ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
* מטרות המחשב? משרדי, סרטים, קצת משחקים, קצת עריכת מוזיקה. חשוב שיהיה קל להרחיב זיכרון או כרטיסי קול/וידיאו אם ארצה לחזור להתעסק בעריכת וידאו או תיקלוט אותם זנחתי לבינתיים... * גודל המסך- עד 14", שלא ישתקף (זה מאט?) * רזולוציית המסך- לא כ"כ משנה, לא בטוח אם יש חשיבות ל-FHD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא חובה, מה שיותר נוח לשימוש ארוך במהלך יום- גלישה באינטרנט וכתיבת עבודות. * משקל רצוי- עד 2 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? הבנתי שדור 4 של אינטל שהגיע לאחרונה ארצה מספיק ל-8-10 שעות, אחת הסיבות בגללן חיכיתי. אשמח ליותר מ-5 שעות בכל מקרה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? משהו שאוכל לחבר עמו את המחשב למסך ישן יחסית עם "הכנה ל-HD"- יציאת DVI לדעתי. אולי יציאה אלחוטית- האם זה …
-
- 0 תגובות
- 827 צפיות
-
-
שלום , הוצע לי המפרט הבא ע"י אחת החנויות, בהתבסס על המפרט שקיבלתי כאן : Intel Core 2 Duo Processor E8400 3GHz 1333MHz 6MB Tray ¤799 ASUS P5Q-E ¤799 CORSAIR DDR2 2048MB 800MHZ CL5 ¤603 GeCube Radeon HD4870 512MB DDR5 PCIe ¤1400 Western Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 7200rpm 16MB Hard Drive ¤375 THERMALTAKE ARMOR BLACK + Window ¤914 CORSAIR HX 520W PSU ¤550 רציתי מחשב שיתמוך בקרוספייר, אבל אז יצא לי יקר מדי. שאלות : 1) בהנחה שלא אצטרך בסופו של דבר קרוס פייר, כיצד ניתן להוזיל את המערכת ? המארז נראה לי יקר מדי וכן לוח האם. 2) בהמשך לאותה שאלה, נניח וכן ארצה קרוספייר בעתיד, מהם לוח האם, המארז וספק הכוח הזולים ביותר (אך מספיק איכותיים) שיתאימו למערכת כזו ? 3) E8400 או Q9300?…
-
- 9 תגובות
- 827 צפיות
-
-
אני מחפש מפרט למחשב שיהיה לשימוש לגלישה באינטרנט בעיקר. לשמיעת מוזיקה. וצפייה בסרטים ובתמונות. ולעיתים רחוקות משחקים כמו פיפא 2006 או ניד פור ספיד. חשוב לי שלמחשב יהיה הרד דיסק גדול, יציאה לטלויזיה ועדיפות למארז קטן כמו הבארבון על מנת שאני יוכל להעביר את המחשב מהחדר לסלון ללא בעייה, או במקום זאת איזה מארז שישאר קבוע בסלון! לא זקוק למסך. תקציב עד 3500 דעיפות לחסוך בבזבוזים מיותרים.
-
- 11 תגובות
- 827 צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 827 צפיות
-
-
אני צריך דרייברים למחשב נייד HP Pavilion dv7-1285dx .. שמתאימים ל vista 64BIT ... כמובן שיהיה משרת מהיר.. ניסיתי מהאתר של HP וזה לא זז תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 827 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5.5K חריגה אפשרית 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? dual boot של windows לגיימינג ו-ubuntu לפיתוח תוכנה, בדגש על deep learning. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) ASUS GEFORCE RTX 2070 TURBO TEAMGROUP GX2 1TB SSD DRIVE 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? רמת רעש סבירה 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין צורך ב-RGB, במידה ומתא…
-
- 0 תגובות
- 827 צפיות
-
-
שלום בניתי מפרט על סמך ההמלצות בפורום ובאתר, ואשמח לחוות דעת וביקורות. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 +- 300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף כמה שפחות 2. מה שימושי המחשב ? בעיקר גיימינג, תוכנות שונות ללימודין, א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). arcgis (תדיר), אוטוקאד (מזדמן), תכנות בפייתון (תדיר). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Assassin's Creed Unity' Shadow of Mordor, סקירים עם מודים וכדומה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלי…
-
- 1 תגובה
- 827 צפיות
-
-
רמקולים מובנים חזקים עם איכות סאונד טובה ממש חשובים לי, חוץ מזה לא אכפת לי באמת משום דבר אחר. כן, אני יודע שרמקולים ומחשב נייד הם מושגים סותרים, אבל מה הרע במיעוטו (או בקיצור, הכי נורמלי והכי חזק)? חוץ מאופיס וסרטים אני לא עושה יותר מדי. היה לי lg e500 שאהבתי מאוד אך הוא נגנב ( :-\) ולצערי לא מוכרים אותם כל כך יותר. התקציב שלי הוא 3-3.5K, למרות שהייתי חורג ל4K אם זה משהו מפוצץ. מבין הזולים שראיתי עד כה יש את lg r560 ואת הdell inspiron. הרמקולים שלהם שווים משהו? תודה וחג שמח לכולם, דורי
-
- 0 תגובות
- 827 צפיות
-
-
התחלתי לחשוב מה יהיה המחשב הבא שלי. התקציב לא מוגבל. הוא צריך להיות חזק (ארבע ליבות פיזיות) קל יחסית (2 ק"ג, אפשר לחרוג במאה גרם...) מסך 15.6. לא רועש בפעילות רגילה, ולא רועש מדי בפעילות מאומצת. צמצמתי את ההתלבטות שלי לשלושה דגמים עיקריים, ואשמח לשמוע מה דעתכם, ואם יש לכם רעיונות נוספים: Dell xps 15 Dell percision macbook pro 15 retina המחשב יריץ ווינדוס (למרות שאם בסוף המקבוק יבחר - אני אשחק עם שתיהן במקביל). כמה הגיון יש בלקנות מק ולהתקין עליו חלונות? לא מעניין אותי כל כך מסך מגע. כן חשוב לי להבין עד כמה השתקפויות מאפיינות כל אחד מהמסכים - ברור לי שכולם GLOSSY (למעט הDELL ברזולוציה FHD שמגיע עם אנט…
-
- 0 תגובות
- 827 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין במחשב לגיימינג מתקדם בתקציב של 4500 ש"ח. אפשר חריגות קלות במקרה הצורך. אין צורך בציוד היקפי. השקט של המחשב לא חשוב ולא מתוכנן OC. לא מתוכנן שדרוג משמעותי בהמשך, ואין צורך בהתקנת WINDOWS. אשמח למפרט המייעל בצורה הטובה ביותר את יחס עלות/ביצועים. תודה רבה מראש.
-
- 5 תגובות
- 827 צפיות
-
-
שלום! אשמח לעזרתכם, מחפשת מחשב חדש ללימודים, קניה בעוד כשלושה חודשים. יש המלצות לאיזה דגם ספציפי? ממש לא חייבת מק להבנתי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?10002. מה שימושי המחשב? תוכנות עיצוב ותכנון של אדובי ואוטודסק (פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדיזיין, אוטוקאד, רביט, 3די-מקס, סקצ'-אפ) לעיתים עם חלקן במקביל, כולל רינדורים (וי ריי בעיקר). 3. האם יש צורך בציוד הקפי ? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 56. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מוע…
-
- 8 תגובות
- 827 צפיות
-
-
שלום, (מקווה שזה הפורום המתאים לנושא) יש לי כיום מחשב עם 3 כוננים חיצונים (סה"כ 5T) המכילים סדרות וסרטים. המחשב מחובר לטלויזיה בחדר וכן משמש כשרת סרטים למחשב הנמצא בחדר אחר ע"י רשת אלחוטית. אני מעוניין במחשב נוסף לסלון שישמש כסטרימר ויוכל גם כן להתחבר למחשב הראשי באמצעות רשת אלחוטית. 1. מה התקציב המקסימאלי? - 1,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לחסוך כמה שניתן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - עד 200 ש"ח חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - הצגת סרטים וסדרות באיכות HD. גם 1080P. וחיבור למערכת קולנוע ביתית 5.1 באמצעות רסיבר קיים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום או…
-
- 0 תגובות
- 827 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מתלבט בין מחשב עם מעבד N550, לבין אחר עם מעבד N570. (הבנתי ששניהם בעלי ליבה כפולה, וההבדל היחיד הוא לא משמעותי , במהירות 1.5G לעומת 1.66G). הסיבה להתלבטות- MSI מציעים מחשב עם N570 במחיר זול יותר מאשר מחשב של ASUS שבו יש רק N550. העניין הוא שלא שמעתי על MSI ויש אותו רק באייבורי, ששמעתי עליה דברים לא טובים. מצד שני גם על ASUS לא שמעתי בהקשר של ניידים, אבל הוא נמכר גם ב-KSP שמהם תמיד יצאתי מרוצה. תודה מראש לכל מי שיכול לעזור, מפני שאני מתכוון לקנות 2 כאלו.
-
- 0 תגובות
- 827 צפיות
-
-
בוקר טוב, כבר קרוב לעשור שאני עם אותו לוח אם ואותו מעבד, כנראה שהגיע הזמן לשדרג מPCIE 2.0. אני עדיין לא הכי עדכני לגבי חנויות וחומרות מומלצות אז פונה לפורום פה לקצת עזרה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K +- 500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עד חמש לנצל חופשי מעל זה טיפה להתקמצן ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0.5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג בלבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על …
-
- 0 תגובות
- 827 צפיות
-
-
Intel Core 2 Duo 6420 - 2.13 GHz - 4MB cache - 65W - LGA775 1,131.25 ש"ח INTEL WESTCHESTER (G965) - FIREWIRE - LAN 1000 - VGA - ATX 687.48 ש"ח 1024GB*2 TwinMos DDR II - 800 - TwinMos Original 662.26 ש"ח WD 250GB-16MB AAKS - 7200RPM S-ATA II 375.56 ש"ח Coolermaster Centurion 532 + 430W psu 507.90 ש"ח התקנת רכיבים ובדיקת מעבדה (למחשב חדש בלבד) 169.98 ש"ח סך הכל לתשלום: 3,534.44 ש"ח מה אתם אומרים על המפרט הנ"ל??? לאחר התפזרות העשן סביב כרטיסי הDX10 יתווסף לו אחד כזה בעתיד. כמו אין תכנון כרגע לOC אך האופציה אינה נשללת.
-
- 8 תגובות
- 827 צפיות
-
-
שלום, איזה מעבד עדיף מבחינת ביצועים? i5 8 gen 1.6G או i5 7 gen 2.7G קראתי השוואה שאומרת שהדור השמיני טוב יותר, אבל לא הייתה התייחסות למהירות שעון. אני מניח שבהשוואה הם היו זהים. בנוסף האם ההבדל בין זכרון מסוג DDR 4 ל DDR 3 בעלי אותה מהירות שעון ניכר, ואם כן מתי? אני מתבלט בין שני המחשבים האלה, השימושים יהיו בעיקר עבודה משרדית, ולפעמים משחקים קלים ולא תובעניים (בסגנון C&C RA). https://ksp.co.il/?uin=43980&ami=122 http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=21451 תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 827 צפיות
-
-
שלום וערב טוב, אני מחפש הצעות למפרט למחשב לעריכת וידאו ב AVID MC5 המעבד לא צריך להיות יותר מדי מתוחכם, סביב 2.8 ג'יגה זה מספיק חובה כרטיס מסך NVIDIA QUAD 580\600 4 גיגה RAM חיוני יש צורך במארז עם חיבורי ESATA ו FIREWIRE חיצוניים יש צורך באפיקי שדרוג, אך לא לטווח יותר מדי ארוך (נגיד 3-4 שנים) אין צורך בצורב מעבר לסטנדרטי או אביזרים נלווים תקציב גג גג עד 3500 אני נמצא בת"א, יכול לנוע גם מרחקים קצרים באזור המרכז תודה רבה מאוד, יהונתן
-
- 2 תגובות
- 827 צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד לא חשוב החברה שיהיה עם 1G זיכרון כרטיס מסך טוב והכי חשוב אני צריך שיהיה לו כרטיס רשת של INTEL מסדרת PRO1000 מישהו מכיר כזה דבר? המון תודה למי שיעזור אגב אין הגבלת מחיר
-
- 6 תגובות
- 827 צפיות
-
-
האם אפשר לבצע הורדות (אימיול , ביוטורנט ) במחשב נייד בדיוק כמו במחשב שולחני או שזה דופק את הארד דיסק ?
-
- 7 תגובות
- 827 צפיות
-
-
היום הזמנתי מחשב חדש לאחי הקטן, המחשב אמור להיות למשחקים סרטים אינטרנט וכל הדברים האלה... לא רציתי מחשב מפלצת אלא משהו נחמד שיספיק ולא יהיה יקר מידי. המפרט לא כולל רמקולים ומסך, כי אני לא צריך. את המחשב כבר הזמנתי ואני רק רוצה שתגידו מה דעתכם על המחשב החדש... אם עשיתי בחירה נכונה... לקחתי 80 ג'יגה כי אני לא חושב שנצטרך יותר מזה מקסימום נוסיף אחר כך... ואם כבר הארדיסק כזה אז SATA באמת נותן ביצועים הרבה יותר טובים מ-ATA?
-
- 11 תגובות
- 827 צפיות
-
-
שלום. לפני כמה ימים כשפתחתי את הנטבוק שלי - Asus EEE PC 1015PEM גיליתי שכל המסך שלו סדוק. אין לי מושג ממה זה נגרם ולפי החברה האחריות לא מכסה את הנזק בטענה שזה נ"גרם ע"י הלקוח". בכל מקרה, התיקון עולה כמו חצי מחשב ככה שהגעתי למסקנה שאני רוצה להחליף לבד את המסך. בדקתי בכמה אתרים ומצאתי את המסך שאני צריך אבל הבעיה היא שאני לא מצליח לפתוח את המחשב בשביל להוציא את המסך השבור. מישהו פה התנסה פעם בלפתוח מחשב כמו זה? (ניסיתי לחפש מדריך אבל בכולם מראים מחשב שיש לו ברגים מקדימה ובשלי אין...) תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 827 צפיות
-
-
שלום לכולם רציתי לשאול מה אתם אומרים על חברת AOPEN?מה יותר מועדף AOPEN או IBM? מבחינת האיכות של המוצר... בקשר למפרט לא משנה כי אני הולך על 1.8 בטוח. תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 827 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שח אם זה ממש משנה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכנות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. באטלפילד מיינקרפט קומבט -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080*1920 23 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, נית…
-
- 1 תגובה
- 827 צפיות
-
-
היי אני דורון, חשבתי שאולי תוכלו לעזור לי למצוא מפרט יחסית זול למחשב סביר+ למטרות לא גדולות במיוחד... 1. מה התקציב המקסימלי? 2000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 500 ש"ח יותר 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?עריכת וידאו (פרמייר, אפטר אפקט) א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).כנראה ישמש בעיקר לשימושים ביתיים רגילים כמו אופיס, אינטרנט, מוסיקה וידאו וכו'. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: לא * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה ס…
-
- 8 תגובות
- 827 צפיות
-
-
שלום ברצוני לרכוש מחשב בסיסי לטובת התקנת כרטיסDVR ללכידת תמונות ממצלמות אבטחה (לאחר פריצה כואבת לביתי).שיהיה פשוט עד למחיר 1200 ש"ח צריך השוואה בין איכות לוחות אם וכרטיסי מסך שהוצגו במס' חנויות כחלק ממחשב מה עדיף מבחינת איכות וגמישות בעתיד 1. http://www.p1000.co.il/shop/Templates/groupsalesproduct.aspx?came=314&CategoryName=Computer_Systems&AuctionId=7711159 2. http://www.p1000.co.il/shop/Templates/groupsalesproduct.aspx?came=314&CategoryName=Computer_Systems&AuctionId=7725832 3. http://olsale.co.il/olsale/heb/itemdetails.aspx?auction_id=22947890 4.http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1280&CatCode=1 5.http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif…
-
- 1 תגובה
- 827 צפיות
-