עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אהלן. יש לי מחשב די ישן, בן 4 שנים לפחות. יש לו לוח אם P4M890 של MSI, ומעבד Dual Core 2.8 משו... בכל מקרה, אני מעוניין לשדרג את המעבד על הלוח האם, איך אני בודק (או אולי מישהו יוכל לבדוק בשבילי ופשוט לומר לי) איזה מעבד הכי מתקדם אפשרי לשים על הלוח אם הזה? תודה!

• 3 תגובות
    • 867 צפיות
  2. אני רוצה נייד מטעמי נוחות ומקום. לא צריך אותו מחוץ לבית\חדר. אני לא צריך מפלצת עם כרטיס מסך ברמה הכי גבוהה. רק משהו שיריץ משחקים חדשים בצורה סבירה - אני לא מתכנן לשחק על ההגדרות הכי גבוהות. כמה עולה דבר כזה? איזה מעבדים מגיעים עם מחשבים כאלה? איך הם בהשוואה לקונרו E6500 (ישן, אני יודע, אבל זה מה שאני מכיר. אני לא מעודכן). אפשר למצוא מחשב כזה במחיר נמוך מ-8000 ש"ח? לא צריך צורב DVD, דיסק קשיח -כרגע אני מסתדר עם 120 אבל רצוי יותר, לא צריך יציאות מיוחדות ובלוטוט, מסך - רצוי שלא יהיה קטן מדי, משקל וזמן סוללה - לא חשוב לי. זיכרון פנימי חשוב לי.

• 5 תגובות
    • 867 צפיות
  3. הי כולם, לכבוד הקיץ שהגיע יצאתי בחיפושים אחרי מחשב מהיר וחדש למשחקים. רצוי 120GB מקום, מסך LCD 17 אינץ' 16ms מקסימום, כרטיס מסך בPCI-xp צורב די וי די וגם צורב רגיל. ללא מקלדת רמקולים או עכבר. אני לא הולך לעשות אוברקלוקינג, אז לא צריך קירור מתקדם, אבל רצוי מארז שקט... בחירת החברות לא ממש משנה, אני אסמוך עליכם ;D ואם אפשר, כשאתם רושמים מחירים, אז גם לתת את האתר של החנות ממנה לקחתם את המחירים. תודה בהקדם

• 7 תגובות
    • 867 צפיות
  4. מה אתם אומרים על המחשב הזה בשביל השימושים שאמרתי.. http://tms.co.il/product_info.php?cPath=197_212&products_id=1578 מה אתם ממליצים לשנות???.? שאלה נוספת.. מישהו יכול לפרט לי על המקומות שיש לי במארז וגם מה אני יכול להכניס ללוח אם שלי...

• 14 תגובות
    • 867 צפיות
  5. Started by The-StiG,

אני מחפש מחשב לאינטרנט וסרטים מידי פעם .. לא משו רציני מידי .. מיועד להרבה נסיעות אז חשוב שתהיה סוללה חזקה ,מקשים נוחים ולא קטנים מידי . מה אתם ממליצים ? דרך אגב האם עדיף לקנות מחשב עם מודם סלולארי מובנה ? כי אין לי שום דרך להבטיח שיהיה לי גישה לרשת אלחוטית במקומות שאני נוסע בהם . תודה =]

• 3 תגובות
    • 867 צפיות
  6. Started by Ametrine,

שלום, רציתי לדעת האם הלפטופ DELL Inspiron 1545 T6500 נחשב כאיכותי. הנייד נועד ללימודים, סרטים, משחקים פשוטים ביותר. האם אתם ממליצים על הדגם הנ"ל? מסגרת הכספית היא סביבות ה 3000 ש"ח, כך שאין צורך להשוות עם לפטופים יקרים יותר מ 3200 ש"ח, אלא רק עם לפטופים במחירים אלו. תודה.

• 0 תגובות
    • 867 צפיות
  7. Started by source144,

תקשיבו, יש לי מחשב נייד מAlienware שקנתי באמריקה (M17x R2) המפרט: HD5870 CF 8GB Ram 1333Mhz i7 820qm 1.7Ghz עכשיו אחד הכרטיסים לא פועל כבר מעל לחצי שנה, אבל חשבתי שהאחריות רק באמריקה ובאותו זמן הוא עדיין פעל כמו שצריך אז לא רציתי להתעסק עם זה... לפני 4 חודשים ככה התחילה לי בעייה שמידי פעם (כשאני משחק או עושה משהו שדורש מאמץ מהמחשב) אז פתאום היה לי 10fps ככה ושמתי לב שבCPU-Z HA הCLOCK היה 500Mhz... אז יש כפתור פה שמפעיל Stealth Mode (שעושה שיהיה שימוש נמוך בחשמל, נגיד שאני לא מחובר לחשמל) שמשנה את הCLOCK ל600Mhz-700Mhz ושלוחצים שוב אז זה משנה ל"Full Power" שזה 1.7Ghz רגיל. אז דיברתי עם דל בחו"ל והוא עבר לי על המחשב והמליץ לי לכבות את הTurbo Mode של המעבד, דבר שלא מקובל במח…

• 2 תגובות
    • 867 צפיות
  8. שלום, ברשותי 2 מחשבים ניידים שפשוט לא זזים. אחד ישן יחסית(בן 6~ שנים) של LG, עם וינדוס XP ולא מסוגל להריץ firefox בפחות מדקה, הגלישה עצמה גם כן מאוד איטית(הרבה יותר מאשר היה חדש יותר) ובכלל כל פעולה לוקחת המון המון זמן(כמו העתקת קבצים, פתיחת מסמכים בוורד וכו'). פירמוט לא עזר, גם ישר אחרי הפירמוט המחשב עבד זוועה. השני בן שנתיים של טושיבה, הגיע עם ויסטה אבל גם שפירמטתי והתקנתי XP הוא בקושי זז. אמנם עובד מהר יותר מהקודם אבל עדיין הוא אמור לעבוד הרבה הרבה יותר מהר. המחשב הזה גם מתחמם בצורה קיצונית ואני די בטוח שמשהו בקירור לא תקין(המאוורר כן פועל). מה אני יכול לעשות כדי לנקות את המחשבים(כדי להוריד את הטמפ')? יש מדריכים כלשהם שמסבירים איך לפרק ולנקות מבלי להרוס שום דבר? יש עוד…

• 4 תגובות
    • 867 צפיות
  9. שלום, יש לי כשנתיים נוטבוק asus ee pc 1101a. לפני כשבועיים ארעה בו תקלה: ניתן לראות רק חצי מסך - חצי מהצג שחור וחצי ממנו רואים רגיל. אני נוטה להאמין שהבעיה היא בכרטיס המסך שאם ארצה להחליפו אאלץ להחליף את כל לוח האם, במקרה דנן z520. חיפשתי אם אוכל לקנות את לוח האם בנפרד אבל לא מצאתי אותו למכירה. שאלתי אם כן היא: האם אוכל לקנות לוח אם אחר למחשב הנ"ל? אם כן איזה? תודה לעונים וחג שמח

• 6 תגובות
    • 867 צפיות
  10. שלום לכולם. אני מעוניין לקנות מחשב נייד שישמש בעיקר עבודה משרדית אבל יוכל להריץ משחקים קלים כמו SAN ANDRES וSIMS2 חשוב לי שהמסך יהיה לא פחות מ-15 אינץ' ושהסוללה תיהיה סבירה+ (ולא אחרי שעה וחצי עבודה מול אינטרנט יגמר הסוללה כי ה-EIFI דלוק) היה לי נסיון טוב עם TOSHIBA בתחילת הדרך אז זאת החברה שכרגע אצלי בעדיפות ראשונה.. כמו כן DELL, LENOVO, ASUS שמעתי פעם שהאחריות של HP לא טובה והם עושים בעיות, אבל אם אני טועה גם זאת יכולה להיות אפשרות דרך אגב, packard bell היא חברה חדשה בנידיים? רק לאחרונה אני רואה מחשבים שלה.. איך היא? מאוד מאוד חשוב אחריות ! שנתיים לפחות או אם שנה אז שיהיה אפשרות להרחיב (: הנה כמה דגמים של LENOVO שראיתי ורציתי לדעת מה אתם חושבים עליהם: http://ksp.co.il/h…

• 6 תגובות
    • 867 צפיות
  11. מעוניין לקנות מחשב HTPC חדש צריך בבקשה עזרה בבחירה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? צפייה בסרטים באיכות FHD , גלישה באינטרנט, הורדות, 4K, 3D 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מקלדת קומבו (Logitech דגם K400 וכדומה) 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? -5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7-8חייב להיות מאוד שקט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפ…

• 3 תגובות
    • 867 צפיות
  12. Started by Yarony90,

היי, אשמח לקבל המלצה למחשב נייד (שהוא המחשב המרכזי שלי) תקציב: כ-9,000 ש"ח עם אפשרות חריגה של עד 1,000 ש"ח. שימושים מרכזיים: -Photoshop, Illustrator -אשמח שתהיה אפשרות לגיימינג עדיפויות שלי: מסך 15.6-17.3 אין לי בעיה של משקל או סוללה עדיפות למסך מגע (לא חובה) כמובן שאשמח למפרט עד כמה שיותר עדכני תודה רבה!

• 0 תגובות
    • 867 צפיות
  13. Started by Yaniv.E,

מארז מעבד זכרון לוח אם (שיכלול כרטיס רשת, קול וגרפי) HDD בלבד אפשר קצת לגלוש בכ10%. אני צריך אותו לילד לגלישה באינטרנט ואופיס בלבד מה דעתכם?[br]פורסם בתאריך: 23.05.2007 בשעה 16:16:32 http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=7065זה מה שמצאתי שהכי מתקרב לתקציב, מה אתם אומרים?

• 5 תגובות
    • 867 צפיות
  14. אהלן , מאחר ואיני מבין גדול בלפטופס , אבקש את עזרתכם בנושא . אחרי חיפושים וסקירות מקיפות של התחום החלטתי שאני הולך על הדגם הזה : http://www.officedepot.co.il/catalog/catalogSku.do;jsessionid=0000Lj35A3yUj3O-X05sw_suQ2V:12bbi68k5?id=4179271&pr=QJ5&N=2%2031488%2030913%2030593 עכשיו , רציתי לשאול כמה שאלות לפני שאני קונה . קודם כל חוות דעת על המוצר אם יש ממישהו שמבין וניסה . אני מעצב גרפי , ובעיקרון אני צריך להפעיל פוטושופ על המחשב לפעמים . עקרונית , הפעולות שבשבילן אני צריך את הלפטופ הן : הניידות [ בבית . לא בחנויות ] . שימוש בפוטושופ , גלישה , סרטים ומוזיקה . עכשיו מה שאני לא בטוח בקשר למחשב , אחרי כל הנתונים האלה , זה החברה AMD . לא מכיר אותה ולא התנסיתי בה בעבר …

• 5 תגובות
    • 867 צפיות
  15. היי בעוד כשבוע אהיה באילת, מעוניינית לרכוש מחשב נייד. בעיקר עבור כתיבת מסמכים, גלישה באינטרנט, גיבוי מסמכים ותמונות. תקציב עד 2500 פלוס מינוס. מצרפת את השאלון 1. מה התקציב המירבי? 2500 האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כן, חריגה של כ500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודות משרדיות, גיבוי תמונות ומשחקים, גלישה באינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? ל…

• 1 תגובה
    • 867 צפיות
  16. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנת SolidWorks- פרנסה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.The witcher, Call of duty, medal of honor -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) אני רוצה לקנות מסך 23' איכותי לעבודה רצופה מול המחשב -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוה…

• 8 תגובות
    • 867 צפיות
  17. Started by Roie Alon,

אני רוצה לקנות לפטופ שמצד אחד אני אוכל לשחק עליו משחקים ומצד שני גם יתאים לי ללימודים כי אני מתכנן להתחיל ללמוד בזמן הקרוב אני יודע שזה שני ניגודים שונים כזה אז זה קצת בעייתי הידע שלי במחשבים שואף ל0 ובגלל זה אני פותח כאן דיון כרגע אני בארצות הברית אז זה אחלה זמן לקנות לפטופ. התקציב שלי הוא בערך עד 1000-1100 דולר אשמח אם תוכלו להמליץ לי על לפטופים שאתם חושבים שיתאימו לי רועי

• 0 תגובות
    • 867 צפיות
  18. Started by mentor,

שלום, אני מתכוון לקנות מחשב בימים הקרובים, בניתי מפרט התקציב עד 4000שח (בלי HD) אשמח לקבל כל תגובה ואפשרויות אחרות Intel p-4 3Ghz 478 1070שח Abit IS7 (865PE) 560שח 256MB Samsung DDR 400 x2 560שח Sapphir Radeon 9600XT TV,DVI 128MB 880שח LG DVD x16 170 Internal Usb 6in1 flash cards reader (עוד לא ראיתי) ~100שח (בערך) ATX MIDI 400W 280שח ------- סה'כ 3620שח חשבתי גם על לוח Asus P-4P800SE, תגובותכם..

• 9 תגובות
    • 867 צפיות
  19. Started by PayneBack3251,

שלום רב, אח שלי בשעה טובה עומד להשתחרר מהצבא אז הוא ביקש ממני לבנות לו מפרט טוב שהוא יוכל לחזור ולהיות על המחשב בכיף... המחשב מיועד למשחקים כמו wow וכדומה... לצערי אני לא מסוגל לקנות מחשב מחנות מלבד זיגזג למה בשנתיים האחרנות קניתי משם שני מחשבים חדשים ואני מרוצה עד השמיים... אז רק מהחנות זיגזג... ושאלה אחת חשובה: מאז שהתגייסתי אני לא כל כך מעודכן במה שקורה....אני רואה שכל מי שבונה מפרט לוקח מעבד כפול ליבה של אינטל במקום amd מה השתנה ? אני זוכר כולם פה היו עם amd... תודה מראש,עידן.

• 9 תגובות
    • 867 צפיות
  20. יש לי פרטים ממש בסיסיים כיוון שהמוצרים הם יד שניה, הנייד הראשון הוא של פיליפס: Philips Freeuents X59PL Core 2 Duo 1.66 1GB DDR2 (אין לי מושג כמה Mhz) DVD-RW Battary 6 Cell wifi 802.11 קורא כרטיסי זכרון 4in1 משקל - 1.8kg 4 יציאות USB מסך - 12.1 אינץ' (זה מה שהיה חשוב לי בעיקר) אין לי פרטים על ההארד דיסק אך אני מתאר לעצמי שבין 80 ל 100 ג'יגה. המחשב הוא יד שניה ולכן המידע הוא בסיסי מאד, הוא בשימוש שבועיים בלבד, חדש מאד ללא סריטה וללא שימוש רציף. לא מצאתי פרטים באינטרנט על הדגם הזה ולכן לא מצאתי פרטים עליו. המחשב השני הוא של MSI: MSI S262 Core 2 Duo 1.86 T5600 1GB DDR2 80GB HD wifi , bluetooth DVD-RW 12.1 אינץ' המחשב חדש לחלוטין עם שבר קטן בצידו השמאלי (לא משהו שמפריע לתפקוד…

• 3 תגובות
    • 867 צפיות
  21. כל מי שמכיר בבקשה תגובות מה הפלוסים והמינוסים והאם כדאי לקנות ??? השימוש ביתי + עבודה לא גרפיקה קצת משחקים וכאלה ....

• 2 תגובות
    • 867 צפיות
  22. Started by flash.killer,

אני מרכיב מחשב בתקציב מוגבל יעדים מרכזיים 1.תקציב עד 3100 2.למשחקים בינוניים DX10 3.עמידות לאורך זמן 1.לוח אם Gigabyte GAM57SLIS4 2.מעבד AMD 64 x2 3800 3.זיכרון 2* corsair 1gb 667mhz 4.דיסק seagate 320 sata 2 16mb 5.כרטיס מסך gigabyte 8600 GT זה יוצא 2500 בנוסף אני צריך לבחור מארז ספק וצורב (SATA עדיף עם LIGHTSCRIBE) אפשר ייעוץ לפני קניה אגב אני גר בר"ג וגיבור מחשבים די קרוב אליי ונראה לי גם די זול אבל לא היה לי ניסיון אתם. איך הם מישהו יודע?

• 9 תגובות
    • 867 צפיות
  23. Started by Dor Hen,

היי אז ככה, אני לפני רכישה של מחשב מדל ארה"ב ורציתי לשאול כמה שאלות לפני שאני עושה את זה. אז הבנתי כבר שפייפאל ישראלי הם לא מכבדים אבל האם בתשלום עם כרטיס אשראי (Mastercard) בינלאומי אני עלול להתקל בבעיות? האם בכלל יתנו לי לבצע את העסקה? אחריות כבר הבנתי שאני יכול להרחיב אבל אני רוצה להיות בטוח לגבי זה שאקבל אישור לתשלום אצלם באתר. יש משהו שהתנסה לאחרונה בהזמנה מהחנות האמריקאית שלהם? במידה ולא, באיזה אתרים אמריקאים ניתן לעשות הזמנה ושליחה דרך חברה מקשרת לארץ (דוגמאת ushops). המון תודה לכל העוזרים!

• 0 תגובות
    • 867 צפיות
  24. מחשב נייד כבן שנה . http://www5.pc.ibm.com/europe/products.nsf/$wwwPartNumLookup/_UR0Q2XX?OpenDocument .ThinkPad R50e 1834-Q2G בעת הקנייה כבר ביקשתי -זיכרון . 512 באיזה תוכנה להשתמש כדי להראות את כל הרכיבים? סנדרה , אוורסט או אחרת?

• 2 תגובות
    • 867 צפיות
  25. ראשית אני אפרט את את תפקידי המחשב, שהם בעיקר אינטרנט, אופיס, קצת תוכנות של מתמטיקה (אמא שלי מורה) וקצת סרטים, התוכנות לא כבדות, חובה 3 שנים אחריות. **לא למשחקים** הבעיה היא שאנחנו כמובן מעדיפים ללכת על התקציב הנמוך יותר אבל יש לנו מטרה אחת גדולה, שהמחשב ישמש אותנו לפחות ל-5 שנים, והשאלה היא אם מחשב בעל מעבד אחד יעשה את העבודה או מעבד בעל ליבה כפולה. אין לי ספק שלשנה הקרובה מעבד בעל ליבה אחת יעשה את העבודה, אך השאלה היא לגבי העתיד היותר רחוק, התוכנות יותר כבדות ומחשב שהיום יהיה טוב עוד כמה שנים לא יהיה כזה טוב, במיוחד אם קונים מחשב בינוני ולא טוב. מבחינת התקציב אנו נשקיע את הסכום הנדרש למחשב כזה מכיוון שהמטרה היא אמידות לאורך זמן, ואם רק קניית מחשב בעל ליבה כפולה יכולה לה…

• 3 תגובות
    • 867 צפיות

דיונים חדשים בפורומים