ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,375 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם מחשב לסטודנט הנדסה רפואית ללא מסך ומערכת הפעלה. מיועד לתוכנות משרדיות (office, visual studio, matlab...) סביבות 2000 שח, אם אפשר לחסוך-טוב. השקט לא חשוב, אין שום דרישות מיוחדות למשחקים, אזור באר שבע עדיף. בחנות מסויימת המליצו על: Core 2 Duo E7500 ASUS P5G41C-M LX s775 C2Q 1333Mhz DDR II 800Mhz 2GB Mushkin Value HS נראה לי רכיבים קצת ישנים. יש אפשרות למחשב יותר חדש במחיר המדובר. תודה.
-
- 0 תגובות
- 550 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה להתייעץ אתכם לגבי מחשב נייד שאמור לשמש אותי במשך 4 שנים ללימודי הנדסה. אחרי הרבה חיפושים וקריאה בפורום הבנתי ש lenovo flex 2 מומלץ וגם עונה על הצרכים שלי. אני חושב לקנות את הדגם: [h=1]Lenovo Flex 2 (14 inch) 5942-6615 . הבעיה היא שאין בו כונן ssd, אבל גם לא מצאתי מחשב עם כונן ssd מספיק גדול במחיר נורמלי. השאלה היא אם אני אוכל בעוד שנה/שנתיים כשהמחירים ירדו להחליף את הכנון הקשיח של האחד טרה בכונן ssd. ומה דעתכם על המחשב הזה בכללי? הנה הדרישות: [/h] * מטרות המחשב? הפעלה מהירה של תוכנות שאצטרך להשתמש בהן בעתיד שקשורות ללימודים , אינטרנט ואופיס, צפיה בסרטים . * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14 או 13.3 עדיפות למסך מגע * רזולוציית המסך? לא חושב …
-
- 9 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אז ככה מצד אחד אני צריך מסך מגע. עבור שרטוטים וזיהוי כתב יד של MATHTYPE. ואף סתם טקסט אני לא אוהב מחברות. מצד שני יש לי צורך במקלדת מלאה למטרות תכנות והקלדת טקסטים ארוכים. ומצד שלישי עוצמת עיבוד רצינית עבור קומפילציה/אנליזה וסינטזה. ומן הסתם קישוריות מלאה. יש המלצות? תקציב עד 6000 אבל מוכן לשלם עד 8500 אם יש בזה יתרון משמעותי
-
- 0 תגובות
- 664 צפיות
-
-
שלום אשמח להצעה למחשב איכותי שיתן לי שקט בזמן הלימודים. העדפה לחברDELL/LENOVO אשמח לעזרתכם 🙂 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 אם שווה את הכסף מוכן להשקיע יותר.. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית וצפייה בתכנים במחשב 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אולי עכבר.. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? רצוי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין …
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 5000 אפשר לחרוג בכמה מאות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, גלישה כבדה באינטרנט, תכני HD 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאוד חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום חברי הפורום אני מחפש מחשב לחבר סטודנט גודל מסך 15/14 השימושים שלו הם ללימודים (עבודה משרדית), מעט פוטושופ/פריהנד. הוא מעוניין שלמחשב תהיה יציאת HDMI אם אפשר שיהיה כמה שיותר קל (אני מודע שהתקציב נמוך יחסית) אם אפשר ונכנס בתקציב אז גם מערכת הפעלה ניתן לחרוג עד 500 ש"ח בערך תודה חברים
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם בעוד כשבועיים אני אהיה בארה"ב לתקופה קצרה, ואני רוצה לחזור לארץ עם מחשב נייד חדש לקראת תחילת הלימודים באוניברסיטה. אני אתחיל ללמוד מדעי המחשב בשילוב של משהו נוסף (הנדסה/פיזיקה), והדרישות בהתאם. תקציב: 5000 ש"ח עם אופציה לחריגה, בהתאם להמלצות שלכם. אז מבחינת השאלון הפורמלי: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) המטרה הראשית - תכנות! בנוסף, הרצת כל תוכנות המעבדה הרלוונטיות בתארי הנדסה/מדעים. מבחינת פנאי אני רוצה שהמחשב יוכל להריץ סרטים בצורה חלקה. דרישות בשמיים, אני יודע * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 ש״ח, גמישות במקרה חריג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, קריאת ספרים, תכנות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאוד חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך לכלול מערכת הפעלה או אופיס. המחשב יריץ ארץ׳ לינוקס בלבד 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר …
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? בעיקר תכנות, צפיה בסרטים, לימודים ופוטושופ. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מעדיף 14', אפשר גם 13.3'. עדיפות למט IPS אך לא חובה. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) כמובן שלפחות HD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? 1.8 ק"ג זה הגבול העליון * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מינימום 5 שעות בפועל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) כמובן שHDMI * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) מתלבט בין SSD ולגבות במקרה הצו…
-
- 7 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
לאחר שעזרתם לי רבות, אשמח לעזרה עבור חבר * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, תיכנות * גודל המסך? 14 או 13.3 * רזולוציית המסך? HD ומעלה * משקל רצוי? עד 1.65 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? סוללה לפחות ל-5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לפחות 256 GB כאשר במינימום 128 GB SSD * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כולל מערכת הפעלה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? עדיפות גבוהה ל- DELL או ASUS תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
קראתי ובדקתי על מחשבים החלטתי לקנות vostro 1320 עם מעבד p8600 - מה שנראה הכי מתאים לצורך שלי (עבודה מול eclipse וmathlab וניוד לאורך כל היום באוניברסיטה ועבודה איתו באוטובוס בדרך הביתה) בדיקה מול כמה חניות מראה שאין אותו במלאי לאף אחת מהן והם טענו שגם אין ליבואן השאלה היא האם להתפשר על מעבד - לקחת t6670 ובדרך לחסוך קצת כסף ( אני לא יודע האם הוא מספיק טוב בשביל מה שאני צריך) או לחפש דגם אחר? יש דגם יותר מתאים לצרכים שלי במחירים האלו? או שהמעבד היותר חלש מספיק בלי בעיה? נ.ב אם אין דגם באמת מתאים והמעבד לא שווה את ההשקעה אין לי בעיה לחכות עוד כמה זמן במידה וידוע על משהו עדיף שיוצא בקרוב תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 821 צפיות
-
-
אני סטודנט להנדסת תכנה, וגם עוסק מעבר ללימודים בתכנות ובניית אתרים. נראה לי שהשימוש הכבד הוא: Visual Studio 2008 ומעלה שרתים מקומיים (Apache/IIS) לבקרה על פיתוח אתרי אינטרנט אשמח לקבל המלצה מבין האפשרויות הבאות: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5688&CatCode=315 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5153&CatCode=315 ההבדלים הם שלראשון יש מעבד i3 ולשני intel Dual-core T440 ולשני יש יותר זכרון גם RAM וגם דיסק קשיח (2GB/250GB מול 3GB/500GB) תודה רבה!
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב? 4.5-5K 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), תכנות, משחקים (קלים), צפיה בסרטים,הורדות. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי?מסך (22'), מקלדת ועכבר אלחוטיים. 10. האם מתוכנן OC? מתוכנן ברמה בנונית. (לא הולך לנסות לשבור שיאים. 11. במפרט למשחקים - מקסימום משחקי אסטרטגיה בזמן אמת. תודה רבה לכל העוזרים!!!
-
- 4 תגובות
- 567 צפיות
-
-
1. תקציב: 4K עם אפשרות לחריגה 2. מטרות המחשב: תכנות (סטודנט למחשבים), גלישה והורדות באינטרנט, משחקי אסטרטגיה, והרבה סרטים. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי: כן עכבר ומקלדת אלחוטיים. ומסך 22' פשוט. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו: לא. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו: כן למעבד מרובע ליבות INTEL מהסדרה הישנה. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם: לא. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה: לא. 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם: שיהיה אפשרות לחבר שני מסכים, ולשחק משחקי אסטרטגיה (C&C וכד') 9. האם חשוב שקט: חשוב אך לא בטירוף. 10. האם מתוכנן OC: לא. אני אוהב שהמחשב עובד מהר ולא נתקע. אשמח לכל עזרה יש אפשרות להו…
-
- 3 תגובות
- 703 צפיות
-
-
שלום לכולם, המחשב הנייח שלי כבר בן 7 ועשה את שלו (בגבורה, יש לציין). נפלה הזדמנות - המשפחה טסה לחו"ל ויש מקום לחזור עם מחשב. התקציב הוא עד 600$, אבל על 50$ נוספים לא נלך לרבנות. להלן הדרישות מהנייד: * מטרות המחשב? לימודים, גלישה באינטרנט והכי חשוב - צריך להריץ תוכנות תיב"מ כמו SolidWorks, SolidEdge. * גודל המסך? 14" - כדי שיהיה גם נח להסתובב איתו. לא חשוב מט/מבריק. * רזולוציית המסך? לא קריטי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? אין, אבל עדיף אחד שלא ישבור לי את הגב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כ-3 שעות זה די והותר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? חיוב…
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אח שלי סטודנט והוא רוצה לקנות נייד לצרכיו הלימודיים, שימוש בישומי אופיס, גלישה באינטרנט וכן הוא רוצה לראות במחשב סרטים וסדרות באופן חלק. הציעו לו את לנובו S300 ורציתי לשאול אתכם אם כדאי לו לקנות את המחשב הזה עבור הצרכים שלו.
-
- 1 תגובה
- 864 צפיות
-
-
ערב טוב אני סטודנט שנה א לעיצוב תקשורת חזותית ואני מתלבט אם לקנוח מחשב נייח או נייד רציתי לדעת איזה מפרט למחשב נייד אתם מציעים שיכול לתמוך בכל התוכנות של אדובה ועוד... ומה מחירו תודה שיר
-
- 1 תגובה
- 696 צפיות
-
-
שלום לכולם, מתחיל ללמוד מדעי המחשב-פיזיקה ממש עוד שבועיים, ורוצה מחשב חזק יחסית שיתאים לדברים הבאים: תכנות וקומפילציה (אני חושב להתקין גם windows וגם linux), כנראה שבשלב ראשון לא כבד מדי אבל הייתי רוצה להיות מסוגל, כנראה דרך אקליפס או בסגנון, וגם שיהיו לו מספיק משאבים להפעיל מטלב בצורה טובה (בכל זאת קצת פיזיקה ). לראות סרטים ב- Full HD 1080p, אשמח גם להמלצה בנפרד עבור מחשב (כרטיס מסך) בשביל עריכה גרפית (דו מימד). שלא יהיה כבד מדי (סוחב כל יום לקמפוס בכ"ז). וכמו ש-chevy אומר תמיד: "תענה על השאלון הבא בבקשה:" * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים Full-HD, תכנות (matlab, eclips etc) * גודל המסך? סטנדרטי (15" אבל לא קריטי), מט. *מעבד? i5…
-
- 0 תגובות
- 677 צפיות
-
-
* גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מבריק * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא מבין* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? כמה שיותר קל - המטרה היא להסתובב איתו הרבה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) יום עבודה באיזי - אופיס בעיקר, שמונה עשר שעות של אופיס. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא מבין בזה, אבל אני מתכנן לחבר אותו למסך בבית לצורך הקרנת סרטים. * Bluetooth? לא חובה *…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בעוד חודש וחצי אני מתחיל תואר ואני לא ככ יודע איזה מפרט דרוש לי. כמו כן יש לי אפשרות לקנות בארה"ב, השאלה האם זה שווה את הסיכון. לפי מה שהבנתי מה שחשוב זה ram לא פחות מ8 GB , מעבד טוב, משקל יחסית נמוך , מסך מט ( טוב לשעות ארוכות של קריאה מהמחשב). אשמח לשמוע עוד עצות . אם יש המלצות על מחשב ספציפי בארץ או בארה"ב זה יהיה מעולה. תודה רבה.
-
- 20 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
שלום, ההורים שלי טסים בינואר לאחי שגר בלוס אנג'לס, ואני רוצה לנצל את ההזדמנות הזאת בקניית מחשב נייד. * מטרות המחשב? העבודה העיקרית תהיה למטרת התואר וזה בתכנות, כרגע יוצא לי להשתמש ב VISUAL STUDIO, עבודות משרדיות, צפייה בסרטים ועריכה בפוטושופ. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6'' * רזולוציית המסך? כמה שיותר גבוה שיהיה לי יותר משטח עבודה לעבוד איתו. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין דרישה מיוחדת * משקל רצוי? המחשב הזה יהיה איתי 24/7 לכן כמה שיותר קל ככה יותר טוב D: * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטע…
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5k. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיפות לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים, שימוש יום-יומי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). AutoCad, Beam, Photoshop. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? תחליטו…
-
- 0 תגובות
- 661 צפיות
-
-
שלום, חבר טוב שלי שלומד מדעי המחשב צריך מחשב. בגדול מדובר על 15.6, כאשר אשמח (הוא ישמח) לשמוע גם על אופציות של מסך יותר גדול (17.3?) בכל אופן, יש צורך במחשב חזק בסה"כ בשביל תוכנות תכנות. לא ישמש למשחקים, אין צורך בהרדיסק גדול במיוחד, אין צורך ואולי עדיף גם ללא כונן אופטי רצוי שיהיה עם זמן סוללה מכובד, כעקרון אין צורך במערכת הפעלה. עדיף מסך מט, אבל זה לא עניין קריטי. אגב, מהי המקבילה של הV131 ב15.6? (המחשב שיש לי, ומשמש אותי בנאמנה ומפגין סוללה מרשימה) תודה רבה!!!
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
http://www.pc-online.co.il/item.php?ps=3307 כמובן אני יעשה לו הרחבה נחמדה ל SSD אין לו מערכת הפעלה אבל אני יכול לקנות ב 60 שקל להתקין אותו דרך דיסק און קי ווינדוס 8 האם לדעתכם שווה? המסך טוב? האם ה flex 2 יותר טוב? (אני קריטי לגביי המשקל)
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
לאחרונה אני מחפש מחשב שיהיה נוח קל קטן מימדים ללימודים וגם סצת למשחקים ראיתי את המחשב של חברת asus מדגם 10j מה דעתכם עליו? האם הוא שווה את המחיר או שעלי להתפשר על מחשב כבד יותר גדול יותר (15.4 אינצ') ולקבל ביצועים טובים יותר? האם יש מחשבים באותו הגודל שנותנים ביצועים טובים יותר? מבחינת המשחקים בלבד. תודה רבה
-
- 8 תגובות
- 761 צפיות
-