ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם אני מעצבת פנים שעובדת הרבה על אוטוקאד וגם לעיתים על תוכנות אדובי וסקצאפ, יתכן גם רוויט בעתיד. מעונינת במחשב טוב, בתקציב של 4.5K לא כולל מעבד (כבר קניתי) כמובן לא כולל מסך. ניסתי להרכיב מפרט אשמח לחו"ד מה שבעיקר אשמח להתיחסות זה לגבי לוח אם, כרטיס מסך וספק כח. תודה ענקית מראש!
-
- 3 תגובות
- 872 צפיות
-
-
ההצעה הסבירה מעבדי אינטל? P4 3.0 Ghz S-775 2M Cache 64 bit ש"ח 1095 לוחות אם למעבדי אינטל? ASUS P5S800-VM S775, VGA, SATA, Lan ש"ח 380 זכרונות? DDR 400 512Mb 400MHz Samsung ש"ח 290 כרטיס מסך? GIGABYTE GF FX5200 128MB, TV, DVI ש"ח 250 מארז? HEC Compucase CI-6A21 400W ש"ח 395 Total price 2410 ¤ ההצעה הטובה יותר מעבדי אינטל? P4 3.0 Ghz S-775 2M Cache 64 bit ש"ח 1095 לוחות אם למעבדי אינטל? ASUS P5VDC-MX s775, ViA P4M800 Pro, VGA ש"ח 430 זכרונות? DDR II 533 512MB (Value) Corsair ש"ח 290 כרטיסי מסך? GIL Alastor X550 256MB, TV, DVI, PCI-E ש"ח 390 מארזים? Price Units Total HEC Compucase CI-6A21 400W ש"ח 395 Total price 2600 ¤ נ.ב אל…
-
- 8 תגובות
- 872 צפיות
-
-
תקציב: כ-4000, גמיש. אין צורך לנצל את כולו אבל לא להרחיב היכן שאין באמת צורך. המטרה היא מפרט איכותי שיחזיק מעמד כמה שנים. שימושים: אינטרנט, מיילים, מוזיקה. בעתיד ישמש ללימודים (שום דבר תובעני). יותקן על המחשב ווינדוס 7. AMD/אינטל - אני מאמין שמפרט מבוסס AMD ייתן יותר תמורה ביחס לכסף, וגם תאימות עתידית מבחינת socket מעבד, אבל לא משנה לי מי משתיהן. ציוד היקפי - צריך מסך, מקלדת, עכבר. אני מקציב למסך בערך 1K מתוך התקציב. פתחתי שרשור נפרד בפורום מסכים על המסך (לא 2209WA, משהו בטווח 19-21 אינץ'). שקט - באמצע. לא קריטי, גם לא רוצה טרקטור. OC - לא. חנות מועדפת - ירכש בצפון לכן פנדה, נעה, TMS, Skypc. בבקשה לא חנויות במרכז. בשום מצב לא אייבורי/KSP. בקשות מיוחדות - מארז סולידי, …
-
- 4 תגובות
- 872 צפיות
-
-
אהלן, הציעו לי את המפרט הבא, אודה על המלצות/שינויים מארז ATX/BTX תעשייתי 6A19 ספק ENERMAX 520W שני דיסקים: 200GB 8MB WD SATA2 מעבד: Intel P4-3Ghz 775 2MB - Box כונן 1.44 של TEAC לוח אם: P5LD2 ASUS P4 שני זכרונות: Samsung 533Mhz 512MB DDR2 (אפשרות לשידרוג ל-2GB) כרטיס מסך: PCIX SLI nVidia 6600GT 256MB+DVI (יש אפשרות לשדרוג ל 6800) כמו כן אני מתלבט לגבי מקלדת ועכבר, יש לי אפשרות להשיג את ה Dinovo של LOGITECH ממש בזול אבל הבנתי שיש לו בעיה במשחקים... כל הצעה תתקבל בברכה, תודה
-
- 11 תגובות
- 872 צפיות
-
-
שלום לכולם. אחותי צריכה מחשב מולטמדיה ביתי עיקר הצרכים זה הורדות אינטרנט איימל ואופיס. התקציב הוא עד 3000 שקל ללא חריגה. לא צריך מסך מקדלת עכבר ורמקולים. צריך: צורב DVD כרטיס מסך- לדעתי FX5200 או RADEON 9200 יספיקו לה. זיכרון אם אפשר לשים גיגה זיכרון יהיה טוב. אין חשביות לתיזמונים או OC. מעבד- לדעתי AMD64 אבל אם זה לא אפשרי עדיף ללכת לכיון סלרון או סמפרון. אין טעם ללכת לפנטיום גם יקר וגם מתחמם מהר. לוח אם עם כרטיס קול ורשת מובנים. לא משנה החברה. הארד דיסק לפחות 80גיגה של WD. כונן דיסקטים מארז לא משנה. תודה מראש!
-
- 7 תגובות
- 872 צפיות
-
-
סתכלו בכותרת... 1) לא צריך צורבים או cd-rom. 2) צריך מקלדת ועכבר (אפילו פשוטים מאוד של מיקרוסופט)
-
- 7 תגובות
- 872 צפיות
-
-
ברשותי מחשב נייד עם מעבד Core 2 Duo T7300 ו 2GB זיכרון (2 סלוטים שיכולים לקבל זיכרון עד 2GB וכרגע יש בכל אחד 1GB). מערכת ההפעלה היא 32bit Vista לאחר התקנת VS 2010 המחשב זוחל. האם החלפת הזיכרונות ל 2x2GB תועיל לביצועים? האם להחליף רק אחד ל 2GB? חוץ מ- Defrag וכדו', מה עוד אפשר לעשות או להתקין לשפר ביצועים? תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 872 צפיות
-
-
שלום, אני מתכוון לרכוש מחשב חדש. הגעתי למפרט הזה בזכותכם תוך כדי קריאה בפורום - תודה. מה דעתכם עליו והאם הספק (מארז מספיק)? מעבד - ATHLON 64 - 939 3000 לוח אם - GIGABYTE - K8NF-9 זיכרון - ADATA 512MB כרטיס מסך - POWERCOLOR - RADEON X700 256MB דיסק קשיח - HITACHI - Deskstar 7K250 160GB Sata? צורב - NEC 3520A מארז - HEC Compucase CI-6A19 300W? תודה.
-
- 13 תגובות
- 872 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד בעיקר לתוכנות גראפיקה כמו פוטושופ, לייט רום, אפטר אפקטס. ותוכנות סימולציה כמו ADS AWR וכו' ראיתי בחיפושים את ה Aspire AS5745G של אייסר עם מעבד של i7-720QM 4GB ראם ומה שמשך את העין שלי הוא הכרטיס מסך nVIDIA GeForce GT 330M Graphics מה אתם אומרים על מחשב כזה בתקציב של 4K?
-
- 2 תגובות
- 872 צפיות
-
-
מפרט של 4000 אבל שהיה רק INTEL לא AMD תודה
-
- 3 תגובות
- 872 צפיות
-
-
אני צריך המלצה למחשב נייד לעבודה עם פוטו שופ(כשני אומר לעבודה אני מתכוון שיעבוד גם מהר ככל האפשר) אדיף עם צורב חבר שלי שוקל לקחת BAREBONE עם מסך LCD במקום נייד אז בבקשה תגידו מה לשים בו.
-
- 3 תגובות
- 872 צפיות
-
-
זהו דיון כללי על הפצצה שנוקיה הטילה ה- Booklet 3G מה אתם אומרים עליו? יהיה שווה לחכות לו? מה התכונות המיוחדות שלו שמבדלות אותו מנטבוקים אחרים? מתי הוא יצא?
-
- 2 תגובות
- 872 צפיות
-
-
מחשב למשחקים כבדים , עד 4k חריגה מקסימלית ורק אם צריך של כ 500 שקלים מתכנן oc עתידי כלומר יש צורך ובמארז ובקירור למעבד טובים . אין צורך להגזים בכונן קשיח 500GB זה די והותר מבקש רכיבים שכמעט ולא יגיבילו אותי בoc ...עד כמה שאפשרי בתקציב ... אין צורך בציוד הקפי ( עכבר מקלדת מסך ורמקולים אין צורך ) אם אפשר לדחוף לוח אם שתומך בcf זה יהיה מעולה תודה רבה לעונים
-
- 11 תגובות
- 872 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מחשב נייד Dell Inspiron 1525 שאני מחבר מידי פעם לפלסמה בסלון. החיבור לTV נעשה בעזרת כבל HDMI .כשאני מנסה להשאיר את המחשב מחובר ל TV עם ה HDMI אבל להוציא את הסאונד למערכת הקולנוע הביתי (מהחיבור של האוזניות מקדימה) אני לא מקבל סאונד כשאני רוצה לחבר קול בלבד למערכת הקולנוע הביתי מהחיבור של האוזניות מקדימה או לקבל סאונד ותמונה על הTV בלבד הכל עובד בסדר . מה אני עושה לא טוב? האם צריך לשנות הגדרות בכרטיס הקול או היציאת ה HDMI (אם יש כאלו בכלל)? תודה מראש , חיים
-
- 6 תגובות
- 872 צפיות
-
-
המפרט כרגע: CPU: E6300 1.86@2.8 MB: ASUS P5B DELUXE MEM: G.SKILL 2GB PK DDR2 800 GRAPHIC: GF 8800GTS 320MB אני משחק על מסך 19 רחב ברזולוציה 1400*990 איפה החוליה החלשה כרגע? זכרון, מעבד, כרטיס מסך?
-
- 1 תגובה
- 872 צפיות
-
-
שלום לכולם, האמת שאין לי שמץ ומושג לגבי מחשבים ולכן הגעתי איכשהו לאתר הזה .. ברשותי מחשב ענתיקה שהייתי מעוניינת לשדרג את חלקיו - החלפת המארז ותוכנו (ללא הציוד ההיקפי כמו מסך/מקלדת וכד') מטרת השימוש היא בתוכנות כמו: פוטושופ, אילוסטרייטור (דו ממד), טרידי-מקס (תלת-ממד), פלאש (אנימציה ואתרים) ופרימייר (עריכת וידאו) ולכן חשובים לי בעיקר המהירות, ניגודיות טובה (רזולוציה) וכד' (ייתכן ויש עוד דברים נחוצים, אשמח לשמוע). בנוסף, עדיפות למחשב שקט ושיאפשר הורדת מוזיקה בצורה חלקה (ללא קיטועים).. אשמח לדעת אודות מפרט מתאים + מחירי שוק (ממינימלים) למארז חדש (לא יד שניה). תודה מראש, October82
-
- 7 תגובות
- 872 צפיות
-
-
צהוריים טובים לכם הרכבתי מחשב לעבודה משרדית מ-KSP ואני קצת בחריגה מהתקציב. עכשיו העניין הוא שהמחשב מיועד לקרוב משפחה שתקוע עם מחשב מעאפן ישן לאללה ועושה ממש ממש המון בעיות, עושה בעיות יותר מאשר עובד תקין (וגם כשהוא תקין אז הוא צולע). אז אני רוצה שהמחשב הזה יהיה לו כמה שיותר אמין והעניין הוא שיש במחשב כמה רכיבים שלא יצא לי להתעסק איתם בעבר. אז הנה המפרט של המחשב למטה ואשמח שתאמרו לי אם החלקים שיש בו אמינים ולא אמורה להיות בעיה כלשהי בעתיד עם אחד מהם. כמו-כן אשמח אם תציעו הצעות של מפרטים נוספים בתנאי שהם לא עולים על המחיר הזה אפילו בחצי שקל אשמח לקבל עזרה ואודה לכל העוזרים הנה המפרט: מעבדי ?AMD? Price Units Total Athlon XP 2600+(512k 333) 600 1 600 לוחות א…
-
- 5 תגובות
- 872 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עתודאי ונשאר לי כחצי שנה עד הגיוס. אני שוקל את העניין לגבי ללכת על מחשב נייד. מכיוון שהמחשב הנייח שלי עושה רושם שלא יחזיק הרבה זמן. השאלה היא האם כדי לחכות עד אשר אסיים את הצבא ואני יוכל לקנות מחשב שהוא הרבה יותר איכותי ומשוכלל. וגם יהיה לי למחשב שימוש וצורך רב יותר משל היום . הצורך הנוכחי: שמירת מידע רב כגון תמונות, סרטים ומסמכים בצורה בטוחה(אני לא יודע כמה זמן יחזיק ההרד דיסק בנייח שהתחיל לעשות בעיות) משחקים אשר המחשב הישן בקושי מריץ אינטרנט בשימוש יום יומי תוכנות עריכה והנדסה כבדות לעיתים רחוקות. הצורך(המשוער) בעוד 3 שנים: לימודים משחקים אשר בספק אם המחשב שאני אקנה בזמן הנוכחי יחזיק כנ"ל לגבי התוכנות עריכה הכבדות אינטרנט- לא ניראה לי שצריך להיות…
-
- 4 תגובות
- 872 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1500 כן, 200 שח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית לימודי תיכון יו טיוב ואולי מעט סרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? רגיל 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? 14 אינץ 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא אבל אם לא כוללים אז לא לחרוג בבקשה מהתקציב 8. האם ישנה העדפ…
-
- 2 תגובות
- 872 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום יש לי מישהו שמגיע מארה"ב עוד שבוע ואני רוצה להזמין את החלקים מחו"ל, התחלתי לבנות את המפרט ואני צריך שתייעצו לי אם החלקים מתאימים אחד לשני ואם יש חלקים שכדאי לשדרג. בנוסף אני מתכונן לחבר איזה 5 דיסקים קשיחים ואני צריך לוח ומארז וספק וקירור שיתאימו לזה, אשמח לעזרתכם. נ.ב. יש לי כבר קשיחים וכונן DVD מהמחשב הישן תודה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500$ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים עריכה גרפית וקצת עריכת וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנות גרפיקה…
-
- 1 תגובה
- 872 צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רק אם זה שיפור משמעותי - 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית, יכול להיות שגם תכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). editor לתכנות, תוכנת סטטיסטיקה קלה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הכל - דגש על אסטרטגיה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא ידוע -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?…
-
- 4 תגובות
- 872 צפיות
-
-
שלום, 1) האם ניתן בעזרת HTPC בודד לשלוט ב - 4 איזורי וידאו (HD) שונים ו - 7 אזורי אודיו שונים (מתוכם 4 עם וידאו)? אם לא, כמה HTPC (או אולי רק כרטיסי מסך) שונים אצטרך? 2) האם ניתן לשלוט ב- HTPC דרך i-Pad או דרך NETBOOK ולא דרך מסך הטלביזיה? 3) האם בהכרח אצטרך לרכוש גם רסיברים או האם HTPC (בעזרת כרטיס המסך/סאונד) מוציא ישירות כבלים לרמקולים השונים? אשמח להצעות ולהפניות למביני דבר בצפון (איזור הקריות). תודה, אורי
-
- 1 תגובה
- 872 צפיות
-
-
האם המחשב הזה יכול להריץ משחקים חדשים בצורה טובה? http://www.b-student.co.il/Product/36145089/מחשב-נייד-Y700T-Lenovo-מסך-15-6-מעבד-i7-6700HQ משחקים כגון BATTLEFIELD 1, MAFIA 3, GTA V ועוד... אני מודע לכך שהיכולת של הניידים פחותות בהרבה מהנייחים אך בכל זאת. אני לא מבין כלום בניידים וסליחה על ההשוואה אבל איך כרטיס המסך שלו לעומת gtx 770 2gb שיש לי במחשב נייח כיום? מי המקביל שלו פחות או יותר בכרטיסי המסך של המחשבים הנייחים?
-
- 2 תגובות
- 872 צפיות
- 1 follower
-
-
* מטרות המחשב- בעיקרון סרטים, גלישה באינטרנט, תכנות וקצת LEAGUE OF LEGENDS * גודל המסך- 13 או 15 * רזולוציית המסך- FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט- אין * משקל רצוי- עדיף כמה שיותר קל אבל לא הכי משנה לי * האם נדרש זמן סוללה ארוך- כמה שיותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות- HDMI * Bluetooth עדיף שכן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD 500GB * כונן אופטי- צריך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית- לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית- עדיף * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשה- אני יודע ש-DELL, ASUS ו-LENOVO נחשבים חברות טובות אז יד לי עדיפות אליהם. שהמחשב יהיה בצבא אפור או שחור, שהמחשב יהיה איכותי ויחזיק לזמן רב. תודה רבה.
-
- 0 תגובות
- 872 צפיות
-
-
1. תקציב מקסימאלי של 4500 ש"ח במקרה הצורך אפשר לחרוג עד 5000 ש"ח 2. שימושי המחשב: משחקים, וצפייה ובסרטים ולימודים א) שימוש נדיר גם בתוכנת עריכה primiere ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -משחקים לדוגמאת batman arkam city ו-call of duty mw3. -רזולוציה מקסימאלית 1440X900 -הגדרות גרפיות מיועד המחשב גבוהות 3. מומלץ עם צורב dvd dual lair 4.השקט חשוב בסולם ברמה 8 5. לא מתוכנן אוברקלוק 6. אין צורך במע' הפעלה או אופיס 7. העדפה לחנות rsm או tms באזור הרצליה 9. העדפה ללוח אם חזק שיתמוך ב-SLI ובנוסף העדפה לכרטיס מסך של nvidia 10.אפפשרי לחשוב על אופק שדרוג של המחשב דיברתי גם עם RSM הם הציעו לי לקחת את המפרט הזה שם הפריט אחריות מק"ט כמות Intel Sandy Br…
-
- 8 תגובות
- 872 צפיות
-