K, עדיף לא להגיע לזה. מקווה שתצילחו לבנות מפרט איכותי. תודה רבה!
-
- 5 תגובות
- 829 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני צריך לקנות מחשב לאבי לצרכי גלישה באינטרנט בלבד. אנא עיזרו לי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט. 3. ללא ציוד הקפי. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?1 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה ללא אופיס כולל הרכבה. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית?לא 10. האם חשוב לשמו…
-
- 0 תגובות
- 829 צפיות
-
-
קו מוצרי ה-XPS של היצרנית האמריקאית עתיד לחזור אל עולם הטאבלטים, הפעם עם מערכת חלונות 10 מלאה, מסך 4K מתקדם ועוד לכתבה: http://hwzone.co.il/הצצה-ראשונה-לטאבלט-המתקדם-של-דל-שיתחרה/
-
- 0 תגובות
- 829 צפיות
-
-
שלום לכולם אשמח לעזרה בבחירת מפרט ללמודים אינטרנט בעיקר סביב 3000-3300 ש"ח עם אפשרות לחריגה כשהדבר הכי חשוב זה עלות מול תועלת חבל לבזבז כסף סתם אין לי דרישות תובעניות מהמחשב המחשב אמור לשרוד כ3-4 שנים אולי בעתיד אני אוסיף או אחליף משהו אך בגדול זהו המחשב. תודה לעוזרים האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לא נראה לי שאפשר לחסוך כאן משהו. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג כמה שצריך כל עוד שומרים עלות מול תועלת גבוהה. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? בעיקר אינטרנט ולימודים,מידי פעם גם סרטים מוזיקה,משחקים ממש מעט. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא. 4.…
-
- 4 תגובות
- 829 צפיות
-
-
צריך מפרט למשחקים בתקציב של 2000 שקל יש כבר מסך של 26" ולא צריך שום ציוד היקפי. אם התקציב לא מספיק למחשב שיריץ משחקים שיוצאים היום בבקשה תגידו לי מראש ואל תרכיבו מפרט. עדיף כמה שיותר שקט. ואני גר בחדרה אז עדיף מפנדה או מאייבורי תודה מראש לכל העוזרים!
-
- 3 תגובות
- 829 צפיות
-
-
שלום, ראיתי את המפרט באתר של המקסימום גיימינג ב2820 ₪ , והיות ואיני צריך צורב והארד דיסק המחיר עומד על 2400 ₪ , מה שמשאיר כ600 ₪ שאפשר לנצל. מה עדיף לשדרג? כרטיס מסך, מעבד, או לוח אם בכלל כדי לנסות ולהוציא אקסטרה מהכסף? אולי יש צורך במפרט אחר לגמרי? תודה רבה לעונים! 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.משח…
-
- 5 תגובות
- 829 צפיות
-
-
הלך לי לוח האם של המחשב - ASUS P4T533-c Chipset 478 למחשב יש כונן DVD כרטיס רשת אלחוטי ספק 300 ואט, כרטיס פיירוויר ומארז לא רע המחשב משמש לשימוש משרד (אופיס) + פוטושופ לעיבודי תמונות בסיסיים ולכידת וידאו במסרטה הביתית. התקלה לא באה בזמן טוב - ואשמח לרכוש את החלקים המומלצים במינימום מחיר: לוח, ספק, מעבד, 1 גיגה זכרון האופטימליים.
-
- 3 תגובות
- 829 צפיות
-
-
שלום, שמתי לב שכשאני בודק מהן הטמפרטורות של המעבד שלי בכמה תוכנות שונות, הטמפרטורות שונות ב10 מעלות בין אחת לשניה. למה להאמין? אחת מראה 35 והשני 46
-
- 0 תגובות
- 829 צפיות
-
-
שלום, הרכבתי את המפרט הזה לפי המלצות והשוואות ורציתי לקבל חווד נוספת: הנק' שעדיין לא ברורות הן: ספק - HEC זולים אבל מה מומלץ? לקחתי 750 עקב פוטנציאל ל-SLI אבל איזו חברה עדיפה? קירור למעבד - יש מבחר גדול - יש לי תקציב עד 250 שח אבל מה הכי יעיל ולא תהיה לו בעיה לשבת על הלוח אם במארז הזה? RAM - האם זה שבחרתי מספיק טוב? יש משהו שווה יותר עד תוספת של 100-150 שח? מעבד Intel Core 2 Quad Q9300 Box ¤1321 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IQ9300 לוח אם ASUS Striker II Formula ¤1522 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=31169 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 16MB ¤448 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=5000AAKS זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048M…
-
- 8 תגובות
- 829 צפיות
-
-
שלום, הורדתי את הדרייברים מהאתר של היבואן הרשמי ח.י אלקטרוניקה אבל לא הותקנו כולם מישהו יכול להביא לי קישורים לדרביירים של המחשב הנ"ל במיוחד לכרטיס רשת האלחוטי תודה מראש עוזרים
-
- 2 תגובות
- 829 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? 1) לימודים (אופיס) 2) בידור ביתי (סרטים) 3) עריכה גראפית לחובבים (תמונות בפוטושופ בסיסי) * גודל המסך? 12-13" * משקל רצוי? לא מכיר את המקובל כיום. המחשב אכן הולך להיות.... נייד. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? חיובי. חובה לפחות 4 שעות, רצוי לא פחות מ-6 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא תנאי הכרחי... * בלוטות? לא תנאי הכרחי... * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא תנאי הכרחי... (מינימום 100G. מניח שהסטנדרט גבוה יותר) * כונן CD/DVD? צורב? רצוי, לא חובה * כונן Bluray? זה קיים עדיין?? לא... תודה (: * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. win7. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. נקודות נוספות: 1. אפשרית חריגה בתקצי…
-
- 1 תגובה
- 829 צפיות
-