עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by vovalol,

שלום, אשמח לעזרה לבניית מפרט למחשב גיימינג עד 4000 לילד בן 13 מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000, אם זה משמעותי אז ניתן לחרוג ב500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת, עכבר ומסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? יהיה נחמד אם יהיה שקט אבל לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין 7. האם האם …

2. היי, אני סטודנט למדעי המחשב שצריך מחשב חדש ומוכן להשקיע באזור ה-3000 ש"ח (ציוד היקפי יש לי מהמחשב הישן) מה דעתכם על המפרט הבא שחבר הרכיב לי: [TABLE=width: 80%] [TR] [TD=width: 20%]מעבד:[/TD] [TD=width: 80%] Intel Core i5 4570 3.2Ghz (3.6Ghz Turbo) LGA1150 Tray כמות: 1 מחיר: ₪911[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]קירור למעבד:[/TD] [TD=width: 80%] Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2 כמות: 1 מחיר: ₪65[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]לוח אם:[/TD] [TD=width: 80%] …

• 6 תגובות
    • 827 צפיות
  3. Started by BeNnYBoO,

שלום, לפני כמה ימים קיבלתי את המחשב הזה. לפי המאפיינים שלו יש לו 4GB זיכרון. על המחשב הזה מותקנת מערכת ההפעלה Windows 7 Professional 32bit. אני יודע שמערכת הפעלה זו לא יכולה לזהות את כל 4GB של הזיכרון אבל לפי מה שראיתי במחשבים ניידים אחרים היא אמורה לזהות בסביבות ה3.5 ג'יגה. ה"בעיה" היא שבמחשב הזה מזוהים רק2.92. המעבד הוא interl 560 M מחכה להבהרות ותשובות. תודה.

• 3 תגובות
    • 827 צפיות
  4. Started by Belgid,

שלום חברים, אני מעוניין לרכוש מחשב רב שימושי שקט בסכום כללי של 5500 ש"ח. שימושי מחשב - גלישה עם המון לשוניות פתוחות, SC2, משחקים באופן כללי (לא גיימינג מטורף), הורדות, סקייפ, פוטושופ, והכל בו זמנית. אחרי שיטוטים ארוכים ברחבי הפורום ובאתר הרכבתי חלק מהמפרט בהתאם להמלצות. מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5 4570 3.2Ghz (3.6Ghz Turbo) LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪968 לוח אם: Gigabyte GA-H87M-D3H for 1150 כמות: 1 - מחיר: ₪513 מארז: באנדל - Fractal Design Define R4 + FSP RAIDER 650W - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪745 זיכרון: Crucial 16gb 8*2 GB DDR3 1600Mhz - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪555 קשיח למחשב…

• 8 תגובות
    • 827 צפיות
  5. Started by lompy,

זה היה די קשה להישאר בתקציב במיוחד בגלל הלוחות היקרים של הקונרו אבל ניראה לי שיצא משהו סבבה 1280 שקל E6300 760 שקל ASUS P5LD2 520 שקל WD 250GB 16M 700 שקל 7600GS 360 שקל COMPUCASE+HEC300 650 שקל 1G PQI TURBO 667 סה"כ 4270 וצריך להוסיף הרכבה +מקלדת+עכבר (לא צריך צורב כבר יש לי אחד) אז דבר ריאשון מה דעתכם,האם לשנות משהו ,אם כן אז המפרט מנועה אם יש לכם רעיונות טובים יותר מחנות אחרת בסביבה אז אין בעיה בכל מקרה אני לא רוצה לפצל קניה זה סתם כאב ראש. דבר שני אני רוצה לעשות OC ,בו נגיד משהוא קטן להגיע לBUS 366 לא ניראה לי בשמים. האם המפרט יאפשר לי במיוחד כשזה על קירור סטוק? וכמעט שכחתי לציין שזה לא מפרט למשחקים זה בעיקר לתיכנות וכל השאר ,משחקים זה נחמד אבל אני אסתפק בכרטי…

• 0 תגובות
    • 827 צפיות
  6. Started by Dimka,

ברשותי המפרט הבא: מעבד: אינטל פרסקוט 3.0 HT זיכרון: 2X512 + 2X1024 סה"כ 3 ג'יגבייט זיכרון. (2 ג'יגבייט עם מהירות 800MHZ ו-1 ג'יגה במהירות 533MHZ כאשר אני מוגבל ל-533 בגלל הלוח) לוח: GA - 8I925X. כרטיס מסך: 8600GT. אני חושב על לקנות לוח אם ומעבד ולהשתמש בחלקים הנ"ל (זכרונות, כרטיס מסך) לשדרג למחשב חדש ובישנים להרכבת מחשב חלש יותר (יש לי את כל החלקים) ולבנות מפרט כזה: מעבד: כפול ליבה/מרובע ליבה לוח: תואם למעבד זיכרון: 2X1024 (כאשר 2X512 האיטיים ילכו למחשב "נוסף" שישתמש בלוח והמעבד הנוכחי) כ.מסך: 8600GT. האם הגיוני כל הסיפור? או מיותר? (1000-1500 ש"ח זה התקציב) הוצאות נוספות אולי ילכו לספק/מארז חדש אבל זה כבר אבדוק... תודה

• 7 תגובות
    • 827 צפיות
  7. Started by ScreameR,

תודה.

• 7 תגובות
    • 827 צפיות
  8. אהלן חברים, מבקש עזרה עם מפרט למעבד I7 870 ולוח אם DP55KG, החלקים הנ"ל כבר ברשותי ולא כלולים במחיר, התקציב הוא לכל מה שמסביב. המחשב הולך לשמש אותי בעיקר למשחקים על מסך 19" (עם כוונה לשדרוג בעתיד ל22 או 24), את החלקים בכוונתי להזמין אך ורק מפנדאס בבאר-שבע בגלל נושא האחריות ומרחק נסיעה פיזי. הדגש הוא על אופציות שדרוג בשנים שיבואו, חלקים כמו המארז, ספק הכוח וכרטיס המסך רצוי שיהיו בעלי אפשרויות שדרוג כמו CF, ספק כוח מתאים ומארז שיוכל לבצע את עבודתו נאמנה למשך שנים רבות. לא זקוק למסך ולציוד היקפי. התקציב הוא 4500 ש"ח אך תיתכן חריגה של +- 500 ש"ח. רב תודות מראש!

• 4 תגובות
    • 827 צפיות
  9. קיבלתי שני הצעות מחנויות באשדוד (חשוב), אחת מגנרל מחשבים והשניה מ-IQPC ההצעה מגנרל: P Core2 Duo 7200 Gigabyte GA-P 31 DS3 2GB DDR2 800 Corsair ATI Radeon 2900GT DDR LG/SAM DVD-RW x 20 320gb SATA2 Hitachi Foxconn 808 *cpu vent* השניה מאיקיופיסי: Intel Pentium Dual Core 2.5GHz E5200 "SLAY7" BOX Gigabyte GA-EP35-DS3L Palit PCI-EX 2.0 Geforce 9600GSO 768MB DDR3 SONIC OC WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS Samsung SH-S223B x20 SATA Black Kingston 4096 (2048 X2) DDR2 800MHZ CLS5 Compucase 6A19B + Hec 400trt אני נוטה ללכת יותר להצעה של איקיופיסי כי זהו מפרט שאני בניתי ביחד איתם שם.. הדגש של המחשב הוא שיחזיק לתקופה טובה, משחקים אולי Need for speed ו Football Manager אפליקצי…

• 3 תגובות
    • 827 צפיות
  10. Started by MDLORR,

אני מחפש כבר חודש מחשב נייד למטרת עריכת מוזיקה ובמהלך החיפושים ניתקלתי בהרבה עצות שגורסות שרק הMackbook יספק את המטרות שלי מכיוון שהמחשב מכוון למולטימדיה . החלטתי לברר את העניין וגיליתי שהמחירים של המקים בשמיים (10000ש"ח!) בעוד המפרטים דומים למחשבים שאני יכול לקנות במחירים זולים יותר (DELL/HP לדוגמא) אשמח אם תאירו את עייני בנוגע לנושא : מה כל כך מיוחד במקים ואיך זה מתבטה בביצועים ... נ.ב : ועוד שאלה - מה הסיכונים בקניית מחשב נייד יד שנייה ואיך אפשר להימנע מהם בתודה , לירון ודרך אגב : למה המקבוק כל כך יקר , מה מיוחד בהם כל כך ?

• 5 תגובות
    • 827 צפיות
  11. Started by DaBrain,

שלום לכולם אני חדש כאן! אני אודה לכם אם תוכלו להשיג לי מפרט בין ה4000 ל5000 ש"ח.. אפשר גם טיפה מעל אבל לא יותר מדי! אני צריך מחשב לגיימרים שיוכל לספק לי את ההכי טוב.. יש 2 תוכנות חשובות שהמחשב יוכל לסחוב - ווינדוס ויסטה ופלייט סימולטור איקס! תודה רבה לכל מי שיעזור, אביב! נ.ב. עדיף שהמפרט יהיה בנוי על אינטל..

• 9 תגובות
    • 827 צפיות
  12. לשימוש לצפיה בסרטים, גלישה, אופיס, מייל ותוכנות עריכה 2D בעיקר (פוטושופ ופריהנד). לא מתוכנן OC כלל ולא מתוכנן VISTA. מיועד למשתמש לא טכני. הכוונה לקנות מחשב לטווח ארוך שיהיה זול עכשיו ושיהיה קל לשדרג את המעבד בטווח של שנתיים מהיום בערך. עדיף אם אפשר גם לרדת מ-3000 ש"ח כי הוא כנראה יצטרך להוסיף בקרוב מסך סביר... אשמח לחוות דעתכם על שני המפרטים הבאים: מבוסס AMD, ליבה אחת (3800X2 עולה 330 ש"ח יותר...): מעבד: AMD ATHLON 64 3500+ 2.2GHz 512KB CACHE SOCKET AM2 - STEPPING F2 - ADA3500CNBOX - BOX ¤526 לוח אם: GIGABYTE GA-M51GM-S2G ¤498 כרטיס מסך: POINT-OF-VIEW PCI-EX GeForce 7300GS 256MB DDR (UP TO 512MB) 64 BIT DVI TV/O - RETAIL ¤322 דיסק קשיח: WD 160GB 8MB SATA2 7200 RPM…

• 5 תגובות
    • 827 צפיות
  13. שלום, אני שמעתי שהתוכנה של win vista לחפש רשתות אלחוטיות (hot spots) לא אידאלית בלשון המעטה. יש לכם המלצה לתוכנה אחרת שתעזור לי להתחבר לרשת אלחוטית עם אות חלש? תודה! איתי

• 0 תגובות
    • 827 צפיות
  14. Started by starkist,

אני מעוניין לקנות מחשב בשביל GAMING, מחשב שיפעיל משחקים כמו Battlefield bad company 2 ו Americas army 3 וכו'... מוכן להשקיע עד 850$ (אולי 900$) במידה והמחשב שאני אציג כאן (HP DV6Z) לא יהיה משהו. המחשב עולה 850$, אך אחרי ההחזר כספי המחשב יעלה 782$ אז הינה המפרט: Processor AMD Phenom II Quad-Core Mobile Processor N930 (2.0GHz, 2MB L2 Cache) P920 Genuine Windows 7 Home Premium 64-Bit Memory 4GB DDR3 SDRAM (2 Dimms) Display 15.6" diagonal High Definition LED HP Brightview Widescreen Display (1366x768) Graphics 512MB ATI Mobility Radeon HD 5470 switchable graphics [HDMI, VGA] Ports Integrated HDMI, VGA & RJ-45 DVD Drive Blu-Ray ROM with SuperMulti DVD+/-R/RW D…

• 5 תגובות
    • 827 צפיות
  15. שלום רב, אני מתלבט בין 3 אופציות: 1. לקנות נטבוק 10' 2. לקנות נייד רגיל יד שניה 3. לקנות נייד חדש ב-2600 שח השימושים שלי הם בסיסיים - אינטרנט ואופיס, אשמח מאוד אם לא ייתקע כשאני עושה כמה דברים בו זמנית וגם חשובה לי האמינות. 1. אופציית הנטבוק - הבנתי שזה לא נוח לעבוד זמן ממושך אבל אני יכול לחבר אותו למקלדת רגילה ולמסך רגיל לא? אפשר גם מסך מהסוג הישן, לא דק? 2. יד שניה - ראיתי כל מיני מחשבים ברשת ב-1000 1500 שקלים מה הסיכונים? מה לעשות כדי לא ליפול? 3. חדש - שווה לקנות משהו במחיר הזה או שזול יצא יקר? (בעיות התחממות או דברים אחרים?) סליחה על השאלה המיגעת, תודה רבה

• 6 תגובות
    • 827 צפיות
  16. זה מה שאני בניתי תרגישו חופשי להגיב ולהעיר מעבד Intel Core i5-750 Tray ₪934 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=I5-750Tray לוח אם Gigabyte GA-P55-US3L ₪519 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950201 כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 3.5" 1000GB SATA2 32MB ₪418 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD103SJ זיכרון Mushkin DDR3 4096MB (2048MBx2) 1333Mhz CL 7-7-7-20 Blackline ₪626 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=996677ST כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon HD5850 1024MB DDR5 PCIe ₪1420 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=9S5850G1 צורב Samsung SH-S223 X22 SATA DVD ₪137 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=SH-S22…

• 6 תגובות
    • 827 צפיות
  17. אני מחפש לקנות מחשב נייד טוב אמין ומוכח שמוממלץ אצל הרבה אנשים. אין לי דרישות גדולות מהמחשב רק שיהיה נוח כי זה פעם ראשונה שאני קונה נייד. המחשב יהיה במקום אחד לרוב אני לא מאמין שאני יילך איתו למקומות הוא יהיה כמו מחשב שולחני. אני מתכנן גם ללמוד בקרוב אני לא יודע אם זה אמור לשנות משהו אבל שיהיה.. מה שכן אני רוצה שיהיה לו 4 ג'יגה זיכרון מסך 15 אינטש ווינדוס 7 מותקן. ויציאת hd בשביל לראות סרטים על פול hd דרך הlcd . תקציב אין לי ממש כי אני לא יודע מה המחירים של זה אבל אין לי בעיה להשים כסף על איכות אם זה מצריך את זה, בקיצור אני רוצה לקנות משהו ששווה תכסף. שמעתי שhp ו dell הם החברות המובילות זה נכון? התקציב שלי הוא בערך 3000 אבל אין לי בעיה להשים יותר אם זה מצריך.. תודה …

• 0 תגובות
    • 827 צפיות
  18. שלום לכולם, אני זקוק לעזרה. אני מעוניין לקנות מחשב נייד ללימודים, אבל לא בטוח בנוגע להצלחה בשימוש בו. המחשב הוא HP TABLET TX2520, כעיקרון קראתי את הביקורת על ה-2500 אבל מה בעצם השוני ביניהם? והאם כדאי להשקיע ולקנות אותו בכלל? תודה לכל עונה

• 1 תגובה
    • 827 צפיות
  19. Started by Zippopo,

שלום, אני מתחיל ללמוד עוד חודש וחשבתי לקנות נייד. השימושים הם בעיקר אינטרנט ואופיס, משחקים קלים ישנים, צפיה בסרטים, הורדות, מוזיקה, פוטושופ. ראיתי בוואלה שופס את המחשב הבא: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=TZ218391C415191052 האם כדאי? תודה.

20. שלום, מחפש מחשב נייד לצורך לימודים בעיקר , חשוב לי שיהיה מעבד אינטל כפול ליבה ( החדש ). זיכרון לפחות 1 גיגה דיסק קשיח 80 גיגה +- ואם יותר עוד יותר טוב כרטיס מסך טוב , שיוכל להריץ ויסטה בעתיד. מקווה שהתקציב שלי יספיק. תודה.

• 8 תגובות
    • 827 צפיות
  21. שלום רב , אני צריך המלצה ללפטופ לסטודנטית לעיצוב חזותי , יש כמה דרישות בסיס מעבד I5 , וכרטיס מסך סביר (שהוא לא מסדרת INTEL) . בתודה מראש לממליצים. מטרות המחשב? עיצוב גרפי (בעיקר וכמעט תמיד פוטושופ) * גודל המסך? 13 - 14 אינץ' * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו)HDMI רצוי * בלוטות?כן * גודל מינימלי של כונן קשיח ?320-500GB * כונן CD/DVD? צורב?כן * כונן Bluray?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?כל חברה המספקת אחריות ונחשבת כאמינה ועמידה.

• 3 תגובות
    • 827 צפיות
  22. אני חושב אולי לקנות לפטופ קטן לשימושים רגילים כמו אינטרנט אופיס וכו' וראיתי שבבזק מציעים לפטופים ונוטבוקים ב36 תשלומים שזה מאוד אקוטי בעיניי כי אני רוצה לפרוס את התשלום לכמה שיותר זמן.בגדול אני מתלבט בין הלנובו שעולה 49.90 לבין הACER (ההבדל הוא שהלנובו הוא עם סוללה 3 תאים והשני עם 6 ובאייסר אין בלוטוט שזה גם חשוב).אפשר חוות דעת על שני המחשבים האלה? מה עדיף? ???

• 2 תגובות
    • 827 צפיות
  23. המחשב מיועד לאשתי לעבודה. אין חשיבות לאיכות המארז והספק, כל עוד הם עושים את העבודה. מתלבט לגבי שיפור ביצועים בעזרת מערך RAID0 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך במידת האפשר במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה מקסימלית 500 ש"ח רק במקרה של מהפכה בביצועים 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? אינטרנט וגרפיקת דו מימד. א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. photoshop, illustrator ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה משמש לפרנסה. ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: לא מיועד למשחקים 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב…

• 9 תגובות
    • 827 צפיות
  24. עריכה: ניראה לי שאלך עם: https://www.amazon.com/Intel-NUC-Kit-NUC6i7KYK-Mini/dp/B01DJ9XS52/ 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי רגיל. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p, אם כי אשמח אם תהיה תמיכה עד 4k 60hz לשידרוג עתידי של …

• 0 תגובות
    • 827 צפיות
  25. למי שפיספס איכשהו - הקניה הקבוצתית של כרטיסי המסך תיפתח רשמית עוד היום: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=554704 דגמים על הפרק: HD7850-2G GTX660 GTX660OC HD7870XT BOOST GTX660TI HD7950 BOOST בהנחות הנעות בין 10-20% מהמחירים הנמוכים ביותר בשוק כרגע - מחירים סופיים במהלך היום. יש בדיון סקר חדש שיעזור לנו במו"מ על המחיר - מי שמעוניין שיגש למלא, ומהר:

• 1 תגובה
    • 827 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.